kolmapäev, mai 18, 2016

Pullerits: Kes tahab näha kaameradebüüti ratta seljas?

Aitab jutust. Öeldakse ju, et üks pilt räägib rohkem kui sada või tuhat sõna. Ja kui palju võiks veel rääkida liikuv pilt! Kirjutatud küll, nüüd aeg midagi näidata.

Lõikasin ja kleepisin GoPro Studios kokku mõned videolõigud Moabi rattaseikluse kõige esimese päeva kõige esimeselt kahelt rajalt, Maverick ja North 40 (fotol paremal nende radade algus). Tulemust näete, kui klikite SIIA. Vaatamisel pidage silmas, et tegemist on minu kõige esimeste minutitega Moabis ratta sadulas, millest tulenevad ka mitmed algaja vead ja ebakindlus. Olgu lisatud, et tehniliselt ja füüsiliselt on tegemist väga lihtsate radadega, nii et nende põhjal ärge Moabi olude kohta küll midagi järeldama hakake. Alustasin nimme kergetel radadel, et sealse maastikuga harjuda. Liiati oli see mu selle kevade üldse esimene rattasõit.

Head vaatamist! Eks edaspidi lisan ka järgmisi ja luban, et palju huvitavama maastikuga videosid.

45 Kommentaarid:

At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Moraal - ärge ostke GoPro stuffi. Youtubes oleks võinud vähemalt stabilisaatoriga selle klipi ära siluda. Oleks midagigi vaadata. Või annaks siis vähemalt CC litsentsiga teistel seda videot kasutada, siis saaks talgu korras seda redigeerida.

 
At 15:07, Blogger Priit Pullerits said...

Kuna ma ei ole igas asjas asjatundja, siis küsiks eelmiselt või kellelt iganes, kes IT-d minust oluliselt rohkem tunneb, et kuidas seal stabilisaatoriga üle käia ja kuidas seal saab CC litsentsiga asja siluda. Mis mul selle vastu saab olla, kui asjatundjad asja parandavad!

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Lähed Videohalduris oma video "Muuda" menüü valikusse ja valid "täiustused". Avanevas aknas ütled "stabiliseeri" ja "salvesta". Kõik muu teeb juba Youtube ise mõistliku aja jooksul ;) Juhul kui paned "Teave ja seaded" valikust avanevas aknas "Täpsemad seaded" tabilt "Litsentsi ja õiguste omanikuõiguse" valikust "Creative Commons - autorile viitamine" litsentsivaliku ja salvestad muudatused, siis saavad teised seda videot kasutada oma video tegemisel ja nt sinu eest asja kompaktsemaks mudida.

 
At 16:15, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 15:57, väga asjatundlik nõu. Samas on mul hea teatada, et väikse otsimisega leidsin ise ka selle stabiliseerimise üles ning praegu YouTube'i meeskond tegeleb sellega palehigis. Ma näen, et neil on raske, protsendid, kui palju tehtud, kasvavad aeglaselt, aga siiski kasvavad. Peagi saab seda kõike siis juba heas töötluses näha. Aga ma ei oleks ise stabiliseerimise peale tulnud, kui siin esimene kommenteerija poleks sellele osutanud. Nii et veel kord siiras ja suur tänu talle!

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Jah, 15:51, tehniliselt on asi lihtne, aga kui ma ka mõned aastad tagasi seda stabiliseeri funktsiooni YouTube-s kasutasin, siis saadud tulemus oli kuidagi liiga imelik.
Pilt hüples jätkuvalt peaaegu sama palju kui originaalis, ainult oli muutunud udusemaks ja kohati nagu aegluubis oli voog.
Palju puudu ei jäänud, et oleksin arvutiga mõnd käepärast objekti visanud ja tegin undo. Sai siiski parem tagasi.

Aga võib-olla on vahepealse ajaga tarkvara täiustatud ja nüüd juba kannataks ka "stabiliseerituna" vaadata.
Priidul hea võimalus katsejäneseks hakata ja meil hinnata.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

16:22 jutt selle funktsionaalsuse ajaloost vastab tõele. Koduses masinas kasutatud vabavara tegi sama töö ära hoopis meisterlikumalt. Nüüd aga on aeg läinud edasi ja ka Youtube areneb.

 
At 16:34, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, YouTube'il on vist jõud 90 protsendi peal otsa saanud? 70-lt 90-ni läks päris hea tempoga, aga see viimane 10 protsenti ei tule kuidagi ära. Asi umbes?

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Kogu maailm ripub YouTube'i küljes. Et protsessid võtavad vahel tunde, on vist paratamatu.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

No äge.
Sisemisi tõrkeid arusaamiga tekitab aga asjaolu, et sa näiteks pead tehnilist maastikusõitu vastikuks ja ebameeldivaks. Ei treeni maastikul ega võistle tehnilisematel sõitudel. Ja siis järsku Moab.
Et kõrbe ma vihkan, aga kui saaks kuule minna, siis oleks käpp ?
Onks niin?

B-to

 
At 17:05, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Master, palju on muutunud, väga palju. Moab pani mind MTB-sõitu hoopis teistmoodi nägema ja tundma ja hindama. Kuid tõsi on see, et MTB-sõidu hindamiseks peab olema Moabis. Eestis see tõesti ei paelu, ja palun mitte võtta seda ülbamise või üleolekuna. Võib-olla ka Moabis, kui pandaks võistlema, saadaksin MTB-sõidu kuu peale. Aga seal on just loodus see, mis võlub. Seal ei olnud kuskile kiiret. Kusjuures sel rajal sel videol, lp Master, on loodus väga niru ja üksluine. Paremad kohad tulevad järgmistel videotel, kui saan edaspidi aega nonde kallal ka jännata. Vähemasti nüüd olen saanud mingi oskuse kätte, kuidas GoPro asjadega jukerdada, kuigi palju on veel õppida.
Aga kas sul tekkis mingigi Utah-MTB tahtmine?

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Ülikõva Kaidi

http://sport.postimees.ee/3698755/ametlik-kinnitus-eesti-olumpiakoondis-sai-uhe-liikme-juurde

 
At 22:13, Anonymous Martin, imagoloogiatudeng, Linnar Priimägi õpilane said...

Hr Pullerits,
te teete taas imagoloogilise prohmaka. Keda huvitab see Gpro? See videoga jukerdamine ei huvita mitte kedagi. Tehnikafriike? - Nemad ratast ei sõida. Kaamel ratta seljas. Blogi ja Tartu Postimehe kuukolumnid - see on teie areaal.

 
At 22:39, Blogger barutoson said...

Kui mind saaks teleportida, siis valiksin FS rattaga Põhja-Rootsi hilissügisese Kebnekaise kandi Kungsledeni, kus olen kordi käinud matkamas, aga mitte veel rattaga. Kerge seljakotiga kuni 10 päeva oleks ahvatlev. Moabi võib ka, teise valikuna teleportides, reaalsuses aga rahafilter suunaks ilmselt lähemal alternatiividele.
B-to

 
At 07:21, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd palun teie hinnangut. YouTube nägi eile õhtul ja siis ka öö otsa vaeva, et stabilisaatoriga pilti stabiliseerida. Kas nüüd sai parem?

Jah, pilt on märgatavalt stabiilsem. Minu meelest teravuses kaotanud ei ole. Aga realistlikkuses küll. Ega see rada seal nii sile küll ei olnud, nagu videol nüüd paistab. Ja nagu iga parandus ei ole kõrvaltoimeta, siis küllap märkate, et pilt on muutunud äärtest ujuvaks, "mullitavaks", lainetavaks. Kas pildi stabiliseerimine kaalub üles selle lisaefekti?

Ja huvitav, et esimesed ligi 10 sekundit on pilt ikka veel hüplik, alles sealt peale läheb stabiilsemaks. Stabiliseerumist toob esile ka see, et lisatud kirjad hakkavad hüplema - eriti on seda näha lõpukaadrites.

Niisiis, hinnang tehtule? Kas tasus ära?

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Igatahes, hea töö. Kui tundub, et pilt liiga vähe raputab, siis suleb pleieris kiirust duubeldada. Tegelikult just selles point oligi, et tavakiirusel on tegu mõttetu venimisega, aga kui nüüd kiirust juurde wrapida, siis on tegemist super taiesega. Lainetamise probleem tekib peamiselt kaamera loksumisest telje suhtes ja GoPro läätsede kalasilma efektist ning rollingshutterist. Kuigi viimase mõju on märgatavalt väiksem. Raudselt häirib see lainetamine vähem, kui samalaadne kaameraväristamine. Juhul kui kirjad lisada juurde Youtubes, siis oleks ka esimesed ja lõpukaadrid OK. Aga ütleme nii, et siit on hea edasi minna. Järgmine kord kui ekspeditsioonile lähed ja tahad seda rahvale ka jagada siis igati bro investeering oleks kaamera elektrooniline stabilisaator, mis siluks juba sõidu ajal suurema jama ära ja pärast oleks vaja ainult siluda.

 
At 10:48, Anonymous Kärna Ärni said...

PP, tellisin GP väljaantava olümpiaraamatu ära, kas Teie ka seal kaasautor olete?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Videol on kiirusega 1.5 PP kommentaar väga hea - vanameistri jutt jookseb hästi.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Lainetamine ei meeldi, enne oli parem.

 
At 13:35, Blogger Priit Pullerits said...

Mis küsimus see on, Kärna Ärni! No milline Eesti olümpiaraamat on sel sajandil välja antud ilma minu panuseta? Kes teab?

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Lainetas ka enne aga suur osa jäi ropu värina tõttu vähem tajutavaks.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Väga smoothiks pole mõtet sõitu ega videot teha.
Õpi siit.
https://youtu.be/m65bE_DeWao
B-to

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Eino täiesti segased, sellisel rajal kiirus kuni 64km/h, hüpped 16m, pulss 196 jne. Eksimisruumi nagu ei jäeta...
Ja tüdrukus oli veel eriti palju sisu.

Hea video, thanks Baruto.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Nagu näha B videos, et raja väristavad omadused tulevad geniaalselt hästi välja just rinnakaameraga. Samas saab sellega pildi maarotile sobilikult tasaseks, mis lubab peale raja ka ümbrusele mõnusa pilgu heita.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, lõpetage ära see värinajutt. See värin ei sega mitte kedagi. Lainetamine on ebaloomulik, värdjalik.

 
At 16:51, Blogger Priit Pullerits said...

Tegelikult on uus, värinata pilt siiski ju parem ja jälgitavam. Ega te nagunii tea, kuidas seal raputas, teistele, kes ise sõitnud pole, on sujuvam pilt kindlasti sisukam ja seeditavam. Kas pole nii? Aga mis trikke ja nippe veel saab teha?

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea video! Tähtsad õpetussõnad järgmiseks aastaks - pidurid on kiiruse surm!

Enamik sujuvad kivideta allatõuse võiks julgelt hooga läbi lasta

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Millal Pullerits Moabi tagasi läheb?

Kilvamehed, mitmes kord see siis oleks?

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Võhmameestele pilt sellest "allamäe" plikast

https://fi.pinterest.com/pin/474918723181555462/

 
At 18:57, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küsimus, 18:42. Pakun, et kuues.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

See Youtube'i stabiliseerimine on siiski porno, vähemalt minu silmale.
Niiöelda stabiliseeritud pilt annab sellise efekti, et Priit sõidaks nagu lainetava vee peal, ainult veepinnaks pole mitte sinine vesi, vaid hallikaspunane kivipind.
Paras sürr vaatepilt...

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võta mõistus pähe, tee undo. Oled nüüd selle esimese heasoovija meelevallas?

 
At 23:12, Blogger Priit Pullerits said...

Mis oleks, kui selgitaks ja näitlikustaks teile homme, kuidas grupisõidus, kui oled maha jäänud, grupp kätte saada ning seal siis õige positsioon valida, et mitte end tühjaks rabada, vaid just targalt ja säästlikult sõita?

 
At 02:10, Anonymous Martin said...

Оставьте, Пуллеритс,
te ei ole Peter Sagan.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Martin Siimovitš Sorokinõtš äpardus koha ja võrdlusega. Argine värk.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Martin, lisatud video on elus näide füüsikaseadustest - Sagan 73kg vs Pantano 61kg.

 
At 03:32, Blogger chenlina said...

louis vuitton handbags
los angeles clippers jerseys
oakley sunglasses
adidas outlet
retro jordans
chaussures christian louboutin
timberland boots
ugg boots clearance
uggs outlet
michael kors outlet
chenlina20161007

 
At 08:32, Blogger Unknown said...

Kyrie Irving Jerseys
Kevin Durant Jerseys
Klay Thompson Jerseys
Russell Westbrook Jerseys
Derrick Rose Jerseys
James Harden Jerseys
Jimmy Butler Jerseys
Paul George Jerseys
Carmelo Anthony Jerseys
Chris Paul Jerseys
Golden State Warriors Jerseys
Kobe Bryant Jerseys
Joel Embiid Jerseys
Ben Simmons Jerseys
Anthony Davis Jerseys
Kristaps Porzingis Jerseys
Chicago Bulls Jerseys
Golden State Warriors Jerseys
Cleveland Cavaliers Jerseys
New York Knicks Jerseys
Oklahoma City Thunder Jerseys
San Antonio Spurs Jerseys
L.A. Clippers Jerseys
Boston Celtics Jerseys
Moncler Kids
Moncler Men
Canada Goose Womens

 
At 12:30, Blogger chenlili said...

ugg outlet
coach factory outlet
tiffany and co
canada goose outlet
polo shirts
uggs on sale
cheap rolex watches
ugg outlet
adidas yeezy
ray ban sunglasses
hzx20161226

 
At 07:54, Blogger Unknown said...

louis vuitton
tory burch outlet
fitflops
cheap jerseys wholesale
oakley sunglasses
gucci outlet
ralph lauren pas cher
ray ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags sale
20170214lck

 
At 18:17, Blogger Unknown said...

oakley sunglasses outlet
canada goose uk
nmd adidas
canada goose outlet
rayban
coach factory outlet
yeezy boost 350
michael kors outlet clearance
doudoune moncler
christian louboutin
20170217caiyan

 
At 04:33, Blogger Unknown said...

lebron james shoes
pandora bracelet
nike air max 2018
longchamp handbags
dior sunglasses
jordan shoes
adidas outlet online
nike roshe run
jordan retro
lebron 14

 
At 11:07, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
pandora jewelry
christian louboutin shoes
adidas outlet online
nike factory
ralph lauren outlet
moncler outlet
air max 90
tn pas cher
canada goose jackets
louboutin shoes

 
At 07:46, Blogger Unknown said...

off-white
nike air max
links of london
kobe 9
john wall shoes
air force ones
air max 90
balenciaga
yeezy boost 350
michael kors purses

 
At 06:03, Blogger Unknown said...

www0912

golden goose
ugg outlet boots
bottega veneta
kate spade outlet
canada goose outlet
pandora charms
superdry uk
ralph lauren polo
off white shoes
mlb jerseys


 
At 04:33, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike huarache
coach factory outlet
hermes belt
true religion jeans
nike clothing
clarks shoes
true religion jeans outlet
coach outlet
off white shoes
michael kors outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht