teisipäev, november 08, 2016

Pullerits: Kuidas Vahur Teppan mulle sõdurilaagri korraldas?

Esimesed talvehaavad on nüüd lakutud. Laupäeval vastu pühapäeva, nagu juba teate – sest kes ei tea, kuna minu tegemised suusatajana on Eestis kõige avalikumad -, tundsin öösel kehas roidumust ja rammestust. Vähesest harjutamisest, mõistagi. Pühapäeval tõukasin kõigest hoolimata tugevas tuules üle 17 kilomeetri kolme eelmise päeva sõitudele peale – ja ööl vastu esmaspäeva polnud unel vigagi. Järeldus?

Järelikult hakkas keha uute, suusaliigutustega harjuma. Aga kui keha millegagi harjub, siis ega ta enam paremaks lähe. Nagu Mati Alaver mulle oma hiilgeajal seletas, pidi ka Jaak Mae otsima vana suusahundina treeningul uusi ärritajaid, et vaatamata pikaajalisele harjutamisele areng siiski jätkuks.

Sellistel puhkudel tulebki appi Vahur Teppan (fotol vasakul), kes sai eelmisel talvel minu korraldatud Eesti võimsaimal suusatreenerite küsitlusel Eesti harrastussuusatajate ligi kahekümne juhendaja pingereas oma isa, nüüdse Eesti koondise peatreeneri Jaanus Teppani järel teise koha.

Vahur Teppan kutsus mind täna, teisipäeva hommikuks kella kaheksaks Tartu kesklinna MyFitnessi spordiklubisse (fotol all paremal) rühmatrenni. Ega ta öelnud, mis ees ootab. Aga kui kohale jõudsin, lasti mulle kassast välja tšekk, millele oli kirjutatud Boot Camp. What the hell is this?

«Unetuid» saabus kohale rohkem kui tosin. Kõigepealt lasi Teppan 10-15 minutit sooja teha, siis käskis igaühel oma mati juurde minna ja hakkas muudkui harjutusi ette näitama. Mida värki?! Ma arvasin, et annab kätte ikka sangpommid ja tõstekettad, aga ei tuhkagi. Lasi pigem matile istuda või lebama heita ja siis veidi käsi-jalgu liigutada. Aga näe, vähem kui kümne minutiga sai otsaesine higiseks. No ja ega ma päris kõiki harjutusi ka teha suutnud – sellepärast, et suvisest rangluumurrust tingitud vasaku õla hädad, mille leevendamiseks teen siiamaani venitusharjutusi, ei luba isegi kätekõverdusi sooritada.

Mu Suunto käekell näitas, et aktiivset tegutsemist sai hommikul 41 minutit (v.a soojendus- ja lõdvestus- ja venitusharjutused, mida aus mees trenniajana kirja ei pane). Kella üheksaks sai trenn tehtud. Päev kirjas. Nii lihtsalt see käiski. Nüüd tuleb õhtul pimedas veel suusatama minna. See ei ole paraku midagi meelierutavat, eriti võrreldes sellega, mis võiks olla alternatiiv – pigem sõidaks sellist teed pidi linnast välja, et minna kaunisse kohta rattaga sõitma. (Ärge jätke kasutamata võimalust heita viidatud videos pilk mu elamispaigale Moabis! Ameerika pole teil mingi disniländ, näete siin värsket lugu, kuidas eestlane Arvi Remmelg pidi Nevadas andma nuga neegrile, kes ta elamisse sisse tungis.)

Rattasõitjatele lohutuseks: ega neidki ole unustatud. Ilmunud on ajakirja Ma Olen Jalgrattur neljas, novembrikuu number (fotol vasakul), kus on vaatluse all Eesti naiste rattasport. Küsimus kõlab: Eesti naiste jalgrattasport – kas ainult amatööride ja harrastajate pärusmaa?

Maailma tippude hulka jõudnud endine rattur Grete Treier ütleb, et eelkõige peaksid tüdrukud ise suure töö ära tegema: «See tähendab järjepidevaid eesmärgipõhiseid treeninguid, sest kui sportlane on tugev, hakkab ta kindlasti välisklubidele silma.»

Kas ja kuidas pääseda välisklubidesse – just selle üle arutlevad tänased rattasportlased Liisa Ehrberg, Greete Steinburg, Liisi Rist ja Maaris Meier, lisaks veel treener Karmen Reinpõld ja Eesti naiste koondisega tegelev Siim-Erik Alamaa jt. Nad on üldiselt ühel nõul: tippu jõutakse vaid välisklubis treenides ja võisteldes.

Praegu on Eesti naistest amatööride välisklubides vaid kolm: Liisi Rist ja tema õde Daisi Rist (Keukens Redant Cycling Team) ning Maaris Meier (Maiatos/Reabnorte). Järgmisel hooajal sõidab välisklubis neile lisaks veel Liisa Ehrberg (Hollandi amatöörklubis Jos Feron Lady Force).

Rattaajakirja neljandas numbris on veel lugusid:

kui palju makstakse sprindivõitude eest inglasele Mark Cavendishile (parempoolsel fotol vasakul) ja kes oli sprinter hüüdnimega Taškendi Terror;
kuidas näitleja Rasmus Kaljujärv hakkas mõistma rattasõitu kui elustiili;
missuguste fotodega jõudsid Eesti fotograafid Jaanus Ree ja Roman Neimann konkursil Red Bull Illume parimate hulka;
missuguse triki eest pidi rulataja Aleksandr Tubin politseilt pahandussõnu kuulma ja kuidas flatlander Bert Ribul kaheaastasest vigastusest välja tuli;
kuidas eestlane Riho Suun Rahutuuri Moskva etapi sakslase Uwe Raabi ees ära võitis;
kuidas molekulaarbioloog Lauri Peil armus cyclo-crossi;
kes on aeg-ajalt Tallinna tänavatel sõitvad leopardimehed.

Ja suur küsimus: kas Vahur Teppanist on tasahilju saamas minu default juhendaja?

Foto 1: Tõnu Eggert esmaspäeval Tähtvere spordipargi ovaalil suusatamas. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Vahur Teppan mullu detsembris Limpa suusakooli varustusega. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: MyFitnessi spordiklubi Tartu kesklinnas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 4: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur värske number. Pildi edastas: Vahur Kalmre
Foto 5: Mark Cavendish (vasakul) ja Bradley Wiggins pidamas Londonis šampusesõda. Foto autor: PA Wire / PA Images / Scanpix

47 Kommentaarid:

At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Täna
URMAS VÄLBE - 50

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas uues ajakirjas MOJ on mõne loo PP ka kirjutanud?

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Teeme nii, et trennina läheb arvesse ikka suusatamine. Kell läheb käima, kui lumelauad all. Nood sirutajalihaste sirutamistreeningud, tidrikitega pallidel hüppamised ja süvalihaste treeningud las jääda meelelahutusrubriiki.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

"Ja suur küsimus: kas Vahur Teppanist on tasahilju saamas minu default juhendaja?"

Sul on vana treenerit kes oleks sinust vanem - Teppan jm sellid kes sul seni treeneriks on olnud võivad rääkida sellest kuidas noori ja täisjõus mehepoegi treenida - sellest mida vajab 50+ härrasmees ei tea nad kahjuks muhvigi.

 
At 13:26, Blogger Priit Pullerits said...

Hoidke nüüd alt, mehed! Meil tulid äsja toimtusse kaks tidrikit ja andsid igaühele purgi Red Bulli. Ei tea, kas nüüd jälle üle tüki aja ÄP veergudele pääsen - kuigi purk on veel avamata. Aga kui avan, siis teate isegi ju, mida RB teeb...

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas sellised tidrikud?

http://cdn-4.motorsport.com/static/img/mgl/4600000/4600000/4603000/4603100/4603194/s8/motogp-indianapolis-gp-2015-lovely-red-bull-girls.jpg

 
At 14:31, Blogger Priit Pullerits said...

Umbes jah.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

1. Kaua PP jaksab oma raha eest sellistes trennides käia?
2. Kas Teppanid PP-d laupäevaõhtusele Kekkose raja üritusele ei kutsunudki?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

TH murdmaakoondises:

A koondis: 3 sportlast 5-st
B koondis: 4 sportlast 8-st
U23 koondis: 1 sportlane 3-st
Kokku 8 16-st elik pooled.

Kas "ülejäänud suusaliit" hooaja alguses ka plaanidest, eesmärkidest avalikult räägib?

 
At 15:00, Blogger Priit Pullerits said...

1. Mitte kaua. Kui üldse.
2. Ei. Ja õigesti tegid. Mind ei paelu nädalavahetusel kuskil kodukandist kaugemal peetavad üritused, mis võtavad väärt vabast pereajast väga suure tüki ära. Soovitan teilgi mõelda, kuidas ja millele oma aega kasutada, nii et see ei oleks arutult raisatud. Sõita vähemalt tund Käärikule ja teise tunni tagasi, lisaks seal koos sotsialiseerumisega kolm tundi metsas, ilmselt pärast veel tund kaks lauas ja süües - rohkem kui pool laupäeva läinud. Aga kui palju ennast harivat saaks selle ajaga kodus ära teha, nt lugeda (ja suusatunde saaks ka kodu juures 2 vabalt selle aja sees kirja) ja kui palju jutte räägitud perega...
Ärge arvake, et olete siin igavesed, et oma aega paremale-vasakule loopida.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Sisuturunduse meistriklass!
V.Teppan & MyFitness
ajakiri Ma Olen Jalgrattur
Reet Pull

Õppige sitakotid!

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas olete sitakott? Teie lugejad on küll sitakotid kõik?

 
At 17:13, Blogger Priit Pullerits said...

15:34 - aga kuhu te Moabi unustasite??!! Ma näitasin teile seal kõike, mida võimalik, rohkem, kui kunagi varem, ja te jätate selle loetelust välja! Otsige link üles, see on tüvitekstis siniseks tehtud, sealt saate otse Moabi mu elamisse.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

15:00:
1. Miks? Trenn on hea (?), aga pole raha väärt? Järjekordne raha lüpsmine, nagu dr H pidavat tegema? Või on muidu mõistlikum see tunnikene perega veeta, trükisooja Postimest lugeda või mõnda Tartu linna rattavideot teha?

 
At 17:20, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, kui keegi ütleb teie kohta "suusapede", kas peate seda halvustavaks või solvavaks?

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Trenn on hea seni, kuni tasuta saab! Kui raha hakatakse küsima, on tegu lüpsiga, sellesamaga mida dr H harrastab. Elu on lihtne seni, kuni hakatakse raha küsima, siis pea jalge vahele ja kodu koti peale. PP näol on tegu nulltarbijaga, ainult sellistega läheks kõik Eestis millegi korraldajad pankrotti. Beware that man...

 
At 19:22, Anonymous skankhunt42 said...

Moabi puhul pole tegu sisuturundusega, kuna selle eest ei saa sa tõenäoliselt sitta*i.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

19:02, kuda nii, ta eest plekib asutus. See sama asutus plekib Kadastikule 10 tuhhi kuus personaalpensionit!!! Selle kohta võib tõesti ütelda - tehke järele sitakotid!

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Targad, kas Tartu kandis (Elva, Vooremäe) kuskil päris suusatada ka saab, pean silmas klassikat sõita?

 
At 20:57, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot, mis nulltarbija? Kas teie arvates ei läinud Moabis käik siis mitte midagi maksma?! Ma makain selle eest rohkem, kui te viie aastaga oma trennide, võistluste ja laagrite eest kokku. Tehke järele, s....!
Ja täna õhtul hommikusele boot campile 15,5 km suuska otsa. Kes suusad tegi? Teadagi, kes! VT. Vot nii. Tehke jälle järele,...

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks järele tegema, igaüks teeb oma sõitu! Igaüks tajub ju suure suusavaimu puudutust erinevalt, see, mis meid varem ühendas, on nüüd ühe jalaga. Saa aru sellest, s...!

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Keda sa selle Moabi reisiga toetasid - rahvusvahelisi lennufirmasid ja Meerikamaa ettevõtjaid. Kohalikke ettevõtjaid-korraldajaid toetad sa hoomamatute barter-tehingutega, ehk siis ikkagi nulltarbija! S...t!

 
At 21:59, Blogger Priit Pullerits said...

Kitsalt mõtlete, 21.51, silmaklappidega. Mõelge ikka suurelt, nähke asju globaalselt! Teie lähenemine on kolkalik.
Ja üks täpsustus ka endale: mitte viie, vaid pigem 7-8 a kuludest võiks olla teie puhul jutt.

 
At 23:06, Anonymous MargusM said...

..vaat praegu kohe kihvatas, PP sa tühikargaja, majanduses globaalsusest rääkida on tore seni kuni see sisse toob. Tee endale ikka basic selgeks! Ülalpool just sellest kirjutatigi et sa koinid kohalikud kasvõi surnuks oma globalismiga selmet eestlasi toetada..
Vastuväiteid sul väga pole, istus oma Postimehe uduloori all ja kotid ja kotid. Tule ja korralda siis tipp-topp maratone jms. või astu reaalselt Eesti majandust kasvatama. Praegune on ikka vägagi tühi loba.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Raha, mida dr H küsib, on suhteliselt väike. 500-600 € kahenädalase lõunalaagri eest. 8-10 mehe/naiselistes majades. või väiksemates onnides. Mugavused kindlasti etemad kui PP kooner-Moabis. Ja soojale maale ei vea dr H ka päris loomavagunites.

 
At 23:47, Blogger Priit Pullerits said...

Mul oli privaatmajake, ei mingeid teisi, ammugi mitte 8 või 10-t. Ja kohale sai hea lennukiga, kus anti ilusti süüa, ja viimase otsa Moabi sõitsin üksinda eramaasturiga - elu nagu kuninga kassil.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Suusafašistid!
http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=15
http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=13&t=59197#p344444
http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=13&t=64756

 
At 07:45, Anonymous Anonüümne said...

Ainuke korralik aus lause kogu pikas postituses:
"Nüüd tuleb õhtul pimedas veel suusatama minna. See ei ole paraku midagi meelierutavat, eriti võrreldes sellega, mis võiks olla alternatiiv – pigem sõidaks sellist teed pidi linnast välja, et minna kaunisse kohta rattaga sõitma."

Käisin ka mina mullahunnikute ja lehtede vahel pusimas ja ei mõistnud miks sellist nõmedust tegema peab?..miks peab rullidega asfaldil toksima?
Suusatamine on siis hea kui on head tingimused..napil ringil "mullasauusaga" tiirutada ja km. koguda on täiesti arutu tegevus, milleks?

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Minu kraabitud-määrimata Visu mullasuusk libises eelmine kevad kunstlumel paremini kui mustad Fischerid.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

On seda katseliselt kusagil tõestada proovitud, kui palju kraabitud põhjad libisemist takistavad? Seni vaid s..p...de hirmuunenägu?

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

PP, mida ette võtate, kui näeksite enda suusarajal kakerdamas paksude kummidega ratturit.

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas on suusatajate peale vihane, miks? PP, esitage see küsimus, õigele inimesele, kui vaja, siis 1000 x järjest.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne meile kõigile.

Paul Krugman: Trump will bring global recession

http://www.politico.com/story/2016/11/krugman-trump-global-recession-2016-231055?cmpid=sf

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

PP juutuubi popim lugu:

https://www.youtube.com/watch?v=qOd3P8lPNb8

 
At 10:29, Anonymous Martin, Linnar Priimagi Graduate School of Humanistic Studies said...

Trump olevat võitnud. Nüüd keeratakse russofoobiat väga, väga paljudes meediaväljaannetes ja blogides vaiksemaks. Ka siin. С нашей победой, товарищ Пуллериц!

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Как самочувствие, тов. старший сержант?

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Olete ikka kindel, et torumees teie naist ei külasta, kui teie suusatate?

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Edgarile, suurele puutini fännile ja tallalakkujale, tulemus väga meeldib.
Ei tea, kas doonald hundisilmale ka tuleb? Usun küll, kahel targal ja ilmaeluga hästi kursisoleval "poliitikul" oleks kindlasti paljust rääkida. Prügiveohanked, kinnisvara detailplaneeringud, kasiinosaared jne jne.

Televiisorist öeldi, et täna oli hillari doonaldile helistanud, huvitav, kas ka eedik on juba helistanud ja kõige esmasemaid muljeid vahetanud?

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Ka voloodja saatis juba telegrammi ära.
Ja nii ilusa ja südamliku, et pisar tuleb lausa silma:
"Samuti väljendas Venemaa president veendumust, et võrdõiguslikkusel, vastastikusel austusel ja teineteise seisukohtade reaalsel arvesse võtmisel põhineva konstruktiivse dialoogi arendamine vastab mõlema riigi ja kogu ülemaailmse kogukonna huvidele."

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, preili Vonnil (reedpulli tidrikul) on Teile uus videotervitus.

https://www.instagram.com/p/BMj3fnmhSzg/?taken-by=lindseyvonn

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Kõlas käsklus ja akselbantidega kullakarvalistes mundrites hiigelkasvu valvurid lõid Kremli Georgi saali uksed pärani.
"Venemaa president!"
"Smirrrrrnno!!!"
Lühemat kasvu, juba hõreneva pealaega tagasihoidlikus ülikonnas mees - kelle figuuris võis siiski aimata kunagist võitluskunstidega tegelemist - sammus saali ja lasi aeglaselt pilgu üle rivistatatud meeste.
Seejärel noogutas minister Šoigule ning asus meestele aurahasid rinda kinnitama. "Eriliste teenete eest spetsoperatsioonide läbiviimisel. USA 2016"
Oli 9. november 2016
Jääkülmast võetud vodkapitsid ootasid juba kandikul.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

braavo 14:51. Vanameistril on sellest sõnademängust snitti võtta.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Vanameister ei ole enam Venemaa ja USAga seotud teemadel arvamusliider. Paraku. Vanameister toimetab nüüd sisuturunduse osakonnas.

 
At 07:59, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
lululemon outlet
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses sale
michael kors handbags
louis vuitton outlet
mulberry handbags
ray ban sunglasses
ralph lauren
cartier watches
20170214lck

 
At 10:24, Blogger raybanoutlet001 said...

christian louboutin shoes
nike air huarache
cheap basketball shoes
yeezy boost 350 white
cheap ray ban sunglasses
supra shoes sale
los angeles lakers
cheap nike shoes
instyler max 2
coach
2017.3.29

 
At 16:52, Blogger Unknown said...

Wow, nice blog with interesting and informative content. Additionally, it has a unique user interface that allows the readers to navigate easily through the article and the writer has explained the subject matter of the article comprehensively. Thanks for sharing such an amazing post and I also found this article on Essay Editing Service to be interesting. You can find the time and have a look at it.

 
At 11:13, Blogger raybanoutlet001 said...

oakley sunglasses
denver broncos jerseys
coach outlet
ralph lauren polo
michael kors handbags sale
air jordan 8
ray ban sunglasses
bills jerseys
seahawks jersey
fitflop shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht