reede, oktoober 21, 2016

Pullerits: Kuidas nädalavahetuseks spordiintriigid lõkkele puhuda?

Me peame jälle rääkima Marko Albertist. Sellepärast, et ta on tõesti väga hea mees, ja sellepärast, et teil on temalt nii palju õppida. Alustame sellistega teie seast, kes jätkuvalt arvavad, et ma peaks mingeid ülitulemusi tegema. Albert, kes on 37 ehk minust tervelt 14 aastat noorem, ütles mulle sel nädalal enda sportliku arengu kohta nii: «Me opereerime siiski vananeva kehaga. Ma küll hinges tahaksin teha sama palju trenni, nagu Kirill [Kotšegarov], aga ei saa seda enam endale lubada – ma läheks katki või ei suudaks võistluspäeval enam midagi anda, kõik on trennis ära kulutatud.»

Mõni aeg hiljem lisas: «Füüsiliselt mul põhimõtteliselt paremaks saada ei ole võimalik.»

Aga kõige suurem praktiline kasu teile on hoiatusest, kuidas pikaajaline suurte koormustega sportimine hakkab paratamatult n-ö mootorit kõrvetama. «Ma ei hellita illusiooni, et ma tegelen tervist tugevdava asjaga,» konstateeris Albert.

Me hariv-õpetlik vestlus karmi hoiatusega, mis ilmub homse, laupäevase Postimehe vahel Arteris, peaks panema teid mõtlema, kas teil on ikka mõtet võtta suuri ambitsioone, nagu maratoniks treenimine, triatlonist rääkimata. Seda enam, ja ennekõike seepärast, et te ei saavuta nagunii sellist taset, nagu Albert. Milleks siis oma tervist tappa? Maratoniks vajalikud treeningud on lõpuks palju laastavamad, kui sõita rattaga kas või iga nädal keerulist, kuulsat ja kurnavat Amasa Backi.

Ma ei armasta varjatud reklaami, aga homses Arteris ilmub mult veel kaks spordilugu. Üks kasulik, teine intrigeeriv. Kasulikud on need nõuanded, mida annab rullsuusatamiseks Jaak Mae näite varal SuusaAkadeemia eestvedaja Vahur Teppan (kes selle nädala lõpus, pärast seda, kui oli neljapäeva varahommikul kella kaheksa ajal viinud minuga läbi üldfüüsilise ringtreeningu, sõitis Soome suusatunnelisse harjutama). Lugu sai sellise pealkirja: «Õppige olümpiamedalimehe ebakindlusest!»

Intriigi aga tõmbab üles lugu Therese Johaugist ja teistest sportlastest, kes on pärast seda, kui dopinguga vahele jäid, hakanud avalikkuse ees pisaraid valama. Selle loo jaoks oli huvitav reporteritööd teha, rääkisin isegi lavastajatega, kui kerge või lihtne on inimesi nuttu näitlema õpetada, rääkimata spordipsühholoogidest, kelle esindaja ütles, et sportlased tõenäoliselt ei oska oma emotsioone juhtida. See seletabki, vähemalt osalt, miks sportlased, kes on ju karastunud ja treenitud, vaprad ja kartmatud, murdumatud ja tugevad, lahistavad mõnikord lohutamatult nutta. Ja et pealkiri saaks kutsuv, mis ka vasakpoolsed ja naisõiguslased marru ajaks, panin selle säärase: «Miks üliinimesed pillivad nagu plikad?»

Kuid ühest intriigist jääb ju väheks. Nagu ehk olete märganud, olen viimasel pooleteisel aastal kirjutanud kolumne ajakirjale Jooksja. Need said alguse sellest, kui alustasin seal rünnakut maratonijooksu arulageda jumaldamise vastu. Jooksja värskes numbris lahkan viimastel aastatel massispordiüritustel vähenenud osalejate arvu võimalikke põhjusi (pealkiri: «Kuhu kadusid sajad harrastajad?»). Mäletatavasti puhusin sellele teemale tuule tiibadesse siin blogis eelmisel kuul. Jooksja on oma kaante vahel minu loost tõukudes küsimuse laialt ette võtnud, minu tähelepanekust lähtuvalt ütlevad sõna sekka Spordiürituste Korraldamise Klubi juhataja Mati Lilliallik ja spordiklubi Stamina juht Urmo Raiend, Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk saab oma nägemuse esitada koguni sama suurel pinnal, nagu ilmus minu kriitiline kolumn.

Ühe nädalavahetuse kohta olen vist andnud Eesti vastupidavus-, harrastus- ja huvisportlastele rohkem mõtteainet, kui terve elukutseliste spordiajakirjanike Eesti divisjon kogu kuu või lausa sügise jooksul, kas pole nii?

Fotod 1 ja 2: Triatleet Marko Albert. Fotode autor: Erik Prozes, Postimees/Scanpix
Fotod 3 ja 5: Suusataja Jaak Mae rullsuusatamas septembri lõpus Tartus Tähtvere spordipargis. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 4: Norra suusataja Therese Johaug pressikonverentsil, kus kinnitas oma positiivset dopinguproovi. Foto autor: NTB Scanpix / Scanpix

72 Kommentaarid:

At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

"alustasin seal rünnakut maratonijooksu arulageda jumaldamise vastu". Miks peaks sporti ründama? Kas sellepärast, et ise seda spordiala enam ise teha ei saa? Siis võib aru saada. Hapude viinamarjade lugu. Kui aga mingil teisel põhjusel, siis on ründajal midagi raskemat viga ja seda ilmselt tabletiga enam ei ravi. Igas pulmas peab peigmees olema või? Ilma intriigi kiskumata ei püsi pildil? Mida sa selle "ümberkasvatavate" massidega teed? Mis see sinu asi on, Priit, mida teised teevad? Ja kui ongi sinu asi, siis mis see sinu asi on, mida teised teevad? Nemad ei ole ju sina. Muretse parem oma isikliku randme, põlve, rangluu ja häälepaelte pärast.

 
At 20:27, Anonymous =s said...

Esimesed kaks on reaktsioonid Pulleritsu kärsitusele ja pealiskaudsusele, muidu aga on isandal suhtumine õige, kogu suhtumine ümbritsevasse peab olema natukene üldarendav, kui soovite üleinimlik, mitte küll julm, halvustav, kuid osalev. Selleks on võhma vaja ja liiale ei maksa minna.

 
At 02:43, Anonymous Vello said...

Mehed! Hardi Tiidus oli väga tark mees.
Küsime kus sõjaväes Hardi Tiidus teenis?
1. Saksa sõjaväes
2. Soome sõjaväes
3. Punaarmees politrukina
4. ei teeninudki, oli hoopis metsavend

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

3---laulis ja etles,oli tagalarott.

 
At 09:34, Anonymous Kilvaklubi "Hellad pead" said...

Aga palju Tiidus kaalus sõtta minnes (või siis tagalasse) ja mis probleem sellega oli?

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

1. Keegi ei räägi Albertiga võistlemisest. Mina räägin piisavas vormis olemisest ja läbimisest.
2. Törts nuttu kulub kõigile ära..ka sinusugusele kalestunud raudmehele

Küsi oma sõber Vahur Teppanit mis asja tema tahab? Paremaks ta enam ei saa..ja üldse miks tegeleta mõttetu surrogaat tegevusega nagu seda on asfaldil rullidega suusatamine? Jookse või sõida ratast või uju selle asemel. Sama tobedaks pean ka lindil jooksmist. Jooksmine on küll ala mida saab harrastada 95% aastas olevate / vahelduvate ilmadega teha.
Kahe võimaliku maratoni jaoks eestis on ikka sürreaalne nii palju vaeva näha.

 
At 12:13, Anonymous Vello said...

8:25, see on õige vastus. Praegu räägitakse taas sõjast. Aga loodame, et läheb nagu armastas loenguid alustada poliitkommentaator Gabriel Hazak: "Imperialistid lõid pasaks".

 
At 12:24, Anonymous Peeter Kruusiauk, Lümandu said...

37 aastane Marko Albert on sporti teinud 20 aastat. Maksumaksja s.t meie kõigi kulul. Päevagi kasulikku tööd tegemata. Isegi sellistele võlgade maksimisest kõrvalehoidjatele ja loodritele nagu Inno Tähismaa Inno ja Irja kohvik määratakse ÜKT (ühiskondlikult kasulik töö). Peavad tunnid täis tegema. "Tehke järele, sitakotid!" peaks siin ütlema.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Kes ei juhtunud lugema, nendel tasub eelmise postituse kommentaaridest üles otsida Raivo Alla (snaperski) sõnavõtt. Maratonidel tiksujatel, aga samuti rullidel asfalti toksijatel mängib psühholoogiline sundseis, mida vaja (suuresti tervisele enesehävitavalt mõjuva) kestusspordiga maandada. Alla ei kasuta pulsikella ega pea ka treeningupäevikut. Treeningupäevik on agressiivse turumajandusideoloogia poolt pealesurutud saavutamise - täpsemini saavutuste mõõtmise vajaduse (hädapärast käivad ka näilised mõõtetulemused) produkt. Siia sobib üks anekdoot (kahjuks vene keeles).
Собрал ослик зверей в лесу и говорит:
— Звери, я так жить больше не могу, меня ежедневно трахает волк. Ловит и это. Ну, того.
Звери вызвали волка, мол, что ты так. Волк говорит:
— Парни, ну не могу, только просыпаюсь, все мысли об осле. А уж как встречу его — все, не могу сдержаться.
Звери понимают, что нехорошо это все, конечно, но волк, с*ка, здоровый.
— Ослик, — говорят звери, — волка тоже совсем без радостей оставлять нельзя, но давай договоримся: теперь он тебя будет трахать не ежедневно, а по понедельникам, средам, и пятницам.
В понедельник волк пришел к ослу, ну, осел потерпел, во вторник настроился на отдых. Но во вторник волк пришел снова, и говорит:
— Слушай, ну, давай сегодня в счет завтра.
— Давай, — вздохнул ослик, а сам сделал в тетрадке пометочку. Однако завтра все повторилось. И послезавтра тоже. Собираются звери через пару месяцев.
— Ну, что, — спрашивают, — Ослик, изменилась твоя жизнь?
— Да, — радостно кричит ослик, — да, изменилась! Ну, то есть, еб*т он меня по–прежнему, каждый день, но зато! Зато теперь я веду дневничок!

 
At 18:32, Anonymous Risto M. said...

Tehke järgi ...

http://sport.postimees.ee/v2/3882601/voimas-suured-staarid-alistanud-tanel-kangert-voitis-abu-dhabi-tuuri-kolmanda-etapi

 
At 20:02, Blogger Priit Pullerits said...

Vaata Kangerti Tanelit, pani kõik kotti. Taaramäelt aasta Eesti ratturi tiitel nüüd läks.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

To 18:32

Pulleits on Taaramäe parteis - kõvem mees on tegelt see, kes hästi palju ebaadekvaatselt pasundab - ja seetõttu kustutatakse teie komm vartsi ära.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

giro etapivõit vs abu dhabi etapivõit?

 
At 20:29, Blogger Priit Pullerits said...

Kangert võidab selle araabia tuuri, lisaks kaks etapivõitu ja teine koht Trentinos ja 9. koht Rios - Taaramäe Giro etapivõidust jääb selle vastu väheks. Kas veame kihla?

 
At 20:50, Anonymous Martin, spordiimagoloogia tudeng, biciclismo di corsa, etc. said...

Mnjah, jääb küll väheks. Lisagem siia ka nt Giro 2015 20. etapp, kus Kangert Contadoriga paaris finišisse tuli. Teie, hr Pullerits, aga tegite oma panused valele mehele. Intervjueerite suure suuga külapoissi Taaramäed ja Maksumaksja Kulul Treenimise MM-i medalimeest Marko Albertit. Kas Kangert nüüd teid enam jutule võtaksi? Ega vist.

 
At 21:01, Anonymous Martin said...

2:16 eelmises video, nr 23

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

"Proovisin tõusul ühtlast tempot hoida. Teadsin, et jõuan teha ühe rünnaku ja arvutasin välja, et kui ma panen 30 sekundiks 30 vatti juurde, siis ei pruugi ta sellele tempole vastu pidada. Õnneks nii läkski," selgitas Kangert tänast taktikat.

 
At 22:11, Blogger Priit Pullerits said...

Kui nii arvutatakse, muutub sõit robotlikuks tööks ja kaob spordi loomingulisus ning spontaansus.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Meistritükk Kanksilt!
Suurepärane vormi ja keha tunnetamine ja selge kaine pea. Rapsima ei hakanud.
Kiidame heaks.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Olete ikka arvamusel, et parim sportlane on eesotsas?

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

See kes päris mägedes ei arvuta, see ei võida. Eestis mägesid pole ja pole ka vaja arvutada.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Martin, ma arvan, et Pulleritsule on Taaramäe lihtsalt sümpaatne, kuigi, kes mitte pole alati võidumees. Seega pole ju ebaadekvaatne jutt. Või mis sina üritad luua mingit uut inimrassi, kõigeõigema iseloomuga meest? Panin tähele, et toimus hukkamõist. Tahaks nüüd teada, mille võrra sa vaesemaks jäid, pärast Pulleritsu arvamust?

 
At 00:01, Anonymous Martin said...

Kindel treeningukava, tsoonid ja pulsivahemikud (A, B, C) testide põhjal kindlalt paika pandud. Pulsi, võimsuse ja kadentsi pidev jälgimine. Konkreetsed ülesanded - treeninguks, võistluseks, puhkuseks. Sportlik režiim, sellest kinnipidamine. Nii tulevad ka tulemused. Mitte "spontaanselt ja loominguliselt" rattaga peale minek - "panema" (ehk mul täna joppab?), oma talenti kulutama, end vigaseks sõitma... Need on asjad, mis eristavad professionaali muidu tühikargajast.
Aga positiivseid kujundeid võib muidugi luua. Ülalolevat arvestamata või ise sellele vastupidiselt. Blogis või ajalehes saab luua suvalisi kujundeid! Blogi/ajaleht ongi üks kujundite värk.

 
At 00:41, Anonymous Anonüümne said...

Kes vattides oma suutlikkust väljendada ei oska, sel pole tõsiste rattameeste sekka asja, enesetunde järgi panemise jutt jäetagu ajakirjanike jaoks. Võtame kasvõi tolle Vaderile õnneliku Giro etapi. Kanks jäi Nibalit mäeveerul ootama ja kui Sitsiilia hai järele jõudis, küsis Vändra mees vaid, mitme vatiga vean. Töö tehtud, võit meeskonnale.

http://www.cyclingnews.com/news/giro-ditalia-astanas-plan-comes-together-for-nibali-on-final-mountain-stages/

P.S. Trentinos võitis 3 etappi (TTT kah). Miks aga mõni mees meeskonnasõitu tegema ei kvalifitseeru, on omaette jutt.

 
At 02:23, Anonymous Anonüümne said...

Ja PP oleks antud olukorras küsinud, kas vean loominguliselt või spontaanselt))

Võiks ratta asjadest midagi ka juba teada aga ei, ainult ärplemine, verepulmad ja pulsikellad.

 
At 04:15, Anonymous Pets said...

Johhaidii. See ajakirjanik ei jaga rattasõidust ööd ega mütsi.

 
At 09:01, Blogger Priit Pullerits said...

Marko Albert näitas teile kõigile Hawaiil, kuidas panna rattaga 180 km edukalt ilma, et kompuuter töötaks ja näidikud näitaks. Lugege mu leheloost. Ja öelge talle ka, et ta ei jaga rattasõidust muhvigi.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Wattmetri jälgimine on organismi loomulike tajude=tegelike oskuste reetmine.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

martin-sitakott,ära sina küll Marko Alberti nime suhu võta,Ironmanil võitlemisest ei tea sa midagi.Oma täispikad olen kõik ilma igasuste sihverplaatideta teinud,puhtalt enesetunde järgi ja see ei peta mind kunagi,parim pauk on alla 10 tunni ja kui aega on natuke ettevalmistusi teha , lähen jälle. .e.a.

 
At 11:05, Anonymous Martin, spordiimagoloogia magistrand TLÜ said...

Lugupeetud 10:44! Hr Pullerits ei ole läbinud ironmani. Kas ta on sitakott? (Hr Pullerits ei ole läbinud isegi maratoni (kui KTM pseudomaraton kõrvale jätta) Kas ta on sitakott? (Võrreldes nende tuhandete, kes aastail 2003-2016 maratonibuumi ajal on maratoni läbinud).
Teie tegite läbi ironmani. vajadusel olete valmis veel minema. Mis on Ironman? Hawaii madruste kihlveona alguse saanud traditsioon, milles kombineeritakse maksimaalse pikkusega jooks (maraton), ohtralt rattasõitu ja ujumist. Mõeldud kõva mehe jooksuna. Kahtlemata ta seda oli (on). Kui aga vaatate, mis nägudega need mehed-naised Keila haiglapargis (seal peetakse traditsiooniliselt Eesti ainus täispikk ironman) oma jooksutiire teevad, siis tekib kahtlus, kas ikka on tegu tervisele soodsalt mõjuva asjaga. Kõva kahtlus tekib ja siinjuures veel see, et alati saab teha veel pikemalt. 1, 2 või 4 täispikka trialoni ühtejutti. Mis võtab siis juba nädala katkematut sporti. Hr Alla ei ole jooksnud 4 maratoni järjest. Kas ta on sitakott? Jne

 
At 11:22, Anonymous Vello said...

Pühapäevahommikust kilba?
Kes tõi Eesti avalikku meediasse ja politiilisse diskurssi p_rsesaatmise ("mine p_rs(s)e!")?
1. Linnar Priimägi
2. Dr Holden (saatis p_rse Postimehe tuntud ajakirjaniku Pulleritsu, u 2008-2009)
3. Priit Pullerits (saatis 26.05.2013 oma populaarses blogis lugejaid p_rse)
4. tegu on eesti rahvaliku väljendiga, sellel polegi autorit

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Võimalik kunstlumering, et Suur Mõõduvõtt kindlasti toimuks.

Tehvandi staadion - vana lasketiir - Väikese Munamäe jalamil oleval aasal ümberpööramine - ring ca 4,5 km

Vana lasketiiru juures tiigid ja ümberpööramise kohas Marguse oja tiik.




 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kuidas six-pack'iga ja üldse korsetilihastega lood on?
No mis me keerutame, kindlasti sitasti!

Aga hea asi on siiski ka ja see on see, et Suure Mõõduvõtuni on veel piisavalt aega, et six-pack korda teha.
Ja meile appi ning ette näitama tuleb jälle ei keegi muu kui Suur Meister ise.
Töökat pühapäeva!

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen Priidule mitu aastat rääkinud..vaata seda Kangertit (nüüdseks juba hämmastav 4 aastat stabiilsust ja kosilasi vast oleks rohkemgi kui "võitjal" Reinul). Tema ikka jahub Taaramäe, Taaramäe..
Ei taha kedagi vastandada mõlemad hyper mehed.
Aga Kangert vist raskem tükk ajakirjandusel närida. Ja miks ta peakski ennast avama? Puha enda raha eest teeb. Ja ka piisavalt makse maknud et noortena treeninitud tagasi tuua riigile. Lisaks promo töö oma esimese klubi jaoks. Maksumaksjaraha lugejad ei saa siin kaasa kügeleda.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei peaks Alberti õpetusi tõsiselt võtma, sest Priit on hoopis teist masti mees. madalama masti mees. Triatlonis on teatavasti tuules libistamine keelatud, seal ei võistelda mees mehe vastu vaid kellaga. Nagu eraldistart. Aga seda meie suurmeister igal alal ju ei tee. Tema kujutab lihtsalt ette, et on rattur. Isegi siin oma kommentaaris, 9.01 räägib ta aiale aiaaugu vormis vastu. Triatloni sisult eraldistardi individuaalvõistlejale ei olegi kompuuter oluline. Meeskonnavõistluses, kus enamus aega vedeletakse grupis ja hoitakse end liidri jaoks, peab olema enesetundest veidi täpsem ja kaugelevaatavam meetod enese hoidmiseks ja kontrollimiseks olema. Tegelikult ei tea Priit kummastki alast, meeskonnasõidust ja triatloni rattasõidust mitte midagi. Eraldistarti, nagu öeldud, ta ei sõida (sest piinlik võib hakata) ja vedanud, veelgi enam, lahti vedanud ei ole ta iial kedagi. Priidu sport ongi üks panemine ja ärapanemine. Ka teistele spordialadele, mis isandale meeltmööda ei ole.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Eelistagem ikka eestimaist, hr 12:18, eriti veel nüüd, mil põhjamaised suusavõlurid on keskendumas hoopis Panso kooli tehnikate omandamisele. Algo six-packi vastu ei saa:

https://www.facebook.com/teamhaanja/photos/pb.611049882366806.-2207520000.1477218398./755281687943624/?type=3&theater

Jätku!

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Ikka eestimaist. 13:38 viidatud pildil vaatab võhmamees ikka vasakule.
---
Brigaad laob põhja, "meie meister" astub korraks kõrvale, las poisid kangutavad, küll neile järgi jõuan.

https://www.instagram.com/p/BL3v7nvDGXz/?taken-by=teamhaanja

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Munamäe vallutajad:

https://www.instagram.com/p/BH2BAZ1B17g/?taken-by=teamhaanja

"Tehke järgi s.......d!"

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära enam peale võta, eks!?

"... peaks panema teid mõtlema, kas teil on ikka mõtet võtta suuri ambitsioone, nagu maratoniks treenimine, triatlonist rääkimata. Seda enam, ja ennekõike seepärast, et te ei saavuta nagunii sellist taset, nagu Albert..." - kuna sa ei saa iialgi selliseks ratturiks nagu Taaramäe ja Kangert, ega sõida suuska nagu Algo Kärp või Vahur Teppan, siis mine mängi parem malet. (Kuigi ega sa vist sealgi tippudele kandadele ei astu ...)

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Juutuubis kõige vähem vaadatud PP reportaaz:


https://www.youtube.com/watch?v=is5zKvpx0Q8

 
At 18:43, Anonymous Martin, biciclismo di corsa said...

Jebel Hafeet. See nimi kirjutati eile Eesti maanteerattasõidu ajalukku.
Cycling News kirjutab: "Tanel Kangert is one of Astana's hard working team riders that spend much of their season at the service of Vincenzo Nibali and Fabio Aru. But with Nibali still recovering after fracturing his collarbone at the Rio Olympics, Kangert got his big day out as team leader on the climb to Jebel Hafeet. He didn't disappoint, ably stepping up as team leader and winning the all-important mountain stage to set up overall success at the Abu Dhabi Tour."

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

See on nii ilus, et siinkohal oleks paslik lausuda:
jebedijee - Jebel Hafeet.

 
At 19:10, Anonymous Martin said...

Kohe näeme, kas Tanel Kangertil õnnestub Abu Dhabi vormelirajal põrgulises võiduajamisest tumeda Araabia öö ja heledate prožektorite valgel ka kogu tuuri võit kotti panna. Lahenduseni on jäänud loetud minutid!

 
At 19:11, Anonymous Martin said...

Tanel Kangert on VÕITJA!!!!!!!

 
At 19:15, Anonymous M said...

Tehke järgi, sitakotid!

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, jääme ootama intervjuud Kanksiga. Las sporditoimetuse nagad teevad oma kiiruudised ära. Blogi kommentaatoritele võite julgelt jätta toorandmete, arvude töötlemise ja analüüsi. Lisaks mõned soovitused illustreerivate piltide osas - spordiblogis peab kõik ilus olema! Kas teeme ära?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Kangert on võitja, jah, aga Martin on luuser.

 
At 20:57, Anonymous MargusM said...

jahh, Kanx on kindlasti aasta tegija, oli juba enne tänast võitu.
PP võib ju olla SKYhater kuid jälgigu mängu, niimodi saavututakse eesmärke ja võidetakse raskeid võistlusi!

"Kui nii arvutatakse, muutub sõit robotlikuks tööks ja kaob spordi loomingulisus ning spontaansus."
Kõik arvutavad, ka PP kalkuleerib oma võimalusi.. 3x aastas võisteldes, kuigi kilometraazi järgi tundub et valmistub iga aasta Tour de France võistluseks..

kui Kanx oleks väitnud et ..lähenesin Roche´le loominguliselt ja ründasin spontaanselt kõhutunde pealt..
Kas siis oleks saanud PP heakskiidu ja pika persooniloo Arteris?

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

"Meeskonnavõistluses, kus enamus aega vedeletakse grupis ja hoitakse end liidri jaoks, peab olema enesetundest veidi täpsem ja kaugelevaatavam meetod enese hoidmiseks ja kontrollimiseks olema. Tegelikult ei tea Priit kummastki alast, meeskonnasõidust ja triatloni rattasõidust mitte midagi. Eraldistarti, nagu öeldud, ta ei sõida (sest piinlik võib hakata) ja vedanud, veelgi enam, lahti vedanud ei ole ta iial kedagi."

Lugupeetud 13:21. Pullerits tunneb sõna "vedama", aga temale on see teises tähenduses.

 
At 21:28, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, siis raudselt, Margus! Vanasti nii võidetigi, olete ehk lugenud Pikkuusi raamatust - vaatas kõrval vennale otsa, tegi hirmus kustunud näo, vend ründas, sai kangi, ja siis nägu teinud Avka pani talle ära - või oli see vastupidi, et vaatas, et vennal keel ripakil ja ründas siis - no vahet ei ole, kumba pidi, aga siis oli spordis ka psühholoogiat ja vastase loomingulist töötlemist, aga kui nüüd on ainult nii, et ahaa, 20 vatti on veel 20 sek-i reservi, et selle pealt panen... Teate ju, et on arutatid, et keelata rattaspordis tuuridel raadioside. Minu pärast võiks võistlustel vabalt ka kompuutrid, sh võimsusmõõtjad ära keelata. Inimene ei pea olema robot.
Ja Raivo Alla ka ei poolda pulsokat. Alla on ometi kõva jooksja, kõvem kui kes tahes meist siin. Ja Allal, nagu isegi aru saate, on palju elutervet ja ajastukriitilist arukust.

 
At 21:38, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot-oot, vedamisjutu ajajad, pidage hoogu! Hooaja avavõistlusel Ülenurme-Haaslava rattarallil olin ma distantsi teisel poolel, kui alguse kimajatel toss väljas, meestegrupi peamisi vedajaid. Ja Jõgeva rattarallil, kus ka Kirsipuu Jaan oli stardis, käisin samuti kõvade meeste ees pärast Palamuset peagruppi vedamas, kui seitse-kaheksa jooksikut oldi hooletusest eest lastud.

 
At 22:37, Anonymous Martin, spordiimagoloog said...

Jah, ja profisõitudel käiakse vedamas veel eelkõige selleks, et sõitu ja konkurente kontrolli all hoida.

Kuvand teist, hr Pullerits, on aga kahjuks natuke sinnapoole, et vedaja meest teist ei ole. Ebaõiglane? Sama on ka Taaramäe ja Kangertiga. Taaramäe jättis olümpiasõidu poolele - käies ees korra ära - nagu poisike! ega ja jättis ka TdF-le välja tulemata. Ometi on "otsekohese olemise ja ütlemisega" - nagu ise olete Taaramäed iseloomustanud - tavalise Eesti inimese teadvuses sportlane nr 1. Kangertist paljud teavad, et sõidab vist kusagil Taaramäega samadel tuuridel kusagil teises meeskonnas. Ebaõiglane? Suur suu ja meedia soosing määravad, kes on võitja, kes kaotaja.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Ega tipus ikka asjad päris nii ei käi, et tuleb tuju vean, tuju pole ei vea, nagu PP-l oma võistlustel.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Asi liigub siiski selles suunas, et seekord norrakad omi mänge ei mängi.
FIS saatis Norrale tõsise hoiatuse

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Näete, PP (21:38), kui teil oleks olnud oma võimetest teaduslikum ülevaade, oleksite Mäksal ja Jõksis paremini esinenud.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

WADA mustas listis ja kogu musta mängu juhtiv Mutko (spordiminister) sai Putinilt hea töö eest ametikõrgendust. Vot nii käivad asjad.

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

Oh-oh-ohoo, Aravete mees, anna nüüd kilba, oh sa!

 
At 09:40, Blogger Priit Pullerits said...

Igasugu mõõtjatele: just loen Jooksjas maratonide mõõtmisest ja väga erinevatest tulemustest. Miks usute, et te mõõteriistad annavad organismi kohta õiget infot, kui isegi maratoni litsenseeritud mõõtjad saavutavad kalibreeritud vahenditega nii erinevaid resultaate?

 
At 09:42, Anonymous Vello said...

"Mutko ne mutit" - iseloomustab president Putin oma ustavat võitluskaaslast (mutb vn häma, mutitb vn vett sogama)

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Vattmeetrit nimetaksin ma ajudopinguks, see peaks olema ainult trenni abivahend, niisamuti nagu on ajudoping hr. Martini nimejärgsed tiitlid, mis annavad talle tühikargaja mainet juurde. Mis sellest, et alles eelmine aasta oli II kursus, nüüd on juba magistrand.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

"Miks usute, et te mõõteriistad annavad organismi kohta õiget infot, kui isegi maratoni litsenseeritud mõõtjad saavutavad kalibreeritud vahenditega nii erinevaid resultaate?"

See ei ole pädev argument. Sportlase jaoks on oluline, et tema kasutatav mõõtevahend annaks järjepidevaid (consistent) numbreid. See, et mingi teine mõõtja/meetod/vahend annab teise numbri, ei mängi rolli kuna ta ei kasuta seda teist seadet. Oluline pole mitte number ise vaid numbrite muutus, näiteks see, kui palju on FTP kasvanud peale kolmekuulist mõtestatud treeningut.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

GPS-kell ei peagi andma Raivodele-Kaididele täpselt rajameistri koostatud mõõtu, guugeldage enne igasuguse mõõtmisriistajutu suhu võtmist vähemalt üks kord - esimesel lehel leiate kindlasit mitu tulemust ja selgitust, et tootjate poolest oleks ligi 41km ja 43km mõõtmistulemused kah täiesti OK. Aga tarbijad ei lase ennast sellele vaatamata nörritada - maksin oma randmeriista eest €400, naabrimees kah, mõlemal näitab aiateibaid, järelikult eksis rajameister oma lolli raudmõõtelindiga.

Aga kui keegi tahab seda juttu siduda jõuanduri või pulsi või baromeetri vms riistajutuga, siis taaskord - enne ebakompetentsuseni jõudmist tuleks ikkagi guugeldada, guugeldada, guugeldada, siis tuleb ka mõistmine.

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge guugeldage, leiate igasugu jama. Parem rääkige spetsialistidega.

 
At 11:49, Anonymous Aga ma ju maksin oma kellariista eest korralikult said...

Kui lugeda ei oska, siis ei tasu isegi guugeldada, see on kah õige. Aga laialt levinud tarbekauba kohta leiab vastuseid, kus pole ka suuremat lugemisoskust, eksperdist rääkimata, vaja.

GPS-kell paneb avatud väljal sirgelt joostes tavaliselt punkti kaardile 3m-9m täpsusega (95% koordinaatidest), 5% punktidest on aga täiesti pilla palla. Piltlikult öeldes, vidina arvates võid joosta nii siin- kui sealpool sood: http://fellrnr.com/mediawiki/images/b/b4/GPS_Shortcuts.jpg

Võrdlemisi sirget joont mööda kulgeva jooksumaratoni puhul on hea tulemus, kui erinevus loetud (ja pärast tarkvara poolt korrigeeritud!) distantsis erineb rajameistri omast vähem kui 900m.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Kanks on ülikõva, aasta parima meessportlase valikul tuleb poodiumikoht ära.


---
See duo on ka kõva. Kaks Peetrit Raplamaalt.

https://www.youtube.com/watch?v=i9lGwSDYX5o

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Bernatski dopinguarstide klubi on saamas tubli lisa.

Huvitav, et arengutest Kiku dopingusaagas kuuleme norrakatelt. Millal meie spordiajakirjanikud hülgavad vitalimutkoliku hoiaku ja asuvad valusat tõde paljastama?

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

"Miks usute, et te mõõteriistad annavad organismi kohta õiget infot, kui isegi maratoni litsenseeritud mõõtjad saavutavad kalibreeritud vahenditega nii erinevaid resultaate?"

Aga miks sa arvad et me neid numbreid pimesi usume?

IGA mõõtmine on teatud veaga, ka meetri etalon Pariisis on 0.02%-lise veaga.
Kui anda üks ja sama mõõteratas identsetes tingimustes erinevatele litsenseeritud mõõtjatele saavad nad kõik natuke erinevad tulemused-kõikvõimalikud sirged ja kaared maratonirajal jätavad piisavalt suure mängumaa erinevate tulemuste saamiseks.
"Jooksjat" ees ei ole aga kui diskussioon on ajendatud Tallinna maratonist siis põhjus on tõenäoliselt banaalne-mõni mutrike on rajatähistusega/-piiretega kusagil natuke omaloomingut teinud,lisaks natuke stardijoonelt, ehk oli tarvis finishijoon tuua täpselt sinna kus ta oli ja nii ta tuleb...

 
At 18:37, Anonymous skankhunt42 said...

Kes järgmist postitust esimesena kommenteerib on s*t*k*tt.

 
At 10:27, Blogger raybanoutlet001 said...

oklahoma city thunder jerseys
adidas nmd runner
omega watches for sale
michael kors uk
asics shoes
cheap jordan shoes
hollister clothing
houston texans jerseys
bengals jersey
michael kors outlet
2017.3.29

 
At 05:54, Blogger Unknown said...

chrome hearts online
air jordan shoes
harden shoes
yeezy boost 350 v2
michael kors outlet
http://www.nikedunks.us.org
asics running shoes
adidas outlet
led light up shoes
lebron 13 low

 
At 04:41, Blogger Unknown said...

curry 4
kate spade outlet
cheap jordans
nmd r1
adidas yeezy boost
gucci belts
balenciaga sneakers
hermes birkin
ultra boost
adidas yeezy boost

 
At 19:42, Blogger Unknown said...

video sabung ayam toraja paling seru

 

Postita kommentaar

<< Esileht