kolmapäev, märts 15, 2017

Pullerits: Miks ei tohi naisi lubada spordipoodi?

See on vähemalt poolte meeste huvides, et Eesti spordipoed, ikka need korralikumad ja paremini varustatud, kuulutataks naistevabaks alaks.

Nii, nüüd, kui naisõiguslased on tagajalgele, vahtu ja marru aetud, saame selle teemaga kainelt mõtlevate meeste seltskonnas rahulikult, omavahel edasi minna – et miks. See siin on teema, millest keegi avalikult ei räägi, isegi mehed mitte, ka kõige alfaisasemad nende seast.

Nagu teada, olen viimasel ajal külastanud spordikauplusi, uurinud jalgrataste hindu ja, mis peamine, vestelnud kaupluste töötajatega. Nende jutust koorub nii mõndagi huvitavat.

Ühest vestlusest tuli välja, et vähemalt pooltel meestel on poetada isiklik probleem, kui suurema asja ostmiseks läheb. Nimelt selgus, et pooled mehed ei soovi, et nende naine saaks teada, kui palju soetatud varustus tegelikult maksab.

Seetõttu, nagu kaupluse kogenud töötaja mulle rääkis, soovivad pooled mehed kallimate ostude puhul maksta tingimata sularahas, et kuskile ei jääks kirjalikku tõendit, kui palju nad näiteks ratta või suusapaari eest välja käisid, ja paluvad hoida seda ka muul moel salajas. Sest need summad, tõdegem, on ju kolossaalsed.

Minge spordipoodi ja te veendute, et kui tahate tipptasemel suusapaari, siis selle hinnasilt võib küündida 699 euroni. Olen oma silmaga näinud, tean, millest räägin. Veel hullem on lugu jalgratastega, mida, nagu te ilmselt teate, vahetab mõni mees iga hooaja järel. Ja ei vaheta mitte seepärast, et eelmine ratas sai ostetud liiga odav ning see lagunes suve jooksul ära. Vahetab seepärast, et saada veel värskem, veel moodsam mudel.

Aga vähegi võistlusvõimelise ratta hind algab ikka üksjagu suuremast summast kui 2000 eurot. Lihtsalt öeldes: üksainus jalgratas maksab kaks Eesti keskmist palka. Tegelikult palju rohkem, kui sinna lähevad juurde muud osad, alates kompuutrist, vattmeetrist ja lõpetades elektroonilise käiguvahetaja või ekstrakergete jooksudega. Täiesti vabalt võib ratta hind kerkida üle 3000 euro, isegi üle 4000 euro.

Arusaadav, et sellist rahapaigutust, kui te pole just poolmiljonär – ja enamik seda ei ole, ükskõik kui kõva mehe nägu püüavad teha need, kes sõidavad võistlustele firmamaasturi nagu enda omaga ja maksavad oma unistuste kodu, põllu serva ehitatud küprokimaja eest palehigis võlga (aga seda me ju ei näe, näeme, et oi, küll elab uhkelt, kuigi tegelikult on maja panga oma) –, et sellist rahapaigutust on kodus keeruline, kui mitte võimatu põhjendada. Liiati veel olukorras, kus naine tahab osta kevadel uue kleidi, aga mees ütleb, et «segi oled peast või, sellise riidejupi eest 149 eurot?!?».

Seetõttu, nagu mulle tuntud spordipoe kogenud ja elunäinud töötaja avaldaski, soovivad pooled mehed, et ostetud spordivarustuse hind kuskilt mingil moel ega juhul välja ei paistaks.

Ja meeste õnneks naised spordivarustusest ei jagagi (mis on loomulik, sest isegi mina suurt ei jaga), mistõttu on neile kodus ilmselt lihtne põhjendada, et näe, ratas samasugune nagu eelmine, spordipoest odavalt sain, oma eelmise andsin väga soodsalt müüki, üks loll ostis ära – ja ega väliselt ju tõesti vahet ole: suusk on suusk ja ratas on ratas.

Aga suur seletamine ootab mehi ees, kui naine peaks hakkama ükskord teemasse süüvima, uurima, kuhu tegelikult kaob raha, ja avastama, et suusal ja suusal on väga suur vahe ning rattal ja rattal samuti. Ja et need ei maksa sugugi 250 eurot, vaid 2500 eurot.

Seepärast ongi, nagu hiljuti spordipoes peetud vestlusest teada sain, paljude meeste elulistes huvides, et naine ei satuks eluilmaski spordipoodi. Ja et perekonnas suured tülid ära hoida – lähisuhteheitlused on ju nüüd hitt-teema, kusjuures vägivallaks on hakatud pidama ka verbaalset arveteõiendamist –, oleks kõigi ühistes huvides, kui naised spordipoodidesse ei satuks.

Kes vajab pärast seda sõnavõttu närvide rahustamist, saab rahus minuga päikse käes kaasa sõita siin.

Foto 1: Rademari spordipood Tallinnas Tartu maantee alguses aastal 2000. Foto autor: Ander Ilp, Postimees/Scanpix
Foto 2: Rademari spordipoe töötaja Anete Roosiaas aastal 2014. Foto autor: Stanislav Moshkov, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Rademari spordipoe teenindaja Hasso Paap ja klient Pille Lodi proovimas uiske aastal 2008. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 4: Järveotsa keskuses spordikaupluse Hype avamine aastal 2000. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Mingil põhjusel on Riina Suhotskaja Järveotsa keskuses spordikaupluse Hype avamisel aastal 2000 oma käekoti sise põrandale laotanud. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix

51 Kommentaarid:

At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult pole see eriline mure - liida kokku naise poolt aastas ainuüksi kosmeetikale kulutatud summad ja saad kokku suurema raha kui üksik ratas kord aastas.
Hiljem on lihtsama - kleit sulle, rattapüksid mulle jne. jne.

Lihtsalt mõned mehed ei tunne naisega läbirääkimise kunsti.

 
At 11:16, Anonymous Margus said...

Kas selline mees, kes ei julge oma naisele öelda kui palju ta kulutab spordile, tohib üldse poodi minna? Veidi pehmo või mis?

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Elu lõbusaim 800m jooks, ilmarekordiline aeg ja masina allutamine lihale: https://www.facebook.com/bbcthree/videos/10154591783355787/?hc_ref=NEWSFEED

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit ise nägi ükskord poes, et suusad maksavad 699€!
Ulme!

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

No miks siis ei tohi?

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida pekki?
Meil kodus on viisakas kokkulepe - tema ei küsi spordivahendite hindu ja mina ei uuri riiete maksumust. Mõlemad õnnelikud.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

"Ja meeste õnneks naised spordivarustusest ei jagagi (mis on loomulik, sest ega mina ka suurt jaga)."

Väga mitmeti mõistetav lause, Priit.

H.

 
At 16:52, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Olen vist tõesti õnnelik mees, pole iial probleemi olnud mida ma ostan ja kust ostan. Kui vaja ja saan seda omale lubada, ilma, et keegi kannataks siis on kõik Ok. Kui noor olin tuli sportida koledate vene kobakatega, miks mitte siis vähemalt nüüdki omale ilusaid mänguasju lubada. Kuna naine kulutab kosmeetikale minimaalselt (näeb selleks liiga hea välja, et ennast
pidevalt mingi kahtlase pasaga tuunida) ,saab temagi aegajalt uue ratta, suusad jne.

 
At 17:05, Blogger Kaur said...

Milleks üldse sportlasele naine?

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Mehed jäävad alati lasteks, ainult mänguasjad lähevad järjest kallimaks.

 
At 17:55, Anonymous MargusM said...

Priit, palju sa kodus oma maastikuratta hinnaks ütlesid? ..või kauplesid ka aastase kosmeetika väljamineku vastu ratta välja?

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Probleem peitub suure suuga sporditarvete müüjates, mitte nõudlikes naistes.
Müüja laulab PP-le rõõmsalt teiste kundede erisoovid välja (samas raskesti usutav, et mehed paluvad võltsarveid koostada, et maksumust väiksemana näidata), hiljem möliseb see müügispets teistele, mida PP soovis osta ja kui asjatundmatu ta juppide osas on.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas päälinna rattapoode ka olete läbi kamminud?
Või on mõni neist küllakutse saatnud?
Kas Arteris tuleb autotutvustuse asemel velopromo?

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Korjab siit üles idee rattatutvustusi teha? ÄP, PM, TM, MaOJ...

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Kilba. Pildimäng.
Kes on prillidega noormees pildil nr 4?

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Nomaei tea, mis kuradi mees sa oled, kui selliste asjadega pead susserdama?
See on nüüd küll puhas pehmode värk ja välimääraja.
Pole ka ausalt sellist kohanud.

Ärge naisi nii lollideks ka pidage.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Pildil on Vene koondise määrdemees, mehe kaisus olev kaunitar ei endine särtsakas suusataja, tänane baaba tähtsal ametikohal tolles samas riigis.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

00.18, kas sa oled purjus et seda veetlevat daami Jelena Välbeks pead. viitsid vaata uuesti;)
välbe vastu nôjatub ühe teise mehe naine ja see mees on ka pildil (Vihjeks: peab koos OM pronksimehega tuntud spordipoodi)

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Õiglane oleks, kui naine saaks ka mõnikord selle kalli rattaga sõita ja Priit võib siis samal ajal seda 149 kroonist kleiti kodus proovida.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, hoia oma töölkäimine ka naise eest saladuses, hakkab veel su palga vastu huvi tundma . . .

 
At 10:46, Blogger Priit Pullerits said...

...Mehed, ma ei räägi endast, ma räägin pooltest teistest meestest.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

09:27. Välbe Briko rohutirtsuprillid on küll naljakad. Aga naise nimi oli vist Merle... Kas sajandi alguses oli veel Välbel külje all?

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Krt, kui ma oma naise varustust vaatan - suusad, rullid, ratas jne... Hmm! Aga ta pole õnneks ka huvi tundnud, palju mu purjeka ''must'' genu maksis :)

 
At 13:39, Blogger Priit Pullerits said...

Siin mõni mees üritab ässatseda, et ta ostnud naisele spordivarustust. Kahh mõni asi. Õige mees ostab ikka naisele auto, ja mitte mingi odava eurokäbliku, kuhu ei mahu kaunite riietega õieti äragi, vaid ikka korraliku suure ameeriklase, kuhu ei pea nii sisse ronima, nagu istuks lörtsti madalale asfaldile maha.

 
At 13:54, Blogger Priit Pullerits said...

Siin Lemeksi suusatalve parimate koondarvestus:
http://tartu.postimees.ee/4047965/vaata-kes-joudsid-tartu-suusasarjas-esikolmikusse?_ga=1.50064102.1107269603.1479062068

 
At 14:20, Anonymous MargusM said...

Priit, ma tänan, tundub et vähemalt ühes kriteeriumis olen ma "õige mees". Nimelt ostsingi enne naisele ameerika auto, praegu otsin talle korralikku ratast kuid sellega saan ise hakkama ja pole plogi vaja risustada.
Küsimus sulle: kas teie pere ameeriklane on sinu või naise oma?
Kuidas kirjeldada meest kes sõidab naise rattaga ja autoga?

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Õige mees....aaahhh,vaadake ette! Oksepilv tulekul! Põgenege!

 
At 15:49, Anonymous Kusta, Kadjaste külavanema nõunik. said...

Tore tõdeda, et hr Pullerits on lõpuks leidnud, selle päris oma nišši ja hakanud tegelema abielu nõustamisega. Jaksu ja edu hr Pullerits.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Soovin teada, kas enne tähtsaid võistlusi oleks õigem seksida ise peal olles või vastupidi? Äkki oleks õigem hoopis seksist hoiduda ja purakas rajale kaasa võtta?
Aivar, noor ja lootustandev sportlane

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Aivar, ei ole sa enam noor ja lootustandev ammugi mitte.
Mati

 
At 16:23, Anonymous Jura said...

Täna on leinapäev. Meie armastatud kindral Einseln tegi viimse hingtõmbe. Nagu teada on tema see mees kelle käskkirjaga nr 1 (01.01.1995) hakkab sõjaseisukord pihta relvaoperatsiooni toimumise hetkest Eesti kontrolljoone või riigipiir ületamisel ja tühistatakse ainult Eesti Vabariigi Presidendi avaliku ja kirjaliku korraldusega. Kindral Terras on 25.09.2014 kinnitanud nimetatud käskkirja kehtivust tänaseni. 05.09.2014 toimus relvastatud piiriintsident mida President Ilves on nimetanud oma USA-s 09.03.2017 peetud kõnes agressiooniks. Seega on Eestis juriidiliselt sõjaseisukord alates 05.09.2014. Seda pole ei President Ilves ega President Kaljulaid avaliku ja kirjaliku korraldusega tühistanud. Selle järgi võib Eestis praegu piirata mitmeid põhiõigusi. Kuid tänu sellele on Eesti põhiseaduse § 131 järgi kehtetud 2015 toimunud Riigikogu ning 2016 toimunud presidendi valimised ja varasemat Riigikogu koosseisu ja President Ilvese tegevust on põhiseaduse vastaselt takistatud, mistõttu on Eestis täna võimuvaakum, mida kinnitab ka eksiilis viibiv jurist Ivo (Toompea rotiurkast) ja ainuke õige Eesti esindaja on täna eksiilis viibiv President Ilves. Olukorra teeb pentsikuks veel asjaolu, et keegi ei tea millal ja kes sõjaseisukorra lõpetab. Ametlikult peab seda tegema President Ilves. Samas selle paberi tegemine tähendab ka koheselt erakorralisi Riigikogu ja Presidendi valimisi.

Mina küsin, et mille eest Eesti riigi juristid palka saavad kui nad ei ole tänaseni suutnud seda õigusvaakumit ära lahendada?

 
At 19:29, Anonymous Martin, Linnar Priimägi Memorial Centre, Tallinn said...

USA agent Einseln, kelle Eestisse kutsus USA agent Meri, koostas paberi, mida USA agent Ilves pole tühistanud ja seepärast tuleb see USA agent Pulleritsu blogis teemaks võtta. Nii tahtsite öelda, 16:23?

 
At 19:37, Anonymous Marek, vabatahtlik said...

16:23, eksiilis on ka hr Öövel, kodukaitse, et mitte öelda rahvuskaarti päälik. Tuline kahju, kui juriidiliste jaburuste tõttu jääb sõda välja kuulutamata ja üks korralik mäsu maha pidamata.

 
At 19:37, Anonymous Vello, Aravete mälumänguklubi said...

Kilba, mehed!
Seekord teile üks "sahvtisem" küsimus.
Mitu last on juristil ja avaliku elu tegelasel Varro Vooglaiul?
1) 4 last
2) 5 last
3) 6 last
4) mitte ühtegi, sest homodel ei ole lapsi

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas tal mitte 5 ei olnud? Toimekas mees paistab olema.

 
At 19:47, Anonymous Vello said...

Ei ole õige vastus, 19:41! Mõtleme veel!

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Siis oli 6.

 
At 20:04, Anonymous Vello said...

Õnnitlen! Õige vastus, 19:49!
Minge homme "Postimehe" kontorist läbi, Pullerits annab teile vautšeri, millega saate suvalisest Eesti rattapoest vana ratta ettenäitamisel (selle võite ära visata) 2017. a mudeli uue ratta hinnast 50% alla. Skeemis osalevad A&T Sport, Hawaii Express, Velopluss, Rademar jpt tuntud rattapoed. Lisaks saate 200 € väärtuses lisavarustust omal valikul ja kupongi Dr Holdeni ühele Haanja100 üritusele, omal valikul suusk, ratas või jooks.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Vat nii, homod, tehke järgi!
Varrol on 6 last, hetkeseisuga.
Ja palju teil on?

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, mõne mehe naise ratas maksab rohkem, kui mõne mehe naise ameeriklane.)))

 
At 23:15, Anonymous Risto Mehine said...

Rattahooaeg on ukse ees.
Grupisõit on ajavõit.

http://sport.postimees.ee/264311/grupisoit-nouab-oskusi-ja-koostoeoed

http://treener.eok.ee/dokument_open.php?dokument_id=217

 
At 08:08, Anonymous Vello said...

Risto, grupisõit nõuab oskusi, vaataja aga nõuab verd. Grupisõit - goyalikud laibahunnikud-külakuhjad, üle lenku lendamine, teepiirdesse panemine jms. Kõike seda pakutakse Eesti maanteesõitudel ja väga väikese raha eest.

Mehed, õhtul siis jälle kilba! Parimate vastajate vahel loosime välja ehtsa Canuyon karbonraami ja SRAM-grupiga profimaanteeratta. Suurepärane 3800 € väärtuses kingitus algavaks hooajaks! Kaasa komplekt kiire veerevusega Continental maanteekumme ja raami külge kinnitatav ülikerge, ainult 50 g kaaluv teleskoopne käsipump.

Soojenduseks mõistatage, milline World Tour meeskondadest sõidab 2017. a hooajal Canuyoni ratastega? Auhinnad, nagu ikka, Pulleritsult/Postimehelt.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Miks kunagi ei ole juttu ujumisest kui üldkehalisest arendajast? Priit, kas oskate ujuda? ;)

 
At 12:14, Anonymous Jura said...

Martin, infosõja tingimustes, esitavad meie esindajad väljaspool Eestit hoopis teistsugust kuvandit kui Eestis avalikult räägitakse. Ebademokraatlikus riigis on asümmeetriline info jagamine tavaline, demokraatlikus riigis aga lööb üles kõik punased ohulipud. Kui lipud lehvivad siis tuleb tegeleda füüsilise ettevalmistusega. Rattasõit 11 kg rattal on sobilik meetod põgenevatele rottidele. Mäletame kuidas 2014 võttis maad imporditud psyhhop "jääkuubiku hullus", millest oli juttu Läti haagi teinud PP blogikandes . Mis juhtus Priidul Lätis me ei tea, võib-olla sokutas Priit venelastele kuhugi mõne USA-st pärit desinformatsiooni sisaldava kohvri. Kohver veeti igatahes 2 nädalat hiljem 20 km sellest Priidu Läti haagi kohast eemal üle Vene piiri. Eelmine aasta üritas Priit ületada uuesti Läti piiri, kuid seekord niitis Sikanov(-i agent) meie sidemehe ohtrate luumurdudega maha, kas see oli tasu PP topeltmängu eest? Kohvri juhtum on tänases Eesti meedias maha vaikitud, kuid President Ilves kasutas seda USA-s agressiooni näitena. Seega väljaspool Eestit elab kuvand, et Eestis on dejure sõjaseisukord, samas siin lasti selle situatsiooni tekkel endale pähe jääkuubikuid, meenutuseks jääkeldris mahasurutud lippude lehvitajate püüdluste luhtumisele. Peapesu toimib siin 100%! Jälgime edasi Eestist eksiilis olevate inimeste poolt läände levitavat asümmeetrilist teavet, sellest selgub, millal tuleb nõrgema füüsisega inimestel astuda lennukisse või valgesse laeva. Need kes info maha magavad, need peavad lootma oma sportlikule ettevalmistusele. 11 kilose rattaga sellist ettevalmistust ei saada. Harjutada tuleb ikka 15-20 kiloste isenditega, mille tõstmisel rasketes kohtades areneb ka ülakeha lihaskond. Võimalik, et just ülakeha muskulatuur mitte näpuosavaus paneb paika selle, kes keerulisel ajal tekkivates sündmustes hakkama saab ja kes jääb ootama armu.

 
At 13:11, Anonymous MargusM said...

Hea uudis on see et 11kg ratta saab alati tuunida ~20kg rattaks. Vastupidine on keerulisem.
Juunis-juulis on eestlaste low budget eksperimentaal ekspeditsioon 'meerikamaal, eks siis ole näha palju seda asümeetrilist infot eetrisse paisatakse. Alternatiivtõde on IN.

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Naine naiseks, aga kui su ülemus su uut uhket ratast(rattaid) näeb, see võib olla hullemate tagajärgedega...oma oodatud palgakõrgenduse võid ära unustada vähemalt paariks aastaks, sest "milleks rikkale raha juurde vaja"

 
At 08:01, Blogger Unknown said...

coach outlet
louis vuitton outlet stores
louis vuitton outlet
lebron james shoes
pandora jewelry
nike foamposite
polo outlet
nike shoes
christian louboutin shoes
coach outlet online
chanyuan2017.03.27

 
At 09:47, Blogger raybanoutlet001 said...

ray ban sunglasses
the north face outlet
ecco shoes
kobe 9
ray ban sunglasses
kansas city chiefs jerseys
red valentino
birkenstock sandals
nike air force 1
michael kors handbags
2017.3.29

 
At 05:45, Blogger Unknown said...

yeezys
timberland shoes
nike roshe run
burberry scarf
jordan shoes
nike air force 1 low
adidas ultra boost
nike air max
adidas stan smith
air max 2018

 
At 04:40, Blogger Unknown said...

hermes belts for men
longchamp bags
true religion
michael kors outlet
james harden shoes
adidas stan smith women
adidas neo
yeezy shoes
harden shoes
hermes birkin

 
At 10:15, Blogger raybanoutlet001 said...

oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
ray ban sunglasses
cheap ray bans
jordan shoes
fitflops sale clearance
tods shoes
nike shoes
cheap nike shoes
instyler max

 

Postita kommentaar

<< Esileht