reede, detsember 29, 2017

Pullerits: Kas pehme ROK hakkab Venemaa ees juba koogutama?

Alles see oli, kui ROK ajas rinna kummi ja kaela õieli, et ei mingit Venemaa lippu Pyeongchangi olümpial. Aga nüüd saame teate, et ROK tegi Venemaale juba möönduse, lubades Gangneungi rajatavas Venemaa ametlikus fännimajas Venemaa embleeme kasutada. Kuid see pole veel kõik.

Kuu algul jäi suurema tähelepanuta uudis, et kui Venemaa käitub korralikult, siis lubab ROK tal Pyeongchangi olümpia lõputseremooniale marssida oma lipu all. Unustades, et see, kes Venemaa käitus olümpial korralikult, võib selguda alles paari aasta pärast.

Kogu selle suure Venemaa keelamise kisa-kära taustal on mul jäänud tähelepanuta, mistõttu palungi teie juhatust, et kas ja kuidas ikkagi suudab ROK tagada, et Venemaa sportlased ei võistle Pyeongchangi olümpial hetkegi Venemaa lipu all. Küsimus on nimelt selles: mis saab siis, kui olümpialipu all võistlev Venemaalt pärit sportlane tuleb näiteks suusatamises lõpusirgele ning olgu ta esimesel, teisel või kolmandal kohal, haarab pealtvaatajate tribüünilt Venemaa trikoloori ja sõidab seda lehvitades uhkelt kogu maailma pilkude all üle lõpujoone?

Kas keegi teab, kas ja kuidas selline võimalus on välistatud? Kas ähvardusega, et kui Venemaalt pärit sportlane seda teeb, siis ta diskvalifitseeritakse? Muud võimalust ma küll ei näe. Samas pole kuulnud, et ROK oleks selle kohta mingid juhised väljastanud.

Kes teab?

Ja kes ei tea, lugegu mu tänast kommentaari aasta sportlase valimise teemal!

Foto 1: ROKi ja Venemaa lipp kõrvuti Sotši olümpial. Foto autor: PA Wire / PA Images / Scanpix
Foto 2: Venemaa fännid kevadel jäähoki MM-võistlustel. Foto autor: TASS/Scanpix

23 Kommentaarid:

At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Selline võimalus lipuga vehkida on täitsa olemas. Vaevalt et disklahv järgneks. See oleks skandaal. Rumalad kommentaarid on PP artikli järel.

Aga nüüd eilsest sportlase valimisest. Martinson kirjutab Delfis ikka ülimalt emase arvamusloo asjast. Et kuna OT blogib ja Novosjolov ei, siis ongi õige et esimene parimaks saab!?

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Tänakule tehti karjääri alguses lisaks muudele treeningutele ka koolitust meediaga suhtlemiseks. Kas Novosjolovit on keegi "ennast müüma" õpetanud? Vaevalt.

 
At 12:50, Blogger Priit Pullerits said...

Olen kaldumas sinna leeri, et süüdi on valimiste korraldajad ehk valimiste süsteemi loojad. Viga algab juba sealt, et on jäetud määratlemata, keda ja mille alusel valida. Tegemist ei ole ametlikult ju aasta parima (!) sportlase ega ka aasta populaarseima (!) sportlase valimisega. Valimiste nimetus on, et valime aasta sportlase. Mis asja see tähendab???

See tähendab igaühele iseasja. Nii valivadki osad parimat ja teised populaarseimat (erutavamat, emotsioone pakkuvamat jms). Aga kui valimistel taandub edu sellele, kes suudab enim panustada sekundaarsesse või koguni kolmandajärgulisse tegevusse ehk Instagramis või Facebookis või veel mõnes idiootses Ameerika sotsiaalplatvormis laiutamisele, siis on asi ikka täiega kraavis ning tuleks ümber vaadata, kuidas neid valimisi ikkagi korraldada, et ei juhtuks see, mis on juhtunud tänavu ja ka mullu.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta ole. Suurel autofirmal on vaja et mannekeen meedias häbi ei teeks.

Novosjolov suhtleb loomulikust hästi.

Aga see enda müümine. Sportlast müüb ennekõike tulemus. Ma ei saa aru sellest viimase aja vingumisest et oi kuidas me tahame kõike oma kangelasest teada. See on vale. Ei taha. Pigem on selle soigumise taga onlain meedia vajadus leida võimalikult palju "kollast".

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Padre paugutab nii artikleid kui kommentaare täiesti konkurentsitult.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas rahvas pole siis enam loll?

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Eile veel oli....

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Eile kirjutasin, et viga tuli sisse sellest, et rahvas sai valida ka teist ja kolmandat kohta. Rallifännid pole enamasti spordifännid ja nad läksid tulemusele välja. Novosjolovit põhimõtteliselt ei valitud. Täna tulid EOK tulemused. Esikohtade järgi saanuks üldtabelis esikoha Novosjolov. Tuleb ära jätta 2 ja 3 koha valimise võimalus, rahvas kuritarvitab seda.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Venelased võidavad igal juhul.
Igal juhul on nad lõpuks kannatajad, tagakiusatud, ohvrid, patrioodid jne.
Ma ei tea kuidas seda tehaks ja ka seda mitte kuidas sellistes olukordades lõigatud kasum alati Putinile jääb, aga nii see on.
Igast olukorrast võetakse max. Ka üksik Vene lipuga üle joone suusatav atleet saab endale Moskvas korteri ja kangelase kuulsuse.
Küll nad hõlma alla juba oma sümboolika kaasa veavad ja me ei saa neile seda pahaks panna ja keelata, sest ROK on nad sinna lubanud.

Huu

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.postimees.ee/4359099/eok-avalikustas-aasta-sportlase-rahvahaaletuse-tulemused

Rahvas meeldib tsirkus. Ja ralli seda pakub.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Kui rallifänn on nii tark et oskab kasutada valimistel 2 ja 3 kohta põhikonkurendi vastu, võtan oma sõnad tagasi. Pole ta loll midagi.
Kui tegelikkus on ikka lihtsam. Valija ei tea mida ta valima peab. Mõnda nime loeb ta tabelist esimest korda.
Aga kuna link lahti siis klikime nenedele nimedele mida teame ja uudistes kohanud.
Üld tulem näitab kahjuks, et rahvas on rumal ja Novosjolovil seekord ei vedanud. Aasta sportlase peaksid valima spordiajakirjanikud, treenerid, alaliidud, need kel ka pisut aimu mida nad valivad.
Vabandust kui kedagi solvasin. Kindlasti on ka inimeste hulgas arukaid hääletajaid , keda ei tahtnud solvata.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Nalja teed vennas? Kelle ees sa vabandad? Mille eest sa vabandad? Selliseid vabandaja hädapätakaid siin blogis ei armastata. Siin blogis on au sees mehed kes jõulise solvanguga välja tulevad. Sest solvangud viivad elu edasi. Ega PP suusablogi asjata populaarsust evi. Meil siin on näod 7 korda täis solvatud.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Rahvahääletusel sai Mart Seim 8191 punkti ja Novosjolov 7786. Seega vahe ei ole protsentuaalselt suur. Aga kui vaatame antud sportlastele antud esikohti, siis on asi veits loogilisem Novosjolivil on 1121 esimest kohta, Seimil kõigest 630 esimest kohta. Mis see näitab, näitabki seda, et Novosjolovit ei pandud teiseks ja kolmandaks. Seega rallifännid tegid strateegiat. Muidugi oli hääletajate seas ka selliseid, kes lihtsalt asja ei jaga. Ei kujuta ette, kes see tark pani selle aasta tulemuste põhjal Seimi Novosjolovist ettepoole. Novosjolovil oli seimist pea poole rohkem esikohti. aga punktidega kaotas, see tähendab seda, et Seim sai väga palju teisi-kolmandaid kohti. Seega rallifännid panid nimme Seimi nime Tänaku taha, sest Seimile sai kindel olla, et ta pole Novosjolovi konkurent. EOK võiks avaldada kõikide nende hääletanute tulemused, kes panid Tänaku esimeseks. 2. ja 3. koha inimeste nimeseid tahaks seal väga näha. Usun, et seal Novosjolov liiga sageli teist kohta ei saanud :)

 
At 23:14, Blogger Priit Pullerits said...

Kõlab loogiliselt, usutav arutluskäik.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Magage kaineks. Mitu € võitja sai? 0? See tiitel on mittetöine tulu. Tore kanda aga segase tagapõhjaga. Tänaku puhul lohutusauhind, et hoida motti. Need kes selle valiku tegid näevad tas potentsiaali. Mis on ju tegelikult tore. Inimestel on ühine nimetaja mis paneb silmad särama. Loodetavasti hakkame nüüd tänavatel rohkem nägema ka suitsevaid rehve, kiireid ja vihaseid noori. Rohkelt teedelt väljasõite ja süütuid ohvreid. See aitab kaasa rahvuse kiirele vähenemiseke ja assimilatsioonile sisserändajate lastega.

 
At 07:23, Blogger Unknown said...

adidas yeezy boost
cheap mlb jerseys
chrome hearts
nike air force
nike air force 1
air jordan shoes
converse outlet
atlanta falcons jersey
yeezy boost 350
adidas nmd

 
At 10:19, Blogger Unknown said...

www0416nike shoes
michael kors uk
lions jerseys
clippers jersey
nike huarache
cheap jordan shoes
cleveland browns jerseys
clippers jersey for sale
giuseppe zanotti outlet
coach outlet online

 
At 12:13, Blogger Unknown said...

qzz0419
air jordan shoes
coach outlet online
kate spade sale
ugg boots
polo ralph lauren
fitflop shoes
red bottom shoes for women
coach outlet store online
polo ralph lauren
michael kors outlet online

 
At 04:02, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
golden state warriors jerseys
coach outlet
ecco outlet
basketball shoes
true religion outlet
chicago bulls jersey
cheap basketball shoes
michael kors outlet
polo lacoste
mbt shoes outlet

 
At 06:48, Blogger Unknown said...

www0803
coach outlet online
pandora jewelry
adidas nmd
kate spade outlet online
coach outlet online
jordans
ecco shoes
coach outlet
uggs outlet
ralph lauren uk


 
At 05:41, Blogger Unknown said...

www0820


mbt shoes outlet
fitflops sale
pandora charms outlet
salomom shoes
dsquared
moncler
ugg boots
nike shoes for women
nike tn pas cher
oakley sunglasses wholesale

 
At 05:58, Blogger Unknown said...

www0912
coach outlet
kate spade outlet
canada goose
longchamp outlet
adidas outlet
valentino shoes
christian louboutin outlet
reebok outlet
kate spade outlet
ralph lauren uk



 
At 10:22, Blogger Unknown said...

www1020

christian louboutin
fitflops clearance
coach outlet
kate spade outlet
ralph lauren polo
canada goose jackets
jordan 8
air max 90
kate spade outlet
ralph lauren uk

 

Postita kommentaar

<< Esileht