neljapäev, juuni 15, 2017

Pullerits: Kes tallab tühja tuult, kes panustab Eesti heaks

Võib ju tõstatada küsimuse, kas Anett Kontaveidi (fotol paremal) paarist võidust teise- või koguni kolmandajärgulisel Rooma turniiril mõni nädal tagasi ei läinud inimesed, kes peaks säilitama kainet mõistust ja seisma kahe jalaga maa peal – poliitikutest on mõistagi jutt – ülemäära ja enneaegu pöördesse, sest kui võrrelda sellega, millega sai hakkama Lätit esindav Jelena Ostapenko – ta võitis Pariisis Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused –, siis tekib paratamatult küsimus, et kui Kontaveit oleks samaga hakkama saanud, kas siis poliitikud oleks rivistunud kõik Tallinna lennujaama, laskunud alandlikult põlvele ja suudelnud Kontaveidi seeliku serva, avaldamaks talle austust ja lugupidamist, sest vähemaga, arvestades arutut kära pärast paari võitu Roomas, poleks neil kohane lagedale tulla. Aga sellised arutelud, ükskõik kui intrigeerivad need ka pole, võimaldades ühtlasi naeruvääristada täiskasvanud inimeste totrat lapsikust, ei aita meid kuidagi elus edasi. Elu edasi viimiseks tuleb midagi reaalset teha – tuleb oma aega panustada.

Kui palju olete teie lisaks palgatööle panustanud Eesti elu edendamisse?

Siin on minu panus.

Pidasin lõppenud kevadsemestril Tartu Ülikoolis 16 loengut, kokku 24 tundi (ehk 32 akadeemilist tundi).
Parandasin, kommenteerisin ja hindasin kokku ligi seitsmekümne tudengi 12 kodutööd ja 12 kontrolltööd ehk kokku üle 1600 töö, milleks kulus 96 tundi ehk 128 akadeemilist tundi.
Viisin läbi kolm eksamit, millele kulus kokku viis ja veerand tundi ehk seitse akadeemilist tundi.
Eksamitöid parandasin, kommenteerisin ja hindasin kokku 13 ja kolmveerand tundi ehk 18 ja veerand akadeemilist tundi.

Kui oma ajalise panuse kokku löön, siis panustasin kevadsemestril nelja kuuga õppetöösse – see on siis lisaks põhitööle Postimehes, ärge unustage! – 139 tundi ehk viis ööpäeva ja 19 tundi. Ja see aeg, muide, ei sisalda loenguteks ettevalmistamist, kodu- ja kontrolltööde ning kirjanduse nimekirja koostamist jms.

Seda õppetöö aega on määratult rohkem, kui kulutasin samal ajavahemikul, veebruari algusest juuni alguseni, sportimisele, ja arvata võib, et seda on ka rohkem, kui enamik teist kulutab  treenimisele. Sest kui paljud teist treenivad kuu jooksul keskmiselt rohkem kui 34 ja kolmveerand tundi?

Tasu ei ole siin peamine. Sest tasu ei ole kuigi märkimisväärne nähtud vaeva ja ajakuluga võrreldes. Loengu akadeemiline tund maksab 20 eurot, eksami läbiviimine ning eksami-, kodu- ja kontrolltööde parandamise akadeemiline tund 10 eurot (miinus maksud). Do your math, kui huvitab.

Aga peamine on see, et saab selge ja uhke pilguga öelda: ma ei ole tallanud palgatööst vabal ajal ainult ratta seljas tühja tuult, nagu enamik, vaid olen teinud Eesti heaks ka midagi palju kasulikumat. Mis sellest teie väntamisest Eesti rahvale ja ühiskonnale kasu on? 

Foto 1: Anett Kontaveit servimas Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel Gabrine Muguruza vastu. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Balti keti velotuur 2014. Foto autor: Hendrik Osula, Eesti Jalgratturite Liit
Foto 3: Pärnu rattapäeva 95 km pikkuse sõidu start. Foto autor: Madis Sinivee, Scanpix

65 Kommentaarid:

At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Palun pidage meile kallitele blogilugejatele lühike kirjalik loeng teemal "Mis kasu neist kaasaegsete korporatsioonide heaks toimivatest ajakirjandustudengitest ühiskonnale on," siis oskame kasu mõõta. Avalikku meediat tarbides on varsti 15 aastat olnud tunne, et tuul puhub, aga isegi lehed ei lenda ära.

 
At 11:59, Blogger Priit Pullerits said...

Lühike põhjendus: ajakirjandus on rahvuskultuuri oluline kandja ja tehes seda eesti keeles, siis ka eesti keele elujõu säilitaja.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuskultuur peaks olema uue aja kohaselt kodakondsus kultuur ehk siis eesti vene inglise keelne ajakirjandus. Seega aeg on teha leht kolmkeelseks.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige teemapüstitus Priit! See et Kontaveidi alagrupiturniiri võidu peale Eesti ühiskond tilgad püksi lasi oli ikka väga sossepalik. Aga lätlanna Osipenko pani ikka tähe taevasse hakkama. Maailma tennisrfoorumites arutati kumb on kõvem kas Osipenko või Wozniacki, kel on 25 WTA turniiri võitu ja OM võit, aga mitte ühtegi GS võitu. GS on ikkagi tennise olümpos.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

1. Maarja Lõhmus: Eesti ajakirjandus on kaotanud arusaama oma kohusest (ERR)

2. Meie ajakirjanduse, sealhulgas Postimehe, keel on kaugel sellest, mida võiks nimetada eesti keele hoidmiseks. Väga kaugel...

3. Kontaveiti karjäärile soovitasid välismaa eksperdidki tähelepanu pöörata – enne lätlanna tähelendu. Lätlanna võimekus aga ei muuda absoluutselt midagi Kontaveidi saavutuste väärtuses ega tema tuleviku väljavaadetes. Sama loogika kohaselt võib rahulikult öelda: kellele kuradile on vaja mingit kolkaküla Postimeest, kui on olemas NYT, WSJ, FAZ jne jne. No kellele on vaja Postimeest?

4. Kui mina vene ajal haltuurat viskasin, ei tulnud mul üldse pähe seda nimetada: služuu sovetskomu sojuuzu ehk vene riigi teenimiseks. Täna on mul sellest tõesti kibedalt kahju :(

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Nii mehed! Nüüd on pisdets. Me peame alistuma. Samas polegi see nii kibe, sest naabrid lätlased on meist 100x üle.
Okei Porzingis on NBA superstaar ja neil on BMX rattas ja talvel kelgutamises kindlad OM võidud. Sellega võis veel leppida. Aga tänasest alates on meiega perse, sest Christiano Ronaldol on lätlannaga suhe ja kui sügisel seisab kõigis maailma lehtedes uudis CHRISTIANO RONALDO SAAB LÄTI MODELLIGA LAPSE, siis see on lõplik pillide kokku pakkimine. Saate ehk isegi aru et pärast sellist uudist ..... Kontaveit võib võita Wimbledoni, Tänak võib võita WRC ja Klavans võib saada Liverpooli põhikoosseisu, kuid see kõik on pisike praht võrreldes Chr Ronaldo ja lätlanna uudisega.
Kahju, aga pole midagi teha, maailm on ebaõiglane.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

See et välismaa eksperdid midagi soovitavad, see pole mitte midagi. Nemad ei tea et Eesti geenis on igavese teise viga. Vaid Erkki Nool oli ebaeestlaslikult visa võitleja.

 
At 12:40, Anonymous MargusM said...

Mida panuse juttu? Ma saan aru et palgatöö on Postimees ja TÜ mõlemad, Postimees lihtsalt paremini tasustatud.
unistus ajakirjandusest on tore: "ajakirjandus on rahvuskultuuri oluline kandja" päriselus on 80% artikleid kirjavigu ja Google tõlkelisi kvaliteetuudiseid täis, nii ei kanna ja edenda küll midagi.. pigem juba teha õues rattaga üks mõnus tiir!

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Välismaa ekspertidel pole midagi targemat teha siis haaravad nad igast õlekõrrest. Et aga oma näljapaluke välja teenida. Kontaveidi peab saatma jõutrenni. Et lisanduks kiirust jõudu ja äkilisust. Tipus olevad naised raiuvad pallid maha nagu juuniorid mehed. Kontaveit aga toksib pehmed pallid keskele. Tema mäng on pidev tõrjumine. Ma ei saa aru kiidas seõlise mänguga maailma esisajas püsid.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

11:27, kas te kurttumm olete või, et ei näe, kuidas Postimees ja teised eeskujud väärt informatsiooni nagu kulda töötlevad ja neljanda võimu tugistruktuuri riigis käitavad:
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19114061_2305692226321779_3072057972001355682_n.jpg?oh=6006778fb3b579c36564597871731f28&oe=59D89587

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit on tubli ja julge nagu president Putin. Vastab kohe ja foorum on avatud. Avatud isegi anonüümsetele sitakottidele. Avatud ka jokukakk MartinM le. Huvitav khu see tallinna ninatark Martin on kadunud?

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on tubli jah. Ilma tema blogita oleks eesti meediamaastik nagu palestiina kõrb - puhta liiv ja kivi ja sitakottide paraad.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju PP tudengitest 5 aasta pärast ajakirjanikena töötavad? Vanasti oskasid õppejõud teema niipaljukestki selgeks teha, et ülikooli lõpetanud inimene suutis oma erialal ikka ka tööd leida.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis see rahvuskultuur siis on? Kas see on see kui hruštšovkas elav ajakirjanik kirjutab ümmargust juttu Moabi kõrbest? Ärkamisajal loeti lehte nagu raamatut, köideti ja sirviti õigekirja veel aastaidki hiljem. Siis oli lehel missioon oma riiki luua rahvusluse sildi all, innustatuna neegrite relvastatud vabadusvõitlusest koloniaalikkest vabanemiseks. Nüüd aga tunnistavad ka bušmanid, et elu saab edasi minna ikkagi vaid lääne kultuuri üle võttes. Nomaadlusega jääb rahvas nälga. Parafraseerides seda tõdemust, globaalse kõrgtehnoloogiata pole eestlastel tulevikku. See aga tähendab pedesid (sh vene-usa lipuvärvidega rattapedesid), pugemist, kastiühiskonda, totaalset valetamist 24/7 meedialainetes. Jama ajamine on nii üleüldine, et edasiviivat tõde on ilma paroole ja valemeid teadmata võimatu leida.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et blogiomanikul on midagi sügavat tennise ja/või naiste vastu. Küll aga on õpivõimeline ja käib ringi sõnadega mahedamalt, et mitte korrata kunagist fopaad.
http://www.asn.org.ee/asn_lahendid.php?action=view&num=456

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on. Oleme lätist maha jäänud.
Ott Järvela kirjutas et Eesti tippsport on suurepärane, kuna meil on Kontaveit, Sildaru ja Tänak. Isegi Klavan on. Lätlased ja leedukad on tagapool, sest neil ei ole nii kõvasid mehi kes põristavad WRC-s. Pange seda tähele.

 
At 15:22, Blogger Priit Pullerits said...

Jälle lahmite! Ja panete puusse.

Nimetada minu tööd ülikoolis haltuuraks (12:23) on mitte ainult solvang, vaid ka vale. Ma ei usu, et te leiate kuigi palju õppejõude, kes panustaks tudengeid järjepidevale tööle sundides ja nende iseseisvaid töid hinnates ja kommenteerides nii palju oma aega ja vaeva, nagu mina. Haltuura oleks see siis, kui annaksin lihtsalt oma loengud ära ja rohkem üliõpilastega ei tegeleks. Seda mina ei tee. Tegelen tudengitega rohkem, kui teist isegi paremad trenni teevad (ja ega mul trenn seepärast veel tegemata jää).

14:01 - tudengite edasise elutee valik ei ole minu otsustada. Küllap saavad paljud neist aru, et hea ja kvaliteetne ja tõeline ajakirjanikutöö on raske - sest minu nõudmised tudengitele on väga kõrged - ning nad valivad millegi palju lihtsama, näiteks PR-töötaja või kommunikatsiooniametniku tee.

14:30 - ma ei ela hruštšovkas. Ja isegi kui elaks, kas see muudaks kuidagi seda, milline on mu panus Eesti ajakirjandusse ja Eesti rahvuskultuuri kestmisse - erinevalt teist?

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit. Need tossikesed vaid lahmivad.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Tüüpiline, eelmine teema jäi õhku rippuma. Lugejad tõmmati tillist, küsimused jäid õhku rippuma, sõna otsese mõttes sõideti lugejatest üle. Pandi uus laar toodangut ülesse. Lugege sit....... , kas sellist blogi me tahtsimegi.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

No kui 11 kilone ratas on blogis 9 kilone, siis kõik paneelikad on Tartus ka hruštšovkad.

Rahvuskultuur ei ole lihtsalt kirjasõna, see on kultuur. Kultuur on kõige üldisemas mõttes inimtegevus (nt tervisesport) ja selle tulemus. Seega iga elav inimene, nagu ka blogiperemees, on osake (rahvus)kultuurist, kultuur ei ole mingi eraldi kestev asi vaid osa meist.


14.30


 
At 16:15, Blogger Priit Pullerits said...

Mis jäi õhku rippuma, 15:32? Ah jaa, täitsa õige - muidugi jäi: nimelt ei suutnud ninatargad anonüümikud leida tervest Eestist ainsatki pakkumist, mis suudaks nii kilode kui eurode arvult võistelda minu ostetud MTBga. No aga see on juba anonüümikute probleem, et nad mu väljakutsele alla jäid. Ja kuna näha oli, et ega neilt mitmesaja peale ka midagi mõistlikku tule, siis lõpetasin nende haledad piinad ja avasid uue peatüki. Plain and simple!

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Padre Pullerits on juba pealkirjas täppi pannud. Te tallate tühja tuult. Mis vahet on palju kaalub ratas või kus elab senjöör Pullerits? Asjalikku teksti te sitakotid kirjutada ei suuda, siinkohal pean vabandama Kägu Martini ja if Rooberti ees. Nende looming oli suurepärane.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

15:22 - "Nimetada minu tööd ülikoolis haltuuraks (12:23) on mitte ainult solvang, vaid ka vale."

Eks te "keelehoidjana" valitegi sõnadele tähenduse, mis rohkem meele järgi. Haltuura üks tähendustest on/oli kesise hoolega tehtud töö, aga teine, ilmselt põhiline, oli põhitöö kõrvalt hangitud leivalisa. Mille poolest põhitöö kõrvalt teatava tasu eest ajakirjandustudengite kantseldamine seda ei ole, jääb kuskile sügavama keele- ja õiglustaju küsimuseks. Muuseas, ka minu haltuurad olid vägagi liigitatavad "keele hoidmiseks", kuna nende väljund oli kas kirjutatud või räägitud sõnas ja kvaliteet enamasti tolle ajagi keelenõuete valguses (ranged ja haritud keeletoimetajad) piisavalt kõrge.

Aga blogipostituse põhiline sõnum: misasja need teised lollid siputavad ja kaagutavad, vaat mina olen mees, kes teeb teenimatult märkamata jäävaid suuri asju – see sõnum aitab säilitada ja suurendada pigem eesti kultuuritust kui kultuuri.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Eee, ma nüüd ei saanud pihta, kuidas küll PP suur tegu koolitada tudengeid liigitub kultuurituse suurendamise alla. Mõned tüübid proovivad siin originaalsuses PP-ga võistelda, aga ei pane sedagi tähele, kuidas põrutavad võssa, pea lenksu all.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Eesti sport pole kunagi nii vilets olnud kui täna 2017. Sellest annab tunnistus meedia ülevaade. Eksklusiivne video Fordi treeningust Haanjas ja "vaata videost Klavani soojendust" on eredaks näiteks. Tõsist sporti on vaid vehklemise jagu. Igasugu sponsori ja toetusrahad tuleks suunata vehklemisse, sõudmisse (vaid valgete riikide võistkonnad), kergejõustikku, olgugi et viimases tippu jõuda väga raske. Ei näe mingit mõtet külvata raha vigursuusatamisse, suusahüpetesse, kahevõistlusse.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

16:47 - Mitte pihta saamisel on põhiliselt kaks põhjust. Vist ei vaja selgitust.
Tudengite koolitamine ei liigitu kultuurituse suurendamise alla. Veider küsimus. Kas see suureks teoks liigitub, on maitse asi. Töö nagu teised. Enne võssa põrutamist tasub lugeda, veelkord lugeda ja üritada loetust aru saada. Isegi kui see ei meeldi.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui palju Teil põhitöökohas ühes kuus töötunde kokku tuleb?

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed ja -naised, aeg on medal valida.

http://www.eok.ee/medalikonkurss

 
At 00:51, Anonymous Anonüümne said...

Postituses taob PP vastu rinda, et panustab hullult. Ja nüüd kommentaarides ütleb järsku, et see on hoopis töö...

Sõnades on PP tuulelipp, pöörab end nii nagu hetkel vaja on. Aga vat tegudes on mees väga põhimõttekindel - kasutatud jalgratas, kasutatud auto, kasutatud korter, kasutatud küljeluu.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame natuke sügavamale – nagu teada, siis tõelise rahulolu annab omaenda raha kulutamine. Ise otsustad kuidas elad ja mitte keegi ei oota sinult mitte midagi vastu. Kui sa südamerahus saad endale häid, kvaliteetseid ning huvitavaid kaupu ja teenuseid lubada ning sul on selleks aega, siis ongi kõik hästi. Kui sa aga kulutad kellegi teise raha kuidagi välja punnitatud Lufthansa Senatorina reisides, süües hommikul austreid Baltschug Kempinskis, või sõites ajutiselt +140keur autoga jne. siis fassaad küll kõvatab (sest triibulise pintsaku pingutasid ise osta, kuigi ka siis jäi okas hinge, sest see ei ole MTM Brioni), kuid kõik ülejäänud vaid toidab tühimikku hinges.
Ja nii möödubki eksistents. Teed järjekordse intervjuu tõelise tegijaga, kuid siiski, retooriliselt… millest on miljonäril miljardäriga rääkida? Veab kui ühisosaks jutu spordilegi saab venitada, sest tase ei ole ju sama. Sisuturunduse abil saad maitsta ajutiselt midagi head… kõiki teisi kutsud sitakottideks. Ning siis jõuab kätte aeg enda raha kulutada. Nüüd ökonoomitame viimase piirini, heroiseerime ja kutsume seda hobiks. Vanus kasvab, valikud jäävad järjest vähemaks, üles tõmmatud konfliktid põletavad sildu. Intervjueeritavatele jõuab lõpuks kohale, et upside’i pole. Päris ära pole veel siiski rukitud. Elu seegi. Parem kui diivanil istuda.

 
At 12:13, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, oma raha tuleb kulutada sellele, mis annab tõelise rahulolu. Nädala pärast näeme!

Seniks aga: mu rattamüüja nägi Tallinnas Järve Selveri juures nelja kaltsu ja ühte musta, kes olid autole nõjatudes järanud burksi ja loopinud kogu prahi enda ümber maha. Usutavasti jäi see selasele videole. Miks tulevad mingid tüübid meie armast Eestimaad pohhuistlikult ja ülbelt lagastama? Mida tolerastid nüüd nende "sõjapõgenike" õigustuseks välja imevad?

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Aga, kas ta selgitas neile, et meie kultuuris ei visata prügi maha, vaid prügikasti? Kui ei selgitanud, siis miks? Kui me oleme oma maa peremehed, siis peaksime ka vastavalt käituma ja kui me näeme, et keegi viskab prügi maha, siis peaksime sellele ka reageerima. Nemad ilmselt ei tulnud selle pealegi, et prügi tuleb prügikasti panna, kuna neil kodus ju nii ei teha.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Selgitamine ei aita. Mäletate oli aeg kus oli kombeks maantee ääres auto kinni pidada ja sinnasamasse urineerida? Kas selgitamine aitas?

 
At 14:00, Blogger Priit Pullerits said...

Sellistele ja normaalsel kombel selgitada?? Nalja teete või? Paremal juhul saate kuulda süüdistust, et olete rassist, halvemal juhul saate tunda nuga vms sellist surmavat - ja kui olete naine, siis kuidas seda nimetatigi, mida sellised naistele korraldavad? Seepärast ei ole küsimus selles, et selgitada, vaid selles, et kes sellised üldse siia lasi.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades seda, kuidas Pulleritsule meeldib asjaolusid väänata, siis küllap oli Selveri parklas lihtsalt üks tumedama nahavärviga mees, kellel oli salvrätt maha kukkunud.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, ja kuni arvatakse, et selgitamisel pole mõtet, ei saagi nad teada, et nad on midagi valesti teinud ja käituvad samamoodi edasi.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit, käi juuksuri juures ka ära, lase oma koivad siledaks raseerida!. Uuest (vanast) rattast üksiti parema tulemuse saavutamiseks kasu pole. Ehk leiad oma pingelises büdžetis selle aja?

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

NO teater esitleb: "Kuidas seletada prügi surnud kaltsule"

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Tuleme kultuuri küsimuse juurde tagasi. Eesti rahvakultuuri osa on sitalepik. Omariikluse tekkega õpetati eestlastele riigi tegemisel ka seda, et sittuda tuleb isegi maal mitte lepikusse vaid kemmergusse. Seega kultuur ei seisa paigal vaid areneb pidevalt meiega koos. See, et mingi sell tuleb kuskilt maalt, kus situtakse veel sitalepikusse ja ta hakkab siin seda sama tegema ei tähenda, et ta on ebakultuurne. Ta on lihtsalt samasugune nagu meie esivanemad. Nemad peavad prügistamist loomulikuks protsessiks millele ei ole vaja tähelepanu pöörata. Üldiselt võiks kas ise külaliste tähelepanu juhtida sellele, et meil on heakorraeeskirjad või paluda seda tutvustada nt poe turvamehel või teha murjamitest pilt ja video ning helistada lihtsalt muposse ja neil lasta murjamitele kohalik kord selgeks teha. Pealekaebamine on ju eestlaste loomuses, sest läänekultuuris on võimule pugemine ja teiste peale kaebamine täiesti normaalne nähtus. Tavaliselt kaevatakse ja tehakse asi kordades hullemaks kui see tegelikult on, et olla tähtis ja saada endale kui teavitajale tähelepanu. Nagu näiteks Art, kes suure ja tugeva mehena oleks võinud vabalt nirusid murjameid korrale kutsuda, kuid selle asemel ronis pugema hoopis blogipidajale, selle asemel, et teavitada korra tagajaid.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Rääkides meie kallitest külalistest, siis kas härra peremehe seisukohad ühtivad ka tema tööandja Eesti Meedia ja tema tööandja suurtoetaja (või oli see vastupidi) Reformierakonna seisukohtadega?

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Alles see oli kui Suurel Mõõduvõtul tuli oma häda ajada sitalepikus. Samas Rootsis oli 80-te lõpus isegi mõõduvõtmistel komme sittuda teisaldavatesse välikemmergutesse. Seega, see kultuuriruum mis on meil täna on sisuliselt viimase dekaadi kultuur, mis dekaadi pärast on juba igavik ja näide kultuuritusest. Omal ajal oli kultuurne kasutada "Makarovi flööti". Täna ei oska selle kohta enam isegi öelda, et kas see on eestlaslik.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära jäta meid üksi. Sitakotid hakkavad laiutama.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas tsiklistide kogukond kellest enamus on tublid rahvuslased on järsku kadakateks hakanud? Mingi ime Astri Cofffee Ride on tulemas. Puhta lolliks läind? Mida on Padre Pulleritsul sellise porno kohta öelda? Kas mõni kodueestlane ka alles on jäänud siia aborigeenide võssa?

 
At 19:33, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, normaalses eesti keeles on see Astri kohvisõit. Mis eesti keelel viga on, et see ei kõlba? See pole ja rahvusvaheline üritus. Isegi Tartu maraton, rahv-vah üritus, on eesti keeles.
Ei, mehed, see asi peab minema keeleinspektsiooni.

 
At 19:40, Anonymous Linda Lollobrigiida said...

Üksvahe olid kohalikud maratonid nimega ... marathon. Justnagu mingile Kõrveküla jooksule tulevad tuhanded välismaalased ei saaks aru sõnast maraton.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Muide kui peenutsemiseks läks et rattasõit on coffee raid ja kolmikhüppaja Sjunin on tegelikult hoopis Syunin, siis sitakott on douchebag. Pange tuleviku tarvis tallele.

 
At 00:59, Anonymous Anonüümne said...

Tuuš-pääg käib siin meie kirjaoskuse kontekstis kah asja eest.

Aga üleüldse, mis pagana alaliidu juhatus see selline on, mis ilma mingi kohvikuta ei saa oma *tihedat* esmaspäevast päeva õhtusse ajada? "Rattaliidu kohvikas" oleks palju tahetud!?

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Keeleinspektsiooni võiks minna ka Tartu Jooksumaraton (23km), Tartu Maraton(tegelikult 63km suusatamine) jne! Liiga palju on Maarjamaal tegelasi, kes suure maailma jaoks üdini selgeid asju meil siin omatahtsi käänavad! Pean siin silmas PP suurimat oponenti IK-d!

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas see kogub klikke?
http://pluss.postimees.ee/4147025/mis-kihk-kisub-porgandpaljaks?_ga=2.155802365.731822564.1497676432-1695757432.1440202127

 
At 10:41, Anonymous Georg H said...

See porgandpaljas artikkel on küll tühjast imetud. Mis seal alastuses siis nii väga häirivat? Kui su ülemus või alamus linnas paljat ringi tatsab, siis on see tema probleem, mitte sinu. Las tatsab, küll varsti külm hakkab. Mingi väike hulk inimesi on kes "ennast häirituna tunnevad", aga kas bolševistlik stiil on ju enamuse järgi joonduda, mitte vähemuse.
Mingi aeg tagasi kõndis kunstnik Fideelia palja rinnaga kuskil maanteel. Politseipatrull nabis ta kinni ja asus vost isegi trahvi kirjutama. Naeruväärne. Pättide otsumise asemel sõitis patrull õblukese paõja naisterahva järele. Oli siis oht ühiskondliku rahu rikkumisele? Töörahvas oleks mässama hakanud? Kas pole see juba eilne päev? Seksi ja porri on meedia täis ja piilumine populaarne ajaviide. Kus läheb piir lubatud ja mittelubatud alastuse vahel? Kui naisvõrkpallurid teevad alasti kalendri tõmbamaks tähelepanu karusloomade piinamisele, siis on ok. Mis siis teistmoodi alasti ratturite juures? Nad võivad ju peita oma aktsiooni mingi heategevuse või protesti taha, aga tegelt naudivad sooja suvetuulekest võdiseval nokul? Miks seda neile pahaks panna?

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas laste mänguväljaku lähedal omal maalapil paljaste rindadega aeda kraamides kutsutakse ka politseinikud ja tiritakse pedofiiliasüüdistusega kohtusse?

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsul on jälle õigus - te olete liputajad ja duschbäägid. Kõval spordimehel on võimas schlang püksis, need mida kõhnad amatöörid seal esitlevad on haledad tillirootsud. Sellistega ei hirmuta vareseid ka ära.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Eesti onlain meedia on täielik dutchbääg. Kui Kontaveit toksib mõnda alagrupiringi või Tänak teeb treeningsõitu, siis on otseülekanne ESIMESE uudisena. Kui vehklemise naised võistlevad EM-il medalitele, siis see on alles 7-8., tagapool igasugu sotsiaalporno uudiseid.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Seni, kui peremees Moabi tõttab, on siin blogis hiirtel pidu, seltsimehed! Millise suveläbu me nüüd siin korraldame?

Alustuseks tuletame meelde, et veel käib Valge Maja trepi väljakutse. Seni on väljakutsel sarvest haaranud Ratas, kes käib mööda Euroopa valgete majade treppe riigipeadega kätt pigistamas. Ülejäänud seltskond passib. On tunnistanud ennast lööduks.

Siiski, siin blogis on teie kõigi võimalus! Kas tõesti selle blogi lugejaskonna seas pole kedagi kellel on midagi öelda, kas selle blogi lugejate tase on nii möku? Kõik on rööpast välja löödud, siht kadunud? Oleme oma riigi ohjad lõdvaks lasknud, spordiblogi huvilised. Oma keha sisu hooldamise asemel pakuvad huvi klounide poolt promotavad keha võõped. Nii see riik ei kesta kui rahva demoraliseerimiseks piisab värvipurgi näitamisest.

Või ongi nii, et sellel blogil on vaid 100 lugejat ja meeletu hulk sisutühje klikke? Argpüksid ja ära hirmutatud käivad siin piidlemas. Ilusat suve teile!

 
At 00:06, Anonymous MargusM said...

Mingi täiesti mõtetu paljaltsõitmise artikkel. Pole suurt erinevust kas inime sõidab paljalt või eksponeerib oma ratast neljas plogikandes jutti.. Lisaks ekshibitsionismile on selgi käitumisel omad põhjused.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Naised eile saunas: kas tõesti põrutas PP oma uue rattaga jälle Moabi?

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu spordilugu:
http://www.postimees.ee/4146303/taiskasvanud-naasevad-jooksujalu-lapsepolve

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Martin, paljalt sõitmine on väga moodne ja pariis. Muidugi kui sul väike noku on, siis peab koju jääma. Väga kahju.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits on puhkuse välja teeninud. Huvitav kelle ta siia korrapidajaks määras, sest suurt hulka dutsbääge peab ohjes hoidma.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP on puhkusereisil?

 
At 16:18, Anonymous MargusM said...

Jep, võttis oma uue kallima ja kihutas läänetuule suunas.. hõikas veel üle õla et nädalapärast näeme! Ja läinud ta oligi. Pere jäi aknast järgi vaatama kuidas tolmupilv kaugustes hajub..

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Margus, Priit on kunn ja tema tegemisi me ei kritiseeri. Lihtne ja arusaadav.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Ja jälle närib järjekordne kadeduseokas kommenteerijate hinge!

 
At 05:51, Blogger Unknown said...

links of london sale
chrome hearts online
true religion outlet
kobe basketball shoes
adidas gazelle sale
adidas nmd
yeezy sneakers
yeezy boost
nike polo

 
At 11:23, Blogger raybanoutlet001 said...

nike tn pas cher
oakley sunglasses wholesale
tennessee titans jersey
jaguars jersey
jordan 4
nike outlet
dolce and gabbana shoes
ecco shoes
san francisco 49ers jerseys
san antonio spurs jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht