kolmapäev, november 09, 2016

Pullerits: Kuidas Donald Trump minu trenni ajal end maksma pani?

LISATUD VÄRSKE VIDEO TARTU SUUSARADADEST!
Suuri asju juhtub suusatamise ajal, väga suuri. Teisipäeva hommikul, nagu teate, käisin Vahur Teppaniga Tartu kesklinna MyFitnessi klubis boot campis, ja kui tööpäeva lõpetasin, läbisin Tähtvere spordipargi kuue tõusu ja kuue laskumisega sprindiringi kümme korda otsa, ning kuigi tuharalihased muutusid hommikuks seetõttu kangeks, ajasin end varakult maast lahti ning olin juba kella poole üheksa ajal taas suusarajal. Seekord sootuks teistsugusena kui varem.

Niisiis 26 tunni jooksul kolm trenni. Pole paha, ütleks Mati Alaver (kuigi seda sõnapaari pole juba aastaid tema suust kuulnud – pärast seda, kui ta hakkas hoidma madalat profiili).

Teistmoodi oli see, et panin täna, kolmapäeva hommikuseks suusatrenniks kiivri pähe. Sel oli üks põhjus. Kas aimate?

Õige vastus: kiivri külge saab kinnitada hästi GoPro Hero+ kaamera. Olin  nimelt pühapäeval tuule käes suusatades tulnud mõttele, et võiks hakata suusaradasid üles filmima ning neid huvilistele tutvustama, et nood võiksid oma silmaga näha, millised on ühes või teises kohas rajaolud – kas kannatab suusatada või mitte?

Ja mitte ainult seda. Võtsin nõuks hakata tutvustama Tartu Postimehes seni, kuni talve jätkub, mõnda Tartu kandi suusarada. Homme, neljapäeval ilmub esimene lugu kodule kõige lähemalt, Tartu dendro- ja Tähtvere spordipargist. Videot Tartu suusaradade olukorrast saate vaadata siit!

Kui tänahommikuse, tund ja veerand kestnud, ligi 16 km pikkuseks kujunenud trenni lõpetasin, oli vahepeal toimunud väga suur asi. Nagu olingi arvanud, valis Ameerika rahvas Donald Trumpi oma presidendiks. See tuletas mulle meelde ühte ülikooliaegset vene kirjanduse loengut, mida andis kirjandusteadlane ja semiootik professor Peeter Torop (fotol all vasakul), kes, nagu te vaevalt oma väheste kultuuriteadmiste juures teate, oli noorpõlves paljulubav kolmikhüppaja. See on hea lugu!

Torop oli suur Fjodor Dostojevski fänn. Meil oli ainuüksi terve semester pühendatud Dostojevski loomingule. Kõik tema teosed tuli läbi lugeda, sh «Märkmed surnud majast», mis hämmastas mind, et tegelikult käib kõik, mis seal kirjas, ka vene armee kohta. Aga siinkohal on oluline Dostojevski suurteos «Vennad Karamazovid». Millegipärast on mulle sügavalt meelde jäänud, kuidas Torop peatus sellest rääkides pikalt ühel kohal, mis kirjeldas kohtuprotsessi. Kõik arvasid, et protsess läheb ühte pidi, aga võta näpust – läks hoopis teistpidi. Ja miks? Nüüd tulevad nood tähtsad sõnad, mida Torop lausus: «Mužiki skazali svajo slovo.»

Kui keegi aru ei saanud, siis: meemehed ütlesid oma sõna.

Ja sedasama tegid tavalised inimesed ka USA presidendivalimistel. Ja nende õppetund on järgmine: vaat mis juhtub, kui eliit ja establishment ja ennast teistest paremaks ja õigemaks pidajad hakkavad ülejäänutesse suhtuma kõrgilt, üleolevalt, neid alandama, vaenama, koguni vihkama. Siis, kui vaid võimalus avaneb – ja igasugused valimised on selleks parim võimalus –, saab kättemaks olema karm ja valus. Minu silmis on Trumpi võit just tavaliste lihtsate inimeste võit – nende inimeste võit, keda kaotajad ei suuda siiamaani endaga võrdväärsena ja vähegi aupaklikult kohelda, nimetades neid harimatuteks, madalapalgalisteks, koguni rämpsuks. Minu silmis on Trumpi võit jõuline vastulöök igasugustele tolerastidele, sallivusäärmuslastele, poliitkorrektlastele ehk kogu sellele vasakliberaalsele kambale, kes on meid ja maailma juhtinud sinna, kuhu mulle ei meeldi, et meid ja maailma on juhitud.

Aga nüüd ei ole maailm enam endine. Nüüd on need, kes on meid ja maailma juhtinud igasuguste nn moodsate hullusteni, surutud esimest korda jõuliselt tagasi. Näis, kas nad suudavad sellest õppust võtta või läheb elu edasi endistviisi, nii et nad peavad tulevikus taluma veel uusi ja uusi karme tagasilööke. Ja kui nad sellest ei õpi, siis... sõitku Moabi!

Ai-ai, ei-ei! Igale poole mujale, aga sinna küll mitte!

Fotod 1 ja 2: Suusatajad teisipäeval Tartus dendropargis. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tartu Ülikooli professor Peeter Torop saab 2011. aastal Valgetähe IV klassi ordeni. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 4: Donald Trump on võitnud USA presidendivalimised. Jarjuge ära, vasakliberaalid! Foto autor: AFP/Scanpix

77 Kommentaarid:

At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

PP saab palka suusatamise eest.
Tehke järgi s...d!

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Paljude hääde uudiste seast on parim, teadagi, suusaradade videožurnaali lansseerimine! Jõudu jaksu! Võhmamehed on kindlalt kambas.

Utah hääletas nõnda:
Trumpile 45,5% häältest;
Clintonile 28,6%.

Maameeste seljavõit.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas igaüks peaks suusatamise eest palka saama? Ei, tänan.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Mhmhm, kas tõesti jätab PP kodurajad ajutiselt maha, suundudes uusi radasid otsima ja seal maailmarekordeid püstitama (mitu rekordid PP-l Tähtveres tehtud on ja mitu rekordit ta nüüd mujal suudab kokku koguda?). Kas ta teeb seda tõesti oma kuludega, sõidab oma autoga, kulutab isiklikku aega, et suusatama minna, Tartust eemale?

Aga ei, loo lõpp ikkagi paljastas asjaolud ja tõi tööandja mängu. Ilmselt siis saab firma autoga ja autojuhiga sõita, ja kõike seda tööajast ja veel tasustatult? Või siiski... Pakun, et PP tuleb välja tavapärase väitega, et tööandja neid lugusid kinni ei maksa... Aga kes siis maksab? Oh neid intriige ja seda põnevust...

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

See on küll midagi uut. Priit teistel radadel trenni tegemas. Eelmises postituses, just siunas kui mõttetu ajaraisk see on. Hämmastav kannapööre 26 tunniga. Pole paha oleks selle peale Malaver öelnud.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Päevakilba kah, mehed!

What will be the next Brexit - Brexit 3?

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Ole rahulik kohe tuleb vasakliberaalide punt eestis võimule.
Käisin ka täna Tähtveres suusatamas. Uskumatult nüri tundus. Eriti jube on see sprindiring. Künkast üles künkast alla. Nõlvad on ka sellise vastiku nurgaga. Kümme korda järjest seda läbida on mõrv ajudele. Minuarust tuleks suvel buldooser võtta ja see jama seal kuidagi ümber planeerida. Selline suusatamine ei paku mingit emotsionaalset naudingut. Hau.
Teet

 
At 23:38, Anonymous Martin said...

Lennukikandja "Admiral Kuznetsov" 5 Su-33 multifunktsionaalse lennukiga, 3 Mig-29 air superiority hävitaja ja Ka-31 rünnakuhelikopteritega pardal, tuumamootoriga battlecruiser "Pyotr Velikiy", superuus fregatt "Admiral Grigorovich", destroyerid "Severomorsk" ja "Vice Admiral Kulakov", ... 2 Akula klassi aatomiallveelaeva, Kilo klassi rünnakuallveelaev, relvastatud tuhandete kilomeetrite taha tulistavate ülitäpsete Shipwrech, Khinzal ja Kalibr rakettidega.. see on jõud, mida peavad arvestama kõik, kellel üldse midagi sarnast vastu panna on.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Teet, rohkem loovust, kombineeri distants ovaali, sprindiringi, Lauri ringi ning dendropargi radadest. PP näitab videos ju kõik punaselt ette!

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

"Minu silmis on Trumpi võit just tavaliste lihtsate inimeste võit"

Pole kahtlust, et just neil lihtsatele inimestele läheb olukord nüüd veel raskemaks ja keerulisemaks, pettumus Trumpis saab olema valus.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas needmine mõjub, Mati A on seda kindlasti teinud, omajagu. Mati on kindlasti omaette sajatanud Eestit, Pulleritsu, suusatajaid jne.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsal inimesel läheb alati halvasti. Vähemalt elatustaseme mõttes. Ainus mida lihtne inimene trumpistliku mõttelaadi võidu korral lõpuks saab on moraalne heaolu oma maailmavaate võidust.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, teeks võistluse, kes läheb hommikul kõige varem suusatama?

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

See ei onud nn. lihtsate inimeste võit, vaid nende otsene lollitamine ehedate ja labaste valedega. Pole vist eriti tark tegu selle üle rõõmu tunda, või kuidas?

Trumpi valede üleslugemiseks ei jätku siinkohal ruumi. Osundan vaid, et tema kampaaniakõnesid analüüsinud USA väljaanne Politico leidis neist nädala jooksul üle 60 vale ja liialduse.

http://epl.delfi.ee/news/arvamus/ivo-rull-trump-ja-brexit-ahvatlevad-ka-eesti-poliitikud-populismi-edulugudele?id=76218319

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Läks lahti!

http://tartu.postimees.ee/v2/3904595/suusahooaeg-taehtveres-laeks-lahti

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

#pikahabemejuttu

https://www.instagram.com/p/BMlo_0sjKWL/?taken-by=teamhaanja

 
At 11:31, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatan, et TH üritab siin liikumatute piltidega kuskil sots-meedia nurga taga saada vastu minu multimeedialahendusele (tekst+fotod+kommenteeritud video) nii Eesti võimsaimas spordiblogis kui suurimas ajakirjandusväljaandes. They have really a hard-hard uphill battle to fight! Aga kui nad sellele võistlusele minu vastu keskenduvad, jääb neil küll MMil koht esikümnes kindla peale saamata.

Niisiis: kas konkureerimine PPga nõrgestab TH šansse MMil?

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei sealt luuavarrest pauku tule. AS saab pika habeme.

Aga MA & AV saavad tuleval talvel Lahti medali(d) ühelt Otepää mehelt. Nuustaku mehed seapõrna pealt nägid.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Team Haanja üritab järjest rohkem oma nägu ja kuvandit luua, aga mis saab selles halba olla? Sportlase või sporditiimi läbilöögivõime - ja ka kohad MMil - ei sõltu meie üdini merkantiilses maailmas juba ammu ainult andest ja võimest trenni teha. Et üldse oleks võimalik maailma tipuga konkureerima hakata, tuleb oma tegemisi teha suurepärastes oludes ja selleks on hädatarvilik ennast müüa, müüa, müüa... Mitte midagi muud ei jää üle, paraku.

Et aga Team Haanjal on kuvandi loomise vallas veel tublisti arenguruumi, on tõsiasi, kuid see ei pea tähendama, et initsiatiiv ja algatus tuleks maha tappa. Vastupidi, tuleks julgustada ja nõuga abiks olla.

Ja siin olekski TH meestele väike juhis, kuidas ennast oluliselt atraktiivsemalt välja saab mängida (vt videost).

Selleks pole tingimata vaja meediatiimi endaga kaasa jooksma, päris hea oleks juba normaalse fototehnikaga varustatud treener Saarepuu, kes on kindlasti suuteline atraktiivsemaid kaadreid ka ise kõrvalt jooksujalu lõdvalt filmima.
Ainult rohkem loovust ja vähemväristavat kätt ning hakkabki juba tulema.
Ning märksa rohkem liikuvat ja sõnalist pilti!
Sellega jõuab oluliselt efektiivsemalt ja kiiremini eesmärgini (oma infovälja suurendamiseni).

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Ainult diletant saab öelda, et Peeter Torop oli "paljulubav kolmikhüppaja". Nagu tavaliselt, on PP siin kõvasti üle pakkunud. Või on jõutud sisuturunduses täiesti uuele tasemele?

 
At 14:15, Anonymous Vahepala said...

https://www.youtube.com/watch?v=TBbrv5thIbU

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ekjl.ee/content/editor/files/Edetabelid/AllTimes/alltmtj.pdf

110 sentimeetriga Eesti kõigi aegade esisajast väljas, palju siit ikka lubab?

Võrdluseks ka paraadala edetabel: http://www.ekjl.ee/content/editor/files/Edetabelid/AllTimes/alltm800m.pdf

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Preili Vonn pakub liikuvat pilti koos sabaringidega.

https://www.instagram.com/p/BMj3fnmhSzg/?taken-by=lindseyvonn

Võhmamehed, kas kiidate heaks.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, milline rada järgmisena videoreportaazi ootab?

Tööpõld on lai:

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

800 m jooksu kõigi aegade edetabel (15:39) ja PP polegi seal?!

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt nii, 15:41. Preili Vonn on samuti väga hea näide eneseturundusest ja tema tegemistest saab paljugi õppida.
Kiidame heaks.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Kurat! ERR lumeinfos on kommentaarid välja lülitatud? Kas tõesti tuleb lõpuks seda Terviseradade nikerdust kasutama hakata? :(

 
At 16:32, Blogger Priit Pullerits said...

Andke nõu, 15:44, eks siis püüan rahva soovidele jõudumööda vastu tulla.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

16:28, ei ole välja lülitatud, lihtsalt selle keskkonna arendus-hooldus lõpetati ära aastaid tagasi ja osade radade all jääb viimane kommentaar "varju" ning ilmub nähtavale, kui sisestada järgmine komm. Bugi nagu itimehed ütlevad.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

16:28, uuesti - siiskisiiski, ~nädal tagasi nagu olid kommentaarid, aga nüüd läinud, ei saa sisestada, näha. Võibolla brauserispetsiifiline teema siis...

 
At 18:54, Anonymous Kärna Ärni said...

Peremees, ole pai ja võta kõik Tartu kandi rajad ette - Lähte, Vooremäe, Mammaste, Instsikurmu, Kääriku ja vahetult enne kodust MK-d oleks ülikõva võistlustrassi tutvustada. Ühesõnaga kõik, mis on põhjaeestlasele uus.

Tartu maratoni ja estoloppetite radu pole mõtet filmida, need on aastatega pähe kulunud.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi "osilasääritskuusekalkun" tänaval näeb, võtke nööbist kinni ja andke edasi sõnum, et lumeinfo tuleks ellu äratada - uudiste lehele "aken" ja lehte uuendada. Kaua võib, suur tali juba nädal aega ja rahvas harjunud seda kohta kasutama.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

17:53, sul on tõesti õigus, paraku.
Veel eile olid kommid olemas ja sai juurde kirjutada, aga täna on seis selline:
NB! Siin on kommentaarid maha võetud, edaspidi soovitame kasutada Terviseradade linki:

Et siis kellad selle keskkonnaga.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...



http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=15

Uuendatud lumeinfo aadressil: terviserajad.ee


Palju "õnne", vanakooli võhmamehed!

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas saab veel kasutajavaenulikumat lahendust välja mõelda, kui Terviseradade lumeinfo?
Kes on autor, krt?
Kas vana rakendust kuidagi ülevõtta ja tööle jätta pole võimali?

 
At 20:04, Blogger Priit Pullerits said...

Seni kui teie siin mingist lumeinfost jahute ja jahvatate, tegin pärast tööd 1:26.30ga dendropargis viis ringi, Endomondo ütles, et 19,65 km. Keskmine kiirus 13,88 km/h, max kiirus 33 km/h. Seega tuleb ringi pikkuseks ca 4,9 km. Ei tea, kas see on ikka õige, äkki tuleb viis täis? Nimelt on seal palju kurve, aga kas pole nii, et Endomondo lõikab need kurvid väiksemaks, sest ta vist mõõdab ja fikseerib teatud aja tagant mingeid punkte ja kõik teravad tagasikurvid muutuvad võrreldes tegelikult läbitud maaga Endomondo mõõtmise tulemusel siiski lühemaks. Mitte et sellest nüüd mingi maailmasuur probleem oleks, aga huvitav oleks ikkagi teada, kui täpsed need äpid ikkagi on. Kes teab? Üleliia neid usaldada ei saa, sest Endomondo näitas tõusude kogupikkuseks 169 m ja laskumiste kogupikkuseks 271 km - absurd ju, kui sõitsin ringil ning alustasin ja lõpetasin samas kohas!

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Külla ikka ongi ainult 4.9km. Maailmarekordid tuleb kõik tühistada...

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

See on jah uskumatu, et terviserajad.ee on nii kohmakas ja kuigi Jaak Mae isegi alguses nagu midagi lubas seal paremaks teha, siis endiselt on asi sama s**t kui alguses ja nüüd siis keerati normaalne asi kinni ehk http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Endomondo andmetel on PP alanud hooajal suusatanud 111 km.

Tehke järgi, s....d!
Sest varsti jälle maa on must.

http://www.yr.no/sted/Estland/Tartumaa/Tartu/langtidsvarsel.html

 
At 21:36, Anonymous Valter said...

Lisan ka mõned arvamused sots-meedia ja multimeedia asjanduses.
1. Avaldan samuti nördimust aastaid arhiivis hoitud aktiivse, arhailise ja praktilise lumeinfo (arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php) nudimise pärast. Kuramuse oinad, seda, mida suusatajad hindavad, selle peentuunivad mingid turundajad pekki. PP, teil on kõrged ninad, võimurid, digivolinik sinasõbrad, ehk saate sutike seatkaudu neid mõjutada ja nad maa peale tagasi tuua?
2. Tõepoolest, preili Vonn jagab seda uut meediat suurepäraselt. Lisaks võhma- ja muidumehi hullutavate kaadritele pani kaunitar veebi üles ka selle koleda kukkumise, kus jalg põlvest järele andis – röntgenpilt kõigile nähtaval. Kui PP oleks oma 5 või 6 murtud roiet siia letti löönud, oleks meestel ilkumise isu möödas ja rattasõiduohutuse teema parema kaasatuse saanud.
3. Suusaradade videod. Maamehed teevad asja, nagu teame. Oleks huvitav näha just väiksemate paikade radu ja neid tublisid entusiaste, kes radasid aastast aastasse hooldavad. Seega, rohkem maa soola blogisse.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Trumo kui lihtsa inimese president?
Tule taevas appi.

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Lumeinfo asemel suunatakse netipoodi...

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

20:15 on samas faasis nende taastumate maavarade kujunemise ajastu kuttidega, kes kasutavad stopperkella trennide kohta andmebaasi loomiseks.

terviserajad.ee on väga hea!

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas err.lumeinfo kaaberdamisega loodab terviserajad.ee enda külastatavust tõsta?

---
Peremees, nädala pärast on jälle must maa, filmige hoolega lumiseid radu, mine tea, millal jälle saab.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Täna algab võistlushooaeg

http://www.suusaliit.ee/et/uudised?news_id=19716

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Endomondo täpsus sõltub ka telefonist endast. Olen käinud rattaga sõitmas koos sõbraga, ühel ajal käivitasime endomondod, sõitsime kogu aeg koos, lõpuks oli 25 km distantsi erinevus 500m ja keskmise kiiruse erinevus ka umbes 0,5 km tunnis kui ma õigesti mäletan. Igas telefonis on GPS, aga eks aparaadid on erinevad ja kunagi ei tea kui hästi aparaadis see gps toimib. Mida olen veel täheldanud, siis endomondo näitab ka kõrguseid. Samal ajal, samas koohas olles oli üks 80m ülemerepinna ja teine nt 50m ülemerepinna. Ühel näitas stabiilset kiiruse joont, teisel hakkis üles alla. Ühel oli iphone, teisel samsung. Isiklikult arvan, et app toimib suurepäraselt, küsimus on pigem aparaadis.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Minul andis trenni max kiiruseks 33,6 km/h. Võib öelda, et panin Pulleritsule ära. Mitte küll palju, aga kindlalt.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

09:26, pole vast hullu, kui võimalikul vahepealsel vähe hõredama lumega ajal lükkab Vanameister rullid alla ja tutvustab Eestimaa loodusradade ilu sellest olenemata edasi nagu see käib ka alljärgnevas videos.
Ei välistaks, et boonusena näeme ka hästivormunud sixpacki, mis VT sõdurilaagrite tulemina vaevalt palju maha jääb Suure Meistri pakist.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas Endomondo valetab? Miljoneid inimesi petetakse lihtlabaselt ja ikka kasutate seda. Priit, asi oleks vaja suure kella külge panna. Aitab valetamisest.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

13:15, :)))
Heast huumorist peame ikka lugu.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Tänane telesaade, Spordihullud

http://kanal2.postimees.ee/saated/Roaldi-nadal-

Kas PP ei olegi selles saates?

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Äkki valetab Endomondo tasuta versioon? Tasulises versioonis on kõik õige?

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

14:16 ei valeta, dendro maailmarekordid on võltsid ja tühistatud. Lõpp.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei-ei, 13:58, olete valesti aru saanud.
PP on Eesti harrastusspordi crème de la crème, aga mitte spordihull.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Nägite, esimese lume võistlustel sprindis pani Team Haanja (Ränkel, Poltoranin, Kilp) Suusaliidule pähe, seda oligi arvata.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Ja trükimeediale pani ka koti pähe, Facebook otseülekanded kontorites-tööväljakutel-angaarides püsti!

 
At 15:54, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, 13:58 - nagu hr 14:31 paneb asja ilusasti paika -, mina ei ole tõepoolest mingi spordihull, kuid mis peamine: minu koht ei ole kuskil saates teiste meeste keskel. Minust, nagu te teate, on ikkagi tehtud terve film - "Kellele lüüakse pulsikella". Tõenäoliselt parim dokumentaalfilm poolprofessionaalsest harrastussportlasest mitte ainult Eestis, vaid ilmselt kogu Baltikumis ja arvatavasti koguni kogu Ida-Euroopas. See on minu mastaap.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Sinu Suunto pulssi ei mõõda?

 
At 16:31, Anonymous Martin, spordikulturoloogia magistrand, Linnar Priimägi School of Advanced Imagology Studies, TCU, Estonia said...

ERR lumeinfo populaarse veebilehe kommentaaride sektsioonide sulgemine 9. novembril 2016 on pahameelt tekitanud suusaharrastajate ringis, kuid kahjuks jäänud laiema meedia tähelepanuta. Mis on märk meie meedia "peavoolu", ahtolobjakate, argoidenoidide, hannotombergide - kogu selle ennastimetleva seltskonna müoopilisusest ja enese mittemõistmisest. Suusakommentaarid - nüüd juba minevikumälestisena, arhiivina [või lasti ketas täitsa tühjaks] oleks aga suurepärane uurimismaterjal spordipsühholoogidele ja -psühhiaatritele. Nii väärastunud maailmapilti - lumefetišismi, suusakummardamist, koerajalutajate, lastega kelgutavate perekondade, jalutajate ja fätimeeste vaenamist, fantasme ja haiget juttu auguga suuskadest, kõva ja sula lume määretest jne - ei kohta just tihti. Suusahullus on kahtlemata isiksuslik hälve, personality disorder. Seni kahjuks veel puudub rahvusvahelistest haiguste klassifikatsioonidest (DSM, ICD), aga vääriks seal kohta. Mõne "suusahullu" blogid (Priit Pullerits) on veel lahti.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Miks pandi err.lumeinfo kinni?
Kelle huvides on terviserajad.ee promomine?
Kas siin on keegi, kes teab n.ö siseinfot?

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Mis lumeinfo,
TSM netoaeg ja võimalik "peahakkabringikäimasõit" Tehvandi kunstlumeringidel
peaksid olema peateemaks.
Aga PP vaikib!?

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

14:52

Ning Kein Einaste (Kevin Uljaste) tõmbas ilusti peaaegu et tervele Team Haanjale eelsõidus koti pähe. See ütleb nii mõndagi, kui mees, kes teeb asja enamus ajast oma raha eest, suudab alistada tegelased, kes suurema osa suusaliidu rahast on endale kahmanud. (Suusaliidu endised partnerid endale meelitanud)

 
At 17:15, Anonymous Martin said...

Suurkodanluse huvides. Korporatsioonide huvides (Merko jt). Suurkorporatsioonide ja poliitilise eliidi country club-i (EOK, Sõõrumaa) huvides. Suurkorporatsioonidega läbipõimunud riigikapitalistide juhtiva koorekihi - riigisektori manageride (Eesti Energia) huvides. Eelmiste ustava teenri - profisuusatajate koorekohi (Veerpalu, Alaver, Mae) huvides. Viimastega läbipõimunud, eelmiste alandliku, aga hästimakstud teenrite kihi, dopinguadvokaatide (A. Pilv jt bürood) huvides. Professionaalselt saamatu, meediat mittemõistva ja rahva vajadusi mittemõistva, eelmiste alandliku (ja mitte väga hästi makstud) teenri - ERR juhtkonna, sh sporditoimetuse juhtkonna huvides, nende saamatuse õigustusena.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Martin, kunagi ei ole hilja ree peale hüpata. Nüüd on pehmodele spets suusad välja mõeldud.

https://www.fischersports.com/ee_ee/murdmaa_/highlights/twin-skin

 
At 17:17, Blogger Priit Pullerits said...

Mis kuradi lumeinfo! Vaata aknast välja ja kui näed lund, mine suusatama. Johhaidii, pagana saamatud vennad...

17:11, süda ütleb, et veel ei ole õige aeg. Kes teab, saab aru, kes ei, sellele ei pea kohaseks siin seletada.

 
At 17:18, Anonymous M said...

PP-l, suurkodanluse huve teeniva, eesti suurkapitalismi eraomanduses oleva "Postimehe" palgatöötajal, on suu vett täis, kui teemaks on avalikule ringhäälingule koti pähe tõmbamine.

 
At 07:08, Blogger Unknown said...

canada goose outlet
dior sunglasses
valentino outlet
ugg boots
adidas trainers
canada goose outlet
nike roshe
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ugg boots
chanyuan11.18

 
At 07:53, Blogger Unknown said...

louis vuitton
tory burch outlet
fitflops
cheap jerseys wholesale
oakley sunglasses
gucci outlet
ralph lauren pas cher
ray ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags sale
20170214lck

 
At 14:25, Blogger Unknown said...

michael jordan shoes
michael kors outlet
hermes belts for men
nike air huarache
adidas tubular runner
kyrie shoes
yeezy boost 350 v2
air jordan
air max
nike polo shirts

 
At 10:07, Blogger raybanoutlet001 said...

san francisco 49ers jerseys
redskins jerseys
michael kors handbags
vikings jerseys
ecco shoes outlet
michael kors handbags
ralph lauren
versace
air force 1 shoes
miami dolphins jerseys
2017.3.29

 
At 05:54, Blogger Unknown said...

chrome hearts online
air jordan shoes
harden shoes
yeezy boost 350 v2
michael kors outlet
http://www.nikedunks.us.org
asics running shoes
adidas outlet
led light up shoes
lebron 13 low

 
At 06:29, Blogger raybanoutlet001 said...

tennessee titans jersey
nike outlet
true religion outlet
cheap nfl jerseys
ugg boots
jerseys wholesale
ugg outlet
michael kors bags
ray ban sunglasses
true religion outlet store

 
At 11:24, Blogger raybanoutlet001 said...

oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
true religion outlet store
michael kors handbags
redskins jerseys
gucci sito ufficiale
coach outlet store
air huarache
oakland raiders jerseys
true religion outlet store

 
At 08:53, Blogger Unknown said...

moncler online outlet
soccer boots
pandora outlet
michael kors handbags
moncler jackets
nike huarache
moncler jackets
canada goose outlet
ralph lauren outlet
snapbacks wholesale
zzzzz2018.7.13

 
At 05:42, Blogger Unknown said...

www0820
mbt shoes outlet
fitflops sale
pandora charms outlet
salomom shoes
dsquared
moncler
ugg boots
nike shoes for women
nike tn pas cher
oakley sunglasses wholesale


 
At 06:03, Blogger Unknown said...

www0912


golden goose
ugg outlet boots
bottega veneta
kate spade outlet
canada goose outlet
pandora charms
superdry uk
ralph lauren polo
off white shoes
mlb jerseys

 
At 04:35, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike huarache
coach factory outlet
hermes belt
true religion jeans
nike clothing
clarks shoes
true religion jeans outlet
coach outlet
off white shoes
michael kors outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht