neljapäev, detsember 14, 2017

Pullerits: Kas Urmas Sõõrumaa peaks EOK presidendi kohal asendama Gerd Kanteriga?

Vaatame esmalt, kuidas reageeris EOK president Urmas Sõõrumaa (fotol all vasakul) ROKi otsusele Venemaa sportlaste kohta peagi algaval taliolümpial. Postimehe spordireporter Viljar Voog vahendab seda nii: 

«Eks ta üks kahetsusväärne asi on kogu selles spordipoliitikas,» ohkas Sõõrumaa vastuseks küsimusele, kas tegu oli hundid-söönud-lambad-terved lahendusega, kus karistada sai Venemaa spordisüsteem, aga mitte sportlased. «Meil (EOK-na) ei ole siin väga palju kommenteerida, sest Rahvusvaheline Olümpiakomitee on meie katuseorganisatsioon ja nende poolt tehtud otsused on praktiliselt ka meie otsused. Ja dopingusse suhtumist ehk nulltolerantsi oleme me juba sadu kordi korranud. Siin järeleandmisi teha ei saanud.»

Kas näete: ohkas... peab seda kahetsusväärseks... ei taha kommenteerida...

Ma ei näe siin printsipiaalse ja selgrooga mehe hinnangut. Ma loen siit välja pigem kahetsust, et Venemaa sai ROKilt karistada.

Sedasi tekib mul küsimus: kelle poole hoiab EOK president Sõõrumaa oma südames? Miks ta ei suuda avaldada mehist ja jõulist seisukohta? Miks peab ta hakkama pugema järgmise teema taha (taas Voogi vahendusel):

Sõõrumaa rõhutas, et tema isiklik soov on kogu saaga juures jäänud samaks: et süütud sportlased kannatama ei peaks.

«Ju siis neil on infot piisavalt palju, et selliseid otsuseid teha. Mul ei ole ning jääb üle vaid seda aktsepteerida, mida suured isad otsustavad, ja olla sellega nõus,» naasis Sõõrumaa määratud karistuste juurde. «Mõnes mõttes on kahju, sest mulle lähevad eriti korda noorte- ja lastesport. Nemad vaatavad seda kõike ju täiesti arusaamatu pilguga, et meie omasid pekstakse. Nemad ei saa aru, mis tegelikult toimub ja selle tõttu on võib-olla natukene mõjutatud ka nende tulevik.»

See on Venemaale kaasatundjate ja samuti Venemaa enda retoorika: muretsemine süütult kannatada võivate sportlaste pärast. Hea ja mugav on teravas teemas teravik nende peale suunata: kaastundele rõhumine on teadagi tõhus võte, kui tahetakse kelleltki kriitikateravikku eemale juhtida. Miks Sõõrumaa seda teeb? Lihtsalt sellepärast, et talle lähevad korda noorte- ja lastesport? Antud juhul mage põhjendus.

Sõõrumaa eelviidatud avalduste valguses ning nendest avaldustest kumavat hoiakut ning nähtuvaid hinnanguid arvestades on mul küsimus, kas Sõõrumaa, kes näib väga selgelt tundvat kaasa rahvusvahelises spordimaailmas paaririigiks saanud Venemaale, ikka sobib EOK presidendi ametikohale.

Mul on ettepanek: vahetada Sõõrumaa välja EOK presidendi kohal ning tuua tema asemele EOK sportlaskomisjoni esimees ning Euroopa Olümpiakomiteed sportlaskomisjonide juht Gerd Kanter (fotol vasakul). Kanter läbis esimese avaliku testi suurepäraselt, kui ütles ETV spordisaates selgesõnaliselt, et Venemaa koondise eemalejätmine PyeongChangi olümpiamängudelt oli õige otsus.

Kanter lisas: «Siinkohal tasub Rahvusvahelist Olümpiakomiteed kindlasti usaldada, sest selle otsuse taga on olnud väga põhjalik analüüs. Siin pole mõtet poliitikast midagi väga rääkida.»

Kes on minu ettepaneku poolt? Või on teil pakkuda mõni teine sobiv kandidaat?

Foto 1: Urmas Sõõrumaa Kaia Kanepi elulooraamatu esitlusel. Foto autor: Konstantin Sednev, Postimees/Scanpix
Foto 2: Urmas Sõõrumaa spordiajakirjanike Marko Kaljuveeri (vasakul) ja Jaan Martinsoni vahel Kaia Kanepi elulooraamatu esitlusel. Foto autor: Konstantin Sednev, Postimees/Scanpix
Foto 3: Gerd Kanter Londonis MM-võistlustel. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

38 Kommentaarid:

At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Vahel tahaks sinuga vaielda, kuid üllatuseks on seekord blogiperemehel 100% õigus!

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjandus mis õhu välja hingamise eest juhi kohalt soovib kupatada on ajupesu vedelollus. No võiks rohkem inffi paljastada aga seda lihtsalt ei ole. On subjektiivsed äriemotsioonid mida keeratakse massihüsteeria kapitaliks. Kuidas on see Eestile kasulik?

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi lisa inffi?
Olen lääne silmakirjalikkuse suur vastane, aga antud küsimuses mingi mantra "venelasi kiusatakse" on täielik jama.
Venelased panid kapitaalset pettust aastaid, vilepuhujad põgenesid surmahirmus väljamaale? Jah, ka teised, suured ja väiksed maad nokitsevad dopingut sisse, aga venelaste stiilis süsteemset, kohalikku wada ja olümpiakomiteed hõlmavat valskust mujal ei ole. Sigadus on tehtud ja asiaatlik kavalus tõmbab üles laulu a la Meie lastel ei ole tulevikku. Ärgem tehkem ennast lolliks seda laulu kaasa lauldes. Jah, 15 aastane süütu uisutaja ei ole süüdi, aga seda pole ka kuri lääs, vaid ikka emake Venemaa ise.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Teen ettepaneku autoriteetne ajakirjanik Priit Padre Pullerits presidendi toolile määrata.

 
At 21:16, Blogger Priit Pullerits said...

Oma 15-aastastele süütutele iluuisutajatele oleks Venemaa pidanud mõtlema siis, kui oma massiivse riikliku dopingusüsteemi tööle pani. Kõik. Igasugune muu hala sel teemal, et süütud kannatavad, on puhas möla, mida ei maksa isegi tähele panna. Aga miks Sõõrumaa paneb???

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Viidatud sõnavõtt pole ainuke kärn Sõõrumaalt. Kas oli see tema või mõni teine juhtiv ametnik kes seletas siin sügise lõpus et pääsegu või sada süüdlast olümpiale aga peaasi et ühele süütule liiga ei tehta. Kus nüüd suured humanistid välja roninud. Pigem tundub et püütakse teadlikult Venemaad publiku ees puhtaks pesta.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Ladna mullitajad. Tõmbame EOK liistule. Mida see muudab? Invaliidid kotivad abivahenditega süütuid sportlasi edasi. Arstid doseerivad legaalseid kokteile jätkuvalt ja nimetavad piiri ületamist halvaks leiuks. See näitab üht. Tegemist on labase showbisnisega. Unustage ära aus sport. On laborid mis on ajast ees. Nende kunded riputavad kaela legaalsed medalid. Sedasi lollitatakse show eest maksvat pööblit. See on samasugune pettus nagu me näeme reklaamides. See on kõik legaalne. Ainult vilunud silm näeb seda klantsitud kuvandi sünnitamist läbi. Ülejäänud teevad selle heaks kiitmisega omale soojade maade külastamiseks vajalikku kapitali. Nulltolerants saab tähendada ainult tervete arstimeid mittetarbivate sportlaste osalemist võistlustel. Kes sellele vastuvaidleb on võõraste seeklite kannupoiss.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt 21:56
Sellest kirjutatud ka kuidas avastati et arsti tõendiga võib legaalselt doppida igasugu kopsude ja soonte laiendajaid.
Ammu oleks pidanud need uus-armstrongid Wigginsi ja Froome liistule tõmbama. Wiggins jõudis lõpetada ka oma ülieduka karjääri.
Mida norskitega? Perekond Ingebritsenid ainukesed kes aafriklastele vastu saavad. Hiljuti jooksis tundmatu norsk maratonis 2:04. Kas on mingi kaval segu või taas - arsti luba teravamat rohtu manustada?

 
At 01:55, Anonymous MargusM said...

Arvan et Gerd oleks sellel kohal veel ullikesem. Ootan parem huviga kuidas Sõõrukal edeneb suur EOK ümberstruktuteerimise kava.. siiani pole palju kuulda olnud.

 
At 03:45, Anonymous Anonüümne said...

Tolikul siis kah arvamus ,et lihtsalt WADA jne kadedus eestlaste vastu,mnjah. Ja tegutseb üks ja suur dopingumaffia-vene kultuuriruumi mõju vist.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas põld jäi see aasta sahkamata?

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas näete lootuskiirt, et kunagi saabub puhta spordi päev? «Seda ei juhtu iial. Ühed toodavad tablette, mis muudavad taastumise kiiremaks, teised püüavad neid. Suletud ring. Äri. Mõlemale kasulik. Nii on kogu aeg olnud ja nii jääb kah. Kõige kurvem, et sportlane on kõige väiksem tegelane.» Tolik

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, mu ettepanek lööb laineid. Täna hommikul helistas juba sel teemal üks olümpiavõitja ja vahetasime mõtteid. Jää läheb liikuma.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Pakuksin Erki Noolt või Anatoli Šmiguni.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Jätame selle meelde - Pullerits ütles 15. detsembril 2017, et EOK presindendi asendamise osas läheb jää liikuma.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab EOK juhi seisukohad ühtima Pulleritsu omaga?!
Kui ei ühti, siis vahetame välja. Mul mees olemas kes arvab samamoodi nagu mina.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Olin palju aastaid kindel et Kiku puhas, aga nüüd Toliku seletusi pm -st lugedes. Kas midagi vähe ikka kindlustati tagalat enne Torinot? Et oodatud medal ikka kindlam oleks? Vastased valmistusid ju samuti hoolega. Miskipärast on tunne et Kiku polnud Alaveri süsteemis sees. Kas Tolikul olid omad sidemed venemaale ses delikaatses asjas?
Tasapisi imendub välja et kasvuhormooniga "patustati" juba aastaid ja terves maailmas.
Niikaua oli asi turvaline kuni leiutati see kaudsete asitõendite testirutiin.

 
At 13:20, Blogger Priit Pullerits said...

13:12 ja teised ka, ma olen korduvalt teile rääkinud, kuidas Eesti suusatamise hiilgeajal käisid Vene suusatajate esindajad Tartu ülikoolis kasvuhormooni asjus maad kuulamas. Rääkis mulle mees, kellelt venelased seda isiklikult küsima tulid.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Tolik hakkas rääkima
https://sport.postimees.ee/4345231/anatoli-smigun-meile-taheti-veerpalu-voidu-eest-katte-maksta?_ga=2.265827020.2134647115.1513337464-316727790.1487086663

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Eesti edulugu dopingu rindel oli suhteliselt avalik saladus juba enne kurba 2011 veebruarit. Asjast kirjutati soomes, rootsis, isegi üks usa zurnalist näris päris sügavale. Kurat ei võinud siis salatseda korralikult? Aga ju siis sai hea preparaat valmis keedetud mida ostsid sommid ja venelased ja tekkis kiusatus müüa ja veel rohkem müüa. Ükskord pidi aga edulugu lõhki minema ka.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

13:34 aitäh viitamast aga enamus on seda Toliku lugu lugenud. Kas arvad et see on lõplik tõde? Pigem on Tolik hea põhjenduse leidnud. Et lugu läks wadale kalliks maksma? Kui kalliks? Kui Tolik teab täpset maksumust siis miks meie meedia ei tea seda? Kas PP teab?
Asjalugu palju proosalisem. Torinos sõideti hea turvalise rohu peal mida alles 2011 kinni napsama asuti. Asja lõpetamine ei tähenda süütust vaid seda et wada lõi käega, liiga palju oli vahelejääjaid. Nu ih vseh ...

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas rahvusvahelisse inimõiguste kohtu otsused ja seal arutletu on kinnised?

 
At 14:02, Blogger Priit Pullerits said...

Kui juba jutt Torino peale läks, siis erinevalt teist olin seal kohal ja nägin üht-teist. Näiteks seda.

Oli ilus talvepäev, päike paistis, Pragelato suusastaadioni ümber kruusateedel veed vaikselt vulisesid. Päev varem oli Kristina Šmigun täitnud ühe oma olümpiaunistuse, näinud iluuisutamise fännina iluuisutajate galaesinemisi. Viimasel suusaalal, 30 km ühisstardiga sõidus, oli ta saanud 8. koha, mis oli muidugi pettumus - vähemalt mulle. Aga pinged olid maas ning nii sain leppida suusastaadioni kõrval mingis pubis kokku intervjuu tema kihlatu Kristjan-Thor Vähiga. Sellest kujunes pikk jutuajamine, mis tagantjärele, nagu näha ja lugeda, on väärtuses ainult kasvanud:

https://www.postimees.ee/1530223/migun-ja-vahi-jahivad-veel-uhte-olumpiakulda

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Jääme ikka teema juurde. Padre oli asja juures. Tubli! Aga kas ka sees? Kui 2006 oli "kultuur" selline, et kasvuhormoon oli taastusrohi? Et mitte väga lubatud, aga mitte väga konkreetselt keelatud ka? Eriti veel kui sellega vahele ei võetud? Kuidas nüüd öelda, nn. hall tsoon? Mulle tundub et mida aeg edasi seda vähem tahetakse rääkida neist vanadest asjadest.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi oli keegi limonaad kes kommis nagu tulekera. Iga väite peale oli tal vastulause olemas. Oli tubli mees, spetsialist taastava meditsiini alal.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Šmigun kasvuhormooniga minu arvates ei jamanud- muster hoopis teine. Kui mehed nö. "ajastasid vormi" ehk teisisõnu tiitlivõistlustele minejad otsustati hooaja esimese võistluse põhjal ja siis mindi alpimajja vormi timmima(ehk teisisõnu- hormooni süstima), siis Kiku Tolikova oli terve hooaja vältel suht stabiilses seisus.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, jätame selle teemast välja, et kas praegu keelatud ained olid ikka legaalsed vanasti. Juriidikas on põhimõte, et igat uut reeglit/seadust hakatakse rakendama sellest hetkest alates kui see vastu võetakse. Kui ei olnud näiteks ennem 2000.a. keelatud, siis hakatakse uurima alles peale seda, mitte ennem.
Kui ei osatud testida, kuid oli keelatud, siis on õiguspärane võta lahti vanad proovid kuni... reeglites sätestatud ajani!
Kõik.

See, kas Veerpalu osas on kahtlused või mitte, on igaühe isiklik probleem - seaduse silmis on ta õige, sest testimise metoodika oli TÕESTATULT vale.
Näide - kui mõõta auto kiirust nelja, ühel ajal samas ettevõttes "taadeldud KIIRUSMÕÕTJAGA", ning kaks näitavad piirilähedast kiiruse ületust, kolmas suurt ületust ning neljas ütleb, et kiirus oli tugevalt alla lubatud normi, siis kahjuks ei saa kohus trahvi määrata. Ilmselt vahetatakse peale õigeks mõistvat otsust taatlemise ettevõtet, selle metoodikat või kiirusmõõtjad. Nii oli ka Veerpalu juhtum.

Tundub, et sama "case" on ka Kristiina puhul - dopingukütid panid kuskil ämbrisse ja seega võisid (teadlikult?) üritada mõnele (Kriku?) näidis-poomist korraldada. Aga said vastu näppe!

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Kas kasvuhormoon ei olnud näiteks enne 2000 a. keelatud?

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Oli küll, aga populaarsuse saavutas kuna ei jäänud alati vahele. Kumba siis süstiti hgh vallandamiseks? Somatropiini või nandrolooni?

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Kristiina ütles, et pole midagi tarvitanud, Veerpalu pole seda öelnud. Või siiski, surus kuidagi. Umbes nii, et mõistatage ise, et teie ei tea, siis ka mina ei tea, eksole... Vanad eestlased sellise tunde järgi ennustasid ilma ja teadsid. Juriidiliselt on muidugi jokk.Niiet päris isiklik probleem see pole. Samas ei taha halba teisele, kuid probleem, et ta esindas riiki. Vaatame lihtsalt mööda, ega sellest jauramisest midagi paremaks ei lähe.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Seda minagi et Kristina läks suure tahtega ja saavutas. Meeste pool vaid tahtest ja tööst ei piisanud. Seal konkurents palju tihedam. Terastamise kultuur oli seal nii valdav et Alaver ei mallanud olla suud pruukimata. Oli ju meedias mustvalgel kirjas mõte et meiegi oskame saavutusvõimet (verd) timmida. Samal ajal aeti mugavat kägu kuidas meie mehed on edukad tänu tehnika hoolsale lihvimisele.
Nõuka aegsed mäletavad hästi lugusid venemaa sügavustest leitud looduslastest kes esimest korda sõjaväes lauad alla saanud ja kolme aasta pärast liidu meistrivõistlustel medaleid korjanud ning edasi olümpial. Sa võid olla kuitahes osav tehnikamees aga looma liha vastu ei saa kui endal sellist pole.

 
At 22:06, Blogger Priit Pullerits said...

Minult säärane litakas ida poole:

https://arvamus.postimees.ee/4346071/priit-pullerits-habistatu-saab-heategijaks

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Ja ärge öelge, et dopingujuhtumid tulevasi esindajaid ei mõjuta. Mõjutab, ja pikaajaliselt. Minuarust tõeline kuritegu seisneb selles, et võetakse järgmistelt võimalus areneda ja tuju on null. On naljakas vaadata, kuidas amatöörvõistlustel hr AV esineb. Rahvas on nüüd pealtvaatajana siis süüdi või, ja peab "süüdlasena" edasi sportima!? Pole loomulik.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Mis aladest PP uues OMi raamatus kirjutab?

 
At 11:53, Blogger Priit Pullerits said...

Mäesuusatamine, lumelauasõit ja iluuisutamine.

Kujutate ette, minu põhiline alla, vigursuusatamine, võeti lihtsalt käest ära. Ja tulemus? Tulemus on see, et Kelly ei saanudki olümpiale. Vaat siis, mis juhtub, kui mu põlise õiguse kallale minnakse.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Vigursuusatamine? Iluuisutamine? Härra Pullerits, aga teie imaago? Teie kui kompromissitu võitleja, Moabi vallutaja, eestimeelsete meeste eestvedaja? Meie alad on maadlus, maadlus, poks ja raskel maastikul suusatamine.

 
At 06:14, Blogger jeje said...

moncler jackets
Neuer Eintrag site:http://www.buergerliste-gmd-lindberg.de/
ralph lauren outlet
nike shoes
huaraches
christian louboutin shoes
true religion outlet
louboutin shoes
polo ralph lauren
jacksonville jaguars jersey
coach outlet
0424jeje

 
At 06:04, Blogger raybanoutlet001 said...

coach outlet
coach outlet online
vibram five fingers
coach outlet online
canada goose jackets
cheap jordans
kate spade handbags
coach outlet online
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
zzzzz2018.5.19

 

Postita kommentaar

<< Esileht