teisipäev, detsember 27, 2016

Pullerits: Millega päädib Eesti suur suusasõda?

Jõulud läbi. Jõulurahu samuti. Suur sõda läheb edasi. Vähemalt Eesti suusatamises. Kuigi suusalund pole ollagi. No mis suusatamine?! Jõulude ajal sai ilusasti kõigil kolmel punasel päeval rattaga sõitmas käia, iga kord veidi rohkem kui poolteist tundi; tegin Endomondosse huvitavaid marsruudikõveraid. Isegi palav hakkas – nii soe oli väljas.

Tänases Postimehes räägib Team Haanja treener Anti Saarepuu Peep Pahvile, et «tänavune hooaeg on alanud paremini kui eelmistel aastatel». Seda peaks kontrollima, võrdlema Eesti suusatajate – antud juhul siis Team Haanja suusatajate, sest Saarepuu saab rääkida ja räägibki ainult nende eest - selle hooaja võistluste FIS-punkte ja kaotusi võitjale eelmiste hooaegade vastavate näitajatega. See on suur töö, ja kui see pole leivatöö, siis ega sellele oma väärtuslikku aega ja unikaalset elu niisama juba ei kuluta.

Ent kui «hooaeg on alanud paremini kui eelmistel aastatel», siis tekib küsimus, miks suunduvad Team Haanja suusatajad peagi võistlema nõrgematesse sarjadesse (nagu Saarepuu usutluses Pahvile räägib). Kui vorm on varasematest aastatest parem, peaks seda realiseerima ikkagi võistlustes tugevamate vastu, nagu seda tehti siis, eelnevatel hooaegadel, kui vorm ei olnud nii hea, nagu praegu - väidetavalt! Sest ainult edasiviiv jõud viib edasi. Samm tagasi ei ole edasiviiv.

Kuid tänases lehes on veel üks kirjutis, mis kannab pealkirja «Suur kättemaks», veebis pikema pealkirjaga «Mati Alaveri suur kättemaks». See on Pahvi kirjatööst palju kriitilisem. See ütleb selgelt välja, millega on Team Haanja näol Eesti spordis tegemist.

Kes lumetust ja tulemusetust suusasõjast väsinud, sellele kevade ootuses midagi meeleolukat ja kaunist ja adrenaliinihõngulist – midagi sellist, mida Eestis eales ei näe ega iialgi kogeda ei saa. Sellises olustikus ununeb igasugune suusasõda, kas pole nii?

Foto 1: Algo Kärp (nr 26) vedamas Eesti meistrivõistlustel suusavahetusega sõitu. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Karel Tammjärv vedamas Eesti meistrivõistlustel suusavahetusega sõitu. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Algo Kärp võidab Aivar Rehemaa ees Eesti meistrivõistlustel suusavahetusega sõidu. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

75 Kommentaarid:

At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa oled ikka imelik. Alles tegid ettepaneku, et TH võiks noppida võite miskitel külasarjades kui nüüd hakkad oma enda ideed siin blogis juba tümitama. Väga skiso olukord. Loed nigu parimat mälu kaotanud näitleja sonimist. Oluline on panna nii, et vaht suust väljas. Ladna.

Mis värks selle Endomondo huvitavate marsruudikõveratega siis on? Kas teed reklaami Endomondole või oma mittenähtavale kõverale? Siin on loendamatuid kordi juhitud alandlikult Priidu tähelepanu sellele, et kui ta soovib oma kõverikke teistega jagada, siis tuleks privaatsussätteid Endomondos õgvendada. Ju siis PP saab siiski Endomondo promomise eest omale lisatulu ja sellest ka olematu nähtavusega kõverike promomise vajadus. Muidu peaks arvama, et kirjamees on lihtsalt arrogantne käpard, kes ei vaevu oma soove viima reaalsusega kooskõlla isegi kui selleks juhiseid jagatakse.

 
At 13:42, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine sõnavõtja, te demonstreerite taas oma funktsionaalse lugemisoskuse piiratust, õigemini selle puudulikkust.

Mina olen tõesti öelnud ja väitnud, et Eesti suusatajate koht on nn madalamates sarjades. Olen selles kindel ja veendunud ka praegu, hoolimata TH treeneri väitest, et vorm on parem kui varem samal ajal. Mis aga hämmeldust tekitab, ja millele ma tähelepanu juhin, on see, et treener, kes kiidab, et sportlased on hooaega alustanud paremini kui varem - mis peaks loogiliselt võttes ju veenma, et sportlased liiguvad õigel rajal -, siis selle asemel degradeerib treener nad kehvematesse sarjadesse, kus on tema sõnul jõukohasem konkurents - kuigi eelmisel hooajal sõideti tänavusest väidetavalt kehvema vormiga suures sarjas kaasa ja keegi ei rääkinud madalamasse sarja kolimise vajadusest. Ehk juhul, kui te taas asjast aru ei saanud, siis, nagu vene sõjaväes öeldi, dlja osobo netolkovõhh ištšjo raz objasnjaju: treeneri jutt on vastuoluline, tema väide varasemaa ajaga võrreldes paremast vormist ei oli tõsiseltvõetav, sest ta peab millegipärast vajalikuks saata sportlased nn mudaliigasse.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa oled vene kroonus kinni. Mäletad, millal tuli tugevate vastu Eesti suusatajatel võit? Vaat siis, pärast seda on käinud tase mudaliigasse. Nüüd on lastud ennast tugevatel vormi peksta ja ülla ülla, peksmisest tüdinuna minnakse võite noppima tugevatena külaliigasse. Seega treeneri jutt on ju täiesti arusaadav. Mis seal segast on? Äkki peaks Priit mõtlema veelkord oma järelduste ja hädakisa vildakuse üle järele. Ja mis värks selle Endomondoga ikka on?

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Missuguseid võite?

Lugupidamisega,
Rein Valdmaa

 
At 14:07, Blogger Priit Pullerits said...

Just, just, mudaliigasse võite noppima. See on õige spordimehe eesmärk. Seal avaldub õige spordimehe tegelik sisu.

Jah, ja missuguseid võite, tuleb nõustuda hr Valdmaa ilmselgelt retoorilise küsimusega.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi võigas on, et 3. jõulupühal Pullerits ütleb, et jõulud läbi.
Ehk, miks te Pullerits, ei pea blogi, vaid kõnetate tahtlikult lugejaid?

 
At 14:22, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake kalendrisse, täna on must tööpäev!

Muide, kas teie juba teate, kes valiti Eesti aasta parimateks sportlasteks ja treeneriks ja võistkonnaks?
Ei tea?
No kuidas nii saab? Kas teil siis ei olegi süsteemides oma infoallikaid?

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Kes lekitas Annuse ja Laane kirja?

Andreas Laane Õhtulehele (21.12):"Ma ei tea. Vahet pole, kes seda teinud on, igal juhul on ta käitunud väga ebaeetiliselt ja -viisakalt. Nii see asi ei peaks käima. Mul oleks hea meel, kui teaks, kes seda tegi. Kui tegemist oleks suusaliidu juhatuses oleva isikuga, siis ainuke variant oleks tagasi astuda."

Anti Saarepuu Postimehele (27.12):“ Kuidas see kõik avalikkuse ette lekkis, seda ma ei tea. Tean, et selle kirja saime ka mina ja Karel Tammjärv, kuid meie käest see kuhugi ei jõudnud.“

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui suur saab olema MMi koondis? 4 meest teatesõidus suudavad jah, kui liider ringiga kotti pähe ei tõmba.
http://sport.postimees.ee/3958357/saarepuu-kogu-meie-mmi-koondis-suudab-soita-30-parema-hulka

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas olete täna õhtul televiisoris või kodus diivanil?

http://sport.postimees.ee/3958627/postimehe-erisaade-otsestuudios-eesti-saeravaimad-sportlased

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks naeruvääristad iseenda külaliiga võitude ideed, mille Pahvile suure suuga maha müüsid (retooriline Valdmaa)? Sellised need ajakirjanikud on, nad loobivad mõttetuid mõtteid ning kui keegi veel nende mõttest peaks kinni haarama, siis antakse neile nii selle eest, et läks ajakirjaniku sooviga kaasa, kui ka selle eest, et omal pole paremat ideed.

Aga Endomondo teemal ei tule Priidult oma oskamatuse selgituseks musta ega valget.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Too mudaliiga, Skandinaavia karikas, on hirmkõva suusasari. Eelmisel etapil Lillehammeris sai Kein Einaste klassikasprindis 155 võistleja seas 80. koha.

Arvatavasti ka ALMAVÜ ja Tööjõureservide spartakiaadide karastusega spordimees näeks seal kurja vaeva.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit ära pese nüüd musta valgeks. Miks sa parastad Saarepuu üle, ta ju käitub nii nagu sina mõtlesid (kindlasti ei käitu ta sinu soovide järgi), paneb poisid madalamasse liigasse kus on neil jõukohasem sõita. See, et nad eelmisel aastal sõitsid kõrgemas liigas, oli tookordsete otsustajate vale viga. Saarepuu ei olnud tookordne otsustaja, aga sinnamaani ju viitsinud mõeldagi. Hämmeldust tekitab, see et sa lahmid liiga palju.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Kanter, Sildaru, Killing, sõudjad!

 
At 15:16, Blogger Priit Pullerits said...

Oi-oi.oi, 15:00 ja 15:02, sel juhul on küll parem, kui Saarepuu Team Haanja poisse mudaliigasse ei lase, sest seal saadakse veel sandim koht - sest võistlejaid on palju rohkem, kaks korda rohkem, kui MK-etapil.

Pahviga, 14:48, oleme teine teisel pool rindejoont ses küsimuses. Aga mujal, näiteks Trumpi küsimuses, oleme samal poolel.

14:44, mul on parimad teada, pinge on maa, pole põnevust kohale minna.

15:02, Anti Saarepuud ma kindlasti ei parasta. Ütlen veel kord ja selgelt: mulle Anti Saarepuu meeldib, tore mees. Miks ta siis ei ole?! Ma ei tea, kas Anti ise mäletab seda, kui tuli minuga ühel pimedal õhtul siis, kui ta veel tippsporti tegi, Tartus Supilinna spordipargis, kui oli mingi võistluse ära võitnud, Eesti suusaasjadest vaikselt rääkima. Mina mäletan seda väga hästi ja tean, et südames ja südametunnistusega on Anti Saarepuu õigel poolel. Praegu on halb see, et ta on sattunud küsitava mõju alla ja et tema peab tegema avalikku tööd, mille eest lõppkokkuvõttes vastutab siiski keegi teine. Kuid ma loodan, et tuleb päev, mil Anti ka kõigest selgelt aru saab ning siis saame jutuga sealt edasi minna, kus me jutt tol pimedal õhtul aastaid tagasi Tartus pooleli jäi.

Seniks Anti Saarepuule kõike paremat ja kainet meelt!

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Kilba.
Kes on lõppeva aasta parim spordiajakirjanik/spordist kirjutav ajakirjanik?

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, ära taple siin jõulu ajal!
https://et.wikipedia.org/wiki/J%C3%B5ulud

 
At 16:34, Blogger Priit Pullerits said...

Mu lugu "Mati Alaveri suur kättemaks" on PM veebis isegi aasta sportlaste tänase väljakuulutamise üritusest eespool, selle kohal ja sellest kõrgemal.
Pole paha, ütleks Mati Alaver.
Antus juhul ei ütle ta muidugi mitte midagi.
Sellegipoolest on mul Alaveriga seoses palju rohkem positiivseid mälestusi kui negatiivseid. Ja isegi mõned negatiivsed - näiteks see, mis ta ütles mulle pärast Kiku teist olümpiavõitu - on ajapikku nihkunud rohkem positiivsete poole.
Kahju, et üks rumal dopingusaaga rikkus huvitava inimese käekäigu.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

#häidjõule
https://www.instagram.com/p/BOZEsKmDok3/?taken-by=teamhaanja

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

M. Karlovitš on legend.
http://esbl.ee/biograafia/Mati_Alaver

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Anti Saarepuu kohta "tore mees" öelda on ilmne ajakirjanduslik liialdus. Oma viimase aja väljaütlemistega on ta teeninud enesele tiitli "idioot".

 
At 17:47, Blogger Priit Pullerits said...

Kui Tln toimetusest lahkusin, et võtta rattaga suund Tartu peale, hüüdis veebitoimetaja: Näe, Priit, su lugu Alaverist on esikohal!
Tõepoolest, pilk suurele ekraanile kinnitas, et kättemaksulugu oli kõige loetavam. Ja lugejate arv üha suurenes.

 
At 18:16, Anonymous Vello said...

Ajakirjanik Pullerits, miks te ei kirjuta nagu vanasti, et rahvas ja partei on jedinõ? Seltsimees Sõõrumaa, seltsimees Laane, sm-d Boroditš, Kõlvart, Sarapuu - kõik on rahvaga ühtsed. Seda te ei kirjuta, ajakirjanik Pullerits! Te ei täida ajakirjandusele pandud funktsiooni.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et AS sellest pasarallist osa võtab. Peab ikka suur papp mängus olema.

---
Tänases MEN raadiosaates oli arutlusel ka kurikuulsa ehitaja ja tema semu suusateami teema.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas Teil kummides naelad on, asfalt on sitasuusailmaga salakavalalt libe.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

MEN arutas ja sai asjale pihta. PP aga lendab oma luuludega momendil intergalaktilistes avarustes. Millal Priit jälle oma minaga maale tagasi saabub?

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Taavi kuulutas nädalavahetusel raekojas selgesõnaliselt, et jõulurahu kestab Kanutipäevani. Priit on ise ajakirjanik aga pole elementaarsete uudistegagi kursis.

 
At 19:16, Blogger Priit Pullerits said...

Hei, eelmine, ma siin kiman praegu Tartu poole, seetõttu teen lühidalt: uskuge, ülalt, kõrgemalt näeb suurt pilti palju paremini. Got it, man?

 
At 19:41, Blogger Priit Pullerits said...

Kas teeme seda mängu, et minut enne tänast väljahõikamust saate siit teada, kes lõi keda? Et mis tunne on siis, kui teate veidugi ette seda, mida ei tea Eestis peaaegu keegi? Interested?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks jätavad tänased PP jutud ja kommentaarid mustas kibestumuses parastaja ja löödud mehe mulje.

Kuulake MEN saadet ja saage ometi üle))))

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa Priit oma saladuse välja kired siis ei usalda sind ju enam keegi. Sellist asja teavad paremad pojad 2-3 päeva ette. Nad aga oskavad ja suud pidada.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu rõõm on kui Jorh Aadniel Kiire rõõm sahvris Tootsi pulmade aegu.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Milleks seda aasta sportlase valimist vaja on? Kirbutsirkus ju tegelikult. Võidad võistlusel- tehtud! Kaotad- fuck it! Aga valimised???

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Aasta spordihull 2016. Nominendid 1. Pärnu kalur 2. Suusablogija Priit 3. Luiged
Priit kumb on keeleliselt õigem - sportvõimlemine või riistvõimlemine, jutt teadagi millest.
2016 Eestimaa spordi hukatus 1. Karlovits 2. Ehitajast suusahuviline 3. Suusablogija Tartust

 
At 21:19, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole täna olümpiavõitja päev.
Ka noorik peab oma päeva veel ootama.

 
At 21:41, Blogger Priit Pullerits said...

Vaata aga MHG poissi!

 
At 23:13, Anonymous Karl said...

Te pidite ju rattaga Tallinnas Tartu poole sõitma. Mis hõiked need on? Ega te Twitteris pole.

 
At 23:33, Blogger Priit Pullerits said...

Karl, täiseas mees ei säutsu T-s nagu mingi eit või plika, tema ütleb julgelt ja selgelt, mida mõtleb ja öelda on.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Aga peale Kanutipäeva on PP-l 100% õigus.

 
At 10:50, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubist said...

Kui Kanutipäeval saab kelgutada, siis ei tule Tartu maratonil sitt suusa alla, öeldakse meite kandis

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin su lugu Postimehes..kas ajakirjanik ei peaks olema objektiivne. Mitte nii selgelt kallutatud ja ilmselgelt vaenulikult meelestatud selle vastu kellest kirjutab?

 
At 11:49, Blogger Priit Pullerits said...

Kui on tegemist arvamuslooga, nagu antud juhul - see oli nii märgitud ka päises ja sellele viitas ka minu nimi kirjutise ees -, siis ei pea. Enamgi veel: objektiivne arvamuslugu on kõige igavam, maotum, mõttetum lugu üldse. Arvamusloo eesmärk on panna inimesi kaasa mõtlema, ja seda ei saa teha, kui kirjutad mingi ei-liha-ega-kala loo, et nii on hea ja naa on hea. Arvamuslugu on arvamuslugu - selles peab olema arvamus, nagu oli minu loos.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

On aastalõpp ja jõulurahu. Sellises härdas ajaraamistikus on paslik vaadata üle ka tervis. Üle 50 aastased kes pole tervise hädadega kimpus on juba surnud. PP on kõva arvamuse väljendaja ja nagu täna räägib Rebase Raul: "Sai selgeks, et need kommentaarid, mis ei olnud poliitiliste survegruppide ja trollide kirjutatud, on enamikus probleemse tervisliku seisundi sõnalised väljendused." Anonüümikud klassifitseeruvad siin blogis kõik üldjuhul trollide "sõbralikku" klastrisse, kuid sõltumatu PP kommentaaride puhul pole mingitki kahtlust, et need pole poliitilise survegrupi looming. Seega kuna PP siin blogis ei trolli, jääb üle viimane variant.

Tegelikult on kahju, et PP tööandja laseb jõuliselt arrogantsel propagandal oma veerul nii vabalt vohada. Sain natuke aega tagasi järjekordse PM-i tellimise mõõtetult soodsa pakkumise. Nüüd läks see PP-le solidaarsuse väljendusena prügikasti. Me teame niigi, et vanemad inimesed on tervisega kimpus aga ei maksa ikka terviseandmeid siis lehel nii kõvasti maha karjuda.

Muide sajandivahetusel toimetati programmiga, mis pidi aastaks 2015 viima Rebase Rauli mainitud maailma ajupesu tasemele, mis võimaldab ühiskonda juhtida suvalises suunas suvalisel hetkel. Nii nagu PP siin blogis nädalake varem promob külavõistlusi ja siis teeb kannapöörde ning kukub täie vahuga seda ideed klohmima. Tuletades meelde veel raamatus "1984" toodud näidet, kus seda kõike suudetakse teha ühel koosolekul. Kopeerides seda näidet blogi konteksti, siis Priidul on arenguruum, kuni ta suudab sellise meelemuutusega hakkama saada ühes blogikandes (kommentaarid ei lähe arvesse).

Priit kas ei tundu hirmutav, et maailmas on kuskil mingi kassi silitav vanamees, kes otsustab, kus läheb madinaks ja kus langevad aktsiad ning seejärel hakkab kogu ilmamuna meediatööstus selle nimel täie auruga tööle?

 
At 14:01, Blogger Priit Pullerits said...

Ei tundu hirmutav. Sest meil on ajakirjandusvabadus. Te olete paranoiliste vandenõuteooriate küüsis. Too viidatud meditsiiniline probleem kehtib igal juhul tuhat korda rohkem teie kui minu kohta.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas one way kepid elavad?

 
At 17:31, Anonymous MargusM said...

kuna PP on meil "faktidemees" siis kas 23:33 kande järgi saab väita et Trump on "eit või plika"? Kumb siis?
Kui ajakirjandusvabadus tähendab et kõik tatt ja sapp mis väljapritsitakse on ajakirjandus siis oleks õigem öelda et meil kollane ajakirjandusvabadus. Viimasemad vaatlused näitavad et ka see blogi liigub selles suunas, spetsialist kõigis valdkondades mille pilgu heidab.
Täna (28.12) on süütalastepäev, kas PP on süüta? Vaevalt küll.

 
At 17:33, Blogger Priit Pullerits said...

Vabadusel ei ole värve, MargusM. Vabadus, kui moodsas keeles öelda, on värvipime, color blind. Või arvate tõesti, et vabadus peab olema ainult sinimustvalge??!

 
At 18:03, Anonymous Martin, spordipolitoloogia magistrand (TLÜ) said...

Ei, muidugi mitte. Võib olla ka sini-punane-valge.
Visalt liiguvad jutud, et varsti võib-olla ongi. (Putini-Trumpi diil).
Toomas Alatalud ja Priit Pulleritsud rihivad "propagandatorud" lihtsalt ümber.
Küll aga tuleb olümpiaturismile siis lõpp. See-eest on võimalik silma paista Rahvaste Spartakiaadil. See võib-olla ongi see "madalam liiga", mida hr Pullerits - trollina või kellegi hääletoruna, pole tähtsust - mõnda aega on serveerida püüdnud.
Õnneks on siiski mehi, kes püssi kergelt põõsasse ei viska.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas kuskil on kirjas kondimurdmiste statistika? 1000 korda Priidust enam roideid lõhkunu peaks olema elanud juba vähemalt 200 aastaseks, et luud kokkukasvatada ja uuesti ära murda. Rääkimata ravimatust põlvest. Selleks peab olema lausa 1000 jalgne, et Priitu 1000 kordselt ületada haigete põlvedearvu poolest. Vot siis. Miina Härmas ei oska õpetajad üldse matemaatikat õpetada. Või oli see ainult nõukaajal nii, kus propagandageeni olemasolul anti see puue õpilasele andeks?

 
At 18:37, Blogger Priit Pullerits said...

Hüva, täna läks tööpäev pikale, aga homme paugutame Team Haanja ja ESLi ja Alaveri teemal edasi. Lisandunud on uut huvitavat informatsiooni. Vastav kõne kestis täna peaaegu tunni! Sealt poleks osanud väärt lisandust lootagi - aga näete, ära tuli. Sidemed ja tutvused ikka loevad!

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Petised tuleb Eesti suusatamise juurest minema ajada.
Jõudu, Priit!

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Just, võitleme petiste vaba Eesti eest! Kaotame siit kohtud ja vanglad ning loomulikult valvurid, turvafirmad, politsei ja sõjaväe. Milleks meile NATO? Kääri käised üles Priit, hakka kohe pihta. Ainult sind me usume!

 
At 00:38, Anonymous Martin, TLÜ spordipolitoloogia tudeng said...

Hr Pullerits, te vajate ravi. Ei, mitte Dr Ripsi. Teist spetsialisti. Head spetsialisti, kes teie TH/Annuse/Alaver - kas "vihkamisnimekiri" võib veel pikeneda? - maaniast aitaksid teil vabaneda. Õues pole lundki. Uskuge, teie blogikirjutisest blogkirjutisse jätkuv TH-Annuse-Alaveri vaenamine on kõiki lugejaid - nii palju või vähe kui neid on jäänud - surmani ära tüüdanud. Lõpetage!

 
At 00:59, Anonymous Alma said...

Pullerits on nagu mõni usukuulutaja. Saadad sellise ukselt tagasi, aga tema ronib varsti aknast sisse

 
At 01:01, Anonymous Harry said...

Meil Ameerikas öeldakse selliste kohta - screw loose.

 
At 01:21, Anonymous Anonüümne said...

Nojah. Pulleritsu arvamuslugudega on olnud nii, et pärast paari tundi veebis rippumist tuleb minna teksti tasandama. Milleks meil sellist arvamuseavaldajat vaja on, kes ei julge oma sõnade eest lõpuni seista.

 
At 07:52, Anonymous Anonüümne said...

vastpidiselt Martinile arvan, et TH ja TA teema huvitab paljusid! Lisaks oleks vaja asjale läheneda ka laiemalt-milliseid piiranguid toob ühele ärimehele ikkagi kaasa krim vastutus ja kas need on piisavad ?Hetkel küll ei saa nagu aru.
kah Priit

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Kah Priit 7:52 ei ela ilmselt Eestis või on üks lillelastest, kes ei tea maast ega ilmast midagi. Eestis pole kunagi toonud krimka tajutavaid piiranguid ärimeestele. On vaid mingid tüütud nüansid.

 
At 10:40, Anonymous Martin said...

Arvan nagu USA president-elect, et suure sõja otsimise asemel peaksime oma eluga edasi minema. Nii nagu Eesti peavoolumeedia otsib ja müüb rahvale sõda Venemaaga, harrastab ajakirjanik Pullerits oma blogis suusatajate "suure sõja" otsimist, õhutamist ja müümist. Sõjaõhutajaid ajakirjanikke on meil palju. Enamik lausa.
Aga rahvas ei taha sõda.

 
At 10:46, Anonymous Alma said...

Pullerits ei austa isegi Jõulurahu!

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Head vana-aasta lõppu, võhmamehed!

https://www.instagram.com/p/BOhmdU7AnNM/?taken-by=mikaelashiffrin

https://www.instagram.com/p/BOh1jfmh6D6/?taken-by=lindseyvonn



 
At 09:03, Blogger Unknown said...

toms outlet
true religion jeans outlet
polo ralph lauren
tory burch shoes
fitflops shoes
ferragamo shoes
new balance shoes
north face outlet
thomas sabo uk
polo ralph lauren
20170106caihuali

 
At 08:00, Blogger Unknown said...

true religion sale
michael kors outlet
christian louboutin outlet
moncler coats
michael kors outlet store
canada goose jackets
christian louboutin shoes
ralph lauren shirts
polo ralph lauren
michael kors handbags outlet
20170214lck

 
At 17:57, Blogger Unknown said...

ugg boots
cheap jordans
rolex watches
coach outlet store
the north face outlet
canada goose jackets
gucci outlet
lebron james shoes 2016
nike free flyknit
polo ralph lauren outlet
20170217caiyan

 
At 09:42, Blogger raybanoutlet001 said...

hugo boss sale
armani exchange
pandora jewelry
dallas cowboys jersey
true religion jeans sale
chicago bulls jersey
hugo boss
michael kors handbags clearance
nike trainers
birkenstocks
2017.3.29

 
At 10:52, Blogger Unknown said...

hollister clothing store
fitflops shoes
new england patriots jerseys
polo ralph lauren outlet online
cheap mont blanc
nike shoes
christian louboutin shoes
louboutin shoes
coach outlet store online
ralph lauren uk
20170419caiyan

 
At 13:25, Blogger Unknown said...

parada handbags
tory burch outlet store
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
sac longchamp
chaussure louboutin
pandora bijoux
fitflops shoes
michael kors uk
fake rolex
xushengda0619

 
At 05:36, Blogger Unknown said...

curry 2
air jordan shoes
longchamp online shop
pandora charms
hermes belt
yeezy boost 350 v2
http://www.nikedunks.us.org
nike air zoom structure 19
yeezy shoes
nike zoom

 
At 06:15, Blogger raybanoutlet001 said...

cheap jordan shoes
ugg boots
ugg outlet
ugg boots
ray ban sunglasses
valentino outlet
oakley sunglasses
redskins jerseys
ferragamo outlet
saics running shoes
2017.8.26

 
At 11:14, Blogger raybanoutlet001 said...

christian louboutin outlet
oakley sunglasses wholesale
jacksonville jaguars jersey
true religion jeans
coach factory outlet
jerseys wholesale
replica watches
louboutin shoes
cheap ray ban sunglasses
true religion outlet

 
At 04:36, Blogger Unknown said...

nike air max95
nike air max 90
cheap jordans
cheap nfl jerseys
adidas online shop
adidas tubular UK
yeezys
vans outlet
pandora charms
asics sneakers

 
At 07:00, Blogger chenlina said...

chenlina20171103
north face jackets
cheap oakley sunglasses
moncler jacka
coach outlet online
moncler jackets
adidas shoes
michael kors outlet
uggs uk
ugg uk
christian louboutin

 
At 10:15, Blogger raybanoutlet001 said...

jacksonville jaguars jersey
ray ban sunglasses outlet
oakley sunglasses wholesale
mbt shoes
true religion outlet store
longchamp handbags
bills jerseys
michael kors outlet
armani exchange
mbt shoes outlet

 
At 04:15, Blogger adidas nmd said...

air huarache
ray ban sunglasses
cheap ray bans
mont blanc outlet
uggs outlet
cheap basketball shoes
polo ralph lauren
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
carolina jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht