esmaspäev, märts 26, 2018

Pullerits: MIllega lõppes aasta suusaduell Vahur Teppaniga?

Omast võttest selili! Ja mitte üks kord, vaid lausa kaks korda. Vaat nii lendas pühapäeval Vahur Teppan, kui ei lasknud mul reedesest neerukivi purustamisest Tartu ülikooli kliinikumi päevakirurgia osakonnas rahulikult taastuda – enne protseduuri söödeti mulle peotäis valuvaigistavaid tablette ning pandi lisaks kanüül, kust kaudu samuti mingeid aineid sisestati, pealekauba oli anestesioloog ka valvel –, vaid helistas ja kutsus mind lõõgastunud asendist Tähtvere spordiparki, sest tal oli nii hirmus, lausa kustutamatu kihk järele proovida, kas suudab mind tagurpidi suusatades võita. Ma olin küll talle nädala keskel juba teatanud, et umbes kilomeetrisel Lauri ringil tema suusatatud 3.53 polnud mulle mingi probleem, sest sõitsin selle lõdvalt ja ilma keppideta üle kahel korral, 3.36 ja 3.38, aga ta ei tahtnud seda ilmselt kuuldagi.

Istusin siis ratta selga ja sõitsin spordiparki kohale. Rada oli pehme ja vesine. Ja vähe sellest: Teppan keeldus minuga võistlemast Lauri ringil, kus oli mulle korrespondentsvõistluses selgelt kaotanud, vaid ajas mind jäärapäise järjekindlusega sprindiringi lasteringile – teate küll seda suuremat, kergelt Emajõe poole kaldu lagendikku kunstkõrgendike vahel. Ta oli sinna maha märkinud umbes 250-meetrise tiiru. Kas see on mingi lastevõistlus või, küsisin talt.

Aga ma sain peagi aimu, mis tal plaanis. Seda siis, kui läksime sooja tegema. Mul olid all päevinäinud Atomicud, mis nägid vist viimati mingit määret hooaja päris alguses, vast jaanuari keskel, aga Teppan tuli muidugi välja oma parimas varustuses, kullase põhjaga Fischeritega. Ja oli punase Hiina koondise võistlusvormi ka selga ajanud, justkui prooviks sellega heidutada.

Tabasin juba sajakonna meetri järel ära, mis tal plaanis. Nimelt, kui läksime jõepoolsesse kurvi ning asusin seal temast mööduma, sest ta tagurpidi tempo ei pakkunud erilist pinget, asus ta mind nahaalselt blokeerima ja välja suruma. Muudkui surus ja surus. Aga ega ma end nii kergelt ka ära lasknud suruda. Keerasin parema õla talle vastu, hoidsin tempot ja järgmisel hetkel nägin, kuidas Teppan kõmatas selili. Ta suusad jäid vaatama taeva poole, kui rahulikult mööda sain ja edasi sõitsin. Näed siis, mis juhtub, kui tuled julmalt trügima, ütlesin talle mõttes.

Selline kaklemine suusarajal pole Teppani puhul muidugi midagi uut ja ennenägematut. Kõik mäletavad, kuidas ta surus 2012. aasta 3. märtsil valdade talimängudel teatesõidus finiši eel rajalt välja Eeri Vahtra. Üks pluss üks kokku pannes võib tuletada, et seejärel ja sinna paljulubava Vahtra suusakarjäär hääbuski. Nüüd siis, nagu näha, üritas ta minu vastu teha midagi samasugust. Aga, nagu selgelt näha, lendas oma võttest selili.

Ent Teppan pole selline mees, keda üks allajäämine mees mehe vastu heitluses kergelt rivist välja lööks.

Aga ta pole ka mees, kes oma trikkidest kergelt taganeks.

Juba enne starti püüdis ta mind surve alla panna. Kui ma ei tulnud joonele täpselt selleks ajaks, nagu tema tahtis, nõudis ta mulle minutilist karistust. Ma teatasin, et tulgu oma kaunitest noorpõlvemälestustest tänapäeva, see pole siin mingi MK-etapp. Seejärel, stardis, tegi ta nii ilmselge valelähte, et selle ees oli isegi tema vennast peakohtunikul Jaak Teppanil raske silma kinni pigistada. Tuli teha kordusstart. Selle eel sättis ta oma Fischeri provotseerivalt risti minu Atomicu nina peale, et ma juba esimesel sammul kukuksin. Et seda ei juhtuks, lasin ta rahumeeli stardist esimesena minema – või mis seal lasta oli... Ta tegi jälle valelähte. Aga kuna see oleks arvatavasti pidanud kaasa tooma diskvalifitseerimise, jättis ta peakohtunikust vend selle fikseerimata.

Paarkümmend meetrit pärast starti järgnes 180-kraadine tagasipööre. Pöördel jäi Teppan jänni, aga kui püüdsin temast väliskurvis mööduda, avaldas ta kohe survet ega lasknud sel toimuda. Olgu siis, las sõidab pealegi ees, otsustasin jääda stoiliseks. Plaanisin katsetada möödumist jõepoolses suure kaarega tagakurvis.

Aga ju oli Teppan soojendussõidu intsidendist üht-teist omandanud ning oskas kukkumist vältida. Ta surus mind nii kõvasti, et mul ei jäänud üle muud, kui sõita kraavi kaudu rajalt välja. Õnneks jäin püsti. Aga Teppan oli saavutanud sellega umbes 20-meetrise edumaa.

Jäin endiselt rahulikuks. Sest sain nüüd vabamalt sõita. Ei pidanud tegelema sellega, kuidas tema jõhkratest blokeerimistest mööda saada. Võistluse pikkuseks sai kokku lepitud kolm ringi, nii et aega jagus. Ja teise ringi alguseks, kui taas tuli teha 180-kraadine tagasipööre, sai ta kinni püütud. Algas taas kassi-hiire mäng.

Püüdsin teha pettemanöövreid, et ründan näiteks vasakule, aga siis hüppan ühtäkki paremale, et sedasi mööda saada – tulutult. Teppan oli tõesti tagurpidi suusatamist harjutanud ning manööverdas isegi selg ees osavalt. Siis mõtlesin, et lööks teda tema enda võttega, ja pidasin aru, et äkki püüan talle suusaninale astuda – aga leidsin, et see on esiteks liiga riskantne, sest mu enda suusk võib tema suusa peal libisema minna ning mind jalust niita, ning teiseks olnuks see avalikult ebasportlik. Seejärel püüdsin murda paremalt, kus jagus kõige rohkem ruumi, suure kaarega temast mööda, aga ta surus mind nii kaugele, et oleksin sattunud tagasisõidurajale – ka sellest manöövrist tuli loobuda. Nii et jäänud üle muud, kui rünnata taas tagasipöördekurvis.

Teppan ei kavatsenud sammugi kõrvale võtta ega taganeda. Kuni ühel hetkel märkasin, et ta sõidab selg ees sinna samasse kraavi, kuhu ta oli ring tagasi mind surunud. Oli kindel, et nüüd ta kukub. Ja kukkuski.

Häda oli selles, et ta tõmbas mind ka kaasa. Järgmine, mida nägin, oli see, et mu vasak suusanina rammis Teppani kombinesooni särki. Ütlesin talle, et arutame asja nii lahti, et ma ta punast võistlusvormi ära ei lõhuks. Aga hoolitsus konkurendi eest oli liiast. Sest sekundi pärast nägin, kuidas mu parem suusk sõidab üle sileda lageda otse Emajõe suunas. Kas tõesti oli Teppan nii osav, et suutis sellal, kui ma tema võistlusvormi säästsin, mu teise suusa sideme lahti lükata?

Igatahes ajas ta end kibekiirelt püsti ja tegi «kuriteokohalt» minekut. Mina hüppasin teises suunas, suusale järele. Kuid mööda sulalund joostes koguneb lumi ju saapa alla – ja jääb sinna kinni. Mis tähendas, et ma ei saanud suuska kuidagi jalga.

Kui see lõpuks õnnestus, oli Teppan saanud umbes sajameetrise edu ning läks juba kolmandale, viimasele ringile. Võistlus näis olevat tehtud.

Aga ära eales anna alla enne lõpujoont.

Kuigi lootust Teppanit püüda polnud, jätkasin võistlust. Oleks ju mittesportlik lihtsalt katkestada.

Kolmandal ringil, kui vahe oli küll vähenenud, ent oli ikkagi ligi sada meetrit, panin selles segaste ja küsitavate reeglitega võistluses pea tööle. Meenus, et Teppan oli mulle öelnud, kus on stardijärgne tagasipöördekoht, aga polnud midagi maininud selle kohta, kus tuleb jõepoolses otsas tagasi keerata. Seal sellised punased tähised, nagu 180-kraadise pöörde kohas, puudusid. Niisiis, eks tule lootusetu olukord jõuga enda kasuks pöörata. Ning poolel teel jõe poole keerasin lihtsalt tagasi.

Arvan, et Teppan isegi ei näinud seda, sest oli seks ajaks hakanud juba jõepoolsest kurvist tagasi sõitma ning liikus ju selg ees. Milline üllatus võiks teda tabada, kui ta tuleb enda arvates võitjana finišisse, aga avastab seal, et teine mees on juba ammu kohal.

Võit oli seega vormistamise küsimus. Ajasin käed taeva poole ja lasin heameelel end välja elada. Vähesed pealtvaatajad olid ilmselt hämmingus. Peakohtunik, mu konkurendi vend, oli nii sõnatu, et ei osanud midagi öelda. Ja et võit tuleks eriti võimsalt – või ütleme otse: ülbelt –, keerasin enne lõpujoont samuti selja finiši poole. Kavatsesin lõpetada selg ees.

See, mis tolle hetkeni toimus, oli kõik spontaanne. Edasine oli külm kalkulatsioon.

Tunnistasin endale, et Teppan on tegelikult mind oma toorutsemisega võitnud. Ja võtta talt võit rada lõigates, kuigi ka see polnud kuidagi keelatud, poleks olnud ilus ega õige. Sedasi, tehes kohmakaid tagurpidi liikumise samme, ootasin pikisilmi, millal Teppan mulle lähedale jõuab, ning piidlesin samal ajal vasakust silmanurgast, kui kaugel on lõpujoon. Tahtsin teha nii, et ta võit tuleks äärmiselt napp, sentimeetrite mänguna. Peaaegu õnnestus, aga mitte päris – kuna ma polnud seda ju harjutanud. Jäin lõpusööstu ajastamisega pisut hiljaks, nii et Teppan sai liiga veenva, umbes meetrise võidu. Kuigi lõpuponnistus tuli mul efektne – viskasin jalad enda alt tahapoole ja maandusin kõhuli. Ja et asi paistaks vähestele pealtvaatajatele ikka aus, siis mõtlesin, et teen Veerpalu, kes kord Otepää MK-etapil massisõidus kolmandaks jäädes peksis käega pettumusest vastu maad. Tegin nüüd instinktiivse kalkulatsiooni ajel sama.

Teppanil oli muidugi rind võidust kummis ning ta kuulutas kõigile: «M.O.T.T.» (Võistluse videosalvestist näeb siin!)

Siiski tahtsin teha ka ausa, ilma toorutsemiseta võistluse. Tegin Teppanile ettepaneku, et sõidame kumbki Lauri ringi omaette ja vaatame siis, kes mis aja saab. Aga ta hiilis sellest kõrvale. Püüdsin teda korduvalt ja korduvalt veenda, kuid ta isegi ei kavatsenud mu väljakutset vastu võtta. Erinevalt minust, kes ma ajasin end isegi pärast neerukivi purustamist üheaisa telefonikõne peale maast lahti, et tulla tema tahtmisele vastu, ükskõik kui sant ka seis oli. Ju ta sisimas teadis, et ausas võistluses poleks tal minu vastu vähimatki šanssi.

Aga selle võistluse ta võitis. Ja seda ma protestida ei kavatse. Kuid loodetavasti on Teppanis nii palju spordimeest, et järgmisel aastal on ta nõus minuga keppideta suusatamises, tema tagurpidi ja mina õiget pidi, mõõtu võtma – ja seda ilma toorutsemata, üksnes ausas ja puhtas aja peale sõidus.

Foto 1: Vahur Teppan noore suusamehena 2012. aasta jaanuaris Tähtvere spordipargis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Vahur Teppan eelmise aasta talvel Tähtvere spordipargis Limpa suusakoolis. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Vahur Teppani stiilinäide aastast 2012. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 4 ja 6: Vahur Teppani kurvitehnika näide. Fotode autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Fotod 5 ja 7: Vahur Teppani jõuline sõidustiil. Fotode autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 8: Vahur Teppan (paremal) võitlemas 2010. aastal Jõulumäel Skandinaavia karikavõistlustel. Foto autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 9: Vahur Teppan 2012. aasta Tartu maratoni lõpetamise järel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

62 Kommentaarid:

At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Teppanil vedas hullupööra. Aga olgu, ta võitis võistluse, kuid kaotas sõja. Kogu hooaega silmas pidades on võitja siiski Padre Pullerits. Meie õnnitlused kuningale!

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Nagu video kommentaaridest näha, et tegu puhta tsirkusega. Väheke peaks artistid seda veel lihvima, et loomulikum välja paistaks. Isegi kokkuvõtest seletuskirja lugedes, meenutas kogu üritus Eesti vuti meitstrivõistluste mänge. Keegi ei pinguta, võetakse lõdvalt, ja tulemus lihtsalt vormistatakse nagu vaja totalisaatoril mängijatele. Ahh, eks ta ole, Eesti värk, idee on hea aga teostus jääb rahastuse taha. Oleks turg suurem, oleks sponsorite või investorite huvi tagatud. Seega mida teha? Eestlased ei suuda luua liitriiki baltlaste ega põhjamaadega, et tekitada ühist identiteeti ja siis riikliku rahvuslusega rabada rahatuusade südameid. See on fakt. Teeme ka edaspidi filmis tõsise näoga pulli? Nagu see 3 tv ja kino ühisürituse metallkolakate jagamine kus üheks võitjaks osutus tüütute kaamera plaanidega õudukas novembrist. Loomulikult taotluslikult. Nagu see viimase lume video. Tegelikult oleme ausad. ürituse kajastusega pingutati üle. Eelreklaam oli ebaõnnestunud. Seda näitab ka vähene kiibitsejate hulk rajal. Tulemus oli etteteada. Totalisaatorile polnud mingit põhjust isegi panustada. Kahjuks jah, kõik see meenutas kehtivat riigikorda, kus lehes toimub tsirkus ja tulemuse ennustamiseks pole vaja isegi lehte lugeda.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Vägev, meeste pühabäsed toimetused naiste silmist vaadatuna! Järgmine talv võtame kah oma pundiga selle asja käsile.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

12:02
Te alandlikkus on hämmastav. Kuidas tahaks küsida, et hooaega silmas pidades mis Pullerits võitis see suusahooaeg. Ei saanud mees isegi Tartu Maratoniks joonele. "muru suusatamine" ei huvita kedagi.
Kuningas? no ok. Kui õukond pugeda tahab , peab pugemine sisaldama isegi pooltõdesid. Muidu saab isevalitseja aru ja teid söödetakse koertele.

Huu

 
At 15:13, Anonymous Konstantin Siilbaum, spordiveteran said...

Analüüsides antud lugu tekivad küsimused. Kas mees kes isegi nn. lastevõistlust üritab petuse abil võita väärib kohta suure Hiina suusatamise tüüri juures? Kas me tahame sellist inimest Eesti suusatamist juhtima? Mida arvata peakohtunikust kes, eirab ausa spordi reegleid ja tegutseb põhimõttel veri on paksem kui vesi? Lõpuks viimane küsimus, mida arvata hr Pulleritsust, kes esitamata ametlikku protesti laseb sellisel mõnitamisel enda kallal sündida? Veel hullem, ta laskub kaasvõistleja tasemele ja üritab oma vastast samuti pettusega võita( rõhk on sõnal üritab, sest pelgalt ürituseks see jääbki).

 
At 15:26, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Huvitav oleks teada mida antud juhtumist arvab kuulus jurist Ivo Obershneider? Kui Pullerits oleks jäänud lõpuni ausaks ja spordimehelikuks, siis oleks kindlasti võimalus protest esitada ja hr Teppan diskvalifitseerida. Viimasel juhul tõuseks hr Pullerits automaatselt võitja staatusesse ja pidu siin blogis võiks alata. anud juhul ilmselt on ainus võimalus esikoha saavutamiseks ära oodata dopingu testi tulemused. Mina isiklikult näen ka siin suurt võimalust, sest inimesed kellel on kalduvust petta, teevad seda kõiges. See tähendab, midagi ei jäeta juhuse hooleks. Seni õnnitleme hr Pulleritsu hõbemedali võitmise puhul, sest medal on medal ja 2 koht ülitugevas konkurentsis on midagi väärt.

 
At 16:10, Anonymous Slips said...

Iff och Käggu näidaku kaks tagurpidi Lauri ringi ette ja siis vaatame, kas leidub mõni oksake raja ääres, kus otsas kukkuda och jutulaulu valla lasta saab.

 
At 16:29, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kägu ei tegele vigursuusatamisega. Selline tilulilu jäägu lastele

 
At 18:35, Anonymous munakeetja said...

Nüüd kus hale kaotus on vastuvõetud, tuleb teha kontra. Parim võimalus kontra tegemiseks on midagi ajukat tvšopist. Mis oleks kui võtaks munad ja teeks Esimese Muru Suusasõidu. Suusad peavad olema koguaeg munadel ja ei tohi puutuda kokku maaga. Seega ei tohi olla ka munad vedelad! Parim abimees on siin munakketja. Munakeetja on parim vahend sportlikuks meelelahutuseks! Võtad munakeetja ja keedad munad ära. Ülesandeks on panna keedetud munad murule ja nendel jõuda suuskadel finišisse nii, et suusad ei puutuks maad. Kes rohkem mune keedab ja trassi paremini katab, see jõuab ka enne joonele. Võidu tagab see kui ostad alguses palju munakeetjaid. Põhimõtteliselt on võitja see, kellel on enim munakeetjaid. Seega ostke esmalt tühjaks tvšopp munakeetjatest, et vastasele jääks munakeetjaid vähem osta. Seega saad võidu juba seetõttu, et vastasel puudub võimalus osta poest munakeetjaid. Seega esmalt osta munakeetjad ära. Seejärel kuulutad välja, et munad saabuvad esimese muru päevaks lasteringile. Start antakse munade saabumise hetkel ja võidab see, kes suudab oma munadega trassi esimesena läbida väljakutele toodud tooretest munadest. Seega tulebki alustada munade keetmisest. Juhul kui pole poest saadud munakeetjaid, siis tuleb improviseerida ebaprofessionaalselt käepäraste vahenditega. Seega võidab see, kes tegutseb professionaalsemate munakeetjatega. Loomulikult on kasulik eelteavitus anda vaid mõni tund enne sündmust, et ettevalmistus oleks vastasel valus ja ta ei jõuaks sõprade abil enam mujale poodi minnagi. Heal juhul müüd talle kalli raha eest mõne munakeetja. Ühtlasi tagad selle tegevusega, et Eesti telepoed saavad munakeetjatest tühjaks ning enam ei pea ka keegi neid kunagi promoma parimate reklaamidega (kes oli see reklaamigeenius, kes tegi munakeetjatele reklaami, ahh)? Muide kas Eestis on võimalik munakeetjaid reklaamivatele meediakanalitele panna eetrikeeldu esimesel korral nädalaks ja korduval juhtumil peatada litsents eetri lagastamise eest munakeetjate laadsete reklaamidega? Pärast kantsleri edutamist kultminnist, peaks leiduma sellesse ametisse mõni kellel on ka mune munakeetjate laadsete reklaamide keelustamiseks.

 
At 19:50, Anonymous MargusM said...

Alfaisaste suusaralli võitis ilmselgelt alfa, kas teiseks jäi "sneaky fukker"?

Enne võistlust tuleb ikka reeglites kokkuleppida, süüdistada konkurenti asjades mis pole kokkulepitud on halenaljakas.. kumbki kasutas oma strateegilisi tugevusi ja nii see oligi ju mõeldud, ega see mingi dzentelmenide jaltuskäik polnud. M.O.T.T.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei saa sest sissekandest mitte midagi aru: käisid kahekesi kuskil lasketiirus sämelemas või amelemas?

 
At 01:37, Anonymous Anonüümne said...

Kägule ei anta Tähtveres kiremiseks oksagi, sest talle sobivad suusad ainult ühte pidi jalga. On ikka pepsidel raske elu.

Aga siin blogis on lõpuks suusateema käima tõmmatud. Kurb, et uus ja kuiv hooaeg nüüd pihta hakkab, rullsuusast vanameister vist sama lennukat laulu välja ei puhu. Kui too Teppan muidugi appi tuleb, siis võib loota, et ka rulliteemad tõstavad blogi endiste tippaastate tasemele tagasi!

 
At 11:15, Anonymous MargusM said...

ega`s Käod ei kiregi, sa koolieelik.

ei usu et rullsuusatamine teemaks kujuneb, sest Priidul ei pea liigesed vastu ja oh häda kui asfalt naha kriimuliseks raspeldab siis on kohe uus Veresauna kisa taevani.
Priidule peaks iseloomu järgi sobima hoopis pehmed alad, discgolf või õhupallilennutamine kuid selge see et need ei paku pinget.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Talv on läbi. Muru haljendab. Talve viimsetel päevadel hukkasid arvuti algoritmid ratturi. Siin sõitis särtsu ja mootori kontrolleriga varustatud rattur lihtsalt vastu posti ja hukkus märtsi esimestel päevadel. Seega (algelise)tehismõistuse poolt tapetud esimese ratturi au kuulub siiski Eestile mitte USA-le. Inimesel käis kontrolleri kontrollimine üle mõistuse. Oleme uhked! Kaugel Arizonases sai sama tembuga hakkama törtsu nutikam algoritmide pundar. Vaadates sündmuspaika aga märkame, et rattur ei tormanud ette võsast vaid geniaalse arhitekti poolt loodud risti kujuliselt rattatee(imika)lt. Košmaar!!! Sellises rikkas riigis on ehitatud valmis kunstiline rattatee lõks pahaaimamatutele ratturitele ja selle otsa on pandud jalakäijate peletamiseks märgid teeületamise keelu kohta. Teisisõnu ei suutnud inimalgoritmidel põhinev masin mõista, et keegi sirgeldaja on mõelnud valmis teeületamise koha, mille valmimiseks on kulutatud tuhandeid taalu ja siis jätnud selle takkapihta nõuetekohaselt tähistamata ning mida aremad ratturid seetõttu kasutavad ratast käekõrval lükates. Näete, mis võib juhtuda kui kokku saavad raha, tahtmine, entusiasm ja usk tehnikasse. Aga nüüd, on aeg, hakata panema! Loobuge lihtsalt ka elektroonilistest käiguvahetajatest, pulsokatest, nutiseadmetest ning endomondodest, muidu võite olla just teie esimene, kes kevadel nende vidinate ohvriks langeb.

 
At 14:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, ei, paar päeva saab veel kindlasti suusatada. Rattaga jõuab sõita veel tükk aega, hilissügiseni.

Eriti tahan kiita munakeetja kommentaari, see oli palju naljakam kui Teppani jõuvõtted minu vastu suusarajal.

 
At 16:11, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, äkki aitate mul sellest nüüdisaja elust aru saada?

Tänases ÕLis tunnistab keegi Stormy Daniels, et ta nõustus Donald Trumpiga seksima vaid seepärast, et soovis saada Trumpi toetusel telesaatesse esinema.

Kes siin siis keda ära kasutas? Otse loomulikult too l**s tulevast presidenti. Aga miks siis on teema käsitlus igal pool ajakirjanduses selline, et Trump on paha ja ai-ai-ai, aga l**s on oi-oi-oi kui õige, isegi CBS teeb temaga pika intervjuu?

Antud juhul on minu arust SD selgelt see, kes teist inimest oma huvides lihtsalt ära kasutas. Ehk otse küsides: kus on nüüd need MeToo kanakarja esindajad, kes protestivad selle vastu, kui kedagi on ära kasutatud?

Ärakasutamisele viitab ka see, nagu ÕL artiklis kirjas, et naine pole oma lühikest (!) kuldset (!) kleiti pesnud ning on väljendanud soovi viia see ekspertide kätte. Nii et hoidis seda nimme pikki aastaid selleks alles, et raha välja pressida? On see väljapressimisjuhtum?

Loodan, et Trumpi võimekad advokaadid panevad selle sljuhha paika.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Paavstiks Trump ei kõlba. Sljuhhat avameelsuse puhangu eest paradiisi ei lasta. Kas aga Priit vihjab, et sljuhha oli idanaabrite sinilaevast kingitus võimalikule Presidendile? Kui nii, siis kelle käes on ilmas võim?

Asjatundmatutele meenutuseks, et lihtrahvale on punaste laternate rajponist roosad, keskklassile on nasdaqid ja VIPidele on sinilaevad.

Kokkuvõttes peavad rahatuusade maailmas võitma advokaadid aga kas sellest sljuhhast ei olegi vaja otsida meile mõistetavat põhjust, miks jänkid järjekordse venelaste massküüditamise sooritasid? Võimalik, et see on täiesti mööda küsimus. Oleks moe pärast 10-20 diplomaati välja saadetud, oleks tegu proportsionaalne. Massküüditamine on siiski midagi, mille põhjused jäävad hoomamatuks ja on avatud ohtratele spekulatsioonidele.

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

Ja Trump, kes käis noore naise ja väikese lapse kõrvalt prostituudi juures on õige ja kiiduväärt pereisa?

Nüüd siis teada mida PP heaks kiidab)))

 
At 07:06, Blogger Priit Pullerits said...

Mis see teiste asi on? Igal juhul ei ole see ajakirjanduse asi. Aga ajakirjandus on Trumpi vastases ristiretkes nii madalale langenud, et on minetanud igasuguse väärikuse. Muide, sljuhha usutleja teles on pede.

 
At 07:20, Anonymous Anonüümne said...

Vaata sealt võib saada suguhaigusi oma naisele.

 
At 10:24, Anonymous MargusM said...

Priit, tundub et koos neerukiviga purustati ka sinu moraalne majakas.

Kas me võime eeldada et ka sinu töölaua all kükitab mõni Lewinski?
Minetea võibolla sa Tallinna vahet sõeludki sellepärast et käia svingerite saunapäevadel ja kojutulles oled puhas poiss.
Ise sa neid väärikaid ajakirjanikke kasvatad, vaata peeglisse.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, et kui mõne sortsu või kehvavormika Stormü Tann samase infunniga välja tuleks, siis see oleks natuke ajakirjanduse asi.

Aga kui mõne opositsionääri Stormü Tann samase infunniga välja tuleks, siis see oleks kindlalt esikaaneuudis.

Niipalju olukorrast riigis. Tagasi suusarajale.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

"Sljuhha usutleja teles on pede"

Mõtled, et oled PP blogis juba kõike näinud, kuid ei, blogi omanik suudab ikka veel üllatada ning tühja koha pealt paugu ära panna. Nüüd ootaks huviga ka Tartu pedede ja sljuhhade nimekirja.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Õige spordimees pörutab ikka sportlikust huvist naabrinaist ja tiba värsket kaugemaltki. Väljapressimist pole karta, sest kogu raha on nähtaval- kalli carbonist varustuse alla maetud.
Keda Trump prõmmib või ei prõmmi, jätab absoluutselt külmaks. Sulle ka, Priit, soovitaks vähem lehti ja ajakirju lugeda. Sa ei kujuta ette, millist paska seal kirjutatakse!

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

10:57, lugege #FireColbert teemal, saate enda sapisesse nimekirja piisavalt tülgastust, et edaspidi selliste teemadega niimoodi hooletult mitte rabeleda.

Alustuseks võite võtta näiteks "The Stephen Colbert gay joke row is a repulsively cynical ploy by far-right homophobes" artikli ja endale selgitada, mis ja kelle kabuuridest tegelikult läbi käivad.

 
At 12:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ei saa aru, miks mõned jahmusid, nagu näiteks 10.57. Fakt, mida esitasin, on ju puhas tõde. Mees ise seda avalikult kinnitanud. Ja just sellel, et tegemist ei ole sellise mehega, nagu mina ja enamik teisi, on siin oluline tähtsus. Miks? Vaadake, seepärast, et kui normaalne mees usutleks toda sljuhhat, siis normaalne mees saaks asjadest aru nii, nagu mina. Sljuhha on sljuhha ka siis, kui ta tegi midagi rikka mehega, kellest kunagi tulevikus sai riigipea, ja seda ei muuda miski. Normaalne mees ei vaata sellistele sljuhhadele hästi, vaid ikka halvustavalt. Mis on ju iseenesest normaalne. Aga kriitiline vaade tähendab seda, et normaalne mees ei saa mingi normaalse valemiga suhtuda sljuhhasse kui kangelannasse ja teha temaga kaasatundlik intervjuu. Normaalne mees küsiks, et miks sa meest ära kasutasid? mille poolest su käitumine erineb Weinsteini-suguste naiste ärakasutajate käitumisest? kas hoidsid kleidi alles seepärast, et raha välja pressima hakata? miks sa üldse litsiks hakkasid? mida su tütar sellest arvab, et aeled pornofilmides? jne. Need on küsimused, mida esitaks tõeline ajakirjanik, kes peab olema kriitiline ja umbusklik ja kahtlev ja uuriv. Aga homod kui nn vähemusgrupi esindajad tunnevad ilmselt paratamatult teatavat sümpaatiat teiste seksuaalvähemuste hulka kuulujate vastu, kelle hulka kuuluvad ka sellised sljuhhad nagu SD. Ehk nemad teevad sljuhhaga sellise intervjuu, mis pöörab normaalsete inimeste silmis asja pea peale: sljuhhast saab kangelane ja ärakasutatud mehest räpane süüdlane.

Kas läks nüüd pilt selgemaks või elate edasi roosas udus?

 
At 13:12, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr. Pullerits te peaksite mõne kohaliku "sljuhhaga" näidisintervjuu tegema. Saaksite kõigile näidata, kuidas asjad õigesti käivad ja milliseid küsimusi tuleb "sljuhhadelt" küsida

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Ehh. Üks parafiilik teeb teise parafiilikuga intervjuu ja valgustab just neid asju, mis huvitab parafiilikuid. Kui keelata ära parafiilikute olemine ajakirjanduses töötamine, siis on kole lugu. Eestis on ju kultuuriminsteeriumi valdkond täis parafiilikuid. Kas see on halb? Enne kui ründame jänkisid, peseme selle teema Eestis selgeks. Ilmselgelt soovib Priit oma juttu siia sihtida. Võib-olla alustame ajakirjanduseetikakoodeksist ja kirjutame sinna sisse, et ajakirjanik ei tohi olla parafiilik?!

Alustuseks võiks inteka ka Saagimiga teha.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Suusakomprat ka. Priit, ERR suusafoorumiga on kahtlased lood, administraatorit-moderaatorit ei ole vist enam juba mitu aastat palgal. Aga kasutajad tahavad oma vanu dopingumüügi-kuulutusi ära kustutada. Kes aitaks mildronaadi müügikuulutuse lõpuks ära kustutada, nüüd peavad harrastajad ju enne oma foorumikontakti juurde ostma minemist perearstilt retsepti saama. Jumal tänatud, et EPO ja kasvuhormooni ajastul toimetus korrektselt tegutses.


http://suusafoorum.err.ee/viewtopic.php?t=2773
mildronat 250mg-40tk.-10.-e

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Just tõde ja ainult tõde me ju tahamegi. Tõde on üks ja ainus ning selle ainsa ja vastuvaidlematu tõe pärast PP blogi meile nii kallis ongi. Siin räägitakse asjades ausalt ja ilma keerutamata. Siinses blogis kirjutavad ja kommenteerivadki eranditult normaalsed mehed. Mõned pealiinilt kõrvalekaldujad on siin küll aegajalt proovinud sõna võtta, kuid õige pea on nad oma patuelu mõistnud ning õigele rajale pööratud.

Aga sljuhha või pedega võiks PP intervjuu teha küll. Kasvõi mõne kohaliku Tartu omaga.

 
At 14:56, Blogger Priit Pullerits said...

13:38, jah, ma olen seisukohal, et seksuaalvähemuse esindaja ei tohi kajastada seksuaalvähemustega seonduvaid teemasid, sest seal on suurelt kirjutatud HUVIDE KONFLIKT ning ajakirjanikuna ei tohi seda endale ega teistele lubada. Ajakirjanik peab olema objektiivne, aga kuidas saab teatud küsimustes olla objektiivne see, kes kuulub intervjueeritavaga samasse huvi- või eelistusgruppi? Kuidagi ei saa.

Hr Kägu, 13:12, näidisküsimused on ju mu eelnevas kommentaaris kirjas. Palun lugege seda.

13:49, selle suusafoorumi vastu on siin ikka aeg-ajalt püütud huvi tekitada, aga tegelikkus on see, et see ei huvita siiski mitte kedagi. Mind ka mitte. On üks suusafoorus - ja see asub teil siin, otse teie nina all. Kas sellest ei piisa või?

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas 2. (või lausa 1.) koht eestikatelt koju tuua? https://sport.err.ee/692603/meeste-maesuusatamises-jai-eriskummalisel-pohjusel-meistritiitel-andmata

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Blogitsura, lõpetage see teatesõidu 5. koha taga nutmine. Pyhäl õigel ajal jaol olles oleksite naise vanade Atomicetega alla lastes meistritiitli saanud!

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

ee, kas seksuaalenamuse esindaja tohib kajastada seksuaalenamusega seotud teemasid? Seal on ka ju ilmselge huvide konflikt

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Vähemuse teemaga on Priit nüüd selgelt rabas uppumas. Kas keegi ulatab talle abikäe? Noh vähemalt külmal ajal jäänaeladki, et ennast sealt välja hiivata. Kas selline intekate keelamise avaldus ei riiva kuidagi õigust õpetada ülikoolis? Pealegi on Eestis suusatajad üldse mingi imelik vähemus. Neid ei tohi kunagi intervjueerida inimene, kes kuulub samuti sellesse vähemusse. Mitu korda on blogija seda reeglit rikkunud? Ring koos. Puhka jalga!

 
At 17:45, Anonymous Paanao Nvaja, testot täis arhailisest kambast said...

13:49 juhtis tähelepanu asjaolule, et dopinguained voolavad harrastajate seas sama vabalt nagu vanad rattakaunad ja suhkrugeelid. Vahet ei ole, millise kvoorumiga foorumis seda küsida, küsimus on kas Sa Mildronaati paned, naabrimehel on ehk juba kevadine kuur lõpetatud?!

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Su sõber Trumo on samasugune sljuuha, kui võõrale naisele peale ronib kes on oma ala proffessionaal. Trumpist sellise viguriga küll proffi muljet ei jää. Järjekordne ämber.
Aga naistevihkajast Priit ajab kõik litsi süüks, et see oma tissidega ameerika kangelast ahvatles.
Lits 1- trump 0.
Muidgi proovib ta selle pealt teenida, kas Trumpi advokaadid seda ette siis ei aimanud?

 
At 18:50, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

kuulge härrased kuidagi Delfiks kisub siin? Kas tõesti enam muust rääkida ei ole, et kes keda kargas, kus ja kui palju? Ma saan aru, et kevad ja meestel hormoonid möllavad, aga minu soovitus, et minge sõitke parem rattast või võtke suusahooajast viimast.

 
At 18:59, Anonymous Kusta, Kadjaste külavanema nõunik. said...

Vaadake 18:41, meeste libiidod , põhimõtted ja kombed on erinevad. Hollandis näiteks on prostitutsioon sama tavaline asi nagu teater või kino.Mittemidagi taunitavat ei ole selles kui 2 inimest lepivad tingimustes kokku ja pakuvad teineteisele armastuse mehhaanikat ( või siis üks saab raha ja teine armastust). Inimese keha on tema enda asi ja ta ise otsustab mida ja millal sellega teeb. Inetu on antud asja juures see , et üks osapool üritab "tehingust" hoopis suuremat kasu lõigata, kui algselt kokkulepitud. Kas sa nüüd mõikad milles uba on?

 
At 21:03, Anonymous MargusM said...

Kusta, huvitav oleks teada kas Kadjastel mõni naine ka elab?
Üllatusega võid avastada et ka naistel: libiidod , põhimõtted ja kombed on erinevad.
Hollandis võivad mõnedki tegevused mittetaunitavad olla kuid küsimus on selles kas need on kultuuri- ja väärtusruumi täisväärtuslikud osad. Lakmustestiks võiksid kasutada mõttemudelit et kas see oleks sulle talutav ja normaalne kui sinu kõige lähedasemad vastavalt käituvad.. naine, tütar, ema...
Ülelinna naistemees (abielus ja mitu last) on tegija kuid sama käitumisega naist nimetatakse šljuha ja lits.
Kuidas küll see moraalne kompass nüüd nii vildakil on?

Kokkuleped peavad seljuhul olema kolmepoolsed siis on sel natukenegi legitiimsust.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Asjalikud väited ja küsimused. Priit, kutsu Anu siia seda meile seletama.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

No kurat, PP lasi jälle võimaluse käest.
PP oleks raudselt mäest alla poodiumile sahatanud)))

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/video-maesuusatamises-jai-eesti-meistritiitel-valja-andmata-kuna-ainus-stardis-olnud-mees-ei-joudnud-finisisse?id=81586699

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Seltskondlike daamide teine äärmus on lastetud vanapiigad. Eriline grupp on aga üksiklapse emmed. Vanapiigad on selge vähemus nagu ka poliitikud. Probleemne kontigent on aga miinimum iibe kohustuse täitmata jätnud keskealised üksiklapseemmed. Selge ju, et viimasel juhul jääb meestel üle oma bioloogilise kutse rahuldamiseks pöörduda nn sljuhade poole. Sellega ei häirita ligimeeste pererahu. Kas aga sellise lõbu pakkumise eest tekib õigus küsida rikastelt proportsionaalselt suuremat tulu või rõhuda rikkuri amoraalsusele? Juhul kui sljuhha sai aru, et mees ei ole usaldusväärne siis on loogiline, et jäetakse alles garantiid. Kapitalistlikus ühiskonnas on see tavapraktika. Kapitalismi mõte ongi ju lüps. Vaja on panna ja lüpsta. Kuldse liblika kleidi juhtum näitab, et papi soovis tõsta iivet. Väheneva rahvastikuga õhtumaal on see igati positiivne eeskuju. Kui vana oleks nupukas, siis teavitaks ta kogu riiki sellest tagamõttest ja paluks rahval järgida tema eeskuju. Sellise avaldusega esinemise puhul laieneks kampaania ka USA lähima liitlase Eesti poliitilisse ruumi ning siin poleks kohta poliitikutel, kes iibega tegelemise on unarusse jätnud.

 
At 23:22, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Margus (suur m, kui ma ei eksi?), kuidas küll teie moraalne kompass nii vildakil on? Ma hakkan kahtlema, kas te üldse olete õiges kohas. Vaadake Margus siin käivad tõelised mehed, mitte mingid õrnmehed ( inglishi keeles gentlemen). Alfa mehed nagu Suur Juht ja Õpetaja Hr Pullerits ei vaeva ennast selliste naisõiguslike teemadega. Soovitan teil kiigata oma dilemmade lahkamiseks mõne perefoorumi poole. Siinsed mehed on alfad ja neil on tähtis pidevalt panna ja täiega!
Kas mõistate?

 
At 00:41, Anonymous MargusM said...

Kägu, võrreldes sinu omaga on mul tõesti suureM, sa ei eksi.
Kui sa juhtumisi oled lugenud ka postitust mille alla sa kommenteerid siis rajal oli alfa ja õrnmees härra"arutame asja nii lahti, et ma ta punast võistlusvormi ära ei lõhuks" M.O.T.T.

See et kägu oma munad võõrasse pesakonda sokutab oleme kõik teadlikud kuid see ei tähenda et uus normaalsus oleks.

Küsimus on vabaduses ja sellega kaasnevas vastutuses.
Tahate iivet tõsta, palun väga, hoolitsege et teie peres oleks 2-3 last!
Probleemsed on noored pered kus laste asemel koeri ja küülikuid nunnutatakse. Mis nendega teha?

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

MargusM paneb hästi. 2-3 parem oleks kui neli. Kahjuks haritlased ei saa seda endale lubada. Hea kui panemise kõrvalt kuidagi ühe suudavad ära nikerdada. Kvantiteeti on aga kvaliteeti ei tule. Kogu aur ja panemine jääb ikka teiste varju. Keegi jõuab ette. Võtab auhinnalise ja rikkaliku elustiili auhinna ning teised ullikesed peavad jälle alustama panemisega otsast peale, et karjaga kuidagi koos jõlkuda. Isiklikult mina kui ma oleksin kulturiminister, keelaksin ära 50+ avalikud esinemised meedias ja laval kui nad pole vähemalt 2 oma last kasvatanud või 4 võõrast. Miinimum norm. Ja igale 50+ spordivõistluse protokollile paneks kohustuseks avaldada ka laste nimed, keda kodanik on kasvatanud või kasvatab. Võtame seda kui au. Protokollis hakkavad alati olema lastetud kõige lõpus (olenemata tulemusest, sest neil pole ju mune või munasarju või nad ei oska lapsi lapsendada ja ei sobi selleks). Neil inimestel ongi rohkem aega ja ressurssi panemisele panustamiseks. Ühe lapsega hakkavad olema enne neid. Sellisel juhul pole vaja väga enam pingutada ;) alati on koht keskel kindel. Aja järgi on õigus protokolli saada ainult 2 ja enama lapsega vanematel. Nii tore on ju näha kui oled ise teinud midagi või kedagi, mis või kes kestab kauem kui sa ise. Unistada, et blogil või artiklil on aasta pärast mingi väärtus on enesepettus! Aasta pärast on tulnud peale jälle uued noored, kes panevad vihaselt teemadel, mis on olulised neile ja leierdatud teemadest käivad nad kaarega ringi. Valus, aga nii on.

 
At 10:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Margus, kiiduväärt on see, et teil on kõvasti enesekindlust ja pealehakkamist, ilmselt pole elu teile veel korralikult vastu hambaid pannud. Halb on aga see, et teadmisi ja loogikat napib ja enamus teie väiteid põhineb lihtsalt kõhu tundel.
1. Väidate, et teil on suurem kui Kägul. Minuteada pole me teiega nn emmimõõtmist teostanud, kui soovite siis olen valmis. Laske Saagimil või mõnel teisel aksepteeritaval "spetsialistil" enda oma üle mõõta ja tulemused kas või siin samas avaldada, siis teavad kõik võrrelda. Mina saan ka otsustada kas mul on võimalus teiega konkureerida või on vanajumal teid tõesti millegi erakordsega õnnistanud.
2. Ärge olge nendes normaalsuse piirides nii kindel, kõiksugu "spetsialistid" nihutavad neid piire pidevalt.Tänapäeval võite sellise enesekindlusega rääkida vaid sellest ,mis on teie jaoks normaalsus, muidugi kui te pole just härra Putin vms. Pealegi kui te muretsete iibe pärast, siis kägu oma võõrasse pessa munemisega tõstab samuti iivet.
3. Teie väide, et 2-3 last peres iivet tõstab on taas pooletoobine, kuna 3 tõstab seda, aga 2 sugugi mitte.
4.Viimasel ajal on meie planeedi erinevates piirkondadesse tekkinud vähemalt sama enesekindlaid arvamusliidreid nagu teiegi, kes raudse veendumusega väidavad, et planeet on ülerahvastatud ja iivet tuleks pigem vähendada. Seega pole meil õigust hukka mõista neid hamstrikasvatajaid, sest nemad jälgivad lihtsalt mõnda teist normaalsust.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Mõtlesin algul, et olen vait, kuid meie "uuriva ajakirjaniku" keelekasutus on suisa vale. Ja ise veel õpetab noori kirjatsurasid???

On olemas homod ja lesbid - mehe kes armastavad mehi ja naised kes armastavad naisi. Vahel nimetatakse neid mõlemaid ühise nimega geid.

Child - Ancient Greek παιδός.
Peded on hoopis midagi muud - pedofiilid, s.t lastearmastajad. Seal pole vahet mis soost laps on, sest ebamoraalne igal juhul.

Õppige - sitakottid!

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Margus Emmi puhul tundub olema pigem , et mitte Emm pole mehe külge kasvanud vaid vastupidi, mees on emmi küljes

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

To 10:25.
Pede on lühend sõnas pederast,lapsearmastaja on pedofiil, nii et olge parem vait

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Stop poisid, 10:30 on ainult pooltõde. Sõna pederastia tuleneb Kreeka παιδεραστία (paiderastia) "poiste armastusest", ühendist, mis on saadud παῖς (pais) "laps, poiss" ja ἐραστής (erastēs) "armastaja". Seega õiged on mõlemad variandid. Loomulikult tuleb jälgida teksti konteksti. Antud kontekstis on siiski õigus 10:30 jutul.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Soovin tutvuda mehega vanuses 18-59 eluaastat. Subivad ka mehed kellel on suur emm.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ajab eestlaste vaenulikku ideoloogiat. Kindlasti ei pea eestlased olema need, kes oma geenikombinatsioonid assimileerivad muude rahvastega ja loobuvad omariiklusest. Kuigi suures plaanis, pole sellel kummitemplil tõesti mingit tähendust on see siiski midagi mis võimaldab üldisest hullusest oma idiootsustega eristuda. Ja kõige tähtsam on see, et valitsus ei looks rahvale ilusa elu illusiooni. Mida enam eestlasi emigreerub, seda suurem on eestlaste genoomi tagavarakoopia mujal maailmas kui siin peaks midagi fataalset juhtuma. Selleks aga, et tagada võimalikult suur tagavarakoopiate valik, tuleb siiski maal lastevorpimisele hagu anda ja mitte panna kuskil suusarajal, mille tulemusel panija hoopis loojakarja lendab.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Käx ja Marguss, see jutt pole teil küll mildronadi kuurist, olete ikka selle karlovitši hormooniteema peal?

 
At 12:00, Anonymous MargusM said...

Kägu, nagu enamasti, olen sinu pooltõdedega nõus ja mõistan neid. Eks igalühel ongi oma natuke erinev normaalsus ja sellest tuleneb ka ühiskonna normaalsuse kese.Tõsi on normaalsuse piirid on liikuvad, seda juba ürgajast saati, praegusel "infoajastul" on see lihtsalt saavutanud kiiruse kus elujooksul tuleb mitu spinni peale ja see muudab ka inimeste hakkamasaamise keerulisemaks. (olgu öeldud et mina seda meeletut evolutsiooni ei poolda)
Saagim on spetsialist.. oijahh.. Mina seda teemat üles ei kergitanud, seega pole mul vaja ka midagi tõestada.
Kui igas neljandas peres kasvab 3last siis see on tugev iibe tõstja. Palu võtta arvesse et iivet arvutatakse naistearvu kohta (kui ühel elumehel on 3last 3naisega siis see teeb 4inimese peale 3last..)
Probleem on selles et need naised kes ~30 eluaastani küülikuid nunnutavad väga tõenäoliselt kolme last ei sünnita.
Planeet pole mitte üle rahvastatud vaid ebaühtlaselt rahvastunud. Rahvaarv kasvab 11miljonini siis jääb enamvähem pidama.

Ma ei oska arvata mida sa elult vastu hambaid saamise all silmas pead kuid ega ma roosade prillidega ka ringi käi. Lihtsalt igapäevaga tuleb proovida olla parem kui eile (subjektiivne otsus!). Ka seda saab "panemiseks" nimetada, mis see enesesund muud on.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

MargusM - ära levita pooltõdesid. 11 milli prognoos ei oma mingitki tõeväärtust. Ja oleme ausad. Robotitega maailmas pole üle poole milli inimesi vajagi. Seega on jõud, kes hoolitsevad selle eesmärgi saavutamise eest.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Hormoontasakaalu kõigutamisel võivad vabalt ka arvutused peas sassi minema hakata, Marx. Gollandi ja Tanska on sama suure pindalaga riigid nagu Aestia. Neil on 17 ja 5 miljonit, kahe peale keskelt läbi 11 miljonit meiega võrreldaval pinnal elama. Võiks küll rahvaarv 11 miljoni peal pidama jääda, 17 on ikka natuke palju ja see muudaks rahvsliku psüühika mõnekümne aastaga minule talumatuks.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Soojad inimesed. 11 miljonit tähendab, et iga Aestia naine peab sünnitama nagu nigeerlased 8 last ja nii kaks põlvkonda järjest. Lihtsam on selle riigi kodanikele meie kodakondsust pakkuda.

 
At 13:12, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 10:30, et siin täiesti mööda pannud postmodernistlikule targutajale vastu hambaid andsite.

 
At 14:10, Anonymous MargusM said...

NB! Vabandan, loomulikult mõtlesin ma rahvaarvuna 11 miljardit !

tasub vaadata ka täispikka esitust.

 
At 10:07, Blogger Unknown said...

www0416ray ban sunglasses
denver broncos jerseys
new orleans saints jerseys
coach factory outlet
new york giants jerseys
coach outlet
ralph lauren uk
los angeles lakers jerseys
boston celtics
coach outlet store online

 
At 10:07, Blogger Unknown said...

www0416ray ban sunglasses
denver broncos jerseys
new orleans saints jerseys
coach factory outlet
new york giants jerseys
coach outlet
ralph lauren uk
los angeles lakers jerseys
boston celtics
coach outlet store online

 

Postita kommentaar

<< Esileht