neljapäev, mai 18, 2017

Pullerits: Kas ässade trikkidest tõuseks nädalavahetuse kahel rattasõidul kasu?

Laupäevasel Jõgeva rattarallil on olukord hirmus pinevaks muutunud. Lisaks Gert Jõeäärele, Alo Jakinile, Silver Schultzile ja Kristjan Oolole on pika, 110 km võistluse nimekirja ilmunud ka Martin Laas ja Norman Vahtra, Mihkel Kalja ja Allar Karu, Vahur Valvas ja Karl-Arnold Vendelin, ja ma ei julge välistada, et stardihommikul vaatavad Jõgeva kesklinnas vastu veel mitmed kõvad mehed. Kujutan ette, milline tamp seal peale pannakse, kui viaduktilt maha sõites algust rahustav mootorrattur eest kiirendab. Eelmisel aastal võtsin riski ja spurtisin kohe kümnendale positsioonile, aga me kõik mäletame vägagi hästi, millega see kõik teise 30 km pikkuse ringi algul küljetuules lõppes.

Ei tea, kas neist kiirendustest, mida ma üksildasel Kupliplatool salatrennina liiva sees tegin, võiks mingit kasu tõusta?

Midagi tuleb Jõgeva rattaralliks igal juhul välja mõelda. Spordis saab ju igasugu imetrikke teha. Te ikka lugesite möödunud laupäeval Arteris mu rohkete näidetega lugu, kus teiste hulgas rääkisid oma kentsakatest juhtumitest võistlustel Rene Mandri, Erki Pütsep, Riho Räim, Indrek Rannama, aga ka Jaak Mae ja Raio Piiroja? Olid nood alles naljakad intsidendid, kas polnud?

Loo ilmumise päeval helistas mulle Eesti endine tipp-pikamaajooksja Rein Valdmaa ja meenutas, kuidas ta käis 1980.-1990. aastate vahetusel omal algatusel Berliinis poolmaratonis võistlemas. Algul pidi ta Berliini sõitma koos vennaga, aga vennal virutati välispass ära ning sedasi tuli Rein Valdmaal sõita Saksamaale üksinda.

Võistluspäeva hommikul läks Valdmaa oma saksa sõpradega starti. Kuna stardini jäi piisavalt aega, jättis ta võistlussärgi ja -numbri saksa sõprade autosse. Enne leppis nondega kokku, et tuleb oma asjadele viis minutit enne starti järele. Vähemalt nii Valdmaa arvas, et leppis kokku.

Saksa sõbrad arvasid ilmselt teisiti. Igatahes kui Valdmaa kokkulepitud ajaks nende auto juurde ilmus, ei näinud ta seal ühtki tuttavat nägu. Ju oli ta sakslastega ikka üksteisest mööda rääkinud.

Mida sa, hing, nüüd hädaga teed?! Numbrita ju starti ei pääse.

Aga Valdmaa ei kaotanud pead. Venna number pidi ju olema endiselt numbrite väljastamise lauas. Peaasi, et numbreid nii vahetult enne starti vaid välja antaks.

Anti küll. Valdmaa kinnitas venna numbri oma soojendussärgile ja tegi lõpuks eduka jooksugi. Läbis poolmaratoni 1:08.09ga, mis oli vaid tosin sekundit nõrgem tema 1986. aastal püstitatud isiklikust rekordist. Aga protokolli läks mõistagi kirja venna nimi. Kui keegi tolle vana protokolli Saksamaalt välja otsiks, täieneks Eesti kõigi aegade poolmaratoni kolmas kümme nimega, kes ei peaks sinna kuuluma. Seni pole keegi seda teinud. Praegu on ainus seda fakti kinnitav dokument teadaolevalt vaid Valdmaa valduses.

Ma ei ütle, et Valdmaa sunnikäigul tehtud trikist peaks Jõgeva rallil kuidagi snitti võtma, aga midagi tuleb välja nuputada, et ei juhtuks seal see, mis juhtus mullu.

Muidugi on veel üks võimalus. On võimalus teha nii, nagu on otsustanud tänavusel Tartu rattarallil teha Raio Piiroja. Ta on nimelt otsustanud, et tema sinna sõitma ei tule. Kui küsisin, miks, vastas ta mulle lihtsalt: «Mul on suvel ka terveid käsi ja jalgu vaja.»

Kas Piirojat, kompromissitut võitlejat, kes murdnud sportides peaaegu sama palju luid nagu Mart Poom, Eesti kandidaat esiluumurja kohale, saab süüdistada argpüksluses? Ei, ei saa. Parem karta, kui kahetseda.

Tegelikult, kui rahulikult järele mõelda, on Piiroja mõte ju väga hea.

Võtame siis rahulikult. Pühapäeval on mul ülesanne juhendada ja kontrollida Elva rattarallil tervisesõidu rühma. Aga enne seda tuleb lahendada Jõgeva rattaralli küsimus, ja lahendada edukalt. Ainult ei tea, kuidas...

Foto 1: Kuskil selles grupis sõidab Tanel Kangert mullu Abu Dhabi tuuri võidu poole. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Katjuša meeskonna sõitjad tänavusel Giro d'Italia tuuril. Foto autor: LaPresse/Scanpix
Foto 3: Ratturid Giro d'Italial järjekordse etapi stardi ootel. Foto autor: LaPresse/Scanpix
Foto 4: Näide jootmistehnikast Giro d'Italial. Foto autor: LaPresse/Scanpix
Foto 5: Lõpuheitlus etapi võidu eest Giro d'Italial. Foto autor: LaPresse/Scanpix

59 Kommentaarid:

At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui karda, ära mine. Liigselt kartes tuleb ka pauk.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit on ka uhke tunne et Tartu rattaralli vastane kampaania hakkab vilju kandma?
Olgu see mõju % nii suur või väike kui tahes.

 
At 02:12, Anonymous Martin said...

Ortopeed-traumatoloog Leho Rips oleks võinud ka olla. Ta käis Lätis võistlemas. Seal juhtus kindlasti midagi naljakat.

Et Piiroja saatis Pulleritsu pikalt? Õige kah. Tüütab Tartust oma kõnede ja kutsetega.

 
At 07:06, Blogger Priit Pullerits said...

Vastupidi, Martin, kutsus külla, et sööme kala ja räägime spordijuttu.

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

Kala? Mingiks veganiks hakanud või? Kui ikka tegu pole veiseliha antrekoodiga, siis on LGBT ja kommunist!

 
At 07:47, Blogger Priit Pullerits said...

Puhta lolliks läinud või, 07:13? Kala nüüd mingi veganlus!!! Tule, taevas, appi! Kala ju puhas liha.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Kala on nagu gateway drug. Kui lähed vennaga veiseliha antrekoodi pealt Raioga kala sööma, ei ole kaugel Reimo Metsaga peedi-kinoakotlettide ja portobelloseente söömine.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Inimene peab sööma, nii liha,kala, kui ka neid peedi kotlette! Ainult nii saab ta olla tubli ja tugev.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Kupliplatool läks praegu üle võlli ära!

Lennukas postitus, kiidame!

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

08:32 on asjalik hoiatus. Olge härrased Pullerits ja teised rahvuslikku iseolemist au sees hoidvad mehed valvel et teiega sellist ei juhtuks!
Portobelloseened, uhh õudne!

 
At 13:57, Anonymous MargusM said...

Priit sobiks eesti meistriks Bullshit bingos !
Küll on vahva häma täis postitus : ) Sõidan-ei sõida, Raio tegi nii, Rein tegi naa.. lõputu mandrossimine.
Kahest rattasõidust kokku kolm lõiku ümarat jutumulli.. pealegi Filtril pole sul mingeid trikke, on kohustus grupp tervena finišisse tuua ja vajadusel neile õigeid sõidutehnika võtteid õpetada!! Kas selleks võimekust on, annaks taevas..
Kui Jõgeva pikal olevate kõvade meeste pärast värisema hakata siis tõesti pole mõtet sõitma minnagi (..kuid milleks küll see litsents?). Tegeleks ikka oma taseme grupiga, seal ehk saate dikteerida ja dirigeerida sõitu kui õnne on.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks Kontaveit kaotas.
Lähme normaalsete spordiuudistega edasi. Vaatame kuidas Valga ja Tartu võrkpalli mängisid.
Kangertit ärme igaks juhuks veel maini.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Tegelt on kahju et ERR enam Tuure ei näita. Kuigi oli üldine irin et kellele seda vaja on, siiski haris see eestlast rattaspordi osas kordades rohkem.
Kes vaatas ilusaid alpide vaateid, kes hakkas aru saama mis tegelikult sõidu ajal toimub.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma ropult kahtlen selles, et kõik inimesed kes tänuväärseid targa sõidu videoid vaatavad, saavad ka aru, et tegemist on vasakpoolse liikluse tarvis tehtud õpetustega. Sellest kohast on hea edasi minna. Nüüd tuleb ka Eesti oludele vastavad ja soovitavalt emakeelsed videod valmis treida. PP, teeb oma tiimiga ära? Kaljuveer haistab kindlasti siit krõbedat reklaamiraha kolksumas. Sisuturundus, pealetükkiv reklaam, pop-up-d. Kõik on sillas. Spordipoed, hapukapsahooaega tähistavad veebikirjanikud ja veel hulk lõbusaid rattahuvilisi.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

https://www.gravelest.com/
See on ägedam kui Moab!

 
At 16:16, Anonymous MargusM said...

15:29 hea tähelepanek. Loodan et ratturid on piisavalt nutikas seltskond et käelisusel siiski vahet teha ja korrigeerida meie oludele vastavalt : )

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Senjöör Valdmaa jooksis omal ajal nagu kulda. Kahju et seltsimees Stalin nii 30a kauem ei elanud. Tema näpunäidete järele karmi treeningut tehes oleks Valdmaa sugune talent paugutanud hirmsaid aegu valgete meeste rekordeid nagu sarvest. Oh jah olid ajal. Lõunamaa mehed olid kõvad ja Leedust olid Antipov ja Sausaitis aga nende kõigiga sai meie poisid edukalt konkureeritud. Oleks toona nagu praegu saand laagerdada portugali rannal oleks poisid kütnud 27 ja pool kümpi nii et okste raginal.

 
At 16:33, Anonymous Martin, tudeng, TLÜ said...

Ja kes ei saa, nende ridu harvendab teedel liiklus kiiresti. Darvinism on Law of The Road.
Sama kehtib ka profirattasõidus. Taaramäe läks "täiega panema". Kangert valis pikema strateegia. Esimene rattamees peab nüüd Tuuri telekast jälgima. Teine on absoluutsetele tippmeestele kandadele astumas.

Pullerits võib Mihkel Reile rahuliku veeremise grupijuhi teenust osutada. [Hr Pullerits, kas Reile ka konkurentide mahategemise eest Teile maksab?] See ei tee rattavõistluste põhiprintsiipi olematuks. Võitlusvaimult nõrgad nagu Raio Piiroja surutakse kõrvale. See on rattasõidu seadus.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

16:27 ütleb väga õigeid asju välja. Portugalis laagerdamine, see porduelu hotellide, basseinide ja veiniga on meie jooksu allakäigus üheaegselt nii üheks põhjuseks kui ka sümptomiks. Rein Valdmaa ajal tehti veel kõvasti trenni. Kadrioru staadionil oli 16 meest EMV-l 5000 m distantsile lasta. Kõik jooksid täiega, lonkimist ei tuntud. Ei olnud seda, et nagu praegu Tiidrek Nurme peab Californiasse lendama, et korralikku konkurentsi leida.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on. Õigel ajal kalkuniliha ja valgu kontsentraati ja talvel 2 kuud lõuna aafrika kuurortis intervalljooksu tehes oleksid mailerilootused Apivala ja Pullerits rõõmustanud meid aegadega 3.34 ja 3.35 respektiivselt.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

16:40 on eluga kursis. Lonkimist ega kohtade sättimist tõesti ei olnud. Mehed olid Kalifornia asemel sovhoostehnikumi ühikas laagris. 6 meest ühes toas. Lõunaks anti kapsasuppi ja õhtul lahjat vorsti makaronidega. Massaaži ei tehtud ega taastavaid protseduure, selle asemel mängiti kaarte ja narriti tüdrukuid. Trennist ei viilinud keegi kõrvale. Kui oli käsk joosta 10x600 85% intensiivsusega siis ka nohused ja tõbised noorukid täitsid ülesande. Hinnaalandus ei tulnud kõne allagi. Nurisemisi tuli küll ette aga kevadisele võistlusreisile Tšehhi vabariiki sõitsid vaid 5 parimat.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Raio Piiroja blink (eesti k: vedelaks löömine) on tähelepanuväärne ja harrastajate ringis peaks kindlasti olema kõneaineks. TRR riskid on tõesti märkimisväärsed. Kuid nende vähendamiseks oleks ju võimalusi. Kasvõi ise (väikese grupiga) atrõõvi minemisega.

 
At 17:32, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Piiroja ei ole kindlasti mees, kes tühise asja peale põnnama lööks. Järelikult peab too asi olema ikka suur.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Sedand küll. Raio Piiroja, aastaid profileiba teeninud jalgpalluri, Eesti koondise kapteni käepaela kandnu, kogemustes ja võimes vigastuste riske analüüsida - ja samas ja riske võtte - ei taha ega saagi kahtluse alla seada. Mitte mingil juhul.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit -
ligi 20 korda TRR-i lõpetanud mehena ütlen, et kukkumine sel üritusel on ikka oma viga. Pole vaja ronida gruppi, kuhu võhm ja oskused ei luba - teada on, et kui võhm saab otsa, siis hakkavad kohe tulema vead.

 
At 18:45, Blogger Priit Pullerits said...

Rääkige seda noile kümnele, kes mullu TRRil lõpu eel ühe lolli tõttu pahaaimamatult ja ilmsüütult maha tõmmati... Teil võib olla 20 TRRi kogemua, aga kukkumistest on teil liiga lihtsustatud arusaam.

 
At 20:22, Blogger Priit Pullerits said...

Jõgeva 110 km stardinimekirja ikka olete näinud? Mulle hakkab see juba meenutama, nagu toimuksid seal Eesti meistrivõistlused:

https://www.jogevarattaralli.ee/et/jogeva-rattaralli?start_list_id=11&competition_id=5&action=start_lists

 
At 21:23, Anonymous Ülemiste Tammiste said...

Õppige sitakotid kuidas tuleb finisit teha. Fernando Gaviria näitas seda täna jälle.
http://www.steephill.tv/players/720/eurosportbrightcove/?title=Last+Km+of+Stage+13&dashboard=giro-d-italia&id=5441125612001&yr=2017

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Raio Piiroja: Ma ei soovi osaleda verepulmas!

Taas on maikuu ja lähenemas on spordiharrastajate aasta üks suursündmusi - Tartu rattaralli. Lõuna-Eesti maalilistel maastikel kulgev 135 km pikkusel rattasõidul on pikad traditsioonid ja kindlakskujunenud maine harrastussportlastele suunatud rohkearvuliste spordiürituste peres. Eesti üks tuntumaid harrastajaid, endine jalgpalli rahvuskoondise liige Raio Piiroja on aga otsustanud TRR-l osalemisest loobuda.
- "Raio, lõpetasite pika ja eduka profijalgpalluri karjääri paar aastat tagasi. Võtsite siis hoogsalt ette harrastusspordi. Lühikese ajaga saavutasite arvestatava taseme ja tuntuse suusatamises. Ka jooksus ja rattasõidus olete tugev harrastaja. Miks otsustasite TRR-l võistlemisest loobuda?"
RP: "Mul on suvel ka terveid käsi ja jalgu vaja."
- "Olite professionaalne jalgpallur, teil on 113 rahvuskoondises esinemist. seal tuli ohtlikke situatsioone ilmselt tihti ette. Taklamised, jalgadesse sööstmised, "mahavõtmised" jne. Mängisite keskkaitses, kui ma ei eksi. Kas nüüd, vanemana, olete hakanud vähem riske võtma?"
RP: "Ma ei taha osaleda verepulmas. Jah, profipallurina tuli riske võtta. Aga kaalutletult. Punase kaardiga lendasid mängust kohe välja. Nüüd olen professionaalne kalur. Suvi on aktiivne püügihooaeg. Ma ei saa lubada end lolluse pärast töövõimetuks teha."
- "Riskianalüüs on seega teil tehtud. Rattarallidel kuuldavasti rühmakukkumised on põhjustatud osavõtjatest, kes oskamatusest, ettevaatamatusest või uljusest ei käitu adekvaatselt. Kas neile ei saaks punast kaarti näidata?"
RP: "Grupid moodustuvad maanteel. Ega sa tea, mis oskustega ja maneeridega meestega sa koos sõidad. Kollaseid või punaseid kaarte näitavaid kohtunikke grupisõidus aga ei ole."

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

39 nime stardikas, see on ju 3 korda rohkem kui suusa EMV 50km stardis? Tõesti eestikad...

Aga kes see ikka koera saba liputab? Wag the Dog?

 
At 23:59, Anonymous Martin, tudeng, Linnar Priimägi seminar, TLÜ said...

Hr Pullerits,
Õppige üks ässade trikk ära ja lõpetage oma blogikirjutiste pealkirjade küsimärgiga lõpetamine ükskord ära. Blogikülastajad - kelle seas on intelligentsemaid ja parema haridusega inimesi kui Teie - on sellele korduvalt tähelepanu juhtinud.
Üks ja sama sõna (täpsemalt - sõnamärk, notaat) võib lauses olla mitmes rollis. Võib-olla on parem, kui seletan inglise keele näitel. Kui keegi paneb kirjutise pealkirjaks "Why I don't drink any more", siis ta selgitab, miks ta enam ei joo. Kui ta paneks aga pealkirjaks "Why I don't drink any more?", siis keegi ei hakka tema kirjutist lugemagi. Kõik saavad aru, et inimene on madala eneseväljendamiskultuuriga, see aga on Lääne ühiskonnas tõsine showstopper. (Jah, retooriliselt võib küsida, "Miks ma enam ei joo?", kuid selline fraas pealkirjas oleks mõttetu ja tobe. Saan aru, et teil on Postimehe toimetuses keeletoimetaja(d), lisaks on EKI keelekorraldajad ja -valvurid. Saatke need vanatüdrukud pikalt. Või kui olete keelekorraldajatest valesti aru saanud, siis võtke keeleõpik ja tehke see väike asi endale lõpuks selgeks. Siin blogis käivad tuhanded inimesed lugemas. Häbi on, et blogiomanik levitab halba eesti keelt.

 
At 00:07, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Mehed, selline uudis.
Miss Halep, kes lõpetas täna miss Kontaveidi teekonna, on maha saanud veelgi märkimisväärsema teoga.
Mis me asjast arvame, kiidame heaks?
Aga kui sama sooviga tuleb välja teie naine, kuidas vastaksite?

EPL: "Halep lasi rindu opereerida

25-aastane Halep sai kuulsaks tänu üsna haruldasele otsusele. 17-aastaselt lasi ta kirurgil oma rinnapartiid kohendada. Kui üldjuhul soovivad naisterahvad taevataadilt saadut suurendada, siis rumeenlanna palus hoopis vähendada.

„Nende kaal teeb mulle muret. Ma ei suuda pallile kiiresti reageerida. Rinnad muudavad mängimise minu jaoks ebamugavaks. Mulle tegelikult ei meeldinud nad ka muidu igapäevases elus ja oleksin lõikuse ette võtnud ka juhul, kui ma poleks sportlane,” selgitas Halep, kes varem kandis rinnahoidjat suuruses 34DD. Pärast operatsiooni jäi ta rinnahoidja suuruseks 34C."

 
At 01:17, Anonymous Vello said...

Mehed, kilba!
Õdede Williams rinnapartii suurus? Õige vastusega 1 või 2 punkti vastavalt.

 
At 01:33, Anonymous Anonüümne said...

Eks see natuke lääne mõjutustegevuse tulemus ole, et nõukogude sportlastel tuli naljakaid juhtumisi ette just väljaspool idablokki, nii ka R.Valdmaal. Kummaline, et me ei kuule nende tugevate atleetide äpardustest Kislovodskis või Bakurianis. Nõukogude diplomaat Rootsis T.Made kirjutab ka oma memuaarides, kuidas võrdlemisi kõrgeid ninu märgati juhuslikult Stockholmi pornokinos kinokunsti takseerimas. Aga suurematest pahandusest päästis neid ikkagi eriline eriolukordade lahendamise oskus, leidlikkus. Nii ei peaks me ka üleliia imestama sokkide väel joostud rekordist Otepäält Elvasse. Uued lood ja legendid tulevad lihtsalt peale, tahame seda või ei.

 
At 13:08, Anonymous Raili said...

Härra Pullerits on kirjutanud ägeda loo postimehes klassi ekskursioonidest, aga lugeda ei saa - tasuline. Mida teha?

 
At 13:13, Anonymous Vändamees, omadele nö vahva vänt said...

Mehed, millise seisukoha võtame, kas täna Jõgeval võis tulla atrõõv, gruppetto, üksinda tagant olukorra kontrollimine, aga kindlalt(!), või oi bljääd ja hoopistükkis lohvi purunemine? Kettgi pole ilmvõimatu.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Ma usun et tuleb atrõõv millist Eestimaal pole enne nähtud. Selle valguses kahvatub kuulus 1996a TdF-i Cesena Piraadi Marco Pantani poolt tehtud äraminek Creuz Passi tõusu kõige järsemal osal. Konkurendid jäid töllide nägudega järgi vaatama kui The Pirate sadulas püsti tõusis ja minekut tegi.

 
At 14:44, Anonymous Vändamees, omadele nö vahva vänt said...

Tundub nii, 13:35, et puhast kulda räägid, sest nii see sõit võis kulgeda küll. Ma ei oleks üllatunud.
Aga ehk ei tule enam kaua häid uudiseid oodata.

 
At 14:53, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, 13.35! Nägite - ihuüksi poolesaja mehe eest. See selleks...

Martin, 23.59, on nüüd küll kohatult käitunud. Ise pole MA-gi, aga võtab teiste hariduse koha pealt sõna... Tee MA vähemalt ära, poisiklutt, siis vaata, kas sin Ivy League'i ülikooli võetakse, siis tee ära IQ test, mis on ainus intelligentsuse objektiivne mõõt ja vaata, kas saad ka vähemalt 138 punkti kokku, ja kui kõik need kolm tingimust täidetud, alles siis tule siia arvustama ja targutama. Selge, poisiraisk?

 
At 14:58, Anonymous MargusM said...

Pullerits võtab esiritta ja harjutab homseks grupijuhi rolli?

 
At 15:01, Anonymous Martin, rattaentusiast, veganhuviline, tudeng said...

Oluline on leida endale jõukohane gruppetto. Muidu on varsti võhm väljas ja siis hakkavad vead sisse lipsama. Maantee grupisõidus võib aga iga viga saada saatuslikuks.
Pakun, et Pulleritsu grupi suuruseks = 1, kontroll = enesekontroll.

 
At 15:11, Anonymous MargusM said...

Priit, miks nii pahur, kas grupijuhi proovisõit ei õnnestunud?
Martinilt siiski õiglane ja tasakaalustatud kommentaar. Pealegi on see ammu selge et ainut IQ ei näita muffigi, Martin kindlasti kinnitab seda : )
Pealegi tundub et Martin ilma MA-ta on juba teravam pliiats kui Priit oma parimatel päevadel oma võidetud olemuslooga. Mis teha, äkki peaks panema siia plogile mingi haridus ja IQ piirangu peale? ..kuid paljukest meid siia alles jääks?

 
At 16:10, Anonymous Martin said...

Aitäh, MargusM!
Kas Eesti paremad tegid 110 km distansile roninud hobiratturile hard ride?
Giro 2017 senised etapid on näidanud, et kes etapivõitu tahab, peab kohe algusest minema atrõõvi. Jõgeval üritati?

Tanel Kangerti väljavaated täna: Domenico Pozzovivole ja Bob Jungelsile ära teha. Vaja on vaid 4 sekundit, et tõusta 7. kohale! Lõputõusul tuleb Jungelsi vastu üritada. Hea oleks ka Amadorile läheneda. Minutist vahet ühe etapiga siiski tasa ei tee. Üks samm korraga. Kangert valdab seda kunsti.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Kõige magusam oleks Nibaltchikule kotti panna, aga Sitsiilia Hai on mägedes kõva. Nii et hoiame Vändra Tiigrile pöialt ja loodame et Astana insenerid eduka taktika välja töötavad. Kui Astana oleks kahasse Eesti tiim, Kirsipuu, Pulleritsu ja teiste geniaalsete taktikutega eesotsas.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

.... siis oleksid Vändra poisid mõlemad esikümnes.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Kangert koondtabelis 7's. Nihhuijaa!!!

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Kangerto etapi 10. ja kokkuvõtte 7. Sõitis hästi mäkke. Kõva panemine oli. Edaspidi võtab Sitsiilia Hai tõusul ära. Dumpulin hirmsas vormis. Võitja vist juba selge meil. Kahju Vaderist. Tema oleks tõusudel kange vastane kõigile ronijatele. Vändra Kotkas.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Vader oleks Nibali ja Quintana vabalt kotti pannud

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

See pealt näha habras tütarlaps paneb siit blogist enamus mehed kotti https://www.youtube.com/watch?v=TrEo-Q9H6dA&spfreload=10

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei pane ta midagi. See on promo video. Sponsorite pehmendamiseks.

Härra Pullerits, mida arvate tänasest päevast?

 
At 22:42, Anonymous Martin said...

Lugege minu kommmentaari 16:10!
Ennustasin, mis võiks olla Tanel Kangerti plaan tänaseks ja 100% täppi! Pozzovivo ja Jungels selja taha jäetud. Jungels isegi poole minutiga. Jungels on TT-s ülitugev, kuid mägietappe on ees rohkem. Temast pole enam Tanelile väga suurt ohtu. Amador langes ka selja taha. Zakarin läks mööda, kuid Zakarin on esimese suurusjärgu täht. Nüüd on eest nii tugevad mehed - ainult 6 - et neist üle sõita on praktiliselt võimatu. Siiski, Abu Dhabis tegi Kangert Dumoulinile mäkketõusul ära. Tagant võib veel tulla Yates. Filigraanne töö Kangertilt. Tak deržatj!

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Jah Martin, asjalik spetsialist oled. Raske on 10 sisse jääda. Ohtlikud mehed tagant tulemas. Äkki juhtub ime?

 
At 05:31, Blogger Unknown said...

jordan shoes
yeezy boost 350 v2
adidas ultra boost 3.0
fitflops sale clearance
adidas outlet online
lebron 13
nike air max95
kobe bryant shoes
tom ford sunglasses
lacoste polo

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

true religion outlet
ugg boots
coach outlet
nike factory outlet
polo ralph lauren
armani exchange
coach outlet store online
ugg boots
christian louboutin shoes
ugg boots
2017.8.26

 
At 11:08, Blogger raybanoutlet001 said...

polo ralph lauren
prada outlet
true religion outlet store
air jordan shoes
ralph lauren outlet
falcons jersey
polo ralph lauren outlet
pittsburgh steelers jersey
air huarache
49ers jersey

 
At 04:38, Blogger Unknown said...

longchamp
jordan shoes
michael kors outlet
nike basketball shoes
nike mercurial
yeezy
pandora jewelry
hermes belts
foamposites
golden goose

 
At 04:22, Blogger adidas nmd said...

uggs outlet
uggs outlet
nike shoes
pandora outlet
christian louboutin outlet
coach factory outlet
gucci outlet
ed hardy
fitflops sale
air jordan 8

 
At 09:48, Blogger Unknown said...

ralph lauren outlet
converse shoes
nike factory store
washington redskins jerseys
air max 90
michael kors handbags
cincinnati bengals jerseys
coach outlet
christian louboutin shoes
ralph lauren polo

 
At 04:30, Blogger Unknown said...

jinyi921
mlb jerseys
michael kors outlet
red bottom shoes
jordan uk
coach outlet
jordan shoes
ed hardy uk
pandora jewelry
valentino shoes
golden goose

 

Postita kommentaar

<< Esileht