reede, märts 16, 2018

Pullerits: Miks on rattaproff Mihkel Räimel päris valus?

«Jalgpall on vist tõepoolest saatanast,» alustan oma lugu ajakirjas Ma Olen Jalgrattur, kus kirjutan endanimelises rubriigis «Pullerits tutvustab kõvasid harrastajaid» Kroonpressi trükikoja müügijuhist Marko Arost (fotol paremal ja all vasakul). Õnnestunud kirjutis, mis seal salata, sest peale selle, et jalgpalli kahjulikkus sai välja toodud, sai ka antud põhjalik ja detailirohke pilt, kuidas ühes pealtnäha tavalises spordihuvilises süveneb rattahuvi, kuidas järjest paranevad tulemused ja suurenevad oskused ning kasvav nõudlikkus sunnib ostma järjest paremat varustust ning kuidas hangitud kogemused teevad rattasõidu huvitavaks ka seal, kus see algul tundus õudne ja lootusetu. Õpetlik ja innustav lugemine, ausõna!

Ah et miks jalgpall on ikkagi saatanast? Tsiteerin iseennast:

«Marko Aro, Kroonpressi trükikoja müügijuht, oli mänginud Eesti meistrivõistlustel kolmandas liigas Haiba FC rivistuses seitse hooaega, löönud mõned väravadki, kui ühtäkki juhtus see, mida ta ei osanud kartagi. Miski ei andnud märku, et see juhtub.
Aga juhtus nii, et kui meeskond oli pudenenud neljandasse liigasse, sai Aro harrastusjalgpalluri karjäär ühtäkki läbi. Ühes mängus tundis ta täiesti süütu olukorra järel, kuidas põlv teeb valu, lööb nõtkumagi, ei kanna. Ja valu läks üha suuremaks. Lõpuks koguni nii suureks, et ei lasknud magadagi. Tuli minna arsti juurde.
Arstid tegid põlvest põhjaliku pildi ja tõdesid seda vaadates: meniski rebend.
Kuid operatsiooni aega polnud lähiajal kusagilt võtta. Seniks lohutasid arstid, et võib kas ujuda või rattaga sõita.»

Aga see pole ajakirjas Ma Olen Jalgrattur ainus lugu. Kaanelugu on Mihkel Räimest (fotol vasakul), kellest kirjutasin loo ligi kaks aastat tagasi, kui ta oli tulnud Tartu rattarallil parima eestlasena teiseks. Mulle lõppes too sõit 2 km enne finišit külakuhjas, mistõttu jäin 226ndaks ja kaotasin Räimele 135 km-ga üle 20 minuti. Arstid olid mu haavad puhastanud ja plaasterdanud, hoidsin külmakotti õla peal ning püüdsin teise käega märkmikusse kirjutada. Nüüd ütleb Mihkel Räim värskes ajakirjas Ma Olen Jalgrattur toimetaja Vahur Kalmre kirjutatud loos: «See, mis World Touri sõitudes toimub, on päris valus.»

Räim räägib, et on nüüd jõudnud «suurte poiste hulka» – nii nimetab ta kõrgema klassi võidusõite. «Kõik maailma parimad pojad on kokku tulnud,» kinnitab Räim. «Kõik World Touri tiimid osalevad, on väga suur vahe, kas neid on viis või viisteist. Kõikidel on vaid üks eesmärk – võita! Keskmine kiirus on nii üleval, kui veel olla saab. Kui vara maha jääd, siis ei ole midagi teha.»

Lisaks räägib Räim, miks ta sõlmis Israel Cycling Academyga vaid aastase lepingu, kuigi pakuti veel üht aastat lisaks. Oma arengu kohta profina ütleb ta: «Ma pole ühelgi aastal teinud sellist ulmelist arenguhüpet, mis oleks olnud palju parem eelmisest hooajast. Samas näen oma treeningunäitajaid, olen neid kasvatanud, ning selle pealt on tulnud ka areng. Kui välismaalastega, näiteks prantslastega, võrrelda, siis pigem aeglaselt. Mõned neist, kellega juunioride seas koos sõitsin ja siis alt üles vaatasin, on praeguseks juba rattasõidu lõpetanud. Mul küll sellist tunnet pole, et kõik oleks saavutatud või liiga lihtsalt tulnud.»

Veel saab ajakirjast lugeda, kuidas käib harrastajate velotuur Haute Route Alps – kolm mäge päevas, seitse päeva järjest; mida arvavad raadiosidest velotuuridel Tanel Kangert, Rein Taaramäe, Risto Usin, Jaan Kirsipuu, Riho Suun; millised on need viisteist sammu, et teha valmis käsitööratas Velonia; miks trekisõit on jalgrattaspordi essents – kui tervikuks on sulanud jalgratas ja rattur ning nende ühemõtteline eesmärk – panna!, jne.

Samuti on kompaktselt avaldatud tänavune rattakalender, kust näeme, et Ülenurme-Haaslava rattaralli on tõstetud kevadest 9. juunile, et juba päev hiljem toimub Jõgeva rattaralli, mis on neli päeva kestva esimese Tartu rahvusvahelise juunioride velotuuri viimane etapp, ja et 7.-8. juulini toimub Hiiumaa velotuur, mis on ühtlasi Eesti meistrivõistlused seenioride mitmepäevasõidus.

Ja vaadake ajakirja kõige esimest kirjutist ka leheküljel neli! Kelle istmik teile seal vastu vaatab?
*
Ühest rängast rattaõnnetusest.
Pressinõukogu arutas kaebust Eesti Ekspressis 29. novembril ilmunud artikli „Ränk kukkumine seiklusspordivõistlusel viis 52-aastase mehe taevastele radadele“ peale ja otsustas, et leht ei rikkunud head ajakirjandustava.

Artikkel räägib võistlusest (Libahundi jälg), kus 52-aastane mees rattaga kukkus ja selle tagajärjel nelja kuu pärast suri. (Autor Villu Päärt rääkis mulle, et mees oli sõitnud mäest alla, kukkunud peaga vastu noort kaske, elustati, oli neli kuud masinate küljes - loo autori sõnul oli pilt olnud väga jube ja ma ei hakka siin detaile lisama.)

Anonüümselt menetletud kaebuses märkis kaebaja, et loos ei ole muudetud hukkunud mehe nime, vanust ega muid andmeid tema kohta. Kaebaja märgib, et loo avaldamine põhjustas talle ja mehe teistele lähedastele hingelist valu ja kannatusi. Kaebaja lisas, et andis enne loo ilmumist lehele teada, et ta ei ole nõus artikliga. Kaebaja leiab, et loo avaldamiseks ei olnud ülekaalukat avalikku huvi.

Eesti Ekspress vastas Pressinõukogule, et artiklis käsitletud juhtumi osas oli ülekaalukas avalik huvi, kuna mees hukkus avalikul rahvaspordiüritusel. Leht lisas, et üldises praktikas kasutatakse õnnetuse kajastamisel kannatanu eesnime ja vanust ning seda ei peeta liigseks riiveks. Leht märkis, et artiklis kirjeldatud juhtum aitab kaasa avalikule debatile rahvaspordiürituste turvalisuse ja sportlaste ettevaatlikkuse parandamise seisukohast. Leht leiab, et isikut artiklis täpsemalt ei tuvastatud ning isik on äratuntav juhtumit ja ohvrit juba tundvatele isikutele. Leht lisas, et artikli autor ei edastanud toimetusele hukkunu lähedaste soovi selle kohta, et artikkel ei ilmuks. Leht märkis, et veebist on artikkel vastu tulles lähedaste soovile eemaldatud.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Ekspress ei eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on hukkunu tuvastatav vaid lähedasetele. Samuti olid lähedased juhtunust alguses ise nõus ajakirjanikuga rääkima. Kuigi artikkel keskendub peamiselt vaid üksikjuhtumile, on teema vastu avalik huvi olemas.

Foto 1: Marko Aro mullu Pandiveres pedaalimas. Foto: Marko Aro erakogu
Foto 2: Marko Aro mullu Märjamaal Marimetsa Kapil. Foto Marko Aro erakogust, autor: Agnes Pajur
Foto 3: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur märtsinumber. Kaanepildi edastas Vahur Kalmre
Foto 4: Priit Pullerits Utah's Moabi lähistel Fins and Things maasturirajal, taamal La Sali mäed. Foto autor: Jaanus Laidvee
Foto 5: Mihkel Räim võidab 2016. aasta juuni lõpus Eesti meistrivõistlused grupisõidus. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix

85 Kommentaarid:

At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel Räim muide alustas oma sportlasteed jalgpallurina FC Kuressaares.

 
At 11:26, Anonymous Vilepuhujate Liit said...

Pressinõukogu on avalikkust eksitav organ kirjeldatud juhtumil. Selles oli inimene tuvastatav võõrale inimesele kes luges esmakordselt juhtumist lehest ja ei tundnud hukkunut ega olnud kuidagi seotud sündmuse, võistluse ega sarjaga. Iseasi, et kas avalikkuses ülesastuv võistleja omab üldse mingit anonümiseerimise õigust võistlusega seoses. Seega kuigi otsus on tehniliselt korrektne, on selgitused ja arusaamised anonümiseerimise protsessist absoluutselt puudulikud. Ettevaatust Eesti ajakirjanike eest!

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits jälle kiidab oma m.... Uskumatu eneseupitaja. Ajakirjandus kujutab, ette et ta on mingi jumal. Aga nagu näha pekstakse ka postimehes paljud minema. Tulevad oma pilvedest alla suure kolksuga ja siis on hala lahti. Paberlehtede tellimine väheneb . Netist enam sellist raha ei tule. Ei saa enam sitta loopida kuidas tuju on.

 
At 18:20, Blogger Priit Pullerits said...

Loodetavasti hakkas eelmisel nüüd palju kergem. Abiks seegi.

Mina samal ajal 18,3 km vabatehnikas 1:05.30ga. Eile 12,2 km 43.30ga.

 
At 18:41, Anonymous Kärna Ärni said...

Lõpetan päevapealt PM Arteri tellimise, kui Pullerits seal otsad kokkutõmbab.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Kaalun Arteri tellimise alustamist, kui Kärna Ärni selle lõpetab.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Me peaks siin kollektiivse hoiatusega esinema AS Postimehe ja AS Arteri aadressil et kui üksainus juuksekarv kõverdub härra Pulleritsu peas siis juhtub .... .... midagi väga hirmsat ...

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas asi on tõesti hull? Rohkem nagu haip. Varsti jälle tripp Ameerikasse ja tagasi tulles on torm vaibunud. Ega Priidu sugune talent niisama ulpima ei jää. Hakkab orgunnima idarannikul elektritraigi linnatrippe soovijatele ja on rõõmus. Elu nigu lill!

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis Räimitamine see nüüd on? Kas varsti hakkab Pulleritsitamine ka peale?

 
At 02:01, Anonymous Anonüümne said...

No on kuradi Kelk jälle...

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Loen ja imestan. Jälle.
Priit, vali lõpuks ometi, kas on vaja panna või ei ole vaja panna!
Ei saa olla poolrase!

 
At 11:16, Anonymous Kaljo Küte, fortumi trassist jäi täpselt 7 meetrit puudu said...

Mehed, mul on paberajalehtede jaoks pääsetee. Panen oma äärelinna plekkahjul jälle korstnavuugid käima ja siis on mul iga jumala hommik ajakirjanike meistritööd vaja. Külma ilmaga tasub isegi kaks lehte tellida!

 
At 13:11, Anonymous MargusM said...

11.16 selleks ei ole sul vaja ajakirjanike "meistritöid" et ahju kütta.
Ilma trükimustata saaks ajakirjanikud tootvale tööle saata, las õpivad midagi reaalselt ka selgeks muidu käib ainult üks suur õhuvõngutamine.

Huvitav kas Aro intervjuu andis Pulleritsile julgust teha Lähte kammpäkk? Eks näis : )

Võisluskalender on ka internetis juba ammu olemas, pole sellepärast vaja kriitpaberile raha raisata.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Pole viimases küsimus Margusega nõus. Ajakirjanikke, luuletajaid jm. õhuvõngutajaid ikka ka tarvis. Hoiab me elukeskonna mitmekülgsemana ,värvikamana, vaimsena. Muidu rahvas-rahvus idioodistuks paari põlvkonnaga.

Lähte comebacki ei usu, kui just Mandri ei luba et teeb Priidu oskustele sobiliku raja. Ehk pea maas kruusal (soovitataval asfaldil) uhamise, kus vanameister oma paremuse saaks välja tuua. Lähte oli eelmine aasta raju. Gurmaanid kiitsid. Kahjuks-õnneks nad küll vähemuses.

Ka mul aastaid olnud küsimus, et kas siis ikka pana või mitte? Poolrase olla ei saa.
Küsimus ka Priidule, et miks see aasta ainult uisutanud suuskadel. Miks ei harrasta enam eestlasele omast klassikat?

Huu

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Margus ja Huu ärge unustage kes on siin Läänemere kaldal kunn.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas Postimehe tsurnalistidele on antud käsk "tramatiseerida"? Pärmakoski võidab vinge lõpusurdiga suusakuninganna enda?

 
At 17:35, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, 13:11, teil on üldhariduses puudujäägid. Mis te arvate, kust ühiskond teavet saaks, kui poleks ajakirjandust? Et valitsus saadab ise pressiteateid välja? Väga hea, eks siis uskuge aga pealegi seda propagandat. Facebookist? Veel parem - taga targemaks. Mitte kusagil maailmas ei ole leitud paremat ühiskonda informeerivat institutsiooni, kui seda on ajakirjandus. Vaadake, MargusM, kui ajakirjandus peaks kaduma, siis on asjad ikka täitsa, ütlen otse, perses. Siis on kogu ühiskond kas pimeduses või võimupositsioonil olijate poolt manipuleeritav.

Lähte kammbäkk? Miks mitte? Ainult et ma ei leidnud MOJ kalendris Lähte etappi. Ega sel Lähte sõidul väga viga olnud, aga neid lõike, kus tuli mööda muda joosta, oli liiga palju.

Täna suuskadel 18,1 km 1:05.41ga, kümme sekundit aeglasemalt kui eile. Millest küll tagasiminek?

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Tegin täna saunas 5 head käsitööõlut. Eile jaksasin 6. Ei tea, millest selline tagasiminek!??!

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Käsitööõllede puhul on see tavaline, et järgmisel päeval tuleb tagasilöök põhja alt löömise näol. Ka kõige kangemad mehed on pärast hommikust seiklusrikast potilkäiku praskalt samakale üle minna tõotanud.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Põhja on vaja laduda...

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Läheb põnevaks. Nüüd tuli tugev vastuargument (NB! Ameerika teadlased ise tõestasid!) hiljutisele heietusele, et kiivriga sport ei passi naistele.
https://www.spordipartner.ee/smartblog/667_Intensiivselt-rattas%C3%B5iduga-tegelevatel-naiste.html

Martina Jančíková on rattailma Lindsey Vonn.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Viimasega abs. nõus. Võtame veel Emily Batty ka juurde, kui muud ei saa , siis saame vähemalt kiimelda.
Priit tahab neil sõitmise ära keelata, kes oskavad seda teha meist eesti meestest 10 korda osavamalt ja 5x kiiremini?

Küsime Priidult mitu kord oleks Emily Batty kukkunud või kukkus Grete Steineburg Lähte rajal. Mitu minutit oli viimane rajal ukerdavast Pulleritsust kiirem? Ja mis annab sellisel juhul õiguse Priidul kiiver peast tal kiskuda ja rajalt minema ajada?

Huu

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole absoluutselt nõus. See et teil sitakottidel tisside peale silmad punni lähevad pole mingi tõestus Padre tõdede ümber lükkamiseks. Kes on Martina Jančikova? Kes on Emily Batty? Puhtad reklaamitööstuse tooted meesostjate rahakottide tühjendamiseks. Tühised mannekeenid elanikkonna meelitamiseks jalgrattavarustuse osturetkele. Hiljem kui nende kaubanduslik väärtus ostu-müügiturul oluliselt väheneb tuleb riiklikust tervisekindlustuse fondidest ehk maksumaksja taskust maksta kinni nende põlved, puusad, tussukreemid ja rehabilitatsioon. Kes andis selleks loa?
Kuidas Padre hoiatas, nii ka jääb, ei mingit veiderdamist naiste laste vanurite poolt isastele disainitud spordialadel. Aamen!

 
At 22:51, Blogger Priit Pullerits said...

No ma ei leidnud küll sel Martina Jančikoval mingeid erilisi tulemusi. Ainus, mis ta teha oskab, on särki eest lahti tõmmata - see on sisuliselt kõik, millega ta silma on paistnud. Hämmastav, kui kergesti mõned mehed lõksu langevad! Kaotavad peaga mõtlemise võime sootuks, kui pakendatud ohtrat rasvkude näevad.

 
At 23:58, Anonymous MargusM said...

Priit, siinkohal jään endale kindlaks, see ajakirjandus mida sina esitad pole eluks vajalik.
Minul on üldhariduses puudujääk? vastupidi minuajal õpetati siiski teadmistepõhiselt, minuajal oli normaalne lugemine Horisont, Vikerkaar, Tehnika ja Tootmine, Modelist konstruktor jne, jne.. praegused ajakirjad on paras nali selle kõrval.
Sinu ja kolleegide kollased olelusintervjuud ei vii ühiskonda edasi, see on lihtsalt meelelahutus, e-tsirkus, klikimagnetid! (vaata kuidas sa isegi proovid siin võrkreklaamida, otse ja kaude)

Räägime ajakirjandusest- täna toimus Milano-SanRemo klassik (294km!) mille võitis "Messina hai" V.Nibali. Huvist vaatasin läbi Postimehe, Delfi, ERR, ja mõned internetiuudistajad. nn. ajakirjanduses oli ainsana see uudis üleval ERR-s samal ajal internetiuudistes oli see paljudes juba olemas.. mõttekoht : )
Huu, ilukirjandus on teine valdkond.

Üldharidus.. ma saan hakkama kodus ja rajal ratta sisekummi vahetamise ja täispumpamisega, mis sul vajaka et selleks on vaja HWE või A&T-d? Keti ja kasseti vahetamisest pole vist mõtet rääkidagi.

Lähte xco toimub 12.august, niipaljukest siis ajakirjanikest ja internetist.. hüva treenimist, kuigi pole minu ala siis võibolla ajan ka ratta joonele teen sul sokid poriseks!

 
At 06:55, Anonymous Anonüümne said...

Silmale puhkuseks jookseb mul facebooki uudistevoost läbi ka Nathalie Greuteri ülesvõtted

 
At 07:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit mine p---e.
Batty on sul vaid "ajakiri" tissivõngutaja?

http://mtbcrosscountry.com/riders/emily-batty/results/

süvene ennem Ajakirjanik. Kindlasti aastaid absoluutsesse eliiti kuuluv naisrattur.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

21.46 Isata noormees.
Kes teid hammustas? Sama meedia kelle juures te "isa" töötab, on tootnud aastaid kuvandit et need tissid teid ikka ja jälle erutaks. Mis vahet sellel on kas nad eksponeeritakse teile ratta seljas võisteldes või mererannas sisse kreemitatuna?
Batty oskab ratast nii osavalt sõita et tõmbab sinusugusele diivani sõdalasele koti pähe ja seda ükskkõik mis alal. Võta talt ratas ära jookseb, kõnnib ja ujub ta sust ikka kiiremini.
Ela nüüd sellega. Heida talle ette seda et tal on tissid ja ta peaks köögis pliidi taga tegelikult olema.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Marguse kriitikaga nõus.
Eile oli Milan-Sanremo. Mida sõideti 109. korda. Mille võitis 12. aasta järel itaalaste rõõmuks väga põneva lõpuga oma mees Nibali. Eesti meedia samas ühiskonnas tasakaalustaja ja tuiksoon, info selekteerija, kelleta me elaksime poliitiliselt kalliutatud infokotis jahub spordiuudistes kurat teab millest.

Huu

 
At 10:57, Blogger Priit Pullerits said...

Las ma räägin teile pühapäeva sissejuhatuseks närvihaigest, pealiskaudsest, keskendumis- ja tähelepanuvõimeta funktsionaalse lugemisoskuseta inimesest teie seas.

Jah, viitan tüübile 07:56, kes kirjutab enesekindlusest pakatades: "Priit mine p---e. Batty on sul vaid "ajakiri" tissivõngutaja?"

Kus ma olen siin Batty maininud ja teda käsitlenud? Mitte kusagil! Ainus, kelle kohta kirjutasin, on olnu Martina Jančikova (kl 22:51).

Kahju, et meie seas on selliseid üleajava enesekindluse ja -kesksusega põmmpäid, kes lisaks pakatavad närvilisest tõmblemisest. Ma olen kindel, et ta vajab abi. Psühholoogilist, kui mitte lausa psühhiaatrilist.

Teiste piiratud käsitluse ja arusaamisega ajakirjandusest tegelen hiljem, enne seda tuleb teha üks mõnus pühapäevane suusasõit.

 
At 13:03, Anonymous MargusM said...

Neljas võim on sama korrumpeerunud ja allutatud kui kolm esimestki.
Aateid ja vaateid pole keskel enam ollagi, ainult dollarid ja eurod vilavad silme ees.
Selgrooga inimesi kohtab järjest rohkem ainult äärealadel, paremal ja vasakul.. sellest on kahju sest äärmused pole jätkusuutlik lahendus kuid praegusel ajal see ravib meie hinge.
Ajakirjandus on ringkaitses ja omas võitmatuse mullis (Pressinõukogu).

Kus on ajaleht mõtlevale inimesele ?
On Sirp ja Müürileht kuid neil on nišisuund, suuremat publikut nad ei hõlma. Kuid siiski on nad kahepeale kokku parem lugemine kui kolm kollastuvat peamist ajalehte Vabariigis.. üllatav, kas pole?
Müügiargument on tore põhjendus kuid "mida külvad,seda lõikad", ajakirjanduslikku pealiskaudsust ja rumalust kultiveerides ei saagi muud vastu saada.. Selleks on vaja haritust ja silmaringi lisaks bakaharidusele.

 
At 13:23, Blogger Priit Pullerits said...

Niisiis täna 21,8 km 1:12.47ga, keskmine kiirus 17,85 km/h, pisut kiirem kui Tartu teatemaratoni viimasel 18 km etapil, Endomondo teatas, et see on mul 2018 parim 20 km aeg, eelmise tippaja parandus tervelt 10.39. Vorm hakkab tulema. Aga kahjuks talv kaob. Veelkordne kinnitus, kuidas liiga hilja saabuv tal segab õigeks ajaks ehk maratonide ajaks tippvormi jõudmast.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Jäärada nüüd mingi vorminäitaja? Milleks selline sisutu ärplemine. Räägi parem kuidas kivi elab. Millega selle välja urineerisid, kas kiidetud äärmuslike nišiõllede või samakaga või kulistasid lihtsalt vett. 10 l vedelat pidi eluohtlik kogus olema. Näen, et punasesse torru kooma langemist ei toimunud. Seega oletan, et vormikõvera tõus tugineb veremahu dopingulaadsel kasvul. See andis tiivad, mis nagu inglike kandis sind üle valendavate jäiste välude. Vedas, et opile ei aetud.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Margus, kas oled sinagi värskelt välja tulnud baka? Kangesti nii tundub. Sirp ja Müürileht on täna puhas uuskommunismus. Isegi hullem, kuna seal esineb ka tegelikult olematu eestluse kõva materdamist, justkui ähvardaks maailma Eestist alguse saav "marurahvuslus".
Meie ise siin, eestlased, meile on täiesti tühi töö jageleda parem- ja vasakpoolsuse skaalal. See on suurrahvaste teema. Meie veelahe jookseb rahvusluse koha pealt. Sa kas töötad oma rahvuse kestmise nimel või mitte.
Ainumas mis päästaks oleks väikerahvale sobiv rahvussotsialism. See on, kui tahate, segu vasak ja parempoolsusest, aga muud meil (sitakottidel) üle ei jää. Ei tasu loota ameerika onude poliitilise ja rootsi onude majanduslikule kaitsele. Neile oleme materjal. Neile sobib hästi kui siin elab vene-araabia segu rahvas. Ega te ometi arva et meie laulu lõõritamine McCainil ja Wallenbergil silma märjaks võtab?
Seega mehed, seni kuniks margused sorost laulavad tuleb meil koonduda PP ja tema semude sõpruskonna ümber.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

"Seega mehed, seni kuniks margused sorost laulavad tuleb meil koonduda PP ja tema semude sõpruskonna ümber."
Huvitavad kes on semud?
Ekre poisid? Kes muu ikka Sorose maania all kannatavad?

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit milleks enam suusatada? suusatamine on ikka kuradi nüri kui muru ümberringi juba paistab. Mina võiasin oma suusad suveks juba sisse.
Ja sõidad uisku, ikka jälle seda uisku.
Ühes asjas olen kindel, kus Priit oma vaateid ei muuda. Panna või mitte panna jääb ikka lahtiseks.
Ei muuda nimelt oma arvamust naiste suhtes. Šovinistlike kalduvustega mehega tegu on.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Heietaks siin mõtteid sellesama suusatamise üle. Huvitavad arengud. Maaaarit Björgeni järel teine kolmas pole enam teised norrakad või Tšarlott Kalla vaid ameeriklannad. Mis motiveerib neid tampima suusatrenni? Tasuta krunti neile kodumaal vaevalt et eraldatakse. Rahvussangariks nad samuti ei saa. Sporditegemise rõõm?

Imalast delfi uudisest loeme et "vapustava" suusakarjääri teinud Björgenit innustaks jätkama vaid sõbranna Johaugi võistlemine.

Kus on alles enesekindlus ja ülbus. Kas pole pidev Johaugist laulmine väikestviisi karuteene? Kas ainult mulle tundub, et dopipatune peaks VAIKSELT oma aja ära ootama, mitte pidevat reklaami saama?? Björgen ja ka Johaug positsioneerivad end ikka väga Jupiteridena. Võrdlusena vaadake milline ving käis Šarapova dopikeissi üle ja jätkub siiani. Tahaks viidata aspektile et profispordi maailmas, kus su teenistus sõltub saavutatud kohast on loomulik, et oled huvitatud kõvade konkurentide eemalejäämisest. Sama ka suusatajatega. Need aga kallistavad pärast lõpujoont nagu oleks tegu amatööride kohtumisega. A la võtku see petis Johaug koha minust eespool, vahet pole.

 
At 17:13, Blogger Priit Pullerits said...

13:51 - ei, ei olnud jäärada. Iga hommik on traktoriga hooldatud ja rada ilusasti lumiseks küntud. Mööda lund tuleb lasta, ei mingit jääda, tõusul tuleb isegi pehmes tatsuda.

13:54 räägib küpse inimese juttu. Omalt poolt lisan kinnituseks, on Sirp ja Müürileht on tõesti uusmarksismi propageerijad, neid arukas inimene ei loe, sest nood lehed on Eesti-vaenulikud.

14:22 - suusatada selleks, et kui hakata liiga varakult ratast väntama, saab sellest juba enne jaani kopp ette. Suusatamine hoiab ilusasti kogu keha vormist erinevalt rattasõidust, kus, nagu Rein Kirsipuu mulle kunagi rääkis, pole mingit vajadust ega tarvet käsi treenida.

15:04 - jah, norrakad võiks vähem ülbitseda. Ja dopingutarvitajate suhtes on mul nulltolerants ja väga pikaks ajaks, lausa igavesti. Minu pärast võiks nad kõik saada eluaegse - paras neile.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd siis tuli meie olümpiaiidoli Saskia tase ka selgeks. (Eks ta oli selge varemgi). Massistartide sabaotsa kohad, sest nagu kirjutatud on "sprinteritega ei suuda Saskia lõpus konkureerida".

 
At 18:47, Blogger Priit Pullerits said...

Ajakirjandusest, nagu lubasin.

Siin tõite esile, et polnud Postimehes ja Delfis ühte Lääne-Euroopa võistluse tulemust ning selle leidsite netist. Väga hea - netis ongi selliste võistluste kohta hea infot saada. Kuid ajakirjanduse roll siin Eestis on siiski muu kui vahendada Itaalia rattavõistluste tulemusi. Ajakirjanduse roll on hoida silma peal sellel, mis toimub Eestis, ja jutt ei ole spordivõistluste jälgimisest. Jutt on ühiskondlikest teemadest laiemalt. Näiteks kust te saate infot selle kohta, mida poliitikud ja ärimehed sepitsevad? Loete nende pressiteateid? Lihtsameelsed - need on ju manipulatsioon ja propaganda. Rääkimata igasugu libauudistest, mida tekitatakse sotsiaalmeedias. Ajakirjandus on ainus vähegi usaldusväärne ning aktiivselt asju uuriv institutsioon (olen siin ju isegi korduvalt öelnud, et olen ainus, kes teeb siin aktiivselt reporteritööd, ja nii see on!) ning kui seda ka ei oleks, oleks igasugu raha- ja võimumeestel võimalik teile kott päise päeva ajal pähe tõmmata nii, et te ei saa sellest isegi aru.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Oi mulle meenub lipitseva ajakirjanduse teemantina rattasõit Tallinnast lõunasse seemnete propageerijaga. Oli informatiivne tase. Ja nüüd haibtakse jälle seemnemeest " vaba ja sõltumatu" ajakirjanduse poolt. Kas tegu pole labase pugemise ja peost nokkimisega?

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa, et ajakirjanduse ülesanne on eesti uudiseid kajastada ja vaid poliitikute luukeresid lantida?
Jätan selle meelde.

Huu

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Meie mehi sel aastal stardis polegi?
http://www.cape-epic.com

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Mõnulen mullivannis pärast toniseerivat kevadiselt jääkristallistunud lumega hooldatud suusarajal uisutamist ja tunnen headmeelt progejate üle, kes asjatundjate soovitusel on minu pingutust hinnanud arendavaks tegevuseks ning mind ei morjenda see, et ajalooliselt on info ammutajad tegelenud oma rahastaja huvides, et need saaks suuremat tulu teenida ja oinaste seljas pikka liugu nautida.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Senjöör Pullerits! Pigem oli probleemiks et pika ajalooga klassikaliste võistluste asemel täidetakse spordirubriik pahnaga. Eks see ole faking kapitalismi seadus et nooli kliendi perset kuidas aga jaksad. Miskipärast on ajakirjanduse isad arvamusel et lugejat huvitab Tänak ja Klavan. Seega on igapäev uued uudised Neuvillest, Ogierist, Mäkisest ja kummidest turbodest ja tuhandest muust vidinast. Oksendamiseni. Klavan vaeseke istub pingil sellegipoolest raporteeritakse uudiseid Kloppist ja salahhidest ahmeditest, kes sealt bändist parasjagu läbi käivad.

Seda kah muidugi et rägbist, kriketist ja dartsist pole mõtet uudistada, kuna need pole meil kunagi olnud harrastatavad ega uudisväärsed alad.
Keskteed või nn. normaalsust on tegelikult raske leida.

 
At 20:09, Blogger Priit Pullerits said...

Härra eelmine, nii see on - rahvast huvitavad Tänak ja Klavan. Mitte niivõrd Kangert või Taaramäe, ammugi mitte Tammjärv ega Ränkel, rääkimata Nurmest ja Fostist. Sellised on Eesti inimeste spordihuvid, tõepoolest. Seda kinnitab statistika, mis lood on loetavad - seda on veebis lihtne näha ja fikseerida.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Prolekirjandus järelikult. Seega lehte loevad taksistid. Masendav sihtgrupp. Ametid küll auväärt aga ühisnimetaja on sellel puhas XXX. Viimane aeg on need saidid tulemüüris blokeerida.

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi on ka see, et ilma tuttavate meesteta ei huvitagi ja kõik. Kui Nibaltshik, Kangerti vana kamraad poleks võitnud, oleks see SanRemo klassik meile üpris ükskõik. No mis parata. Taaramäe karjäär on kahjuks languses, kas ta enam oma blogigi peab, ei tea. Siis elamegi kaasa võõrastele ehk Messile, Neimarile, mõnele rinnakale tennise neiule, kenale jalgratta tüdrukule.
Vanasti oli suusablogi ikka maatšomeeste päralt. Arutati poksi ja jalgpalli teemadel. Mehed on vahepeal pehmeks muutunud, Linsi Vonn ja atraktiivselt pakendatud piimanäärmed on täna lemmikuks. Kui kadunud Fred Kudu kuuleks mida arutatakse vabariigi spordiblogis number 1.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Jah vanasti lugesid Lemani poisid seda blogi. Ajast kui nad Sõpakale kolisid on nad oma kontoora külastamist vältima hakanud ja pehmostunud. Kas märk sellest, et neil ei meeldi valvsa silma pilgu all trenni teha? Seega on nad aremaks ja võimude suhtes sõbralikumaks muutunud. Aja märk. Isegi siit blogist on nad uttu tõmmanud. Kas vanus teeb oma tööd, halastamatult? Saadud muhud kipuvad kontrollimatult vohama ja vaja juba tegeleda panemise asemel tohterdamisega. Eks meie esipanija on ju kah arstide stammkunde. Temale osutatakse kvaliteetset abi kiiresti ja tasuta. Priviligeeritud avalikkuse eksitaja ikkagi, kes ei tea kuidas tegelikult arstiabi käib. Poksijad peavad aga kõik hädad kallite eraarstidega kiirelt ära õiendama kui ei soovi süsteemi poolt solgutatud ja mõnitatud saada

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Vat nüüd Priit räägid juba asjast. Statistika ja klikid määravad mis uudist toota tasub ja ka toodetakse.
Ütle nüüd mis on sellel tegemist kvaliteet ajakirjanduse ja lugeja kasvatamisega, kui oleme sunnitud spordiuudistena müüma Hamiltoni tüdruksõbra seikjlusi? See pole küll see ajakirjandus mille pärast võitlema peab.
Tulem see et natukenegi inteligentsemal lugejal pole asja enam eesti veebimeedia lehtedele (p.s. sellest aastast taas olnud Postimees ja Delfi veebilehtede dieedil-võõrutusel). Temale suundumist aga ei saa me nõuda, nii kaotame pööbli kes oma klikkidega ja suunitlusega meid elus hoiavad.
Vat loo moraal ongi see, et hea et veel Sirp ja ETV olemas on ja riigi poolt ülal peetakse.

Huu

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Millal keegi lõpetab selle jura kuidas jalpallis raha voolab ja sellega nii kergelt ümber käiakse?
Näide. Neymari eest makstud raha eest saaks pro rattatiimi 10 aastat ülal pidada koos saba ja sarvedega (25 ratturit, taustajõud jne. jne) ja seda priskelt.
See tatt aga nõuab palka juurde

 
At 22:55, Anonymous MargusM said...

Priit, loen sinu kommentaari ja saan aru et oled minuga ühel meelel? (soovitan ka minu vaated üle lugeda). Ega`s ma uuriva- ja majandusajakirjanike vastu pole : ) valdkonnapõhiselt kirjutatud artikleid on rõõm lugeda.

nüüd siis küsimärgid:
"Ajakirjanduse roll on hoida silma peal sellel, mis toimub Eestis, ja jutt ei ole spordivõistluste jälgimisest. Jutt on ühiskondlikest teemadest laiemalt. Näiteks kust te saate infot selle kohta, mida poliitikud ja ärimehed sepitsevad?"
"Ajakirjandus on ainus vähegi usaldusväärne ning aktiivselt asju uuriv institutsioon"
Olen nõus et nii see kõik võiks olla kuid ei ole ju, justnimelt ajakirjandus on ise muutunud ärimeeste manipulatsiooniks ja poliitpropagandaks. See on teie, ajakirjanike, kujutelm et olete usaldusväärne institutsioon, korrutate omale mantrat kuid lehest paistab 80% saastauudiseid vastu. ühte sündmust sõnastatakse mitmeid kordi uueks uudiseks ümber.

Pole ka sinul usalduspagasit uuriva ajakirjanikuna ja poliitikute-ärimeeste sepitsustest ei meenu ka toekaid artikleid.. aina hüppad teemalt teemale, selline mugav populistlik positsioon.

Olen jätkuvalt seda meelt et ca 1/3 tuleks ridasid harvendada ja jurnalimus jugend tootvale ümberõppele saata, ehk tõuseks siis ka kvaliteet.

- - -
Sanremo klassikut vaatasin ma otse TV-st ja oli väga põnev lõpuosa kuid selle kajastamine oli toodud reageerimisvõimekuse näitamiseks.
Kevadklassikud on rattamaailmas tähtsal ja prestiizsel kohal kolme suurtuuri järel, need pole mingid suva võistlused.. Kas Tänaku sõidust ka nõnda üle mindaks?
Millejaoks sporditoimetus vajalik on kui uudist ei suudeta kirjutada või on ainult Tänaku ja Kelly spetsialistid tööle jäetud?

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

Margusele viimases lõigus.
Ega siin Priidu ja ta sõprade süü pole, et meid põlvkondade kaupa sellistsest vägevast asjast nagu rattasport eemale pekstud on. Et me ei oskagi hinnata sõite mis üle saja aastase ajalooga ja põnevad kui kurat.
Ma aravan et eestlane hullemas seisus kui ameeriklased, kes vähemalt teavad Tour de France. Pärast seda tuleb küll neil Tour California ja sellga nende kalender piirdubki.
Tänak ja Kelly loomulikult, kõik eestlased on kõvad ralli ja vigursuusatamise spetsialistid (vist ei oska küll ühtegi Kelly konkurendi nime nimetada). Nagu oli eesti ka kõva suusamaa, kettaheite maa isegi selle õnnetu korvpallimaa.
Olukord on kurb kuna harrastus rattur/ ratturi sängi pruukija/ ajakirjanik Priit peab Milan-SanRemot italjunnide sebimiseks.

Huu

 
At 07:35, Blogger Priit Pullerits said...

Huu, ärge unustage Tour of Utah't! Kas teate, kes seal eestlastest sõitnud on?

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel Räimel on valus seepärast, et ta näeb, kui valesti tema nime käänatakse:)
kah priit

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Mingi kah priiti arvamus ei hakka siin küll Pulleritsi nimede käänamist muutma!

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Tour of Utah on poisike Tour de Moabi kõrval. Viimase kangelasi teame me peast.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Viimase KANGELAST, mitte kangelasi!

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Tõsiste alaliitude tagatubades seistakse Padre Pulleritsu selja taga. Meiegi seisame.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Kellel on laual tänane Postimehe paberleht? Mille eest vabandab L Hussar? Kas on "kogemata" trükki pääsenud svastika element või tussu pilt? Kas on tegemist varjatud reklaamiga? Kas on võimalik andeks anda? Keda hakkame karistama?

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Postimees märgistas kõik mitte-eestlased punasel tähel oleva sirbi ja vasaraga artiklis, mis kajastas inimeste toetust Jüri Ratasi valitsusele.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui on tussu pilt anname andeks, kui on svastika karistame. Nii lihtne see ongi.

 
At 11:38, Anonymous MargusM said...

Huu, eks ta nii ole et maailma kuklapoolel toimuv hästi kohale ei jõua, meile nende asjad samamoodi : )
USAs on rattavõistlused natuke teisiti arenenud, neil on väga kõva kriteeriumite kalender, fixid, ning loomulikult maastikku.. downhill ja muu action : )
Samamoodi Austraalia ja Uus-Meremaa on ju tegelikult tugevad rattariigid, kuigi me sellest palju ei tea : )

mis kultuurikihist me unistame kui Pulleritsilgi on ainult kaks kohta maakeral- Lähte ja Moab, ühtegi võistlust ei jälgi.. no mida sa selliselt loodad, kõva tase küll (+1)

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

PM häbeneb toimetaja otsust nii, et isegi vabanduses ei julge probleemset graafikat kuvada. https://www.err.ee/690591/postimees-palus-vabandust-muust-rahvusest-elanike-solvamise-parast

Uskumatu häbitunne.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Rõõmuga näen, et artikli pealkirjast ja mõnest kommentaarist on Margusilgi abi olnud ja käänab ka nimesid nüüd ebardlikult, Pulleritsi moodi!

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisel sügisel rahvuslust materdama oli Lauri H küll julge ja uljas mees.
Nüüd siis selline pläkk.

Postimehe vabandusartikli kirjutaja ei tunne isegi eestikeelseid mõisteid. Graafik ei ole samas mis graafika. Oujee eesti suurim ja tuntuim päevaleht!!

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Eestlasi oleks tulnud kujutada teutooni risti või teatud tüüpi vuntsilõikega ikooni abil. Siis poleks kellelgi piinlik olnud. Vabandama poleks samuti pidanud.
Aga nüüd näed kui palju pahandust. Järgmisel nädalal võtab sõsarmeedia Sputnik ka asja käsitlusele. Kus selle õnnetuse ots?

 
At 13:52, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, helistasin Jüri R-le, küsisin, kuidas on õige käänata. Ta ei osanud esimese hooga öeldagi, et kuidas pidi on õige. Kui pikemalt rääkisime, millised on variandid, siis ta ütles, et eelistab Räim-Räime. Nii et ei ole see küsimus sageli nime kandjale endalegi alati elementaarne ja lihtne. Aga kuulutan siinkohal reporteritööle tuginedes eelistatuks Räime, ehkki ka Räimi ei saanud kategoorilist eitust. Aga veel kord: eelistatud on Räim-Räime ja nii jääb.
Ja Pullerits-Pulleritsu.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Priit Pulleritsule! Kääname ikka kõike loomulikult edasi.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Nimed, see on tühiasi. Küll aga huvitab meid kes tõmbab niite suusablogi tagatoas?

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Mida sogatakase? Hauatagused kõned? Priit hakkas meediumiks kellel õnnestus saada kontakti surnuga?

Jüri Räim oli Eesti nõukogude parteitegelane. Ta oli pärit Muhu saarelt. Tema isa oli olnud endine meremees ja Pädaste küla asunik, mõnda aega ka Kuivastu sadama ülem. Räimel oli Vigala Põllutöökoolist aednik-mesiniku koolitus. Wikipedia
Sündis: 18. aprill 1933
Suri: 18. aprill 1995

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Sesose Postimehe href="https://osta-ee.postimees.ee/nsvl-2ms-punaarmee-mutsimark-viisnurk-98750499.html">2MS Punaarmee mütsisümboolika vabandusele, tekkis 9 sarnase kujutise kasutamise kohta Vabariigi Presidendi kantselei aia sissepääsu väraval koos 3 lõvi/leopardiga paar küsimust. Kas see ongi tõend Pätsi reetlikusest või on tekkinud see värav sinna uuemal ajal ja kas ei peaks Jüri Ratas pöörduma selgituse päringuga ka Presidendi poole?

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei taha õlle teemadel suud avada. Nüüd loeme, et tubli purjetaja, õllemeister, EOK asutaja ja sponsoreerimise korraldaja, kes veel 11 aastat tagasi Priidu vanuselt sai Eesti meistriks, võitleb aastaid probleemiga, millest õlu kindlasti elu ei päästa. Kõva mõtteaine. Olen kindel, et kamraadid EOK-st leiavad võimalused õla allapanekuks.

 
At 15:50, Anonymous MargusM said...

"Nii et ei ole see küsimus sageli nime kandjale endalegi alati elementaarne ja lihtne."
Priit, tubli töö, mitmeti mõistetaval juhul on nime kandjal kindlasti selgem arusaam kui keeleteadlasel.
Ainult et.. mis see Jüri R siia puutus, ikka Mihkel Räimele oleks pidanud kribama, et millist nime käänamist tema eelistab.

Kas tegu on situatsiooniga kus ajakirjanikul on igav ja siis leiutatakse värdsõnu?

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

räim - räime
räimed - räimi e, räimeid
jne.

Selge?

 
At 17:02, Blogger Priit Pullerits said...

Täna on mingi halb päev nende nimedega. Ikka Rihole läks kõne, mitte Jürile. Mihklit ei hakanud kusagil Iisraelis või Tour de Utah'ks valmistumisel segama. Õige vastus mu küsimusele olnukski, et Utah tuuri on sõitnud Mihkel Räim. Lugege ikka ajakirjandust ka, ajakirjas Ma Olen Jalgrattur on kõik kirjas, pildid ka selle kohta juures.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

https://m.postimees.ee/section/3601/4444033
See siin on ülim propaganda. Dopingusüüdlasele teevad suuresõnalist legaliseerimist olümpiavõitjad, norra meedia ja Postimees??? PM ei kuulu ju enam Schibstedile.

Kus on nüüd Mart Raudsaar meedia eetikakomisjonist? Antud juhul jookseb rahasuhe vägevalt üle seaduslikkuse.

Kas kujutate ette et selline kiidulaul oleks võimalik kui süüdlane oleks Kovalchik, Šmigun, mõni venemaa suusataja?

Kas karistuse all olev sportlane tohib trenni teha koos koondise liikmetega?
Kuidas on lood Norra sõltumata meediaga? Kas nemad ei näe Johaugi reklaamimisel mingit reeglitega vastuollu minemist?

Postimehelt järjekordne lati alt läbi jooksmine. Antud lugu oleks vabalt võinud jääda norra siseasjaks. Postimehel ei ole mingit filtrit.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

17:02 viitab selgelt, et PM on müügis norrakatele. Pugemine täiel rindel. Ajaleht nagu pordumaja.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav mis on asja juures Björgeni motivatsioon (peale sõbrannaks olemise) ja kes on sihtgrupp?
Kas norra rahvas, rahvusvaheline üldsus? Või on see nagu lambist, et kõik mis Björgen ütleb kohe retušeerimata lehte läheb?

 
At 21:43, Blogger Priit Pullerits said...

Ajakirjanduse sõel on väga suurte aukudega viimasel ajal tõesti.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Mehed!
Toimub ka midagi või näpite niisama edasi?!

Ah et Björgen? Kõige ehtsam variser kogu oma satsiga, ei muud...

 
At 01:10, Anonymous MargusM said...

Priit va naljanina, Miku valmistub praegu ikka Giroks mitte Utah´ks : )
Utah alles 6.august, kuid sinul on küll paras aeg Lähteks valmistuma hakata (12.aug).


Mida Miku sinna Iisraeli peaks ronima? treeningpaik tal ju Gironas.. kas sa`s ei tea?

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

kui Girole peale saaks oleks elu sõit / tuur tehtud.
Tegu minu kui vaataja jaoks kõige lahedama / ilusama GT üldse ja juba üle kümne aasta.

Huu

 
At 12:15, Anonymous Kaimar, teie hea semu ja seltsimees said...

21:44 Mehed!
Toimub ka midagi või näpite niisama edasi?!
---------------------------
Sul on õigus nuriseda seltsimees. Padre töötab palehigis, kirjutab, õpetab, koolitab, kuid "mehed" siin lasevad niisama lulli, näpivad oma jurassikut ja ootavad mõnu. Väga häbiväärne käitumine. Loodame neilt siiski mingit südametunnistuse võnget.

 
At 15:17, Blogger Theresa williams said...

Tere, ma olen Theresa Williams. Pärast aastatega Andersoniga suheldes läks ta koos minuga lahti, tegin kõik endast oleneva, et teda tagasi tuua, kuid kõik oli asjata, tahtsin ta tagasi nii palju, et ma armastan teda, Ma palusin teda kõike, lubasin, kuid ta keeldus. Ma selgitasin oma probleemi oma sõbrannale ja ta soovitas pigem ühendust kirjutamise ratastega, mis aitaks mul anda õigekirja, et ta tagasi saaks, kuid olen tüüp, mida kunagi ei usutud õigekirja, mul ei olnud muud valikut kui seda proovida, ma postitas kirja ratas ja ta ütles mulle, et ei ole mingit probleemi, et kõik oleks enne kolme päeva, enne kui kolm päeva tagasi mulle kolm päeva tagasi tagasi läinud, viskas ta õigekirja ja üllatavalt teisel päeval umbes kell 16.00. Minu endine kutsus mind, ma olin nii üllatunud, vastasin kõnele ja kõik, mida ta ütles, oli see nii kahju, et see juhtus, et ta tahab, et ma naaseksin teda, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja käisin temaga, see oli see, kuidas me hakkasime uuesti koos elama koos. Sellest ajast alates olen lubanud, et keegi, kellele ma tean, et on suhteprobleeme, oleksin mulle selle inimese abistamiseks, viidates talle ainukeseks tõeliseks ja võimsaks õigekirja ratiks, kes aitas mind oma probleemiga. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} võite talle e-kirja saata, kui vajate abi tema suhetes või muudes kohtuasjades.

1) Armastusloomingud
2) kadunud armastuse loitsud
3) Abielulahutuse ilm
4) Abielu Tähemärgid
5) siduv loits.
6) Breakup Tähemärgid
7) mineviku armastaja välja laskma
8.) Tahad edutada oma kontoris / loteriide õigekirja
9) tahab oma väljavalitu rahuldada
Kui teil on probleemi püsiva lahenduse leidmiseks, pöörduge selle mehe poole
{drogunduspellcaster@gmail.com} kaudu

 

Postita kommentaar

<< Esileht