teisipäev, märts 07, 2017

Pullerits: Vara veel suusatamist maha kanda! Jalg joonele, mehed!

Vahur Teppan helistas eile, esmaspäeval siis, kui toimetuses polnud koosolek veel lõppenud. Hästi viisakalt, et kas mul tema jaoks aega on. Loomulikult on. Koosolek oli niigi lõpusirgel. Liiati on Teppanil, kui ta helistab, ikka asja ka, mitte nagu mina, kes helistab talle olmelise tühja-tähja pärast, et «kust ma suusad kätte saan» ja «kas keegi hommikul määrdemajja ka tuleb».

Teema oli selles, et vara veel on suusahooajale joon alla tõmmata. Võistlused kestavad edasi. Eks selle nimel sai ka eelmisel nädalal ühegi puhkepäevata vaeva nähtud, mõnel päeval lausa kaks korda. Ühtekokku kulutasin eelmisel nädalal treenimisele peaaegu kümme tundi, täpsemini 9:54.30, mille jooksul läbisin 116 km suuskadel ja 54 km maastikurattaga. Kui siia juurde arvestada, et ühtlasi kulus mul lõppenud nädalal Tartu Ülikoolis tudengite kontroll- ja kodutööde parandamisele 11 tundi ja 9 minutit, siis ma ei imesta, kui teie imestate, et kuidas ma küll seda kõike jõudsin. Kuidas – selle nimi on aja planeerimine. Tean, et enamik inimesi sellega ei hiilga.

Mõned trennid olid päris tugevad. Näiteks esmaspäeval, päev pärast Tartu alternatiivmaratoni, suusatasin ligi 22 km keskmise kiirusega 16,5 km/h ehk peaaegu sama kiiresti, nagu olin sõitnud Tartu maratoni. Kolmapäeval osalesin Lemeksi suusatalve sarjas järjekordsel etapil, kui läbisin vihmast vesisel ja pehmel rajal 9 km paaristõugetega 35.38ga. Laupäeval suusatasin veidi üle 21 km keskmise kiirusega 15,6 km/h, õhtupoolikul sõitsin ligi tunni MTBga otsa, ning pühapäeval suusatasin ligi 24 km keskmise kiirusega 17,5 km/h, ja seda tõusvas tempos, nii et viimastel kilomeetritel kerkis keskmine kiirus 18,5 km/h-ni ja isegi üle selle.

Kui nüüd mõni hakkab diipi panema ja küsib, mis on plaan ja eesmärk, siis vastus on lihtne: et oleks lahe, et saada sportimisest mõnu. See, kui rahulikult järele mõtlete, ongi peamine. Kui pole head tunnet, muutub kogu treenimine sunnitööks, ja tulemus on see, et kui vägevad ja teaduslikud ka plaanid pole, olete varsti vaimselt soss ning võite plaanid rahumeeli korstnasse kirjutada. Nii lihtne see ongi, kas pole

Teppan, nagu telefonikõnest selgus, oli välja tulnud konstruktiivse plaaniga, mille kohta peagi ka Kati Tammjärv, Eesti koondise suusataja Karel Tammjärve õde peagi üldrahvaliku teate teele läkitas.

Nimelt, Lemeksi Tartumaa suusatalve sarja finaaletapp, ametliku nimetusega naistepäeva suusasõit, toimub tänasest, teisipäevast arvestades homme Tähtvere spordipargi kunstlumeradadel vabatehnikas ühisstartidest. (Esialgse kava kohaselt pidanuks sari lõppema möödunud pühapäeval Elva suusasõiduga, kuid kesiste lumeolude tõttu tuli etapp tuua taas kunstlumeradadele.) Ühtlasi teatas ta, et osalema tulevad suusatajad Peeter Kümmel, Timo Simonlatser ja Martti Himma, jalgratturid Alo Jakin ja Allan Oras, spordikommentaatorid Margus Ader ja Alvar Tiisler, laskesuusataja Priit Viks, ajakirjanik Priit Pullerits, korvpallur Toomas Kandimaa ja paljud teised.

Distants on väga huvitav, sprindiringi tuleb sõita vastupidises suunas, kokku tuleb minuvanustel ja 18. eluaastast vanematel läbida neli ringi, mis teeb kokku tosin kilomeetrit.

Kava:
16:00 - ühisstart, kõik klassid («Early Birds»)
17:00 - ühisstart, kõik klassid (noorsportlased)
18:00  - ühisstart, kõik klassid (põhistart)
18:00-18:40 - Limpa suusakooli tund lastele
18:45 Grüne Fee lastesõit koos suusataja Peeter Kümmeliga. Igale lapsele Kurgi Kuuno poolt auhinnaks Grüne Fee kurk!
19:00 - kõik klassid (hilinejad/öökullid), kõik need, kes varem ei jõudnud.

Huvitav küsimus on see, kas Viru ja Tamsalu-Neeruti maratoni korraldajad riskivad minna teisele katsele, et oma võistlused ka tänavu ikkagi maha pidada. Mis arvate? Kas mäletate, kuidas 2008. aasta kevadel tuli ootamatult nii palju lund maha, et Viru maratoni sai korraldada koguni nii hilja, nagu 29. märtsil? Ai, see oli äge ja valus sõit. See toimus, kui mälu alt ei vea – ei ta vea! – 12 km pikkusel ringil, mida tuli läbida kolm korda, kusjuures Viru kõik nood rasked tõusud olid sees. Tookord läks üle ootuste hästi. Kuigi stardis oli palju kõvu mehi – esiviisiku moodustasid Roland Lessing, Algo Kärp, Risto Mägi, Meelis Aasmäe ja Siim Sellis -, õnnestus mul saada igati sisukas 53. koht, kusjuures otse minu selja taha jäid kahevõistlejavennad Rauno ja Tambet Pikkor. Milline on võimalus, et ajalugu kordub?

Foto 1: Kristjan Ilves (esiplaanil) Lahtis MM-võistlustel kahevõistlejate meeskonnavõistluses. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Marko Kilp (esiplaanil) Lahtis MM-võistlustel sprinterite teatesõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Han-Hendrik Piho Lahtis MM-võistlustel kahevõistlejate meeskonnavõistluses. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 4: Marko Kilp (keskel nr 7) Lahtis MM-võistlustel sprinterite teatesõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 5: Kristjan Ilves Lahtis MM-võistlustel kahevõistlejate meeskonnavõistluses. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

56 Kommentaarid:

At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Algatan ka kohe uue teema. Tartu Maratoni monument Emajõe ääres. 150000.- eurot. Kas selle rahaga midagi targemat ei võiks teha? Või on maraton algsel kujul juba minevik ning unustusehõlma vajumas?
Teet

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Miks seda läbi ulmsesummade peab ajama, kutsutagu kokku talgud! Ehitust tundvaid suusajalgu on tuhandeid, muid tehnoloogiaid leiab samuti juurde. Vaadake kirjaga tulnud pilt üle, palju asju saab ju ühistegevuse korras ära teha. Iga kamanda kogunemise järel trennid vastavalt tasemele, vajadusel eraldi lasterühmad. Kampaania nimeks "Teeme ära kaks korda odavama hinnaga!". Postimees, kas tulete häälekandjaks?

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit, saaksite hea teema teha, kui palju on TM trassi äärest tehtud lageraiet? See puudutaks paljusid.

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

...metsa raiutakse Eestis nii, et laastud lendavad, nagu kirjutas eile PMis pikas loos Kaido Kama ja nagu on mitmes loos kirjutanud mu südi kolleeg Nils Niitra.

 
At 12:23, Anonymous Martin, spordisemioloogia tudeng said...

Grüne Fee kurk... kas Teppan suusakoondise peatreenerina ka vastutust võtab Eesti suusatajate s.ttade tulemuste (mida ajakirjanik Pullerits ei väsi kordamast) eest?

Hr Pullerits, kirjutate siin igasugusest tühjast-tähjast. Muide, mida tähendab krüptiline "Rein on tegija" ei eelmise blogistuse kommentaaris?

 
At 12:43, Anonymous Tegija Rein said...

Martin, kas te saite eile Linnari käest "puuduliku" või "mittearvestatud"? Maru tõre olete.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei saa metsa teemal sõna võtta, sest on Lemeksi mees.

 
At 13:51, Anonymous Reino vännklubi rebane, praaker said...

13:43, Dendros on viimane aeg laheraie teha puudele, muidu läheb kõik raisku ja lagedaks majandamata mets on häbiväärne?! Lemeksi, riigi või ükskõik kellega võib ju konsulteerida?

Indiaanlased, kes ütlevad, et valge mees ei lõpeta enne, kui on küttinud viimase uluki, rappinud viimase kala, maha lõiganud viimase puu, et raha ei saa süüa; noh, need on lihtsalt indiaanlased?

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ega raiuda ei saagi ilma laastu lendamiseta. Ainult saagides tuleb saepuru.

Aga tegelikult tuli mul meeltesegadus peale - kuidas saab PP kirjutada sellist pehmode juttu, et "...mis on plaan ja eesmärk, siis vastus on lihtne: et oleks lahe, et saada sportimisest mõnu..."
Priit, kogu aeg oled kirjutanud, et panna on vaja ja ainult võistlustulemus loeb, kuid nüüd otsid mingi mõnu?
Jäta see mõnu otsimine Priimäe-koolkonna torkajatele!

 
At 14:09, Anonymous MargusM said...

midagi on juhtunud..panomies PP pole varasemalt sedasorti juttu ajanud:
"Kui nüüd mõni hakkab diipi panema ja küsib, mis on plaan ja eesmärk, siis vastus on lihtne: et oleks lahe, et saada sportimisest mõnu. See, kui rahulikult järele mõtlete, ongi peamine."
Väga diip jutt!

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et ainult Priidul suusad põletamata.
Karvajalad võtavad juba võimust.
Vägev oleks kui saaks veel märtsis suusamaratone sõita.
Unistan veel suuremalt.
Oleme põdrikutest kehvemad, et kodumaa juubelit 100 km TSM iga tähistada?
Selleks muidugi tarvis detsembri algusest lahedat lund, korraldajaid ja oslejaid.
Kas oleks huvilisi?

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult, 14:22, alati valmis!
Antagu vaid lund.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

14:22, joonel! Aga veebruaris.

 
At 15:54, Blogger Priit Pullerits said...

13:54 ja MargusM 14:09, te olete tõlgendamisega liiale läinud ja rappa vajunud. Loomulikult on panna vaja, aga selleks, et panna suuta, ei ole vaja end plaanidega kammitseda ja ahistada. Trennis tuleb panna nii, et mõnus ja lahe oleks. Seletan: mõni mees vaatab, et näe, eile oli võistlus, täna sõidan rahulikult taastavalt. Ütlen: nii jääbki ta taastuma ja rahulikult kulgema. Õige mees ütleb: eile panin, aga täna panen veel kõvemini - ja tunneb sellest panemisest mõnu, sest see on lahe. Mõistate nüüd? Põrgusse plaanid, iga trenn on võistlus!

 
At 16:46, Anonymous Martin said...

Suusakoondise peatreener ei tegele koondise treenimisega. Veedab aega Tähtvere spordipargis, kus peab oma soojakut ja ajab väikest suusamäärimisäri. Sportlaste tulemused on s.tad. Samas armastab hängida ajakirjanik Pullerits, suusaharrastajast "ekspert". Pullerits saab peatreeneri putkast sooddsalt suusad määritud ja kirjutab peatreeneri ärgitusel ründavaid artikleid omaette treenivate koondislaste pihta. Koodislaste tulemused on endiselt s.tad.
Märts 2017, Eesti Vabariik

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

Martin paneb siin järjest puusse, bambusesse ja sohu.
Teeme talle siis selgeks, puust ja punaseks.
Eesti suusakoondise peatreener on Jaanus Teppan.
Tähtvere spordipargis (ja SuusaAkadeemia ja Limpa suusakooli määrdemajas) tegutseb Vahur Teppan, kes ei ole Eesti koondise ega üldse mingi koondise treener.
Ennetavalt hoiatuseks: Jaanus Teppanit mitte segamini ajada ka Jaak Teppaniga, kes on tema poeg, nagu ka Vahur Teppan.
See, mis te, Martin, siin Teppanite teemal korraldasite, on puhas ja selge bläkk.
Kuidas te kavatsete sellest piinlikust olukorras välja tulla?

 
At 17:35, Anonymous M. said...

Koodislaste tulemused on endiselt s.tad.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Bläki-Marta varasematest anonüümitsemistest saab ju aru, et solvumine ja piinlik sohutamine on praktika, mitte kõrvalekalle. Praktiseeriv noor. Osakond soosib kah.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Teppanid tunnevad ju üksteist, käivad läbi? Kõik on suusatamisega seotud. Kes võtab vastutuse? Kas Teie, hr Pullerits, võtate vastutuse? Ei võta. Ainult kritiseerite.
Nii me suurte suusariikide perre ei jõua. (Kui kunagi seal üldse olimegi).

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

See oli juba nagu TV3 nurgakivi saade. Mida saime7 lugesime?
Terve blogipostituse täie reklaamteksti Tartus peetavale suusasõidule.

Martin paneb küll meestega mööda, aga mõte jääb samaks küll eks see lõuna Eesti ja Tartlaste vaheline suusakaklus ole. Ainult rumal siin küsiks et kummal poolel siis blogi peremees asub ja kelle heaks töötab (küll vaat et tasuta) ?

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Iga trenn on võistlus! Loosungiga küll kaugele ei purjeta. Omandatakse lihtsalt vale tehnika ja pongestatakse ennast varakult sandiks.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Helistas Estoloppet.ee:
"Tegime teile 11. märtsiks just ühe suurepärase plaani! Estoloppeti juubelihooaeg saab lõpu Pariisis. Tamsalu-Neeruti maratoni korraldajad ootavad talvesõpru selle nädala laupäeval Lääne-Virumaal Pariisis, kus peetakse maha kas matk või suusamaraton ning autasustatakse sarja südikamaid sportlasi. Täpne ürituse formaat selgub kolmapäeval. Hetkel on suusatatavat rada umbes seitsme kilomeetrise ringi jagu ning ilmataat lubab lähipäevadel lund veel juurdegi. Uued uudised juba üsna varsti!"

 
At 19:51, Anonymous M. said...

Hr Pullerits
Kas "Rein on tegija." (lisasite sellise kommentaari eelmise blogipostituse alla) on mingi parool või salajane märguanne? Kellega salakeelset ühendust peate?

 
At 10:52, Blogger Priit Pullerits said...

Märt Roosnalt täna, rahvusvahelisel naistepäeval, Eesti Päevalehe spordiküljel hea kriitiline kirjutis selle kohta, et oli vale ja kahjulik valida Eesti eelmise aasta parimaks arvamuslooks Krister Kivi Eestis Ekspressis ilmunud "Minge kukele oma spordiga!".

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

Täna ka üks väike suusakommentaar lehes:
http://tartu.postimees.ee/4037865/priit-pullerits-kes-nueued-sokke-peab-soeoema

Suusatamise teemal võtavad täna sõna ka Deivil Tserp Õhtulehes ja Eesti Ekspress, kes on kogunud kokku Eesti suusatajate napakad vabandavad tsitaadid.

 
At 13:10, Anonymous A7K said...

Päris hea artikkel Postimehes. Omalt poolt lisaksin, mis paljusid team haanja puhul veel häirib - pidev ülbe ja vinguv toon, millest jääb tunne nagu keegi teine oleks nende hädades süüdi. Kui võrrelda teiste suusaaladega või ükskõik millise spordiala eesti sportlastega, siis sellist hädaldamist nagu on tulnud team haanjast, ei meenugi. Ja muidugi ei saagi publikule meeldida vinguvad ja ülbe hoiakuga sportlased ning treenerid.

 
At 13:22, Anonymous MargusM said...

Priit, kas olete 15:54 treeningmeetodi maaletooja või on teil mõni juhendaja nimi välja käia kes on nõus kinnitama et efektiivne treeningkava on järgnev: "Õige mees ütleb: eile panin, aga täna panen veel kõvemini - ja tunneb sellest panemisest mõnu, sest see on lahe. Mõistate nüüd? Põrgusse plaanid, iga trenn on võistlus!"

 
At 13:24, Anonymous Ivo, jurist said...

Head naistepäeva, spordimehed!
Olen siin Malagas eestlastest laagerdajate pundiga päris headeks sõpradeks saanud. Costa del Sol on fantastiline. Teeme nii 2-3 tunniseid rattasõite kuurortlinnakesest välja. Mägedesse, rannikut mööda, igale poole. Mõni mees on Hispaania õllega suureks sõbraks saanud! Stressi pole, paaril on naine ka kaasas. Kuigi ei näe vajadust. Hispaanlannad on kuumaverelised! Mereannid. Kaheksajala frikasee! Õhtul lebotame basseini ääres ja räägime huvitavaid lugusid.
Tööasju ei saa aga ka unarusse jätta. Tahan teid hoitada, spordimehed, raha välja petvate kelmide eest. Kuulutab mõni, et korraldab uhke suusamaratoni, kogu raha ette. Endal lund ei ole, lume tootmise võimekust ka pole. Ühisstardiga täismaratoni asemel saate lühendatud rajaga matka, kus ei võeta aega, pole ühisstarti, rada ega lundki.
Olge üritustele registreerimisel ettevaatlikult. Küsige maratonide korraldamise kogemust, ilmaprognoosi ja konsulteerige juristiga!

Ivo Oberschneider
Teie esindaja kõigis õigusasjus
Kiirus · Kindlus · Kohusetunne

Malaga, Costa del Sol, ESPANA 22° C, ☼

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Ega sa Ivo selle kaheksajalaga üle ei pingutanud? Suht rõve maitse või mis? Asi pole ainult maitses. Sihuke kummine nagu kugistaks närimiskummi kurgust alla. Õudne, millega need kuumaverelised seal valgeid inimesi rajalt maha võtavad. Pärast on selline kalipso tunne. Praegu ainult 21 kraadi ja pügal langeb tempokalt, õhtuks pärast 8 lubab 13, peab kõvasti viina viskama seal soojustamata kuudis, et hing sisse jääks öösel. UV-indeks praegu lausa 6. Meil siin 0 - kadesta Ivo! Ja ratast pole Ivol ammugi. Abu Dhabist seda ju kaasa ei vea. Paremal juhul tuleb leppida rendikaga. Meil siin lund jätkub. Kuu lõpuks on mul tehtud 5-aastaku kõige kõvem kilometraaz ainuüksi suuskadel. Kujutad ette, millised võimalused ja seda ilma lõunamaiste investoriteta. Jõgi juba vuliseb raja ääres. Kalad löövad sulpsu. Mõni ekstreemsem suusataja üritab jääaukude vahel uisustiili harrastada - põnev, millal keegi peab appi minema, jälgime sõnatult, huviga. Ja kogu selle pulli eest ei pea sentigi maksma. Noh kui floorid ja paraka otsekulud väljaarvata. Aga kord ostad ja 5 aastat naudid. Isegi Kuntsile ei pea midagi viskama. Ivole samuti mitte. Raip ainult elektrihind on jäle kõrge. Õnneks seda maksab ka Ivo. Keskerakond äkki lööb korra majja? Siis kui Savisaar peaminister oli, siis oli elektrihind kenasti nigu jääkambris kinni. Elekter muudkui surises aga maksama ei pidanud õieti miskit. Oli meil läänemaailma odavaim elekter. Investeeringuid tehti ainult laenu eest. Igasugused valgekraelised spekulandid siit ja sealtpoolt lompi tahtsid võileivahinnaga kogu kremplile käe peale panna. Midagi läks asjajamises viltu. Keegi poliitikutest sai aru, et kui krempel riigi omaks jätta siis saab sealt kilekottidega lõputult raha välja lohistada. Aga me ei nurise. Lihtsalt aitab laristamisest. Vahel peab hinnapoliitikat lihtsalt korrigeerima.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Drammeni 1.6km klassikasprindi eelsõit (67 meest):
1. KLAEBO
2. BRANDSDAL
3. FOSSLI

54. RÄNKEL +12.57
56. KILP +13.07
59. EINASTE +14.22
66. ALEV +18.82

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Selle külanime kandva MTÜ 4 liikmel on mõnus äraolemine OMini tagatud. 3 aastat tagasi saadud 10. koht tagas neljaks aastaks toetusrahad. Vahepeal korralikke tulemusi näitama ei pea.
Vastutuse kehvade tulemuste eest võtab endale treener, kellel pole kutsetunnistustki.
C'est la vie.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

"Rein on tegija"
Pullerits, kiitsite heaks Reinu reisilemineku ettepaneku teise mehe naisega. Mis mõnu teile sellest kujuneks?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Ilusat naistepäeva Pulleritsule ja Sorokinile! Palju lilli!

 
At 16:36, Anonymous Ivo said...

14:50
Kaheksajala ratatouille merikapsa, pickled tomatite ja oliividega - viib keele alla!
See on tore, et lumepuudusele vaatamata panete kõvasti suuska.
NB! Nüüdsest igast 50 €-st 5 € Pulleritsule. Uue ratta ostmiseks! Pulleritsu ülipopulaarse blogita oleksite täielikus infosulus, spordisõbrad.
Üks eelteada ka. Varsti ka kõigil võimalus osta Ilmatsalu Snow Station AS aktsiaid. Sellest siis, kui Eestis tagasi.
Oi, kuidas päike võtab juba! Läheme laagriga õhtusele sõiduringile.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Kellele tundus, et igakuine paarsada eurut koondisele, siis just Teile on üks pöörane viis oma raha eelarvet paljastavale tippharrastussportlase kaukasse anda: http://ultraspordist.blogspot.com.ee/2017/03/mis-on-10-kordse-ultratriatloni-hind.html

10-kordne triatlon ainult 9k€ eest! Katsuge ise odavamalt kümme korda koos provvaga Lantsiarottel ära käia - ei õnnestu, pealegi kulub ühe suve asemel kümmekond aastat! Kokkuostuhind on sääst!

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Treeningkotti ununenud spordisoki ceviche’t sulle, Ivo.
Jutt lühike, kuna tagasi tuled, tulen lennujaama vastu.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Miks just Rein?

 
At 22:09, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits,
Fresnos, CA on teada saadud, et olete suur Ameerika austaja. Meil noormeestel on Teile ühtteist öelda. Kui sõidate USAsse, külastage ka Fresnot.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Tänasel MK-sprindil kasutatakse esimest korda uut klassikatehnika päästmisvõtet

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/murdmaasuusatamine/tanasel-mk-sprindil-kasutatakse-esimest-korda-uut-klassikatehnika-paastmisvotet?id=77478300

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Martin-poja, igasugust kust pole küll siia puhtale valgele seinale vaja pritsida.
Kuseme rahulikult privaatselt ikka kodus kinnise ukse taga, onju.

 
At 22:55, Anonymous Martin said...

Josh, minu sõber, vahetusüliõpilane USA-st ütleb, et Pullerits ei tohikski $300 kallimat ratast osta. Neegrid võtavad ära, võivad peksa ka anda.

 
At 07:20, Anonymous Anonüümne said...

Need suusatajad on ikka täis tumbad mõnikord.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, võite jätkata... 99% ei saanud aru.

 
At 10:15, Anonymous Vänto, 650ste jooksudega said...

07:20, sõite jälle juba esimestel hommikutundidel saastunud liha ja hakkasite pseudo-anonüümikut "suusatajaks" pidama?

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Võtke või jätke, aga see Ivo hakkab mulle juba meeldima. Mahe huumor kulub marjaks.
Teet

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

11:34
Priit ongi laheda huumoriga vend...

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Teppanit on vara veel hukka mõista, esimene aasta peatreenerina ei pruugi kohe tulemust tuua. Vaatame, mis järgmisel saab. Kui siis ka midagi ei tule, siis ..., küll siis jõuame ta sitaga üle kallata :)

 
At 17:29, Anonymous Martin, spordisemioloogia tudeng said...

*Pane kas või kõik 3 Teppanit (või oli neid 4) suusakoondist treenima, tulemused on ikka s.tad. Kes võtab vastutuse?

*Rein Taaramäel sõit ei lähe. Nimekirja lõpusosas. Nagu ketaspiduriga sõidaks. Kes võtab vastutuse?

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Teatemeeskond, ringiga sisse liidritelt kolme vahetusega, kõik neli liiget ühest MTÜst, kes vastutab suusaturistide MTÜ treener või rahvuskoondise peatreener?

 
At 18:28, Blogger Siin said...

Taaramäe eest ei pea keegi vastutama, täitsa oma raha eest toimetab

 
At 22:35, Anonymous Martin, ei ole "Rein on tegija" klubi liige said...

Teet,
eks Ivo on Malagas lamamistoolis välisbasseini ääres, naudib õhtupäikest ja vaatab, kuidas päevitunud eestlaste rattalaagripunt sumiseb ja "San Migueli" ja kohaliku veini pudeleid lahti korgib. Suurel vokivaagnal säriseb hõrgutavat lõhna levitav kaheksajalapaella. Kostab kitarri helisid ja hispaaniakeelset laulu...
Samal ajal istub Pullerits toimetuse newsroom-is oma laua taga. Tema ees on kaks virna ümbrikutega. Ettevaatlikult lõikab Pullerits kääridega ümbrikuid lahti. Juhatuse liikmele kohase kõhukese ette kasvatanud Hanno Tomberg astub mööda, küsib: "Mis need on?"
- "Lugejate kirjad".
Pullerits sobrab ümbrikutes. Seal on hoolikalt kokkumurtud käsitsi kirjutatud lehed. Pullerits viskab need prügikasti. Mingid kviitungid. Prügikasti.
Leitud rahatähed sorteerib Pullerits hoolikalt suuruse järgi pakikesteks.
Küüni tn pangakontoris on Pullerits klienditeenindajale juba igapäevane tuttav. Sularaha sissemakse? Jah. Maksekorraldus? Jah, Hispaania.
Ja paneme tähele - Pulleritsule on ilmunud raha uue ratta ostmiseks.

 
At 00:47, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne registreerunud kasutaja "Siin", mis te sealt puusalt seda soola topsutate. EJL-il on samuti koondised ja hulgi asjapulkasid.

 
At 09:48, Blogger raybanoutlet001 said...

ray ban sunglasses
the north face outlet
ecco shoes
kobe 9
ray ban sunglasses
kansas city chiefs jerseys
red valentino
birkenstock sandals
nike air force 1
michael kors handbags
2017.3.29

 
At 05:43, Blogger Unknown said...

prada sunglasses
cheap basketball shoes
lebron 13 low
fitflops
ultra boost
cheap jordans
pandora bracelet
nike kyrie 3
jordan retro
kobe 9

 
At 06:22, Blogger raybanoutlet001 said...

ed hardy
ugg outlet
michael kors outlet
nike outlet
adidas nmd
ugg outlet
polo ralph lauren outlet
ray ban sunglasses
kate spade sale
kobe 9

 
At 11:13, Blogger raybanoutlet001 said...

fitflop shoes
ferragamo shoes
jordan shoes
cheap oakley sunglasses
true religion outlet
polo ralph lauren
michael kors
longchamp outlet
coach outlet online
replica rolex

 

Postita kommentaar

<< Esileht