neljapäev, veebruar 15, 2018

Pullerits: Kas konkurentidel on veel lootust, et tulen pühapäeval starti?

Ma ei ole pühapäevase suusasõidu stardiprotokolle vaadanud, sest ei huvita, aga kui teie olete, siis igal juhul vastab see tõele, kui olete märganud, et minu nime seal kirjas ei ole.

Aga aeg on ka tihe ja pingeline, et kõigi kõrvalharrastustega tegelda. Näiteks täna, neljapäeval, pidin võtma ette teekonna Tallinna, et Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul usutleda üht tuntud ja Eesti ajaloos ülitähtsat tegelast. Sellise intervjuu ettevalmistamine ei käi nii siuhkat-sauhkat nagu suuskade määrimine. See võtab tunde, tunde, tunde... ligi päeva. Ja Tallinna sõitsin pärast seda, kui olin hommikul alustanud Tartu Ülikoolis tudengitega uut semestrit. Neid on sel kevadel 79. Loengute ja seminaride ettevalmistamine ei käi samuti hops ja hops. See võtab ikka tunde, pikki tunde. Lisaks 7-8-tunnine koormus iga nädal, mis lisandub kodu- ja kontrolltööde parandamisega. Samuti, nagu teate, on mul iga päev Kuku raadios pärastlõunal kella kahe ja kolme vahel olümpiakommentaar, mis ei pudene samuti varrukast. Leida teema, koguda infot, analüüsida seda, kujundada seisukoht, siis kolumn valmis kirjutada ja toimetada ning lõpuks sisse lugeda – see on tugev poole päeva töö. Ühtlasi pean valmistuma olümpiaraamatu kirjutamiseks, mis nõuab pidevalt n-ö oma alade jälgimist ning nende kohta info talletamist ning kohe olümpia lõppedes enda tugevat mobiliseerimist, et raamat kiiresti valmis kirjutada, sest toimetaja Gunnar Press on seadnud karmid tähtajad. Ja nagu näete, ei ole ma teile veel maininudki argist põhitööd, mis tuleb ka igasse päeva mahutada – ja ajakirjaniku tööpäev ei ole enamasti kaheksatunnine. Ja ammugi ei hakka ma teile rääkima suusatamisest, millega ei ole sel nädalal olnud mahti tegelda sekunditki.

Aga aeg on meil kõigil üks. Ööpäevas 24 tundi, ei rohkem. Ainult selle vahega, nagu näete, et mul on see aeg täidetud rikkalikumalt vastutusrohke ja – tähelepanu! – avaliku tegevusega kui ükskõik kel teist. Nii ei ole midagi parata, et pühapäevane suusasõit ei mahu lihtsalt plaanidesse ja ajabüdžetti, millest on kahju, sest tean, et neid mehi on väga, väga palju, kes tahaks minuga pühapäeval mõõtu võtta. Aga ma ei hakka seda tunnet küll endale tekitama, et peaksin end nende ees kuidagi süüdlasena tundma. Igaüks valib oma eluks eesmärgid ja tegevused ise. Minu valikud on seekord siis sellised.

Kas see tõepoolest tähendab, olen kuulnud viimastel päevadel paljusid hämmeldunult küsimas, et ma ikka päris tõesti pühapäeval stari ei tule.

Jah, tähendab küll.

Kas tõesti mingit võimalust ei ole, et äkki ikka tulen, olen kuulnud paljusid selle peale uurimas.

No mis ma pean neile vastama, et nad püssi täiesti põõsasse ei viskaks?

Olgu, mõtlesin siis, et äkki võtan veel mingi mõtlemisaja. Õigemini jätan ukse pisut paokile.

Fakt on see, et stardiprotokollis mu nime ei ole. Ja hetkeseisuga seda sinna ka ei ilmu. Aga olgu, teeme nii, et kui mõni, kel nimi kirjas, ei saa mingil põhjusel starti minna, ja soovib, et number täiesti raisku ei lähe, siis võtku minuga ühendust ning arutame seda asja. Samas ei tasu mind tülitada neil, kel number on suurem kui seitsesada. Ärge siiski minust valesti aru saage: siin öeldu ei ole lubadus, et tehing saab teoks, aga vähemasti pakun siin võimalust asja üle arutada ja kes teab, võib-olla päästa sedasi sadadele pühapäevase suusasõidu mõte.

Kuna pahatahtlikke leidub siin paratamatult palju, siis luban neile, kes ühendust võtavad, et nende isikut ma ei paljasta. Läbirääkimiste üksikasjad, sh osalised peale minu, jäävad konfidentsiaalseks.

Nonii, kui kirjutamisega nüüd spontaanselt nii kaugele jõudsin, ei hakka ka midagi enam tagasi keerama, vaid vaatame, kui suur on pühapäevase suusasõidu osalejate motiveeritus ja kas nad suudavad levitada sõna, et mõni tarbetu-liigse numbriga osalusest loobuja minuni jõuab. Või motiveerib neid hoopis see, et ma mingil juhul starti ei tuleks ning nad saaks lõpuprotokollis koha võrra kõrgema koha?

Foto 1: Priit Pullerits on startinud aasta tagasi Tehvandi staadionil Otepää MK-etapil 5 km distantsile. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (keskel sinises dressis) kolm aastat tagasi Tehvandi staadionil Venemaa sprindiässa Nikita Krjukovi kannul treeningul Kunimäe tõusul. Aga kes on kolmas? Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits argises vabaajavormis. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 4: Priit Pullerits eelmise aasta märtsis Tartus Tähtvere spordipargis Lemeksi suusatalve sarja viimasel etapil. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

55 Kommentaarid:

At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi siin on kõvasti provotseeritud ja keegi tahab tõestada, et on veel mees, siis õige vastus küsimusele on siiski ei.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

"Nii ei ole midagi parata, et pühapäevane suusasõit ei mahu lihtsalt plaanidesse ja ajabüdžetti"

"Olgu, mõtlesin siis, et äkki võtan veel mingi mõtlemisaja. Õigemini jätan ukse pisut paokile."

Milleks on vaja PP moosida nagu eite või solvunud ....helbekest, ole mees ja otsusta ära )))

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

aga sellepärast, tobukesed, et teil põnev oleks ja teid pinge all hoida. PP mängib teie närvidel ja huvil siin nagu pillikeeltel. nauditav vaadata, kuidas mehed juba enesevalitsemist kaotavad, nagu eelmine kutt. cool!

 
At 01:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui see aeg, nii tihe ja pingeline on, siis tuleks leida Priidul usutlemiseks
üks tuntud ja Eesti ajaloos ülitähtis tegelane kodule ligemalt - siis jääb
ehk aega ka kõrvalharrastustega tegelemiseks!?
P.S. Hetkel meenub mingi tüüp, kes on sõbra juures Jõgeval. Palati numbrit
kahjuks ei tea:)

 
At 07:43, Anonymous Anonüümne said...

lumehelbeke tasa tasa maandub aknale matsti - see tundub ainult kaugelt vaadates, et on idee ja põhimõtted, tegelikult on ikka kõik müüdavad.
Terv.Tom

 
At 08:11, Anonymous Anonüümne said...

No kas tõesti on koha peale sõit niii tähtis, et peab oma blogis kerjama? Fakt on see, et tegelikult oleks metseenid võinud Priidu nime ka eelregamisega 44 euriga kirja panna ilma peremehe nõusolekuta. Sellist zesti ei sündinud. See ütleb kõik väärtuste kohta. Praegu käib selge ajupesu ja süümekate tegemine neile, kel mingi objektiivne põhjus kohale mitteminemiseks. Ja keegi lähebki õnge. Ikka eriline kalapaadi kapten.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Lumehelbeke, me kõik teeme tööd. Kes rohkem , kes vähem. See ei ole küll põhjus lumega Tartu Maratonilt eemale jääda. (p.s. mille kindla täis raja kujul toimimise ära jäämise veksli välja käisite).
Kui lähen, lähen esireast!
Teise mehe nime all?
Teise mehe nime alt startimine on juhendis keelatud, see tähedaks diskfalitseerimist. Kuidas üle Tartu kutt Pullerits ennast teiseks inimeseks teeks? Kleebiks vuntsid ja habeme? Või värviks neegriks nagu Ivar paar talve tagasi. See oleks irooniline küll neegrivihkajale.
Ja ümber regades saad sinna gruppi kuhu sa kuulud, ei Laidvee, ega Mae suuda siin aidata ja paremale kohale vedada kui sa väärt oled. See tuleb ikka ise välja teenida.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Samas ei tasu mind tülitada neil, kel number on suurem kui seitsesada.

Mis vahe mis number või stardigrupp ? Olles startinud nii esimesest kui kaheksandast grupist siis võin öelda et mingit vahet ei ole-koht ja aeg on finishis lõpuks ikka see mis alati.

 
At 10:16, Blogger Andres P said...

Ähh, enamus meist käib 8+ h päevas tööl, lisaks tegelevad lastega ja kodumajapidamisega. Huvitav finess siinjuures on see,et jalgrattatrenni oli aega teha. Ka sel ajal oli päevas 24h. Aga eks igaühel on pingelisemad ja kergemad perioodid. Võta d-vitamiini ja tegelekerelihaste tugevdamisega (mõlemist on talvel vanematel meestel kasu)!

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Hehh, mehed ja sitakotid, kas te ise ka näete, kui stressis te olete??? Lugege veel kord siin oma kommentaare, te ju pulbitsete vihast ja igasugustest muudest negatiivsetest tunnetest! Need hävitavad teid, söövad hinge välja. Priit on teinud rahulikult oma otsused ja valikud, neist iin ka teile viisakalt teada andnud, need valikud on tema asi, mis te ennast sellest mandrossi lasete viia?? Elage oma elu ja sõitke oma sõitu, aga ärge mölisege!

 
At 10:49, Anonymous Arbiiter said...

Vahet pole, kelle käest number saada/osta.
Stardikoht määratakse siiski alati selle, kes sõitma läheb ja tema tulemuste järgi.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Helbeke ei jaksa ise piletit osta! Kas isegi niiiipalju tööd tehes ei teeni piisavalt.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

No pole hullu kui konkurents Priidu näol väiksemaks jääks. Küll leiab rajalt konkurente piisavalt.Maailma spordi ja Eesti rahva tervise seisukohalt pole suures plaanis vahet kas Priit suusatab või mitte. Samamoodi pole Eesti riigi SKT seisukohalt suurt vahet kas ajakirjaniku intervjuu on tehtud Aadu, Peedu või Ceedu-ga.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Pühapäeval olen Otepääl kohal, trenni olen teinud tuhandetes kilomeetrites ja sadades tundides. Suvel sai juba uhama hakatud. Suusad määrin ka viimase vindi peale. Ja pange nüüd mu sõnu tähele, kui PP stardis ei ole, ei osale mina ka! Ilma PP oslemiseta pole Tartu Maratonil mõtet. Murran suusad puruks ja lähen kordagi tagasi vaatamata minema.

Muidugi kui PP osaleb on teine, samasuur probleem. Mida teha - kas lasta sitakottidel, kes pole trenni viitsinud teha võita või näidata neile koht kätte?

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Minge ära siit foorumist! Suusatajate kandepind ei saa olla nii kitsapõhjaline, või kõik munad ühes korvis.

 
At 13:07, Anonymous MargusM said...

Olümpiatüli: Eesti Meedia kaebab regulaarselt ERR-i peale.
"Saarna väitis aga, et ühtegi rikkumist pole ROK siiski veel fikseerinud. "Oleme kontaktis rahvusvahelise olümpiakomiteega, kes lähtuvalt kaebustele meile järelpärimisi on teinud," lausus Saarna ja lisas, et seni on kõik ERR-i selgitused ROK-ile sobinud ning seda ohtu, et rahvusringhääling trahvi peaks maksma hakkama, praegu ei ole. "

..no on ikka naljaninad, kas kaebamine käib nüüd profülaktika mõttes?
Ehk oleks mõistlik ikka enne rikkumine tuvastada.
Saan aru et Kaljuveeril on mitu põhjust ERR-i peedistada ja sellepärast antakse turmtuld, äkki näkkab- siis on põhjust suure kella külge panna, seni käib snorgeldamine.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Selle sissekandega sai töestatud - PP blogi on lödipükste ja memmerättide poolt kaaperdatud. Tõeline PP sellist hala ei kirjuta.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Samas jäi mulle selgusetuks kas ERR-i intervjuu presidendiga seal meediakeskuses, kas see oli OK või ERR eksis ? Sportlastega intervjuud on tehtud tõesti parklas, selle peale Eesti Meedia ei kobisenud ka. Aga kas ERR meediakeskuses presidendiga võis intervjuud teha ?

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Krt, mehed, teid on taas tillist ja haneks tõmmatud! Tean usaldusväärsetest allikatest, mis on PP taktika. Ta taktika on, et minge jah ja kurnake end pühapäeval, tema aga teeb rahulikult trenni ja timmib vormi hooaja viimasteks Estoloppetiteks! Sa sinder, kuramuse nutikas sihuke! Pühapäevast annab teil ikka välja tulla, enamik on järgmise nädala Aegviiduks küpsed nagu keedetud kaalikas. Sinna vahele jääb ju vaid viis päeva. Siis on PP-l tagant hea tulla ja kõigile ässajatele ja mandrossijatele kott pähe tõmmata ja naerda viimasena. Ei-no, ei-no, siin käib mäng ikka väga kavalalt! Ei ole sugugi nii, et pole pühapäeval stardis ja sellega on asi ants ja lõpetatud! Showw läheb täiega edasi ja panused veel hakkavad tõusma. Jälgime mängu!

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Viimaseks Esroloppetiks trimmi?!
Kui sa kõike tead Pulleroloog, siis võiksid ka elementaarseid asju teada "Tartu suusa, rattamaratonid" on kirjatšura jaoks need kõige olulisemad . Mina küll ei tea miks? et kõige rohkem osalejaid? Kui suusamaratoni puhul ei vaidleks vastu, siis rattamaraton on küll nali. Kui ikka Jõelähtmet ja Haanjat ei proovi siis pole sa metsasõitu näinud.
Priit peaks endale stilisti muretsema. Need MOABI kollased T särgid ja pildil olev kampsun ja ka rattasärk selgelt liiga suur nii kõhnale mehele.


 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Panen TM numbri müüki. Ei näe mõtet startida, kui Priit Pullerits ei osale. Täielik ajaraisk ja raharaisk.

 
At 13:38, Blogger Priit Pullerits said...

Estoloppeti küljel käib kõva numbribörs:
https://www.estoloppet.ee/et/etapid?competition_id=317&action=comments

 
At 16:32, Anonymous Lembitu said...

Mehed, mis te jaurate, veame õige sõrmekooku!
Siis on kohe näha, mis masti meestega tegu.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Stardikoht on tõesti oluline, kui soovid kvaliteetset rada saada. Minu meelest tuleb raha küsida ainult esimese tuhande käest. Ülejäänud võiksid maksta siis kui soovivad saada TP-des mingit teenust. No oleme ausad, lumes Tänaku kombel sumamise eest logisevas pehmes jäljes on patt raha välja panna. Seega Priidu suhtumine on ainuõige, koht olgu garanteeritud esimeses tuhandes. Siis on pingutamisel mingigi kujutletav mõte. Või mis mõte seal pingutamisel üldse on? Mõni sõber paneb välja hoopis uhkusega Worldloppet Masteri tõendi. Noh, siis tööandja võtab seda nagu vabandusena. Sõbrad virutavad mõne pöial püsti zesti ja sinna kõik jääbki. Kas selliselgi paberil on miski mõte? Vastus on ei. Küll on mõte reisimisel kogutud emotsioonidel. Sama ka TRM-ga. Kas iga järgnev TRM annab miski lisaemotsiooni, mille pärast seda teha tasub. Kui tulemus läheb kord korralt paremaks siis loomulikult tasub. Aga kui saabub seisak või taandareng? Kas enese nörritamisel on miski üdi? Sadomaso vorm?

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et solvumine on ainuke tõene põhjus, miks PP aasta tipp sündmusel ei stardi?

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

All on link startexin määrdimissoovitusest Tartu maratoni jaoks.

http://www.startex.fi/fi/voiteluinfo/voitelusuositukset/tartu-marathon-63-31-km-classic-18022018

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Igaljuhul on pühapäeval starti tulevad suusatajad kõvemad tegijad kui härra Pullerits. Isegi need, kellel kulub Otepäält Elvasse jõudmiseks 5+ tundi, on rohkem kõvad mehed ja alfaisased kui Padre, sest nemad ei vigise, et tööd on palju, raha pole, andke mulle oma stardinumber. Kõik, kes pühapäeval Suurel Mõõduvõtul Elva mändide alla jõuavad väärivad rohkem respecti kui Padre. Uskumatu, et meie suur juht, kes peaks oma võitlejahingega meile eeskujuks olema, niiviisi töö pinge all murdub ning loobumisvõidu annab. Kurb kirjutada neid ridu, aga mis sa teed, kui sa näed oma juhti ja iidolit niimoodi võitluseta langemas.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

+1

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuulsin suusastaabis, et Priit oli ikka numbri saanud.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Aamen!

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Prognoosib 0C ja see viidatud määrdesoovitus ei lähe kohe üldse.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Kui Piiroja oleks olnud sinu võistkonnas, siis vbl oleks teie hoopis olnud koht tagapool ja teine võistkond teist ees. Piiroja oleks saanud sama koha, mis praegugi. Vot selline mõte.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti annab suurmees PP pea 4000 Suurel Mõõduvõtul osalejale lihtsalt oma solvumisega loovutus võidu?
Poleks iial uskunud...

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Esimees PP peab peenikest naeru ja soristab teile kõigile lõdvalt kraevahele.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

4000 osalejat? Kus?
Väga lahjaks on see supp läinud.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Mehed! Kuidas vorm?
Pea kõik, kellega täna räägitud, aga homme stardis, on kui suremas või juba surnud.
Mehed, mis toimub?!
Kas ongi me genofond nii haprakeseks jäänud või käib siiski üleüldine ja massiivne hambasse puhumine?
Ma parem ei küsigi, palju kellelgi kilomeetreid all on, üle kahekohalise arvu nagunii ei kuule. :D

Stardis näeme, haiged, väetid ja täiesti treenimata mehed!

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP närib TV ees solvunult küüsi?))

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Inim-suslik on rajal oletatavasti.
Pärast ütleb, saite sitakotid. Jäite uskuma töllakad.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Ja kui ei lähe, siis plaan B
Miks on vaja ennast piinata ja seda kommertsüritust toita jne.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Sõidab ilma numbrita, nagu TRR-il?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit oleks saanud 800m jooksus talvistel eestikatel hõbeda? http://www.ekjl.ee/content/editor/files/AAtulemused/M800m%20(2).pdf

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Ja suvistel kulla.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Just lõpetas teatri ja telenägu Tamm. Tahaks kuulda selle läbimise mõttetargutust. Vaadata näidendit. Keegi vahendab äkki?

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas julgeb mõni spetsialist kommenteerida Estonia 4x10 tiimi esinemist olümpial?
Et jälle doktor Pullerits ei peaks üksi rügama.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

PP on lihsalt üks suur intriigide otsija, kes ei suuda kaotusi tunnistada ja enamustest sissekannetest kumab läbi vabanduste otsimine. Ilmselt ei suuda siiani leppida oma 800m jooksus mitte õnnestumisega.
Kurb, et isegi lähimad tuttavad (ei tea kas võb nimetada sõbraks) teda kiruvad saunas (olen ise kuulnud juhuslikult), et otsib ainult intriigi ning ka rikkunud ühe olümipalase stardi hiilgeaegadel oma looga (jäeti välja meeskonnast), kuna oli vaja ju intriigi.
Kokkuvōtvalt ei keerle suusatamine ega rahvasport ymber PP, et ehk oleks mõistliks rahuneda?
Nb! See postitus ilmselt kustutatakse kuna PP ei talu ka kriitikat...

 
At 19:05, Anonymous MargusM said...

analüüs on tehtud ja jääb nõustuda, kuid mina arvan et tuleb meie olukorras rahul olla.
Saarepuu annab aru: mille taha jäi unistatud kümnes koht?

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Kriitika talumatus on Eesti100 märksõna. See ei ole PP probleem. See on juhtide mure. Iga kriitika lämmatatakse autoritaarse jõuga. Delete on üheks relvaks. Muru asi on saada pügatud, tallutud, söödud või välja juuritud. Kes muruks sündinud, sel on tark oma mõtetega mitte silma hakata. Pügaja on kiire saabuma.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Pavo Raudsepa Delfi OM-stuudios vaatasid? http://sport.delfi.ee/news/om18/omstuudio/om-stuudio-pavo-raudsepp-tartu-ulikoolis-voib-iga-vend-kaia-olumpiale-nii-lihtsalt-ei-saa-ulikoolis-saad-kraadi-3-5-aastaga-katte-olumpiaks-pead-20-aa?id=81131819

Seal ta küll muljet ei jätnud, et tal ajakirjanikega kõik hästi oleks olnud.

Ja kes see paks mees oli, kelle pärast Magnar Freimuth omal ajal sisuliselt lennujaamas karjääri lõpetas peale Nagano OMi. Ilmselt Pahv?

Kanal 2 OMi stuudios ka mainitud, et see aasta ajakirjanikud nii kriitilised polegi. Pullekas ja Pahv on sunnitud vaikima ? :) Pahv läks vabatahtlikult hoopis Rootsi rallile.

Selge, et kriituline peab olema. Aga see on nagu veits jama, kui ei adu ära psühholoogiliselt, et mida see sportlasele tähendab.

Mida ma ajakirjanikelt sooviks, et nad nõuaks rohkem sportlastelt seda, et nad oma eesmärke välja ütleks. On see siis lasta laskesuusas nulliga või ühe trahviga, saada koht essa 40 seas, mis iganes. Aga see parima andmine, see on haige. Kes sellist juttu ajab, seda peedistage aga. Kelly Sildarut ei või, ta alles laps. Teda tuleb veel suunata. Oma ea kohta on ta isegi uskumatult tubli.

Tookord kui Naganos Eesti kahevõistlejad kaotasid valgusaastatega viimasele, siis oli ju see punktide andmine hüpete eest ka totaalne jama, peale seda muudeti see ju ära. Sisuliselt oli toona vaid hüppevõistlus. Võimalik, et Ago ja Magnar oleks niisamagi karjääri lõpetanud, aga ajakirjandus tagus mõnuga ja nii lõpetasidki 2 meest varem kui võinuks. Ka aastaid hiljem neil sellest sitamaitse suus.

Rumalaid sportlaseid peab rappima muidugi, eriti neid, kes ei mõista eesmärke välja öelda. Pigem tuleks julmalt rappida Eesti spordisüsteemi.

Eesti lihtsalt ei taha OMi medaleid saada.

Väike riik, peaksime just teatuid alasid eelistama ja mõnele nišialale panustama. Eestile oleks hädavajalik igalt OMilt saada 2-3 medalit. Kui mõelda targalt kust neid saada, siis Eesti sugune riik saaks need alati. Lätis kelgurada ja sealt tuleb peaaegu alati medaleid. Holland möllab vaid kiiruisutamises.

Taanil läheb suvemängudel väga kõvasti. Seal on ülitugev käsipall, sulgpall, jalgpall ja paljud muud alad. Talimängudel pole Taanit olemaski.

Eesti harrastab sisuliselt kõike pallimänge võrdselt. Jalka, koss, võrk, käsipall, sulgpall, saalihoki, jäähoki. Leedukad kaotavad Eestile võrgus, ilmselt ka käsipallis, saalihokis. Lätiga jääb ka alade võrdlses seis suht viiki. Vahe lihtsalt selles, et nendel aladel, milles Läti ja Leedu meist ees, nendes on nad maailma mõistes tegijad. Leedu korvpall, Läti hoki nt.

Rootsis näiteks pole olemas suusahüppeid. Rootslased ei mängi korvpalli, nad ei mängi võrkpalli. Suht Eestiga sama tase. Samas on neil jäähoki, käsipall, jalka.

Miks Eesti eelistab kõiki alasid võrdelt. See ongi ju põhjus miks väike riik ei saa medaleid. Talimängudel ei soodusta meid kliima ja kui alasid ei eelisarendata ka, siis polegi midagi tahta. Ajakirjandus uurigu parem välja kuidas naaberriigid nii saavad ja miks meie ei saa.

Neid nišialasid ei olegi huvitav iga päev vaadata, aga Eestil siiski võiks iga OM paar medalit olla. Mõelgu paar nišiala välja (Hollandi kiiruisutamine, Läti kelgutamine). Panustagu rohkem ühele võistkonna alale ja olekski elu ilus. Hakkame nii pihta ja siis varsti juba olemegi väike Sloveenia.

 
At 07:56, Blogger Priit Pullerits said...

Ah et olümpiaks peab 20 a valmistuma, aga kraadi saab 3-5 aastaga... Ohh, Pavo, Pavo! Selleks et saada kraadide kraad, doktori kraad, läheb ka 20 aastat. Vaid erilised geeniused saavad doktorikraadi 25.-27. eluaastaks, enamik saab ikka alles 20ndate lõpus või 30ndate alguses. Selleks kulub ikka tugev 20 aastat kooliteed ja tööd.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

21:26 sa oleks nagu see kuulus Kristiina Õllekõrs.
Aga alustame. Sportlased on erinevad. Kinnine eestlane ei taha avalikult lubadusi anda ja õigesti teeb. Mida see annab kui ta vastu oma tahtmist aga "vastu tulles töötajate soovidele" kuulutab et jah tulen esikümnesse ja lasen kõik märgid täppi. Meelega mööda ei lase ju ükski sportlane, seega mis mõtet on välja pressida lubadust et "teen ainult ühe möödalasu" ja suusatan väga kiiresti. Sellist enne võistlust lubaduse andmist võib küsida ainult duell-aladelt nagu tennis maadlus vehklemine. Jah, mõni on nii julge et jagab lubadusi tulen 20 sekka, aga enamus sellist meelsasti ei tee ja kes on ise sportlane olnud teab ja hindab seda.
Teine aspekt on see et sportlane pole ajakirjanduse oma ega rahvale midagi võlgu olgu ta ettevalmistus eelarve raha eest. Tõsi küll sportlase lepingus seisab et on kohustus meedia ees põlvili laskuma. Vaata, sportlane on kohustatud lubadusi andma ENNE ja seletusi PÄRAST võistlust, kuna ta on rahva omanduses. Aga see intervjuu on hiljem meedias tasuline!!! Kus on õiglus! Kui sportlane on rahva oma ja talle võlgu, siis olgu ka intervjuu rahvale tasuta saadaval. Miks tohib meedia vahelt teha?

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

21:26 Eestile oma ala valimine. Jah, selle asja peaks tegema, kuid sinu soovitused on pehmelt öeldes pask, sest ei arvesta eesti olusid. Kiiruisutamise arendamine tuleb rikkas Hollandis saab tehtud. Kujutad sa ette et vaeses Eestis oleks igas maakonnas üks 400m jääringrajaga hall püsti nagu Hollandis. Seda pikka jääd tuleb külmutada ka soojal ajal sest tippu jõuab aastaringse treeninguga. Kust võtta tühja maarajooni harrastajate hulgad ja raharessurss mis selle alla läheb? Sama asi hokiga. Mingi halli leiab tallinnas tartus ja narvas kohtla-järvel. Hoki on kallis harrastada. Lapsed ja noored vajavad varustust selga ja neid rikaste vanematega lapsi peab olema palju kelle seast tipud valida. Vanemate rahaline ja ajaline panustus peab olema väga suur.
Suvealade sportmängud. Nõus, väikese rahvaressursiga Eesti peab spetsialiseeruma. Mis mõtet on harrastada käsipalli? Mitmed kahemeetrised eestlased elavad ja mängivad saksamaa klubides. Kui samad vennad oleks meil korvpallurid? Tänases meedia maailmas peab mõtlema enda müümisele. Pildil olemiseks pead võrk- ja käsipallis olema vähemalt poolfinaalis. 5-6 koha omanikke ei tea keegi. Jalg- ja korvpallis piisab ka keskmiku staatus (jalgpallis ei saa Eesti keskmikuks kunagi).
Ja mis nišši talialadest valida? Vigursuusk läheb Kellyst hoolimata käest ära kui miljonid hiina noored seda harrastama hakkavad. Ainuke nišiala meile oleks kahevõistlus, mis on selline mõnus lohutusala hüpete ja suusatamise vahepeal, aga ka selles ei tule me toime, kuna suusatada ei jaksa.
See nišiala on tegelikult olemas - hädine wrc ralli. 2 meest, sest rohkemat ei ole välja panna, aafrikast, hiinast ei ole konkurentsi, ning väljaminekud maksab rikas väljamaa onu.

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Erki Nool suutis küll eesmärke välja öelda. Kui sportlasel on isiklikud sponsorid ja ta ei raiska riigi raha, siis la steeb mis tahab. Kanepi ja Kontaveit tehku mis tahavad suurtel slämmidel. Pole ajakirjandust neile kahele vaja. Ajakirjandusel on neid vaja. Aga need kes lähevad OMil endats parimat andma, siis jh..... Aga milleks sedagi välja öelda, ka see ju elementaarne, et OMil läheb iga üks endast parimat andma, milleks seda üldse öelda.

Nišialade loogikast ei saanud ka mõni üldse aru, hakkas kohe siin kalkuleerima, kogu eelneva jutu mõte oli point edasi anda. Eestil oleks vaja nišialasid ja ühte tugevat võistkonna ala, mitte, et igal pool oleks keskmik ja alla selle. Eestil on võimalik igalt OMilt medaleid saada. Nišiala tuleb lihtsalt välja mõelda.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Ära jää üldiseks. Aita siis "välja mõelda" see nišiala. Olümpia programm on lõplik, seal ei ole tuhandeid alasid. Kiiking on nišiala, kuid seda pole olümpial. Nii et lase käia, mingit müstikat siin olla ei tohiks. Lisame veel et sinu lause "Nišiala tuleb lihtsalt välja mõelda" on loogiliselt VÄÄR(FALSE). Õigem oleks öelda et tuleb valida ala, milles latt on madalamal kui teistel aladel.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis see võiskonna ala siis oleks? Miks keegi teine peab välja pakkuma? Julged sa üldse ise mingit arvamust avaldada?

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

"Eestil on võimalik igalt OMilt medaleid saada".

Räägi palun täpsemalt mis aladel need kindlad medalid tuuakse.

 

Postita kommentaar

<< Esileht