reede, oktoober 28, 2016

Pullerits: Mis jäi kahel sportlikul ministril ütlemata?

Sissejuhatuseks lubage endale pakkuda üks rahustav sügissõit kuulsal Tähtvere spordipargi ovaalil ja dendropargis, sest alljärgnevalt läheb asi väga kuumaks.
*
Sügava mure ja ärevusega, nagu on Euroopas kriitilistel aegadel kombeks öelda, kuulsin eile avaldusest, et Türgi tahab ehitada Eestisse mošee, kui eestlased on sellega nõus.

Mina olen eestlane ja mina ei ole sellega nõus. Aga teie?

Juhin tähelepanu, et asi on juba algusest peale segane. ERR vahendab eile vastavateemalise uudise resümeerivas juhtlõigus, et Türgi ootab nõusolekut Eesti võimudelt. Aga uudise teises lõigus on ERR tsiteerinud Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğlu esinemist välisministeeriumis, kus ta ei räägi Eesti võimude, vaid eestlaste nõusolekust.

Siin on suur vahe, kellelt Türgi nõusolekut ootab. Kui eeldada eestlaste nõusolekut – ERRi vahendatud Türgi välisministri tsitaadis on sõna-sõnalt juttu just eestlaste nõusolekust («Kui eestlased on nõus, siis ehitaksime suurima heameelega mošee siia Tallinna või mujale. Toetaksime seda heameelega.») –, tuleb selle teada saamiseks korraldada rahvahääletus. Kuid Eesti võimud on rahvahääletuste sisseviimise vastu kogu aeg sõdinud. Miks? Sellepärast, et võimude ja rahva arvamus on sageli risti vastupidine, näiteks kooseluseaduse küsimuses.

Lootsin, et spordimees Jürgen Ligi (fotol paremal), kelle Moskva olümpia-aastal joostud 1500 meetri rekord 3.50,4 on nii kõva (Eesti kõigi aegade edetablis 67. tulemus), et selleni ei ole küündinud keegi selle blogi arvukatest lugejatest ja kommentaatoritest peale Rein Valdmaa (3.48,6), näitab välisministrina oma sirgeselgsust ning tutvustab Türgi ametivennale, mida Eesti arvab Türgi soovist ehitada siia mošee. Kuid uudistes ei tule välja, et Ligi oleks eile selle teema päevakorda võtnud. Miks ta lasi hea võimaluse käest?

Küll kuulsime me uudistes pikalt-laialt sellest, kuidas Türgi ei olnud tunnustanud Eesti okupeerimist ning kuidas Türgi annab oma panuse NATOsse. Ärge pidage mind lolliks, ma sain suurepäraselt aru, miks selliseid sõnumeid levitati. Need on täpselt sedasorti sõnumid, et näete, Rootsi võttis Teise maailmasõja ajal vastu tuhandeid eestlasi, nii et nüüd peame meie võtma samuti vastu tuhandeid inimesi olgu Iraagist, Afganistanist või Süüriast. Seda nimetatakse tänuvõla tekitamise najal vastutuleku väljapressimiseks.

Aga sõnumivoo tasakaalustamiseks peaks siis ka rääkima genotsiidist armeenia rahva vastu ning praeguse Türgi valitsuse tegevusest, et (nagu kirjutas ERRi Türgi-uudise kommentaariks Tõnis Möldre) «juba mitu kuud kestab iga päev oma rahva töökohtadelt vallandamine ja isegi vangi heitmine, mille koguarv algselt ulatus kümnetesse tuhandetesse ja nüüdseks on teadmatu».

Türgi võib ju rääkida mošee kaudu mõõduka islami levitamisest, nagu rääkis riigi välisminister, aga rohkem kui Türgi välisministrit usun ma Eesti presidendikandidaatide debatil Paides esitatud väidet, millega nõustus ka Siim Kallas, et mošeed tikuvad Euroopas saama radikaalide värbamise ja koondumise kohaks.

Üks mošee, ka üksainus, on eelpost. Oluline eelpost. Vaadake, mis on Euroopas juhtunud. Seal ehitati ka kunagi igas riigis esimene mošee. Aga nimetage mulle riik, kus esimene mošee on jäänud ka ainsaks mošeeks! Norras on viis mošeed, Rootsis on 17 mošeed, Prantsusmaal ja Saksamaal on nii palju mošeesid, et ma loobusin nende kokku lugemisest. Šveitsis jõudis asi nii kaugele, et rahvaküsitluse (!) tagajärjel keelustati seal 2009. aastal mošeedele minarettide ehitamine.

Ootan pikisilmi mošee ehitamise küsimuses Eestis rahvahääletuse korraldamist. Sest nagu ka Türgi välisminister viitas – kui uskuda, et ERR on teda tsiteerinud õigesti -, siis ootab ta ennekõike rahva nõusolekut. Minult kindel vastuhääl. Kellelt veel?
***
Homses, laupäevases Arteris ilmub mult kaks suurt lugu. Üks on pesueht adrenaliinireportaaž sellest, kuidas neli Eesti meest ronisid Californias Yosemite rahvuspargis viis päeva 900 meetri kõrguse El Capitani püstloodis kalju otsa ning oleksid seinal peaaegu laastava tormi kätte jäänud. (Leia fotol paremal neli Eesti meest kaljuseinal!) Teine lugu vaeb Taavi Rõivase peatse naisevõtu võimalikke poliitilisi tagamaid ja mõjusid. Loomulikult usutlesin loo tarvis ka peaministrit ennast. Ta oleks minuga veelgi pikemalt rääkinud, kui saanuks. Ta oli valmis kutsuma mind täna, reedel kaasa ühele väljasõidule ning sealt pealinna tagasisõidule, mille jooksul oleksin saanud temaga autos rahulikult kokku kaks tundi vestelda. Kuna pidin eile, neljapäeva õhtul loo trükki saatma, siis kahjuks jäi mul neljasilma vestlus peaministriga auto tagaistmel sedapuhku ära – aeg pressis liiga vara peale.
***
Närvide rahustamiseks teeme veel ühe rahustava sõidu Tartu roheluses. Ja kui see ei rahusta, siis tehke üks ring kuulsal Amasa Backil - aga vaadake, et te ei kuku.

Foto 1: Välisminister Jürgen Ligi (paremal) kohtumas Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mošee Stockholmis. Foto autor: Scanpix Sweden / Scanpix
Foto 3: Jürgen Ligi 2001. aasta juunis Tallinnas vanalinna päevade triatlonil. Foto autor: Jarek Jõepera, SL Õhtuleht / Scanpix
Foto 4: Politseiauto Rootsis Uppsala mošee ees. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Leia pildil neli Eesti mehed El Capitani kaljul Boot Flake'i otsas ja lähedal! Foto autor: Tom Evans

57 Kommentaarid:

At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Esmaspäeval on blogi juubel. 10 aastat.
Mh ah ?
Tetäs ka midägi vä?

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

http://photos1.blogger.com/blogger/842/4099/1600/priit.0.jpg

Sellest pildist tekib kohe tänasesse üle kantav küsimus.
Kas Johag pani dopingut või lasi ennast dopingul panna?

Kas sama ei juhtunud sellel pildil Sinuga Priit?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

See, et eestlaste nõusolekut on võimalik saada ainult ühel viisil, rahvahääletusega, on muidugi Priit Pulleritsu meelevaldne tõlgendus. Parlamentaarne demokraatia tähendab teadupärast siiski seda, et peaasjalikult teostab rahvas oma võimu esindajate kaudu.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kurat, (...et selleni ei küüni keegi selle blogi arvukatest kommentaatoritest) oma teada olen veidi paremat aega näidanud.
Muidugi ei lase ma ennast selle pärast morjendada, aga türklase ettepanek morjendab küll. Paraku on euroopa riikide kogemus tõesti näidanud, kuigi valitsused ei taha seda avalikult tunnistada, et oled milleski natukenegi järele andnud, pead hiljem seda suppi järjest palavamalt hakkama helpima.
Palavat suppi on kuradi halb süüa, kui ei ole just teatud kooli läbinud.

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Savi see mošee, varsti oleme naguinii kõik mussulmanid, aga nüüd tuleb kiirelt Tarandi vastu tegudele astuda, nimelt tahab ta koos 70. europarlamendi saadikuga kellakeeramise ära lõpetada. Spordimehele tähendaks see varakevadel, suve lõpupoole ja terve sügise peale tööpäevi pimedas treenimist, kuna Eesti jääks vööndiaega, ehk talveaega. Põhjenduseks tuuakse rumal põhjus, et tänapäeval on led valgustid ja uued energiat säästvad lahendused, et enam pole tarvis energiat säästa nagu vanasti, samuti mõjuvat kella keeramine enamusele halvasti. Minu meelest mõjub peale tööpäeva pimedast reenimine ja pimeduses elamine, samuti suvel kl 3 öösel valgeks minemine palju halvemini. Või siis tehtagu tööpäev 2h lühemaks nagu rootsis, mille kohta ma ka juba Šmiguni teemas postitasin.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Mullegi ei meeldi teistsugused inimesed. Eriti ei meeldi mulle muumeelsed inimesed Eestis ja kui nüüd aus olla, siis ega mulle ei meeldi ka samameelsed. Ainult mina ise meeldin endale. Mina olengi Jumal. Olen teie tõde, au ja südametunnistus. Ka päike keerleb ümber mu naba. See on minu maailm ja reegleid siin teen mina.

 
At 15:10, Blogger Priit Pullerits said...

Rein, vabandust! Parandasin vea ära.

14:47 - te ju nõtkute jalgadest, teis pole mingit võitlusvõimet ollagi, ainult enesekeskne targutus, mis ei luba teil selget seisukohta isegi anonüümsena võtta - et mošeele kindel ei.

14:38 - see kellakeeramine on tühiasi võrreldes mošee ehitamisega. Esmalt tuleb pidada suuri ja olulisi võitlusi ning kui need võidetud, võib hakata tegelema peenhäälestuse ehk kellakeeramisega.

14:05 - parlamenti ei saa enamik eesti rahvast usaldada, nagu me väga hästi teame.

13:46 - 10 aastat blogi on ilus küll, aga ei midagi sellist, mida peaks kuidagi suurelt tähistama.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

EI, EI ja veelkord EI igasugusele mošeele ja mistahes muule islamisümboolikale meie avalikus ruumis!
Kust, kurat, tuleb mõtlemine, et moslemitel selleks mingisugunegi õigus peaks olema?!
Meie, hoopis erineva ajaloo ja teiste väärtuste järgi kujunenud ning korraldatud riigis.

Räme ülbus on murjanitel üldse midagi sellist mõeldagi.
Huvitav, kuidas aga tundub murjanitele selline perspektiiv, et kui ma kolin nende maale elama, üürin seal pinda ja soovin ehitada naabrimehe aeda või linnaväljakule ilusa kuivpeldiku põhjendusega, et meie esivanemad on sellisest atraktsioonist aastasadu lugu pidanud ja see on oluline kultuuripärand, mis aitab mul olla kaugel maal tihedas kontaktis oma esiisade hingedega.

Kuidas tundub, okei? Ja kuidas sealne kogukond reageeriks?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Täishumanitaarid ütlevad: kindel ei põhjandamatute mandimajakate ehitamisele!

Jakunini varvaste lakkumine oli veel oodatav, aga Atatürklaste omade suhu imemine on täispimedus. Võimule ostetud käsutäitjate aeg paneb üle 30 aasta mõtlema, et kas hilise külma sõja aeg üldse milleski anno 2016 jahedamgi oli.

 
At 15:57, Anonymous Laeva reisijatesalongi kaunistab minarettidega siluett said...

Siia surusid juba vaikselt ära:
http://majandus24.postimees.ee/v2/3884405/galerii-ja-video-leigeri-kapten-naeitab-oma-uut-parvlaeva

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Ma söön oma mütsi ära, kui seal siluettide juures pole valvekaameraid...

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Ligi teab, et palju kära ja vähe villa on jutuajamisest

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Kui Kaido Padaril vähegi mune on, siis laseb ta need äärmiselt ebakohased soperdised laevade Eestisse jõudes esimese asjana üle värvida.

Jääme siis arenguid ootama ja loodetavasti, Priit, hoiab ajakirjandus - vähemalt eestimeelne osa sellest - sündmustel kätt korralikult pulsil.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

El Capitan street view;
Full HD video street view tegemisest EL Capitani otsas;
Prantsusmaal on 2300 mošeed ja juurde lisandub varsti veel 200-250 ;
Skandinaavias on 24 mošeed ja enim neid on eeskujulikus põhjamaas Rootsis (17), sic!;
Põhjamaade I mošee on Soomes, kokku on soomes 3 mošeed;
Venemaal on 58 mošeed;
Lätis on 1 mošee Riias;
Leedus on 4 mošeed;
Tallinnas on mošee Ülemiste Citys, tervitused Mainori pundile.
Sellega sai laupäevane leht loetud.
Priit hiljaks oled jäänud oma mošee vastasusega. Rong on läinud.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa mošeede nimekirja link

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Lõimugu oma vene-, türgi-, araabiakeelsete mošeedega mujal terviseks!

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

16:29, kas te olete seda Keevise tn "mošeed" näinud? See on tavaline kivikarp nagu iga teine.

Türklased ja murjanid räägivad ikka MOŠEEST koos kõigi oma atribuutide, vilede ja õõvastava tiheda/valjuhäälse ininabuketiga.
Üks on aiaauk ja teine on aed...

Just praegu on õige hetk sellele vastu seista, et meid ei tabaks sama kurb ja haige saatus nagu te viidatud riikides.
Kas nende mošeede tõttu on nüüd elu nendes riikides kuidagi parem ja on see sidustanud midagi?
Vastupidi! See on ainult pingekoldeid ja leere süvendanud ning asi ei rahune ühestki otsast, vaid järjest tulisemaks ja verisemaks konflikt eskaleerub.
Kas tahame ka sellist tulevikku? Tõesti?

 
At 19:50, Anonymous skankhunt42 said...

Rein Valdmaa ei ole ainus siinne kommenteerija, kes on Jürgen Ligist kiiremini jooksnud. Küll aga ta on ainus, kes julgeb oma nime all esineda. Eks ta ole ka nii kõva mees, et isegi siinses blogis oma täisnimega kajastumine teda kehvemaks ei tee, erinevalt mõnest teisest.

 
At 20:02, Anonymous skankhunt42 said...

Ohohoo,, s***kotid ja dolbojoobid! Ilmunud on uus video, kus Priit Pullerits tutvustab Tähtvere superellipsi kujulise nn. ovaali asfaltsinglit ja oskuslikku maastikurattakäsitlemist nõudvat 1,5km pikkust Dendropargi singlit!
Nagu ikka, on kommentaarid seda kuut minutit väärt. Ennetavalt ütlen ette ära, et sellel videol ei ole näha Liiklusseaduse rikkumisi.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Reedeõhtust kilba.

Millises Tartu piirkonnas(linnaosas) on Pullerits elanud oma elu viis esimest kuud?

Vastusevariante ei tule.

 
At 00:38, Anonymous Vello said...

Lisaks. Priit Pullerits on teeninud Nõukogude Liidu okupatsiooniarmees. Kus?
1) GRU eriüksuses (välisluure) Zelenogradis
2) Krasnogorskis, Moskva oblastis, ehitusvägedes
3) Alakurttis Murmanski oblastis, raketiseadeldise ülema abina
4) Afganistanis, NL piiratud väekontingendi koosseisus, kuulipildurina

 
At 07:23, Anonymous Anonüümne said...

Parim kaitse on rünnak.
Miks mitte ehitada aga enda järgi - kus kapol oleks pealtkuulamisseadmed, kaamerad ja oleksime kursis, kes ja mida räägib või tahab korraldada. hetkel seda palju raskem teada saada ju...

 
At 07:51, Anonymous Anonüümne said...

olles töötanud lühikest aega ühes Türgi ministeeriumis, siis möned olmelised targutused sellest maast:tegemist on tegelikult maapiirkondades feodaalühiskonnaga, wc on samasugused augud nagu meil vene ajal olid, ka ministeeeriumis, naistel roosad, meestel sinised, ministeeriumis vötab pea terve korruse enda alla "teeosakond"-2 korda päevas serveeritakse köigile majasviibijatele teed, kell 11 ja kell 16. Palju on risiusu hällis ehk Konstantinoopolis (Istanbul) veel säilinud ristiusu kirikuid?

 
At 11:03, Anonymous Vello said...

Mida te siis tahate, 07:51? Nõukogude ajal oli piir lukus. Ei olnud siin mingeid türklasi. Eelistaksite vene aega tagasi?
Seltsimeestel Kallasel, Rõivasel jt pole probleemi. Neil saavad olema omaette tualetid. Ansip on aga valmis türklane. Atatürki müts pähe ja Estonia vilajeti feisaliks või kuidas neid ametnikke nimetataksegi. Homodel saab raske olema? Homoelu on ka Türgis, ainult hästi varjatult, kui see teid huvitab? Sital käia saate? Saate. Ega teiesugustel tegelikult rohkem vaja olegi.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Käivad jutud, et tuleb külm talv. Mille pealt ennustab ilma tuntud ilmatark Arvo Saidla?
1) seamaksa ja lehtede langemise põhjal
2) Tähtvere ja Hiiu-Astangu rullsuusatajate arvukuse põhjal
3) Norra ilmateenistuse, Gismeteo ja Ilm24 portaalide põhjal
4) kuusekäbide ja sipelgapesade põhjal

 
At 12:30, Anonymous Kilvamees said...

PP teenis Alakurttis raketiväelasena karja dolbojoobide ja debiilide keskel.
Jäädes aga ise moraalselt kindlaks ja orientatsioonilt murdumatuks.

 
At 13:12, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi said...

Nii ta väidab. Loeme vastuse õigeks, 12:30.
Jääb siis vastata veel teine küsimus. Mille pealt ennustab ilma tuntud ilmatark Arvo Saidla? Kes teab, mehed?

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Merevee taseme järgi

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Teated, et "Aleksandr Kuznetsov" on enne Gibraltarit toppama jäänud. Polomka, nagu venelased ütlevad. Lisaks olevat kütus otsas. Tossu see-eest enam ei tule.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Hea nali 17.17. Tõsi, et Admiralil mitte Aleksandril on ebatöökindla jõuallika tõttu sellisteks puhkudeks kaasas omapärane backup lahendus võimeka puksiiri näol. Ilmselt toss ja puksiir paneb meie relvavennad panuseid tegema, et millal aparaadi toss raugeb. Senise info järgi on siiski tegu ainult hea naljaga.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta häbiasi ole, sellise vana "korõta"-ga ümber Euroopa purjetada. Mis teha. Venelaste tugevused on rakettides, õhudessandis ja spetsnazis. Jesli tšto, nagu venelased ütlevad, siis need soomusdraguunid või kes nad kõik ongi, ei jõua kasarmus püksegi jalga tõmmata. Eriti taanlased.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu, küll ta kuskil sõbralikus sadamas saab silmini tangitud, siis saab jälle tossu ja raudlinnud uuesti taivasse, ei too viperus teekonda peata.

20:57, taanlastel on püksid jalas, vaat rootslastega on lood ähmased.

 
At 23:06, Anonymous Vello said...

Kes on kirjutanud tekstid "Measure for Measure" (mõõt mõõdu vastu), "Much ado About Nothing" (palju kära eimillestki), "All's Well That Ends Well" (kõik on hea, mis hästi lõppeb), "As You Like It" (nagu soovite)?
Vastamise kergendamiseks vihje: tegu pole Bob Dylaniga.
P.S Ma võtsin siin väikse veini lahti

 
At 01:01, Anonymous Anonüümne said...

See pole siin Shakespeare'i blogi. Midagi Citius,Altius, Fortius teemal paluks.

 
At 01:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ega paremat meest meie seast pole, tuleb üks reporteritöö ette võtta - nood ESL pressikad võib vabalt kui vähetähtsad vahele jätta - :

Team Haanja kutsub oma fänne ja suusasõpru
hooajaeelsele pressikonverentsile 1. november kl 12.00 Järve Terviserajale, Merko poolne nurk.(vihma korral Merko maja all fuajees).

 
At 10:40, Anonymous Martin, Priimägi School of Humanities, City University, Tallinn, Estonia said...

Õige tähelepanek, 01:01. Siin blogis pole koht kirjanduslikeks heietusteks. Rahvuslikult mõtlevad kehaliselt terved mehed saavad siit motivatsiooni ja konkreetseid juhiseid kuidas treenida. Konkreetne küsimus: kuidas käituda okupatsiooni korral? Hr Pullerits, teie olete hr Ansipi hea ajakirjanduslik kontakt. Kas saaksite Ansipilt küsida, mida tema teeks?

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

PRIIMÄGI, Linnar (29. III 1954, Tallinn), eesti imagoloog ja kultuurisotsioloog, filosoof ja kirjanik. Töid üldise kultuurifilosoofia, esteetika, semiootika jpt aladel. Esseist ja kolumnist paljudest juhtivates Eesti päevalehtedes. Goethe, Hõlderlini ja laiemalt saksa keele ja kultuuri, eriti romantismi perioodi ekspert, vaieldamatu autoriteet selles ja ka mujal. Lavastusi Tartu "Vanemuises" jt teatrites. Avaldanud hulgaliselt raamatuid ja artikleid, sh juhtivates rahvusvahelistes eelretsenseeritavates erialaajakirjades. Paljude konverentside, sümpoosiumite ja seminaride korralduskomitee liige, keynote-ettekannete tegija ja aukülaline. Poliittehnoloogina nõustanud venemeelset Eesti Keskerakonda, suuri teeneid venemeelse eesti-vene poliitiku Savisaar-Burešini tähelennus. Esimese ja ainukese eestikeelse originaalse propagandakunsti õpiku autor. Toonud eesti poliitilisse diskurssi väljendi "Mine perse!". Multikulturalismi ja diskrimineerimise erinevate vormide vastase võitluse juhtkujusid Eestis.

 
At 12:15, Anonymous Martin, student said...

Diskrimineerimisskandaal UK Cycling-us. Koondise treener Sutton (mees) sai ametlikult karistada naissportlase suhtes diskrimineeriva (ja solvava) keelekasutuse eest.
Selle eest, et ütles koondise ukse taha jäänud naissportlasele 'go and have a baby'.
Take note, Hr Pullerits. Hoiatage ka Pahvi jt meeskolleege.
Ja kõik, mehed, pidage edaspidi meeles. Ei tohi öelda naisele 'go and have a baby'.
See oleks diskrimineeriv ja naistele solvav.

 
At 22:32, Anonymous Vello said...

Kilba. Blogipostituse teema kohaselt seekord küsimus ministritest.
Venemaa välisminister Kirill Lavrov on tuntud kohati ebatsensuurse ütlemisviisi poolest. Millise riigi välisministrile s.t oma kolleegile ütles Lavrov (2008. a) puhtas inglise keeles: «Who are you to fucking lecture me?!»

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Natuke läheb aega, hr Vello, hr Müllerson on hetkel Solovjovi saates, peale seda vastame.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Oleme korrektsed ja ei tegele siin blogis antisemitistlike väljenditega!

 
At 08:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui see on inimese arvamus, siis võib.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Kus juut on?

 
At 09:30, Anonymous Kärna Ärni said...

Kas õigesti on? - Mine perse!
Või on õieti? - Mine persse!
Mirjam, palun avita.
---
PP videoreportaazi kuulsalt ovaalilt kiidame heaks.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

juut on vastuses

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Talv ei ole enam kaugel.

https://www.instagram.com/p/BMHDoYPjOTp/?taken-by=teamhaanja

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Naised saunas rääkisid, et
Team Haanja on Mati Karlovitši nimeline suusaliit.

 
At 11:39, Anonymous Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik said...

Tundub, et suusaliidu sees on teine suusaliit, mis on suurem kui esimene.
Paradoks, ütlete?
Siiski mitte, frau Merkel ütleks lihtsalt - realpolitik.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ka peent Vene sarkasmi viinavõtmisest.

 
At 15:55, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Lp hr Kärn!

Võib mõlemat moodi. Mõlemad on head ja õiged variandid, sest eesti keele reeglid on täna palju vabamad, kui veel 20-30 aastat tagasi ning õigekirjareeglid ei pea enam tihti õigeks ainult ühte varianti. Keelekasutus on lastud oluliselt vabamaks.
Mis tähendab, et valiku tegemisel tuleks lähtuda eelkõige kontekstist ja stiilist ning ka sõnumist, mida soovitakse edastada.

Mine persse! - See on selline tugev, konkreetne, natuke robustnegi väljend, et kui hing on ikka täiega täis aetud, siis sülgad selle vestluskaaslasele kogu sisemise jõuga näkku.

Mine perse! - Oo, see on juba oluliselt mahedama ja pehmema kõlaga. Ütleksin isegi, et kõlab peaaegu peenelt. Soovitan kasutada siis, kui kedagi on vaja soliidselt, väärikalt, aga kindlasti kehtestavalt ja ühemõttelislet sinna saata. Lisaks on intonatsioonil siin suur osa etendada, et millises garneeringus - konkreetsel juhul - oleks sõnum just kõige tõhusam välja saata.

 
At 17:45, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/3894077/eesti-tippsuusatajate-tiim-solmis-130-000-euro-suuruse-lepingu

 
At 06:22, Blogger raybanoutlet001 said...

ed hardy
ugg outlet
michael kors outlet
nike outlet
adidas nmd
ugg outlet
polo ralph lauren outlet
ray ban sunglasses
kate spade sale
kobe 9

 
At 04:33, Blogger Unknown said...

vibram fivefingers
kyrie 3
hermes belt
kate spade handbags
yeezy boost 350 v2
hermes bag
adidas store
longchamp bags
air max 90
yeezy shoes

 
At 10:11, Blogger raybanoutlet001 said...

packers jerseys
cheap ray bans
cleveland cavaliers jerseys
michael kors uk
bengals jersey
green bay packers jerseys
pandora jewelry
polo ralph lauren
coach outlet online
canada goose

 
At 04:13, Blogger adidas nmd said...

yeezy boost 350
nike soccer shoes
michael kors handbags
nike air huarache
saints jerseys
chicago bulls jersey
pandora outlet
oakley sunglasses
green bay packers jerseys
polo ralph lauren outlet

 
At 09:02, Blogger Unknown said...

gucci outlet
coach factory outlet
seattle seahawks jerseys
pandora charms
nike trainers
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
boston celtics
uggs outlet
jordan shoes

 
At 09:02, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
moncler jackets
coach factory outlet
michael kors outlet online
ultra boost 3.0
fitflops shoes
polo lacoste
off white jordan 1
moncler
michael kors outlet online sale
ugg boots uk

 

Postita kommentaar

<< Esileht