reede, mai 04, 2018

Pullerits: Ohh õudust - maailma tippu küündinud Eesti suusataja läheb vangi!

Tänase Postimehe kaheksandal küljel leiab aknaloo, mis algab nii:

Kristina Šmiguni ja Andrus Veerpalu kõrval aastaid Eesti suusakoondisesse kuulunud Erkki Jallai mõisteti eile süüdi Kagu-Eestis mitme kuu jooksul toime pandud vargustes. Prokuratuur süüdistas Jallaid kehalises väärkohtlemises ja üheksas varguses.

Hull lugu. Mäletan seda, kuidas tunnistasin 2002. aasta jaanuari keskel, kõigest kuu enne Salt Lake City taliolümpiat, Jallai tõusu Eesti suusatamise tipu lähistele, kui olin Tehvandi suusastaadionil üks väheseid ajakirjanikke, kes nägi oma silmaga, kuidas tollal 20-aastane Jallai võitis Eesti meistritiitli 30 km vabatehnikas ühisstardist sõidus. Mäletan seda, kui 2004. aasta oktoobri lõpus ühel nädalavahetusel helistas ootamatult Mati Alaver - ja helistas ainult selleks, et rõõmsalt teatada, et Jallai oli sõitnud sprindi MK-etapil Düsseldorfis kvalifikatsioonis parima aja. Kokkuvõttes sai ta tookord viienda koha. Mäletan seda, kuidas 2005. aasta sügisel (fotol ülal paremal) käisin Jallail isegi Võrus kodus külas, kui tegin temast Postimehele loo - see oli siis, kui ta oli jätkuvalt lootustandev sprinter. Mäletan seda, kuidas 2007. aasta algul avaldasin Postimehes loo, kuidas Jallai vaevleb arusaamatu tõve küüsis. Ja mäletan ka seda, kui osalesin Põlvamaal Mammastes Eesti meistrivõistlustel 15 km klassikasõidus ning kuidas Jallai ühe laskumise järel ning enne vasakule keeravat tõusu minust mööda tuiskas.

Ja nüüd siis kolm kuud vangimaja...

Foto: Erkki Jallai treenimas 2005. aasta oktoobris Võru ja Väimela vahelisel kergliiklusteel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

86 Kommentaarid:

At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Jääb loota, et lugupeetud ajakirjanikul sellega seoses miskeid jamasid ei tule. Noh Tutvus ja sõprus sõpruseks, ehki Stalini ajal oleks Pulleritsu oodanud nüüd mahalaskmine või siberisse sõit. Ajakirjaniku härra ostab igasugu odavaid suuski ja jalgrattaid. Jumal teab kust need kõik pärit on!

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Stalini ajal oleks Padre maksimaalselt 2 nädalat vanglas virelenud. Sedagi luks kambris, paksu vaiba ja vaatega männipuude salule. Rotšildi mehed omasid ei jäta.

 
At 14:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Olen kunagi Jallai suuskadega ühe Haanja maratoni läbi sõitnud. Mul ühel sõbral õnnestus need endale läbi tutvuse hankida ja kuna ise jäi haigeks, siis andis suuski proovida. Minujaoks olid need MK l osalenud suusad tol ajal probleem. Allamäge olid liiga libedad. enamuse ajast pidin sahka sõitma, et mitte kukkuda, sest Haanjas pole sellised sirged ja lauged laskumised nagu TM il, Seal kui hea lipe on , siis katsu kurvis püsti jääda. Ma ei kukkunud kordagi, kuigi kogu aeg oli nibin nabin. Tõusul suusk pidas täitsa OK lt, aga ise ei jaksanud, sest kogu energia kulus laskumistel buldooseri mängimisele ära.
Kirjutan sellest rahuliku südamega, sest EV seaduste järgi peaks see kuritegu juba aegunud olema, st see oli 2006 ndal aastal.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Ole valvas, härra Kägu. Eesti seaduste järgi aegunud, euro seaduste järgi aga
veel täitsa aktiivne. Vaata et sa siis oma noorpõlve tempude pärast vanuigi kibedalt kahetsema ei pea.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

http://forte.delfi.ee/news/varia/kellele-ei-kehti-liikluses-reeglid-kes-on-politsei-silmis-puha?id=81984533

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Meie spordimeedia on lootusetu piss. Mingid suvalised rallinolgid saavad omaette artikli, Astana Lieuwe Westra jäi dopinguga vahele, sellest meil nupukest ei ilmunud. Eks ta meie jaoks nukker uudis ole, aga mis teha?

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas härra Pullerits annab praegu politseile tunnistusi või lihtsalt vaikib nagu kult rukkis

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Giro algas (ilusaim GT aastas). Dumoulin jätkas seal kus pooleli jäi. Võttis roosa tagasi, Froome oli väga ebakindel rattal. Ei tahtnud kuidagi asendit leida (miks see mees starti lubati? vat ei tea, vist sellepärast et Giro maksis talle kuulduste põhjal miljoni eelmine sügis et ta Giro oma menüüsse võtaks).
Kangert on tagasi ja tundub et õieks ajaks jõudmas oma Giro maailma klassi vormi. Vägev! Sellist teist eestlastel pole olnud ja teab mil jälle tuleb.
Postimees õnneks ei tea et Giro hakkas, nende uudised ja Pulleritsu blogi peab põnevamaks seda et segaduses endine tippsportlane halvale teele sattunud. See on kindlasti "tähtsam" spordiuudis.

Huu

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Oh jah, Giro proloog ammu läbi, Kangertini 30.koht, aga lugeda seda pole kuskilt. Kusjuures pange tähele, wrc ja eurojalgpalli uudiseid avaldatakse ETTE, enne veel kui sündmus ise toimunud.
Nii et sõbrad, meid hanitatakse süsteemselt, õnneks on suusablogi valvsad kommitaatorid 24 tundi ärkvel. Aga nali naljaks, huvitav oleks kuulda kokkuvõtet mõne kaaluka analüütiku sulest, näiteks Säina talu peremehelt, loodame et tal kevadtööde tuhinas vaba ajamulk ehk taimslott tekib.

 
At 20:57, Blogger Priit Pullerits said...

Teen sporditoimetuse poistele Giro maha magamise pärast kohe korraliku peapesu.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

3 kuud puhkust suvel. Paljud meist seda saavad peale õpetajate. Tõsi. Õpetajad saavad ka puhkuseraha. Samas ega vangis olles pole vaja ka bensu peale kulutada. Lisaks saab trenni teha, intensiivset imikat. Äkki tuleb sellest kammpäkk sporti?

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt härra Pullerits, korralik peapesu 2x nädalas kulub ära küll. Maailma suuremates seitungites tehakse samat moodi ja palju rohkem.

 
At 10:09, Blogger Priit Pullerits said...

Eile ise rattauudiseid jälgida ei jõudnud, vaja oli ise ka tulemust teha (personal 11 km TT alates trenni 27. km-st km-keskmistega 41,38 - 41,86 - 37,50 - 43,90 - 45,00 - 36,36 - 37,50 - 34,95 - 32,43 - 35,29 - 36,36), aga sain ka mujalt rattahuvilistelt õhtul kriitilist tagasisidet, misjärel edastasin kaebused sporditoimetusele:

Jõudu, mehed,

annan tagasisidet rattameestelt, kes on hirmus pahased, et Giro eile algas, aga Postimehest ei leidnud kuidagi sel teemal lugu üles (ei tea, äkki mattus Tänaku ja Klavani ja Kontaveiti ja muu müra alla), ja nad väitsid, et lugu tuli ka hilinemisega (ei olnud aegjoone reportaaži, tulemused tulid PMis tükk aega pärast lõppu, mitte reaalajas), samuti polnud eellugugi, aga kui midagi teevad Tänak ja Klavan ja Kontaveit, siis on juba mitu päeva enne kisa taevani ning igast tühiasjast, kes kellele mida võis (sic!) öelda või mida teha (Liverpooli asju pean silmas), on pikk lugu, aga nüüd on Eesti mees maailma ühel suurtuuril stardis ja sisuliselt vaikus.

Ma ise eile rattauudiseid ei jälginud, polnud aega, aga kui sel kriitikal on tõepõhja all, siis kirjutan kahe käega alla. Igatahes väitsid mu rattameestest tuttavad, et selline, nagu siin edastasin, oli Postimehes eilne seis.

Parimat ikka!

Priit Pullerits

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Nagu näha oli treeningpausi taandareng tuntav ja parima 10 km keskmine on 33 sekki kehvem nädala taguse ajaga. Tegelikult on see loogiline, sest viimase kuu jooksul oli just eelmine nädal PP nn puhkenädal, kus maht oli tunni võrra madalam ja kohe tuli varasema mahu ja kergema nädala pealt ka parim 10 km keskmine (ilmselt soodsa tuule tõttu;) Mahu topelt vähenemine viimasel nädalal aga andis momentaalselt tunda ka tulemuste taandarengus. No ega ikka ilma trennita ei toimu arengut kui VOmax väheneb alatreenituse tõttu.

Girol on siis seis selline, et Delfi edestas ERR-i 8 minutiga ja PM jäi kolmandaks, kaotades võitjale ajasõidul suisa kalendriga - 22 minutit! Esikoha teenis Giro mullune võitja Tom Dumoulin (Team Sunweb) ajaga 12.02, kes suutnuks teha pärast võidukat sõitu veel kaks sõitu enne kui PM-s suudeti artikkel valmis vorpida. PP motivatsioonikiri jäi selles tulemuse tegemisel väga nigelaks.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Midagi on tehtud, härra Pullerits, kuid hindele 2! Kõigi spordiuudiste lõpus (isegi vana leedu jäähoki uudis on
eespool) on nupuke Girost pealkirjaga Froomel läks sitasti.
Mis on meil, eestlastel dopingupatustaja Froomega pistmist? Kas ta on Ott Järvela sugulane? Ei usu.
Tanel sõitis ülihästi, kaotus 10 kohale umbes 10 sek. Ja mitte sittagi, loeme Froome verisest põlvest.
Jalgratta maanteesõit on Euroopas kõvasti suurem sport kui autoralli või naiste tennis. Aga näed. Meil huvi puudub.
Kirjutada oleks seal ka rohkem kui jalgpallurite rinnakatest naistest ja Korsika kruusa iseärasustest. Võtame või meile tuntud Astana võistkonna. Pärast Nibalit on sisse toodud mitu uut noort liidrit, kes siiski 1-2 hooaja järel edasi liiguvad. Aru, Landa, ... Miks? Kuidas? Põhjused? Motiivid? Huvid? Kes on uus liider kolumbialane Lopez? Miks ei edene Fuglsang? Miks ei osteta mansasse mõnda üliandekat kasahhi, venelast, ukrainlast? Kirjutada oleks hullult palju. Aga ei, loeme kuidas pingipoiss Klavan LUBAB rokn rolli.
/Karla, Põlvamaa sitkemaid siklimehi



 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Sikliäss Karla paneb otse kümnesse. Tekstimahtu saaks tõesti palju ja kergelt tuleb kätte. Loe vaid paari populaarsemat veebilehte ja tõlgi artikliks ümber.

Meil on oma mees Havannas, aga seda ära kasutada ei osata. Läbi Taneli saaks intervjuu Nibali endaga. Esimese järgu staar postsovjeetilises Postimehes oleks suur asi. Kohalik meediaskene läheks pauguga lõhki kui ilmuks selfie, millel seisavad kõrvuti The Shark Of Tartu ja The Shark Of Messina. Pärast seda poleks maailm endine.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Priidult kõvad jutud tänases Postimehes. Aga jah, loodame et kohvitund Baiba RB Rubesaga ei jää ainukeseks sangariteoks 2018. Padre koos Froomi, Tannu ja Nibaliga ühel pildil oleks meile kõigile aasta sündmus.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Astana mängib loteriid. Nende ja arvata võib ka teiste mansade taktika on proovida noori mehi kas mõnest saab uus Hai. Selle aasta uued on Lopez, Pelle Bilbao ja Hirt.
Kangert on Astanale kõige kasulikum adjutandi rollis. Meile on see muidugi kurb. Noored võiks vahel ka Taneli jaoks sõitma panna. Tanel ju kindlustas Scarponit, kes oli nii vana et GC poleks talle niikuinii midagi toonud, aga eks seal ole marketing mängus et ikka oma mehe peale tehakse panus olgu ta pealegi vana ja tõbine.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on vana ja tõbine, ometi ei vaheta me teda noorte nolkide vastu välja.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Grupp lõpetas koos. Kangert sama ajaga 49. Tundub et esimene Astana omadest.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Millal oli Scarponi vana ja tõbine targad?
Millal oli Kangert Scarponist parem? Kes oli viimane mees Nibali ees kui Kangert ja Scarponi mõlemad Girol teda aitasid?
Miks läksid Aru ja Landa? Mõlemad said rahaka ..parema pakkumuse. Landa veel Froome abilse rolli, milles ta olla ei tahtnud. Palga võttis küll vastu.
Aru ostsis ära itaalaste tausataga team (eks Lampre), kes kannab küll uut nime. Ja hea oli. uued posidi Bilbao ja Lopez palju lootust andvamad.
Ma mõistan teie kibestust et miks Kangert ise ei saa liider olla? Et grand touril liider polegi lihtne olla. See midagi muud kui olla VIP abimees. Paljud kõva jalaga mehed selleks kunagi ei saagi. Ega see tee neist vähem hinnatud meeskonnakaaslast: Jens Voigt, Andreas Klöden, Silvester Smydt (poolakas kes aastaid mägedes nagu Kangert punti tükkideks tõmbas Nibali ja Basso heaks)
Fuglangil pole hoogu? Jälle vale, mees teinud oma parima hooaja alguse. Üldse olnud Astanal praeguseks juba väga hea aasta algus. Mis on Aru see aasta teinud?

Huu

 
At 07:37, Blogger Priit Pullerits said...

"Ja hea oli. uued posidi Bilbao ja Lopez palju lootust andvamad."

??? - Mis meil asja mingite Bilbaode ja Lopeztega? On nad meie eesti mehed või? Miks peaks meist keegi neile kaasa elama ja pöialt hoidma? Absoluutselt arusaamatu suhtumine. Ega see, et Kangert sõidab nendega ühes Kasahhi-Itaalia tiimis, tee neist veel meile kalleid zemljakke! Nad on lihtsalt ühed väljamaa ratturid, kes juhtuvad olema Kangertiga samas meeskonnas - ja kõik. Mul ükskamakõik, kas nad võidavad või mitte. Täna on nad Astanas, homme, nagu Aru ja Landa, kuskil muus kohas - siis ka on veel pöialt hoidmist väärt või? Ei ole, eks? Vaat siis ei tasugi nende pärast end higiseks ajada (metafoor).

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Ok. Ma ei mõista küll, kus ma olen sundinud neile kaasa elama?
Kogu jutt selleks et hale on nutta taga Aru ja Landat, kui uued liidrid võtta on.
Lihtsustatult jalka sõbrale nagu sa oled (see on sarkasm), Klavan ei hakka kunagi väravaid lööma nagu Ronaldo, nagu ka ei saa Kangert võimalst suurtuuridel liidrina paugutada.

Huu

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Huu käest väga asjalik ülevaade, tegemist tõsise teadjamehega. Kunagi sõimasin Huud vastikuks ninatargaks, võtan oma sõnad tagasi ja vabandan.
Midagi sarnast Huu kommile peaks olema lugeda ajakirjanduse veergudel, sest meie mees on populaarse ala profi karussellis. Mida kõbisevad Klopp, Klavan, Tänak ja Mäkinen saame kohe kuulda. Mida Kangert hommikupudru peale paneb või mida ta arvab uuskommunistlust pressingust Eesti avalikus ruumis, sellest ei kippu ega kõppu. Samas kui Cyclingnewsi reportaažis Giro 1 etapist mainiti Kangertit mitu korda. See on väga kõva, sest seal reeglina vähe keda nimeliselt mainitakse.
Aga eks ta ole, kui uued noored Bilbao ja Lopez viimasel ajal häid tulemusi teinud ja Kangert taas raskest vigastusest toibunud, siis loomulik et kellele panustatakse.
Samas, selliseid mehi kes eluaeg samas mansas, selliseid raudvarasid on ju samuti vaja. Nemad teevad meeskonna hinge.
Padrele kommentaariks et muidugi me kolumbia ja ispaania nolke zemljakkideks ei pea, aga seda ju ikka jälgime et Kangert neist eespool oleks. Kuna tegu meeskonnaspordiga, siis seotud nad omavahel on.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame taas Postimehe spordirubriigi rõhuasetusi. Giro teise etapi kohta teeb anonüümne autor kaks lauset ja punkt. Mitu artiklit on hoki mm alagrupiturniirist ja nba poolfinaalidest. Kristjan Jaak Kangur kirjutab väga pika ja detailirohke artikli sellest kuidas Alonso võistleb superautode sarjas toyota tiimis? Kes kurat on Alonso eesti lugejale? Sõber? Sugulane? Naaber? Okei saame aru et Postimehele on jalgpall ja autosport kui kommerts tähtsuselt esimene.
Aga millal lugejale vastu tuleme?

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Mul on au jagada haritud inimestega ühist kommentaariumi, siin elatakse kaasa tõlkeajakirjandusele, justkui see meid kotib. Mina isiklikult naudin eelkõige selliseid suva uudiseid, mille sisu pole häiriv aga mida esitatakse sama peenetundelise tämbriga nagu Google Mapis on eestikeelsed verbaalsed sõidujuhised. Mehed, tähtis on vorm ja suund kuhu see meid viib. Kas siin vahel on Alfonsod, Lopezid, Lantad, Pulleritsu või Huud, on pohh. Tahame kvaliteetset showd! Millal te viimati ajakirjanduse faktivigadele tähelepanu pöörasite? See ongi elu oma vigadega. Ise imestan tihti, et miks Google Map mõningaid intensiivses kasutuses olevaid teid ignoreerib aga sellised jaburad nüansid teevadki elu värvikamaks ja annavad ajule nuputamist. Keda huvitab Giro - minge kodukale ja paari klikiga on inff olemas, mis pikk ving see siin siis olgu! Ju siis rattaliit ei suuda osta uudiseid meediasse.

 
At 12:24, Anonymous MargusM said...

Priit, teen ettepaneku edendada Huu sproditoimetuse rattaspetsialistiks, sest ei sina ega toimetus jaga rattasõidu eripäradest muffigi.
Huu paneb teile kalendriga ära!

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Girost endast juba enne mägesid veits sita maitse suus. Põhjuseks ikka sama Froome. Kes nagu ei tahakski kiiret lahendust oma positiivsele proovile, vaid venitab edasi.
Häda selles et Giro direktor Vegni teatas, et ms iganes Froome tulemus ja hilisem kohtuotsus tuleb, siis tema jätab Froome Giro tulemuse jõusse. Eks neile ole meeles kuidas Contadoril tagant järgi võit võeti. Asi lõhnab räigelt korruptsiooni järgi. Sest Vegni maksis Skyle mitte 1, vaidi 1,4 miljonit et Froome Girol osaleks.
ASO (Tour de France) aga ütles et kui otsust pole nemad meest starti ei luba. Loodame et neil rohkem mune ja ei ole raha ja PR peal väljas.

Huu

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Huu on ikka kõva vend, teab seda mida teised ei tea, Padre peaks Huu suhtes ettevaatlik olema, pärast tuleb välja et on samuti Rotšildi-klanni-mees, kellele tagatubade sahinad kõik teada.

Aga tõesti, sita maitse suhu oskas asetada Postimees, kelle esimese Giro 2018 uudise pealkiri rääkis just nimelt Froomest. Ei usu et siin mingid huvid, lepingud mängus, tegemist on pm ajakirjanike puhta amatöörlusega. Puksisid brittide .co.uk lehelt uudise ja seal oli muidugi Froome nimi esimene.

 
At 16:23, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Huu jagab matsu, ta Giro kommentaarid teretulnud! Andku tuld ja tulla, ootame!

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

16:07 on sisukam mees kui välja paistab. Rahakunnidest ei tea ma midagi aga see, et profisport on 100% manipulatsioon, tehti mulle juba eelmisel sajandil veenvalt selgeks. Siinkohal panebki imestama nt Priidu jäärapäisus kellegi materdamisel. Kuivõrd pole võimalik, et Priit ei tunne defacto reegleid, siis miks tema ja ta lehejüngrite seltskond peab lugejaid imbetsiilideks? Kuidas sellise ärimudeliga raha tekib, on täielik müstika. Nad elavad ju viisakamalt kui rahvakirjanikud. Elavad Penninsula hotellide minikambrites ja lendavad I klassis. Midagi on siin väga nihkes.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Muide, WSJ kirjutab värskelt Froomest ja mainib juba pealkirjas, et tema osalemine Girol on "awkward", ehk eesti keelde tõlgituna tähendab et kaki maitse on asjal küljes. Edasi seletatakse et leping Sky osalemise kohta tehti ENNE kui Froome orki lendas, aga kuulge nüüd, iga teine rattur oleks sama juhtunu korral tänaseks juba töötukassas.
Veel huvitavat on mainimine et prantslased ei salli briti pedaliste silma otsaski, noh see pole miski uudis, kõik suusablogi lugejad teavad seda juba ammu.
Mida aga prognoosivad Padre ja Huu kolmanda nädala alguseks kui tõustakse 2800m kõrgusele ja noortel kanakestel põlved pehmed, kas vanameister Kangert tõestab tifoosidele et asjad on nii nagu nad on?

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Vabalt. Kolmanda nädala Kangert on kõige parem Kangert. Kahju et eelmine aasta see nägemata jäi, mees oli hullus vormis.

Huu

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Internetis on uudiseid Giro kohta nii et küll. Loe vaid läbi ja kirjuta artikkel. Täna hommikul kohtus ratturitega reservikindral Netanyahu isiklikult. Surus käppa ja patsutas põsele. Siinse blogi ässad on targad piisavalt teadmaks kui suur nina on maailmapoliitikas see lühikese jutuga mees.
Nüüd vaadake kui suure kaalu omistab Postimees Giro 3 etapile, mis on loo pealkiri ja millest on juttu tehtud.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Teame jah. Trumpi ja Makroni karjatab Bibi nagu poisikesi. Vaid Putini, Padre Pulleritsu ja Rooma Paavstiga suhtleb võrdselt positsioonilt.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Kogu austuses Mihkel Räime ja juudiriigi vastu. Palju pidi raha üle kandma, et oma meeskond ja tuuri avaetapid juudimaale tuua? Mil pole Giroga mingit seost. See aasta girol liigutatakse liiga palju raha

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Tanel tundub et on vormis. 22.koht ja eespool väga paljusid nimedega mehi. Aeg on kõigile sama.
Suurt lõpuprotokolli on raske leida muide.

 
At 19:07, Anonymous MargusM said...

..mismõttes raske leida, kas sa vaatad esimest aastat rattavõistlusi?
teeme siis kodutöö sinu eest ära:
https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2018/stage-3/overview

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi Taneli koht ei tähenda midagi. Hea teada et ta ärkvel ja pundi ees otsas. Täna ähvardas punt küljetuules mitu korda tükkideks minna.
Vivianilt väga külm ja kindel käitumine lõpus. Küll surus Bennet teda barjääri, kuid ootas ära kuni uks uuesti avanes ja läks.

Huu

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Keegi võtab vaevaks ja seletab selle Giro mõtte asjatundmatule ära, mis pärast on vaja seda kommertsi Eestis kajastada? Siinsele meediale ei maksa keegi sentigi selle promomise eest. Meie mees alles kolmandas kümnes ja paremal juhul sinna jääbki. Ainuke uudis mis vääriks kajastamist, et Kanks oli peagrupis ja kokkuvõttes 25. Kaotus liidrile on suurenenud 44 sekile. Kõik. Ei huvita meid kes võitis. Pole meil ka mehi, kes finišisirgel lähiaastatel tegusid teeks. Milleks see jura veevedamise ameti promost? Ropp tänutu töö, kas selliseid eestlasi me vajamegi, neegerorju, mustatöö rabajaid, roboteid? Oleme ausad. Midagi jääb natuke puudu. Tõstame parem küsimuse õhku ja juurdleme, et miks me ei saa seda vajalikku tõuget. Paljud meist olid eufoorias ralliässa etapivõidust? Ei olnud kuskil paraade Toyota ülistuseks. Ometi on Toyota kõvema rahaga tiim kui Kanksu ei tea mitmes kokkulapitud mansa palgapedalistidest. Seega, Huu, mine tee parem diil mõne online lehega ja ära siin enam tüüta oma peenhäälestuse detailidega. Oled tähelepanelik ja täitsa õige jutt aga no ei ole huvitav, no pole.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta veidi nii ole. Eestlased annavad possad käest. Kunagi oli Hans Georg Hackenschmidt kes loopis vastaseid nägu kassipoegi. Siis olid raskejõustiklased Kull ja Kotkas. Edasi taanduti suuskade määrijateks.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole meil oma kuulsusrikast vuti ega hoki koondist. Tulebki siis valida parim ülejäänud valikutest. Kes elab kaasa pingipoiss Klavanile kes teenib manti briti jalgpalli omanikele? Kes elab kaasa Tänakule kes teenib manti auto ja õlimäärete magnaatidele? Mida põnevat on kokku lüüa autodega kiiruse peale põristamise sekundeid? Mis on selles ülevat ja kaasahaaravat? Jalgratta meeskonnasõit on vähemalt ilus vaadata looklevaid teid. Praegu väljasurevad alpirahvad peavad mägironimist ja ratta seljas vaevlemist mehisuse mõõdupuuks. Erakordne kopsumaht ja atrõõvi minemise õige hetk on siinmailgi küpsuseksam noorukist meheks sirgumisel. Küsige Priit Pulleritsu käest. Mida on ta teile sitakottidele kõik need aastad kannatlikult õpetanud?

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

20.20 mis sa siis tahad?
Mis pole kommerts?
Mis teeks sinusuguse kalestunud ja kommertsist eemaldunud südame soojaks?
A katekooria teamis pedalalimine on orjatöö? Ok. Vähemalt teenib mees oma leiva ise ja ajude olemasolul kindlustab ka tuleviku.
Sa maksa makse edasi ja looda et selle raha eest mõni suusataja veelkord Olümpiale saaks.

 
At 22:16, Blogger Priit Pullerits said...

Neetult head vastuküsimused ja kontraargumendid. Tõesti, mis meil selle kõigega asja? See on õige, et see Giro ei huvita eestlasi. Loodan, et saan Postimehest loa esitada teile ka andmed selle tõestuseks, et ei huvita.

Aga seda enam las Huu laotab siin oma tarkust, mujal tema teadmised kedagi ei huvita. Nii on ja see on kurb tõsiasi. Siin leiaks ta tänulikke lugejaid.

Ise tegin täna ligi 56 kn 1:46.15ga. Jõudsin küll, kuigi tuul oli kohati vali. Tõusude kallal tuleb veel tööd teha, seal üleval käiguvahetust ehk kiirendust ka lihvida. Praeguseks nelja nädalaga 770 km koos.

 
At 22:19, Blogger Priit Pullerits said...

Oma eelmise kommentaari avalausega tahtsin kiita 20:20 sõnavõtjat.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Oh tänud, pai vastuvõetud! Panen nüüd šampooni pähe ja nühin vahuga pea puhtaks :) 20:20

 
At 22:47, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

20.20 Väga õige jutt. Omal ajal , kui veel Kirsipuu tegusid tegi oli jalgrattasporti põnev jälgida, aga ausalt öeldes praegu vaatan pigem jäähokit kui mingit Girot. Pidevad dopingujamad, milles ala vaevleb, on huvi sedavõrd jahutanud, et hea kui spordiuudistest vahel loen, mis seis on. Samas mõistan neid, kes jälgivad ja kaasa elavad. Mina näituseks, vahin vanast inertisist murdamaasuuska, elan kaasa võõra riigi sportlastele. Seal õnneks on kõik kes rajal suht võrdses seisus, ei ole nii et kari neegreid, teeb ühe härra jaoks tööd. Väike taktikaline koostöö muidugi on, aga see pole nii läbinähtav nagu rattaspordis.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Ei mehed, ma pole teiega nõus. See point et keegi ei maksa rattaGT kajastamise ei kannata kriitikat. Epp Mäe maadleb kuskil, meie vuti ja kossumehed mängivad kuskil, paar kõva käsipallimeest nagistavad Saksamaal. Kõigist neist ju kirjutatakse, ilma et meedia selle eest mingit erilist tasu saaks. Selle vahega, et Epp Mäe, kergejõustiklased, suusatajad ja leegionärid pallimängijad tuuakse ära vaid meie kohalikus meedias, mitte mujal. Kangert aga on TT etapi ajal Eurospordis ekraanil. Nibali abilisena oli Kangert terve GT ehk 4 nädala ajal Itaalia meedias nähtav tegelane. Võib arvata et Kangert ja Taaramäe on itaalia prantsuse hispaania hollandis tuntumad tegelased kui kodus Eestis. Justnimelt GT spetsiifika tõttu. Sa sõidad seal terve kuu aja uudistes sees, isegi kui lõplik koht on 126. Üks leedukas nime ei mäleta kes tegi 1-2 etapivõitu, aga pärast oli ikka teise saja sees, kuid kuulus ta oli sellegipoolest. Võrdleme Wimbledoniga, mis kestab samuti 3 nädalat, kuid esimese kaotuse järel sõidad koju ja su nimi ununeb paugust.
Ühesõnaga, Kangert on ala spetsiifikast tulenevalt 10x suurem Eesti müügimees Euroopas kui Kanter, Balta, Uibo, Tänak. Suurt võitu ta tõenäoliselt ei saa, kuid household name alpi riikides on ta küll. Kuidas meie klikimeedia seda ei mõista?

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Üks point veel sõbrad sitakotid, mis teeb asja ägedamaks kui eestlaste armastatud ralli ja liverpuuli jalgpall. Rattaspordi suurturniir on oma olemuselt väga demokraatlik. Siledal maal tehakse kõva viimane 300m ja võitjaks osutub keegi jämedate reitega ambaal. Selline röövli välimusega mees. Mägedes aga paugutavad hoopis kõhnad poisid kes nagu buhhenvaldist pääsenud. Neid kindlasti kiusati koolis ja lasteaias. Eraldistardis taas on lööki Vändra metsadest sirgunud kuttidel. Tundub päris õiglane, mis?
Austust väärivad mehed kelle parimad ajad on möödas, kuid kelle nimes sisaldub hüüdnimi Hai.

 
At 06:46, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mis siis, kui Kangert on household name Euroopas, 23:03?? Mida see muudab meie jaoks?
Teil on muidugi imelik loogika - lugege ise: "Üks leedukas nime ei mäleta kes tegi 1-2 etapivõitu, aga pärast oli ikka teise saja sees, kuid kuulus ta oli sellegipoolest." Kuidas saab mees siis kuulus olla, kui isegi nime ei mäleta?? (Navardauskas oli see - aga mis siis?)

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Väga subjektiivsed arvamused. Ka Kirsipuu ajal söödi dopingut ja jäädi vahele, pole need vanad ajad moraalsemad midagi.
Navardauskas oli kuulus see hooaeg kui ta võitis. Samuti nagu Kirsipuu. Kas leedukad mäletavad eestlase nime, kes 2000 tdf paar etappi võitis? Meie ju arvame et noo, prantsuse fännid kuulsat eestlast Kirsipuud ikka mäletavad.
Varsti tuleb aeg kus ratta suurturniiridel ei sõida ühtegi eestlast. Siis võib küsida et mida see giro või vuelta meid kotib?

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Kangert olla 10x suurem Eesti müügimees kui Kanter, Balta, Uibo, Tänak? Müügitulemusi mõõdetakse teadupärast rahas. Palju siis tulemus on?
Palju nt Navardauskase pärast Leedusse on investeeritud? Oskate äkki mõne numbri öelda? Olete ise mõne sportlase pärast mõnda riiki investeerinud?

Kangert ei tegele Eesti müümisega, nii nagu ei ole sellega tegelenud Kanterid, Baltad, Veerpalud, Kirsipuud. Tänaku bossile Wilsonile anti kogunisti riiklik medal, palju ta nüüd siis Eestisse on investeerinud?

Sportlased teevad sporti, mitte ei müü Eestit. Sportlike saavutuste eest saavad nad ka mõnikord tasustatud. Osa tasust võib jõuda ka Eesti majandusse. Mõni Eesti sportlastega lähemalt kokkupuutunud inimene võib sattuda Eestisse. Sellega asi piirdubki.

Enne kui hakata sõnavõtma, tasub vaadata korraks Eestisse tehtud investeeringuid ja kui olete need läbivaadanud öelge meile ka, kui mitu eurot on tulnud tänu Eesti kuulsatele sportlastele ja kui mitu protsenti see kogu investeeringute mahust on.

Kangert on muidugi kõva rattur ja sümpaatne ka inimesena, kuid vaatamata sellele ma tema peale Eesti müümisel ei panustaks.

 
At 09:36, Anonymous MargusM said...

Priit, näitena, minu jaoks muudab see seda et ma olen uhke et Kanx on meie mees ja seda suures mängus. Minul on rõõm näha tuuridel Eesti lippu või eestlasi esireas.
Sina seda ei jaga ja las siis nii olla.

Ma julgen öelda et Priit Pullerits on suurem tühisus kui meie ratturid ilma peal.
Veeretab oma pensionile mineku aega Postimehes ja arengut ei mingisugust, ainult miraaz.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

MargusM, aga eks loetle siis mida suurt on meie ratturid viimastel aastatel seal "ilma peal" korda saatnud? Minu kui tavakodaniku jaoks on nad samasugused statistid nagu meie murdmasuustajatki, seda ainult veel igavamal spordialal.

 
At 10:47, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

MargusM ja Huu võivad üritada, siin musta valgeks rääkida, aga tõsi ta on et Eesti spordisõpra ei huvita, mingid turundus ja reklaamnumbrid, vaid nemad vaatavad pigem alasid, kus nende kaasmaalane teeb teistel selja prügiseks või siis vähemasti püsib tõsiselt konkurentsis. No ei ole meie rattapoistes, hetkel seda tsempioni ainest. Oleg Ragilo, Aarne Mets, Peep Koidu jne. on samasugused tublid poisid ja oma ala asjatundjad, kelle tegemisi võib küll tunnustada, aga kui tõelist spordielamust tahad, siis vaatad ikka autorallit, kergejõustiku jne.

 
At 11:02, Anonymous MargusM said...

Mida sa nüüd eeldad? et teen rattasõidu sinujaoks huvitavaks?
Kui see on sinu jaoks igav siis las olla, sama paistab ka Priidu ja 20.20 kommentaaridest. See ei tähenda et sinu arvamus on absoluut, seni kuni on mehed nagu Huu ja mõned veel on ka rattasõidus omad kangelased.

Võtame asja ntx niipidi et kas sina töötad meeskonnas ja tulemuse peale ..samamoodi ka ratturid või jalgpallurid, kõik ei saa olla Messi´d või Vivianid kuid see ei vähenda nende olulisust meeskonnas.

Pullerits on ka ainult prääksuja Tähtvere parditiigist, peaaegu keegi ei mäleta teda isegi sellises väikses kohas nagu Moab.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Lõpetan Giro käsitlemise.
Ratturid jamavad dopingutega, Kirsipuu ajad olid vägevad. Sellist lauslollust juba annab otsida. Kui me võtaksime ükskõik mis spordiala ja äsaksime sellele rattaspordis kasutusel olevad dopingukontrolli mahud peale tuleks igast paska lagedale. Verepassid, pidevalt teada andmised oma asukohast , kontrollid võistlusvälisel ajal. P.s. Kirsipuu võistles dopingu kuldajal. Ma väida et praegu asjad korras oleks.
Giro ei huvita eestlasi. Hüva. Kahju vaid et ei osata hinnata sellist pärli nagu Kangert meil on.
Kurvem on see et eestlane ei oska, ega taha sellest arenenud maades ääretult populaarsest ilusast spordialast aru saada. Keskmine haritus selles piirdub delfi kommentaariumi tasemega Mingid mehed liibuvatest pükstes , värvilistes pluusides, dopingut täis nühivad ratta seljas 6h päevas. Mis seal vaadata? Pealegi meie omad polegi igakord esimesed.
Minnakse sama loogikaga nagu ameerika jalpalli kommentaarides, suured paksud neegrid taovad kiivreid kokku. Süvenemata sellele , et millega tegelikult tegu on.
Kurb on selline lodev, pinnapealne süvenemis võimetus.

Huu

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

9:30 oled sa Kuu pealt kukkunud? Sportlasi kohe eurodeks konverteerima? Sportlaste puhul mõeldakse seda müügimehe asja vaimse aspektina. Kangert künnab vagu lahti tulevastele rattapoistele. Eesti siklistid on tänu temale Euroopas hinnatud. Rohkem kui jalgpallurid.
Aga eurodest ka. Siin hakati ju profitiimi tegema, Soome rahad ja eesti nõu-hau. Miks asi katki jäi, seda ma ei tea.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Olen rattasõitu telekast jälginud juba aastaid. Sõidan ka ise palju ning tihti. Kuid mul ei tule pähegi hakata väitma, et maanterattasport, eriti näiteks lauskmaa etapid, oleks põnev vaatamine. Kas malevõistlust on keegi proovinud jälgida? Proovige, siis mõistate kui põnev on tavavaatajel, kel puudub spetsiifiline huvi teema vastu, maantevõistlusi telekast jälgida.
Üks väheseid põhjusi, miks maantesõite tavavaataja vahel harva jälgib on pigem maastikuvaadete pärast. Teine põhjus on veel. See, et sul pole enam ühtegi idee, mida oma aja ning eluga peale hakata. Kuigi viimane põhjus käib enamuse tugitoolispordi kohta, see ei puuduta ainult rattaspordi ülekandeid. Kui valida, kas 100 m jooks või 6 tundi maantesõidu ülekannet, valige pigem esimene. 100 m saab kiiremini läbi ja jääb lootus, et ehk ülejääva aja arvelt tuleb teil mõni muu idee. Kasvõi tulete ja kirjutate PP blogisse mõne kommetaari, analüüsite olukorda blogis ja täidate me kõikide peades valitsevat tühjust asjaliku sõnavahuga.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Huu sa oled nagu väike jonniv laps. Kui rääkida süvenemisvõimest ja süvenemisest, siis sinul puudub see ju üldse! Doping oli on ja jääb, teema lihtsalt selles, et selliste iidolite nagu Lance Armstrong maha võtmine mõjub hävitavalt ala populaarsusele. Kirsipuu ajad olid vägevad selles mõttes, et oma mees võitis suurtuuri etappe ja mängis mingilgi hetkel nn. esimest viiulit. Siis oli kellele kaasa elada, aga praegu kahjuks mitte. Enamust lihtsalt ei huvita mingite võõramaa meeste omavaheline kemplemine pelgalt sellepärast, et mõni eestlane, neil kingapaelu kinni nöörib või ratta kodaraid vahetab!

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige jutt, härra Huu.
Omalt poolt lisan et kibedust tekitab just meediakajastus, mis on ülimalt ebavõrdne. Tänaku ja Klavani koha pealt kuuleme igat kraaaksatust. Tänaku konkurent seda ja Klavani meeskonnakaaslane toda... Kangert oli esimene ohvitser superstaar Nibalile. Kas Klavan annab väravasöötusid Salaahile? Ei ole nagu kuulnud. Tatise WRC puhul tehakse uudis igast kurvist. Evans tuleb juunis Lauluväljakule Tänakuga võidu sõitma, kindlasti veel keegi kolmas ja neljas tuleb siia juunis rahvale tola tegema. Kas see on sport, mida nad Lauluväljakul teevad? Mitte asjata pole delfis wrc uudistes anonüümsed kommid keelatud.
Küsin nagu eespool MIDA SEE MEIE JAOKS MUUDAB?

Hea et Margus-päss mainisid Moabi. Moabis on ratsutanud John Wayne, Henry Fonda ja Clint Eastwood. Kindlasti ka Richard Nixon ja Ronnie Reagan. Padre Pullerits ratsutab seal täna. See tähendab seda et Moabis on uus kuningas.
MEIE JAOKS MUUDAB SEE VÄGA PALJU.

Meie titemeedia magas maha Kangerti kohtumise Netanyahuga. Küll aga märkas seda, et Neuville kiitis Tänaku kiirust.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

to 11:51
Vaimsete aspektidega tegeletakse peamiselt muudes kohtades. Kui vaimsed teemad huvi pakuvad alustage pendli alg- või sisemise tarkus põhikursusega.

Ja tõesti, miks profitiimist asja ei saanud? Meie kuulsad rattapoisid on ju vaod kolme meetri laiuselt lahti kündnud. Raha ega müügimeeste taha asi ometigi jääda ei saanud.

 
At 14:16, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge tähtsustage Kangerti rolli Eestis üle. Kangert on öelnud teleintervjuus - oma kõrvadega kuulsin -, et mis muud ta on kui meelelahutaja. Omalt poolt ütlen, et kõva rattur, tubli mees, asjalik tegija, võtan tema kui ratturi ees mütsi maha ja pean temast lugu, aga kui nüüd edasi sellest tõdemusest siin mõelda, siis mis on tema tegelik panus meie riiki, keelde, rahvasse, rahvusse ehk tõeliselt suurtesse ja kaalukatesse asjadesse? Siin üks mees eespool ütles, et ma olen tühisus. No ma arvan, et kui räägime suurtest kategooriatest - rahvas, riik, rahvus, keel -, siis olen sellesse andnud rohkem kui kõik siinsed anonüümikud kokku, sh MargusM, ja isegi Kangerti lisamine ei aita seda teie olematut panust suuremaks teha. Näiteks olen koolitanud üle veerand sajandi ajakirjanikke, panustanud kõrgharidusse, andnud välja ajakirjandusõpikuid (ja ma ei hakka rääkima muudest raamatutest) ning kandnud ajakirjanduses kultuuri ja keele säilitaja rolli läbi aegade. Ajakirjanduse rolle on just kultuuri ja keele hoidja ja kandja, lisaks rahvavalgustuslik panus. Nüüd mõned tulevad väitma, et vaata, millised on Eesti ajakirjanikud - kuid pidage hoogu! Need, kes ajakirjanduse mainet ja taset alla kisuvad, on enamasti need, kes ei ole minu juures haridust ja õpetust saanud.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Spordialade "meelelahutuslikkuse" tase on täitsa võrreldav. Eriti fännide IQ taset lakmuseks võttes. Jalgpalli boleltšikute tavategevus on üksteist kaigaste ja raudlattidega peksta. Ralli austajad sätivad ennast 3m kaugusele teeservast väliskurvi oma meelisala nautima. Opereeri neid siis ühise haigekassa rahade eest. Rattafännid jooksevad palja tilli lehvides tõusu kaasa, kuid pole kuulnud suuremat rahva- või eraomandi rikkumist nende poolt.
Kes meie sportlastest EI OLE meelelahutaja?

 
At 15:10, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, rääkisin spordiajakirjanduse esindajaga, ta kirjutab teile siin peagi vastuse, kus seletab faktidele tuginedes, kuidas te oma rattamaania, -hulluse ja -kultusega olete täielikl eksiteel ja omas mullis. Ootan isegi seda kirjatükki põnevusega! Vaat siis läheb siin alles mahtraks!

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Poleemika ei alanud üldsegi sellest, et Kangert peaks olema A H Tammsaare mantlipärija, vaid sellest, sporditsurnalistid ei taba proportsiooni. Käimas on tsiklismuse Wimbledon, ehk suurturniir. Kohal on ala koorekiht. Tsiklismus on valge mehe viimane bastion. Eestil on maanteeratta traditsioonid. Käimas on individuaalne TT sõit mis tehakse üksi, ilma neegrite abita. Meie mees kes pole parimas vormis on 160 välejala seas 30.kohal, pikema distantsi korral oleks kõrgemal olnud. Siis vaatad meie onlain meediat, Klavan, Tänak, Wilson, Mäkinen, Lebronn, Messi, Ibrahimovic, lõpus ka Giro uudis mis räägib et keegi näitas tissi ja kaamelid olid tee peal.
Siin solvatakse mitte ainult valget meest, vaid ka näiteks härra Pikkuusi, kes on Tartu mees, nagu me kõik teame.
Mis on teie vastus, senjöör Pullerits?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

EKRE mehed möllavad siin blogis täiega. Aga rassistid, kas olete mõelnud, et miks ei tehta Eesti suurmeeste kujusid mitte valgest marmorist vaid mustast pronksist? Kaasaegne värvitehnoloogia võimaldab võõbata vähemalt näo ja käedki valgeks. Võiks isegi näo kasvõi ära hõbetada vaakumkambris. Öeldakse, et kunst. Aga kas ikka sobib valge mehe maal promoda mustaks tehtud valget meest? Suu on nüüd kinni, ahh!

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Arvan juba ette mis sealt tuleb. Jutt, mis põhineb mandil. Kui ajalehekene saab reklaami eest toyota vabrikult toetust, siis loomulik, et kõik wrc põrinad on esikohal, ning sellest kuidas Alonso toyota roolis esikohale sõitis oli eriti soe ja empaatiline jutuke. Tõsi on et Kangert ei saa kunagi nii kuulsaks kui Messi või Alonso või Lebronn, aga rahvuslik uhkus? Kui palju läheb ajalehele maksma korraks rahvuslikku uhkust, või lausa rahvuslikku ülbust näidata? Et eesti mehe tagasihoidlik saavutus on eespool sponseeritud spordiuudiseid? Iseendale kupjaks olemise õilis töö...

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Eks me, mina sealhulgas ole marginaalsed oma rattaspordi armastusega, võib olla ongi nii, et enamik eestist armastab jalgpalli ja kui lähtuda näidatavast (mis ilmselt põhineb reitingul) siis ka igatsugu nõiasaateid.
Rattaspordi vaatamine olevat ajaraisk nagu siin on öeldud - ehk ongi aga samasugune ehk hullemgi ajaraisk on "Ise tegin" tulemuste lugemine. Kuigi eks need võib ju vahele jätta ja üritada diagonaalis huvitavamat osa silmata. Samuti muide saab ka rattaspordi ülekandeid vaadates igavamaid osi vahele jätta.
Et Kangert on mingi "orjatööjõud" kusagil "kokkulapitud mansas" mis see Klavangi teistmoodi on? Ainult Kangert ei osale parimatel päevadel etapi viimasel 10 kilomeetril enamasti aga ei loksu kogu sõitu meeskonna tehnitškas. Muide tulemust teeb Kangert või Taaramäe ka oluliselt tihedamini kui Klavan väratile lüüa saab.
Aga see selleks, kellele nõiasaated jms hookuspookus ei meeldi siirduvad Eurospordi kanalile ja jätavad postimehed tellimata. Nii lihtne see ongi.P....e see meelelahutuslik eesti ajakirjandus.
Terv.Tom

 
At 16:53, Anonymous MargusM said...

..huvitav, ma pole kuulnudki et spordiajakirjandus on valinud endale eestkostja ehk esindaja kes räägib nende kõigi eest.. päris huvitav oodata ametlikku statementi selles vallas.

"..kuidas te oma rattamaania, -hulluse ja -kultusega olete täielikul eksiteel ja omas mullis"
Nõustun et võibolla oleme omas mullis kuid kas eksiteel, seda pole küll võimalik siinsete kommentaaride järgi diagnoosida. Ei näe vajadust rattureid kuidagi eriliselt sildistada, seepärast pigem kriipstatagu "ratta" läbi ja proovige tegeleda universaalse maania, -kultuse jne eksitatavusega. Palju siis liha veel luudele jääb?

Priit, ütlen otse et pole olemas asendamatuid.. sinu asemel ülikoolis ja Postimehes oleks lihtsalt keegi teine ja me ei oska arvata kas see oleks halvem variant. Sa kujutad ette et oled justkui maailma naba.
Löö need Eesti Meedia lehed lahti ja vaata mis "rahvavalgustuslikku kultuurikandmist" sealt tuleb, pole isegi 50/50. Niiet jäta need ülistavad prääksatused esimese kursuse tudengitele või nende lõpuaktuse jaoks.

 
At 17:00, Anonymous MargusM said...

Lisaks juhin tähelepanu et sinu eksistentsi, ka siin blogis, maksavad kinni nii mõnedki Anonüümsed kes tellivad Eesti Meedia produtseeritavat "kvaliteetlehte".
Miks nad seda teevad, vaat see oleks huvitav teada : )

Ka sinu kaval iseenda üles hype´mine on suht läbinähtav ja ebameeldiv #klikimagnetid ja maksumüürid.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Millal tuleb spetsialisti seletus? Asi ei tohiks nii kaua aega võtta.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Hea kultuuri säilitaja, huvitav, mis juhtuks kultuuritoimatajaga kes lähtuvalt populaarsusest keskenduks ainult Patuse Poole või Erik Tohvri tegemistele? Meelelahutuslikult oleks see ju väga OK ja kilki- ning lugejanumbritelt ilmselt ka.
Terv.Tom

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Priidult kõva kolumn Postimehes. See on viimaste aegade parim.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

1807 ilmus esimene eestikeelne ajaleht. Sinnani polnud Eestis Priidu arvates mingit kultuuri. Jätke meelde!

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Tõsine kultuur Eestis sündis kui Priit The Padre Shark Of Tartu lugusida kirjutama hakkas.

 
At 20:54, Blogger Priit Pullerits said...

Mis EKRE-l viga on teie arvates, 15:44? Kas te ei tea, et EKRE on eestlaste seas suuruselt teise toetusega erakond, vaid Reformil on eestlaste seas toetajaid rohkem. Nii et näägutades EKRE kallal arvestage, et näägutate väga-väga paljude eestlaste eeliserakonna kallal. Pigem näägutage sotside kallal, need on oma Eesti-vaenulikkusega enda näo paljastanud ja näägutuse ära teeninud.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei peaks Girot mitte palaganiks ja meelelahutuseks nagu on seda lauluväljaku ralli.
Girol peavad 160 meest 21 päeva jooksul endast välja pigistama rohkem kui mõni inimene elu jooksul võimeline on.
Meelelahutus on aasta lõpu kriteeriumid, kus tulemus ette kokkulepitud ja rahad jagatud.
Girol käib töö tegemine.

Huu

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Ilus EKRE mehe jutt Priit ..Braavo.
Eks valimistulemus näitab seda Ekre tegelikku võimsust , ennemgi neid müstilisi jutte ja % kuulanud.
Ja nagu klassikaline EKRE mees vastandab Priit ilusti meid nendega kelle poole tegelikult kivi visata. Tubli! 5.
Me kõik siin teame et sa EKRE poiss oled..homme tuleb soetada veel kaabu ja mantel.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu jääb spetsialisti selgitus siinse blogi tolbajoobidele?

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

sliškom dolbo bõli jobi. jopp või matt.

 
At 22:01, Blogger Priit Pullerits said...

Mitte EKRE poolt või vastu pole teema. Ma olen õiglane inimene, õiglus on mulle oluine, ja mind kõvasti häirib, kui kedagi ülekohtuselt ja eelarvamuslikult ja õelalt kotitakse. Nagu teete seda teiegi, 21:00, nii et te pole parem neist teistest, kes peavaluajakirjanduses ja ruuporiga avalikkuses laamendavad. Mind huvitab see, et kõik käsitletaks õiglaselt, sh EKREt. Niisugune on õige ja professionaalse ajakirjaniku suhtumine. Kas teie siis tõesti ei näe, kui kiivas kõik on, kuidas need, kes teisi vihas süüdistavad, põlevad ise vihast, sh EKRE-vihast.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit, üks oluline asi, millele sa oma kolumnis tähelepanu ei pööranud, on see, et nö õnneuuringud mõõdavad üldiselt eluga rahulolu. See õnnelikkuse nimetus on pandud peamiselt müügiargumendina. Aga väga üldisel tasandil saab neid käsitleda ka sünonüümidena ja nõnda on lähenetud ka teaduses.
Ühesõnaga, väga huvitav tähelepanek, kuid natuke toores ja kategooriliselt lahmiv. Veidi oleks võinud ennast asjaoludega paremini kurssi viia ja kasvõi põgusalt teadusesse ka kiigata (alustades näiteks Dienerist).

Aga mis kommentaariumis valitsevasse teemasse puutub, siis kõrvaltvaatajana ei saa ma aru, mis värk on. Ühel päeval ralli ei ole sport ja ratas on ülim sport ja teisel päeval on Giro mõtetu üritus??

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Asi on veel hullem kui hr Pullerits kirjeldab. Ekret asuti kohe terve kambaga kottima kohe algusest. Reform, KE, sotsid, kogu Eesti ühiskond asus ekret mõnitama. Näiteks "tubliks eesti meheks" peetav Jürgen Ligi on rohkem kui korra ekret lambist süüdistanud. Piinlik Jürgenike, eks, aga selline asi ei unune.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuniks me kannatlikult ootame spordiajakirjanduse esindaja selgitust, siis, et ootust lühendada jutustan teile veidi hot gossipit selle aasta Giro kohta. Start on Jeruusalemma ja finiš Vatikani linnas. Siit on selge et suvalised könnid sellist võistlust juba ei korralda. Netanyahu andis loa ja Vatikani isand samuti. Putin lubas suuremeelselt idaeuroopat maikuus mitte pommitada. Froome osteti kohale 2 milli dollarite eest, sellest Huu meile juba jutustas. Nibalit ei saadud kelgule. Ühteist dirty secretit jäägu homseks.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Loen hommikul blogi läbi ja mitte midagi. Pullerits sonib Ekrest ja ei suvatsegi rääkida ajakirjanduse tähtsusest Eesti kultuuri vundamendi, arendaja, au ja tulevikuna. Mingi piinlik moment jälle. Värisege haavalehed kui Priit enam ei kirjuta, siis kaob Eestis marksistlike juurtega emakese Marju kultuur. Aga tõsiselt. Eesti on suremuse määralt Somaalia meresõprade järel ja enne Nigeeriat 17 kohal. Rahvastiku vähenemise osas on aga Eesti maailmas esikümnes, kui suudaksime lätlasi edestada, oleksime Jürgeni promotud esimese viie seas. Kõnekas? Demokraatlikus näitemängus on Eesti muutunud kohaliku ajakirjanduse juhtimisel väljasureva kultuuriga riigiks. Nõrk Priit, nõrk. Võiksid kultuurihoidjana vähem mulli ajada.

 

Postita kommentaar

<< Esileht