teisipäev, september 27, 2016

Pullerits: Mis fiasko tabas eestlaste Moabi rattaekspeditsiooni?

VIIDE PEALKIRJA KÜSIMUSE VASTUSELE LISATUD NÜÜD LOO LÕPPU!
Täna pidanuks need ratturid, kes otsustasid teha kaasa eestlaste esimese suurema jalgrattadessandi Moabi, maailma maastikuratturite pealinna, suunduma Archesi rahvusparki. Sealset tõmbenumbrit, Delicate Archi (fotol paremal), Utah osariigi ametlikku sümbolit, on ilmselt kõik näinud paljudel loodusfotodel ja reklaamplakatitel. Aga ärevaks teeb, et me ei ole kuulnud seiklusbüroo &Moments korraldatud eestlaste rattadessandist kippu ega kõppu. Moabiga puudub igasugune side.

Mis on juhtunud?

Äkki eksisid nad ära ja suundusid Kananaha Nurka (fotol vasakul), mis on tsivilisatsioonist mitmekümne kilomeetri kaugusel, ning, nagu koha nimetuski ütleb, puges hirm nahka ning saadi hukka? (Väidetavalt kunagi kananahka tekitanud koht video teise poole algul.)

Eile pidi ekspeditsioonil olema Porcupine Rimi päev. See on ohtlik rada, olin imestunud, kui kuulsin kevadtalvel, et see on programmi lisatud. Vaadake ise – ja tehke ekraan tingimata suureks! – alates 4.48st, eriti 7.48st, kui närvekõditav see on. Kerge vääratus, ja oletegi surmalaps. Sõitsin seda rada aprillis oma sooloekspeditsioonil ning kirjutan selle raja ohtlikkusest ja ohvritest peagi ilmuva Go reisiajakirja numbris.

Või läks neil midagi viltu juba laupäeval, kui pidid minema Klondike Bluffsi (fotol paremal) rajale? Too on, oleneb, kust alustada – näiteks Vaseaheliku loodeosast, nagu ma tegin -, kauakestev ja kurnav teekond. Mul kulus seal pikk päev, lõpus üritasin improviseerida shortcuti ehk rajalõiget ning sattusin, kui jäljed kaotasin, kergelt paanikasse, millest kirjutasin Jooksja ajakirja suvises numbris. Lõpuks sain päeva eesmärgi siiski täidetud, kuid tagasi auto juurde jõudsin alles siis, kui hakkas juba hämarduma. Ja pimedus on aeg, mille rüppe ei tuleks Moabi kandis kindlasti jääda. Siis on kuri karjas. Mitu kurja koguni.

Moab on küll metsikult ilus, aga ka metsikult karm koht. Eelmisel ekspeditsioonil koos Jaanus Laidveega neli aastat tagasi kohtusime Fisher Towersite (fotol vasakul) juures, kus on vändatud hulganisti Ameerika suurmaasturite reklaame, kohaliku šerifiga, kui parajasti käis helikopteriga tornide otsast allasadanud kaljuronija päästmine. Šerif pajatas meile hulga lugusid – tunnistan üles, et teadmata, et räägib tegelikult ajakirjanikuga (kuid ega ta reetnud Ameerika riigi saladusi) -, kuidas inimesed on Moabi kandis hätta sattunud ja hukka saanud. Moab ei ole mingi naljategemise koht.

Mis siis ikkagi on juhtunud eestlaste suurekspeditsiooniga?

Kas homne päev Slickrocki rajal (fotol paremal), mida peetakse maailma maastikuratturite rajaks number üks ja mida seetõttu peab iga endast lugupidav sõtkuja elus vähemalt korra läbima (tehtud!), jääb ära, sest ekspeditsioon on kadunud?

Kas ülehomne päev Shaferi rajal, mis on mitte ainult Utah, vaid kogu Ameerika üks kaunimaid maasturiteid (fotol all paremal), jääb samuti läbimata, sest ekspeditsioonist ei ole siiamaani ühtki elumärki?

Kõigile neile, kes viibivad teadmatuses, on olukord mõistetavail põhjusil ärevaks tegev. Kummalisel kombel ei anna ka &Moments oma koduleheküljel vähimatki infot, mis on juhtunud ja kuidas läheb.

Mida sellises olukorras teha? Mida teeb sellises olukorras ajakirjanik?

Loomulikult katsub infot hankida. Mille eest paljud ajakirjanikke vihkavad, et uurivad ja puurivad, samas ise põlevad uudishimust, mida ajakirjanikud küll teada said.

Tunnistan, et tean, mis on tõde ehk mis juhtus. Aga see, arvestades, kui suur ja elav huvi on olnud eestlaste Moabi ekspeditsiooni vastu – et kas lõpuks saan ma Eestis omale Moabi-konkurendid? -, pole selline tõde, mis paljudele meeldiks. Seetõttu ei maksa seda prauhti! välja öelda. Targem on lugejaid karmiks tõeks tasapisi ette valmistada, mida ma seekord siin olengi teinud.
*
Mis ikkagi siis juhtus? Viite vastusele leiate sissekande kõige esimesena viidatud videolt, veidi enne teise minuti täis saamist, kui jälgite hoolega laskumisel tee äärt. Kas märkate? (Peen mäng, kas pole?)

Fotode 1-4 ja 6 autor Priit Pullerits, foto 5 autor Jaanus Laidvee

55 Kommentaarid:

At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult tuleb ettevalmistada. Mäletatavasti valmistati ette ka presidendivalimiste läbikukkumist. Pidevalt korrutati, et tühjad sedelid keeravad valimise tuksi. Nii juhtuski. Samas on ettevalmistatud ka pikalt keskrefi parteid. Ainuke takistus on sellel olnud prillikristall. Nüüd saab ka see relikt mineviku varju sokutatud ja saabub helge keskrefilik valitsus koos uue presidendiga. Huvitav, et uut presidenti pole siiani välja käidud. Logiline valik oleks kas Kaljurand või Reps, samas lätlaste sõber vist ei lähe eestlastele peale ja hiljuti avalikkuse ette maandunud eksdiplomaat pole rahva jaoks piisavalt tuntud. Aastaid on rahva südameid võlunud aga hoopis kirgliku valemängijate jahtija, sportliku olemisega, limboliku paindlikusega, tuule suunda lennult aimava sulesepa blogipidaja fenomen. Kas selline profiil on keskreformi parteile vastuvõetav, selles on küsimus?

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas ekspeditsioon jäi ära?

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Nuh, staarblogeri reklaamikampaania läks liiva vedama? Bääd karma...

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas rattad läksid pagasis kaduma?

 
At 11:49, Anonymous Martin said...

Loogiline valik oleks Priit Pullerits. Pallimänguklubi "Põlva Peded" toetab palavalt. Pullerits on pro-pallimäng, kuigi ta ei näita seda alati välja.
Priit Pullerits Presidendiks!

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Põlva Pedede pallurist Martini toetus PP-le on väga humoorikas. Võib-olla on Põlva Pededel tõesti õigus ja ajakirjaniku asemel peaks olema mõni nende sarnane. Kui mõelda, et millistel aladel jäävad peded silma siis need on ikkagi seotud loominguliste elukutsetega. Eestil on omane, et püütakse originaalselt eristuda. Seega ei saaks presidendiks enam olla kirjanik, filminäitleja (see au kuulub USA-le), ärimees (jälle USA), advokaat (igasugused kohtuvõimu ja salateenistus mehed kukuvad seega ära), ekskommunist (...), diplomaat - nimekiri on lõputu. Keda üldse? Põhiseadus ütleb, et presidendi valib riigikogu. Seega on loogiline valik, et ise nad endale sellise seaduse tegid, ise nad seda ka söögu. Pangu presidendiks keegi endi seast. Kui praegusest rivistusest kedagi ei leia, siis kindlasti on mõni varasemalt valitu sobilikum. Sedasi paneme lukku valimi, kelle seast tuleb valida. Valida valitute seast, loogiline! Helme, Reps ja Kallas ei läbinud sõela. Kuid pink on ju pikk. Tõsi Priitu pole sellesse auväärsesse valitute seisusesse kunagi kantud, järelikult tuleb hääletada maha ka Martini toetus Priidule. Samas kuna kogu valimise saaga on erakordseks palaganiks muutunud siis mis on sellel vääriline punkt? Noh, eks igaüks ju täna küsib, et kes see tola küll nüüd on, kes laseb ennast vähema kui 68 pooldaja häälega kandidaadiks esitada? Kuid võtame sõnasabast kinni. Kas kuskil maailmas on tola saanud presidendiks? Miks ei võiks Eesti esimene koht maailmas olla, kus selle ameti esindaja seda väärikat rolli täidab? Igas korralikus kuningakojas on ju oma narr. Rahvusvahelistel riigipeade kokkusaamistel pole viimastel aegadel kunagi ühtegi narri näha olnud. Täidame selle lünga. Hea on kui narr oleks lapsesuuga ja oskaks öelda ka seda kui neil riigipeadel polegi riideid seljas. See muidugi eeldab, et narr peab filigraanselt valdama ka õmbluskunsti nüansse, et suuta oma väiteid ka veenvalt tõestada. Kas riigikogus on olnud sellist inmest, kes vastaks nimetatud originaalsetele nõuetele?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Viktorinka: Kessee seda ämbrit kolistab?! https://www.instagram.com/p/BKxpIX-h8o2/

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Andke minu võhiklikkus andeks, aga kas Anmdmomentsi rattareis on sama, mis Salumäe ja HE reis?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Jah, 15:11.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Salumäe ju sõitis Rattamaratonil, järelikult Moabi reis jäi ära.

 
At 16:13, Blogger Priit Pullerits said...

Rattamaraton oli enne, kui Moabi reis pidi algama.
Ja alati saab ju grupiliidri asendada, ega see olnud Salumäe reis, tema oli vaid värvatud ninameheks.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Eksid Priit, järjekordselt. Sinust presidenti ei saa. Nii palju eksimusi on andestamatu presidendi ametis. Kodulehel oli selgelt kirjas, et Priit Salumäe on reisijuht.

 
At 17:03, Anonymous Martin said...

V.a. Hr President!
Sini-kollastes triibulistes võistlusvormides palliplatsile jooksvad "Põlva Peded" soovivad Teid Eesti Vabariigi Presidendiks. Ka võistkonna treener Gert Tahvelson on teie poolt. Pühendame oma järgmised võidud teile! Euraasia Kontinentaalliiga Kirde divisjonis on meie järgmisteks vastasteks Minski Traktor, seejärel võõrustame Kouvolan Paskahoususid. Loodame neile ära panna! Vähemalt treener ütleb nii.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Meeskonna nimi kirjuta kas Põlva Peded või vana korra järgi Põlva "Peded".

 
At 17:35, Anonymous Eeva said...

Martin, ei ole naljakas, ei ole...

 
At 18:51, Anonymous Martin said...

Kui Põlva Peded treener Gert Tahvelsoni juhendamisel platsile jooksevad, siis ei ole tõesti nalja.. Kouvolan pojat teevad püksid täis ... Priit Salumäe käis täna ja eile viksilt tööl. Alustab juba 7:00, lahkub täpipealt 17:00. Ah, et kust ma tean? Allikad, hr Pullerits! &Moments haihtunud reisist - kas sellest ikka on mõtet enam kirjutada? Ei ole. Parem mõne reaalse teemaga edasi minna.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peab ennast Moabi eksperdiks, kuigi ta seda pole, ise on Moabi radadest ainult näputäit kogenud.

 
At 20:33, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat see viimane kl 19 mees ajab küll oma ülbe ja asjatundmatu pläraga - kui Lobamokka tsiteerida - sita keema. Mul enamik Moabi radu läbi sõidetud. Vean kihla, et ma pole ainult Eesti, vaid Baltikumi parim Moabi spets. Kui keegi väidab vastupidist, löögu konkreetne nimi letti ja siis vaatame.

Priit Pullerits, Euroopa parim Moabi ekspert

 
At 20:41, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi president said...

Kilba kah, mehed.
Kuidas on seotud Major Johnson ja sügis-talvine rattasõit?

 
At 21:12, Anonymous Kirjanikuhärra said...

"Priit Pullerits, Euroopa parim Moabi ekspert" meenutab vägisi ühe teise kirjamehe sõnu: "Kiir mõisavalitseja! Kiir minister! Kiir kuningas"!

Mingem üles mägedelle, aga tulgem ka kainenenuna neist alla tagasi. Mõni mees aga jääbki oma liivamägede "kroonimata kuningaks"!

 
At 21:40, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mõni mees, kes ei julge isegi oma enda nime alla ega peale panna, jääbki selles elus tühjaks kohaks... kelle päeva, ei isegi nädala, ei, isegi kogu kuu kõrghetk on siin mu blogis anonüümselt sõna võtta; ei, kraaksatada. That's pathetic, isn't it?

Kes pole Moabis käind, pole õiget rattasõitu näind. (Tartu, Pullerits)

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Vello, alustaks vahest sellest, et kes on Major Johnson?

 
At 22:06, Blogger Priit Pullerits said...

...Who cares! See on absoluutselt mõttetu kõrvalteema. Kas nii kergesti lasetegi end juhuprovokatsioonidele allutada? Unustage ära need eksitajad, püsige teemas ehk näidake meelekindlust ja selgroogu.

 
At 22:23, Blogger Priit Pullerits said...

Muide, viite pealkirja ja sissekande põhiküsimuse vastusele leiate sissekande kõige esimesena viidatud videolt, veidi enne teise minuti täis saamist, kui jälgite hoolega laskumisel tee äärt. Kas märkate? (Peen mäng, kas pole?)

 
At 22:26, Anonymous Kirjanikuhärra said...

Kes pole Moabis käind, pole õiget rattasõitu näind. (Tartu, Pullerits)

Kas Tartu mees Pullerits on käinud sõitmas dr Ripsi radadel Vooremäel, Enno Eilo radadel Rakkes, dr Holdeni Haanja100 radadel, Alutaguse metsades ja karjäärides, Keava mägedes, Rõuge orgudes, Siplasemäel, Jõelähtme singlitel, Kõrvemaa oosidel ja veel väga paljudel mõnusatel träkkidel kodumaa rüpes? Ei ole! Aga ta olevat õiget rattasõitu näinud!
Poosetaja, kelle jaoks kõik välismaine on ülim, kodumaa aga on paras soo!

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võhmamehed peaks küll nii tugeva selgrooga olema, et suudavad paralleelselt ka mitut teemat käsitleda, seda enam, et see Vello oma on ju puhas meelelahutus, kerge mõttekurrutus vaid.
Isn't it?

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma märkan teeääres kivikirja RIP.
Kas see aitab meid mülkast edasi, ajakirjanikuhärra?

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Õnnitlen Priitu võidu üle! Puhtad sedelid tegid seda jälle.

http://www.eall.ee/pressinoukogu/kaebused/663.html

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Vello, jäid juba suigakile?

 
At 00:03, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi said...

Ei veel, 23:12. Töötan läbi vanu "Horisondi" ja "Aja pulssi" numbreid. Kannan fakte sedelitele. Kilvahooaeg on kohe algamas.
Aga tõesti, kes on Major Johnson? Kes teab, mehed?
Pole raske küsimus

 
At 01:37, Anonymous Vello said...

Aeg tiksub, mehed. Kas siin tõesti pole inglise keele tundjaid?
PS Hr Pullerits, nagu teid siin kutsutakse: What are you smoking? Vinnis mälumänguklubis on üks mees, kes teab peast kõiki Lääneosariikide rattaradu, sh Moab, UT omi.

 
At 03:05, Anonymous Martin, TLÜ magistrant, imagoloogia said...

Tohutu rünnak The New York Times-is Trumpi vastu. Toimetajad, kolumnistid, the hired guns. Thomas Friedman jt raskekahurid.

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas ekspeditsioon jäi ära, kuna ei saadud gruppi kokku?

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

Tegu oli teosega, õigemini selle kasutamisega autoriõiguse seaduse mõttes. Autoritasu osas ei jõutud Pulleritsuga kokkuleppeni. Kulukate kohtuvaidluste riski vältimiseks otsustas &Moments reisi ära jätta.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Loogiline jutt, 08:27. :)

 
At 09:11, Blogger Priit Pullerits said...

Martin 03:05, see NYTimesi massiivrünnak ei muuda midagi, sest toimub echo chamberis. Teisisõnu: need, kes Trumpi vaenavad, veenavad selles neid, kes vaenavad teda nagunii. See ei muuda Middle America arvamust, sest NYTimes on East Coast Establishmenti (õigemini, sellest väikese tükikese) leht, ainult. NYTimes ei saa eales Fox Newsi vastu näiteks, however hard it tries.

Vello 01:37, ärge ajage jama, seda Vinni (sic!) meest ei ole olemas. Nii läbipaistva blufiga te mind juba ei eksita.

22:45, tuli ära jah! Aga see kõik ei puutu absoluutselt minusse, muide. Peagi seletan, aga mitte siin ja praegu.

Aitab, 22:39, aitab küll. Seal ju kõik kirjas. Nagu 08:22 viitab, kuigi küsimuse vormis. Ehk kogu värk maeti maha enne, kui see üldse alatagi sai.
Nooh, kas mul polnud see sõnum ägedalt ära peidetud ja siis õigel hetkel välja kaevatud? Õppige, ... (teate küll, kes).

 
At 10:29, Anonymous Jörmid isamaalased Ülu ja Uunu, kaksikvennad said...

Juba mitmepäevase vaatluse tulemusena hakkab meile vennaga siin mahajäetud metsatukas kinnistuma mõte, et Eesti saab ajaloo esimese sildpresidendi.

Kas me peamegi sellega leppima, võhmamehed?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

PP, tükk pureda sulle jälle:
http://amazonas.ee/kanjonid

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, millal raamat "Minu Moab" ilmub?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Eesti tippsuusatamine ei olegi RIP!?


https://www.youtube.com/watch?v=smTFQxzDB2M

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Moab on läbipõlenud ratturitele, õige mees sõidab igal pool ja ei keskendu haiglaselt mingile kohale. Ja mis seal kiviklibu kõrbes nii erilist on, ma ei läheks sinna siis ka, kui mulle topelt kuupalk peale makstaks, masendav koht!

 
At 17:23, Anonymous Juhan said...

Küll teil, härra Pullerits, on ikka haiglane ego. Või, et teie olete enamiku Moabi radu läbi sõitnud ? Moabis on sadu ja sadu radu, ja sa tead seda väga hästi, meisterdemagoog. Te olete seal kõigest teatud tuntumad rajad läbi sõitnud, mida turistidele reklaamitakse. Aga mis seal ikka, jätkakem ego tõstmist!!

 
At 17:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tean absoluutselt kõiki neid kohti, 10:39, mis seal reisikavas kirjas, olen kõikjal käinud, mõnes kohas ka mitu korda. No surprise, v.a reisi hind.

11:38, ja kes seda raamatut vajaks? Enamik on ju vist sellis suhtumisega, nagu 16:38. Taevale tänu, et on, ma küll ei taha, et minu Moab saaks selliseks kohaks nagu mingi Hispaania ranniku või Itaalia linnake, kuhu eestlased rataste seljas sadade kaupa kohale lendavad. Jumal tänatud, et seda ei juhtu!!!! Ja taevas hoia selle eest, et seda ei juhtuks ka edaspidi!!!! Mida vähem eestlasi Moabis, seda parem. Do not go to Moab, stupid!

 
At 17:25, Blogger Priit Pullerits said...

Juhan, 17:23, mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea. Teie ei ole ikka mitte midagi õppinud, vähemalt mitte minu ega ka Moabi kohta.

 
At 18:51, Anonymous Tiit said...

Äkki sai tee otsa? Raja ääres sellised erosioonid. Muud ei oska pakkuda.

 
At 21:51, Anonymous Martin, tudeng & rattasõitja (linnaratas), Kalamaja said...

Mis mees see Priit Salumäe on? Hawaii Ekspressi turundusjuht? Kas &Moments USA-reisi ärajäämise põhjuseks on &Moments omaniku (?) Hawaii Ekspressi mingid raskused? Kui nii, siis miks me pole neist kuulnud? Rattaharrastajate "haihtumine" paistab olevat laialdasem nähtus kui hr Pulleritsul algselt välja toodud oli.

Muide, Ahto Lobjakas kirjutab Delfis väga tugevalt. Presidendivalimised viie päevaga - Eesti meenutab Nõukogude Liitu. Väga tugev.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Et küsiskski siis kohe otse, et mis ja kas nendega juhtus? Et ei ole eriti eetiline põnevust üles kruvida, kui tegemist on mingi õnnetusega. Eks ole naised, Eeva jt minu toetajad. Ei ole ju naljakas?

 
At 08:44, Anonymous Martin said...

Vähetuntud, aga olulisi seiku ajakirjanik Pulleritsu punasest minevikust. Varsti!

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Reis jäi ära huviliste puuduse tõttu. Priit on lihtsalt solvunud, et keegi tema "soovitusi" kuulda ei võtnud ja teda reisisaatjaks (tasuta) kaasa ei kutsunud ja nüüd üritab siin tühja koha pealt mingit skandaali jälle tekitada. Kasva juba suureks, vanamees, sa ei ole ei Eesti ega kogu maailma kõige targem inimene, sinuta saavad teised ka Moabis käidud, seega hoia oma "tarkused" enda teada, või asu ise midagi korraldama.

Ja sama jutt ka sinu Tartu Maratoni kritiseerimise kohta, kui sulle midagi ei meeldi, siis ära osale või korralda ise midagi.

 
At 11:11, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, mina ei taha sellistele reisidele ei tasuta ega tasuliseks vagunisaatjaks ega lasteaednikuks. Kui tahan Moabi minna, siis lähen ise ja teen seal seda, mida tahan. Just täpselt, 10:39 - kui midagi korraldan, siis iseendale, liiati on siis selge, et ka hind on õiglane.

See reis jäi ära seetõttu, et hind oli lihtsalt räige. See oli röövimine päise päeva ajal, mis korraldati. Sellele sai ka siin tähelepanu juhitud, võrdluseks tõin enda kulud Moabis. Küllap hakkasid inimesed ka ise aru saama, et neilt kooritakse mitu nahka.

Tegelikult ei ole sellisele Moabi reisile mingit kõrvalist korraldajat vaja, keda siis veel tasuta kohale vedada. Igaüks saab selle reisi korraldamisega ise hakkama, nagu tõestasin sel kevadel ja ka neli aastat tagasi. Reisi korraldamine, muide, moodustab suure osa kogu reisi võludest. Ei maksa sellest võlust ennast ilma jätta.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Eks jah, igal asjal või teenusel peab olema õige hind, et huvilistel huvi tärkaks...

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades seda, et Pullerits on rohkem võhma mees, kes "panna" oskab sirgel rajal ja tehnilised rattavalitsemise oskused on küllaltki puudulikud, siis Moabi radadest ta kindlasti ei võtnud seda, mida tehnilisemad sõitjad saavad sealt. Kogenud jalgsimatkaja liigub Moabi radadel sama kiiresti kui Pullerits seal taguots püsti rattaga, seega on natuke irooniline kuulda Moabi enda omaks tegemisest. “It's not the mountain we conquer, but ourselves.” (Sir Edmund Hillary)

"Kes pole Moabis käind, pole õiget rattasõitu näind. (Tartu, Pullerits)" Olles ise käinud matkadel jalgsi ning rattaga nii Yosemite ja Utah radadel, Alpides ja Eesti metsaradadel, siis võiks öelda et igal rajal on oma võlu. Ning natuke kõigest on parem kui ühte liiga palju. Kui ühte piirkonda pidevalt sõita, siis paratamatult tüütab see ära. Selline püha graali taga ajamine ja oma tõe kuulutamine on ikka naljakas küll. Igal rajal on omad hea ja vead ning kogenud rattur võtab natuke sealt ja natuke siit ja paneb peas ideaalse raja kokku. Mõnikord on "püha graal" Eestis rabas laudteel rattaga lendamine, Moabis päikesetõusu ajal mööda liivakalju külge alla kihutades või Alpides puude vahel sinka-vonka allapoole kulgedes. Samas täielik läbikukkumise kogemus võib tulla ka Eesti liivastel siledatel lõikudel 10km/h "rammides", Moabi keskpäevases 45C päikesepaiste käes üle 30min sõidunautimist või Alpides pidevas vihmasajus ja mudamülkas "edasi" liikumisest.

 
At 03:30, Blogger Theresa williams said...

Tere, olen Theresa Williams Pärast olles suhted Anderson juba aastaid, et ta mind maha jättis, tegin kõik, mis võimalik, et too teda tagasi, kuid kõik oli asjata, ma tahtsin teda tagasi nii palju, sest minu armastust tema jaoks ma palusin teda kõike, ma lubadusi, kuid ta keeldus. Ma selgitasin minu probleem, et minu sõber ja ta soovitas mul tuleks pigem pöörduda õigekirja ratas, mis võiks mind aidata võluge teda tagasi tooma, kuid Ma olen tüüp, mis kunagi uskunud õigekirja, ma ei olnud muud valikut kui seda proovida, ma postiga õigekirja ratas, ja ta ütles mulle ei olnud probleemi, et kõik saab korda, enne kolm päeva, et minu ex naaseb mulle enne kolme päeva, ta cast õigekirja ja üllatavalt teisel päeval oli umbes 04:00. Minu ex helistas mulle, ma olin nii üllatunud, ma kõnele vastanud ja kõik ta ütles oli, et ta oli nii kahju kõik, mis juhtus, et ta tahab mind tagasi tema juurde, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja läksin talle, et oli, kuidas me hakkasime koos elama õnnelikult uuesti. Sellest ajast alates olen teinud lubaduse, et keegi ma tean, et on suhe probleemi, ma oleks abiks selline inimene, viidates tal ainuke reaalne ja võimas õigekirja Ratas, kes aitas mul minu enda probleem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com e-posti teda kui teil on vaja oma abi oma suhe või muu.

1) Love Loitsud
2) Kaotatud Love Loitsud
3) Lahutus Loitsud
4) Abielu Loitsud
5) Köitmine Spell.
6) väljasõit Loitsud
7) välja saata minevik Lover
8.) Sa tahad edendada oma kontoris
9) tahavad, et rahuldada oma väljavalitu
Võta see suur mees, kui sul on mingi probleem püsiva lahenduse
läbi drogunduspellcaster@gmail.com

 
At 03:21, Blogger Unknown said...

cheap jordan shoes
birkenstock sandals
los angeles lakers jerseys
chicago bears jerseys
tiffany and co outlet
true religion jeans
ray bans
toms outlet
oakland raiders jerseys
tiffany jewelry

 

Postita kommentaar

<< Esileht