esmaspäev, oktoober 24, 2016

Pullerits: Kuidas elada üle uudised Šmigun-Vähi kohta?

Teate ju seda ütlemist: tahad rahu, valmistu sõjaks, ning tahad sõda, valmistu rahuks. Meie – ja ma räägin siin mitte ainult spordimeestest, vaid nüüd räägin kogu Eesti rahvast – peame valmistuma selleks, et peagi tuleb ilmselt uudiseid Kristina Šmigun-Vähi halbade analüütiliste leidude kohta.

Siin on kaks võimalust. Meeldivam on see, kui rahvusvaheline spordiarbitraaž mõistab Šmigun-Vähi õigeks. Siis jäävad talle ja ka Eestile Torino olümpial võidetud kaks kuldmedalit alles.

Aga nagu ütlesin: tahad rahu – et kõik jääks nii, nagu seni protokollides kirjas –, valmistu sõjaks. Teisisõnu, tasub mõelda ka sellele, mis siis saab, kui CAS ei mõista Šmigun-Vähi õigeks ning medalid tuleb tagasi anda. See stsenaarium on kahjuks praeguse teadmise järgi sama tõenäoline kui too teine. Ja see, kumma poolt olete teie või oleme me kõik, ei muuda siin absoluutselt mitte midagi. CAS otsustab ikka nii, nagu otsustab.

Seetõttu, kuigi see kõlab karmilt, tuleb valmis olla ka selleks, kui otsus tuleb selline, mis meile ei meeldi. Lühidalt: mis siis saab? Parem mõelda sellele aegsasti praegu, külma peaga, mitte siis, kui otsus käes, hing kinni ja silme ees must – taoline paanikaolukord ei ole hea asjade edasise käigu planeerimiseks.

Teid see võib-olla jahmatab, aga väidan, et Eesti üldsus seedib võimaliku süüdimõistva otsuse palju paremini ja rahulikumalt ära, kui seedis Andrus Veerpalu positiivse dopinguproovi uudise. Siin on kaks lihtsat põhjust: esiteks, Šmigun-Vähi kahe kuldmedali võidust on möödas juba rohkem kui kümme aastat; ja teiseks, Šmigun-Vähi, EOK endine asepresident, on avalikult areenilt juba mitu aastat tagasi taandunud. Sedasi on Eesti rahval tekkinud võidetud medalitega ajaline distants ning Šmigun-Vähiga isiklik distants. Sedasi ei lööks süüdimõistev otsus rahvale niimoodi südamesse, nagu lõi Veerpalu kaasuses. Ja veel üks asi: Šmigun-Vähi dopinguproovi saaga on pinna all podisenud juba nii pikka aega, et rahvas on jõudnud sellega ära harjuda või osa rahvast on selle sootuks unustanudki. Seetõttu maanduks uudis süüdimõistvast otsusest üheks, kuigi suureks uudiseks teiste sekka.

Edasi oleneb ajakirjandusest, kui kõvasti see Šmigun-Vähi loo üle lokku lööb. Millega ei taha öelda muud kui seda, et see, kui suureks paisub rahvuslik jahmatus, ei sõltu CASist, ammugi mitte Šmigun-Vähist, vaid sõltub Eesti ajakirjandusest.

Järeldus: ärge eales alahinnake ajakirjanduse mõjuvõimu.

Aga ärge unustage peamist: kui tahame rahu ehk et Šmigun-Vähi kuldmedalid jääks talle ja meile alles, on tark valmistuda võimaluseks, et nii ei pruugi minna. Ent see, olgu vääriti mõistmise vältimiseks öeldud, ei tähenda, et ma antud küsimuses eelistaks sõda. Igal juhul vastupidi.

Foto 1: Kristina Šmigun-Vähi tänavu aprillis EOK presidendi valimistel. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kristina Šmigun-Vähi, EOK asepresident, ja äsja EOK presidendiks valitud Urmas Sõõrumaa. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

51 Kommentaarid:

At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Kikut kaitsva meeskonna liikmed?

 
At 20:51, Anonymous Indrek said...

Võrreldes norra invaliididega on Andrus ja Kristina puhtad sportlased.

 
At 23:35, Anonymous Eeva said...

Sinine esmaspäev, mehed?

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

PP: Postimees/Тартусский Вперёд. Vitali Leontjevitš! Добро пожаловать! Kas võib üks väike intervjuu!
VM: Oo, teie räägite nii head vene keelt. Olen üllatunud - ja meeldivalt.
PP, Öelge palun, Vitali Leontjevitš, kas olite enne Estoniast kuulnud?
VM: Kõigepealt, Priit Reinovitš, tahan öelda, et määramine teie väikese Pribaltika vabariigi spordielu juhtima on suur au. Ja samas ka suur vastutus. Tunnetan seda täiel määral. Olen uhke ja samas luban, et saan hakkama.
Olen teie spordieluga hästi kursis. Mati Karlovitš, Toomas Savi, olümpiavõitjad Šmigun, Veerpalu, Allar Levandi - need nimed ei vaja tutvustamist. Tore, et vahepealsetel Lääne okupatsiooni aastatel te ei lasknud traditsioonidel kustuda.
PP: Nüüd, kui kogu vabariik peab plaane 2021., vabariigi jubeliaastaks, millise meeskonnaga asute meie spordielu uuele kvaliteeditasandile viima?
VM: sm Seli, sm Mait Riismann, kaader on teil väga kogenud ja teotahteline. Palju loodan koostööle sm Ansipi, sm Vähi, sm Savisaare, sm Rõivase, sm Toobali jt vabariigi majandus- ja poliitilise elu juhtidega.
PP: Hr Mutko, lubage lõpuks veel üks küsimus. Lääne meedias ei ole vaibunud kära Andrus Veerpalu ja Kristina Šmigun-Vähi väidetava dopingutarvitamise üle.
VM: Teate, sm Pullerits! Lubage mul väljenduda oma ema- s.t suure vene rahvuse keeles. Это бред сивой кобылы! Вздор западных идиотов! Долбоёбы! Пошёл ты ...
PP: (katkestab) Aitäh, hr Vitali Mutko. Jõudu ja jaksu!

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Norrakatel on vesi nii ahjus, et loodavad viimases hädas meie Kristinaga oma skandaali summutada. Ei lähe läbi, sõbrakesed!
Ventikas käib juba ammu täistuuridel ja p...a lendab püüdmatult igasse kaarde.
Roogite ja kannatate, muudkui roogite ja ikka jälle kannatate...

 
At 00:29, Anonymous Martin said...

The National (Araabia Emiraadid) teeb videointervjuu Tour of Abu Dhabi 2016 GC võtja Tanel Kangertiga (Team:Astana, NAZ: Estonia). Eesti ajakirjandus - vaikus.

 
At 00:44, Anonymous M said...

Hullumeelne võidukihutamine maanteeratastel Abu Dhabi Tour Stage 4 vormeli kurvilisel ringrajal, Araabia öös prožektorite valgusel (eestlane Tanel Kangert üldarvestuse liidri positsioonil).

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Väga kõva video GoPro meestelt jälle.
Vaadake aga eriti tähelepanelikult 1:10 asetleidvat tegevust. Ilma igasuguse võltspaatoseta võib öelda - meistriklass! Kõigi kolme osapoole poolt: üks tegi teo, teine vastas täpselt, kolmas ei hakanud rapsima (ja külakuhjakest tekitama...). Kõigilt perfektne sooritus.

 
At 07:09, Anonymous Anonüümne said...

ja kui kullad ära vöetakse, kas siis nöutakse Kikult tagasi ka olümpiavöitja toetus, mida on makstud?
kah Priit

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Kiku asi venib pikalt nagu Autorollo, tegeleme parem aktuaalsete asjadega. Kuulge mehed, täna lumi maas, kas hommikul suusad ka alla panite juba?

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Ja me räägime midagi puhtast spordist?
No ei veena selline tegevus(etus), kohe kuidagi ei veena, 7 kuud pole testitud...
Kui paneme järjest avalikuks tulevad "klotsid" kokku, siis järjest enam kinnistub kahtlus, et ka Norral (mitte ainult Mutko-Putini impeeriumil) on riiklik dopinguprogramm, kus koos kenasti toimetavad (loe: sahkerdavad) sportlane, treener, med.teenistus, alaliit, kohalik WADA-rakuke jne. Kõik ikka tulemuste nimel. Efektiivne!
Kas dopingukütid on Marit Björgeni täielikult ära unustanud?

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Kummastav on lugeda meie meedia peakangelate kohta kirjutatud lugude pealkirju. Kiku loo pealkirjaks on näiteks ebanormaalselt pikaleveninud dopingulugu sai uue peatüki aga põrgupäralt "dopingukütid on Marit Björgeni täielikult ära unustanud"? Silmakirjalikkust nabani!

 
At 10:52, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/v2/3884391/ebanormaalselt-pika-dopinguloo-uus-peatuekk

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
sinu postituses märgitud hoiatusel, et ajakirjanikud on jõud, on ka teine külg - jõuga tuleb delikaatselt ümber käia!
Kahjuks sinu õpilased tavaliselt toimivad huvitavate lugude puhul vastupidiselt - lähevad kahuriga kärbest tapma ja tallavad nagu elevandid portselani poes, mõtlemata tagajärgedele.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Tuletame meelde AV juhtumit ja seda, et tookord sai Priitu siunatud norrakate silmaklappidega suuvoodriks olemise eest. Toodi üles laiem probleem medalite võitmisest dopingute abil ning nende osavast maskeerimisest pimedate dopinguküttide eest, kuid Priit nagu truu sõdur tegeles kohapealse elu materdamisega. Nüüd, vaikselt, hakkavad maskeerimisvõrgud rebenema. Priit aga urgitseb ikka Kiku teema kallal. Jääb mulje, et ajakirjaniku salainfokanalid ei toimi. Otsib blogi abil mingeid olulisi vihjeid. Nõrk.

Mõtleme parem, et mida tooks kaas Kiku süüdimõistmine. See oleks häving EV olümpiaskeemile. See oleks nagu tuumapomm valitsemiskultuurile. Näitaks riigi maine kujundamise arsenali tegelikku palet. Näitaks meie reformidele orienteeritud riigijuhtide poliitika tulemust. Saavutusi mis saavutatakse valede ja pettuste abil, mida on promotud ustavate üleriigiliste ajakirjandusväljaannetega. See oleks Kiku süüdimõistmise tulemus rahvale.

Seniks kuni selgub tõde vaatame aga siit blogist esimese lume puhul kena valget pilti.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

"mida tooks kaas Kiku süüdimõistmine. See oleks häving EV olümpiaskeemile."
Just sellepärast ongu Eesti Vabariik nii nõmadaks muutunud, et räägitakse sellest, mida miski kaasa tooks. Samas dopingut panna võib, edasi? Selle varjus ennast hästi tunda, ja uhke olla medalite üle, mis dopinguga saadud. Klounikari. Kutsuge Pilv appi.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui tuleb süüdimõistev otsus, palju pappi meie suusakuninganna sponsoritele tagasi peab maksma?

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Viimane aeg on medalid maha müüa. Saab midagigi. Küll Neinar ära ostab. Savi Tomm kah toetab.
Teet

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Kiku, anna medalid vabatahtlikult ära ja keegi ei nori, pahanda ega ülbitse sinuga kunagi. Me mäletame sind selle inimesena, kellele meeldis sport. Selle asemel, et endast ohvrilooma teha ja tervet Eestit mutta kaasa vedada.
Hansapanka pole enam olemas, kellele tagasi maksta.

 
At 13:13, Blogger Priit Pullerits said...

Kui lähtuda Lance Armstrongi juhtumist, siis tema läks ju peaaegu pankrotti. Näiteks AIC nõudis temalt kohtus tagasi 3 miljonit dollarit preemiaraha kolme TdF-i võidu eest, asi lahendati kohtuvälise kokkuleppe teel.

See tähendab, et kui Kiku süüdi jääb, peab keegi hakkama temalt ka raha sisse nõudma. Kes?

Preemia on maksnud valitsus oma fondist EOK kaudu (?), seega peaks nõude esitama EOK, kelle asepresident on Kiku, või valitsus. Kas valitsus hakkaks seda tegema, arvestades, et tõenäoliselt kaldub rahva arvamus Kiku poole, mis tähendab, et rahva silmis läheks valitsus veel omakorda maaslamajat lööma? Ma ei usu, et valitsus seda teeks. Aga kuidas ta saab sellest kõrvale hoida? Usun, et küllap leitakse moodus, kuidas kuuma kartulist veeretatakse ühe käest teise kätte, et nõude peab esitama EOK, kultuuriministeerium, rahandusministeerium, ei, hoopis Ansipi eelmine valitsus, kes preemia maksis, sest praegune valitsus ei saa eelmise valituse otsuseid tühistada. Ja nii edasi.

Lühidalt: unustage ära. Isegi kui medalid lähevad, jääb preemia Kikule alles.

Pange tähele, nii läheb, kui läheb Kikuga halvasti. Mis näitab minu erakordselt head poliitilist tarkust ja vaistu ja ettenägemise võimet, mis tähendab, et...

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Viimase aja trend tagasimaksetel on ju 10%. Tegelikult on ikkagi häbiväärne kuidas meie 2 kõigi aegade suurimat talisportlast on jäädavalt pildilt kadunud. Ei saa osaleda medalitseremooniatel jne. Mage. Pole vastust küsimusele, kas ainult trenni tehes jõuab tippu või ei? Aega on piisavalt möödunud, keegi võiks suu lahti teha.
Teet

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Kammisin FB-s ja avastasin 29 korda laigitud lehe Usume Kristina Šmigun-Vähi. Selle põhjal julgen öelda, et Priidu vaist petab. Seda enam tuleb tähele panna, et Eesti Antidoping - EAD lehte on laigitud lausa 456 inimese poolt. Juhul kui valitsus ei julge preemia kallale minna siis mis näoga nad seletavad neile inimestele, kes toetavad EAD-d, et panna tohib aga vahele jääda mitte?

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

tuletaksin blogi autorile tagasihoidlikult meelde, et Kiku EI ole enam EOK asepresident. Nüüd on Tamm ja Tõniste.
kah Priit

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Ei tule sellest mingit kisa, nädalakese ehk pasundatakse, siis tule uus sahkerdamis teema peale ja adjöö.
Pealegi on see uus normaalsus, et kõik panevad, ei eruta see enam rahvast

Kuskil võik ikka piirid olla. Kuna see proov täpsemalt võeti ja täna on mis kuupäev ja vastust endiselt pole? Sisuliselt võidakse pool elu niimoodi peedistada.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui ära ei suudeta menetleda tuleb seda suutmatust tunnistada.

 
At 14:48, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, üle-eelmine, üks psühholoogiliselt pädev variant on see, et osa inimesi, kes on väsinud kaasa elamast, ütleb selle pika venitamise peale lõpuks, et ahh, kuulutatagu see negatiivne otsus juba ükskord välja, võetagu medalid ära ja asi tahe, kaua võib. See on ilmselt nagu surmamõistetuga, kes ootab ja ootab, kuni apellatsioone menetletakse, nii et lõpuks võib ta selle praadimise peale leida, et lihtsam on lasta endale kuul pähe lasta, kui niiviisi heitlikult edasi vinduda.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Olen PP-ga sama meelt, ei küsi Kikult keegi makstud preemiaid, toetusi tagasi. Veelgi enam, makstakse toetusi edasi. Äsja määrati Kiku ju EOK ja Haridus- ja Teadusministeeriumi haridusstipendiaadiks. Ikkagi eeskuju või nii.
Stipendiumi määras komisjon järgmises koosseisus:
Madis Lepajõe (HTM),
Epp Rebane (HTM),
Tarvi Pürn (Kultuuriministeerium),
Ants Veetõusme (Eesti Akadeemilisest Spordiliit),
Martti Raju (EOK),
Siim Sukles (EOK).
Kas need härrad, prouad ei teadnud Kiku pooleliolevast dopinguvaidlusest? Kas teie näete selles loetelus kedagi, kes negatiivse tulemuse korral hakkaks toetust tagasi nõudma, selle maksmist tühistama. Mina ei näe. Seda ei võimalda kultuuriruum, kuhu kenasti sobitub sm Mutko.
Kui Kiku ja tema kaitsetiim on barrikadeerunud vaikimismüüri taha, siis anname tuld sm Mutko kolleegide ja teiste taustajõudude pihta!

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Esiteks pole õige eesti lipp nii tumesinine nagu FB lehel.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas suusakuninganna tegi ainult riigi raha eest sporti?
Sponsorlepingud?
Tagasinõutava rahaga saaks toetada uusi noore talente, lootuses, et asi uuesti ei kordu.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Jätaks ikka selliste plaanide tegemise sellesse aega, kui kohtulahend käes.

Praegu käitub aga blogiomanik tüüpilise provokaatorina - kütab üles kirgi, katsudes ennast distantseerida ja viidates hiljem kommentaatoritele. Piinlik!

Sama moodi võiks küsida, et kuidas käituda juhul kui Priit ennast homoks tunnistaks?
Tähelepanu! Ma ei öelnud et ta on seda, lihtsalt mõtisklen et kui ta peaks nii tegema...

 
At 16:31, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:40, ma ei usu, et ükski sponsor hakkaks raha tagasi küsima. Raha võib tagasi küsida siis, kui Eesti Ekspress Allar Tankleriga eesotsas tõstab kisa, et kuidas sai Aadu Luukase preemia, millesse ka Swedbank andis raha, määrata SAPTK-le. Siis küsis Swedbank raha tagasi ja BigBank täitis tolle augu. Aga Swedbank on olnud ka Šmiguni toetaja - kas Šmigunilt küsiks ka raha tagasi? Ma tahaks näha seda tegelast või jõudu Eestis, kes võtaks Swedbanki pihtide vahele, kui tuleks aeg raha tagasi küsida. Siis juhtub meil nii, et kahurituli pööratakse selle vastu, kes tõstatab teema, kas Swedbank peaks raha tagasi küsima. Samasugune olukord on Šmigunile määratud haridusstipiga: keegi ei taha hakata komisjoni otsust ründama, sest rünnates jääks ründaja ise veelgi suurema kahuritule alla (rääkimata sellest, et keegi ründaja kahurituld ei toetaks).

Vaat selline riik ja rahvas on meil. Ma ei tea, on see hea või halb, et omasid (Šmigun) säästetakse ka siis, kui nende seis on s*tt, või on hoopis see halb, et keegi ei julge piiksu ka teha, kuigi moraalselt ja eetiliselt võib olla küsimus õigustatud, kuid oht ise laviini alla jääda sunnib pilku ära pöörama ja tegema nägu, et mis see minu asi.

Tahan sellistest tegelastest eristuda. Seetõttu luban, et kui peaks tulema selleks teema ja põhjus, siis küsin ma Swedbankilt, kas nemad nõuavad raha tagasi.

 
At 16:36, Anonymous Studiosus blogisticus said...

Kuule 16.30 ära soga. Priit on tavaline eesti jorss nagu meie kõik, Kiks on aga oma küsimusega igal pool üleval. Peremees ju põhjendas oma jutus mu meelest väga hästi, miks just praegu peaks arutama ka halbu variante. Ta ju ütles selleks, et siis mitte pead kaotada, kui asi tuliseks läheb.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Ladna Priit, aitab, ära rohkem peale võta! Täna ei tea me peale halva ja härja ilana veniva loo midagi. Praegu tuleb uurival ajakirjandusel hagu anda, et saaks kirjutada prillikivina selge ülevaate, et mis jama selles loos oli kui Kristina võidab ja veel põhjalikuma loo koos süüdlaste pihtimustega, et kes neid selleks teoks ässitasid kui Kristina kaotab.

Viimasel olümpial nägime, et ilma keemiata pole esikoha konkurentsi eestlastel asja. Räägime parem sellest, et kuidas on meie süsteem nii käpuli käinud. Tegelikult on kogu aeg elatud nõukaaja dividendidel ja juhid on tegelenud rantjeelusega aga mitte spordi arendamisega. Küll on meil tehtud jäähalle aga pole hokikoondistki kes oleks läbilöögivõimeline parim MM tulemus on kolmandas kümnes. Iluuisutamises on parim tulemus MM-l teine kümme. Kas me ei ürita vales liigas sporti teha ja valele väljale panuseid teha? Kas me ikka peame olema nii padu põhjamaad, kui meil pole lundki, et normaalselt talialasid saaks harrastada. Äkki teeks trekile katusegi alustuseks. Uuest eurotrekist ei hakka unistamagi.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Rattamees vaatab oma mätta otsast.
Ja kuhu jääb suusatunnel pealinna lähedal ja lumetootmise süsteem TSMi rajal.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/v2/3885457/smigun-vaehi-juhtumi-tottu-peab-oma-saatust-veel-ootama-ligi-500-sportlast

Kas veel eestlasi?
Ehk ka mõni norrakas?

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Täna dendros suusatajad juba kohal

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

23:52, kas ka hr Pullerits isiklikult paaristõukeid ladumas?

 
At 00:35, Anonymous Asfaldikepi Albert said...

Norrakatel on vaja, et me vaataksime astmarohtudest ja muudest anaboolse efektiga kehasse viidavast kraamist eemale. Tuhkagi ma selle Kikutamisega kaasa lähen, tänavu on Johhaugineerimise aastak!

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Lubage lisada üks oluline vaatenurk olümpiamedalite võitmise kohalt. Tähtis on olümpiavõidu puhul rahval saadud emotsioon ja kümme aastat hiljem teemat kerida on täiesti mõttetu ja sisutu tegevus. Olümpiamedal on väljakuulutatud, hümnid mängitud, pealtvaatajad oma emotsiooni ja energialaengu saanud, mida enam, kõik ja lõppenud. WADA on sportlase testinud ja olümpia kõlbulikuks tunnistanud, mida enam tagantjärgi tarkusena peale hakata ja asjatult energiat ja raha kulutada. Oluline on ennetav WADA tegevus ja testimise süsteem, et valemängijad võistlema ei pääseks.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas kehtestada Eestis kuue tunnine tööpäev, nagu seda tehakse Rootsis? Vot siin sulle intriigi Priit. Kuue tunnine tööpäev võimaldaks spordimehel ka nädala sees kvaliteetsemalt treenida, samuti jääks nädalavahetusel aega rohkem pere jaoks ja ei peaks nii palju trennile aega kulutama. See on ju nüüd tõestatud, et inimene on võimeline päevas 5-6h efektiivselt töötama, ülejäänud 2h on juba mõttetu aja surnuks löömine. Kas Priidust on selle idee edasiarendajat, selles on suur küsimus?

 
At 07:13, Blogger Unknown said...

canada goose outlet
dior sunglasses
valentino outlet
ugg boots
adidas trainers
canada goose outlet
nike roshe
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ugg boots
chanyuan11.18

 
At 08:34, Blogger Unknown said...

This Air Jordan 4 Premium Ginger is the newest edition of the Air Jordan 4 that gives a premium update to an iconic original silhouette.Dressed in a Ginger and Jordans for sale Gum Yellow color scheme. This Air Jordan 4 also known as the Air Jordan 4 “Wheat” colorway references the iconic Timberland work boot. Built with Jordans shoes a premium leather upper and laces that includes His Airness’ timeless Jumpman logo on the tongue, heel and outsole. The shoe is completed with a jordan 11 retro bred quilted insole for that premium feel.Look for the Air Jordan 4 Retro Premium “Ginger” to release on October 29th, 2016 at select Jordan Brand retail Cheap Jordans For Sale stores. The retail price tag is set at $400 USD.Let us know what you guys think in the comments section and stay tuned to Sneaker Kyrie Irving Shoes Bar for further release updates as they develop.
The Air Jordan 1 Top 3 is a release that digs into Jordan Brand’s legendary legacy of Jordan Eclipse the Air Jordan 1.This Air Jordan 1 release resembles Nike’s “What The” theme by combining original Air Jordan 1 colorways. Those past releases include the Jordans for sale “Chicago,” “Banned” and “Royal” colorways that are all mixed throughout the silhouette. The number New Jordan Shoes 3 also ties into Michael Jordan being drafted third overall in the 1984 NBA Draft by the Chicago Bulls.Look for the Air Jordan 1 “Top 3” to release on Cyber Monday, November 28th, 2016 at select Jordan Brand retail stores. The retail price tag is set Stephen Curry Shoes at $160 USD.
The Air Jordan 1 Ultra High Royal release looks to be releasing to go along with the rumored return of the original Jordan shoes

 
At 09:43, Blogger raybanoutlet001 said...

nike tn pas cher
texans jerseys
buffalo bills jerseys
abercrombie and fitch
san antonio spurs
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike huarache
ed hardy uk
nike huarache
2017.3.29

 
At 19:39, Blogger Unknown said...

coach outlet clearance
cartier watches
tory burch outlet online
cheap ray ban sunglasses
coach outlet store online
fitflops uk
cheap oakley sunglasses
christian louboutin
coach outlet online
asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano
20170528ck

 
At 11:55, Blogger Unknown said...

fitflops sale
ugg boots
ugg boots
jordan shoes
polo ralph lauren outlet
michael kors uk
jerseys wholesale
broncos jerseys
ugg outlet
ugg outlet
20170803

 
At 05:13, Blogger Unknown said...

adidas yeezy
nike roshe run
jordan retro
longchamp handbags

nike air force
michael kors outlet
lebron 13 shoes
longchamp le pliage
tom ford sunglasses

 
At 04:15, Blogger Unknown said...

air max
nike air force 1
nike zoom
true religion jeans
yeezy
air jordan 12
christian louboutin shoes
nike air max 90
lebron shoes
nike air max 2017

 
At 10:04, Blogger raybanoutlet001 said...

mont blanc outlet
nike shoes
oakley sunglasses
fitflops sale
coach outlet online
kate spade outlet
nfl jerseys wholesale
air jordan 4
los angeles lakers
cheap oakley sunglasses

 
At 03:49, Blogger adidas nmd said...

chargers jerseys
ray ban sunglasses
true religion outlet
fitflops shoes
cheap jordan shoes
christian louboutin outlet
washington redskins jerseys
nike blazer
coach outlet
coach outlet

 
At 05:19, Blogger Unknown said...

gucci belts
longchamp bags
curry 3
adidas yeezy
nike zoom
ultra boost 3.0
nike air max 90
nike huarache sale
nike air force 1
mlb jerseys

 
At 05:21, Blogger Unknown said...

michael kors uk
jacksonville jaguars jersey
eagles jerseys
cheap ray bans
nike outlet store
skechers outlet
uggs outlet
new orleans saints jerseys
fitflops shoes
ralph lauren outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht