reede, mai 18, 2018

Pullerits: Mis seos on minu maanteerattal ja Eesti ilusaimal näitlejal?

VÄRSKEIM RAPORT RATTA PÄÄSTEOPERATSIOONIST KOMMENTAARIUMIS KELL 16:30.
Pahaaimamatult ja pahatahtmatult käivitasin Hawaii Expressis suuroperatsiooni «Päästke Pulleritsu jalgratas!». Helistasin sinna Kodanik Männikule – nii teda tuntakse, pärisnimi on hoopis muud –, kelle numbri andis mulle Art Soonets, ja ütlesin: «Tere! Selline lugu, et jalg on hirmus tugev ja olen esimese hammaka täiesti ära kulutanud. Vaja oleks uus panna.» Eile, neljapäeva õhtul oli näiteks säärane situatsioon, et hakkasin Aardla alumiselt ringteelt Variku viaduktile keerates suure reka külje all sadulast tagumikku kergitades jõudu rakendama, aga kett tegi imeliku raksaka, leistangi võttis vibama... kuid säilitasin külma vere ning reka rataste alla siiski ei maandunud.

Selline ratas konkurentsivõimeline pole. Nii jõudsingi Kodanik Männikuni.

Ta hakkas kohe arvutis asju uurima ja helistama. Vaatas, mida laos on ja mida pole. Lõpuks leidis koha, kust sai sellise Shimano hammasratta, mis mu jalgrattale sobib. Käisin sel Rattaringi poes ise järel. Tõin Hawaii Expressile kaupa. Ülejäänud osade eest, nagu tagakassett (11:26 või 11:25 – mis iganes see tähendab...) ja kett, lubas Kodanik Männik ise hoolitseda. Ja hiljemalt laupäevaks ratta võistlusvõimeliseks muuta.

Et miks ma ise ei hakanud oma ratast parandama? Igaüks jäägu ikka oma liistude juurde. Ma ei tee isegi oma lugude juurde pilte. Selleks on samuti oma ala profid. Küll aga mõtlen teinekord välja, mida ja kuidas võiks teha. Idee on ju oluline! Seekord mõtlesin välja, et kuna maailm on hullunud prints Harry ja tolle tüdruku pulmast, siis võiks teha ka selles vaimus pildid, seda enam, et mu intervjueeritav pakkus selleks ideaalset materjali.

Intervjueeritav oli Ingrid Margus (fotol ülal vasakul, parempoolsel fotol paremal ja all vasakul paremal), keda küllap olete näinud «Lõksu» peaosas, samuti «Litsides» ja «Meriväljas» (ja tegelikult mujal veel ka). Ta on 24, lõpetab kuu aja pärast lavakunstikooli näitlejana ja teda peetakse Eesti kõige ilusamaks näitlejaks. Niisiis pakkusin talle välja oma idee, et kui intervjuu teeme, siis teeme sinna juurde ka pildiseeria, mis oleks printsessilik, ja et võtame printsi rolli tema elukaaslase kunstnik Martin Saare. Ingrid Margus oli nõus.

Tulemuseks on homses Arteris absoluutselt vanityfairilik, kindla peale kõige uhkem ja kaunim ja efektseim pilt, mis Eesti ajakirjanduses sel sajandil üldse ilmunud. Selle valguses tuleb öelda ja tunnistada: tühja sest minu intervjuust, ilus pilt varjutab selle täiega.

Vaadake ja nautige, mehed! (Seda pilti näeb ainult paberväljaandes!) Sest pühapäeval tuleb Elva all minna juba lahingusse.
*
Lõppu, nagu ikka, karm ja valus tõsiasi. Postimehe uudis, et Ott Tänak Portugalis oma autoga enam rajale ei tule, oli reede varaseks õhtupoolikuks kogunud nii palju lugejaid, et kui võtate Noole Erki rekordi ja korrutate iga punni kümnega, siis saate selle arvu enam-vähem kätte. Seevastu eile sai samalaadne uudis, et Tanel Kangert võib Giro d'Italia katkestada, pea 40 (!) korda vähem lugejaid. Niisiis, lihtne matemaatika: Tänak huvitab ligi 40 korda rohkem inimesi kui Kangert.

Foto 1: Ingrid Margus. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix. Stilist: Maria Tammeorg; riided: Mammu Couture; meik: Õnne Rudi; ehted:www.karlev.ee; kroonid: Shi Shi
Fotod 2 ja 3: Martin Saar ja Ingrid Margus. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix. Stilist: Maria Tammeorg; riided: Mammu Couture; meik: Õnne Rudi; ehted:www.karlev.ee; kroonid: Shi Shi

52 Kommentaarid:

At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ilusaim näitleja?!
Lahe tiitel, Tubli meedia, tubli!

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

See et kaunid naised Padrele ei suuda öelda ei on ammu teada meile kõigile. Aplaudeerime!

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Nuhh, sitt hakkas lippama veoki kõrval olles? Räägi palju see lapitamine auku põletab kotti.

Täna selgus karm tõde. Kõhutunne osutus kahjuks õigeks ja Kanks katkestas täna. Mees saadetakse koju ja sundülevaatusele. Puhaku rahulikult. Ja olgu see ka hoiatuseks, et ka meistritel on kehvad ajad. Rääkimata siis lõdva ketiga paarutajatest. Ei hakka kõvaks ajama aga lahkunud on poisikese vanuses Eesti olümpiavõitja. Seega panemine ei taga pikka eluiga. Mõelge sellele enne ratta joonele panemist.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Padre kõmmutab küll üldjuhul kümnesse, kuid sügisel oleks tulnud Sildaru asemel Kontaveiti interfjueerimas käia. Praegu oleks sulg kübaras püsti.
Or what do you, schmuck, think?

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvad jooksevad juba pruuni vett. Direktor seletab, Tänak seletab, Järveoja seletab, kes veel tahab seletada kividest ja radiaatorist? Kurat, sport on lihtne, sa kas teed tulemust või ei tee tulemust ja mutt sellega. Keda huvitab kust kuhu tilkus õli ja mitu kepsu läks kõveraks? Miks peab aus maksumaksja sellist kräbu teadma? Ei pea! Aus spordimees samuti ei seleta. Võtke eeskuju Padrest, kui katkestab, siis tõmbab jope selga ja sõidab vaikselt koju tagasi. Mitte ei jutusta mingit muinasjuttu kividest ja kändudest ja teab millest. Ptüi, vähe ei tee hinge täis!

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Eilsed teleuudised. Korvpalli lugu, ilma uudiseta ralli lugu ja siis alles tipp tennis ning Giro.
Saab näha, milline on tänane järjekord.

Spordis loeb võit. Rallilugu, et äkki Ott ei sõida kraavi ja võidab, ei saa olla eespool tenniseplika tegudest.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Mnjah, Huu ja MargusM ja teised me kõik võime vaid unistada tet-a-tet'dest imekaunite näitlejannadega, aga Padre peab nendega pikki intiimseid hingest hinge vestlusi ja ütleb, kuidas nad peavad pildile ka end seadma. Mis meile jääb? Ainult eemalt sülge neelata ja keelt limpsata. Ei ole meile antud seda mõju ja võlu, mis Padrele...

 
At 23:07, Anonymous MargusM said...

mnjahh, 21.15 on juba märgades unenägudes.. jääb arusaamatuks millepeale me peaksime siin neelatama ja limpsatama.. teise mehe naise peale? aitäh, pole vajadust.
Proovi homseni vastu pidada siis saad tormata mingit Vanity Fairy haledat koopiat putkast ostma ja ongi sul nädalavahetuseks "intervalltreeningu materjal" olemas.

Sellest näitsikust ei tea ma miskit ja pole mingit Lõksu-Litsi-Meriväljat ka vaadanud, see pigem Elu24 klikivabriku teema kui kultuuri hoidmine.
Soovitan pigem minna teatrisse, näiteks EV100 etendused on juba täitsa head ning kaas- ja koostöö sünergia paistab olema kohale jõudnud. Esimesed etendused olid ikka päris puised..

..mõnesmõttes kahju et nüüd jääb see väikse ketirattaga PP "sõtumatu kamanda" tsirkus nägemata kuid Priit- nüüd pole sul mingit vabandust Elvas pikale sõidule ümberregistreerimise vältimiseks. Head panemist.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

21:15 saab asjale pihta. Me võime siin punnitada palju tahes, kuid üksi Padre The Shark on see mees, magneetiline mees, kelle viidatud suunda naised orienteeruvad.

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Kurb. Ja trollijad valavad õli juurde. 11. Aastat teatris töötanuna ei mõista uudiseid ilusamatest näitlejatest. Rohkem ameerika selgrootu seltskonna elu mulli moodi. Ka mina pole sellest kaunitarist miskit kuulnud.
Praktika näidanud et sellistest kenadest näitlejannadest saab pea reeglina mõne ärimehe “käe-kõhu kott”. Ja elavad üle keskmise ilusa elu. Edu neile.
Selleks et näitlejaid näha tuleks käia teatris ja rohkem kui 2 korda aastas. TV3, Kanal 2 lõbu laulu saated, seriaalid ei lähe arvesse.
Miks toota sellist jama? Klikke vaja? Mul on kahju sellest uue põlvkonna idioodist ,keda me aretame.

Huu

 
At 00:43, Anonymous Anonüümne said...

Ei no rattablogi küll. Kanksul kõht kõver murest ja siin laksutatakse möla eitedest. Kamoon, võtke kokku,klikkige vähemalt Giro uudiseid!

 
At 08:43, Blogger Priit Pullerits said...

Selle kommentaariumi kaks stammkommenteerijat, kel alati kõige kohta kindel arvamus, sest nad on nii kõiketeadjad, on nüüd orki lennanud ning tunnistavad, et ei tea - viidates seejuures endale kui aktiivseile kultuuritarbijaile - mitte midagi minu intervjueeritud Ingrid Margusest. Tohoh tonti! Tulla sellise asjaga siin pooleldi justkui kiitlema?! Loomulikult on seriaal seriaal ega ole lavatükk, aga seda alahinnates alahindavad kaks stammkommijat näitlejate tööd. Ilmselt on nad neid näitlejaid tõesti ainult kaugelt saali sügavusest vaadanud ega ole nendega kunagi isiklikult vestelnud. Sest kui oleks, siis nad küllap teaks - aga nemad ei tea -, et hea näitleja teeb kõiki töid ühtmoodi pühendunult, olgu see laval, linal või ekraanil. Ja nagu ka Ingrid Margus minu intervjuus ütleb: ekraanitöö on väga aus, seal valetada ei saa, sest suures plaanis on kõik näha, mis sa tegelikult oma peakeses mõtled. See tähendab, kui te aru ei saa, et ka ekraanitööd tuleb teha täie pühendumisega ja hinnaalanduseta.

Aga näete, nii palju tasub kahel stammkommijal mu asju ikka lugeda, et nüüd nad vähemalt teavad sellist nime, nagu Ingrid Margus, ja teavad loodetavasti ka seda, mida ta teinud on. Nii ma rahvast haringi. Nagu siin kord ütlesin: rahvavalgustuslik on mu töö ka.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas Astrid Kannel on ka näitleja? Seriaalist AK.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Ingrid Margus kahtlemata väga kaunis naisterahvas on, kuid rahvas tahab lugeda sellest, kes juba mõnus ja tuttav on. Näiteks Ott Tänakist ja toyota rallimeeskonnast. Härra Pullerits, teie kui tipptaseme meediaspetsialist ja journalismi guru peaksite seda teadma.
Eriti kui blogi lugejaskond põhilises plaanis maskuliinne on ja sooja õli lõhna au sees peab.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Välja arvatud ketiõli lõhna. Seda peab laskma tippmehaanikutel ratta külge paigaldada, et sõrmed kogemata mustaks ei saaks.

 
At 15:33, Anonymous MargusM said...

Priit, rahvavalgustuslik oleks sinu töö siiskui sa teeks DIY rubriigis selgeks hammasrataste ja keti vahetamise, mis ja milleks, sellel ehk oleks reaalne praktiline mõju.
Mingi madalama kategooria filmide lillekese promomine jätab külmaks.. sünnitagu kolm last ja näidelgu paarkümmend aastat siis on näha kas on temas sisu või oli see kõik ainult hetkeline sähvatus..

Kuid Priidu sisu näeme homme, TRR peaproovil Elvas : )
Loodetavasti siis pikal distantsil, sest ratas nüüd proffessionaalide poolt korda tehtud.

 
At 16:30, Blogger Priit Pullerits said...

Arvate, et keti ja hammasratta ja kasseti vahetamine on niisama poole tunni töö? Oh teid lihtsameelseid! Kodanik Männik Hawaii Expressis pidi ikka kõik oma oskused mängu panema, üksvahe isegi mõtete ja pea klaarimiseks pausi võtma, et lahendus leida.

Niisiis, ette õnnestus hammasratas eile Tartu pealt leida (45 eurot), kõik edasine läks siis kenasti kuni selle hetkeni, mil mehaanikul, kel 20 aastat kogemust, tuli hakata käiguvahetajat kinni keerama. Aga see, nagu te mäletate, oli kaks aastat tagasi Tartu rattaralli lõpu eel külakuhjas nii kõva paugu saanud, et vajas keevitamist. Sinna käikari kõrva sisse tuli teha spetsiaalne jupstükk, et käikar raami külge üldse kinnitada, aga nüüd käiguvahetajat pärast kasseti ja keti vahetust tagasi pannes ilmnes, et tolle jupstüki keermed on täiesti maas ja ei ole käiguvahetajat kuhugi ega kuidagi kinni keerata. Lootusetu olukord, eks? Täitsa pekkis, küsisin kod Männikult. Hullem veel, vastas ta.

Sõitsin Hawaiisse veerand tunniga kohale. Ise mõtlesin, et äkki tegi kod Männik külma ja nalja. Aga ei teinud. Asi oli tõsine. Nii ta siis võttiski pausi, et mõelda, mis edasi. Ja kui kohale jõudsin, oli ta leidnud järgmise, ainsa lahenduse.

Niisiis, ta oli leidnud ühe suure musta raudmutri, mille külge sai käiguvahetajat keerata. Aga ega mutter siis käikari kõrva asenda. Kuidas mutter kõrva külge saada? Tuli osa kõrva õhemaks lõigata. Aga see tekitab ohu, et kõrv võib ära murduda. Lõike kompenseerimiseks oli kavalam ka mutrit ennast õhemaks lasta. Ja nii siis sai lõpuks käiguvahetaja kõrva külge.

Ent jäi üks aga. Kui eest väiksemale hammakale vahetada, siis käiguvahetaja vajus n-ö longu ja kett ka, mis tähendab, et eest väiksele ma vahetada ei tohi. Vähemalt mitte Elva rattarallil, sest siis on sõit läbi. Küll aga kutsus kod Männik mu järgmise nädala reedeks tagasi, et siis püüab ka käiguvahetaja lõdvema liikumise korda saada.

Ja teie väitsite, et see kõik on poole tunni töö!!!? Okei, tulge ja tehke asi uueks, maksan sama palju kui läks kokku Hawaiis. Kõik kokku (sh esihammakas) veidi üle pooleteise saja. Aga teine võimalus olnuks, et osta üldse uus ratas. Nonde hinnad, vaatasin, algavad 2700st. Selle eest saab ju Moabi reisi koos kõigi hüvedega.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

PP 16:30 kommentaar on väga üksikasjalik. Kes teist, oleks sarnase kadalipu läbinud?

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Kes teist, voodimärgajatest, oleks sarnase kadalipu läbinud?

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Palju aega on kulunud sellest sissekandest, kus eelmine kord mehhaanikust ja hammasratastest juttu oli? Ei leidnud paremat aega vahetuseks, kui võistluse eelõhtul tõmblema hakata?

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis see meie asi üldse on, kuidas Priit hammakaid vahetab? Harjumuspärane lüps. Teistel pole ju kõrv katki.

 
At 19:09, Anonymous MargusM said...

Priit, seda et käikari kõrv on juba 2aastat katki said sa ka täna teada?
kui palju maksab uus kõrv.. ~10eur? kuid tellima peab.
NB! Kindlasti ei hakka rataste hinnad 2700-st. Fakt!

18.27. Ega polegi justkui meie asi kuid Priit ise afišeerib siin ja tegeleb eneseületusliku kangelasloomega.. kas peaks viimasele hetkele jäetud tegemiste eest talle siis diplomi ja medali andma?

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ärge petke ennast! Mida Padre iga päev teeb ja räägib on meile siiski väga tähtis. Kelle järgi te siis joonduda plaanite? Putini või?

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Ja sellised mehed julgevad Ott Tänaku teemadel sõna võtta???

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Millised?

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa meid kuulata ei taha, loe teist Tartu autoriteeti.
https://www.err.ee/832730/lauristin-klikimeedia-on-nagu-konnale-elektriimpulsi-ajju-saatmine
Ehk suudab tema sulle mõistuse pähe. Milline tühi kõmisev tünn on selline pealkiri:

"Pullerits: Mis seos on minu maanteerattal ja Eesti ilusaimal näitlejal?"

Kui tahad meid valgustada, siis on piisavalt eestis Näitlejaid suure algustähega, kellega algust teha.

Huu

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ma suutsin 11. aasta jooksul nii teatris töötada , et ma näinud ligidalt näitlejate tööd? Nagu kommivabriku töötaja poleks elu jooksul ühtegi kommi ligidalt näinud.

Huu

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

https://m.postimees.ee/section/127/4489271 kirjutab rahulolematusest. Kunagi pole keegi rahul. Hammasratas pekkis ja rahulolu ei ole, sest spurtimine on eluohtlik ja paneb sita lippama. Kristjan Port teeb Tervis+ artiklis seepeale selgeks, et sport ongi hullus mis on ise rahulolematuse põhjuseks. Samas ajakirjas kirjutatakse 80 aastasest exsportlasest kes avastas 55 aastaselt, et spordist sandistunud keha paraneb hiinlaste rahvatarkuste toel.

Mida selle infolaksu peale öelda? Ütleme lihtsalt nii, et heaga see jama ei lõppe. Hea on kui tulebki lihtsalt Moabi eelarve uue ratta soetamiseks kulutada. Äkki PM aitab? Aga valu ja kannatused, kes sellega tegelema peab? Seda saame teada nädala pärast. Paljud on kindlasti kurvad ja ainult võitja on tõeliselt õnnelik. Kas pole mitte need üritused õnnetuste poole längu? Kuhu jääb sportlik mängude mängumõnu ja rõõm.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, mida Pullerits kompenseerib selle näitlejatariga?? Kõige ilusam ja lausa seos rattaga.

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Igal künkal maha jäänud Froome sõitis Zoncolanil (ühel raskemal tõusul euroopas üldse) teistel eest ja võitis. Lisaks Poels kes vedas Froome poolde mäkke..kimas sama hooga edasi ja tuli 7 üle joone.
Marginali mehed on tiivad järsku saanud. Rikkusid ilusa etapi ära. Froome peaks normaalsete asjade käigul Girot kodust telekast vaatama.

Huu

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa Huu enam möllad? Kanksu katkestamise järel ei huvita Giro Eestis enam isegi selle blogi lugejaid. Võid Giro kommentaatori ukse rahulikult väljapoolt nüüd sulgeda.

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Giro on suurem kui Kangert ja Pullerits. "Rallimehed" jooksevad delfist minema kui tänak katkestab. Girot juba nii ei jäeta.
Kui sind Zoncolani etapp külmaks jätab katsu oma pulssi. Kardan et te olete surnud,

Huu

 
At 08:40, Blogger Priit Pullerits said...

Huuga nõus, et Froome ei peaks Girol osalema.

Huuga mitte nõus, et "Girot juba nii ei jäeta". Sm Huu, Giro ei ole kunagi eestlasi huvitanudki, nagu olen korduvalt siin faktipõhiselt näidanud - Giro uudiseid lihtsalt ei loeta.

Aga minu poolest võite küll siin Girost edasi kirjutada. Keegi hoiab asjadega kursis, sest kuulun ka nende hulka, keda Giro pärast Kangerti katkestamist enam ei koti ja ühinen nendega, kes selle kohta suurest ajakirjandusest ei loe. Parem elan oma elu.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Mõistan ja ei mõista hukka. Pärast Kangert katkestamist kukkus niru Giro kliki huvi postimehes nüüd olematuks. Ega siis klikkide järgi oma elu seada saa.
Lugeda veel Lauristini konn ja elekter lugu.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

11
Sad day for cycling.. doper who was poor the entire Giro suddenly drops everyone (including another unbeatable asthmatic from the UK). Vegni made no good when inviting this cheater to his race.. This must be so frustrating for the likes of Tom or MAL...

22
two dopers finish first and second today.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

HUU l on õigus. Girot ei jäeta. Giro on suurem kui elu.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on, juudipoiss Yates on varem dopinguga vahele jäänud.

 
At 13:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ai, kurrat, kilt enne lõppu - see oli jube! Valus, raisk! Mehi oleksnagu kuulipildujast niidetud.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Näed siis Priit. Igaühes meist peitub väike kuperjanovlane, väike mägironija. Ja sina ütled et giroga on lõpp. Ei ole lõpp.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Iga tubli eesti spordimehe hinges heliseb giro, majesteetlikud mäed, rohelised aasad, vulisevad ojad, prinkide rindadega tüdrukud.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

No on nohikud siin. Minge õue, näete rohelist, sinist, vett ja prike rindu. Milleks siin Giro? Jalutage kalmistul ja vaadake memmesid.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Ma nägin ka ükskord kikkis rindasid. Aga ei olnud Giro. Hoopis Rapla Selveri kevadjooks oli.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Tulin ka hetk hiljem "lahinguväljast" mööda. Korralik litakas oli seal olnud jh. Terve sõidu üritasin grupi peaga kerget distantsi hoida, ilmselt seepärast 3 km enne lõppu sips maha jäin. Saanuks muidugi eelviimasel tõusul uuesti grupi kätte. Aga mõtlesin, et pannakse niikuinii juurde ja seni oli keskmine kiirus ka suht korralik lühikese maa kohta 41km/h ja sips peale. Kuna oma 60 venda oli ees, siis võis eeldada, et seal hakkavad rattad ragisema ja ma ei eksinud. Lühikese maa suured pundid on alati megaohtlikud. Ise olen rahul, 700 eurine ratas, see aasta 130 km sõidetud ja sõidab grupis 41 km/h keskmist kenasti ära. Milleks omada mitmetonniseid rattaid ja teha trenni tuhandetes kilomeetrites ja siis veel käna panna? Pikal maal võidavad niikuinii ühed ja samad tegijad, ikka need kes trenni teevad, miks need ülejäänud varustusele raha raiskavad ? Kui see hobi, siis muidugi :) Aga meeste stardieelsed rituaalid on ka ikka müstilised, nagu MM tuleks :D Aga kui lühikese maa mehel on mitmetonnine ratas, siis peab kõik nagu päriselt olema ja peab päriselt kraavis ka käima.

Tartu Rattarallil kavatsen ka paar km enne lõppu veits distantsi hoida, kui suurde gruppi satun. Tänane tõestas ilmekalt, et maailma kõige ohtlikum suur punt on vähetreenitud kalliste rattaomanike seltskond.

Täna terve tee ootasin, millal need mitmetonniste rattaomanikud ja need, kel 1000km pluss sõidetud, et millal nad eest lähevad. No ei läinud. Väga üllatav.

Kes oli täna lühikesel maal esimeses pundis alla 800 eurise rattaga ja kes vähem kui 200km trenni teinud ?

Treenijatele väike soovitus, minge pikale distantsile või ostke veel kallim ratas või treeninge veel rohkem, siis suudate mitteoskajatest lahti saada :)

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Lõpuks taipasin miks Giro ei kuulu haritud inimeste (PP ja tema intelligentidest semud) vestluslauale. Tegemist on ülistuslauluga fašistlikule tiktatuurile.
https://m.postimees.ee/section/124/4491433


 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Lühikesel maal oli ka tagapool vähemalt üks kuhi.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Kuhi kuhjaks. Peagrupiga finišisse veeremine on muidugi hirmuäratav tegevus niisamagi. Kus see purakas nüüd peidus oligi, keegi lükkas tagant ja hoidis pundis või?

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuule 800 euri mees. Ära ärple! Ära ole selline Pullerits.
Kahju kohe kui selline talent peab Elva lühikesel oma annet ja 800 euri raiskama.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Kes siin ärpleb? Ärplevad need, kes käivad oma rahadega eputamas ja teevad tarka nägu.
800 euri polnud kindlasti raisatud, see raha ammu tagasi teenitud :)

Lihtsalt kummaline mõista, kuidas mõned kujutavad endale asju ette. Mina elan reaalses maailmas ja tiksun lühikesel. Vastavalt distantsile ka vastav varustus ja tempo. Talendid on Girol. Väiksemad talendid on väiksematel velotuuridel. Eesti väiksemad talendid on pikkadel Eesti sõitudel TOP 3-s. Ülejäänud ei ole talendid :)

Jutu mõte selles, et meeste fookus on väga vale, mitte et ma talent oleks ;)

Ühest asjast ma ei saa veel aru. Tundub, et paljud sõitjad üksteisele tuttavad ja sõbrad ka. Kalleid rattaid saavad osta, aga sõbrad-tuttavad ei saa siis kokku leppida, et teeme koostööd ja sõidame jobudelt eest?

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Miks on halb kalli ratta ostmine kui see mind õnnelikuks teeb? Miks ei või kalli rattaga aeglaselt sõita? Miks on 800 euroste ratste omanikud jobud ja miks just nende eest tuleb ära sõita?

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

See ei olegi halb, kui raha on, siis miks mitte :) 800 euriste rataste omanikud ei ole jobud, reeglina on nad vähem treeninud ja neil pole kogemusi, seetõttu võivad nad olla ohtlikumad grupis. Rikkurid ostavadki endale rattad, käivad tunde kulgemas ja siis käivad võistlemas. Võistlustel saavadki erinevad tegelased kokku ja siis ongi jama majas. Kulgejad on harjunud kulgemiskiirusel grupis sõitma, odava rataste omanikud pigem sügavad üksi ja kui see pande kõik kokku lasta, siis on kõik ohtlikud tüübid.

 
At 10:22, Blogger miki said...

0815jejeCompte tenu de asics homme en promo la récompense All-Star cette année-là, la star du basket-ball était en route nike air jordan future low femme vers des choses plus grandes et meilleures. Avant la air jordan retro 11 low femme mousse de Lunarlite utilisée dans la fabrication de masse asics gel lyte 3 femme vert olive blanc de chaussures de sport, les concepteurs ont investi à basket femme cortez nike peu près leur moitié de la vie quotidienne le air max jordan pas cher temps idéal pour résoudre ce type de matériel ainsi achat nike air jordan pas cher que les problèmes inhérents. interprétation correcte de rétro deux de ces phrases. baskets homme nike presto

 
At 02:41, Blogger Patrickron458@gmail.com said...

TERE TULEMAST: LAENU VÕRGUD ISIKUTE VÕRGUS VABASTAMISEL VABA ÜLES DÜNAAMILISE TEEMA TASUTA

Kas otsite laenu oma tegevuse taaselustamiseks kas projekti lõpuleviimiseks või vajate raha muudel põhjustel?

Muretsemiseks - isegi kui olete oma riigis registreeritud ja teil pole juurdepääsu rahastamisele - võtke ühendust selle e-posti aadressiga: leroysecoursfinance@gmail.com

õppida tundma muretut laenu ja finantseerimise tingimusi ning hüvasti jätta oma finantsprobleemidega.

Pange tähele valdkondi, kus saame teid aidata oma projektides või ummikseisust väljumisel

* Rahaline

* Investeerimislaenud

* Isiklikud laenud

Ps: teadke, et töötame teie rahuloluga. Võite jälgida oma faili veebis, et teada saada selle edenemist.
Palun võtke minuga ühendust e-posti teel: leroysecoursfinance@gmail.com

 

Postita kommentaar

<< Esileht