teisipäev, juuni 07, 2016

Pullerits: Miks naiste tulemused kedagi ei huvita?

Pärast Tartu rattarallit küsis soomlanna Iina Lumiaho, kes tuli naiste arvestuses kolmandaks ning üldarvestuses 299. kohale, miks ei pälvinud naiste paremad võrreldes meestega mingit tähelepanu. Konkreetselt, mäletate, viitas ta minu blogile, kus oli pilte meeste autasustamisest, aga puudusid pildid naiste autasustamisest.

Vastus sellele küsimusele – lisaks sellele, et Postimehe fotograaf ei jäädvustanud naiste autasustamist – peitub reljeefselt alljärgnevas. Minu kokkukogutud ja esile toodud statistikast näeb, et rattarallil on naiste tase võrreldes teiste Tartu kuubiku võistlustega üks nigelamaid. Vaadake ise! (Ürituse nime järel on kirjas naiste esikolmiku kohad. Olen vaadelnud vaid põhivõistluse ehk pikema maa protokolle, sest ega näiteks Tartu rattaralli lühema maa esikolmik pälvinud ka mitte kusagil mitte mingit tähelepanu.)

Tartu rattaralli: 41., 216., 299.;
   esi-500s 6 naist, esi-1000s 31 naist
Tartu jooksumaraton: 44., 61., 93.;
   esi-500s 49 naist, esi-1000s 173 naist
Tartu linnamaraton: 21., 28., 53.;
   esi-500s 93 naist, esi-1000s 110 naist (546 lõpetajat)
Tartu rattamaraton: 127., 146., 178.;
   esi-500s 9 naist, esi-1000s 27 naist
Tartu rulluisumaraton: 17., 29., 49.;
   esi-500s 108 naist, esi-1000s 139 naist (570 lõpetajat)
Tartu suusamaraton: 58., 88., 111.;
   esi-500s 7 naist, esi-1000s 21 naist

Nagu näete, siis mitte ühelgi teisel Tartu kuubiku alal ei pääsenud esikolmikusse nii kehva kohaga, nagu Lumiaho 299. koht rattarallil. Näiteks rulluisumaratonil tuli pjedestaalile jõudmiseks saada üldarvestuses koht koguni esi-50 sees. (Veelkordne kinnitus minu ammusele väitele, et rulluisutamine on naiste ala.)

Nagu näete, siis mitte ühelgi teisel Tartu kuubiku alal ei leidu esimese 500 lõpetaja seas nii vähe naisi, nagu rattarallil, kõigest kuus.

Tõsi, kui vaatame Tartu kuubiku alade esimest tuhandet lõpetajat, siis rattamaratonil ja suusamaratonil oli nende hulgas naisi (resp. 27 ja 21) veel vähem kui rattarallil (31). Aga see-eest oli neil aladel naiste esikolmik, millele ju Lumiaho oma küsimusega keskendus, üldkonkurentsis palju tugevam kui rattarallil.

Niisiis, lühidalt ja kokkuvõtteks. Nagu kirjutasin laupäevases Postimehe Arteris, on rattaralli alfaisaste ala, kus naistel on peaaegu olematu sõnaõigus. Seni kui naised ei suuda rattarallil sekkuda konkurentsi nii arvukalt ja nii tugevasti, nagu näiteks Tartu linnamaratonil ja jooksumaratonil või rulluisumaratonil, pole mitte midagi parata, et nii üldsuse kui ajakirjanduse huvi nende saavutuste ja tegemiste vastu on sedavõrd tagasihoidlik.

Olgu rõhutatud, et kõik, mis ma eelnevalt kirjutasin, tugineb faktidele. Ja kui hakkate vastu argumenteerima, siis loodan näha samuti faktilist argumentatsiooni, mitte tühipaljast feministlikku ega tont teab mis -istlikku lahmimist.

Foto 1: Tartu rattaralli esikolmik (vasakult): Mihkel Räim (2.), võitja Matti Manninen (Soome) ja Silver Mäoma (3.) Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Klubi Tartu Maraton juhataja Indrek Kelk autasustamas mulluse Tartu rattaralli naiste paremaid. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Tüdrukud ergutamas mulluse Tartu rattaralli osalejaid. Kus on trummipoisid? Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

69 Kommentaarid:

At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Mees kirjaga persel "Panna on vaja!" otsib panijaid mehi.
Naised ei huvita.
Tartus. Kokkuleppel ka Tallinnas. teatada "Postimehe" toimetusse.

 
At 12:06, Blogger soul said...

VIDEO: Korralik kukepoks! Cofidise ja Katjuša sprinterid hakkasid finišispurdi ajal peahoope jagama

https://www.youtube.com/watch?v=VQXUs6810YI

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Need põksud on kontrollimaks, et ega kaaslane anaeroobse laksu all magama pole jäänud. Noh, umbes nagu vastsündinuga - ikka torgid aeg-ajalt, et raskustes ilmakodanik söömise ajal unele ei paneks.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

See Cofidise naga oli muidugi eriti ülbe kui tahtis Katjuša rongi viimase vaguni koha ära varastada oma pealöökidega.

 
At 15:54, Anonymous Tiina, lasteaiakasvataja said...

Selge, 13:18, seda muidugi, need kipuvad ikka panema jah.

 
At 15:55, Anonymous Juuniorsemiootik said...

Vaat mis juhtub, kui peremees põrutab kõvade faktidega - asi ants ja kellegil ei ole kobisemist. Hea töö, aga ikkagi tahaks verbaalset (kvaliteet!)kaklust kah näha. Alati on ju neid, kes vastu vaidlevad. Auuu, kus nad nüüd on?

 
At 16:22, Anonymous Mihkel, Tööjõureservid said...

Munadega lood: Verepulma sari, ukraina iluvõimleja Annast
Munadeta lood: Moabi pajatused, naiste rattasõit (tennis tervenisti)

PS. Päeva vihje: iga naiste sporti puudutava sissekande saab ülemisse kategooriasse, kui kasutada ohhootasid.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas blogipoja raamatu esitluselt reportaazi on oodata?


http://sport.err.ee/v/jalgpall/b488b45f-c3bc-4bf4-91fc-f271692d9b8d/raio-piiroja-raamatut-esitletakse-parnus-tallinnas-tartus-ja-rakveres

 
At 18:49, Blogger Priit Pullerits said...

Oleks, oleks... kui ei peaks homme Tallinnas olema. Juba saatsin Raio Piirojale vabanduse ja Gunnar Pressi teavitasin ka, et töö ei võimalda Raio ehk blogipoja elulooraamatu esitlusele Tartus jõuda. Muidu olnuks reportaaž sealt soolas nagu naksti, ja mitte tavaline.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Vanameister näita klassi ja saada jüngrid homsele raamatuüritusele peale. Blogipoega tuleb toetada.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma mõtlesin kaks korda. Peaaegu oleks kolmandagi korra mötelnud, aga vaat ei leia korrelatsiooni naiste sõidu huvipuuduse ja nende esisajas, esituhandes olevate kohtade vahel. Ehk seletad? See, et sa ise endale sobiva seose ja sellele põhjendused otsid, ei tähenda, et neil ka tegelik matemaatiline korrelatsioon on. Kas Priit, sa arvad tõsimeeli, et kui naised sõidaksid 10 tükki saja sisse, et siis oleks huvi suurem? Ma arvan, et asi on palju lihtsam: see on absoluutvõistlus, naised, mehed segamini. Pole vahet, kes seitsmendana lõpetab, huvi on esimese, esimeste vastu. Kui naiste sõidud oleks eraldi, siis oleks ilmselt naiste sõidu kajastatus suurem, sest sellee sõidu võidab naine. Üks võistlus, üks võitja, üks uudis võitja kohta. Aga võib-olla ma ka eksin. No ja ega naiste sõidus midagi seksikat ei ole kah. Veel vähem pealtvaatajaile, kes ilmselt arugi ei saa, kas temast kihutas mööda mees või naine.

 
At 21:24, Blogger Priit Pullerits said...

12 tundi sissekandest ja vaid üks arvestatav vastusõnavõtt, 20:39-lt. Asi seegi. Aga üldiselt nõrk kontratöö. Väide naiste erilise viletsuse kohta rattarallil jääb ikkagi kehtima ja kummutamata. Näis, kas söakas soomlanna julgeb välja tulla või lahkus koos Eestist lahkumisega ka Eesti alfaisaste blogi mõjusfäärist.

 
At 22:24, Blogger Lauri Peil said...

Priit, too söakas soomlanna on julgenud vastupidiselt mõnele alfaisasele ka temposõitude starti tulla, et ennast tõeliselt proovile panna ja oma võimeid näidata (ja mitte põdeda mida teised sellest tulemusest arvavad). Millal herr Pullerits nii julgeks muutub, et oma ratta temposõidu joonele ajab?
Mis naiste rattasõidu populaarsusesse ja nende vähesesse esindatusesse TRR esisasajas puutub, siis paar argumenti ikka leiab, kunagi on ehk aega neid ka pikemalt esitleda. Lühidalt aga seletab esimeste naiste üldarvestuse (halbu) kohti kõige paremini ehk fakt, et ka tugevatel naistel on võrreldes nõrkade meestega oluliselt raskem esimesse valikusse ehk juhtgruppidesse saada? Kui sinna oled sisse saanud, siis seal püsimine on juba palju lihtsam (mitte lihtne, lihtsam). Teame ju Priit sinugi jutust, et kui ikka Riia mäel esimene vedur jaamast lahkus, siis olid tagumised vagunid omapäi ja vedurist aeglasemalt lõppjaama poole teel, seda isegi sellele vaatamata, et ühes vagunis oli sees ulmelisi trennikiirusi ja meeletut vastupidavust näitav blogiperemees...

 
At 22:41, Anonymous Romantik said...

Mehed, võhmamehed, nagu juuresolevalt pildilt näeme, siis naiste väntamine ei huvita eriti kedagi. Miks? Pole seal piisavalt romantikat ega ka erilist pauerit, panemisest rääkimata.
Aga et päev ei läheks luhta, naudime parem
suusaromantikat Suure Meistri osavõtul.

Ja kuna suured kiirused ratta seljas päädivad varem või hiljem massilise verepulmaga, siis ka kiiruse armastajatele on turvaline lahendus siiski olemas ehk
kiirusi nautida saab ka verevabalt.

 
At 22:43, Anonymous MargusM said...

..ah et see ongi alfaisase blogi?
Panna on vaja.. nojah ju siis sulle pannaksegi kui kutsuv teade vilksab ~140kilomeetrit "ukse kohal", sinu tagasõitjate silme ees.
PP-d vist huvitab ainult vastandumine ja ärapanemine, milles see kontratöö siis seisnema peaks? Et hakkame kambakesi tööandja poolt kinnimakstud ajast uuringuid ja statistikat koguma et PP-le ära panna? Sa paned ju lausa iseendale ära, mitu korda päevas ..ja rahval ka nalja nabani : ) Just täna juhtusin tuttavaga kokku ja naersime natuke.

Kontratööst kahh, Filtris on eraldi naiste sõit ja arvestus, seal on esimesel kolmel etapil olnud vastavalt 30 , 37 ja 38 sõitjat. Peale tulemuste ümbermängimist on neid pikale jäänud vähe.. tõenäoliselt pole alfaisastega 1:1-le võistlemine huvitav.

 
At 23:08, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Lauri Peil, mul pole enam maanteeratastki, mis te siin veel temposõiduratta teemast ässitate....

MargusM, kui te ei tea veel, siis olgu maninitud, et sport ongi vastandumine ja ärapanemine. (Jaan Kirsipuu: teistele pähetegemise rõõm on nii suur.) Kui ikka rattarallil 1300 konkurendile ära paned (need on siis need, kes üldse julgesid välja tulla ehk vähegi tegijad, mitte memmekad), siis neid on ikka mõnutegevalt palju. Eks te ise saate ka oma kommentaari viimases lõigus sellest aru ja tunnistate seda, kui räägite kohtadest ja võistlemisest. Ehk siis: panite oma tekstiga iseendale ära. Ja teid edasi parafraseerides: jagasin ka teie sõnavõttu oma sõprade ja kogu Eesti lugejatega ja nalja oli enam kui nabani, naersime kohe pisarateni, mitte ainult natuke.

 
At 07:27, Anonymous Anonüümne said...

priidule,kui ajakirjanikule on siin väga raske ära panna.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi kui nüüd tähte närida - nii nagu Kirsipuu ütles - pähe teha on vaja mitte ära panna.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

argumenteerin lihtsamalt, kuid järeldus enamvähem sama-mida pikem on vöistlus, seda suhteliselt kehvemalt naised esinevad. Rattaralli kestus meeste vöitjal 3.00 naiste omal 3.04, rulluisul seevastu vastavalt 1.08 ja 1.13.
kah Priit

 
At 10:09, Blogger Ain Veemees said...

Naised tegelevad raskemate aladega, mis muud.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Lp Lauri Peil, vajutasite täiesti õige punkti peale. Lp Priit Pullerits ei söenda lp Iina Lumiahoga eraldistarti tulla - ja eks me tea varasemate protokollide põhjal, et soomlanna on südikam, julgem, arvatavasti ka kõvema jalaga.

Jutt jalgrattal mingite tempopulkade puudumisest on täiesti teisest klassist, postituses olid küll Mehed peajagu tugevamad ja sellistest pisiasjadest ennast segada ei laseks.

Lp Priit, ausalt, mitu sekundit arvaksite mingite tempopulkade ja imeliku kujuga kiivri abil tänasel lühikesel 20km sõidul kaotavat/võitvad, er iti et tegemist on harrastajate kiirustega?

Kui on tõsiseid argumente, et need vidinad kiirusel 37-39km/h tosserdamisel olulised on, saate küsida lp Laurilt vastuteenet - küsib oma laias kohale tulnud ratturite ringkonnas, et kes on sama pikk ja saab pooleks tunniks ratast laenata. Niimoodi saate kasvõi naise Optimaga kohale sõita ja otse tegudesse asuda. Kõik lugejad toetavad sellist varianti.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsul varastati maantekas ära, et seda enam pole?

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

11:34, kas te olete puupea, mitte tõsine spordimees?
Kõik asjaomased ringkonnad teavad tänaseks nii elementaarset tõde kui see, et PP ratas sai verepulmas väga karmi kohtlemise osaliseks...
Ju on varsti uut püssi Tartu-kandi maanteedel sõitmas näha.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kukkus oma veloga ja nüüd arvab, et see on ära vaja visata. Nagu Ameerikamaal, et kui vana, või puruks, siis viskab ära ja ostab uue. Meil siin Eestimaal remonditakse katkine asi terveks. Hämmastav, milline areng ühe naise Optimaga sõitma hakanud mehe poolt, kes aastaid tagasi arvas, et paremat, kui Optima polegi vaja, et sõidab mees, mitte ratas.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

No mina ei ole küll kindel, et see, kui naisel on kõva jalg (vt 11:18), on talle mingi pluss. Naine peab ikka pehme olema, et oleks mõnus kaissu võtta. Nii saan mina neist maailma asjadest aru ja ma usun, et siinsed alfaisased toetavad mind.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

9:38, ei saa teie loogikast aru.
Ütlete: "järeldus enamvähem sama-mida pikem on vöistlus, seda suhteliselt kehvemalt naised esinevad."

Teie näitel rattarallil naise kaotus 2,2%, aga rulluisul - kolm korda lühem ajaliselt - kaotus 7,4%.
???

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

11:50 - pange oma pehmus ja sootunnused sellisesse konteksti:

abstraktne Mees küsib: "Miks naiste tulemused kedagi ei huvita?"
abstraknte Mees naistega absoluutarvestuses temposari.ee võistlemisest hoidub.

abstraktne Mees on pehme ju? psedu-gamma-alfatunnused?

 
At 12:07, Anonymous Atraktiivne alfaisane mees said...

Naise jalg võib kõva või pehme olla, aga lödi ei tohi olla!
Igasugune huvi kohe kaob.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Nii palju kui mina tean, siis kägistas Bondi filmis kõvade jalgadega naine oma reite vahel mehi. Mõelge mehed enne, kui kellegi tugevaid jalgu kiidate.

 
At 15:10, Anonymous margus said...

Priit! Vabandused vabanduste otsa. Käi temposõidul ära ja on kõigil sinu hetke vorm teada ja tead enda asukohta teiste suhtes.
Seni aga kõik tõsisemad jalgratturid sõidavad temposõite ja teavad, et sa lihtsalt kardad end päriselt proovile panna. Olen sõitnud nii pulkadega kui pulkadeta ja kui jalga on, siis sõidad normaalse tulemuse nii või naa.
Arvestades sinu trennide kestvust ja intensiivsust, peaks sulle just see formaat paremini sobima.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Ähh, mis te siin mehed ajate oma temposõitu Priidule peale nagu uni. Priit on jooksnud 800 1.55,9 (oli vist nii?) ja ei aja ju teile peale, et mis te väntate küür seljas, minge ja näidake parem oma tõelist suutlikkust ilma oma aerodünaamiliste abivahenditeta. Priit on tõestanud, et ta on kannatusalal ja kiirusliku vastupidavuse alal teist kõigest kõvem ja ei vaja enam mingit tõestust. Hoopis teie peate tõestama, et olete tema tasemel. Andke minna.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Hawaii Vändra Rattaralli - kas idiootseim spordivõistluse nimi on selgunud?

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Naistel on ju oma üritus olemas, Mai jooks. Esimesed sadakond jooksevad vb võidu, ülejäänud kulgevad niisama. Kui oleks sama palju mehi stardis nagu Mai jooksul naisi, siis ei jookseks võidu esimesed 100 meest vaid esimesed 1100 meest. See ongi naiste ja meeste spordi erinevus. Mehed tahavad võidelda ja võita, naised tahavad lihtsalt ilusad olla ja pildile pääseda ja seda, et neist räägitakse. Mai jooksul oli umbes 3000 jooksjat 7 km distantsil, neist rohkem kui pooled läbisid distantsi aeglasemalt kui 42 minutit ehk üle 6 minuti 1 km. Olgem ausad, see pole jooks. 300 naist suutsid joosta alla 35 minuti, ehk siis kilomeeter joosti kiiremini kui 5 minutit. Aga kõigest 10% osalejatest suutis nii joosta. Arvestades füsiloogilisi iseärasusi, mis on tehtud maailma tippjooksjate põhjal ja arvestatud ka Eesti rekordeid. Siis hästi mustalt arvutades peaksid mehed jooksma 4:20 ühe kilomeetri, kui naised läbivad selle 5:00. Sel juhul on mehe ja naise tase võrdne. Kui keeruline on korraldada sellist jooksu võistlust 7 km distants, kus 300 meest suudaksid joosta kiiremas tempos kui 4:20 km. Osalejaid oleks ka 3000. Mis te mehed arvate, kas suudaksime naistele pähe teha või ei ?

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Tempomeistrid, kui te jooksete 800 m alla 2:00, siis tuleb ka PP teiega eraldistardis mõõtu võtma. Olete selliseks väljkutseks valmis?

 
At 21:38, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav võrdlus ja arutluskäik, 17:25. Aitäh, lugesin huviga. Meestel pole 4.20/km mingi probleem, see on rahuliku jooksu tempo.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Täna on leinapäev. Põhjus on selles, et Priit arutleb heameelega jooksu kiiruse teemal ja sellest kui kiiresti ta mõttetult ammu ise lidus, nagu Mihkel Raud räägib tänasest alates poliitikast, nagu ta ise seda tegi. Teame ju, et PP on jooksuvõimetu nagu kana on lennuvõimetu ja Raud poliitväitlus võimetu nagu PP on jooksuvõimetu. Samas sellel teemal on nad ikka kanged teoreetikud sõna võtma, kuid praktikas on nad pesuehtsad lödipüksid. Raud vähemalt tunnistab seda, Priit aga ei tunnista kunagi, et ta ei tea jooksust tuhkagi ja et ta on jooksus läbipõrunud talent. Milles siin siis lein? Tänasest alates on näha, et poliitikas püsivad ainult tallalakkujatest ajakirjanikud, südametunnistusega idealistid taanduvad sellest enesele halastamatult musta pori näkku määrides. Poliitikas saavad idealistid aru, et tegelikult elame poliitteatri simulaatoris, kus mõistlikus suunas protsesse juhtida on võimatu ja ainuke võimalus midagi oma tahtmist mööda suunata eksisteerib ainult anonüümses kommentaariumis, kus su ideid ei sildistata sotsialistlikeks põhjusel, et esimesel pilgul pole su identiteet lihtsalt tuvastatav. Seega oma nime all sõnavabadus on nüüdsest ametlikult surnud, elagu anonüümne kommentaarium!

 
At 22:50, Blogger Priit Pullerits said...

"...Priit aga ei tunnista kunagi, et ta ei tea jooksust tuhkagi ja et ta on jooksus läbipõrunud talent."
Aga kuidas ma saangi seda tunnistada, mis ei ole mingist otsast õige?...

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Panin teleka mängima, eesti mehed teevad Euroopas jälle endale au... Võimas!
Panin teleka tagasi kinni.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Sildtreener paadiga tagasi saata. Ruttu!

 
At 23:35, Anonymous Sillaehitaja said...

Isegi online-meedia ei jõua nii ruttu pealkirju vahetada kui sündmused taandarenevad. Nutt tikub vägisi peale.
Ometi olid ajad, kus mängisime kui võrdne võrdsega (no vähemalt vahetevahelgi) Hollandiga, Venemaaga jne, peaaegu võitsimegi, oli emotsiooni, oli mängu, oli...

Miks need asjad meil tihti sedasi perse lähevad?

 
At 23:51, Anonymous Vello, Aravete, Järvamaa said...

16.20
ei, see ei ole veel tipp.
Havai Wendre Road Racing Cup?
Vändrameeste Rattaralli?
Vändra Vänt 2016?
Vändra Vändameeste Võidusõit

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

> "...Priit aga ei tunnista kunagi, et ta ei tea jooksust tuhkagi ja et ta on jooksus läbipõrunud talent."
Aga kuidas ma saangi seda tunnistada, mis ei ole mingist otsast õige?...

Aitame siis blogiomaniku mälu värskendada. Allikaks tema enda blogikirjutised.
"Ma ei tea, kes need mustad jooksjad on ega tahagi teada"
"Maratonijooks pole õige jooks"
"10 000 m jooks on igav, tuleks OM-i programmist kõrvaldada"

Seed on vaid väike valik "jooksuasjatundja" ütlemistest. In his own words.

 
At 02:37, Anonymous Anonüümne said...

PP oleks millisel kohal siin? Transtar Temposari 2016, 3.etapp Aovere

http://www.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16573&RId=3028

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Tagasihoidlikult ennustades - esikolmes oleks Priit raudselt. Kui treeningutel ikka püss 40-50 km/h pidevalt paugub, siis asi oleks see võistlusel samasse auku panna?

Taavi

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Jooksuasjatundjad olid kohal: Jolanta Liepina 00:36:50 Peloton

A lõpetame selle teema, Priidul vist keps ei kannata ikkagi grupist vabas vees temporammu sõita. Eriti eilse tuulega - risk tuulega teelt välja sattuda ju kah.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Grupi rahulikult võttes eest ära uhada, 50 m, kui pärast treeningut jalg sirgu lastakse, siis täiega eest panna. See on Pulleritsu tase. Temposõit nõuab lihast.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Priidu argumentatsioon on ebapädev ja kui oleks sellise jutuga statistiuka arvestust tegemas, siis ilmselt läbi ei saaks!

Milles viga?
Nimelt Rattarallil osaleb ja lõpetab loomulikult esigrupis enamus Tour of Estonia ratturitest (ja nii igal aastal!). Samasugust lisandust oli ainult korra Rattamaratonil, kui selle raames mängiti välja kontinendi meistri tiitlit.
Nii et võtame rahulikult 90 kuni 100 kohta vähemaks ja siis?

Lisaks veel täpsustus - rattasõidud on selle pärast suurema meeste ülekaaluga, et seal on rohkem enda põlvi JOOKSUGA sandistanud alfaisaseid ...

Mart

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Mis te mehed kirete! Siin keegi ütles ju teile väga hästi, otse niplisse, et jookske 800 alla kahe minta, siis tulge nõudma, et Priit üldse teiesugustega võidu hakkaks sõitma. Mis tal on tõestada? Tema 1.55,9 on ikka kordades vingem tulemus kui teie eilse temposõidu 42 või 44 kilta tunnis. Ei usu või? No vaadake siis eelmise aasta naiste 800 maailma edetabelit. Seal jääb esimene Priidule alla rohkem kui sekundi. Sekund 800s - see on ikka kalendriga saamine! Aga kui teie hakkaksite oma temposõitu tegema maailma tippnaiste vastu, siis mina küll ei usu, et mõni teist isegi esikümnesse mahuks. Nohh, sepad, mis kostate?
(Full disclosure: olen Priidu tasemel poolmailer.)

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

12:15, ärge sellele Caster Semenya-lõhnalisele jutule rohkem peale võtke. Pealegi, kaks sõna: sandistatud liigesed

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas see 1.55,9 tuli vuntsiga või ilma?

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Hahaa, rattamehed said mult ikka kõvasti kodaraisse ,ega nad muidu kommentaariks nii lolli juttu poleks hakanud siin ajama.
12:15

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

12.15 ja 14.20 tekstid on kuidagi tuttava sõnastusega. Autor on aimatav.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Sellal kui te siin kisute mingi totratemposõidu pärast on tõeline titaanide võitlus alanud hoopis mujal. Vihjeks -- otsige kaebust nr 663. Nüüd läheb asi päris teravaks.

 
At 19:49, Blogger Iina said...

Hi it's me. I'll just make a few points clear:
1. I didn't say anything about being or not being tougher than Priit Pullerits. You came up with that all by yourself.
2. This was not about me, but about women's cycling in general.
3. You can think whatever you like about women's cycling, but please realize that not that that many share your opinion.
4. I really and truly appreciate you being 226th in Rattaralli. Must admit that it'd be very well for a girl :)
5. No hard feelings. See you in next year's Rattaralli! (hope you dare and didn't get too afraid of falling)

 
At 20:05, Blogger Priit Pullerits said...

Glad to hear from you! Now, out of Estonia and no Estonian any more, just plain English?...
1. Did I say anything about being tougher than Iina Lumiaho? I think you came up with that all by yourself.
2. Exactly. That's what I also say in my article.
3. Any data to confirm it? I can also say that not that many share your opinion about women's cycling (and I also do not have any data to confirm it, but I at least confess it).
4. Not a big deal for a man. But yes, a great result for a girl.
5. Absolutely none from me, too. Remember what I told you during a trainig run before rattaralli about that blog and its tone and postings and commetariat? But it's too early to talk about next year. No bike, no ralli.

Ja Eesti meestele, kes siin sõna võtavad: näete, soomlanna julgeb oma nime ja näoga siin rääkida, kiitus talle! Te ei suuda seda järele teha... What's wrong with you? Are you sissies? Iina, say them something, maybe they'll listen to you. Is it very difficult to let others know here who you actually are? Respect to you!

 
At 20:13, Anonymous Osmo Petteri, Greater Helsinki Area, Finland said...

Oh, dear Lina, you must know these Estonian bigmouths! Bloggers! Lots of empty chest thumping. But few have legs, b*llocks, to be exact - when it comes to real man-to-man shoot out (in TT, of course). Pullerits is good example. Not only in sports. Here in Helsinki Estonian IT companies are hiring Finnish programmers. Finnish guys are paid more than Estonians. Estonian women take note. 8)

 
At 20:24, Blogger Priit Pullerits said...

Stupid Osmo. Not Lina, but Iina. How can anyone take seriously a guy, who can't even write a lady's name correctly?! Shame on you!

 
At 22:17, Blogger soul said...

19 km ujumist, 900 km ratast ja 211 km jooksu ei ole distantsid, mida tavaline spordisõber ka nädalaga läbiks. Postimees uuris, kuidas treenib ultratriatleet Rait Ratasepp vaid paar päeva enne väljakutse algust. Vaata videot!

http://tervis.postimees.ee/3726401/ultrasportlane-rait-ratasepp-valmistub-ekstreemse-trenniga-1130-kilomeetri-labimiseks

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et Soome fraktsioon täieneb. Ohmu-Peetrist üksinda jääks natsioonist närune mulje.

 
At 00:29, Anonymous Osmo Petteri said...

You miss the point, Mr Pullerits
The Finnish man knows how to treat a lady! While the Estonian guy - there are two types, the "thinker", constantly spinning his delusional ideas, blogging, talking, etc - implementing nothing, then the gyproc guy, the white van guy, etc, he's got no culture at all, good at monotonous, repetitive simple work, driving a bus, mowing lawn, etc., soon to be replaced by robots, self-driving cars and similar sports - while these guys go into circles - and famously incompetent in treating ladies right, the Finnish guy earns real cash, much more than your poor fellows, so the extremely beautiful, but some what stupid Estonian woman isn't so stupid at all - she knows who IS THE REAL MAN.
Rrgrds,

 
At 07:37, Anonymous Anonüümne said...

Vanameistrilt täna Merit Kopliga väga hea lahkumisintervjuu.
Muuhulgas leiab sealt alljärgneva lõigu.

Pullerits: Millised on olnud kõige stressirohkemad olukorrad, mis meelde tulevad?

Kopli: Ilmselt ainuke olukord, mis ületas minu stressiläve, oli siis, kui Postimees kirjutas Andrus Veerpalu dopinguasjast. Peep Pahv ja Tuuli Koch said teada, et Veerpalu dopinguproov oli positiivne. Kontrollisime seda, olime täiesti kindlad, et allikad on õiged ja info on sada protsenti õige. Kui loo avaldasime, eitas suusaliit kõike kategooriliselt ja ütles, et Postimees valetab. See kestis umbes nädala. Kogu tolle aja oli Postimees kohutava rünnaku all.

Kõige traagilisem oli see, et kui suusaliit lõpuks vabandust palus ja ütles, et tegelikult oli Postimehel õigus, läksid lugejad ikkagi Postimehe, sõnumitooja vastu. Neile ei meeldinud see uudis, see šokeeris neid, ja mõned neist hakkasid vihkama Postimeest.

Stress, mis tookord tekkis, ei olnud enam hea. Arvan, et jäin siis väga palju vanemaks.

Ükskõik, kuidas olen toda olukorda tagantjärele analüüsinud, ei kahetse ma seda, mida tegime. Ajasime õiget asja ja tegime head ajakirjandust. Tegemist oli ikkagi olulise infoga, mida [rahval on õigus] teada. Kui oleksime selle loo maha vaikinud hirmus, et äkki lugejad lähevad meie vastu – see oleks olnud minu arust vale.

Öeldakse küll, et lugejaga ei tohi minna vastuollu. Aga kas peaksime olema nii konjunkturistlikud, et kirjutame ainult uudiseid, mis lugejatele meeldivad? Olen siiamaani uhke, et meil on toimetus, kes julges sellest juhtumist kirjutada. Kuigi see oli väga valus kogemus.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu pärast jäid inimesed vanemaks.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Finnish guy earn real cash and spit it out into the Thai prostitute.

 
At 11:01, Anonymous Seenior semiootik said...

You know, Osmo Petteri, for what Finnish men are famous in Estonia? No, not as programmers. They are famous for their unlimited drunkenness. Lots of them come to Estonia to drink, drink and drink. That's what you are good at.
And by the way, hardly any normal Estonian girl will hook up with a Finn whatever he earns. Come and ask about their reputation in Estonia.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

7:37 toob välja parima lõigu kogu intervjuust. Selles lõigus on väga palju karmi tõde. Aga küsime nii, et kas nõukogulik ühiskond oleks pidanud vastu ilma valetamiseta, ilustamiseta ja utoopiateta? Ei! Sama nähtus käib kaasas iga ühiskonna juures. Võtame meie siinsed kaaskommarid soomlased, kes näevad maailma läbi heaoluprillide ja ei suuda isegi oma rahvast oma enda maalt pärit arstidega ravida vaid impordivad tarku inimesi sisse endisest nõukariigist Eestist. Elu pole seal tasakaalus. Sommid on mugandunud ja pingutamisest loobunud. Nad on kaotanud oma Nokia, oma arstid ja lipitsevad järjekindlalt venelastega, tänu kelle tsaari armule nad üldse iseseisvusid. Aga need on sisejuhatava kõrvalteema väljapaistvad nüansid, millel võiks omakorda pikalt jahuda. Tulles tagasi soome ja norra suuskunnid kaotuse häbisse tagunud Veerpalu juhtumi juurde, siis Postimees käitus kui naiivitar kelle jaoks elu on ah ja ohh ning täitsa lill. See on kui peatoimetaja on ajaloo ja ühiskonna õppimise asemel süvenenud liiga pikalt keeleõpingutele ja grammatilistele reeglitele ning eirab kasutatavate süsteemide ebaregulaarsusi, mis teevad süsteemid inimestele talutavaks. Vaadake näiteks oma arvuti klavitauuri. Seal pole ühtegi teravat nurka. Kuigi süsteemi tehniliselt poleks mingit vajadust igasugstel nürinurkadel. Need ümarad nürinurgad onikkagi vajalikud selleks, et inimesed saaksid seda lihtsat vahendit inimlikult kasutada. Kahju kui Postimehe peatoimetaja pole tänaseni veel aru saanud, et aegajalt tulebki nurgad maha lihvida, et mitte vigastada inimesi. Sama probleem oli ju ka Andruse juhtumil, kus paremal juhul räägiti ainult venelaste dopingupattudest ja jäeti sinnamaani täielikult käsitlemata pehmostunud lääneühiskonna normaalsus dopingu kasutamisel ning medalitesaju vormistamisel ning lasti täiesti auklikuks kohalik spordielu. Ütleme nii, et see oli hullunud peatoimetaja poolt vesinikupommi detoneerimise nupule vajutamine. Sellised inimesed peavad olema reaalse elu mastaapsetest otsuste langetamisest nii kaugel kui võimalik. Neil on koht ühiskonnas piiratud ringkonnas targutajatena, kuid Eesti ühiskonna arengut puudutavates küsimustes puudub sellistel inimestel suure pildi nägemise võime ja sellega kaasnev vastutustunne. Loomulikult on selline nomenklatuur sobilik täitma suurideoloogiate kohaliku elu mahatampimise vaevarikast tööd ning maailma kõikide rahvaste koondamisel ühtse ideoloogia alla on selline töö ka hädavajalik, kuid sellise tööga kaasnevad nendele käpiknukkudele nende poolt teenitud tagajärjed. See on paratamatus. Võib-olla kompenseerib seda paratamatust võimul olijate poolne soosing. Kui aga okas jääb ikkagi hinge, siis järelikult on tehtud oma elus valed valikud!

 
At 11:45, Anonymous Run 3 said...

great post. i like it. feeling great when reading your post .
Run 3 | Stick Run 2

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Kõik teised lihvigu aga nurki ümaramaks, Veerpalu selle peale naerab pihku.

 
At 13:36, Anonymous Osmo, Töölö, Finland said...

11:01
You're very right. When it comes to drink, we drink hard. Probably the hardest drinking nation on Earth. Even the Irish accept it. (You, the Estonian guys, don't even come close). But, you see, when we work, we also work hard. And when we play ice hockey - we play hard too! Even beating the Russians. You know the Russians, right?

 
At 11:27, Blogger Unknown said...

JIANBIN0704
adidas wings
iphone case uk
coach outlet
ralph lauren uk
ray ban sunglasses
christian louboutin online
air max 90
louis vuitton pas cher
fitflop clearance
links of london
beats by dr dre
jordan shoes 2015
calvin klein underwear
prada outlet online
beats by dre
swarovski crystal
replica watches
coach outlet
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
futbol baratas
fitflops sale
michael kors handbags
juicy couture tracksuit
lululemon outlet
asics
kate spade handbags
air max 2015
longchamp outlet online
tiffany and co
polo ralph lauren
ferragamo shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht