kolmapäev, juuli 26, 2017

Pullerits: Kuidas veider elu püüab spordimeest salakavalasse lõksu meelitada?

Telefon helises keset ööd. Helistajal, kes proovis teha magusat häält, oli raskusi mu nime hääldamisega. «Do you want to see a beautiful girl all naked?» esitas ta küsimuse.

Kurat, lasku puhata, mõtlesin, ja viskasin toru hargile.

Kust ta teadis mulle helistada, juurdlesin hiljem. Ilmselt, oletasin, oli ta hotelli registratuurist saanud mu nime ja toa numbri, sest muud moodi polnud võimalik seda seletada.

Nii käivad asjad Las Vegases (fotol ülal ja paremal), mille kohta öeldakse, et «what happens in Vegas, stays in Vegas». Aga minu puhul see ei kehti – olen ju ajakirjanik. Ja ajakirjaniku asi on rääkida tõde, seda, kuidas asjad Vegases tegelikult käivad.

Ja käivad nii, et juba järgmisel hommikul helistas järgmine tüdruk, kes tegi eriti nurruvat tütarlapselikku häält ja venitas meelitavalt: «What are you doooing?»

Mis see sinu asi on! Kõne lõpp.

Aga asjalood on võrreldes nonde kahe kõnega, mis toimusid ligi kümnend tagasi, Vegases nähtavasti üksjagu muutunud.

Ega ma seda veel teadnud. Asusin sinna hommikul kirde suunast St. George’ist teele, läbisin 15. kiirteel maalilise ja käänulise Virgini jõe kanjoni Arizona loodenurgas, kuni jõudsin Nevada kõrbe lõputule tasandikule ja otsustasin siis, et muudan otsemarsruuti, ning keerasin vasakule 169. maanteele Logandale’i peale. Tahtsin sealtkaudu jõuda Hooveri tammi taha tumedate kanjonite vahele paisutatud hiiglasliku Meadi paisjärve kallastele. Mäletasin pooleteise kümnendi tagusest ajast, kuidas olin toda teed (fotol ülal vasakul) sõitnud õhtupooliku laskuva päikese valguses ning imestanud, isegi jahmunud, nagu oleks sattunud kuldkollasele kuumaastikule. Tahtsin näha, kas see paistab nüüdki veel nii.

Paistis küll. Kuigi kaotasin Jeep Cherokee roolis (fotol paremal) kiirteega võrreldes kõvasti kiiruses, kompenseeris ümbritsev ebamaine vaatepilt ajalise kaotuse enam kui täiega. Ausalt öeldes ei mäletanud, et see tee koguni nii põnev ja huvitav on. Vegas võib ju oodata.

Muidugi, las ootab. Nimme kohe. Meadi järve lõunakaldal keerasin Vegasele suisa selja ning suundusin hoopis enne teist ilmasõda valminud Hooveri tammi poole. Seda peetakse lausa ametlikult Ameerika üheks seitsmest ehitusimest.

Ja ehitus on seal jätkunud. Palju on viimase kümnendiga muutunud, veendusin. Kui varem kulges liiklus kaherealisel teel aeglaselt üle tammi (fotol vasakul), siis pärast 9/11, tulenevalt terroriohust, nagu nägin, on ehitatud tammist allavoolu kõrgele Colorado jõe mustade kanjoniseinte vahele neljarealine autosild (fotol all paremal). Lisaks on ehitatud uudishimulikele kanjoni servale mitmekorruseline autoparkla, kuhu pääs, nagu ilmnes, maksis kümme dollarit, ja samuti visitor center – ehitusimed needki, kui vaid mõelda, kui kitsastesse ja raskesti ligipääsetavatesse oludesse need on rajatud.

Turvalisus on jätkuvalt fookuses. Juba tükk aega enne tammile lähenemist tuli lasta auto läbi vaadata. Mundrimees heitis mulle korra läbi mu Jeepi avatud akna pilgu ja viipas, et sõitku edasi. Ma ei pakkunud talle üldse huvi. Ju treenitud silmad teavad, keda põhjalikumalt ette võtta.

Tammi peal sündis aga rekord. Õhutemperatuur küündis ametlikel andmetel 46 kraadini Celsiuse järgi! See teeb 115 kraadi Fahrenheiti järgi.

Niisuguse kuumuse peale tekkis lausa hasart. Et kuidas ja kui kaua on võimalik selle käes vastu pidada. Ja kui palju vett kulub, ja kas saab ka ilma hakkama. Jalutasin siia-sinna, uudistasin, kuidas Meadi järve alanenud veetase on jätnud kanjoniseintele heleda jälje (fotol vasakul), mis moodi on takistatud mootorpaatide sattumine tammi vee sisenemise kohtadesse (uurige pildilt ise!), mil moel teised inimesed minuga võrreldes hakkama saavad – ja leidsin, et kui eksperimenti lõpuni tahan viia, võib õhtu enne kätte jõuda. Keerasin otsa Vegase peale.

Vegases on ausalt öeldes kaks võimalust. Esiteks, kas seada end sisse kuulsa The Stripi ehk Las Vegas Boulevardi mõnes megahotellis-kasiinos või sellest põhja pool vanalinnas, Fremonti tänava ümbruses. The Strip on korporatiivne turistilõks (fotol paremal), seetõttu valisin vanalinna. Seal pole küll meelelahutus ülepakutult luksuslik, kuid on palju kompaktsem.

Võtsin toa Fremonti tänaval Fremonti hotell-kasiinos (fotol vasakul). See tähendab, et seadsin end sisse vanalinna keskpunkti keskpunktis. Sõitsin oma Jeep Cherokeega sisse hotelli taga asuvasse mitmekorruselisesse parklasse ja nägin silti, et edasi sõita ei või. «Valet parking», teatas suur silt. Tuli tädi, kes ütles, et laadigu ma oma asjad maha ja andku võtmed tema kätte; vastu andis ta mulle ühele paberilipakale kirjutatud numbri. Mis mul muud üle jäi, kui loota, et ehk ei tehta siin külma, ei võeta mu autot ega kaota sellega lihtsalt Nevada kõrbes nelja tuule poole.

Hotelli naisadministraator, kes hoolimata oma korpulentsusest mulle meeldis, sest andis lahkelt toa tund aega enne ametliku check-ini algust ning seletas kõike väga täpselt ning arusaadavalt, vastas mu küsimuse peale, kui palju Vegases autoparkijale pärast maksta tuleb, kui tahad autot kätte saada, et see on igaühe otsustada, aga autoparkijad elatuvadki ainult tipist ning mõned külalised jätavad viis, mõned kümme dollarit. Võrdluseks: ma pean ülikoolis tund aega tudengitega seminari pidama, et kümme eurot teenida, ja sealt lähevad maksud veel maha ka.

Fremonti hotelli valik osutus ideaalseks. Tegelikult teadsin seda. Astusin hotelli uksest välja (fotol vasakul) ja keegi ei tulnud küsima, et «do you want to see a beatiful girl all naked», sest põhimõtteliselt oli neid Fremonti tänaval koguni mitmeid. Seepärast «põhimõtteliselt», et sõna «all» tuleb ära jätta, kuna paar kehaosa olid neil kas väikeste südamekujudega varjatud või oli rinnapartii värvidega kaetud. Nende ülesanne on iseenesest lihtne: lasta endast koos turistidega pilti teha ning selle eest siis oma tip välja teenida. Huvilisi leidus.

Kuid mõni mees püüdis Fremoont Streetil (fotol paremal) oma raha liiga lihtsalt teenida. Üks tüüp oli tõmmanud selga valge jänese kostüümi ning hoidis käes plakatit, millele oli suurelt maalinud «Fuck you». Ei näinud kedagi, kes oleks tahtnud temaga pilti teha (ja talle tipi maksta). Samuti ei näinud, et erilist menu olnuks kõrgetel platvormkingadel, kräsupealise paruka ning marilynmasonliku tugeva meigiga mehel, kelle ainus riietusese olid stringid, kuhu ta ilmselgelt oli soki vms sisse toppinud. Pervert, tahtnuks öelda. Aga veelgi perverssem oli umbes pealt 60-aastane lühike kiilas ja samuti stringides vanamees, kes püüdis nurruvnaiselike poosidega tähelepanu köita. Ja siis veel üks vanamees, kes kandis boratlikke stringe ja püüdis imiteerida kitarrimängu. Tülgastav.

Aga ei ole nii, et vähegi kvaliteetsem (suhteline mõiste siin!) meelelahutus oleks mõeldud ainult meestele (fotol vasakul). Keset tänavat seisab Chippendalesi kiosk, kus kaks treenitud ülakehaga noort meest, mõlemal tume kikilips ees ja heledad mansetid randmetel, lasevad end naistega koos pildistada. Ja naised, tuleb välja, kaotavad aru. Isegi vanamutt, keda lükati ratastoolis. Ta komberdas hädavaevu kahe musklimehe abil nonde rekvisiitide ette – jessas küll, ta võib ju iga hetk pikali kukkuda, hoidsin hinge kinni –, lasi ühel noist enda ette ühele põlvele langeda ja võtta asendi, nagu nooliks ta keelega vanamoori rinda, ning teisel enda taha seista ja võtta asendi, nagu hakkaks vanamoorile tagumiku peale laksu andma, ja siis sellest kõigest professionaalsel piltnikul pilti teha. Only in America!

Sellegipoolest – it’s a great country! Kogu õhtu käis Fremont Streeti (fotol paremal) kolmel laval kolm kontserti. Enne keskööd läksin tänava kaugeimasse otsa, sajakonna meetri kaugusele oma hotellist kuulama Spandex Nationit, kes teeb 1980ndate kärerokki. Pole just minu maitse, aga etteaste oli vägev: kasiinode ja hotellide vahelises pikas «kanjonis» lõikas heli luust ja lihast läbi. Parim kontsert, mida olen eales kuulnud – seda kõigest kümne meetri kaugusel lavast, ei mingit trügimist. Ja see kõik, ärgem unustagem, on täiesti tasuta. (Ah et kui palju maksis hotellituba? Veidi alla 70 dollari.)

Hea on see, et kord on majas. Loomulikult on sellistes rahvarohketes kohtades oht, et keegi ajab sulle vaikselt käe taskusse, aga politsei jalutas inimeste vahel ringi ning peale selle, et kaks meest, kes ristmikul kokku põrkasid ning õlleklaasid teineteisel maha ajasid – jah, Fremont Streetil, erinevalt muust Ameerikast, tohib tõepoolest poest ostetud õllega ringi jalutada – ning võtsid sisse võitlusasendi ja oleks peaaegu löömaks läinud, ei näinud midagi ohtlikku. Isegi latiinosid, kes veel eelmise kümnendi lõpus The Stripi (fotol ülal vasakul) tänavaid ummistasid ning igaühele tüdrukute piltide ja telefoninumbriga kaarte kätte libistasid – nii et öö saabudes olid tänavad nonde kaartidega tihedalt risustatud –, ei olnud näha.

Järgmisel päeval uurisin, mis The Stripil uut. Halvad üllatused. MGM Grand (fotol paremal), mille kasiinodes ja kauplustes võib lausa ära eksida, oli, nagu selgus, paar aastat tagasi loobunud oma kuulsatest lõvidest, kes pakkusid närvikõdi sellega, et talitajad viibisid nendega tunde piiratud elualal, lihtsurelikud klaasi tagant uudistamas, millal mõni lõvi võiks mõne mehe pintslisse pista. (See pole sugugi võimatu, kui arvestada, et Mirage’i hotell-kasiinos ründas Siegfried & Roy šõu valge isatiiger 14 aastat tagasi Roy kaela, nii et too oleks äärepealt surma saanud, misjärel Mirage tegi šõule lõpu.)

Treasure Islandi hotelli ees korraldatud suurejoonelised piraatide merelahingu tasuta etendused, mida tehti mitu korda päevas, on samuti lõpetatud. On küll avatud uusi hiigelkohti (fotol vasakul), nagu The Cosmopolitan või Aria või Linq, aga sedasorti rikastele mõeldud kohad jätavad täiesti külmaks – mitte rahas pole asi (kuigi selles ka võib-olla veidi), vaid pigem selles, et lihtsalt ei huvita. Ma pole iial saanud aru, miks peaks kasiinos mängima ning miks peaks kuskil linnas mingi lukshotelli peale kulutama sadu dollareid ööpäevas.

Vähemalt Bellagio esised purskkaevud etendasid jätkuvalt iga poole tunni tagant muusika saatel koreograafilisi šõusid (fotol all vasakul).

Bellagio (fotol paremal) oli pikka aega Vegase tipptase. Selle ehitamine maksis 1,6 miljardit dollarit. Nüüdki seisab seal üks kallis firmapood teise kõrval, poes sama palju või rohkemgi šikis ülikonnas või kallis kostüümis müüjaid-teenindajaid (kaks-kolm), kui ostjaid. Astusin Bellagiosse siis, kui oli algamas check-ini aeg. Imestasin, et jõukad inimesed saabuvad oma suurte kohvritega ja siis – palju õnne neile! – seisavad nad oma rikkusele vaatamata pikkades-pikkades, mitmekümnest inimesest koosnevates järjekordades, mis ummistavad kogu avara ja uhke vestibüüli, ning seisavad ja ootavad, seisavad ja ootavad. (Sain ju oma Fremonti hotellis kohe jutule – ei mingit saba.) Võite ju rahakad olla, mõtlesin omaette, aga näete, siin seisate kogu oma rahaga nagu jobud, elu teie ümber hooga möödumas.

Astusin Bellagio (fotol vasakul) siseaeda. Sealgi rääkis kõik kallidusest ja luksuslikkusest. Ometi polnud need värvilised lillepeenrad, mis enim vapustasid. See oli tegelikult üks tumedajuukseline neiu, ja ta oli, erinevalt aastaid tagasi telefonitsi pakutust, completely clothed. Ütleks, mis siin salata, et ta oli isegi ilus. Aga, nagu selgus, ainult teatud piirini.

Möödusin temast, et üht lilleseadet vaadata, ja siis märkasin silmanurgast, et too neiu astus oma noormehega minu selja tagant mööda. Aga silmanurgast nähtu sundis lausa pead pöörama. Nii jahmatav oli too vaatepilt.

Neiu, kes ülaltpoolt kuni pihani, kuni puusakondini, oli paistnud täiesti normaalne, isegi sale, vedas enda järel hiiglaslikku – ja ma ei liialda, ausõna! –, kahe arbuusi suurust tagumikku.

Pärast pikki ilusaid nädalaid imelises, inimestest tühjas looduses lajatas Ameerika reaalsus ja argipäev valusalt silme vahele. Tuli meelde, et oeh-jah, olin selliseid masendavaid, käestlastud vaatepilte ju ka seikluse alguses Los Angeleses näinud. Kas musti half-naked fat-bottom tüdrukuid Santa Monica rannas ikka mäletate?

Kõigi fotode kõik õigused kuuluvad Priit Pulleritsule.

50 Kommentaarid:

At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

See on juba parem lugu, kuid jääb ikkagi poolele teele seisma. Meie vaesed sitakotid eesti külmas suves tahame siiski teada kui soojad need ameerika nurruvad tüdrukud lähemal katsumisel ka on? Kui pehmed rinnad ja siledad reied? Selline informatsioon kaugelt maalt on kulda väärt. Varemgi maailma ajaloos on tublid rännumehed ennast oma fännide ja lugejate nimel ohverdanud - lasknud end skorpionil nõelata, sõitnud süstaga kõrgest kosest, maadelnud karuga, kannatanud kõrbes janu ja kuumust ....

 
At 15:14, Anonymous Toits. vana spordimees said...

Nii see on härra Pullerits. Spordimees peab kogu aeg valvel olema. Moskvas, Berliinis, Las Vegases. Igal pool. Nekkid girls all over the place.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Naised saunas rääkisid, et Karlovitš saab endiselt suusaliidust palka.

Kas PP-l seda siseinfot polnudki.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

15:36 juhata meile ka saun kus saab naistega koos käia.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Rattateema on kuidagi lahjaks jäänud... PP, lähed? http://www.andmoments.com/est/randama/rattamatk/hawaii-kotm/peamine-44

 
At 17:46, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan küsimast. Ei lähe. Mulle meeldib asju ise korraldada, nii, nagu ise tahan, mitte kellegi teise järgi. Ma ei saa ausalt öeldes üldse aru, miks peab selliseid intiimseid asju, nagu seda on rattaga looduses mediteerimine, kambas tegema. Siis läheb ju kogu meditatiivne efekt kaotsi. Tean, millest räägin. Minge üksinda Moabi, siis saate aru, millest ma räägin siin.
Minu soovitus kõlab: lõpetage ükskord ometi see teiste dikteerimisel karjas elamine ja tegutsemine. Kuulake oma südame häält, talitage oma tahtmise järgi, siis saate teada, kes olete ise, siis saate lõpuks ka iseennast paremini tundma. Iga lisatüüp, kes kampa kuulub, on lõppkokkuvõttes segav ja eksitav ja fookust vales suunas nihutav.
Pikemalt ja põhjalikumalt argumenteerisin seda ajakirja Jooksja viimase numbri kolumnis. Soovitan lugeda.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsul jälle õigus.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Nii vaikseks siin on jäänud.
Kas blogi külastatavus on langenud?
Põhjus?

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

See siin on spordikotkaste blogi ja härra Pullerits on kunn. Kes pole kotkas ega kunn, see sõna ei võta ja ongi kõik.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt. Spordi ja vaimuhiiglased möllavad siin. Sitakottidega tehti adjöö.

 
At 12:08, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 18:13, nii see on. Tunnustus, et sellest aru saate. Kõik ei saa. Eks nad siis ekslevad elumudas... saamata aru, andmata aru, mida ja milleks nad üldse teevad ning mis on selle mõte.

11:17 - see on vaikus enne tormi.

Väga õiged kommentaarid, 11:33 ja 11:56, kuigi tuleb tunnistada, et mõnda meest nonde seast hoiame me siin veel jumala armust, lootuses, et ehk kasvavad ümber.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsu me usume ja usaldame. Muud meediat mitte. Eriti eeestikeelset klikimeediat.

Härra Pullerits on käinud ameerikas ja Moabis. Osad kehkenpüksid pole Pärnust kaugemale saanudki.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Kunn Pullerits käis Moabis ja Las Vegases. Aga kus käisid PP ohvitserid Rips, Laid, Teppan ja Soonets? Blogi lugejatel on õigus teada.

 
At 16:46, Anonymous Peene pepuga poiss said...

Praegu te missite pointi ehk ei saa peamisele pihta. Peamine, millele sissekandega tähelepanu juhitakse, ehkki diskreetselt, on see, et ameerika noorte naiste füüsis on käest ära, millele viitab kõige reljeefsemalt tõepoolest nende tagumik, kuhu naiste puhul ju teatavasti ladestub liigne ennekõike. See, mida seal näeb, on selline, mida Eestis eales ei näe, ja see tundub epideemiline.
Küsimus: mis on see, mis teeb Ameerikas juba noorte naiste tagumiku üüratuks ahtriks?
Ja kui keegi arvab, et see on kuskiltpidi šovinistlik sellist teemat puudutada, siis... närige kanni! Ei saa ju silmi sulgeda ilmselge tõsiasja ees. Tagatipuks on need tahapoole upitavad lihav-rasvunud tagumikud kinnitus, et midagi on rahvastiku hulgas laiemalt lahti. Probleemi ei saa aga ravida enne, kui seda on julgelt teadvustatud.
Sedasi on autor taas kord tõstnud elulise küsimuse, mis peaks pälvima kogu maailma, ennekõike Ameerika laia tähelepanu. See on teema, mitte see, kes kui raske või kalli rattaga sõidab!

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole teema! Priit kirjutas selge sõnaga et teda ameerika naiste tagumikud ei huvita. Isegi las vegase tibide pringid pepud mitte.
Tähelepanu tuleb hoopis suunata meie poiste võitlusvalmidusele. Sügisel läheb tõsiseks paugutamiseks. Tatarlastest kindralid ja polkovnikud koondatakse läänepiiri lähistele. Aga meie? Kas Pääsküla Pataljon Harku Karvajala juhtimisel on valvel ja tõstab kvalifikatsiooni? Kas Pärnu Brigaad seisab ülesannete kõrgusel? Kas Toits on olukorrast raporteerinud või vedeleb kuskil amoraalses nudistide rannas karlumps püsti? Kas Põlva Malev on värvanud uusi liikmeid? Kes on meil üldse Põlva eest vastutav seltsimees? Kalmer?
Infot ei ole kuulda. Järelikult distsipliin lonkab. Härra Pullerits on ohjad lõdvaks lasknud. Aga asjata. Pihkva diviis teeb trenni igapäevaselt. PP veetis pika puhkuse ameerikas. Loodame siiski et see väike järeleandmine meile kurvalt kätte ei maksa. Kui me homsest alates seanaha vedamise asemel hoolsalt treeningule pühendume.

 
At 18:27, Anonymous Kärna Ärni said...

16:06, kevadisel Tormil?

17:39, ega Te blogipoega unustanud, kes iga päev naabritega kilusõjaks valmis on.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Milline võistlus on Pulleritsul järgmine?

Tartu rattamaraton?

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ärge magage! Vehklemise naised tulid koju ja Kraaviott rõõmustab rallipedrosid soomemaal.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Vaid rattasport on õige sport, seda harrastavad tublid ja intelligentsed mehed. Noh vehklemine veidi ka.

 
At 11:58, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Jaa, nõus, vehklejad naised on vägagi kenad. Ütleme nii, et isegi nummid!
Ja vehklevad veel ka ilusasti.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Märt on õige blogi mees. Näeb suurt pilti ja detaile ka.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen eesti spordimeedias väga pettunud. Vaid PP bloog pakub lohutust. Tublid kommijad on siin ka, mitte mõned memmekad nagu mujal.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Ainuke normaalne koht jah. Vaadake delfit - luuser sõitja troonib seal esimese uudisena nagu eestlased oleks mingi rallipedrode ühiskond. Aga ei ole ju! Tuhanded Priidu blogi lugejad on eliitratturid.

 
At 14:09, Blogger Priit Pullerits said...

Tänud, mehed!

 
At 14:18, Anonymous Karl Pedro said...

Olles ise küll rallipedro poleks mul midagi selle vastu kui Priit Pullerits kirjutaks ausalt mida ta sellest rallindusest arvab. Valus tõde nätaki lauale.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Talendid vennad kõik kes siin blogis teksti veeretavad. Isegi too nihilist Martin kirjutas hästi kuni sigatsema hakkas. Hea et Pullerits talle bänni pani.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Eilse paberlehe(pm) esikaanel oleks pidanud olema vehklemisneiud, aga seal oli kohvireklaam?!
Ja lugu meie kangelannadest oli lehe lõpus.

Kas homses Arteris Pulleritsult spordijuttu ka tuleb?

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Postimees on jah täiega alla käinud. Mujal maailmas oleks taustale pandud kullavehklejate pilt ja jutt juurde et kohvibränd see ja see soovib osalistele õnne kulla puhul. Oleks saanud isamaalise reklaami ja kohvifirma plusspunkte.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Kogu eesti onlain meedia on alla käinud. Vehklejate mm tiitel oli esiuudisena paar tunnikest. Ära kustund spordiala äpu staarike on esimese uudisena neljapäevast pühapäevani.

 
At 16:15, Blogger Priit Pullerits said...

Nõus, 15:50, mind see ka häirib. Käib üks totaalne Oti ümmardamine. Ott on tubli poiss - kuigi ülbe ka jätkuvalt, nagu kolleegid teavad rääkida -, aga peast lolliks ei maksa ka ikka minna, et teda söögi peale ja alla serveerida. Lõppeks pole see olümpiaala ja lõppeks on sel alal üldse 6-7 meest ja paar üksikut tiimi, kes kohtade peale konkureerivad, ülejäänud on nondega võrreldes statistid.

Lp 15:04, spordijuttu seekord ei tule, aga tuleb juttu ühest väga "titillating" kommuunist.

Martin läks, jah, 14:51, liiga ninatargaks kätte ära, hakkas arvama, et on staar ja tegija, hakkas nõudma endale liiga palju õigusi - niisugused saavad varem või hiljem bänni. Ni et arvestage sellega kõik, kes siin liiga iseteadlikult nina püsti ajavad.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Õige härra Pullerits, me kõik tunneme piinlikkust. Sotsmeedia on tore kuid oht on suur ennast lolliks teha. Noor sportlane peaks ikka jooksma ja hüppama aga mitte puuinglise keeles tvitterdama kus siis püüdlikult eestikeelse lause inglise keelde ümber paneb et me sõitsime kindla peale --- we drive for sure

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Siin on normaalsed kommijad. Mujal on kommentaariumid ja kogu seis ikka täitsa perse. Martin oli tegelikult tubli poiss, avara silmaringiga. Nad ajasid oma imagoloogiaga tal pea segi.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Sa Pedro räägit õiget juttu. Klavani iba asemel peaks ajakirjanik minema vehklejaid tüdrukuid intervjueerima. Aga kus sa sellega! Internetipersest otsitage järjekordne Zlatan Ibragimovitch-uudis või see et Ronaldo tüdruksõber on juba rase ja spordirubriik jälle täidetud kuhjaga.

 
At 17:26, Blogger Priit Pullerits said...

Kas Tartu rulluisumaratonile ei ole tahtjaid, et nad peavad oma soodukat lausa Postimehe esiküljel reklaamima? Mulle tundub, et rulluisk on sel suvel koguni eriti out, kas teile ka?

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

On tõesti aut. Ma hakkasin kunagi harrastama aga siis lugesin Keba blogi ja katki jäi paugust.

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Ma näen siin pahameelt tõusmas ja see on tubli. Meeldib, et siin euroleplikult ei mämmerdata. Tugevate tunnete pealt tehakse suuri tegusid.

Ütlesin ennist, et Ott on ülbe, aga ei toonud näidet. Okei, kui ta siin suve algul Lõuna-Eestis treenis, ei tulnud poiss telgist väljagi, kuigi kaamerad ja anakirjanikud ootasid. Aga paarimees Järveoja tuli, inglane Meeke või kes ta siin oli ka tuli, rääkisid lahkelt pressi ja rahvaga. Näete vahet? Aga Oti-poisile näikse pöidlahoidjad olema tühi koht.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Martinist saime lahti aga nüüd on Pedro hakkamas. Mehed raisk mõelge enne kui läbustama tulete, Pulleritsul saab hing täis ja paneb bloogi hoopis kinni, mis me siis teeme ah? Hakkame delfi poisikeste uudiseid lugema? Need ei tule ju eesti keelegagi toime. Kurram ma olen nii tige täna kogu aeg mingid negatiivsed uudised ja sporti ei oska ka keegi teha ptüi!

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Senjöör Pullerits näeb ja kuuleb kõike. Vaadake sitakotid, mees oli kuu aega kaugel ameerikas aga täiega informeeritud kodumaa asjadest. Järelikult on tal agentuur nagu nõukogude luurajal Maksim Issajevil. Respekt igal juhul. Aga mis rallitähte puutub siis vaadake mis oli tema kommentaar pärast pambusesse panemist. Fännikari muidugi paneb kinnisilmi edasi.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits teab kõike ja tal on alati õigus. Siit on vaid üks samm monarhia ja kaks türannia tulekuni. Esimene samm on astutud, sest Pullerits on teadupärast kunn.
Loodame siis valgustatud monarhiat ja lihtrahvalegi mõningaid vabadusi.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Delfi on rallipedenduse allapoole lükanud, Postimehes on aga rõõmsalt esiuudiseks Tänaku punnitused 8.kohal. Kui Otu poiss midagi taipaks, siis ta ei blogiks. Sõidaks vaikse nohinaga ega blogiks mõttetusi, it was drier now, not so wet.
Näib et sarnaselt Vaderile läheb ka Oti karjäär isafiguuri puudumise nahka.
Aga mehed, kas me võime oma olematu rahvastikuressursi juures seda endale lubada? Kes teab vastust? Kas härra Pullerits kui hästi informeeritud persoon teab?

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Kus reinuvader järgmine hooaeg sõitma hakkab, kas luuakse Maarjamaa profiteam?

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Proteam Kükametsa Kodarad
või
Vänd(r)a Sõbrad
või
Kiired Pedaalid?

Või mida spetsialistid ja eliitratturite klann arvab?

 
At 01:13, Anonymous Spetsialist said...

Proteam Vändra Vändad?

 
At 05:41, Blogger Unknown said...

http://www.uggoutlet.uk
lebron james shoes
ultra boost 3.0
nike air force 1
michael kors handbags
kyrie irving shoes
jordans for cheap
under armour curry 3
adidas stan smith
air jordan

 
At 06:15, Blogger raybanoutlet001 said...

polo ralph lauren
polo ralph lauren
michael kors handbags
ed hardy
ugg boots
coach outlet online
hugo boss suits
coach outlet
skechers shoes
coach outlet
2017.8.26

 
At 11:08, Blogger raybanoutlet001 said...

polo ralph lauren
prada outlet
true religion outlet store
air jordan shoes
ralph lauren outlet
falcons jersey
polo ralph lauren outlet
pittsburgh steelers jersey
air huarache
49ers jersey

 
At 04:36, Blogger Unknown said...

nike air max95
nike air max 90
cheap jordans
cheap nfl jerseys
adidas online shop
adidas tubular UK
yeezys
vans outlet
pandora charms
asics sneakers

 
At 10:16, Blogger raybanoutlet001 said...

canada goose sale
tennessee titans jersey
tods outlet
coach outlet store
cheap jordans
true religion outlet
coach factory outlet
nike air max 90
cheap oakley sunglasses
nike tn pas cher

 
At 04:15, Blogger adidas nmd said...

nike outlet
san diego chargers jerseys
polo ralph lauren
cheap nike shoes
seahawks jersey
nike shoes
jordan 4
cheap nfl jerseys
kate spade outlet
bears jerseys

 
At 09:47, Blogger Unknown said...

ray ban sunglasses outlet
kate spade sale
coach outlet online
coach outlet
nike outlet
oklahoma city thunder jerseys
yeezy boost 350
kate spade outlet
cheap snapbacks
cleveland browns jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht