reede, juuni 17, 2016

Pullerits: Vaadake, kust ja kuidas saab erilise rattasõidukogemuse!

Vean kihla, et midagi sellist pole te rattasadulas näinud. Veel vähem – midagi sellist pole te sadulas ka kogenud. Eestis pole selleks lootustki, ka Euroopas mitte.

Aga nädalavahetuseks inspiratsiooni tahate? Ja jaaniajaks? Te ei pea ju end mustal maanteel ega mustal metsaalusel halliks sõitma. Kui tahate tõeliselt värvikat emotsionaalset rattalaksu, siis selle saate just siit. Nautige – ja mõelge, kui äge võiks olla seda omal tagumikul järele proovida! (Sest film on alati petlik ja mahedam kui tegelikkus.)

PS. Teravsilmad, leidke ülalolevalt Jedi Slickrocki pildilt minu jalgratas! (Foto autor: Priit Pullerits)

64 Kommentaarid:

At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Ratas on pildi keskel, parema külje peal maas.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Te ei pea ju end mustal maanteel ega mustal metsaalusel halliks sõitma. Kui tahate tõeliselt värvikat emotsionaalset rattalaksu, siis.......

Ei saa küll öelda, et see pilt seal väga värvikas oleks võrreldes Eestimaa metsaalusega, mis on kõike muud kui must.
Videos peale selle suure pruuni lageda küll palju muud värvi ei näe.

Võiks hoopis öelda, et kui te ei taha end mustal maanteel ega mustal metsaalusel halliks sõita, võite end lennukiga halliks sõites Ameerikasse lennutada ja seal ennast suurel pruunil väljal end halliks sõita.

Värviküllast päeva!

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

A kus Navara on?

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Pilt on petlik jah aga no ei tõmba. Hoopis tõmbab Äripäeva naiivsus Toomasele Anne paaritamisega. Huvitaval kombel viitab avaldatud info väga selgelt identifitseeritavalt ühele daamile kelle legaalse tegevuse eest on Eesti Finantsinspektsioon pannud tema poolt osaletava ettevõtluse hoiatusnimekirja, millest on räägitud isegi Tarbija24 portaalis. Jättes kõrvale sellise Äripäeva fopaa, keskenduks hoopis kõrge riskiga spordiürituste nimekirjast. Mis oleks kui teeks MTÜ, mille finantseeringuks küsiks tuge riigilt, EAS-lt,haigekassalt ja teistelt tugiasutustelt ning hakkaks koostama selle MTÜ nimel kõrge riskiastmega spordiürituste nimekirja Eestis ning kui tegevus käima läheb siis juba ka Euroopas ja mujal maailmas. Kujutan, ette, et Kuubiku sari hakkab vabatahlikult selle MTÜ sponsoriks läbi oma toetajate, et vältida sellesse nimekirja sattumist. Kas pole hea mittetulunduslik abirahadel põhinev turvalisust promov äriidee?

 
At 15:27, Anonymous Aarold said...

Mõttetu ajakirjaniku mõttetu kirjatükk, mis üles ehitatud üheainsa mõtetu video promomisele. Kas teil tõesti midagi paremat pakkuda pole - reede pärastlõunal, kui meeste kehad juba sügelevad, et trikoo üll tõmmata, Colnago, Ridley või Scotti selga hüpata ja linnast välja maanteele suund võtta - kui teil midagi paremat pakkuda pole, hr Pullerits, kas poleks siis targem juba blogi pankrot välja kuulutada?

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Õige vastus on hoopis: Rakvere mtBESTilt

 
At 18:14, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma tahtsin ka ainult ajaga kaasas käia, olla popp ja noortepärane, et panen ka video üles. Aga näe, läks viltu. Vabandust. Siin on meestel teine, traditsiooniline maitse ja eelistus. See ajab vähe segadusse. Aga pankrotti ei taha küll veel välja kuulutada, ja ei ole põhjust ka nagu. Püüan end kiiremas korras parandada. Don't abandon the ship, please, we are still staying afloat, and we're gonna to win this bloody battle. Stay cool and keep calm!

 
At 21:38, Blogger Priit Pullerits said...

Mu reedene trennikaaslane Rein Taaramäe võitis Sloveenia tuuri etapi ja kerkis liidriks. Hurraa!

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Halvad uudised siia kõrvale. IAAFi otsus siis lõplik. Karta on, et Putin seda nii ei jäta. Augustis leiab treenitud meestele muud tegevust.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

22:16, olümpiat korraldab ikka IOC, mitte IAAF. Nii et küll asi laheneb.

 
At 13:01, Anonymous MargusM said...

1) Kas jätkub enda Reinu kuulsusekumas soojendamine? (Mu reedene trennikaaslane Rein Taaramäe..)
no ei ole sust Reinule trennikaaslast, get real!! Vilipson-jah, Priit-ei.
Kui Rein sinuga trenne teeks siis tal world tourile asja poleks.

2) "Mehed, ma tahtsin ka ainult ajaga kaasas käia, olla popp ja noortepärane, et panen ka video üles."
See kommentaar haakub vist paar postitust tagasi olnud teemaga kes ja millepärast käitub nagu ta käitub. Lõppsoovitus oli vist psühholoogi poole pöörduda.. kas oled juba aja kirja pannud?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud MargusM,
Eksite natuke. Hoopis vastupidi, Rein Taaramäe kasutas lühikest külaskäiku kodumaale, et teha trenni Pulleritsuga. Kuidas ära tabada hetk, kus mehd lõdvemalt võtavad ja siis kord ees ära käia ja pärast sellest maad-ilmad blogida - neid oskustel profimaailmas püsimisel kulla kaal.
Polgukaaslastel 1988. a Nõukogude Armees Kandalakšas jääksid suud lahti, kui näeksid, milline velosipedist Pulleritsust on saanud.

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

Mis sa targutad, mees! Nüüd mine ja loe, keda Rein Taaramäe oma blogis pärast etapivõitu Sloveenias tänas - tänas neid üksikuid mehi, kes temaga Tartus tol reedel trenni tegid. Olin üks noist, püsisin vist kõige pikemalt ta kõrval seltsis. Ja Reinul oli too kord meeles ja ta ei unustanud võidu järel noid kaaslasi hea sõna ja tänutundega meenutada. ...Kuidas küll sellised mehed sakivad, kes kogu aeg oma jutumärkides tarkust pritsima peavad...

 
At 14:22, Blogger Priit Pullerits said...

Täpsustuseks: mu eelnev kommentaar oli mõeldud MargusM 1)-le. Minge nüüd ja lugege kõik Taaramäe FBs eilse sõidu ülevaadet ja kes võidusse panustada aitasid.

 
At 14:53, Anonymous Martin said...

Jaan Kaplinski vaikib.
Linnar Priimägit ja Goethet parafraseerides, schweige auch ich.
Delfis kirjutab aga aja biiti täpselt tabav Päevalehe ajakirjanik Märt Roosma, et "sigatäis naisi käperdav" Venemaa mõistab ainult ühte keelt -jalaga-tagumikku-keelt. Ees seisavad huvitavad ajad.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa võiks oma "viimast trenni enne olulisi starte maailma parimatele" peenhäälestamise sildi all müüma hakata. Ma usun, et sel oleks turgu. Seda enam, et maksma ei peaks sulle midagi. Ainult mõningane aupaiste kuskil meedias.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Seda Taaramäe fb seina juttu oli väga häbi lugeda. Emakeele tunnis vist pole käidud. See et pole täpitähti on arusaadav aga muu. Juba esimene sõna SLOVEENJA oo õudust.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Tuulisel maanteel kahekesti jäänutena, kui teised trennikaaslased - ka Vilipson - üksteise järel olid grupist - aga 11 meest neid tuulepõlgureid julgeid vaid oligi, kes Pulleritsu ja Taaramäe ühistreeni olid kohale ilmunud - võis näha, kuidas Pullerits nooremale rattamehele midagi seletas, ja Taaramäe tähelepanuga kuulas. Mis jutuks oli, seda teavad ainult kaks nimetatut. Kõvas tuules ei kostunud räägitu teisteni.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas see blogi?
https://blog.paf.com/ratta-rambo/

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

15:46, Sloveenja ongi õige. EKI las parandab ÕS-is ära. Ühtlasi lisagu kamanda, passatka ja atrõõv. Nii võidame!

 
At 17:32, Blogger Priit Pullerits said...

15:46, enne kui lähete teisi keele alal õpetama, parandage oma neljas lauses kolm interpunktsiooni viga.
15:27, hea idee, tänan. Kangert võiks vist esimeseks kundeks tulla, muidu ta ei võidagi äkki kunagi midagi.
16:25, Taaramäe peab nüüd oma veebipäevikut näoraamatus.
16:00, ärge liialdage, neid oli vaid 7, kes minu ja Taaramäega trenni tulid.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Mis asi see interpunktsioon on, hr Pullerits? On see kuidagi seotud kõhukinnisusega (ingl constipation), kontoritöötajatest keele- ja muidutoimetajate professionaalse hädaga? Või kõhulahtisusega?

 
At 18:24, Blogger Priit Pullerits said...

Kui te isegi seda ei tea, olete ilmselgelt vales kohas. Kuid väljapääs on lihtne: harige ennast!

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, olete Eesti mõistes hea ajakirjanik, kui teie lauses tihti ei ole piisavalt erektsiooni. Linnar Priimägi loengute külastamine tuleks teile kasuks.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Aga kuidas saaks harida Teie kolleege, hr. Pullerits, kes ka lihtsama ortograafiaga ei saa hakkama. Isegi ETV AK-s on kohati selliseid imesõnu välja mõeldud, et paha hakkab kohe. Erakanalitest ja ajalehtedest pole mõtet rääkidagi. Või olen ise siis nii ajast maha jäänud, et enam seda kaasaegset eesti keelt ei mõista... Gümnaasiumist juba pea 20 aastat ju möödas kah.

KK

 
At 19:43, Anonymous Medõde said...

17:59, akupunktuurist olete midagi kuulnud? Ei ole?
Siis uurige välja ja proovige seda. Võiks aidata.

 
At 20:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kriitika õige, 19:02. Näiteks kohtab (spordi)ajakirjanikelt selliseid idiootväljendeid, et EM-võistluste näol on tegemist olümpia katsevõistlusega (peab olema: EM-võistlused on ühtlasi olümpia katsevõistlus) või et saavutatud tulemuse taga on kõva töö (peab olema: tulemus on saavutatud kõva tööga). Keel on nii ära risustatud, et lausa paha hakkab. Aga kõik ei ole saanud Aita Maasiku (MHG), Reet Kasiku (TÜ) ja Helju Valsi (PM) kõva kooli. See annab paraku iga päev ka teie kõrvade peal tunda.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit 20:28, põhimõtteliselt on sul õigus. Samas kogu jutt oli ikkagi mõistetav ka mugavamas kirjapildis. Keelepeded võiks teha täitsa oma blogi ja seal targutada. Miks peab risustama väärtblogisid oma grammatika epistlitega?.

 
At 21:08, Anonymous Jörmid isamaalased Ülu ja Uunu, kaksikvennad said...

Kiidame heaks ja soovime Epule edu:
Worldloppeti peakontor tuleb tagasi Tartusse.

Järgmine aasta loodame ka ise TMil lõpuks osaleda. Sel aastal läks ju asi vett vedama, kuigi trenni olime lõhkunud metsas kõvasti teha, aga see õige rada jäigi veel proovimata.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, jätke Kangert rahule. Kõik ei soovi endale põhulõua renomeed. Ja pealegi - nii Kangertil kui Taaramäel on tänavu kaks võitu.

 
At 21:34, Blogger Priit Pullerits said...

Mis ütlete, mehed - Rein Taaramäe täna Sloveenia tuuril eraldistardist sõidus teine ja kokkuvõttes ikka liider! Ju siis läks peenhäälestus möödunud nädala reedel ikka väga täkkesse!

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa pead blogi selleks, et avalikkuses laiata?

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Ära võta elu liiga tõsiselt, 22:01.
Sured palju enne tähtaega.

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe peaks homme trassil ratta ja saatemeeskonna ära kaotama, et tuuri võidust ilma jääda.

Delfi: Taaramäe jätkab üldliidrina. Teist kohta hoiab Haig, kes jääb maha juba 1.42. Kolmas on Barta (+2.38).

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult Pullritsu tegevus on eluohtlik.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Ära torgi Kangertit Pullerits, mees kes kolm aastat stabiilsemalt ratast sõitnud kui sina blogi sissekandeid teinud. Pead ennast rattasõidu spetsialistiks? Mõned venekeelsed väljendidki selged juba.
Siis oleks aru saada et tipp domestique on igas meeskonnas kullahinnas.
Muidugi on mul väga hea meel et Rein jalad alla saanud, Giro etapivõit oli selle aasta toredamaid elamusi. ärge rikkuge seda rõõmu palun siis ära.
Muidu hakkab loetlema nimesid keda Kangert Giro del Trentinol loputas.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert, Kangert...
Noh, on valus või?
Ah et keda Trentinol loputas või? Palun väga:
Vincenzo Nibali
Matteo Busato
Jakob Fuglsang
Domenico Pozzovivo
Romain Bardet
Jean-Christophe Peraud
Michele Scarponi
Gianni Moscon
Lõpuks ikkagi alles teine. Mis puudu jäi?
Priidu peenhäälestus.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Korraks tuli päike välja ja kohe mingi hapukurgiteema. Enam rattaga panemisest haisugi!? Andke blogi anonüümsetele lugejatele-kommentaatoritele ASJADEST VÄLTIMATULT teada:
-millal on järgmine eraldistart koos soomlannaga?
-kui mitu sekundit vahet jääb?

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Tuleks veel korraks teema juurde tagasi, mida mõned mehed siin kommentaarides juba korra kergelt puudutasid. Kuidas Taaramäe, erakordsete füüsiliste võimetega - ja seda tunnistavad nii kodune konkurent Tanel Kangert kui ka maailma juhtivad asjatundjad - aga mitu aastat rahvusvahelise rattamaailma hierarhia sügavates põhjakihtides ujuma pidanud profisportlane pärast Pulleritsuga - jah, seal oli veel 7 teist kuju ka grupis - kõigile tuntud ja armsatel Lõuna-Eesti kodustel suvistel maastikel läbiviidud trenni - Sloveenia velotuuril võidulainele on sattunud (kahel järjestikusel etapil 1. ja 2. koht, kokkuvõttes tuuri üldliider)?
Mis oli see element, mida Pulleritsuga õlg õla kõrval sõitmine lisas? Või olid need õpetussõnad Eesti ühelt tuntumalt kestvusharrastussõitjalt? Pulleritsu blogi lugejad jõudsid sellele küsimusele väga lähedale. Aga mitte veel tuumani.
Sest vaadake, Pulleritsu trennikiirused on ikka suurusjärk madalamad rattasõitjate maailmaeliiti kuuluva Taaramäe omadest. Need kiirused ei ole isegi võistluse-eelseks tagasivõtmiseks (ingl k tapering) Taaramäele sobivad.
Seal pidi midagi muud olema.
Võib-olla taktika. Ei, taktikalises mõttes on suur vahe, kas rahvusvaheline VIII kategooria võidusõit või maavillane Tartu rattaralli. Pulleritsu teadmised ei saa siin abiks olla. Jalgratta häälestuse nipid? Ajakirjanik Pullerits ei tea võistlusratta materiaalosast ehk nagu rattamehed oma argoos ütlevad - "mat-tšastist" tuhkagi.
Maagilised võlusõnad, jah? Teadlikud Pulleritsu kirjutiste lugejad - kas siis Postimehe veergudel või Pulleritsu blogis, samuti Pulleritsu tele- ja raadioesinemiste jälgijad - võivad siiski öelda, et tegu pole valge ega musta maagiaga. Pulleritsu viimases blogikandes on tegelikult see maagiline element ära nimetatud. Mis see on?
Siit jõuame aga hoopis meie spordi laiema probleemi juurde. Oma 50-60 oli ja on neid Eesti sportlasi, kes Rio de Janeiro olümpiamängudele pääsu üritavad. Paljudel on olümpiale pääsu norm õnnelikult täidetud - parimatel isegi ületatud. Paljud loodavad seda teha lähiajal, sest aeg jookseb. Kas olümpianormi täitmise järel saab end lõdvaks lasta? Mis tulemustega meie normitäitjate mees- ja naiskond Riost tagasi tuleb? Need on küsimused, mis eritavad kõigi spordiharrastajate ja kaasaelajate meeli. Ebaselgust on veel palju. Mis eesmärke endale olümpial seatakse ja mida saavutatakse?
Euroopa velotuuridel etapivõite ja esikohti noppiv Taaramäe võib olla Eesti normitäitjatele eeskujuks. Rattameestel on aga oma keel, mida teiste spordialade harrastajad ei tarvitse tunda. Kui Taaramäe ütleb "mul oli jalga", siis kettaheitja või odamees ei saa aru, mida see tähendab.
Siiski on midagi sellist, mis ühendab kõiki spordialasid - mis ei sõltu konkreetse ala soorituse füüsilisest spetsiifikast, kuid mis on võiduks hädavajalik. Ja eks see "miski" oligi see, mis Pulleritsu ja Taaramäe ühistrennis jutuks tuli. Las see miski jääb parem saladuseks.
Või siiski? Kuna Pulleritsu blogikandes on see element ära nimetatud, siis ei ole saladuse hoimisel väga suurt mõtet. Pealegi, kui seda elementi võivad kasutada mitte ainult odaviskajad ja kettaheitjad, vaid isegi vaimse töö tegijad.
Võitmiseks on vaja eelkõige inspiratsiooni.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti huvitav tähelepanek.
Enam trennis panemisest, atröövist, tsainikutest ei räägita. Kas hooaeg lõppes tõesti juba Tartu Rattaralliga juba ära..ajal mil Eestis rattahooaeg alles algab.
Või on kevadine peak läbi ja järgmine kord tuleb Priit välja sügiseseks Tartu Rattamaratoniks, mida mees ekslikult tõeliseks ja ainsaks metsasõiduks peab.
Mis on veel ainus jäänud Taaramäe ja Pulleritsu erinevus?
Taaramäe ei ütle ära ka osalemisest Rõuge jm. küla metsasõitusest. Priit lumpeni lõbuks ei võistle.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Härra 11:58, kas te ise ka aru saate, kui kõva litri te siin maha panete? Kas te mõistate, et olete siin välja toonud selle võluteguri, mida kõik otsivad, aga mitte keegi ei tea tegelikult otsida, sest ei tea, mis see täpselt on, mida üleüldse otsida? Jah, selge see, nii palju kui asjast paista, et Priit pidi andma Taaramäele kõva inspiratsioonilaksu. Me ei tea täpselt, kuidas ta seda tegi. Võib-olla oli see lihtsalt jutt, kuidas ta Taaramäele kaasa on elanud ja temasse uskunud ja kui Rein siis seda kuulis ei saa välistada, et see andis talle tiibu juurde, kui nägi, et ainus Eesti ajakirjanik, kes ise ka sõidab ja pole papist põhulõug, peab teda nii kõvaks meheks. Võib-olla oli see lihtsalt sügavam huvi Reinu tegemiste vastu, millest Priit ju ise raporteeris. Ja kui spordimees tunneb, et ta asjad kellelegi nii sügavuti korda lähevad, siis see võib samuti anda teise hingamise. Usun, et neid tegureid oli mitu, mida Pullerits Reinu peal kasutas, sest ega nad poleks ilmaaegu nii pikalt jutelnud. Vaevalt oleks Rein hakanud ka mingit väikest seltskonda spetsiaalselt tänama pärast võitu, kui sellest seltskonnast poleks kasu saanud. Vaatame tõele näkku ja lisatud piltidele ka -- ainus kes seal talle sai kamandast tõsist inspiratsiooni pakkuda oli Pullerits, teisi me ju keegi ei teagi.

Sport pidi koosnema tuhandetest pisiasjadest, on vist öelnud suusaakadeemik Alaver, Mati Karlovitš. Pullerits tõestas seda Taaramäe peal, et spordis ei ole pisiasju ja et võitjat ei otsusta see, kellel on parem ja kõvem jalg, vaid kellel on õige häälestus. Mingi nõksuga sai Rein Pulleritsult hea häälestuse, see on kindel. Aga ikkagi kuidas?

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Olete õigel teel, hea 12:45.
Tegelikult kirjutab ka Linnar Priimägi samast asjast. "Stiihiliselt on kujunenud jaotus isikuteks ning isiksusteks. Isik võib oma õigel alal olla kas lihtsalt andekas ja tänatud või väga andekas ─ spetsialist, talent, keda hinnatakse ning auhinnatakse, tunnustatakse seltskonnas ja "Kroonikas". Kes on comme il faut. Aga mitte isiksus. Isiksus on tehtud teisest puust, tema on lisaks veel ka ettearvamatu. Milleski väga hea, aga ennustamatu. Seepärast tulebki suur looming isiksustelt." - Linnar Priimägi täna Delfis. Nagu domestique Kangertist ja Taaramäest kirjutaks.
Inspiratsioon otsib loominguliselt tugevaid isiksusi.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Ja Girol ei olnud Taaramäel veel head häälestatust?

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Künmis on korjatud, aeg liikuda uue postituse juurde.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

13:00 Su viidatud kirjutis oli toimetuse poolt suunatult tellitud targutus, mistõttu puudub selles ka igasugune tsiteerimist vääriv iva. Tegu lihtsa lehemahu täidisega nagu hamburgeril ballastiks oleva mõnutunde tegeva rasvaga. Ühesõnaga proovi uuesti ja toeta oma ideed miski parema viitega.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Jah, tellitud küll, aga Priimägi kirjutab hoopis laiemalt.
Situatsioon on päris intrigeeriv.

 
At 19:38, Blogger Priit Pullerits said...

Tuli ära: Rein Taaramäe võitiski Sloveenia tuuri. Peenhäälestus toimis! Elagu võidumees!

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Estonec teenis Sloveeniast oma 150 UCI World Rankingu punkti, aga Kanksist jooksvas tabelis mööda veel ei saa. Trentino tuur oli astme jagu kõvem võistlus (2.HC); no ja kui seal neljast etapist 3 ära võita (sh meeskondlik temposõit) ning GC 2. olla, siis punne tuleb kui robin. Sloveenia tuur on Eesti velotuuriga samas klassis (2.1). Sisetunne ütleb, et mõlemad mehed lähevad TdF-ile.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa pane teinekord emotikon järgi, kui nalja teed.

 
At 22:13, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on tõsiste meeste blogi, siin nalja ei tehta. Ja kui tehakse, siis on see õigetele meestele arusaadav ilma infantiilsete emotikonideta. Aga kes teksti ja allteksti ei mõista, see süüdistagu iseennast ja oma nürisid tajusid.

 
At 22:46, Anonymous Nikolas, directeur sportif said...

Mulle hakkab juba kangesti tunduma, et Priidu peenhäälestus on nii kõva olnud, et Vader paneb Vuelta ka kinni nigu möödaminnes või kui poeetiliseks minna, siis on see kui veebruaris Haanjas lumme lasta.
Jälgime mängu.

Vaderil on nüüd aga jälle väike puhkus ja ei saa välistada, et jaanilõkete paiku ka kodumaal veelkord pedaali vajutatakse, mis viskab õhku kuuma küsimuse, et kas peenhäälestamine inspireerivas seltskonnas uuesti Lõuna-Eesti mägistel teedel kavas on? Sest mudel, mis kord juba edu on tootnud, toodab seda ka korrates. (Vändra)

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Ta arvab, et ta ongi see, keda ta mängib.

 
At 23:47, Anonymous Anonüümne said...

Õige, siin nalja ei tehta. Kui argumentidest tuleb puudus, siis lihtsalt plõksitakse ja vahel ka luisatakse.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Siin apelleeritakse.

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Rein Taaramäe: võitsin, sest Giro vorm oli veel jalgades
(Delfi)

 
At 11:46, Anonymous serrurier paris 3 said...

great article.

 
At 03:31, Blogger chenlina said...

canada goose outlet
moncler jackets
ralph lauren uk
toms shoes
kate spade handbags
canada goose outlet
ugg australia
louis vuitton
louis vuitton outlet
nike roshe run
chenlina20161007

 
At 08:15, Blogger Unknown said...

michael kors handbags
polo ralph lauren
beats by dre
cheap ray bans
gucci bags
longchamp outlet
hollister clothing
tiffany jewellery
nike free run
oakley sunglasses
20170214lck

 
At 05:32, Blogger Unknown said...

adidas store
true religion
kobe shoes
curry 4
nike air zoom
stephen curry shoes
huarache shoes
michael kors handbags
nike air max 90
yeezy boost

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

carolina jerseys
ugg boots
ralph lauren uk
kate spade outlet
coach outlet online
hugo boss sale
nike blazer pas cher
ugg outlet
nike blazer pas cher
ecco outlet
2017.8.26

 
At 11:09, Blogger raybanoutlet001 said...

fitflops sale clearance
mont blanc pens outlet
air jordan
cheap oakley sunglasses
nike outlet
ralph lauren shirts
coach outlet online
green bay packers jerseys
michael kors outlet
oakley sunglasses

 
At 04:37, Blogger Unknown said...

goyard handbags
nike mercurial vapor
patriots jersey
adidas nmd
hermes belt
yeezys
adidas superstar
cartier love bracelet
jordan shoes
air jordans

 
At 04:08, Blogger adidas nmd said...

cheap ray bans
moncler jackets
nike air max
bruberry sale
coach outlet
nhl jerseys
uggs outlet
nike trainers shoes
raiders jerseys
coach outlet

 
At 08:27, Blogger Unknown said...

cheap oakley sunglasses
nike outlet
nike outlet store
ugg outlet
ugg outlet
coach outlet online
hugo boss outlet
nike trainers
ralph lauren outlet
steelers jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht