neljapäev, veebruar 09, 2017

Pullerits: Mida õpetas suusahooaja kolmas start?

SISSEKANDE LÕPPU LISATUD VÄRSKEIM INFO ALUTAGUSE MARATONI RADADE OLUKORRA KOHTA!

«Kui palju tuli?» küsisin Jaak Teppanilt, kes istus Lähte linnuvaatlustorni all valges Subaru Foresteris, pilk arvutiekraanil ja siis aeg-ajalt suusatajail.

«27.52,» lausus ta.

Vähemasti selgelt alla poole tunni, mõtlesin hetkeks. Linnuvaatlustorni jalamil jätkas lumekahur põhja suunas kunstlume väljapurskamist.

«Kuidas muidu tundus?» esitasin jätkuküsimuse.

«Kohutav,» lausus Teppan ja naeratas. Ta oli Lemeksi suusatalve neljanda etapi ajavõtu kohtunik (seega, mitte stiilikohtunik). Tema noorem vend Vahur seisis samal ajal sinises jopes kümmekond meetrit eemal lumehunniku otsas, mikrofon peos ning muudkui kommenteeris ja kommenteeris, väsimatult.

«Kui kohutav?» palusin täpsustust.

«Keskmisest kohutavam,» jätkas vanem Teppan lakoonilisel lainel, ent endiselt naeratades.

Aga Kaspar Kokk (fotol vasakul Vancouveri olümpial), kes on ikkagi olümpiatel võistelnud, ütles poolteist nädalat tagasi, et ilu on vaataja silmades (seega, stiil ei loe). Ja kui hoolimata sellest, et pilt on kohutav, õnnestub 9 km suusatada 27.52ga, mis 50+ vanuses on Eestis jõukohane ehk vaid 0,1 protsendile samaealistest meestest, kui sedagi, siis on see tegelikult suurepärane. Seda enam, et Lemeksi suusatalve neljandal etapil Lähtel suutis nooremas, 40+ vanuseklassis minust kiiremini sõita vaid kolmandik; kaks kolmandikku oli aeglasem. Ja isegi meeste põhiklassis, kus kolm tundi külmas jalul tammunud ja suuga tööd teinud Vahur Teppan taas kõigile lõpuks kandu näitas, leidus neljandik neid, kes minust kauem rajal aega veetsid.

Seekord sõitsin valges Ameerika koondise võistlusvormis, mida ka Teppan kommentaatorina ära märkis. Tahtsin tunnetada, kas on Eesti koondise endisest kombinesoonist parem. Tundus, et külm puhus laskumistel paremini läbi. Auguga Fischeritel oli eelmisest nädalavahetusest all sulaolude määre, mille eest olin maksnud viis eurot. Ei hakanud mingite peente pulbrite sooviga hooldemehi tüütama. Võtsin suusad, nagu need olid, ja läksin rajale. 20 minutit sooja ja start!

Panustasin jõuvarude ühtlase jaotamise peale. Lähte tõus, mida tuli 1,5 km pikkusel ringil võtta kuus korda, on parajalt pikk, kõrguste vahe 34 meetrit, ning nägin, kuidas see eesmisi startijaid kurnas. Kolm ringi sai läbitud võrdlemisi kergelt, siis tuli hakata tõusudel juba kangutama. Asja tegi raskemaks ka see, et tõusu tipu all ja otsas oli kahurist värsket kunstlund rajalegi lennanud ning see võttis igasuguse libisemise ära. Muidugi jäi odav viieeurone libisemine ka iseenesest iga ringiga kehvemaks – seda on ju ringidel hea võrrelda, kui kaugele iga kord hooga välja sõidad –, mis andis õppetunni, et kui maratonile minna, siis odava määrdega seal kuigi kaugele ei jõua.

Aga mis saab laupäevasest 30 km pikkusest – sama pikk kui praegu Tehvandi kunstlumeringil kavandatav Tartu maraton, aga palju odavam (ja suuremal ringil!) – Alutaguse maratonist? Esmalt tuleb sinna kohale saada. Praegu selleks võimalus puudub. Kui kellelgi, kes Tartust stardib ja Tartusse pärast tagasi tuleb, on autos vaba kohta, siis tasumata ma seda loomulikult ei jäta. Andke vaikselt märku aadressil priit.pullerits@postimees.ee
***
ALUTAGUSE MARATONI RADADE OLUKORD 

Helistasin reedel kell 15.40 peakorraldaja Robert Peetsile, kes ütles, et kõik ohtlikud laskumised on välja jäetud. Kõige keerulisem koht on ringi umbes 5. kilomeetril, kui laskumine keerab lõpus vasakule ning sellele järgneb kohe tõus, mis tähendab, et kui palju sõitjaid on koos, siis tuleb hoolega vaadata, kuhu suundud, et teistele mitte sisse sõita, sest ruumiga võib kitsaks minna.

Pärast starti tähistavad korraldajad stardijärgse rajaosa ümber, sest ligi poolteist kilomeetrit sellest saab olema n-ö kattuv lõik, mida algul sõidetakse ühte- ja hiljem järgmistel ringidel teistpidi (vt raja skeem!). Teisele ja kolmandale ringile tuleb suunduda staadionilt nn auguga laskumise kaudu, millele järgneb raja suurim tõus. Teine suur tõus on seikluspargi lähistel.

Peets kinnitas, et põhiradadel mahub kõrvuti sõitma kuni kolm suusatajat, aga kunstlumelõikudel ei pruugi kaks sõitjat külg külje kõrvale mahtuda, kuid võimalusi mööda sõitmiseks pidi tema sõnul jaguma sellegipoolest piisavalt.

Kui uurisin, kas rada võib minna pehmeks, kui seda tuleb mitu korda läbida, vastas Peets, et pigem ei lähe pehmeks. Praegu pidi kunstlumi olema nagu betoon. Põhiradadel on tema sõnul kõige all paar sentimeetrit jääd ning selle peal paar sentimeetrit lund, kuhu ei saa rahamasinaga peale minna, sest see ei teeks rajaoludele head.

Fotod 1 ja 2: Kahevõistlejad suusatamas 10 km kontinentaalkarikasarja etapil Otepääl. Fotode autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix 
Foto 3: Kaspar Kokk Vancouveri olümpial. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Nõmme suusarada Tallinnas. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 5: Tunne Eesti naissuusatajaid! Kes on need kolm Tartu maratoni naistesõidul kolm aastat tagasi Alutagusel? Foto autor: Mari Luud, Õhtuleht/Scanpix

114 Kommentaarid:

At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Põhiline on see, et kitsedele ja sohvritele on konfidentsiaalsus garanteeritud!

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kui küüti saab pakkuda, siis teeks lausa erireisi Tall-Trt-Pnnjrv-Trt-Tall. Peab kahjuks ütlema, et ajast on kahju. Ilus päev ikkagi, milleks seda miski tiirutamise peale raisata lühikesel matkarajal? Miks keegi arvab, et ainuke õige mõte füüsiliselt noramalses vormis olemisel on see, et kui minnaks võistlema x-kohale? Mehed, melu on oluline! Näete, miski ajakirjanik läks Soomes külmalt rajale ja tegi isegi presidendile tuule alla. Noh, kamoon. Kas selle pärast on siis mõtet üldse treenida kui mehed saavad sellise naljaga ilma treenimata hakkama? Ei, ei ole. Üritus peab kandma. Üritus peab olema selline kuhu tahad minna, et saad positiivset meelelolu. 10 km tiirutamine seda meeleolu ei tekita. Presidenti sinna ei lähe, kellele tuult alla teha. Pullerits raip on kah nii treenitud, et talle ei jaksa tuult alla teha. Mida siis veel? Kõige tähtsam, teolete unustanud, kuidas teha sellest ajavõtushõust midagi ägedat kõigile treenijatele. Olete oma egos kinni, tuusad raip. Ei oska seda laulupidu tkorraldada keegi. Vanad ässad mõnitavad pigem jobusid, kes üritavad ka saada suusatamise hõngu sõõrmeisse ja see ongi nende tuusade rõõm. Aga ülejäänud???

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Miks te eraasjade ajamiseks PMi meili kasutate, kas see on asutuse eetikanormidega kooskõlas?

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Lähen, autos 4 vaba kohta, aga PP kaasa ei võta!

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, toreon, 19:28! :))
Aga kas:
A) hakkas nüüd kergem,
B) hakkas palju kergem,
C) kukkusite tugevalt pea peale,
D) jooksite hooga vasta tellist?

 
At 19:47, Anonymous Alutaguse said...

134 II Stardigrupp Pullerits, Priit 1965 mees M50

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Teisisõnu peab rada olema ka viimasel hästi läbitav aga mitte mingi tammumine lävi lumepuudri. Kui korraldajad ei taga ühte klassikajälge kust saab suusasammuga üles rühkida, siis pole mõtet sellisel üritusel võistelda isegi endaga mitte. Palju Eestis aga on selliseid harrastajate võistlusi kus ka viimastel on ok rada ees?

 
At 20:10, Anonymous Spetsialist said...

19:47, TM on kindlasti selline maraton. No vb sula ja nulli ümber ilmaga tammutakse järsemad tõusud täiesti pudruks, aga külmema ilmaga kestavad sooned enam-vähem ära ka tagumisele otsale.
Kõige rohkem on raja enneaegses kadumises aga "süü" suusaoskuse puudumisel, mitte rajameistrite oskuste puudumises.
Kui vaatate tagumise otsa sõitjaid, siis täiesti põhjendamatult minnakse ka väiksemal künkakesel käärile üle ja loomulikult mitte soonte kõrval, vaid ikka keset sooni.
See on sama, kui sõita 2-3 tuhande tankiga Tallinnast Tartusse ja seejärel minna majandusministeeriumi akna alla piketeerima, et kuradi oinad, isegi teid te hooldada ei oska!!!

Enne maratonidele minekut võiks siiski elementaarne suusatehnika ja alaspetsiifiline ABC olla omandatud.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Ühtin spetsialistiga. Lisan juurde vaid, et mäest allatulijad, kes sahka panevad, on hullemadki rajalõhkujad, jännu püksis krambivennad, koordinatsioonitud. Muidugi, hää rajameister lõikab ka täpse ja õige trajektooriga klassikajälje langusele järgnevale kurvile. Tartu ja Haanja rajameistrid üldlõikes mõistavad ametit.

 
At 21:46, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, Haanjas on ikka sageli klassikajälg ebamõistlikult terav lõigatud, nii et mehed on välja pannud massiliselt. Ei salga, mul ka probleeme ja isegi kukkumisi olnud, sageli seepärast, et trajektoor tehtud sobimatu. Olen seda ka korraldajaile edastanud ja nad on tagasiside eest tänulikud olnud. Tubli, konstruktiivsed mehed Haanjas, kus on keerulisim rada, fakt.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

See ongi rahvavõistlus ja rahvas suusatab nagu oskab. Oskajate on teised võistlused.

 
At 21:54, Anonymous Martin, Kultuutikatel Creative Hub, Tallinn said...

21:26, What about kepikõndijad, jooksjad, koerajalutajad? Nemad satuvad ka tihtilugu rajale.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Seega pole mõtet osaleda üritusel kus palju rajalõhkujaid. Samas lähed Soome hiihtole ja positiivne elamus on garanteeritud. Seega tuleb korraldajatel promoda suusaoskust ja kvaliteetset määrdeteenust/-haridust. Loomulikult tuleb pressida tõusud ja järsud laskumised lollikindlateks. Ammu teada tõed aga korraldajaid see ei koti. Neid huvitavad vaid staaride arvamused.

 
At 22:19, Anonymous Veikko said...

Keda see peaks kottima, kuidas keegi mäest alla tuleb. Tulgu või persse peal.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

See 10km rajal tiirutamine pole see, mida algul lubati ja mille eest maksin.
Ma loodan, et juristid juba tegutsevad selles vallas.))

 
At 22:30, Anonymous Spetsialist said...

Vaata, Veikko, kotib neid teisi tagumise otsa sõitjaid või ka neid kulgejaid, kes ei taha või viitsi enam panna, aga soovivad nautida mõnusat suusasõitu. Kuid nende - kuidas siin öeldigi - "persse peal" alla tulijate ja "krambivendade" tõttu on seda ülimalt keeruline teha. Sumpad pudrus nigu siil udus!
Ja suur osa sõidumõnust läeb kaotsi...

Lahendus, küsite?
Enne võiks kodusel mäel nii kaua persse peal alla tulla, kui enam perse väga maad ei puuduta ja pommiauke taha ei jäta ning alles seejärel hakata maratonidele regama.

 
At 22:55, Anonymous skankhunt42 said...

"... 50+ vanuses on Eestis jõukohane ehk vaid 0,1 protsendile samaealistest meestest, kui sedagi, ... "

0,1% on üks tuhandik.
2016 aasta 1. jaanuari seisuga (statistikaameti andmebaas):
50-54 55-59 60-64 65-69 70-74 75-79 80-84 85 ja vanemad
Mehed
2016 41 991 40 928 36 463 29 973 20 131 17 867 10 232 6 586


Priit Pullerits väidab, et vanuses 50+ kuulub ta 9km Lähtel vabastiilis suusatamises kiireima tuhandiku hulka. Ilmselt on see tõsi, sest ka 85-aastased mehed on vanemad kui 50 aastat.
Kuna Priit on alles 51-aastane (allikas: https://et.wikipedia.org/wiki/Priit_Pullerits, külastatud 22:47 9.2.2017), võiks julgelt võtta arvesse vaid noorimat vanuserühma. Samuti mainib ka Priit Pullerits, et võrrelda tuleks samaealiste meestega.
Kui Priit Pullerits kuulub ka seal kiireima 0,1% hulka, ei ole Eestis rohkem kui 41 temast kiiremini Lähtel 9km suusatada suutvat meest vanuses 50-54 aastat. Selles ma kahtlen. Järeldus - kui võrrelda 85-aastastega, kuulub Priit Pullerits 9km Lähtel suusatamises seenioride klassis (50+) absoluutsesse tippu!
Samaealiste meeste kohta sellise avalduse tegemiseks peab olema kahtlemata julgust, sest eksimisruumi ei ole palju.

Järeldus - kui järgmine kord end klassifitseerida 1-5% hulka, siis ilmselt ei teki kahtlusi valeväidete osas. Praegu leian ma, et ehk on end liiga kõrgele upitatud. Ehk.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Hästi võrreldud nagu oleks Alaver ise %te arvutanud. Kuid kõige tähtsam unustati. M50 oli te alles 60% peal. Teist tahapoole jäi vaid 40% võistlejaid.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Jälle ühtin spetsialistiga. Perse peal allatulek ehk sabapidur on väga oluline oskus, ka seda peab harjutama. Rahavasummas suusatamine nõuab seda, virtuoossus on tore küll, aga rühmas mäest alla lastes üks koba, kes laskumist vähe harjutanud, tõmbab ka teised karmilt kaasa (verepulm 2), niisiis, kui sellisel hetkel keegi eespool paneb külje maha, tuleb tagapool praktiliselt vältimatult sabapidurit panna, seejärel suusad-kepid kokku ja veereta end rajalt eemale teiste laskujate eest ära, siis kohmitse ettevaatlikult voolu tagasi. Suusatamises on palju asju mida treenida, selleks, nagu spetsialist õigesti märgib, et suusatamisest rõõmu tunda.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

http://uudised.err.ee/v/eesti/54f2090b-23e7-4c65-a52a-aacb399c4463/alutagusel-kaib-hooaja-esimese-estoloppeti-maratoni-jaoks-lume-tootmine

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Tähtveres on nende külmadega hiiglaslik elektrilume hunnik valmis puhutud.
Ei tea millal laialivedu algab ja palju km sellest tuleb?

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

ERR lahendas PP eest Alutaguse kala ära. Alutagusel siis klassika asemel vabastiilis sõit. Klassikalistele vendadele anti jälle tou sisse. Matkamõnujatel pole aga seekord Alutaguse tuhklume sisse asja. Panna on vaja!

 
At 07:23, Anonymous Anonüümne said...

Naised pildil (vasakult)

Ave Ojasoon - CFC Jaak Mae Suusakooli Viimsi osakonna treener

Annely Adermann - TV3 endine uudisteankur ja produtsent

Kaire Vilgats - laulja ja näitleja

 
At 08:23, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 07:23. Hea töö! Teie võit!

Nüüd jääb veel lahendada küsimus, kuidas Alutagusele saab. Või...?

Lp skankhunt42, jään siiski selle juurde, et kuulun omaealiste hulgas tolle 0,1% hulka. Miks? Siin on tulemused mullusest, kui olin suht kehvas seisus - vt võistlusklassi koht. NB: alla 50-aastased ei ole siiski minuealised; 50 on elus väga oluline verstapost ja kes seda veel ületanud ei ole, kuuluvad teise eagruppi. Niisiis, teie moodi ka tulemused;

2016 42. Haanja Maraton 42 km 93 02:31:46.5 M50 8
2016 18. Tallinna Suusamaraton 38 km 153 02:10:21 M50 15
2016 18. Tamsalu-Neeruti Maraton 40 km 182 02:32:02.6 M50 17
2016 32. Viru Maraton 42 km 162 02:23:31.3 M50 14

Oleteda võib, et need peale 50-aastased, kes vähegi sõidavad, olid Estoloppetitel stardis, sest kus mujal neil ikka osaleda oli, ja kes juba harjutab, see tuleb Estoloppetile ka end realiseerima. Nooremate meestega oleks teine lugu, neil oleks palju muid võistlusi, kus osaleda. Isegi kui oletada, et minust võimekamatest oli kohal iga teine, jääb teie püstitatud piirini (41 meest) ikkagi veel suur varu, Haanja maratonil koguni viiekordne varu!

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Nägin Sind ca nädal tagasi Supilinnas uisku panemas. Ikka keha tugevasti ette kaldus, küür seljas, pea kuklas. Vaba jalga tood ette ka imelikult kõrgelt "kure moodi". Ilmselgelt mitte kõige ökonoomsem ja kiirem stiil :)

 
At 09:00, Anonymous Veiks said...

Jah, Pulleritsu vaadates ei oskaks arvata, et suusatamine, aga samuti rattasõit nauding võiks olla.

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

sekkuks ka stati tegemisse 0,1% teemal. Kahjuks ei ole siiani olnud selle probleemi adekvaatset käsitlust isegi blogiomaniku enda poolt:) Mida siis tegelikult öeldi? "Ja kui hoolimata sellest, et pilt on kohutav, õnnestub 9 km suusatada 27.52ga, mis 50+ vanuses on Eestis jõukohane ehk vaid 0,1 protsendile samaealistest meestest..." Asi ju ühene-reeperiks on 9 km ja 27,52 ja selles kontekstis on arusaamatu tuua argumentidena 40-42 km maratonid ekohad ja ajad-need ei puutu ju asjasse, jutt käib 9 km läbimisest. Mina annan nüüd ühe hea idee tasuta-teha talve kuumim suusavöistlus-distants 9 km, osalejad 50+ ja eesmärgiks leida 41 meest,kes suudaks seda teha kiiremini kui 27.52. Selle vöistlusega vöidaksid löpuk sköik:)
kah Priit

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Mis vahe on sellel, et mitme protsendi sisse sa statistikajärgi kuulud? Kui sa ei saa auhindu, siis pole sellel kõigel mingit tähtsust. Ja kui saad auhindu siis kas nendega kaasneb mingi majanduslik tulu, spetsiifiline kuulsus ja kas summasummaaarumis on selline tegevus rentaabel ehk tasu ületab panust? No ei tea mina kedagi kes 50+ aastaselt ennast sportimisega suudaks elatada. Siin kehtib ikka reegel, et kes on asja selgeks saanud, see realiseerib oma osakusi ja teadmisi ja sidemeid sellises vanuses juba sportimise karuselli ringiajajana. Sealt tulevad tulud mis ületavad tehtud panuseid. Protsendil pole siin enam mingit tähendust. Pigem on see miski ohufaktor, et see mees ei kesta, kes liiga teravas tipus istub.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Alutagusel tehakse 500 suusatajale 4 km kunstlumerada.
Miks ei ole TSMi 4000-5000 osaleja rada 32...40 km pikk? Kuna rada peab olema kaks korda laiem, siis 16...20 km.
Ja Alutagusele sai nime kirja ainult 25 euriga. 25 vs 70(55)

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Klubi Tartu Maraton on kasvanud ürituste arvult liiga suureks, aparaadi ülalpidamiskulud ületavad otstarbekuse piiri. Entusiasm puudub, kuna nad enda arvates juba on keegi.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Unustage Kelk. Tema äri on lihtne. Haibiti vuffel üles ja nüüd lastakse sellel labaselt liugu ja võetakse suurte silmade ja vassimise saatel ullikeste liigne papp oma taskusse. Ja kõik toimub vabatahtlikult. Kõik on seaduslik. Noh seni kuni jurist Ivo mõne pretsedendi loob.

 
At 10:32, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea idee, kah Priit, et peab kuulutama Lähtel välja võistluse 9 km ja piirajaga 27.52 ning kutsuma starti kõik 50-aastased ja vanemad ning siis on näha, kas leidub nii palju mehi, et jään 42. kohale või veelgi kaugemale. Siiski soovitan mitte liialt erutuda, sest kui vaatate algteksti, tüviteksti, siis seal on kirjas, et "jõukohane ehk vaid" - seega on tegemist oletusega, mitte faktiväitega. Aga see selleks, see on rohkem targutamise ja spekuleerimise teema.

Mis mind palju rohkem mõtlema paneb, on see, et mida aeg edasi, seda rohkem kuulen ma siin (nt täna hommikul 09:55, 09:35) ja kuulsin ka eelmise sissekande kommentaariumis neid, kes ei ole üldse rahul, mida teevad Klubi Tartu Maraton ja Indrek Kelk. Miks on see nii, aru ma ei saa, et pahameel ja rahulolematus muudkui kasvab?

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Mitu % on Kelguga tahulolematud, tarkpead?

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas jurist Ivo on päriselt olemas?
Kas on võimalik raha tagasi küsida, kui Suure Mõõduvõtt originaalrajal ära jääb?

 
At 11:39, Anonymous A. No Nüümne said...

Kui mina loen kokku, siis palju on ka neid, kes ei ole üldse rahul, kuidas käitub Priit Pullerits. Miks on see nii, aru ma ei saa, et pahameel ja rahulolematus muudkui kasvavad ja tõsiseltvõetavus aina langeb?

PS. Kui lisada veel Kaljuveeri fopaad, siis on Postimehes spordi käsitlemisega tegelevad inimesed hetkel vist vabalanguses...

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Mikihiir ja piilupart Donald on ka päriselt olemas. Googelda, mitte ära esita lolle küsimusi!

 
At 12:10, Blogger Priit Pullerits said...

Mingi vastik niiskus on õhus ja pugenud kontidesse. Kas teil ka? Kuidagi kahtlane värk, ei ole heaendeline...

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Kus veel esitada lolle küsimusi, kui mitte Pulleritsu blogis???

 
At 12:18, Anonymous Inimhingede insenäär said...

Õhuniiskus on küllalt kõrge praegu tõesti, aga Priit, see kahtlane tunne tuleneb pigem hooaja esimese maratoni eelsest ärevusest, mitte niiskusest. :)
Vähemalt mulle tundub nii.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Tundlikus ilmamuutustele on vanaduse tunnus, pane palju tahad, keha on lihtsalt nõrk. Aeg kolida prillitoosi kontingendi hulka. Aitab äkki panemisest?

 
At 12:36, Anonymous Ivo said...

Soovitan oma regressinõue kindlasti enne maratonipäeva, veel parem aga maratoni ärajätmise teadet (ei ole kahtlust, et see teade tuleb) sisse anda. Näidisteksti leiate eelmise blogikande kommentaaridest. Miks, seda ei hakka siin ajapuudusel teile seletama. Täna veel kaks keissi lahendada, enne kui lennukile ja weekendi (Londonis) pidama.
Boehringen & Ingelsheim Partners seisab teie õiguste eest!

lugupidamisega
Ivo Oberschneider, LLM
vandeadvokaat
Boehringen & Ingelsheim Partners Law Office

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Baromeeter püsib praegu muutumatuna.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Ivo, aga rahaülekande vaidlustuse saab täita ka pangakontoris, edasi tegeleb juhtumiga juba pank, minu esindajana.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Nii nõrka ja pehmojuttu polegi mõnda aega kuulnud, kui 12:30 suust.
Sellise suhtumisega nõrgaks muututaksegi, et jäädakse teleka ette "kotile" prillitoosi vahtima. Keha on oluliselt vastupidavam kui keskmine prillitooslar uneski endale teadvustada oskab. Aga nõuab aga heas toonuses hoidmiseks natuke hoolt ja vaeva.
Isegi jooksumaratone on võimalik kiiresti läbida veel ka 80-90ndates aastates, rääkimata siis suusamaratonidest.
Aga teie muidugi vahtige prillitoosi edasi. Küll see tervis ka kunagi tuleb!

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Midagi teile, 12:30, mõtteaineks.

Uskumatu, aga tõsi: 85-aastane vanahärra jooksis maratonis omaealiste maailmarekordi.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

12:46 kas teil on ka ilmatundlikuse probleemid? Tõsi ma ei lähe punnitama pimedas -7 ja krõbedama kraadiga. Mõnu peab ka tundma. Õhuniiskuse probleem on aga siiski vanurite mure. Pole kuulnud siiani kedagi, kes õhuniiskuse kontidesse pugemise pärast kurdaks peale haigete kodanike. Ju siis Priit ongi haige kui prillitoosi vaadata ei taha.

Krõbedat ja niisket lund soovides,
12:30

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Kes on:
Ivo Oberschneider ??
LLM
vandeadvokaat
Boehringen & Ingelsheim Partners Law Office

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

12:30, siin veel üks näide samast vanainimesest.

Oma elu märkimisväärseima saavutusega sai Whitlock hakkama 73-aastasena, kui ta jooksis Torontos maratoni ajaga 2.54,48.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Ahh, sa Mait. On alles maratoonar. Mul isegi suusatamises VOmax alla 50. Huvitav kas too energiajänku kah niiskuse pärast kurdab? Ja kas PP on kunagi maratoni ka jooksnud võrreldavas mahus nagu toot kangelane?

Ivo päritolu aga muutub kummaliseks - Eestis on küll samalaadse nimega firma, kuid pigem on selle firma saavutused dopingainete arendamise valdkonnas. Kuidas ivo seda kommenteerib, kas siin ei ole tegemist mitte vana-väärika-lugupeetud 132 a vanusele firmale halli varju heitmise juhtumiga?

Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG Eesti Filiaal
Pärnu mnt 141
11314 Tallinn
Estonia
Phone: +37 2 612 8000
> E-Mail info@boehringer-ingelheim.at

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Trajenta
Boehringer Ingelheim
DPP-4-hemmer.
ATC-nr.: A10B H05

Trajenta on ravim, mis sisaldab toimeainena linagliptiini. Seda turustatakse tablettidena (5 mg).

WADAs dopinglistis.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas te teete nalja, 13:04? -7 ja krõbe?!
Vaadake, Harkus ja Nõmmel käib kehakultuuri harrastamas üks mees - Ahti on vist tema nimi -, kes olenemata ilmast ja aastaajast teeb seda T-särgi väel. Jaa-jaa, talvel suusatab ka samas riietuses. Mina olen näinud teda ka madalama kui -10 kraadiga nii väljas.
Kusjuures ei näe ta üldse sedamoodi välja, et kohe külma kätte ära sureks või et tal üldse midagi viga oleks. Spordisõbrad on teda näinud samas vormis ja reipalt liigutamas kindlasti üle viie aasta.

Ja vastates teie küsimusele, siis ei, mul ei ole ilmatundlikkuse probleeme.
Lugupidamisega,
12:46

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Oleme ikka täpsed 12:46 krõbedam see ei ole samatähenduslik sõnaga krõbe! Maakeeli siis absoluutnumbri arvetuses rohkem kui 7 külmakraadi puhul. Krõbedam tähendab ikkagi krõbedama poole mitte krõbedat.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Selge 14:29, parandame siis õigeks:
Kas te teete nalja, -8 ja krõbe?!

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

14:52, te olete eesti keele alal vist uustulnuk. Igatahes kiitus teile vaeva eest selle keeruka keele hingeellu süüvimise eest. -8 ei ole ka krõbe selle sõnastuse järgi. Kui oletame, et -33 kraadi on krõbe siis krõbedam tähendabki sellist nüanssi, et külmapügal langeb -33 suunas kuid ei pruugigi sinna mitte ealeski jõuda! See ei ole nüüd väljakutse ilmameestele! Ma tõesti ei taha krõbeda ilmaga sooja genereerimisega tegeleda. Paari aasta pärast kui elamise ära soojustan, vast siis võiks proovida...

14:29

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Selge 14:29, kirjutame siis nii, nagu asi on:
Kas te teete nalja, -7 ja juba on teil külm?!
Miks te selline lödipüks olete? Tahategi jääda selliseks?

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

15:09, te olete ikka eesti keele oskust alles teritamas. 13:04:"Tõsi ma ei lähe punnitama pimedas -7 ja krõbedama kraadiga." Siin on ühes lauses 3 tingimust. Tingimusteks on punnitamine, pimedus ja madalam kui -7 (kaasaarvatud).

Seega on lause väide see kui kõik 3 tingimust esinevad samaaegselt. Näiteks meie kunstlumisel suusarajal läheb valgustus ära 23.00 - seega läheb seal pimedaks alles siis. Mis tähendab selle sõnastuse järgi, et kui väljas on -33 kraadi külma siis me ei punnita enam suusarajal pärast 23.00 vaid laseb vaikselt vabas tempos, et ikka suusarada näha oleks. On nüüd selge "eesti keele filoloogia tudeng"?

 
At 15:36, Blogger Priit Pullerits said...

Nagu lasteaed! Üks räägib mingist -7-st ja krõbedusest ning teised lähevad kohe leili. Leidsite ka, mille kallal targutada! Või on närv enne homset nii sees, et iga lolluse peale võib seda välja lasta? Õiged mehed võtavad lõdvalt, ei mõtle isegi määrimise peale. Just helistasin Jaanus Kuntsile ja ütlesin, et kuigi mul tunne kehv, tõmmaku täispauk alla. Ja siis visaku kogu mu krempel koos soojendussuuskadega Teppani suusabussi, ei mina hakka siin midagi vedama, peaasi, et suusad oleks stardis olla ja korralikult ettevalmistatud. Ainus, mille peale võib enda mahvi kulutada, on rajainfo hankimise peale, aga ei taha Robert Peetsi tülitada, tal nagunii käed-jalad tööd täis. Peab otsima seal alternatiivallikad.

 
At 15:36, Anonymous Ivo, jurist, London Heathrow (saadetud iPad-ga) said...

Lugupeetud harrastussportlane!
Juulis 2016. a, aga võib-olla ka juba varem avaldas MTÜ Klubi Tartu Maraton (juhataja I. Kelk) üldkasutatavas andmesidevõrgus (internetis) kuulutuse (https://www.tartumaraton.ee/, pole praegu enam kättesaadav), milles lubas korraldada 26. veebruaril 2017. a ühe (1) suusamaratoni, pikkusega 63 km. Samas avaldas klubi oma pangakonto numbri ja kutse tasuda osavõtumaks. Hinnanguliselt 4000 suusasõpra kandsidki raha üle. Oferti ja aktsepti vahetamisega loetakse Võlaõigusleping sõlmituks. Kui teil on tekkinud kahtlused KTM võimes maratoni lepingukohaselt läbi viia, siis on teil õigus osavõtutasu tagasi nõuda. Saan Teid selles abistada. Teil tuleb ainult täita avaldus. Avaldusvormi leiate eelmise blogipostituse alt.

 
At 15:37, Anonymous Ivo said...

Priit, Tartu maratoni veebileht ei ole enam üleval.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas Ivo on siis dopingainete maaletooja esindaja, nagu eelmiste postituse ja interneti allikate põhjal selgunud on?

 
At 16:01, Blogger Priit Pullerits said...

Ma siiski tegin südame kõvaks ja võtsin nõuks Robert Peetsi kibedal tööajal tülitada, et teile Alutaguse olude kohta tema kaudu infot edastada, sest mõtlesin, et vaevalt on peakorraldajal aega käia kuskil midagi veebilehele kribamas ning selle töö tema eest ära tehes teen pigem nii talle kui ka homseile osalejaile teene. Ülevaate oludest leiate selle sissekande kõige lõpust.

 
At 16:04, Anonymous MargusM said...

tsiteerime tüviteksti: " Tõsi ma ei lähe punnitama pimedas -7 ja krõbedama kraadiga. Mõnu peab ka tundma."
Minul tekib sellest lõigus arusaam nn mõnusalt sõidetavast ilmast, mis on teadupärast inimeseti erinev. Ise pean mõnusalt sõidetavaks -10 kandis ja -15 juba ei tundu mõnus, hakkab hingamisteedele. Minupärast sõitku Harku Ahti kasvõi -33 kraadi juures ujumispükstes see ei muuda teise inimese mugavustsooni.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

MargusM saab tüvitekstis väga mõistvalt aru. 2 lauset kokku ja juba ongi 4 tingimusega väide, mis toob juurde subjektiivse mõnu faktori, mis ongi igal inimesel erinev.

Me oleme näinud, et President sai lakki ajakirjanikult, kes viimati suusatas 5 aastat tagasi. Seega meil pole mõtet teha trenni, kui me isegi treenituna liigume presidendiga võrreldavas tempos. Me käimegi rajal mõnulemas, vaba aega surnuks löömas, auguga suuski demonstreerimas ja suusatajate promenaadil teisi moodsaid kenade prillidega lastega naisterahvaid takseerimas. Me ei pane Priitu, veri ninas keemas. Me oskame nautida melu. üldiselt on nii, et alla 6 külmapügalat on rahvastatus oluliselt madalam raja peal. Kohal on ainult ebahuvitavad spordi fännid.

 
At 17:52, Blogger Unknown said...

Vahi, milliste masinatega Pannjärve mehed töötavad :-))

Tsitaat:
Põhiradadel on tema sõnul kõige all paar sentimeetrit jääd ning selle peal paar sentimeetrit lund, kuhu ei saa rahamasinaga peale minna, sest see ei teeks rajaoludele head.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsule ja Piirojale pannakse homme gepsud külge,
reaalajas pilt neile, kes kodus diivanil.

http://sportrec.eu/ui/#1c95s0h

 
At 18:44, Blogger Priit Pullerits said...

Mis geps külge? Palusin, et kas mõni võtaks mind perä pääle, aga ei - tuleb välja, et siin kõik ainult jala- ja kõvajutumehed. Nii jääb küll homme sõitmata, kui starti ei saa...

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Väljamõeldud jurist Ivo)))

 
At 23:28, Anonymous Vello said...

Mitu Eesti rattameest võtab osa juba paari päeva pärast algavast Omaani Rattatuurist?
1. 0
2. 1
3. 2
4. 3
Nimetage nimed kah!

 
At 23:54, Anonymous MargusM said...

Kolm; Kanx, Vader, Laasu.
Just täna vaatasin : )
Kõigile huvilistele on abiks selline infokandja

Esitaks siis ka küsimuse: Mitu (UCI) maantesõidu kulda on võidetud ketaspiduritega rattaga?

 
At 00:11, Anonymous Vello said...

Õige vastus!
Astana Pro Tiimis sõitev Tanel Kangert, Katusha-Alpecin ridades võistlev Rein Taaramäe ja kolmanda eestlasena Delko Merseille Provence KTM võistkonda esindav Martin Laas. See on eestlaste kolmik Omaani Touril. Soovime neile edu!

 
At 00:57, Anonymous Anonüümne said...

Kilba.
Kes on kõige sportlikum Eesti President?
Kas Presidendi residents peab olema kantseleis?
Millist e-sõnumit kannab Presidendi kantselei veebileht mida peab mobiilil lugema peenkirjas, kas seal peidetakse juriidilisi nõkse?
Miks peab President töötama Vene võimu rajatud pargis?
Millal raatsib Eesti ehitada oma presidendile tuttuue rändrahnu kujulise residentsi, mis tutvustaks modernset arhitektuuri?
Kas Tallinnas on üldse väärikaid kohti kuhu residents ümber paigutada?
Palju küsimusi. Häid vastuseid aga ei ole. Ilmselt tuleb väärikuse nimel mõni väärt paik üles osta. Kuivõrd trekispordil on Eestis treki mahakandmise tõttu kriips peal, siis esmalt ongi paslik seda territooriumi pakkuda residentsi ehitamiseks. Sealt ka hea terviseradu väisata ja meretuulte eest kaitstud. Müügist saadava raha eest saab aga ehitada tuttuue UCI standarditele vastava treki kasvõi Maardusse vanale F1 ringraja krundile. Kõik oleks rõõmsad ja palju raha saaks õigete asjade heaks investeeritud!

 
At 02:40, Anonymous Martin, tudeng said...

Hea sõnavõtt, 00:57! Pakkuge seda Pulleritsule "Postimehesse". Kui Pullerits ei võta, siis pakkuge Delfisse. Öelge, et Kivirähk on jama, ehk avaldavad teie groteski sugemetega ühiskondlikult olulist probleemi uudse vaatenurga alt lahkava kirjutise.
Küsimus on blogiomanikule - kes kirjutab nii? (tsiteeritud asjakohases mahus, Ajakirjanike Aukoodeksi § 58-60 nõuetele vastavalt). Niisiis, kes on see kirjamees? Vastata võivad kõik (v.a Vello - temale kui mälumänguprofile on küsimus liiga lihtne).
"Nüüd, kui Vene ohust taas palju räägitakse, on meie eliit otsustanud, et sellist õnnetust ei tohi enam lasta sündida. Kui tekib otsene uue okupatsiooni oht, peab meie eliidi põhiosa Eestist lahkuma ja jätkama tegevust ja iseseisvusvõitlust Euroopas. Selleks ongi ette nähtud Rail Baltic. Ta peab võimaldama valitsusel ja teistel olulistel isikutel kähku, mõne tunniga riigist lahkuda ja tema põgenemistee peab olema Vene piirist võimalikult kaugel. Selletõttu ei sobi meie ühendamiseks Euroopaga vana Tartu-Valga kaudu kulgev trass. Venemaa agressiooni puhul hõivavad sissetungijad Kagu-Eesti väga kiiresti, Petserist Tartusse on vaid natuke üle 100 kilomeetri. Õnneks ei ole kiireid ühendusi Kagu-Eesti ja Lääne-Eesti vahel. Nende ühenduste puudumisel on strateegiline tähendus. Võib märkida, et esialgu plaaniti Rail Balticut paigutada vanale trassile. Siis, aga lähtudes kurbadest ajalookogemustest, tegi valitsus otsuse läänepoolse, Vene piirist võimalikult kaugelt kulgeva trassi kasuks. See otsus tehti valitsuse istungil 2011 aastal, istungi materjalid on tänini salajased. Riigikaitseliselt oluline on ka see, et uus trass kulgeks merele lähedalt, siis on liitlastel võimalik mereteed mööda põgenevale valitsusrongile appi tõtata ja seda turvata, kuni jõutakse paremini kaitstud Leedu südamaale ja Poola piirile. Nii nagu elusolevusele on kõige olulisem tema aju, on ka riigile kõige olulisem tema aju, tema poliitiline ja sõjaväeeliit, keda ei tohi lasta vaenlase kätte langeda, vaid tuleb päästa, aidata põgenema, maksku mis maksab. Eesti aju, tema eliidi päästmiseks ei saa ükski hind, ka Rail Balticu hind olla liiga kõrge."

 
At 07:54, Anonymous Suursaadik Stoi Chescu said...

Täielik jama, Martin.
Kui läheb põgenemiseks, siis ikka ülemere, palju kiirem ja turvalisem kui ise ennast Suwalki-Kaliningradi lõksu kohale veeretada.
Rohkem allikakriitilist mõtlemist!

 
At 11:50, Anonymous Martin said...

Kas kelleltki Eesti "kolmikust" on kommentaari enne Omaani Touri algust? Mida mehed mõtlevad, mis eesmärke püstitavad?
Cycling News ja ka tuuri koduleht on teinud intervjuu prantslaste ühe parima sõitja Romain Bardet-ga, kes on väga enesekindel. Tõepoolest, Bardet, kiiresti tõusnud täht, sõidab väga häasti 2016. a aga Kangert jättis Bardet mitmeid kordi selja taga, hoolimata prantslase kõvast poogeldamisest ja pidevatest eest ära sõidu üritustest.

 
At 11:54, Anonymous Ketaspidur said...

To MargusM
0 (null) -- keelatud.

 
At 14:20, Anonymous MargusM said...

Ei ole keelatud alates 2017.
..kuna te siin nii laisad olete : ) siis sõnastaks kilva ümber: Mitu ketaspiduritega maanteesõidu võitu? +Võitja nimi?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit M50 15 koht. Kaotus võitjale kalendri mõõtkavas. Kelk sai ametlikult kalendriga sisse. Temaga on nüûd seega kaputt. Ketast panid paljud paljud panid ka ketaspidurit kuid võitja seda kindlasti ei teinud. Samas ei tähenda see, et tal ketas puudub.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Kehvasti määritud suusad?

 
At 16:42, Anonymous Martin said...

"Taaramäe efekt". Mees jutustas siin oma kõvast vormist ja lubas M50 vanuseklassi kinni panna. 8)

 
At 17:06, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole kunagi lubanud M50 kinni panna. Mis jutt, studiosus M.?

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Ei..ei ei.
Priidu loogika käib ju teistpidi. Võis 50a. hulgas 15 mehelt kotti saada. See ei loe.
Loevad need kes selja taha jäid rajal (järgneb nimekiri), loeb ka see et mitu eesti üle 50 aastast meest kodudest temale kaotaks.
Sport, vabandust Priit võidab alati!

 
At 18:08, Anonymous Martin said...

Käisite stardipaigas ringi, pröökasite ja lubasite kõigile ära panna. Tunnistajad olemas. Kuidas jääb aga lubatud LBGT-looga Arteris? See noor lumeladur äkki? No?

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

https://www.estoloppet.ee/et/etapid?action=results&competition_id=313&distance_id=287

Blogipoega ei olnudki stardis.
Võitleja nr 426, kes startis koridori lõpust, murdis esimesel kilomeetril suusakepi, sõitis starti tagasi ja jätkas uue kepiga.
Võitlejalt nr 134 matemaatiliselt täpne sõit (134. koht)
Jääme PP reportaazi ootama.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Ma nii loodan, et mõni rumaluke on Ivo muinasjuttu uskuma jäänud ja vastavasisulise avalduse osalustasu tagasi saamiseks esitanud.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Selle treeningumahu ja võimaluste kohta on vanuseklassi koht nõrk.Muidugi ei tea, miks tulemus nii lahja tuli.

 
At 22:09, Anonymous Ivo, jurist said...

Hey !
Ilmaprognoos näitab plusskraade.
Siin Londonis on õhus juba kevadet. Külastasime Towerit. Homme algab siin London Bike Show, kes 2017. a uued rattamudelid väljas.
Soovitan kõigil osavõtutasu tagasi nõuda. Indrek Kelgul on tegemist isegi EAS 200 000 € toetuse ärakulutamisega. Avalduse vorm eelmises postituses ja pange mind cc-sse, et saaksin teie huve kaitsta!
Ivo
Sloan Street, London, UK

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Ivo, anna telefoni number, on täpsustavaid küsimusi.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Priidu häda on tehnika. Trenni teeb mees soliidselt. Kopsud mehel võimsad..lihastel pole midagi viga.
Kui aga nii nurgelise tehnikaga suuska sõita ja rattasõidus deklareerida et maastiku kingaga ei saa pedaali tõmmata , vaid ainult alla lükata on asi mäda. Milline raiskamine.

 
At 23:27, Anonymous Ivo, London said...

hea 22:49,
Olen praegu välismaal ja mobiil on väljas. Otepääl pannakse praegu sinu raha huugama. Suusaturistipapidele tehakse 2 km kunstlumerada, et Worldloppeti sarjast välja ei langeks ja EAS toetus abikõlbulik oleks, ja see on kõik (kui enne ära ei sula).

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Eestis tagasi?

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits täna stardis:
http://www.sekundomer.ee/wp-content/uploads/2017/02/20170211_111232.jpg

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

23:29, kas sa tõesti oled nii naiivne ?

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Paistab nii, et ka Suur Meister on Nuustakule tulemas. Kiidame heaks!

What do you think now about your own form?
- I need to compete to get in shape. It raises me week by week now. I think I have time just to get in top shape for the World Cup. Now I need to train up to sprint in Otepää in Estonia next Saturday, says Northug.

What is your goal there?
- Copy that my brother Tomas did before Falun Championships. He won superiorly in Otepää and has family best result there. I just hope to win with a slightly larger gap, says Northug.
(Google translate)

Suur Meister räägib plaanidest MM-i eel.

 
At 00:25, Anonymous Ivo, jurist said...

23;29
see sõltub, kui keissi edenemisest. Üks summa tuleb kätte saada. (Küll ta tuleb, no problem at all. Oh, just Sohos vaatasime "Mamma Miat". Super muusikalid siin Londonis. Pilet pole odav, aga elamus garanteeritud!
Muide, siin on +2C. Sama, mis tuleva nädala prognoos Eestis. Suusatajaid ei ole märganud.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, kuidas sa neid summasid ja keisse seal suures linnas edendad ilma telefonita?

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Mind täitsa huvitab, oo "jurist", kuidas täna siis selle London Bike Show'ga on (mis toimub siiski tegelikult järgmine nv) ?

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Ja eile Sohos oli Mamma Mia muusikal? No siiski ei olnud. Juristihakatis võiks enne valetamist fakte kontrollida. Mamma Mia! toimub Novello teatris.

 
At 12:14, Anonymous MargusM said...

..võibolla viibib Ivo paraleelreaalsuses, sellepärast ka mobiil ei tööta? Igaljuhul jälgin huviga mitme kliendini ta siin plogis jõuab. Teadupärast on kõva tulemus juba 0,1%. :)

 
At 12:53, Anonymous Ivo, jurist said...

MargusM: juba praegu on kordades rohkem! -- Ivo

Ivo Oberschneider
B & I Õigusbüroo
Roosikrantsi Ärikeskus
Tallinn, Eesti Vabariik

12.02.2017.a.

Lgp hr Kelk

Juunis 2016.a. aga võib-olla ka juba varem avaldasite internetis teadaande (pakkumuse) Tartu ühisstardiga suusamaratoni korraldamises, 26.02.2017.a. 63 km pikkusel üheringilisel marsruudil. Samas avaldasite a/a (konto) numbri ja tegite ettepaneku raha ("osavõtutasu") üle kanda. Umbes 4000 harrastajat kandsidki raha (30-110 €) üle. Pakkumuse (offerti) esitamisega ja selle vastuvõtmisega (aktseptiga) on võlaõigusleping, edaspidi "Leping", sõlmitud. Võtsite kohustuse suusamaraton kokkulepitud ajal ja mahus läbi viia. Pärast seda olete aga ajakirjanduses esinenud mitmel korral väidetega, et otsust maratoni läbiviimise kohta ei ole tehtud. Kindel ei olevat ka see, millal otsus tehtavat. Sellest võib järeldada, et teil ei ole tahet lepingut täita või ei olnud seda soovi juba Lepingu sõlmimise ajal. Viimasel juhul on tegu teeseldud tehinguga, mis on tühine. Kui ilmastikolud ei võimalda maratoni läbi viia, siis tuleb osavõtutasu täiest ulatuses tagastada.
Meedias esinedes olete korduvalt väitnud, et raja sisseajamiseks jm ettevalmistusteks piisab teile püsiva lumikatte korral 48 tunnist. Seetõttu, kui olete kindlalt otsustanud, et maratoni (63 km, ühisstardiga, mitte ringitades) suudate ja tahate läbi viia, andke sellest ka teada ja minu kliendid kannavad teile 48 h jooksul osavõtutasu üle.
Praegu, kui püsivat maratoni läbiviimist võimaldvat lumikatet pole, on eelgnevad kokkulepped tühised. Tühise kokkuleppega saadu tuleb teisele osapoolele tagastada.
Märgin lisaks, et ajakirjanduse teateil olete käivitanud kunstlume tootmise, 4-5 lumekahuri abil. Eelnimetatud tegevust ei saa tõlgendada Lepingu täitmisena. Enamgi veel, sellel tegevusel puudub igasugune seos pooltevahelise Lepinguga.

 
At 13:10, Anonymous Ivo, jurist said...

10:00, 11:36,
tehke oma rahapaigutused targalt, siis saate ka tulla Londonisse Bike Week-le, mis lõpeb hooaja uusi mudeleid tutvustava suure Bike Showga. Ja ka Mamma Mia! muusikali nautima.

 
At 13:12, Anonymous Eeduard Kits, harrastussportlane said...

Olen kuulnud Ivo kohta ainult head. Väga professionaalne ja lojaalne mees. Kavatsen ise Ivo palgata ja soovitan seda teistelegi. Ma usun, et Ivo motiveerib pigem auahnus ja kuulsusesära kui raha. Noorel mehel on eelkõige vaja nime teha.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Mina vaatan, et tuntuim Ivo Roosikrantsist on Nagel. Ega blogi Ivo ei soovi ometi varjutada tuntud büroojuhti?

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Nuustakul jagati medaleid,
https://www.instagram.com/p/BQaJCk4lmeo/?taken-by=teamhaanja

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitavate nimedega sportlased Alutaguse maratonil! Ausõna, ma ei mõtle siin neid välja (lisatud ka sünniaasta). Jakõik need on eesti inimesed!-??

58. Allain-Marco 2001
66. Bret-Gregor 1999
108. Danny-Rocco 2001
148. Christopher 1999
181. Braian 1999
384. Angelique 1972

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Niru sooritus, Ivo, loodad kliente saada, aga endal mobla kutu, tõmbad Londoni homourgastes ringi, mekid kihisevaid rüüpeid. Lao ette oma portfoolio, keda suusarahvast oled esindanud, palju nendest keissidest võitnud.
Pilve büroolt saad pika puuga, mehed on 24/7 kättesaadavad.

 
At 14:40, Anonymous Ivo, jurist said...

14:31,
no nutitelefonid lülitatakse teatris välja. Londoni "Mamma Mia!" on fantastiline! "Money, money..." ja kõik need ABBA hitid. Te peaksite ise seda kogema. Pilve büroo? Raske sammuga ja aeglane nagu mõni nende klient lol

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Ivo on meie kangelane ja päästja! Ivo on kunn!

 
At 14:55, Anonymous Martin, Linna Priimägi Institute of Semiotics, TLÜ said...

Mjah. Suusasõbrad, nooruslikud pensionärid, endised kolhoosnikud, maakoolide õpetajad, kohaliku omavalitsuse asutiste ametnikud, ehitusfirmade projektijuhid, juhatuste liikmed, gümnaasiumite õpilased, triatleedid, kanuusikutajad, pohmellis tudengid, sportlikku eluviisi koduperenaised - kui nad juba kahe nädala pärast Matu väljale Tartu Maratoni stardipaika saabuvad, mida and seal ees leiavad?
Lumme mattunud põllud, lumekoorma all looku vajunud härmatanud metsateed, sisseaetud klassikaraja (mitte liiga laia vahega, kurvides õige raadiusega).
Või suure kunstlumehunniku, selle kõrval maratoni korralduskomitee esimehe Indrek Kelgu?
Või õnnestub noore tähena Eesti õigusteenuste turul tõusval, vanade tegijate nagu Varuli, Raski ja Pilve büroode konnatiigis tormi tõstval
Tallinna juristil Ivo Oberschneideril auahne plaan 4000 suusaharrastajat osavõtumaksu tagasisaamiseks oma selja taha koondada, täide viia?
Lähemad 2 nädalat peavad selles selguse tooma!

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Saame Londonis kokku, kuhu tulen?

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Ivo ei tule, Ivo on pankrotTis.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Ivo elab fantaasiat välja, pole aega.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Mida viginat, Ivokene, "Raske sammuga ja aeglane...", taolise häbenemisväärt due diligence tasemega olete te võistlevas kohtumenetluses kaotanud veel enne, kui kohtunik on omale talaari ja žaboo üll sättinud. Tehke, et te kaote siit!

 
At 19:46, Anonymous MargusM said...

Olen ka Ivost ainult head lugenud, jutu järgi paistab tegudemees ja tegude järgi jutumees olema. Soovitan Ivo enda sõnadega: tehke oma rahapaigutus targalt.

 
At 07:51, Blogger Unknown said...

cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
ray-ban sunglasses
coach outlet online
gucci outlet
ray ban sunglasses
nike mercurial
oakley sunglasses
longchamp handbags
chanyuan2017.03.27

 

Postita kommentaar

<< Esileht