teisipäev, veebruar 07, 2017

Pullerits: Siin see on - täiesti tasuta turundusnõu Indrek Kelgule!

Ain-Alar Juhanson (fotol paremal) on šõule küll hilja tulnud, aga mõnest vanast šõutajast juba mööda läinud. (Okei, see sai veidi rohmakas kohandus ingliskeelsest väljendist «Late for the Show, but Ready to Go!».) Möödunud näiteks Indrek Kelgust. Selleks on Eestis professionaalsed meediamonitoorijad, kes mõõdavad, kui palju on ühte või teist tegelast või üritust ajakirjanduses mainitud, ja ma ei hakka siin nende eest leiba ära sööma, kuid ühte võib päris kindlalt monitoorimatagi väita: Juhansoni korraldatav Otepää Ironmani triatlon on viimastel aastatel palju rohkem avalikes teabekanalites figureerinud kui Kelgu korraldatav Otepäält algav Tartu maraton. Ja seda vaatamata tõsiasjale, et triatlon (olgugi, et antud juhul poolpikk) on palju raskem ja ka rohkem varustust nõudev ala, kui on klassikaline suusatamine.

Juhansoni trikk ja edu pant on väga lihtne: ta on värvanud oma üritusele tuntud näod. Eelmisel hooajal olid nendeks muusik Tanel Padar (fotol vasakul) ja spordireporter Kalev Kruus, tänavu on nendeks näitlejad Raivo E. Tamm ja Märt Avandi. Juhansoni turundus oli nii massiivne ja jõuline – tal oli selle tegemiseks eraldi mees –, et suvel haaras see mindki, ehkki ma ei ole ju mingi triatleet ega kavatsegi triatloni proovida (ei taha põlvedega joostes enam riskida, nagu kõik teavad, ning ujumine on mulle vastunäidustatud juba ainuüksi lähtudes tõsiasjast, et olen Lõvi tähtkujust, mida ka siin küllaga küllap tunda olete saanud). Juhansoni esindaja võttis mullu suvel minuga ühendust ning soovis korraldada minu ja Padari rattasõitu, millega ma olnuks nõus – mõelge ise, kiivrile kinnitatud GoPro kaameraga oleks saanud sellest ju hea videoreportaaži! –, kui üks kurv Valgas ei oleks mind sadulast visanud. Edasine on Eesti eelmise spordiaasta üks kurbi suursündmusi.

Niisiis, meil on praegu veebruari algus, mingist triatlonist kui meie kliimavööndis suvealast ei maksa veel unistadagi, aga juba on Juhanson (fotol vasakul esiplaanil) oma Ironmaniga olnud palju-palju rohkem sõnas ja pildil kui Kelk oma Tartu maratoniga, mis on puhas taliala ning milleni on jäänud veel vähem kui kolm nädalat. Kas teile ei tundu see imelik? Kas teile ei näi, et miski on kuskil viltu ja puudu?

Jah, me teame, et Kelgu juhitav Klubi Tartu Maraton on saanud aastaiks 2017-2019 Euroopa regionaalarengu fondilt 200 000 eurot, et teha välisturundust, mille eesmärk on Tartu maratoni ja sihtkoha tutvustamine välisriikides ning potentsiaalsetes väliskülalistes reisimotivatsiooni tekitamine. Aga miks on kodutanumal jäetud asjad unarusse? Miks kuuleme siin Tartu maratonist nii vähe? Ja sedagi üksnes kontekstis, et toimub, ei toimu...

Aga sellepärast, et võistlust ei tee suureks Kelk, võistlust ei tee suureks isegi mitte Juha Mieto ega Thomas Wassberg, kui nad hooliks siia tulekust. Võistluse teevad suureks meie oma eesti inimesed – ja neid inimesi Tartu maratonil ei ole. Tõsi, on siiski mingid arvud, ja mitte väga väiksed: pikale distantsile oli mõni aeg tagasi kirja pannud 2967 osalejat ja lühikesele 629. No ja siis? Kas te näete mõnda neist inimestest? (Ma ei räägi teist.) Kuna ei näe, siis pole ka kellestki kirjutada ega kedagi näidata. Samal ajal kui Juhanson (fotol ülal paremal keskel) laseb näidata Tamme ja Avandit ning rääkida neist. Ja tänu massiivjõulisele turundusele võib ta kergitada Otepää triatloni osalustasu ligi 250 euroni ning keegi ei pahanda, kõik maksavad rõõmuga, samas kui Kelgu üritusi saadab viimastel aastatel üha häälekamalt pahameel, miks nendel osalemise eest tuleb nii kõva hinda tasuda, olgugi et Juhansoni võistlusega võrreldes maksavad need kaks ja rohkemgi korda vähem.

Ma ei pea siin pikemalt seletama – te saate isegi asjast aru. Tartu maraton on loorberitele (või pigem lumehangedele? või rohelisele murule??) puhkama jäänud, samal ajal kui uued tulijad, nagu Juhansoni Ironman, on agressiivselt ja innovaatiliselt turule murdnud. Ja turgu vallutanud. Ironmani osalejaskond muudkui suureneb, Tartu maratonil ja ka teistel Klubi Tartu Maraton üritustel mitte.

Pikki aastaid ja pikka aega, eelmise kümnendi teisest poolest, oli Tartu maratonil siiski vähemalt üks vähegi avalik nägu. See oli, nagu te just õigesti oletasite, minu nägu (fotol vasakul). Aastaid sai tehtud ennastsalgavat tööd, kirjutatud enne maratoni arvutul hulgal lugusid nii siin blogis, Postimehes kui Postimehe Maratoni-lisas, räägitud Tartu maratonist raadios, kutsutud kord enda juhitud saatesse ka Indrek Kelk jne. Alles hiljuti rääkis üks Tartu kõva suusamees, et oli alati huvitav jälgida minu treeninguid maratoniks ja elada kaasa ning vaadata, milliste tulemusteni jõuan. Pole saladus, et sadadele oli üheks olulisemaks küsimuseks, millise koha ja ajaga ma lõpetan ning kuidas suhestub nende resultaat minu tulemusse. See, pole liialdus väita, läks paljudele rohkem korda kui see, kes tuli Tartu maratonil näiteks kolmandaks või kuuendaks.

See oli kolossaalne töö, mis sai pikkade aastate jooksul vabast tahtest ära tehtud. Ja tänutäheks selle eest, nagu ameeriklased ütlevad, ei olnud isegi mitte üksainus närune t-särk. Tänutäheks selle hiiglasliku vabatahtliku turundustöö eest on, nagu te nüüd isegi teate...

Art Soonets ütleb sellistel puhkudel tabavalt: ükski heategu ei jää karistamata.

Aga mina, näete, jagan siin taas Kelgule head nõu - nagu mullu kevadel, kuidas muuta Tartu rattaralli ohutumaks, ja mullu talvel, kuidas säilitada Tartu maratonil ehe mees mehe vastu võitlus ja mitte minna netoajaga pehmotamise teed -, ja teinud seda ikka ja jälle täiesti tasuta: kus on Tartu maratoni avalikud näod ja kes on Tartu maratoni kuulsad nimed? Ma ei näe neid. Ma ei kuule neid. Miks? Millal ilmuvad? Jajah, on plakatil Raul Olle (fotol vasakul), kes kutsub kirjutama Tartu maratonil oma lugu, aga kui paljud võimalikud suusahuvilised samastavad end Raul Ollega, Vasaloppeti ning kolme Tartu maratoni võitjaga? Olle on suusatajana tavainimestega võrreldes ikkagi teiselt planeedilt. Aga kes on eeskjuju ja innustaja viie ja rohkem tunniga sõitjale?

Foto 1: Ain-Alar Juhanson 2012. aastal Otepää MK-etapil tähtede sõidul. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Tanel Padar 2006. aastal Tallinnas Vabaduse platsil suusatamas. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 3: Ain-Alar Juhanson võitmas tunamullu Otepää MK-etapil VIPide suusasprinti Raio Piiroja ees. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Ain-Alar Juhanson kõrgumas tunamullu Otepää MK-etapil VIPide suusasprindi finišis võitjana üle konkurentide peade. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Priit Pullerits 2010. aasta Tartu maratoni finišis. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 6: Raul Olle eelmiste jõulude eel Otepääl suusavõistlustel.
Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

56 Kommentaarid:

At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Kelk on nõrk turundaja. Võtku nt Peeter Rebane või mõni teine selle kaliibri tegelane appi.

Tartu Maratoni üles töötamine tänasest seisust on mitmeaastane projekt ning vaja läheb nii Juha Mietot kui ka paljusid teisi.

Esmalt on aga vaja uut suuremat peasponsorit, kellega koos plane tegema hakata.
Kelk ise seda hankida ei suuda. Ning selles töös tasuta abi ei paku.

NB! Mietol oli nädal tagasi veel sel hooajal 0 kilomeetrit sõidetud, sest Lääne-Soomes/Pohjanmaal lumeolud olnud viletsad ning aega vähe. Mees ise aga tippvormis...

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Osalustasu ja ürituse sportlik tase on siin pöördvõrdelises sõltuvuses.
Ega kõvemad harrastajad ei loovuta oma 650 -st kuusissetulekust 250 stardimaksuks.
Eestis-Lätis on küllalt 5 eurose osalustasu ja hea auhinnalauaga võistlusi.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, hale katse ennast Tartu Maratoni starti suruda.
Lisaks:
- Otepää poolpikk triatlon EI OLE RASKEM kui Tartu Maraton. Olen mõlemaid alasid teinud - TM suusamaratoni üle kümne korra ja 70,3 triatloni 5 korda. See, et sina ujuda ei oska (ise blogis kunagi kirjutasid), ei tee üritust TEISTELE raskemaks.
- viide rahade eraldamisest KTM on natuke "kallutatud". Selle tulemus oligi mõeldud Eestist väljapoole ning ei peagi kajastuma mõjus Eesti siseselt. Sobražaješ, paren?

Ja veel - saa meheks ning jäta virisemine! Ükski õige mees ei trügi vägisi sinna seltskonda kuhu teda ei soovita. Enamgi veel, õige mees valib ka siis, kui teda kutsutakse, et kas läheb või ei!

 
At 11:00, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine, 10:42: Mulle ei meeldi valed ja vääraks väänatud tõlgendused. Ma ei ürita siin end Tartu maratoni starti suruda. Isegi sellist tagamõtet pole. Teiseks, ma ei virise. See, et sai TMi heaks palju tehtud, on fakt, ja et selle eest ei saanud isegi stupid t-shirti, on ka fakt, lihtsalt ilus kujundlik kild, sest kapp on niigi kasutamata t-särke täis, pole neile lisa vaja - nii palju peaks ju ikka laialt levinud kõnekujundeid mõistma, et seda killu metafoorsust tabada. Vastupidi, ulatan siin korraldajatele omakasupüüdmatult ja suuremeelselt abikäe, sest näha on, et Tartu maratoni korraldaja on turundustööga juba pikemat aega plindris ja jännis, uued tulijad spordikalendrites kehtestavad end palju jõulisemalt.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Mullegi tundub, et kaotas enda ära rohelisele murule. Liiga killustatud värk.

 
At 11:31, Blogger Ain Veemees said...

Mis sellest sita ja sopa loopimisest kasu, pigem tuleks TM korraldajail ja nende oponentidel mõelda kunstlume võimalikkusele, mis oleks suurem turundus kui laulupidu ja Kalevi keskstaadion Tallinnas. Lisaks oleks suur kasu ka meite rahva tervisele. Mis on summa 15 milkut sellisele projektile-täiesti tühine. Terv Ain.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Olgu see TM kasvõi üle 10 aasta, kunstlumega pole küll erilist iva seda korraldada. Kunstlund võiks jaguda aga igasse maakonda igal talvel, kus võiks mingi suurem aparaat olla, et suusatamine ära ei ununeks...
http://www.snowmakers.com/index.html

 
At 11:59, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits. Suurim põhjus, miks TARTU MARATON jännis on, on ikka see va lume puudus. Oleks praegu rajal 40+ cm lund küll soovijaid leiduks. Ka parim turun dus ei too õiget suusahunti 5 km rajakesele varustust lõhkuma ja trügima.Natuke pastakast välja imetud lugu.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Harrastajate Maailmakarikas. 5 km klassikas.
Stardis on ajakirjanik Pullerits, endine jalgpallur Piiroja ja filmimees Kilmi.
Kes veel?

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

No mida sa turundad, kui teist talve järjest lund ei ole.
Ja lund turunduse eest ei osta.
Et veel rohkem õhu müümises süüdistusi saada?))
Oleks kolm kuud looduslikku lund, kolm kuud TM rada sõidetav, oleks TM välja müüdud ja me räägiks hetkel laine startide vajalikkusest.

1.3 km rajal TM treenida, peab ahvi kannatus olema. Mönuga tuleb võtta, kui see pole põhitöö.

Aga PP sai mõnuga oma naba jälle imetleda.)))

 
At 12:08, Anonymous Teo Reetik said...

Seda, et vaatame numbreid. Blogi alustas 2007 TM hooajaga. Turundusest tulu ei olnud. 2008 jäi TM ära. 2009 oli marginaalne kasv. 2010 +33% ja 2011 +20% toimus hüpe regamises. Kas tõesti PP blogi mõju? Samas lõpetajate arvus oli hüpe ainult 2010 +33%. Ülejäänud kasv toimus mõõdukalt aastani 2013 kui jõuti 2011 registreerunute arvuni. Ja seejärel langes haip kokku koss 2007 aasta tasemele. Seega oli oletatav ja tõestamata PP blogi mõju aastatel 2010 ja 2011 TSM rahavoole ning see püsis 2015 aastani. Teisisõnu oli tegu mulli õhutamise ja seejärel saabunud mulli lõhkemisega. Klassikaline pump & dump rahvusvaheliselt tuntud kriminaalne skeem. Kuidas näeb välja skeemi anatoomia? Kõigepealt aetakse mulli puhujate poolt kohale massid mis käivad korraldajatele ülejõu ja kirjutatakse hype oma saavutuste lahtrisse, samas on lehtedes olemas pikalt teema mida nämmutada jamillega reklaamikliente hullutada (näete meil on nii palju suusahulle kellel raha lipendab taskust välja ja tahvad kulutada teie "kauba" peale). Lisatrumbina selgub, et ka tippäss suusataja otsustab pikendada selle promomulli peale oma suusatajakarjääri. Massid pettuvad ja saabub paratamatu mulli krahh ning ajakirjanikel on jälle teema - näete nad on käpardid ja ei arene. Nad ei saa hakkama kasvanud nõudluse olukorras. Mulli lõhkemise nõelaks saab WADA, kes surgib asjatundmatult eestlaste suusahulluse käimapanevate jõudude kallal. Kas ka WADA on osaline hype näitemängu pump & dump skeemis. Me ei tea seda ja loomulikult me ei usu seda, sest muidu saame süüdistuse vandenõuteooriate uskumises. Teisisõnu lihtne maakas Kelk kisti suurte poiste mängu ja talle tõmmati kõva sahmakas kaela. Kas ta tuleb kelgu alt üldse enam välja? Eks me näeme. Igatahes on põnev. Kuid kogu selle jutu valguses tekib küsimus. Kui PP on tõesti nii vägev ja osales pump up skeemis teadlikult, siis mis läks viltu, kas PP oli lihtne tankist või TSM saatis ta juba 2010 kuu peale ning kirjutas populaarsuse kasvu hoopis enda nimele ning PP & kamraadid solvusid ja käivitasid variandi D-dump? See on ilmselt lihtsalt asjade kokkusattumus, kuid siin on ainest Kunnase stiilis ulmejutuks.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Aga korealane?!

 
At 12:15, Blogger Priit Pullerits said...

Väga intrigeeriv vaade asjade arengule, Teo Reetik. Kas see ka õige on, ei tea, enda arust pole ma kellegi tankist olnud, aga mine ja võta kinni, mis eesmärgiga ja kelle huvides vahepeal nt Maratoni-lisa ilmus (mis ka mulle kena lisakopika tõi, ei salga; aga kas ma olin seal suurim kasulõikaja? ei tea...), aga nagu te ise minu tegevuse kohta ütlesite, ütlen ka teie teooria kohta: igatahes on põnev.

 
At 12:20, Anonymous Turundusspetsialist said...

Taas läbikukkumine. Väga nõrk lugu. Tasuta turundusnõu oleks: "proovi parem homo teemat!"

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Oleks Kelgul tarkust punane pullover turunduse tööriistakastist välja võtta, läheks äri mühinal nagu ühel tolerantse riigi finantsasutusel.
PS Naised saunas rääkisid, et projektis Suur Leppimine on teatavaid arenguid. Kuidas kommenteerite?

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas Suureks Mõõduvõtuks (pärissõit, põhirajal) on mõtet valmistuda?
Kas lund tuleb?
Spetsialistid, jagage infot.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Vägalihtne tänapäeva kõvamehe test.
Sisestage google otsingusse nimi Priit Pullerits ja saate umbes 75000 vastust.
Nüüd tehke sama nimega Indrek Kelk ja saate umbes 88000 vastust.
Pole mingit kahtlust, kes on kõvem tegija.

 
At 13:51, Anonymous Juhan Meedo said...

Suureks Mõõduvõtuks on alati mõtet valmistuda. Kui SM toimub, on viimasepeal, kui aga ei saa toimuda, pole hullu midagi, trenni tegid ju ainult oma füüsise ja tervise hüvanguks. Seega kasu sees alati.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Geniaalne turundus, müüa viimastel praktiliselt ilma lumeta talvedel suusamaratonide kohad välja.

Ja PP arvab, et ikka vähe on müüdud ja mis peamine, osalejad peaksid kesiste harjutamise võimaluste juures maratonidel naba paigast ära kangutama. See pole eriti mõistlik, arvan ma.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

13:51 sellist jama ei ole võimalik isegi kommenteerida. Säherguse loba abil teevadki spinndoktorid haipe. Vihjeks, et nimede võrdlusel tuleb alati nimi panna jutumärkidesse ja ainult seda tulemust on üldse mõtet võrrelda.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

13:51, armetu lödipüks oled, mitte analüütik.
Kui lihtsalt nimed otsingusse sisesta, siis saad sealhulgas ka selliseid vasteid nagu
"Indrek ja isetehtud kelk püsisid ka hästi graafikus" jne jne.
Võid nüüd 3 korda arvata, palju neil otsitava isikuga pistmist on...

Alljärnevalt aga jutumärkides tehtud päringud:
"Priit Pullerits" - 59 200
"Indrek Kelk" - 14 800

 
At 14:43, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, lp 14:08 ja 14:01, lõite faktidega 13:51 (1.) targutuse uppi. See vahe siis on ju lausa neljakordne minu kasuks. Omast võttest selili, 13:51 (1.), öeldakse selle kohta.

 
At 14:48, Anonymous Martin, Linnar Priimägi International School of Sports Geopolitics, TLÜ said...

Kelk: Kui tuleks lund - vaja 15 cm - siis saaks Tartu maratoni ära pidada.
Aga ei tule.
Ja Tartu maratoni ei tule.

8 päeva pärast antakse avapauk hoopis Omaani 2017 rattatuuril. Sellele järgneb kohe Dubai 2017 tuur - ja seejärel Abu Dhabi Tour 2017, kus kõigil on meeles Astana Pro Club ridades pedaaliva Tanel Kangerti supersõit Jebel Hafeet mäeetapil ja tuuri üldvõidu saavutamine. Omaani tuurile on üles antud ka Katjusha meeskonna värvides võistlev Rein Taaramäe. Siin neid kahte profiratturit ühes lauses nimetatada on natuke kohatu. Meeste klassivahe on niivõrd erinev.

Sama ka Kelgu ja Pulleritsuga. Ühelt poolt tõsine, vaiksevõitu töömees, kelle üritustel osalevad kümned tuhanded inimesed aastas, Tartu suurim tööandja ja väljapaistvama käibega organisatsiooni ülesehitaja. Teiselt poolt meedia suure suuga sõnade tegija, eneseupitaja ja enesele vastu rinda lööja. (Ah, et miks RT Beseege kinni ei pannud? Lubas veel viimasel etapil kõva sõitu teha. Ratta seadistus polnud õige...).

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

14:48: "Tartu suurim tööandja ja väljapaistvama käibega organisatsiooni ülesehitaja."
Oled sina, Martin, ikka suu-uure suuga sõnade tegija, ehh...

 
At 15:15, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, millele tugineb Martini väide, et "Tartu suurim tööandja ja väljapaistvama käibega organisatsiooni ülesehitaja".
Aga me, mehed, ei ole ju noore tudengihakatise liigse uljuse ja lennukuse peale liiga vihased, ega ju? Me lubame tal oma viga tunnistada ja mis veelgi tähtsam - parandada.
Aga veel suurema huviga ootame seda, eks ole, et tudengipoiss Martin esitab oma lennuka väite tõestuseks ka mõned faktid.

 
At 15:34, Anonymous Martin said...

Muuhulgas, hr Pullerits, annab hr Indrek Kelk ka teile (nagu ka tuhandetele teistelegi tartlastele). Ärge seda unustage. Majanduste kaudne effekt. Küsige ökonoomika fakulteedist, Janno Reiljan või kes seal praegu õpetabki.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Armetu kämar, Martin, on su "tõestus" oma väitele.
Ja kas sellise argumentatsiooniga laseb herr Priimägi eksamil läbi?
Mis sa ise arvad?
Kaks minutit saksakeelset sõimu oleks temapoolne "tasu" sellise esituse eest.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Oleks meil aastaringi lumi maas ei räägiks triatlonist keegi.
Teet

 
At 16:21, Anonymous Martin said...

"Turundusguru" Pullerits, ei saa aru sellest, mis on selge EAS-le: Klubi Tartu Maraton ürituste sari on Tartu ja terve Eesti suurim rahvaüritus. Alltööbvõtjate, toitlustus- ja majutusasutuste, trükikodade, nännivalmistajate, ortopeed-kirurgide - jah, ka nende, otsige üles "Alfaisaste verepulm" ja mõelge - jtp kaudu on KTM Tartu suurim tööandja. Isagi vabamees Ain Ivar "Dr Holden" on platsis (kui lund on) ja nühib teenuste osutades suuski nagu isane koer emast (15:55, kui olete juhtumisi Šveijki lugenud, siis seal on allmärkustega "tõlkimatu rõve sõim serbo-horvaadi keeles" - see on teie kohta, aga teiesugune kääbik muidugi keeli ei valda- olete Tartust või?) - edasi, kui surematut vasakpoolset, anarhisti ja geniaalset kirjanikku Jaroslav Hašekit tsiteerida. Kõige selle tõttu EAS klubi ka sadade tuhandete eurodega toetab. Ikka selleks, et kokkuvõttes tartlastel leib lauale jõuaks.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Teedu raudse loogika vastu pole ühegi tõsiseltvõetava argumendiga võimalik vaielda. Istu, 5!

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Amazing.
Autor peab ennast Tartu Maratoni käilakujuks? Tõesti? Tartu Maratonidel osales paar aastat tagasi 6000-7000 suusatajat, kui paljud neist jõudsin sinna rajale Priit Pulleritsu kaasosalemise tõttu? Mitu? 3? 30? 300? 3000?

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Martin, sul on laisa inimese jutt. Kui töö otsas on, siis tuleb minna maale ennast ülal pidama ja lõpetada linnas ajude pehmenemise tendents.

 
At 17:16, Anonymous Martin said...

"Juhansoni trikk ja edu pant on väga lihtne: ta on värvanud oma üritusele tuntud näod."

Asi pole ainult nägudes. Eesti turul kannatab Premium klassi üritusel küsida 100-250 €-st osalustasu. Mingi probleemita. Tuleb ainult õige sihtrühm valida. Ain-Alar saab sellest aru. Keskendub maksujõulisele klientuurile. Indrek Kelk oma 30-40 euroga on tegelikult turusolkija. Püüab õpetajaid, pensionäre, madalapalgalisi, luusereid. Nii rikkaks ei saa.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Martin, need 30-40 eurosed tasud on kauge minevik. Kas ülikoolis taustatööd enam üldse ei õpetata?
TM osavõtutasude skaala ajast sõltuvalt on siiski 55 kuni 110 euri.

 
At 17:38, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot, teet ja teda kiitev 16:36 - aga talitriatlon??? Äsja võisteldi selles Otepääl ja seda lausa Euroopa tasemel, lumi maas ja puha!

Aga õige mõte 17:16-lt - tõepoolest, kuidas on odava raha eest võimalik teha tippüritust?! No mõelge ise, kuidagi ei ole. Niisiis õige ettepanek: Tartu maratoni starditasu vähemalt 150 euroni! Need, kes üritusest lugu peavad, tulevad ka selle summa eest starti, ja neist, kes oma odava tsirkusega asja naeruvääristavad - nagu kaelkirjakud, slalomistid, kanuusikutajad, pohmellis tudengid, elus-esimest-korda-suuskadel-koduperenaised jne - saab lahti, ent tulud ei vähene, sest alles siis, kui stardimaks on selline, et peamiselt vaid bemari- ja mersumehed võivad seda endale lubada, omandab TM tõeliselt eksklusiivse ja hinnalise ürituse maine. Nemad toovad raha, naljamehed viivad raha.

 
At 18:00, Anonymous Martin said...

Nüüd lõpuks tabasite naelapea pihta, hr Pullerits!
Äris biiti jagavale projekti- või müügijuhile, rääkimata juhatuse liikmetest jms, samuti riigiametnikele (jätame lasteaednikud ja õpetajad kõrvale) on Ain-Alari 250 € ainult korra köhida.

Kanuusikutajad - igat sorti seiklussportlased jms, kes pole õiged suusatajad, kirjutavad oma blogides, et käisin, polnd midagi erilist. Teevad maratonile ainult negatiivset imagot.

Ain-Alar ja Ain-Ivar on vaieldamatult Eesti harrastusspordi turunduse liidrid.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Suur tänu Martinile Kangerti ,kui meie tugeivama rattamehe tegemiste kajastamise eest.Kangert enne teeb ja pärast räägib.See teine rattur rägib palju tasemevahe on tõesti suur.

 
At 19:01, Anonymous Hannes said...

Martin kontrolli fakti: http://www.cyclingnews.com/races/dubai-tour-2017/

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Noh jah. IM70.3 sari on huvitav fenomen. Otepää kvalifitseerub promoürituseks. Klassikalises mõttes on tegu turusolkimisega.. Mujal pannakse vähemalt sama raha heategevuseks. Järelikult tähendab selle kaubamärgi all osalemine, et oled suure südamega ja osalemine on auasi. Meie spordiüritust kümnis heategevuseks on mõttetu lisamaks. Selle raha eest ei suudeta aidata abivajajaid ja osalejale jääb petlik mulje nagu ta aitaks oma osalusega kedagi pealekorraldajate.

 
At 21:48, Anonymous Valve Komm said...

Vahelduseks ka üks kena pilt jõe pervelt Sander Ilveselt (PM). Koomikute sakste parv paistab olevat juba võhmameeste poolt põhja lastud ning usinad päästekomando mehed tegelevad parvelt vee ära pumpamisega.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Kus PP on? Ja PP nr 2?

http://www.postimees.ee/4007091/postimehe-ajakirjanikud-on-nomineeritud-neljas-ajakirjanduspreemiate-kategoorias

 
At 23:05, Anonymous Martin said...

Giro del Trentino Melinda 2016, 3. etapp. Kangerti selja taha jäid sellised nimed nagu prantslaste noor täht Romain Bardet jt.
Aga väga raske saab Kangertil olema 2016. a tulemusi korrata.

 
At 23:17, Anonymous Martin said...

Sama pikemalt. 9:32. Kõigil vaadata!

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Uhke värk. Äge Kanks!

 
At 00:06, Anonymous Martin said...

23:22,
Jah, see on uhke. Aga see ei ole veel kõik.
Vaata ka Giro del Trentino järgmist, 4. etappi. Tanel Kangert sõidab nr 25 all. Vaadake kõik! Vaadake lõpuni!

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, nüüd üks päriselu probleem.

Kolleeg rääkis, et käis tegemas koormustesti. Sai seal tulemused, mille kohta treener ütles, et nende näitajate põhjal ei peaks ta suutma joosta 10 km kiiremini kui 45 minutiga. Aga tegelikult jookseb 41 minutiga.

Küsimus: kas koormusteste ja seal määratavaid lävesid saab ikka usaldada?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Vastus: Ei

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, koormustesti saab teha ja erinevat moodi. Jooksuvõimet saab ikka mõõta ainult jooksmise koormustestiga. Igatahes on siin nii vähe infot, et ei ole mõte üldse spekuleerida.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Koormutestidel antakse infot ju mingite keskmiste näitajate põhjal. Ise olen 10 km jooksnud 39 minutiga. Keskmine pulss 201, maks pulss 222. Jah, need näitajad on adekvaatsed. Ka hilisem elu on seda tõestanud, et kuni tunnisel pingutusel suudan keskmist pulssi 200 hoida. Aeroobses tsoonis koormustestil olin väga vähest aega. Testi ajal ka kõik imestasid, et kuidas ma nii nõrk olen, et see mees "sureb" kohe varsti ära. Ei surnud. Tegin anaeroobse tsooni rekordi :)
Muideks, olen läbinud ka maratoni. Esimesed 28 km jooksin 5 min/km, siis lihtsalt tulid jalgadesse rakud ja edaspidist ei saanud enam jooksuks nimetada.

Suvaliste Juhanite puhul koormustestil adekvaatseid nõuandeid ei saa. Selleks, et täpsemaid prognoose teha, selleks peab oluliselt rohkem andmeid olema, kui üks koormustest.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Päris vilkad pulsinumbrid teil, 11:09.
Esimese asjana viskab tõesti pähe, et olid mõõtja ja seadmed ikka adekvaatsed.
Aga kui ütlete, et olid, siis ei ole võimalik ilma täiendavat infot omamata ka vastu vaielda.

 
At 12:46, Anonymous Martin, Linnar Priimägi International School of Sport Ideology TLÜ said...

Hr Pullerits!
Nüüd on asi tõsine!!!!
http://sport.delfi.ee/news/tennis/maailm/endine-tippmangija-iga-kumnes-naistennisist-wta-karussellis-on-lesbi?id=77166122
(2 hours ago)
Kas lugesite? Mis ajast te "Arteris" ametis olete. 2000. a oli juba pukis? 16 aastat on pikk aeg. Profisportlase nagu Kanger või Taaramäe jaoks terve igavik. Kas teate, mis juhtub nendega, kes ajaga kaasas ei suuda käia, aja biiti tabada?
Võtke midagi ette!

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

10:24 - küsima peaks, et kas "treener" on treener ja kas teda saab usaldada. Kvalifikatsiooni tase, haridus, paremini arendatud alavaldkonnad treeningteoorias?

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Haakub põhiteemasse.
Siin näide tipptasemel (enese)turundusest:
Richard vs Barack

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

PP omas masinaklassis 3.koht.
http://suusahullud.ee/wp-content/uploads/2017/02/IV-etapp-esialgne.pdf

 
At 14:29, Blogger Unknown said...

クロムハーツ
air jordan shoes
michael kors outlet store
michael kors factory outlet
air max 2016
nike air max 2017
michael kors handbags
adidas neo
adidas nmd uk
nike huarache

 
At 09:55, Blogger raybanoutlet001 said...

cheap oakley sunglasses
chicago bears jerseys
salvatore ferragamo
michael kors handbags outlet
under armour outlet
nike blazer
michael kors handbags
ed hardy clothing
chiefs jersey
nike air max 90
2017.3.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht