esmaspäev, mai 16, 2016

Pullerits: Kes tuleb nädalavahetusel lahingut andma?

Eile, pühapäeval, sain lõpuks 50 km/h kätte. Vähemalt kilomeetriks. Täpselt seda Endomondo näitaski: 24. kilomeetri keskmine kiirus 50,00 km/h. Juveliiri töö, kas pole? Kokku 35,4 km keskmise kiirusega ligi 35 km/h (tegelikult oli keskmine kiirus suurem, arvestades Endomondo käivitamise ja peatamisega ning samuti linnasõidul seisakutega kaduvat aega, aga las see olla...). Enne seda, laupäeval, tegin kümmekond lühikest, kuid teravat kiirendust vastu tuult. Nüüd peaks aitama, sest kõik, mis lisaks teha, ei aita enam seisu paremaks muuta, vaid pigem halvemaks.

Kindlasti huvitab enamikku, milline on kevadine üldkilometraaž. Ei ole sellele kunagi spetsiaalset rõhku pannud. Aprilli algul, nagu teate, sõitsin Utah’s Moabi kandis maastikurattaga 16 päeva jooksul 733 km. Pole põrmugi palju. Aga see näitaja omandab hoopis teise värvingu, kui lisada, et nonde kilomeetrite läbimiseks kulus ühtekokku vaid üheksa minutit vähem kui sada tundi. Ligi sada treeningtundi veidi rohkem kui kahe nädalaga – kas mõned profid ka nii kõvasti treenivad? Ega vist. Olen kuulnud, et suusatajad treenivad ettevalmistusperioodil maksimaalselt 85-90 tundi kuus. Seega siis kaks korda vähem, kui ma Moabi päevil.

Järgneva nelja nädalaga pärast Moabist naasmist olen maanteel sõitnud 723,4 km. Niisiis on kevadine rattakilometraaž 1456,4 km. Usun, et enamikul konkurentidel on see näitaja poole suurem. On nad seetõttu minust ka poole paremad? Saame näha.

Esimene võistlus kellegi seisust ülevaate saamiseks on selle nädala laupäeval Jõgeva rattaralli. See on hea ja huvitava rajaga võistlus. Kolm tiiru Kuremaa-Palamuse-Kaarepere-Palamuse-Kuremaa ligi 30 km pikkusel ringil, kuhu jääb kaks Eesti oludes karmi tõusu, mis võtavad paljusid kangutama; tuultele avatud lõigud üle põldude, kus on oluline positsioonivalik. Neis oludes laguneb suur grupp kiiresti. Mullu läksin esimestega kaasa, aga enne Kuremaa poole keeramist tuli vahe sisse; metsa vahel tõmbasin selle kinni, aga just siis, kui järele sain, kiirendasid liidrid taas ning läinud nad olidki. Pärast Kuremaad tuli umbes kümnene punt, aga avatud väljal ei saanud küljetuules nende seas head positisiooni ning tuli oodata järgmist seltskonda. Või kaks või kolm aastat tagasi, kui püsisin suures grupis Palamuseni, aga raja esimesel karmil tõusul, kui olin grupi lõpus – milline viga! –, jäin teiste taha kinni, kaotasin kiirust ja inertsi ning kui üles jõudsin, olid eesmised nähtamatusse kaugusse kadunud.

Kindlasti lõhutakse suur grupp ka seekord üsna kiiresti tükkideks. Registreerunud on näiteks Cofidise proff Gert Jõeäär, Priit Salumäe Hawaii Expressist, Pelotonist Kalev Ints, samuti Priit Kasenõmm, Tiit Orlovski, Arvi Suurpere, Kristjan Savisikk jt. Et tegemist ei ole kerge võistlusega, näitab see, et 50,5 km pikkusele matkasõidule on registreerunuid seni märgatavalt rohkem kui 110 km pikkusele põhisõidule.

Kes tuleb veel lahingut andma?

Foto 1: Eraldistardist sõit Giro d'Italial. Foto autor: LaPresse/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits Utah's Dome Plateau'l. Foto: Priit Pullerits
Foto 3: Itaallane Gianluca Brambilla tegemas laupäeval soolosõitu Giro d'Italia etapivõidu poole. Foto autor: AP/Scanpix

33 Kommentaarid:

At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan et päev hiljem 22.05 Elva Filter Maanteekarikasarjale on paar korda rohkem registreerunuid?

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

et siis kuskil 6,5h päevas? Mugavussport nagu rattasport on..ka proffid teevad selliseid tsükleid. Harrastajale on see räige, mina sellist vastu ei peaks. Proovisin 3-4h. päevi 9 päeva järjest..jaksasin..aga läks veidraks.
Pullerits on kõik nii äksi täis ajanud et hakkab varsti maantee sõit meenutama Mercxi aegu, kus keegi ise enam ei melnud vaid vaatasid terve päeva mida äss ette võtab ja käitusid siis ise vastavalt.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütleks, et Mercx on siinkohal lausa könn, vaadake mitu kehtivat MR-dt vanameistril on.

 
At 16:47, Anonymous Martin, tudeng said...

Mehed. ma käisin vahepeal seminaris (hea seminar oli, Linna Priimägi on ületamatu, vähemalt Tallinna-Tartu ruumis). Aga vaatan, et siin blogis on kõik endiselt vanaviisi. Blogipidaja kribab, keegi nagu kommenteeriks ka. Arengut aga pole.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Martin-poja, areng käib üle sinu pea.
Sina istu aga vagusi loengus ja õpi, õpi, õpi.

 
At 19:14, Anonymous warrior said...

...vaatan, et siin blogis on kõik endiselt vanaviisi. Blogipidaja kribab, Martin nagu kommenteeriks ka... arengut aga pole.

PP, kelle poolt või vastu seda lahingut siis anda tuleb? Kas puuodad ja kivikirved või tuleb Maksim läikima lüüa? https://et.wikipedia.org/wiki/PM_M1910

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas Zakarini 2 maokat + 1 tehniline jebla TT-l võis Taaramäe plaane homset ja edasisi etappe silmas pidades ebasoodsalt mõjutada. Ilmselt mitte, puhas sõit oleks tähendanud, et kogu punasärklaste mansa oleks Maglia rosa't kaitsnud. Nüüd, mil Vaderil on parimatele ajalist kaotust veelgi lisandunud ning senine liider põrutustest toibub (arvan, et alles peale siledamaa etappe saame sotti asja tõsidusest), siis on ehk atrõõviks parim võimalik seis?
Sama ka Kangerti osas, sitsiillane ja taanlane panevad GC-le; Scarponi on mägedes peamine abi. Seega, pangu Astana kah meie mees atrõõvi. Jälgime mängu.

 
At 21:33, Blogger Priit Pullerits said...

Seda, et arengut pole, saab väita vaid loengus konutav tudeng. Teised teevad tööd. Nt täna üle 70 km, sellest osa karussell, kus pealik kamandas tempo 45 km/h peale. Et see ei arenda või. Lõpuks tõmbas soomlanna üle Emajõe uue silla nii, et hea oli, et enamik mehi oli seks ajaks jala sirgu lasknud ja koju keeranud. Ei nad oleks suutnud kaasa minna. Ma läksin. Aga pingutama pidin. Kuid nii areng tulebki. Mitte suu ammuli Linnarit kuulates.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit, avalikusta oma kaardid Endomondos. Või see on saladus? Teised kindlasti tahavad sinuga võidu teha ja siis võrrelda oma tulemusi sinu omadega. Priit ei taha eraldistrardi võistlustel osaleda. Aga milleks peakski? Saab ju ka omapäi võistelda. Endomondo ju ei valeta. Kui just paus nuppu seal ei kasuta. Aga spordimehed ju sohki ei tee. Tartu kandis võiks olla mingi 3-4 rada 30-40 kilomeetrised, seal oleks ju väga põnev üksteise võidu rekordeid teha ja siis saaksid kõik siin blogis kiitlemas käia, kes kui tugeva sõidu tegi :)

 
At 00:24, Anonymous Martin said...

Vaimne areng, mehed! Ratast kedrata te oskate, selles ma ei kahtle. Eriti kinni on blogiomanik ise. Ühed ja samad teemad korduvad, mõttekäigud, väljendid - kõik on sama!

 
At 01:18, Anonymous Anonüümne said...

Martin, ole hää ja kõnele, miks too Tallinna kooli õppejõu artikkel või loeng vaimusust pakkus, pelgalt õhkamisest jääb väheks. Tuleb argumenteerida, kool lõpeb ju peagi.

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas käid ka vihmaga sõitmas?

 
At 09:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ei. Sest ohud ja riskid, nagu kukkumine ja külmetamine, kaaluvad kasu üles. Ja see pole ka mingi lõbu. Rattasõidus on meelelahutuslik aspekt väga oluline, aga see pole mõnu, kui asfaldilt vett suhu pritsib. Taaramäe hakkas ükskord selle peale koguni oksendama.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Lahe namedropping kogu aeg.

 
At 14:19, Anonymous Risto M. said...

http://tartu.postimees.ee/3695617/priit-pullerits-kes-toob-kulla

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna Martiinad ja teised, kas tulete rattavõistluse ajaks Jõgeval joonele või jah?

 
At 18:58, Blogger Priit Pullerits said...

Ja teile teadmiseks, et Jaan Kirsipuu pani ka end Jõgeva rattarallile just kirja. Ta oli palunud mulle edasi öelda, edastas Postimehe spordireporter, et mina pean hakkama Jõgeval tempot tegema. Aga kuidas? Palun nüüd tarkade nõu!

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

See on suhteliselt lihtne: lähed grupi ette ja vead. Nii kiiresti, et teised sinust mööda ei sõida.

Taavi

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Eestlastest parimana lõpetas Tanel Kangert (Astana) etapi 41. kohal, kaotades liidrile 4.29. Rein Taaramäe (Katjuša) sai 87. koha, finišeerides võitjast 23 minutit ja 20 sekundit hiljem.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Nii Priit aitab! Praegu ajakirjanikud laulavad jooksusõbra Aarne saates, et ajakirjanikud ongi pealiskaudsed lohed, kes ei jaga matsu ja laulavad valitsuse laulu, et omada usaldusväärseid allikaid. Head ajakirjanikud ostetakse lihtsalt tissi otsa. Priit pole kuhugi tissi otsa siiani saanud. Järeldus on, et ei ole tegu hea tippajakirjanikuga. Ajakirjandus on alarahastatud sõnnikuhunnik, kus sumisevad ainult porikärbsed. On sul mingitki inimlikku õigustust oma ameti kohta, peale selle, et Ameerikas on vaja käia ja süüa on kah vaja?

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Jassi nõust paremat pole, ja seda te taete isegi, sest ega teist grupifinišis asja pole - surutakse king-kongide poolt ära. Nii et selleks, et sõidust lusti saada, kupatage küngastel, sõitke pundil hetkeks eest, võitke vaid teile endale teada vahefinišeid.

Jah, need ajad ei ole veel kaugel, kui jalg veel kandis, kus te saite uljalt raporteerida oma kuulsast lõpukiirendusest. Me kõik teame, kuidas te Pärtlile ärtust tegite, sõites igati reeglitele vastavalt ta suusaotstest üle, põhjustades vastases moraalse lagunemise, šoki.

See oli siis, tuleb kohaneda.

 
At 21:50, Anonymous Martin said...

Jalgratas on roostes ja kett on lõtv, pole mõtet Jõgevale tulla. Tilgakujulist kiivrit nagu hr Pulleritsul ka pole. Piletiraha ka eriti pole. Aga Kultuurikatla juures saab nüüd rentida TASUTA! rattaid. Sõidan sellega Kalamajja ja Narva mnt TLÜsse Linnar Priimägi loengusse ja igale poole. Juhhei! Provintsilinnas Tartus teil rottidel sellist pole.

 
At 22:22, Blogger Priit Pullerits said...

Kui ma siin veel kuulen kultkatlast ja kalamajast vms, mis seostub kas või kaude hipsteritega, siis saate disklaffi. Mina määran ja edasi pole kuskile kaevata, siin pole mingit CASi.

Aga 21:31-lt head soovitused. Tänan.

Kes need Rannamäe saates mu ametit mustasid? Kandke ette, õiendame arved!

 
At 22:39, Anonymous --M. said...

Hr Pullerits
Linnar Priimägi http://www.delfi.ee/teemalehed/linnar-priimagi väitis Delfis (14.05.2016), et meie ajakirjanikud tegelevad "ajakirjandusliku käsikiimlusega" - teemat pole, siis kutsutakse vaime välja, et seejärel nendega sõnuvahutades võidelda. Ei tea, kas ja keda konkreetselt dotsent Priimägi silmas pidas, hr Priimägi on erakordselt suure üldistusvõimega mõtleja. Nii või teisiti, pall on teie poolel, hr Pullerits! ;)

 
At 23:21, Anonymous Martins, Latvia said...

PP küsib tarkade nõu? Ükski normaaalne tark siin blogis oma nime all ei esine, vältimaks enda kompromiteerimist! Ebanormaalsed targad aga peremees kustutab! Kelle nõu ta siis ootab? Või taas lihtsalt klikijanune intriig?

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Kes olid saates? Kogu ajakirjanduse ja PR koorekiht. Kõik ladusid ühte auku. Ajakirjandus on zombi. Ja kui saatejuhi remark väljaarvata siis punkti pani Rebane.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

http://etv.err.ee/v/paevakajasaated/vabariigi_kodanikud/saated/62eea971-7d85-4f56-9ade-560a01ae08b7/vabariigi-kodanikud

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

"Kes olid saates? Kogu ajakirjanduse ja PR koorekiht."

Siin ei ole võimalik teisiti kommenteerida, kui et 23:42 on suuremat sorti naljamees...
Võiks mõelda oma šõuga ülesastumisele.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

11:09 vist ei tea, et ainuke koorekiht on ERR. Ülejäänud on Priidu taolised porikad.

 
At 07:58, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
lululemon outlet
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses sale
michael kors handbags
louis vuitton outlet
mulberry handbags
ray ban sunglasses
ralph lauren
cartier watches
20170214lck

 
At 11:30, Blogger Unknown said...

hollister clothing
nike huarache
instyler max 2
replica rolex
michael kors handbags
jordan shoes
nike trainers
nike outlet
michael kors uk
pandora outlet

 
At 10:24, Blogger raybanoutlet001 said...

christian louboutin shoes
nike air huarache
cheap basketball shoes
yeezy boost 350 white
cheap ray ban sunglasses
supra shoes sale
los angeles lakers
cheap nike shoes
instyler max 2
coach
2017.3.29

 
At 05:55, Blogger Unknown said...

jordan retro
nike mercurial vapor
retro jordans
yeezy shoes
christian louboutin shoes
hermes belt
yeezy shoes
lebron shoes
nike huarache
nike roshe one

 

Postita kommentaar

<< Esileht