pühapäev, september 18, 2016

Pullerits: Kuidas Indrek Kelk säästis mind rattamaratonil õnnetusest?

«Homme on Suur Mõõduvõtt, kas Pullerits on stardis?»
«Homme on rahulik sõit. Ei ole stardis. Kukkumisi on ka vähem.»
Blogi eelmise sissekande kommentaariumist, laupäeval 09:18 ja 09:31


Vasak käsi veel rangluu ja viie roide murdmise tõttu kaelas, panin Rio olümpia aegu end Tartu rattamaratonile siiski kirja. Ära öelda saab ju alati. Aga kui õigel ajal kirja ei pane, siis alustadki, nagu öeldakse, India-pundist. Kuigi ega see ka paha mõte oleks – saaks näha, mis tagapool toimub.

Ent anatoomilisi ja füsioloogilisi asjaolusid arvestades pidasin õigemaks minna tänavu elus esimest korda lühikesele, 40 km distantsile. Seetõttu, oletan, jäin konkurentide ja kõigi teiste radari alt välja; ilmselt otsisid nad mind pikema distantsi stardinimekirjast.

Ja siis, kõigest kolm päeva enne starti, sain Klubi Tartu Maraton juhatajalt Indrek Kelgult kirja, mis algas nii: «Kahetsusega märkasime, et olete avaldanud soovi registreeruda Tartu Rattamaratoni lühikesele distantsile.»

Olen ju iga aasta kirjutanud Tartu rattamaratoni pika distantsi sõidust siin blogis paljuloetavad reportaažid – ja nüüd äkki lühike võistlusmaa?... Lisaks kirjutasin eelmisel aastal Postimehele pika reportaaži sellest, kuidas Peeter Tarvis paljudele üllatuseks võitjaks tuli. Ja loomulikult olen varemgi seda sügishooaja suurt võistlust kajastanud.

Ja nüüd – lühike võistlusmaa... Seal ei toimu ju midagi. Kõvad mehed sõidavad ikka pikka.

Niisiis, Kelk (fotol paremal), olles saanud teada, et olen end lühikesele võistlusmaale kirja pannud, teatas, et keeldub mind registreerimast. Ja enamgi veel: kustutab mu registreerunute hulgast.

Arvate, et ma polnud segaduses ja pettunud? Muidugi olin. Kas teie siis ei oleks. Ei salga, et isegi pahane olin.

Kirjutasin Kelgule, et nii see asi siiski ei lähe ning pangu mind aga nimekirja tagasi.

Kelk ei jäänud vastust võlgu. Ta saatis mulle omakorda kirja, et jääb nii, nagu tema otsustas, sest, kui ma nüüd tema pika kirja oma sõnadega lühidalt kokku võtan, siis tema ei kavatse seda minu jama finantseerida. (Just-just, ta kasutas finantseerimise-sõna lausa kahel korral.)

Nüüd sain aru. Küsimus ei olnud üldse lühikeses distantsis, küsimus oli üleüldse Tartu rattamaratonil kaasa tegemises.

Kelk teab ju suurepäraselt, mis minuga on viimastel kordadel rattavõistlustel ja -sõitudel juhtunud. Eelviimati juhtus varasuvel Tartu rattarallil, kus kukkusin kaks kilomeetrit enne finišit ja veristasin mitut kohta. Ja viimati juhtus juuli lõpul treeningsõidul Valgas, kus murdsin kokku kuus luud.

Ja Kelk teab, mida tähendab rattasõidus luu murdmine. Ajakirja Ma Olen Jalgrattur vestlusringis tunnistas ta, et on oma rangluud murdnud kaks korda. Kui ma teen pidevalt taastusharjutusi, et õlg uuesti liikuma saada, ning tunnen, kuidas öösiti õlg kangeks jääb, pahatihti isegi valutab – ja õlg jääb kangeks ning kergelt valusaks ka maastikurattaga asfaldil sõites -, kas siis on õige maastikusõidu starti trügida?

Tunnistagem ausalt, et ega ikka ole küll. Piisaks isegi pehmest kukkumisest viga saanud küljele ning tagajärjed oleksid kindla peale laastavad.

Arusaadav, et ühegi võistluse korraldaja ei taha isegi kaude seda võimalikku häda ja viletsust enda hingele võtta. Nägin kevadel ju oma silmaga ja kuulsin oma kõrvaga, kui häiritud oli Kelk sellest, et rattaralli lõppes mulle maandumisega asfaldile.

Niisiis, Kelk pidi kasutama karme võtteid, et saata mulle sõnum: mees, sa ei ole veel nii terve, et tulla uuesti minu korraldatud üritusele oma tervisega riskima! Saa kõigepealt terveks ja eks siis vaatame, mis edasi saab.

Nüüd, kui kõike eelnenut rahuliku pilguga kõrvalt vaatan – ja kui Tartu rattamaratoni pika maa kõvemad sõitjad hakkavad lähenema finišile -, siis tuleb möönda, et peab oskama lugeda saatuse märke ning mitte jäärapäiselt oma rida ajama. Sest saatus on ju tahtnud, et võtaksin aja veidikeseks maha, ja kui ma sellele kõigest väest vastu üritasin punnida, end rattamaratonile ikkagi kirja panin, siis oli vaja, et keegi peab mu vastu tegema jõuvõtte, isegi kui ükski seadus, reegel ega leping seda ei toeta, ning ütlema: stopp, ainult üle minu laiba!

Ent ärge arvake, et olen ärajäänud võistluse pärast vaikselt patja nutnud. Terve nädalavahetuse on olnud tegemist, et oma vana Chrysler Pacifica asemel harjuda ja saada sina peale uuega (fotodel paremal ning ülal ja all vasakul). Pacifica oli mitu aastat tootmisest maas, aga nüüd, täiesti ootamatult, tuli Chrysler välja täitsa uue ja uutmoodi mudeliga. Senine Pacifica on mind auga teeninud, alati ka ratta ilusasti igale poole kohale vedanud ning salongis muukski lahedalt ruumi jätnud.
Uuel Pacifical, muide, on ruumi veel rohkem. Pingid käivad nii kokku ja alla, et kaovad justkui märkamatult põranda sisse (fotol vasakul) – nagu mingis Houdini trikis. Sellega saaks tulevikus peale iseenda ka mitu teist kõva sõidumeest starti vedada. Koos ratastega.

Aga näis, millisesse starti ja millal.

Foto 1: Priit Pullerits 2012. aasta Tartu rattamaratoni stardialas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Tunne Eesti rattureid! Kes on need kolm Tartu rattamaratoni stardis? Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Indrek Kelk Klubi Tartu Maraton büroos. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Priit Pullerits (vasakul) 2014. aasta Tartu rattamaratoni lõpetamise järel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 5: Tartu rattamaratonil viga saanute transportimise vahend. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Fotod 6-8: Chrysler Pacifica 2016. aasta mudel. Fotode autor: Priit Pullerits

57 Kommentaarid:

At 14:02, Anonymous Advokaat said...

Kas ma saan õigesti aru, et hr Kelk on oma võimu kuritarvitanud?

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Palju siuke pacifica maksab ja kes neif Eestis müüb? Hakkas meeldima.

 
At 17:53, Blogger Priit Pullerits said...

Müüb Ameerika Auto Tallinnas, selle mudeli baashind algab ca 35 000 pealt.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Müts maha Kelgu ees!
Oi seda nuttu, kui PP oleks teiselt poolt ka rangluu ära murdnud.
Kaks kätt kaelas ringi kõndides, komistades tuleks juba pea kipsi panna.)

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Chrysler Pacifica LIMITED Hind: 63 800 EUR

http://ameerikaauto.ee/auto-myyk/laoautod/#vehicle=sstnstnogucmdmi

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Siit võime välja arvutada palju Priit Pulleritsu PR-teenus maksab. Kas selle teenuse pealt ka maksud makstud saavad?

 
At 20:16, Anonymous Vello, Aravete mälumänguklubi "Nuputa" said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:43, Anonymous žürii esimees said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:22, Blogger Priit Pullerits said...

Mõttetu asjassepuutumatu mula, kaks eelmist. Ärge risustage, palun.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Ülbame?

 
At 22:01, Anonymous MargusM said...

Oo Pacifica, sa oled nii suur, ilus ja punane!!
Kõlab loogiliselt et luumurdudes vaevlevat elustiiliajakirjanikku rajale ei lasta enne kui on paranenud.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, mis ootab ees vana Pacificat. Kas läheb oksjonile kui Pulleritsu aus tööloom? Nii mõnegi jaoks oleks see vääramatu lisaväärtus.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Vana Pacifica sõidab ikka edasi. Uuest tuleb Arteris lugu ja läheb poodi tagasi. Lugege ja mõelge mida kirjutati aga mitte seda mida te nii lihtsalt lasete endale pähe istutada aga millest sõnagi juttu pole olnud.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Õige otsus Indrek Kelgult. Muuta püsiotsuseks.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

hr Pullerits,
miks te ei läinud raja äärde endistele konkurentidele ja kaasvõistlejatele ergutavat patsu andma?
Martin

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Vene kübervõitluse spetsnazi salk "Medved" avaldatud WADA saladokumentidest selgub, miks Chris Froome (ja varem Sir Wiggins) Taarakatelt ja kõigilt teistelt eest ära sõidavad. Kortikosoon ja Therapeutic Use Exemption on märksõnad. (Eesti meedia - ei kippu ei kõppu).

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Sa siis järelikult ei loe Eesti meediat.

 
At 08:47, Blogger Priit Pullerits said...

Martin, 23.18, palju paeluvam oli uue Pacificaga mööda Eestit ringi sõita kui kuskil metsas või põllu ääres patsu lüüa, mis poleks kellelegi mitte midagi juurde andnud, vaid tühi aja raisk.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Tubli Kelk! Eks pinsipõlves oskame selliseid otsuseid mõista! Kõiki liigeseid ei saa lasta nii puruks sõita, et ainult vigin, kaebused ja näägutamine võhmamehest alles jääb. Jõudu Priit taastumisel ja jala puhkamisel!

 
At 10:24, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, ärge alahinnake ergutuse mõju. Näiteks 36 ndal jooksumaratoni kilomeetril, kui tahtejõudki hakkab otsa saama, on mõnel innustaval sõnal väga suur mõju. Usun et paljude jaoks oleks ergutusel veel eriline väärtus, kui need tuleks nende kange konkurendi ja ebajumala hr.Pulleritsu enese suust ja vahetult raskel hetkel. Pealegi teeniks hr Pullerits sellise käitumisega kõvasti plusspunkte ja võidaks massides populaarsust.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on miski proovisõidu maania või? Vihje - kui su naine seda juba ei öelnud - tumedat kirsipunast värvi auto pole tõsiselt võetav auto. See on raha raiskamine, see ei pane kellegi pead keerama. Proovisõiduks võiks ikka apetiitse välimusega aparaadi leida, mis tekitaks vastupandamatu omamise instinkti.

Staarratturi nimekirjast eemaldamine oma nime all sõnavabaduse kasutamise eest on aga üheselt hukkamõistetav tegu ja näitab kui p-se on Eestis demokraatia kukkunud. Buuu...

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Põrgu see auto. Kuigi Priit tahaks et sellest räägitaks.
Huvitavam on hr. Kelgu käitumine. Priit selline on tegelikult tõeline sõber. Olgugi ta rivaal ja teisi seisukohti omav inimene, aga nii käitub vaid hea sõber.
Näide. Kui Magic Johnsonil diognoositi aids jooksid kõik ta ümbruskond laiali (ja sel mehel oli suur ring inimesi ümber alati)..aga mees kes helistas ja küsis kas kõik ok oli Larry Bird. Kõige verisem rivaal korvpalli väljakult. Ka 20 aastat hiljem seda olukorda meenutades tuli suurel Magicul vesi silma.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Noh, keegi ei soovigi ülevaadet sellest mis toimus? Kohustusliku vigastatute raporti võiks ju ometi nõrganärvilistele serveerida. Ülevaate valmimiseni jälgime spämmar MrEkotkasepardakaamera tööd.

 
At 17:45, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav, mind ei olnud küll rattamaratonil kohal, aga tänane Tartu Postimees alustab sellest reportaaži pikalt mind tsiteerides. Niisiis, ega kõrvale lükkamine tähenda, et mu teatud asjaolude suhtes kriitiline hääl üle kõige kosta. Vannun ja kinnitan, et mul pole tolle reportaaži ega selle koostajaga mingit seost, ei ole midagi ega kedagi mõjutanud.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

https://www.tartumaraton.ee/et/uudised/2016/09/19/

Kokku jõudis eile põhisõitude finišisse 4429 ratturit.


Eelmisel aastal
pikk - 3044 lõpetajat
lühike - 1950
kokku 4994 ratturit

Oligi turvalisem, sest pool tuhat sõitjat vähem.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

TRMi meediapartnerilt tore pealkiri

http://tartu.postimees.ee/v2/3841235/tartu-rattamaraton-kukkumistega-pikitud-nauding

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Vannute ja kinnitate, et pole Tartu Postimehe reportaažiga mingit seost. Siilionulegi selge.

Äkki räägite kell 20:30 ühe unejutu Facebook live abil kah eetrisse, meil on pere selleks ajaks täna õhtul uinumise eesmärgil kokku kutsutud.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Sel aastal
pikk distants - 2652 lõpetajat
lühike distants - 1777

Mis võib olla osavõtjate arvu olulise vähenemise põhjuseks?

Kas see on ürituste rohkus - järgmisel nädalavahetusel Põhja-Eesti nelikürituse rattaetapp ja Haanja100?

Või miski muu?

 
At 19:09, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, sm 18.05, mis mul tänavuse TRMga pistmist - ei midagi. Veetsin sel ajal mõnusalt aega Chrysler Pacifica ja perega - vaat see oli kvaliteetaeg, mitte metsas tühja tuult taga ajades. Aga vaatasin, et hr Kelk on väljastanud pressiteate, kus kuulutas TRMi seekord väheohtlikuks - näete, isegi adrenaliini sealt enam ei saa. Ime siis, et osalejate arv ei vähene, nagu 18.53 näitab. Muidugi väheneb. Pinget ju pole.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

vot mehed elavad. mul enda raha eest ostetud auto, maksan ise stardikat Kelgule. isegi mu naine pole teiste meestega abielus olnud. aga kas ma oma pojale tahaksin sellist elu nagu Pulleritsul? never.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis võib olla osavõtjate arvu olulise vähenemise põhjuseks?

Osalejate arvud langevad igal pool.
Allpool "see õige mehe mõõt"- Tallinna maratoni 10km jooksu- osalejate arvud viimastel kordadel.
Kes oskab võib välja arvutada millal osalejate arv nullini jõuab :)

6752
5756
5133
4356

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Et siis PP soovib ohtliku rada või?
Tegelikult oli rada kiire.

 
At 22:18, Anonymous Martin said...

hr Pullerits,
miks küll teie ei taha võistlejatele patsu lüüa? Kuigi teil on käsi haige, oleksite seda teise käega saanud teha. Patsulöömisel on imeline võim.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Uued nimed, tänased.
Here is the next batch of doping athletes.

http://fancybear.net/pages/4.html

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Hea 22:40,
jah, Venemaa küber-spetsnazi salk "Vesjölõi Medved" annavad jätkuvalt tuld. See Somaali neeger, Briti "rahvuslik parim sportlane", tegelikult treenis USAs tolle NYC maratoni endise kahekordse võitja Salazari grupis (visad dopingujutud). Aga kui veel sügavamalt mõelda, siis pole selles üllatavat. See on isegi loogiline. Ja meie peavoolumeedia muidugi - nagu sukk.
Kas saaks aga vastust küsimusele, miks hr Pullerits keeldub patsu löömast?

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas brittidel õnnestus Rios saada tervelt 27 kuldmedalit (2. koht riikide võrdluses)?
Väga lihtsalt. Üle 50 briti sportlase tarvitas WADA loal dopingut. /Vesjõlõe medvedi

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Koolivend oli täna Peeter Kaldre pihtide vahel üllatavalt mannetu ja asjatundmatu. Samas sotsiaalmeedia avangardistina igati tegus. Sümptomaatiline?

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Aga kuidas WADA brittidele nii palju dopingulube andis?
Väga lihtsalt. Alates 2014. aastast on WADA juhiks briti kodanik.

 
At 03:30, Anonymous Anonüümne said...

Ja meie peavoolumeedia kajastab seda kõike ja isegi varem kui siinne blogi

Häkkerite must nimekiri: Nadal, Cseh ja Farah kasutasid dopingut

http://sport.delfi.ee/news/tennis/maailm/hakkerite-must-nimekiri-nadal-cseh-ja-farah-kasutasid-dopingut?id=75658471

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Hiljuti lugesin kellegi kohta, et nende autodega eputamine näitavad sõitjate moraalset taset.

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Blogiperemehe pealkirjapüstitus loob uue rattarahvatarkuse: "Pullerits ees, õnnetus järel!" :)

IA

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui jooksus on kõva mehe tunnuseks aeg alla 40 minuti 10 km distantsil, millega ma ka nõustun, siis autode puhul on selleks piiriks vähemalt 18 tollised valuveljed. Alles siis me räägime kvaliteetajast autoga.

Kui nüüd tõsisemalt rääkida siis igalühel, eesotsas austatud blogiomanikuga, tasuks teha väike mõtteharjutus teemal, et kuidas eristada ossi härrasmehest. Üks kindel tunnus selleks on küsimus autode osas. Isegi kui härrasmehel on seksuaalperverssuste hulka kuuluv kalduvus autode peale erutada proovib ta oma pahega võidelda. Ma saan aru küll, et suured rinnad ja suured autod on erutavad, kuid katsuks siiski kuidagi piiri pidada. Vähemalt avalikus blogis. Piinlik on.

Maratonil mitteosalemise eest kiidan. Igati mõistlik otsus. Isegi kvaliteetaeg autoga oli selles kontekstis mõistlikum valik, kui äsjase rangluumurruga võistlema minek.

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

28.05.2016 tuleb ilus ilm, hea oma autoronti äia kuuri ees vahatada ja akutrelliga poleerida. Ainus asi mida Kelk finantseerima nõus on.

 
At 09:33, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 08:49, tänan kiituse eest! Lisan vaid, et ma ei erutu autode peale, mind jätavad autod täiesti ükskõikseks, aga kui Chrysler Pacifica on sedasorti auto, mis on ideaalne nii jalgrataste kui tiimi transportimiseks, siis siinsetele meestele võiks see olla ehk kasulik info kõrva taha panna. Ja muide, uuel Chrysler Pacifical on 20-tollised valuveljed.

Aga vene häkkerite töö WADA andmebaasi kallal on tubli, toob esile lääne kahepalgelisuse ja oluliste tõsiasjade varjamise. Tak deržat! Kes on õige, sel pole midagi karta, sest õige hõlma ei hakka keegi, aga kes on patune, see tõstab kisa, nagu on tõstnud WADA funktsionärid, kes ilmselt on varjanud paljutki. Nüüd hakkab saabuma tõe tund. Mina olen puhta spordi poolt, sest olen alati teinud sporti ilma igasuguse dopinguta, ning seetõttu eeldan ja nõuan, et seda teeks nii ka teised, ja kes ei tee - nimed avalikuks, olgu nad venelased või ameeriklased.

 
At 10:47, Anonymous MargusM said...

..vahepeal hakkas tunduma et hoopis Nissan Navarro? on ideaalne meeskonna auto. Kuid tegelikult sobib ka 10a vanuneMB Vito selleks paremini.
Pole silma jäänud et oleksite kelleltki nõudnud dopsita sporditegemist. Millal ja kuidas see toimus, et meil märkamata jäi? Kui tegemist nn arvamuslooga siis see ei kvalifitseeru nõudmise alla.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Krüsalar Patsifist ei eruta eriti, kolme lapse ja vanemate kõrvalt peab suusad ja rattad nagunii katusele panema, milleks siis see raha ära laristada, kui eesmärgiks sobib kõige paremini vana Passaat või Mondöö või Kroolikuga hakkama...

Eks te katsuge sellele Krüsalaarile suusaboksi katusele panna ja Tartu Maratonile sõidul Hiiumaa praamipileti sisse mahtuda.

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

Sellele Chrysler Pacificale käib väga ilusasti katuseraam peale, aga piltidel ei ole näha, sest raami osad on peidetud piki katuse serva jooksvate siilude sisse, sest kui nad oleks statsionaarselt katusel, tekitaks need lisamüra, aga selle auto vaikseks tegemisse on väga kõvasti panustatud. Muide, kõiki teisi autosid, sh oma vana Pacificat vaadates on ilmne ja näha, et uus on ikka lahedalt megaruumikas. Aru ma ei saa, mehed, kuidas te seedite neid Euroopa ja Aasia käblikautosid? Usute seda tseeookahe eurobullshiti? Krt, Pacifical on mootor 3,6 ja üheksa käiguga, nii et kui vajutada, siis hoolimata kahest tonnist jäävad need kahekomanullisid eurodiiseldajad sellest maha nii, kui nüüd tsiteerida Art Soonetist, nagu soe sitt lendab välja lehmaihust.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Beebilõusta sündroom?

 
At 15:51, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/v2/3843367/fotod-tagasiloeoeke-kogenud-williams-vottis-luehikese-puhkuse

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Vana mees aga teismelise jutt. Kauaks asenduskäru siis anti? Vana kąru müriseb kõvasti? Ära koonerda, kasuta ikka sünteetilist õli ning pane vaiksemad aga kallid rehvid alla. Kas vanal kärul enam lisad ei toimigi? Pole siis see Chrysler meie oludesse mõeldud. Eks Tartus pannakse rohkem rõhku ikka teadmisyele kui aukude lappimisele ja nii see jänki küpsebki sinna linnavagude vahele. Väike nipp kah, et kui ikka vana masin logiseb siis ära uut enam täpselt sama marki võta. Arengu mõttes proovi kasvõi Vitot. Kuigi jah 99% ajast sõidas ikka üksi ja intervjuudeks sõidad Tallinna ühikaga.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

"Veetsin sel ajal mõnusalt aega Chrysler Pacifica ja perega - vaat see oli kvaliteetaeg, mitte metsas tühja tuult taga ajades."
Kui vana meie blogi pidaja oligi?..
Absoluutne "viinamarjad on niikuinii hapud" jutt.

 
At 07:51, Anonymous Anonüümne said...

PP, mis arvate uudisest, et ERR järgmiseid olümpiamänge ei näita. Tundub absurdsena, et riikidevahelist võistlust ei näita riigitelevisioon.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Dopingumängude promomine riigiraha eest on absurd. See jäägu ikka eratele kapsaaeda. Käisin eile Viimsi rätsepa standup raviseansil, tema rääkis mina tipppsühholoogi rolli panduna muudkui kuulasin vaikides. Tema seisukoht oli selge. Mis see meie asi on mida sportlane närib, joogu või benssu peaasi, et tulemus tuleks. Täiskasvanud inimesed - ise teavad. Kui rikuvad oma tervise siis ainuke küsimus on, et miks peab seda palagani riigiraha eest vaatama. Panevad dopingut, et vaatajatele oma tulemustega meeldida, seega on kommertsi peal väljas ja amatöörlusega pole siin enam miskit pistmist. Riigi asi olgu ikka amatöörid ja koolipõnnid, kelledele mõni väärt harrastus selgeks õpetada. Olukorras kus medaliriikide staarid kugistavad arsti ettekirjutusel keelatud ainetega tablette saavutuste parandamiseks ja dopingu maskeerimiseks on absurdne, et seda jama näidatakse riigi raha eest. Olen Viimsi rätsepaga nõus, et sportlase tervis on ta enda asi ja kui seda ikka keeratakse tuksi omal vastutusel, siis riik ei peaks sellist kino sponsoreerima. Dopingu lubamisel, tuleks kaotada ära ka riigiabi sportlastele ettevalmistuseks ning rahva taskust võetavad auhinnarahad. Las kogu krempel jääb erafinantseerimisele. Ülejäävad summad saaks suunata arstiabi tõhustamisele. Täna on ju olukord niikaugel, et posttraumaatilist stressi põdev inimene loobub riigiarstiabist vaid on teinud oma haigusest palagani ja müüb oma raviseansile pileteid. Kuna kitliga arst jäi hiljaks ja jõudis kohale alles siis kui show lõppes, olid kohal siiski mõned tööst vabad arstid, kes hoidsid seansil silma peal. Kohal oli ka Martini sõber Linnar, kes jäi seda kõike vaadates lausa sõnatuks. On ju Linnar tuntud hedonist. Samas kui patsient üldistab, et kõhnad inimesed ei tea naudingust midagi, siis see on juba teema mis Linnari hinge täis pasandab. Vähe sellest, Viimsi haige langetas käis kaalu langetamiseks isegi Afganistanis ning pidas poolearulisteks neid, kes lönta lönta seebijookust osavõtsid ning kaamerate eest tervisest pakatavaid nägusid tegid, pidades seda kõike võltsimagoks. Kindlasti pole rahvasportlastel näitlemine tugevaim külg, kuid silmnähtavalt õllekõhuga ülekaalulise jooksuvaenuliku inimese poolt sellise statemendi väljaütlemine on näide täielikust ebakompetentsusest ja täiendavate raviseansside vajalikusest professionaalse arsti assisteerimisel ja juhtimisel. Praegu õnnestus kuulata küll patsiendi 2 tunnist hala ja mõista tema keeruka hingemaailma tumedaid nurki, kuid paranemist pole selliste seansside abil küll loota. Mis paranemisest saabki rääkida inimese puhul kes Brooklyni silla piilareid meenutava logo abil toitu pakkuvas asutuses söömas käib ja oma sõpradega sealseid koristajaid ja ettekandjaid narrib arvates, et kui ta seda presenteerib tema loba kuulajate tegevusena, et siis see kostab tõepärasemana?

 
At 10:19, Blogger Priit Pullerits said...

Päris lahe tekst, 09:32, kuigi veidi pikaks venisid laused kohati, nii et järg tikkus käest kaduma, aga siiski on selles kõiges stiili ja väljapeetust, sisust rääkimata. Nagu siin blogis mõned eriti karmid mehed sellistel puhkudel teistele ütlevad: õppige, s**apead!

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui seesamune s**** on Pulleritsul mõõdupuuks saanud, esitangi kohe asjakohase küsimuse. Andsite eelmisel s***-ilmingul Soonetsiga võrdluse. Soonets kaotas TRM võitjale üle 20%. Kui kiiresti seesamune siis ikkagi lehmaihust väljub ja kui palju kaotusprotsent suhtes lehmaihusse on, lugupeetud blogija? Kah alla 30%, nagu selles 10 km sörkimise postituse materjalides?

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne arvamusliider said...

Priit, väike täpsustus, autoriteedid ei kasuta siin määratlust sitapead, vaid ikka sitakotid.

Ehk siis: saite nüüd, sitakotid!

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Shithead, Shitbag. Eriti peened autoriteedid räägivad ikka eriti peenes keeles. Maakeel on maakatele.

 

Postita kommentaar

<< Esileht