kolmapäev, detsember 27, 2017

Pullerits: Kas Pulleritsu maratonireegel ennustab taas maratonivaba talve?

Selleks, et järeldusi teha, on vaja fakte. Faktid on järgmised.

Laupäeval, 23. detsembril sõitsin Tartus Tähtvere spordipargis ja dendropargis maastikurattaga 1:21.35 (keskmine kiirus 21,1 km/h).

Pühapäeval, jõululaupäeval sõitsin Tähtvere spordipargis vanade hallide Fischeri universaalsuuskadega 1:00.25 (keskmine kiirus 13,2 km/h). Läbisin seitse omanimelist ovaali, mis oli jäine, neli sprindiringi, kus tõusud olid samuti jäised, ent kohati ka mullased, ning kaks nn Lauri ringi, mille spordipargipoolsed osad oli täitsa hästi sõidetavad, aga dendropargipoolne osa oli mullane ja konarlik.

Esmaspäeval, esimesel jõulupühal sõitsin Tartus Tähtvere spordipargis samade vanade hallide Fischeritega, mil oli endiselt all suvemääre (või äkki selle jäänukid?), kaheksa omanimelist ovaali, kud oli tänu öösel lisandunud imeõhukesele lumekihile parem kantimine kui eelmisel päeval, ning tervelt tosin Lauri ringi, mille spordipargipoolsel osal andis ilusasti, isegi ilma keppideta «uisutada», kuid mille dendropargipoolne osa oli eelmisest päevast palju hullem – lisaks mullale ja konarustele ning jääle ka tuule tekitatud oksarisu paksult täis. Poole trenni ajal tuli rajale üks Merida kirjaga särgis mees, kes aitas tempot tõsta – lõpuks koguni nii palju, et jätsin ta ajapikku selja taha, kuni tuli üks kollaste Fischerite ja punase (kui õigesti mäletan) mütsiga mees, kes tänu oma palju parematele suuskadele näitas omakorda mulle selga. Suusatasin kokku 1:22.00, mis ajaga läbisin Endomondo järgi 19,5 km (keskmine kiirus 14,2 km/h).

Täna, kolmapäeval, on, nagu rahvasuu ütleks, mätas haljas ning kui tuul ja päike usinasti töötaksid, saaks pärastlõunal ehk koguni maanteerattaga sõitma minna.

Aga kuidas jääb sel juhul suusahooajaga?

Selleks tuleb appi võtta Pulleritsu maratonireegel. See reegel tugineb viimase kümnendi faktidele. Reegel lähtub sellest, mis seos on suusakõlbliku lume lõplikul saabumisel Tartu piirkonda Tartu maratoni toimumisega, ja ütleb faktide põhjal: Tartu maraton toimub neil aastail, kui Tartus on saanud hiljemalt jõulude eel suusatada. 

Oluline on silmas pidada, et esitatud seaduspärasuses ei lähe arvesse need lühiajalised jõulueelsed lumekihid, mis on mõnda aega suusatada lubanud ning seejärel sooja ilma käes hävinud, sest neil pole talvele ega suusatajate treenitusele kestvat mõju. Samuti ei lähe arvesse kunstlumerajad, sest Tartu maraton toimub looduslikul lumel, mitte kunstlumel.

Kas tänavu sai jõulude eel Tartus korralikult suusatada? Ega saanud – esitasin äsja selle kinnituseks isiklikult kogutud faktid. Kas jõulude ajal sai suusatada? Jah, kuidagi sai – aga ärge unustage, et lühiajalised, mittepüsivad lumekihid ei mõjuta Pulleritsu maratonireegli kehtivust! –, aga see polnud korralik suusatamine. Nüüd ei tasu Tartus ja selle lähiümbruses suusatamisest unistadagi. Nagu ütlesin: aeg on taas rattaga sõita.

Niisiis järeldus: lähtudes Pulleritsu maratonireeglist järgmisel aastal Tartu maratoni looduslikul ja traditsioonilisel rajal ei toimu. Mis ei tähenda, et korraldajad ei või taas pakkuda välja poolikut varianti, nagu mullu Tehvandi ringil, või lausa mõnda muud võimalust, nagu ühel aastal oli mõni aega kaalumisel Tartu maratoni korraldamine Võrtsjärve jääl ning, kui mu mälu nüüd alt ei vea, vist oli kunagi arutlusel ka Tartu maratoni läbiviimine Haanjas (igatahes toimus seal avatud raja sõit) – parandage, kui eksin!

Aga praegu, kolmapäeva hommikupoolikul, nautigem ilusat ilma ning unistagem imelistest sõitudest imetabases looduses – inspiratsiooni pakkumiseks see lõik, sugereerivuse lisamiseks varustatud teemakohase meloodiaga.

Fotod 1-3: Suusatajad teisel jõulupühal Pärnumaal Tahkuranna vallas Jõulumäe kunstlumerajal. Fotode autor: Urmas Luik, Pärnu Postimees / Scanpix
Fotod 4-6: Lumi esimesel jõulupühal Jõgevamaal Mullaveres. Fotode autor: Priit Pullerits

57 Kommentaarid:

At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

See nüüd reegliks nimetada on kül liialdus. Maksimum on nimetada seda ennustuseks või tõenöolisuseks.
Ilm ei allu paraku mingitele reeglitele. Sealhulgas ka mitte Pulleritsu omadele.

Huu

 
At 14:25, Anonymous Apostel said...

Härra Huu teie kirjutis võiks kanditeerida "aasta ämbri" auhinnale.Kes krt olete teie ja kust krt võtate te sellise jultumuse tulla siia blogisse targutama? Ütlen teile vaid üht, arvustades jumala asemiku maapeal saate te kannatama jumala viha. Teadmiseks veel mõnele lontrusele, kes peaks siia kogemata eksima, et Hr Pullerits on mees, kes ei eksi ja tema sõnades ei kahelda

 
At 15:55, Anonymous Ära maga maha said...

Kas pole ahvatlev võimalus saada tähtsaks asjapulgaks?

 
At 16:39, Blogger Priit Pullerits said...

Raporteerin: täna oli pigem MTB ilm, sest mõned pritsmed ikka mnt-l lendasid ja oleks talveoludesse "pakendatud" Scotti mnt-ratta ära määrinud. Niisiis, Treki MTBga täna 1:34.10, kokku 38,2 km. Asi seegi.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Kulla apostel ma saan aru kristlastest, õigeusklikest jne.
Teie aga vajate tugevamaid retseptiravimeid oma skisofreenia taltsutamiseks.

Huu

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge Hui (17:58) te olete valinud vale koha targutamiseks. See siin on hr Pulleritsu blogi. Tema on siin kunn. Mingid sitakotid ei tule teda arvustama.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

18:13 väga õige,
Hr.Pullerits pole vaid blogi kunn. Kes vallutas Moabi? Kes omab Tartut? Kelle aadlimatriklis loeb The King of Livonia, The Prince of Litaunia?

 
At 19:12, Anonymous MargusM said...

oi, oi, küll siin käib paugutamine, ilmselgelt on rahulikud jõulud seljataga.
kulla 18.13 päris raske elu sul..
Esiteks ei suuda sa isegi kolmetähelist nime korrektselt lugeda/kirjutada.
Teiseks, käib sinu kirjapandu eelkõige sinu kohta.
Kolmandaks, kui Pullerits on ilmeksimatu ilmaekspert siis ehk peaks ta ülemsünoptikuks ülendama ja AK-se komandeerima?

Siiski mõned täpsustused ilmeksimatule:
* eelmine nädal libistati suuska ovaalil ja Lauri ringil küllaga, mõned olid isegi dendros sõitnud.
* täna oli pigem Cyclo kui MTB ilm, tegelikult lihtsalt mõnus rattailm ükskõik millega inimesed ka ei sõidaks. Praegusel ajal maantekaga sõitmine on pigem mõttetus ja "chainline" kulutamine.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kes on kuninga kandidaat aasta sportlaseks?

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Ott on kunn.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Jack on meie kangelane.

 
At 04:09, Anonymous Anonüümne said...

Krdi matsirahvas , võite ju Pulleritsu ümardada. Aga eelistada Klavanit Novosjolovile rahvahääletusel?
S.t. Liverpooli pingimeest EM ja MM medalile näitab teie madalat laupa.
Te isa , vanaisa, lehma lellepoeg vms. Pullerits ei kiida ka seda heaks. Värisege te isatud ja kompartei liikmed.

Huu

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Klavanist on mul ükskõik, kuid kes kurat on veel Novosjolov? Sport on eelkõige vaatemäng ja emotsioon. Vehklemist ei vaata paraku mitte keegi ja seetõttu Novosjolov rahvahääletusel ka kunagi võita ei suuda. Põhjus peitub tema suutmatuses lisaks vehkelmisele pakkuda laiadele massidele ka spordivälist vaatemängu.

 
At 09:51, Blogger Priit Pullerits said...

Kui juba arvamust eilsete valimiste kohta küsitakse, siis siin see on.

Et rahvahääletusel ei mahtunud Novosjolov viie hulka, näitab, et rahvas on loll. Mina oleksin valinud Novosjolovi Eesti parimaks. MMi hõbe on kõvem kui Tänaku MMi pronks (lisaks: kui suur, st väike on üldse rallis konkurents - on seal viis või kuus pjedestaalikoha kandidaati üldse?), lisaks Novosjolovil veel EMi pronks - konkurentsitult parim. Igasugune muu tilulilu ei peaks siin arvesse minema. Kui on parima sportlase valimine, siis valitagu parimat sportlast, mitte seda, kes kuskil mingi muu röögatusega hakkama sai. Selget pettumust oli näha ka Novosjolovi näost.

Samamoodi on imelik Cretu valimine parimaks treeneriks. Tema juhendamisel ei saanud Eesti EMil ju ainsatki võitu. See, mis võideti, oli maailmaliiga tugevuselt alles kolmas grupp. Aga sõudjad tulid MMil pronksile. Beljajeva võitis kaks medalit, neist ühe kuldse. Seega pidanuks Killing ja Kotova olema eespool. Mina eelistanuks Kotovat.

Imelik on ka Kaaberma lülitamine valikusse. Kaaberma ei ole mitte ühegi vehkleja treener. Kaaberma on sisuliselt mänedžer, kes viib võistkonna välja, sest muidu tekiks sportlaste isiklike treenerite vahel erimeelsusi ja hõõrdumisi. Tööd teevad ikka Kotova-sugused, kui ei teeks, poleks Kaabermal kedagi välja viia.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

to. 9.23
Võhiklikkus hämmastab mind. Novosjolov on vastava auhinna korra (vähemalt) juba võitnud.
Jahh pole staadioni vehklemisi koos Tanel Padarite ja kellade-viledega. Tegu spordialaga mis välja kasvanud härrasmeeste klubist.
Eesti spordiga paraku on nii et valikuid meil suurt ei ole. Kui paljudel aladel me suudame medaleid võita?
Sellise lühikese pingi juures peaks iga eestlane Novosjolovit, Glebovat, Kirput tundma.

Huu

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Cretu kohapealt pole Priiduga nõus. EM' ile taas jõudmine eeldab väga head treeneri tööd. Milleni jalgpallurid näiteks kunagi ei küündi. Korvpalli puhul jäämas taas järjest enam hallimaks meenutuseks. Viimaste alade EM'ile saamisel kannaks neid eesti meedia kätel aastaid.
Jah tublisid treenereid veelgi. Igati nõus.
Samas kõike ei saa medalitega ka mõõta. Tänak tegi ilusa, värvika, parima hooaja. seda näitas ka ajakirjanike ja treenerite hinne.
Ja teemal kumb on parem kas Olümpia kuld või Tour de France võit sellel me jäämegi vaidlema.
Novosjolovi viiendaks jätmine oli mage. Pole rahval ikka mõistust ja analüütilist mõtlemist.


Huu

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal võiks ka muidugi väita, et lollid on hoopis Priit Pullerits ja härra Huu. Lausa kirjaoskamatud olete. Te pole vaevunud isegi aasta parima sportlase valiku kriteeriume läbi lugema, et tulete väitma kuidas rahvas tegi lolli valiku. Masendav, ei mingit oskust süüvida, vaid tühipaljas lahimine. Piinlik. Lausa häbi, kui madalale võib inimene langeda. Ei mingit analüütilist mõtlemist ega suure pildi nägemist. Kinnijäämine vaid oma isiklikku soovmõtlemisse.
Aga noh, eks terve meie eliit on teietaolisi inimesi täis kes arvavad, et nad on targemad kui rahvas ja teavad kuidas rahvas peaks hääletama. Just nendel põhjustel te alati hävitegi ning rahvas näitab teile koha kätte. Olgu selleks siis Brexit, Prantsuse revolutsioon, Trump või Eesti parim sportlane. Teie elus on liiga palju mõistust ning liiga vähe tundeid. Ilmaelu juhib pigem tunne, mitte mõistus. Seda te võiksite ometigi taibata?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

10:59 mõikab teemat. Valimine on ikka väga mõttetu jahumise teema. Palju olulisemad teemad on õhus aga jahutakse puusliku saaja üle.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

PP, 09:51, võibolla rahvas mäletab

https://sport.postimees.ee/1297546/embrich-rahatulist-novosjoloviga-olin-naiivne-ja-sain-petta

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

10.59
Tunne juhib su sugutungi, ei midagi muud. Normaalne inimene otsustab mõistusega ja omab pisutki analüütilist võimet ja näeb kaugemale ka sellest mis tuleb peale TV3 reklaami.
Rahvas tegi lolli valiku. Kui treenerid annavad Nososjolovile maximumi , mis on 5 punkti, ajakirjanikud 5 (mis üllatus samuti maksimum) ja rahvas 0. Siis mis on pildil valesti. PR team või Delfi teinud kehva tööd?
Või millest ma valesti aru saanud?! Millised kriteeriumid veel tulemusi mõjutasid? Peale kolme eelpool nimetatu

Huu

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

"Olgu selleks siis Brexit, Prantsuse revolutsioon, Trump "
Rahvas oli nende kõikide valikute puhul arukas?
Esimese tulemust me veel ei tea no ju Suur-Britannia ellu jääb, tegu tugeva riigiga. Valus saab se tema jaoks olema.
Teise puhul nägime tulemust. Mõttetu verevalamine ja rahva veel suuremad kannatused, kes võimule said ei olnud paremad. Ja lõpptulemas revolutsioonidel ikka üks ja seesama. Revolutsioon sööb oma lapsed ise ära. Ka üksteisel löödi pead lõpuks maha.
Kolmanda puhul. Pole olnud madalama reitinguga presidenti kui see parukaga tola.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi teab, et kui suur oli puusliku võitjale kujuga kaasa antud auhinnaraha? Muu pole ju oluline, meid huvitab ainult raha!

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

to 11:48
Minu väide ju polnudki mitte selles, et tehtud valikud on arukad. Väite iva peitub tõdemuses, et tunded on valikute puhul määravamad kui mõistus ning need, kes ei taha seda arvestada hävivad alati. Nii ka aasta sportlase valiku puhul pole oluline mitte medali värv vaid rahva poolt tajutud emotsiooni määr. See muuseas sõltub ka väga palju ajakirjandusest, sealhulgas PP tööst, et kellest ja mis varjundis kirjutatakse.

Härra Huule ka. Teie elu ei juhi mitte midagi muud kui teie tunded. Ainuüksi teie varjunime valiku puhul võiks teha põhjaliku analüüsi, kuidas te olete juhitud oma tunnetest. Või oli selle taga siiski pikk ja põhjalik analüüs? Palun valgustage meid õnnetuid, oma tunnetega kimpus olevaid inimesi, kuidas küll valida pseudonüümi, millest lähtuda, mis kriteeriumid seada ning keda kuulata.

Härra Huu, kui teie elu juhiks kaine mõistus, siis te ei raiskaks oma aega siin blogis kirjutamisele vaid teeksite analüüsi seal, kus seda on mõtet teha ja mis toob kasu nii teile kui suurtele rahvahulkadele.

Seevastu minu elule annab sära ja mõtte siine blogi. Vaid siit leiab tõelist kirgede möllu ja viimse piirini ülesköetud tundeid.

 
At 12:58, Blogger Priit Pullerits said...

10:59 on andnud endast parima, et mind sütitada - aga millegipärast ma ei sütti. Ei võta tuld. Miks? Sest ei lase end provokaatoreil manipuleerida ning olen endas kindel. Iga õige mees peab olema enesekindel. See, muide, ongi nn tänapäevameeste suur miinus, et neis puudub enesekindluse komponent.

Pean tunnistama, et sedapuhku olen pigem ühes leeris sm Huuga, kes kl 11:40 avalõigus ütleb väga tabavalt.

Kokkuvõtvalt, ja lähtudes kl 12:12 soovitusest, et kirjutada tuleb seal, kus see toob kasu suurtele rahvahulkadele, ütlen oma selge ja lõpliku seisukoha rahva arvamuse ja valimissüsteemi reformimise kohta homse Postimehe arvamusküljel.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei kahtlegi, et sõnades on PP härra Huuga ühes paadis, et kaine analüüs ja mõistus juhivad teie elu.
Kuid vaadakem fakte - vaadakem kasvõi lugupeetud blogiperemehe viimase postituse viimast pilt, seda, kus presenteeritakse autot. Kas see valik pole tehtud mitte tunnetest lähtuvalt? Kus nüüd on see kaine analüüs ja mõttesügavus?
Nõrk, Priit Pullerits, väga nõrk. Ka teie elu juhib eelkõige vaid irratsionaalsete soovide maailm. Mõistusega pole siin mingit pistmist.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

12:12 kommentaari viimane paragraaf on just see viimne ja lõplik tõde. Suur mees on see mees, kahju et anonüümne. Padre peaks seda meest meeles pidama. Tõeline tšeljuškinlane.

 
At 13:55, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, sm 13:29, see auto on valitud väga ratsionaalselt. Esiteks seepärast, et see on suur. Teiseks seepärast, et Ameerika auto on Ameerika auto, mitte mingi näotu ja pööbellik euroopa käblikauto. Kolmandaks mahub sellesse autosse 29-tolliste jooksudega MTB ilma, et midagi peaks küljest ära võtma, ja lisaks mahub sellele ka Scotti mnt-ratas samuti ilma, et peaks juppideks võtma. Neljandaks, sa ei istu autos põrandal, nagu tavalises sedaanis, vaid ikka normaalses isteasendis. Viiendaks, autos on palju ruumi igasuguste asjade veoks - te ei kujuta ettegi, mida kõike on saanud selle autoga kolida, aga kui oleks veidigi väiksem auto, tulnuks rentida või osta haagis. Ja kuuendaks, auto on lihtne ja töökindel, ei ole tehtud kosmoselaevaks ega elektroonikasse uputatud. Ja seitsmendaks: sa ei maksa mõttetult firmamärgi eest, nagu BMWd või MBd ostes.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

On tekkinud järjekordne vastasseis. Ühel pool on tagatubades sahkerdavad korrumpeerunud alaliidud, kellele sekundeerivad mitte vähem kõlbeliselt laostunud spordiajakirjanikud ja teisele poolele jääb rahvas. Tänaku ülekaalukat võitu rahvahääletusel võibki pidada protestihääleks (tuletame meelde seda jama kandidaatide esitamisega). Ja Novosjolovi 0 punkti... Ütleme siis nii, et Nikolai on natuke liiga venelane, et teda päris omaks poisiks pidada.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Crysler Pacifica on tegelikult MB R-klass...

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Auto aastast siis 2006, sellises vanuses autod antakse heal järjel inimeste poolt jõulude ajal kas vaestele või viiakse romulasse.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Neh jah, ikka see dilemma et kas valime parima või populaarsema sportlase. Kunagi üks EM oli selline kus Kanter sai kulla ja Loskutov hõbeda. Kanterit kanti õlgadel, Loskutov unustati. Ei pea siinse blogi asjatundjatest publikumile rääkima et ka euroopa tasemel on pikamaajooks tasemelt palju kõvem kui ketta loopimine. Võimsad staierijooksu koolkonnad on brittidel, itaallastel, hispaanlastel, ka poolast, rumeeniast on kõvad jooksjad väljas. Kettaheite kool on seevastu vaid saksamaal. Noh, ka poola leedu ja muu ida-euroopa on heitealadel tavaliselt kõva. Nojah, Loskutovil ei olnud Rebase sugust libekeelset müügimeest abiks.
Populaarsuselt on muidugi vigursuusataja üle vehklejatest maadlejatest kes peavad tööl käima. Tema elu saab jälgida juutuubist ja kaugel see live ülekanne ei ole!

 
At 14:48, Blogger Priit Pullerits said...

Hea ja tore, et leidsite uue teema, minu auto.
Aga jah, just nii 14:14 - nagu ütlesin, ma keeldun maksmast MB jms märgi eest.
Kuulge, "tarkpea" 14:21 - Chrysler on nii hea auto, et 11-aastasena on see endiselt sama hea kui uus. Jah, tänapäeva Euroopa autod ei kõlba tõepoolest nelja-viie aasta järel mujale kui romulasse. Aga Chrysler ei ole Euroopa auto, see on Ameerika auto, peab sigahästi vastu. Mõistate vahet?

Valimistest. 14:02-le - kui Novosjolov oli kellegi arvates liiga venelane, siis miks Beljajeva ei olnud ja sai rahvalt kolm punnkti kätte, rohkem kui Kanepi? Keeleoskuse järgi on Novosjolovi eesti keel puhtam ja voolavam kui Beljajeva eesti keel.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Naiste puhul ei loe keel vaid nunnusus. Pealegi Beljajeva palju intelligentsem ja kaunim. Iga kell valiks ennem Julia.
Novosjol on lahe säga, aga ralli formaadi vastu ta ei saa. Ralli ju nagu seebiooper, seda on tihti, asja mõõdetakse sekunditega, osavõtjad on meedia poolt tuntuks kirjutatud. Novosjolovi vastaseid me ju ei tea. Tänaku vastaste suust kuuleb tihti Tänaku kiitmist. Kas vehklemise kaotajad kiidavad võitjaid?
Hea et vehklejate naiskond parimaks valiti. Siin ei ole ju meie venelastest küsimus, rumeenia venemaa ja finaalis hiina võitmine MM il on üleüldse eesti spordi suurimaid võite. Kahju et olümpial medalit ei tulnud.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma nüüd loen PP autovaliku kriteeriume siis mõistusega analüüsides oleks pidanud tulemuseks olema kaubik. Noh nt Ford Transit, mitte Crysler Pacifica.

Kriteeriume te suudate kõik väljamõelda lähtuvalt mõistusest, kuid valiku teete alati tulenevalt oma emotsioonidest. Tarkusega pole siin küll mingit pistmist. Puhas edevus ning madalad instinktid.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre oleks piisavalt džentelmen ja klassikalise, kubertäänliku spordi apologeet, siis võtaks ta eesti vehklemise oma südame asjaks. Populariseeriks, kirjutaks, koguks raha.

Epeevehklemine on OM ala aastast 1904. Sellisel alal 4 eestlannat võidavad 4 hiinlannat? Ulme!
Kaia Parve oli tubli, kuid naiste laskesuusk 1980-tel alles alustas. Erika Salumäe oli tubli, kuid naiste trekisõit toona tegi esimesi samme. Harrastajaid vähe, saksa endine kiiruisutaja oli ainuke konkurent. Vigursuusk võeti OM programmi noorte kaasamiseks. Pruugib vaid hiinlastel alustada vigursuusa harrastamist kui meie aeglased ja kohmakad ugrilased leiavad oma õige koha.

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Mitu aastat Pacificat peab veel hoorama, enne kui ta kaduva teed saata tohib? Vanust juba küll, jupid kuluvad, laagrid jooksevad kokku, sumps hakkab plärisema, kütusepump halbaennustavalt sirisema, rooliotsad kipuvad logisema, amortide esimene noorus on ammu soola sisse jäänud. Ega sellise romuga kaua ei kulge siidikäekesena nagu peremees on. Isegi Kamprad oli sunnitud oma 93 aasta Volvo 245-st loobuma kui sõbrad auto puuduseid üles hakkasid lugema ja miljonäril sai eluisu koonerdamisest võitu.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas on ikka tõesti loll, väga loll. Lugege siit viitest hääletuse tulemusi. Rahvas eelistas võistkondade osas ralliekipaaži vehklemisnaiskonnale! Tule taevas appi! Või on asi selles et rallifännid angažeerisid massilise klikkimise?

http://m.sport.delfi.ee/article.php?id=80632411

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Vehklejanna ja trikisuusataja tulemus oli viik.
Miks oli parima naise valikul ajakirjanike häälel rohkem kaalu?

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige et oli rohkem kaalu. Rahva hääletusel ju klikivad igast kukeleegud oma sõbrantsi poolt. See ei ole aus.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas on ju tark. Võrdleme Vehklejate minuteid ekraanil ralliminutitega ja saamegi teada, et ka parima sportlase puhul kehtib sama reegel mis poliitikute puhul. Kes on rohkem eetris see saab valimistel võidu. Tahad võita valimisi? Produtseeri lakkamatu voona pressiteateid oma nimega. See ongi ju demokraatia. Sõbrad, mida teie siis arvasite?

 
At 17:05, Blogger Priit Pullerits said...

Informeerimatu 16:40 - see on juba aastaid olnud reegel, et viigilise punktisumma korral määrab võitja see, kumb oli spordiajakirjanike valikus kõrgemal kohal. See on igatahes argumenteeritum ja arukam valik kui rahva valik.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ennustame: kas blogiperemees saab kutse presidendi vastuvõtule!

https://www.postimees.ee/4358249/president-kutsub-ev100-vastuvotule-rohkem-kulalisi-kui-muidu

 
At 17:08, Anonymous Anton, Pulleritsu blogi anonüümne kommentaator aastast 2004 said...

Kus on aasta spordiblogija auhind? Peame vist ise siin hääletuse tegema?

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Spordižurnalistikas on üks mees teistelt valgusaastate võrra eest ära, ning me ei pea mõistatama kes see mees on. Teda teataksegi rohkem kunni, hai ja vallutaja nime all.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

2017 rattavõistluste kokkuvõte

http://marathon100.com/uudised/vaata/millised-olid-eesti-suurimad-rattavoistlused-2017-a

Mitmel neist oli stardis Pullerits?

 
At 20:43, Anonymous Hjalmar said...

Hr Pulleritsu jõuline arvamus on juba täna Postimehe veergudel. IMHO natuke liiga kiire ja lihtne lugu. Spordialad on väga erineva kaaluga vaatajate suhtes. Meil võib olla laskmises 10x olümpiavõitja, kuid kui sünnib üks tennise GSlam võit?
See dilemma et populaarseim ja parim sportlane ei pruugi olla üks ja sama inimene.
Peaks tegema 2 sarja: spetsialistid valivad parima sportlase ja las rahvas valib populaarseima sportlase.

Käärid tekivad just sealt et näiteks kunagine ensv trumpala jääpurjetamine, mida lisaks eestile harrastati vaid Poolas. Kui meil on j-purjetamises mitmekordne maailmameister ja pikamaajooksja saab oma kõrghetkel tiitlivõistlusel 12.koha, siis kuidas neid võrrelda? Sportlikus saavutuses on muidugi jooksja kõvem, kuid meediapildis on MM võitja taas eespool.
Pakun välja et tulevikus valiks aasta sportlast spetsialistide punt. Rahva lemmik nagu Ott või Kelly saavad oma rõõmu kätte juba sellest, et nad on meedia lemmikud. Ehk siis parimat JA populaarseimat sportlast kokkuvõetuna lihtsalt ei vali. Olgu spetsialistide ja rahva arvamus eraldi. Mis ei tähenda et aeg ajalt ei pruugi kokku langeda.
Praeguse süsteemi jätkudes ei lähe ükski noor murdmaasuuska sportima, vaid vigursuuska.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Rallisõitjad oleme me peaaegu kõik, samas mitu vehklejat Eestis on?

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Kõige kuulsamad eestlased on tegelikult vehklejad - Ivo Schenkenberg ja Pihkva vürsti poeg Gabriel.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Asi pole niivõrd populaarsuses, rahvas mõistab ka asja. Küsimus on süsteemis. Rallifännid hääletasid Tänaku esimeseks ja põhimõtteliselt ei andnud 2. ja 3. koha punkte Novosjolovile. Iga terve mõistusega inimene saab aru, et kui soovin Tänaku võitu, siis konkurendile häält ei anna. Taktikaliselt õige, spordimehelikult väga vale lähenemine. Viga on süsteemis. Eelmised korrad ei saanud hääli anda 2. ja 3. koha saanud sportlasele. See iseenesest polegi kuritegu, et mõni pani Tänaku essaks ja Novosjolovi teiseks. Maailma reitingus olid mõlemad mehed aasta lõpus kolmandad. Probleem on selles, et rallimehed ei pannud Novosjolovit ja Nabit üldse tabelisse. Las Priit utsitab neid EOK tegelasi, las analüüsivad neid rahvahääletustulemusi. Usun, et minu pakutud versioon on väga tõenäoline. Ja vastupidist varianti ei eksisteerinud. Kes pani Novosjolivi esimeseks, see siis põhimõtteliselt jättis Tänaku välja, et too ei saaks isegi kolmas olla. Kes panid Novosjolovi esimeseks, need vastasid lihtsalt ausamalt ja spordimehelikumalt. Ralli pole ju päris sport ka. VÄGA palju on selliseid, keda huvitab ainult ralli, aga muu sport ei huvita. Aga vastupidi näidet tuues, et kellele läheb korda Novosjolovi edu, siis sellele läheb korda ka Tänaku edu.

Suur hulk ralli -ja jalkafänne ei saa kõik sellest spordist nagu lõpuni aru.

Ühesõnaga, rahvas pole loll, süsteem võimaldas neil lihtsalt nihverdada.

 
At 00:10, Anonymous Preili Agnes said...

Aga minule meeldis alati Gabriel rohkem.
Ta võitles väga hästi! Vapralt!

 
At 03:36, Anonymous Anonüümne said...

Palju on Eestis vehklemis fänne kes seda ala ka jälgivad, palju on publikut võistlutel?

 
At 07:17, Anonymous Anonüümne said...

Soomes on läbi aegade olnud tugevad rallimehed, märkasin vaid ühte autospordi legendi selles nimekirjas hr Rosberg.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Vuoden_urheilija

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

Ralli publikut võib võrrelda jalka publikuga. Sarnasus on selles, et üldjuhul nad on õllesõbrad ja spordis passiivsed. Kui olnuks tänavu Tänaku kõrval näiteks kergejõustiku MM kuld, polnuks ka temal võimalusi. Passiivsel osal rahval on lihtsam kogeda pingeseisundit, mis tuleneb enda samastumisel autoroolis kiirust ületades liikluses. Olengi Tänaku moodi mees! See on põgenemisstrsteegia, enda terviseprobleeme eiratakse, ollakse passiivsed teleka ees. Tegemist on tervist kahjustava stressi faktoriga, hoides end koguaeg pinges ega osata ennast kehaliselt ega vaimselt lõõgastuda. Selle asemel, et ise kehaliselt pingutada, ollakse teleka ees ja vahitakse rallit. Nõndaviisi kujunebki rahva enamus ja mõtted nende peades.

 
At 09:42, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hästi ja tabavalt kirjutatud, 08:00. Arvan samuti, et jalgpalli ja ralli publiku sarnasus on suur ning erinevus muude ehk mõistlike alade publikust samuti suur.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

2003.a valiti Petter Solberg Norra aasta sportlaseks. Samal aastal võitis Ole Einar Björndalen 2 MM kulda.

 
At 18:45, Blogger delfispolekirjavigu.blogspot.com said...

no vat siis, ämber missugune

 
At 04:04, Blogger Unknown said...

nike cortez women
michael kors outlet
yeezy boost
nike roshe run
nike air zoom
nmd r1
adidas ultra boost
nike air vapormax
adidas yeezy
gucci belt

 

Postita kommentaar

<< Esileht