esmaspäev, veebruar 15, 2016

Pullerits: Mis trikke õpetas mulle kuulus ja kaunis olümpiafavoriit?

SISSEKANDE LÕPPU LISATUD SUURE SPORTLASE TÄNU!
Te ei hakka ju kuulsale sportlasele, kes võitnud tiitlivõistlustel rohkem medaleid kui ükskõik milline Eesti sportlane, esitama rutiinset küsimust, et mis eesmärkidega ta Eestisse saabus ja kuidas edeneb ettevalmistus olümpiaks. See tüütaks teda. Mõtlesin, et küsiksin alustuseks hoopis nii, pidades silmas ala spetsiifikat: kas ta võtab võistlustele sõites oma toidu kaasa?

Ukraina iluvõimleja Anna Rizatdinova (fotodel ülal ja all), Rio olümpia üks favoriite, oli selleks ajaks, kui ta minuga kohtus, maganud vaevalt neli tundi. Ta saabus öösel Tallinnast bussiga, heitis pärast kella kolme magama ja tõusis enne kella kaheksat. Sellegipoolest tuli ta mu küsimusega hoogsalt kaasa.

«Ei, ei võta kaasa. Sööme seda, mida hotellides antakse. Ega hommikusöögiks palju vaja ole. Veidi sööme õhtust ka, aga lõunat peaaegu üldse ei söö. Pool kruusikest teed võtame. Peame end kaaluma mitu korda päevas. Jälgime oma välimust, seetõttu proovime vähe süüa.»

Kas see organismile halvasti ei mõju, avaldasin imestust.

«Ei. Me ju ikkagi sööme, aga väikestes kogustes. Ma võin süüa tordi viilu, aga ma ei saa endale lubada kahte viilu. Ja ei saa lubada süüa tervet tahvlit šokolaadi, võib-olla tüki või kaks. Ma pean minema vaibale [esinema] ja siis paistab šokolaaditahvel kohe välja.»

Kas enda piiramine stressi ei tekita, hoidsin järjekordse küsimusega teda jutusoonel.

«Ei, ma olen sellega harjunud. Tegelen iluvõimlemisega viiendast eluaastast, kokku juba 17 aastat. Paljusid asju ei pane enam tähelegi, näiteks distsiplin tuleb iseenesest: ise jälgin ennast, mul on alati kaal kaasas, kaalun ennast ise nii hommikul kui õhtul. Nii kui olen söönud või kui hommikul tõusen, astun kaalu peale. Ma ei mõtle isegi sellele, iseenesest teen seda.»

Nipp seisneb selles – ja selle peale «mäng» käibki –, kuidas panna inimene, keda elus esimest korda näed, siiralt ja usaldavalt rääkima. Selleks tuleb viisakat huvi tunda tema isiku vastu, mitte hakata rääkima tema tegemistest ja saavutustest. Edasine, pärast kahte-kolme sissejuhatavat minutit, läheb siis juba kergelt. Siis võib küsida ka otse, näiteks, kas järgmise, Tokyo olümpia ajal on ta juba liiga vana, 27 (tavaelus on see ju väike vanus).

«27-aastaselt on, jah, olümpial raskem. Aga ausalt öeldes ei lase ma endale isegi ligi mõtet, et Rios võib miski ebaõnnestuda. Ma tean, et töö ja usk endasse, usk võitu – see toob edu. Seepärast treenin praegu kõvasti, kella üheksast hommikul kuni seitsme-kaheksani õhtul. Poolteist-kaks tundi on vahepeal puhkus. Ja nii kuus päeva nädalas. Praegu [treeningperioodil] on vaja endast kõik pühendada spordile, edasi [olümpia ajal] on siis juba lihtsam.»

Mul on olnud üksjagu palju traumasid, mistõttu uurisin, kas Annal samuti.

«Jah, on küll. Spordis ei saa ilma traumadeta. Mul oli kõige raskem trauma 2012 või 2011, kui olid pöiaprobleemid. Ma ei saanud üldse treenida ega harjutusi teha. Tänu arstidele sain nii palju terveks, et sain siiski esineda. Kui tulin vaibale, aitas pealtvaatajate poolehoid nii palju, et unustasin valu ja kõik muu. Olin hetkes sees, lahustusin selles. Pärast, kui platsilt ära tulin, sain aru, kui valus jalal ikkagi on – naasin maa peale. Aja jooksul sai kõik siiski korda. Muidugi teeb kogu aeg miski valu, aga see on teisejärguline. Peamine, et on eesmärk. Las valutab veidi – mässid jalalaba kinni, määrid salvi peale, võtad tableti ja lähed treenima. Nii sportlased elavadki – läbi valu ja kannatuste ja pisarate. Ületame ennast pidevalt.»

Kui olime juba tükk aega rääkinud, võisin hakata ka teravamaid küsimusi esitama ehk asja poliitiliseks ajama. Küsisin Annalt, millised on ta suhted Vene iluvõimlejatega.

«Venemaa sportlastega on meil üldiselt head suhted, alati õnnitleme pärast võistlusi sportlasi ja treenereid. Me ei sega sporti poliitikat. Meil käib niigi sõda vaibal, oleme konkurendid. Ütleme nii, et tõestame kõike vaibal. Kui siia segada veel poliitika, läheb väga raskeks. Me ei puuduta seda teemat.»

Küsisin Annalt, miks on tema arvates slaavitarid iluvõimlemises nii tugevad.

«Sest neil on maailma parimad treenerid. Endise Nõukogude Liidu treenereid kutsutakse välismaale tööle. Nad on silmapaistvad spetsialistid – nii Venemaal, Ukrainas kui ka Eestis –, neil on kogemusi ja teadmisi.»

Jah, kostsin seepeale, ent lisasin, et vaja on ka head materjali ehk õpilasi, kes on suutelised kõvasti treenima ja kes on füüsiliselt andekad. Kas slaavitaridel pole geneetiliselt parem materjal, eriti võrreldes lääneeurooplaste ja ameeriklastega, kelle hulgas on üha rohkem paksukesi, juhtisin Anna tähelepanu ilmselgele tõsiasjale. Ja teiseks, lisasin, kas slaavitaridel pole tugev iseloom, sest mugavdunud lääneriikides peetaks 10-tunniseid trennipäevi laste ekspluateerimiseks.

«Geneetiline materjal on küll tähtis, aga kõige tähtsam on töö. Millised ka pole looduslikud eeldused – milline pole su painduvus, hüppevõime, elastsus – lõpuks otsustab ikkagi soov jõuda tipp. Kui lapsel on selleks soov, ind, põlevad silmad, kui ta tahab teistest midagi enamat saavutada ja kui ta kuulab oma treenerit, siis just see on edu pant, mitte anne. Ma tean palju andekaid võimlejaid, aga kui sul ei jätku tööarmastust, siis läheb talent kaduma. Kõige alus on ikkagi töö.»

Juhtisin Anna tähelepanu sellele, et kui vaadata teda – ta on 174 cm pikk ja kaalub 53 kilo –, siis on tal ju ikkagi väga head kehalised eeldused.

«Ei, seda ma eitan. Sageli vaadatakse last ja öeldakse kohe, et ohoo, temast saab staar, sest tal on painduvus ja elastsus. Minu kohta ei öeldud kunagi midagi sellist, sest minus ei olnud midagi erilist. Mul on kõik tööga saavutatud. Looduselt olen ma vähe saanud. Looduselt olen vast saanud võitlusliku iseloomu ja eesmärgikindluse – mis on pärit isalt. See ongi peamine.
Aga füüsilisi eeldusi pole mul olnud, keegi pole mulle ennustanud sädelevat tulevikku. Ma lihtsalt armastasin iluvõimlemist kohutavalt, meeletult, ja see mulle edu tõigi.»

Saite nüüd aru, mis on spordis otsustav, kui tahate tulemusi saavutada? Või ikka veel ei jõudnud kohale?

Siin on Anna tänu selle loo eest, mille ma temaga laupäevasesse Postimehesse tegin!
******
Strange geologic formation at Goblin Valley, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-5: Ukraina iluvõimleja Anna Rizatdinova. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

51 Kommentaarid:

At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Ohhoo - ta on tagasi ;)

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Kulinaarsest vaatevinklist ei tohi iluvõimlejal mingeidki gaase kõhus olla, mis rikuks kogu mängu ilu. Arvestades pingeid kehale, peab seal olema mingi nipp, kuidas saavutada gaasitus.

 
At 16:01, Anonymous Samal ajal suusatajate ringkondades said...

UUDISED
15.02.2016
Estoloppeti teine etapp ehk 18. Tamsalu-Neeruti maraton toimub 21. veebruaril. Maraton saab alguse Kadrina vallas asuvast Pariisi puhkekülast, kuhu rajatakse selleks päevaks kogu võistluskeskus.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui maratoni oleks saanud korraldada tehvandil ja nüüd praeguste lumeoludega ei saa isegi avatud raja sõitu teha?

 
At 16:41, Anonymous Filoloog Mirjam said...

16:17, lugege, palun, nüüd ise ka oma soperdis läbi ja seejärel võtke ennast nii palju kokku, et suudaksite kirjutada lause, millel on mingigi mõte!
Jürgen, kus riigis see väga hea kooliharidus olema pidigi?

 
At 17:42, Anonymous Voldemar said...

Härra Pulleritsul on silma (ja kätt) naiskauniduse märkamiseks ja serveerimiseks. Kiidame heaks.
ps.
Kas proua Mirjam enne kui ta kõrghariduse filosoofias sooritas ka mitte ilus võimleja polnud? Selline painduv ja graatsiline?

 
At 17:58, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits,
eelmise blogikande alla Teie blogi lugejate poolt kirjutatud kommentaare lugedes tekkis mul mõte, kas Teie oma Nõukogude Armee teenistusest ikka tõest informatsiooni jagate. Olite te tõesti raketiväelane? Või oli kirjutaja ehk pissaatel? Teie edasist karjääri vaadates on tõenäolisem pigem viimane versioon. Ehk siis, olete oma raketiväelase karjääri sulepeast välja imenud. (See käib teil osavalt ja kähku.)
- -
Delfi kirjutab, et Putin sööb lapsi. "Jesli nas rugaajut naši vragi, znatšit mõ delaem vsjöö pravilno." -- Jossif Vissarionovitš Stalin. Kas teie olete sellest ütlusest kuulnud ja mida sellest arvate?

 
At 18:17, Anonymous Aleksander said...

Ei olnud härra Pullerits pisaatel. Raketiväelane oli. Koos tulime rongiga Murmanskist tagasi kodumaale. Härra Pulleritsul olid armid seljal ja rinnal. Käed püssirohust kõrvetatud. Seega, täiesti rindemees.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Ohhoota.
Kiidame heaks.

 
At 21:55, Anonymous Sass said...

Jah, kui võrrelda kahte viimast artiklit, siis tegu on ikka drastiliselt erinevate lugudega. Ühes kogenud kirjamees avab uut ja väga huvitavat teemat, eelnevalt peensusteni läbi mõeldud küsimused, taktika. Lugu ennast saadab eelnevalt ja järgnevalt vastastikused kiitused, tänusõnad. Eh, tõuse või ise pilvedesse. Teise loo saab kokku võtta napilt: liiga rasked küsimused. Mitte üht uut fakti, seika, või oli?

Aga mehed, kui lubate, siis liigume ikka tagasi võhma teemadele. Kas rahvuslikult meelestatud jaksumehed võtavad asja ette ja sõidavad Tartu maratoni vaba tahte meeleavaldusena läbi, kui jah, siis kus koguneme, registreerume?

 
At 22:00, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Jätke, Voldemar, teie ka oma naljad, mis võimleja nüüd mina.
Ma olin palju sagedam osaleja käsitööringides ja raamatukogus, kui võimlas koos higiste lehtsabadega poiste ees eputamas. Mul oli juba siis mõistus peas.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

TM riismete peal käib tõsine võitlus: 21.02 toimub Pärnus Jõulumäe suusamaraton (50 km, 3 km ringidel), Pariisis lubatakse 20 km ring kokku lükata. Selle peale on Kelk tegutsema hakanud ja lubanud nädala lõpuks sisse lükata ka TM raja. Sass, sel juhul avaldan ma toetust TM laupäeval (kaugema nurga meestel lihtsam). Mõrudaks teeb meele ainult asjaolu, et Elvas ei oota keegi sind meemõduga...

 
At 22:38, Anonymous Alar, Juuru vald said...

Kas keegi seda tänast Pulleritsu artiklit luges ka?
Vaatanm et mees kirjutab mingit suva jura

 
At 22:40, Anonymous Tugeva tõukega võhmamees said...

Sass, kui lund oleks nii palju, et kannatab sõita TM rada ilma suuska ja maad kratsimata, siis loomulikult on õige võhmamees nädalavahetusel platsis ja teeb oma maratoni ära.
Registreeruda pole vaja, rajal kohtudes tervitame nagu tavaliselt.

 
At 23:06, Anonymous Sass said...

See on kah väga vägev, tugeva tõukega võhmamees, kui manifestatsiooniga liituks kogu trassi vältel ootamatult, ent kindlal sammul taludest, küladest, teeristidelt, metsatukkadest, energiavõsadest, kändude tagant, purrete alt üha uusi ja uusi suusatajaid.
Kuramus, kuigi olen paras õllesõber, too meeõlu Elva all ei meki, aga küll herr Kelk oskab meiesuguseid hinnata ja orgunnib ka lõpu jaoks midagi sobivat, kindel see.
Suuskadest: Suusahullud jahmerdasid suusalaadal vanade suuskadega, ehk on midagi veel tallel, mida soodsalt osta ja kesistes oludes trööbata.

 
At 07:42, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Eile vaatasin,et Anu.S on päris heaks läinud. Nagu hea vein, mis aastatega aina paremaks läheb. Kui nii edasi,siis saab Anust 10 aasta pärast Priidu blogi ohhoota nr 1.

 
At 08:22, Anonymous Välek endine vibukütt said...

Anna on tore tüdruk, oleks selliseid kaunitare rohkem. Kuid mehed tuleb vaadata elulisematele asjadele otsa. See pühapäev on tulemas Tamsalu maraton.
Teie Välek

 
At 08:52, Anonymous Vana spordimees ja psühholoog, naiste lemmik said...

Tõsi ta on Välek, first things first.
Senikaua kui mehed katsuvad omavahel rammu (ja palju vahet pole, kas tegu suusatamise, jooksmise, TT, vägikaika- või sõrmekoogu vedamisega), istuvad Anud ja Annad raja või platsi ääres ning ootavad oma järge.

 
At 12:16, Anonymous Vagursuusataja said...

Mehed, võhmamehed, no see prognoos on küll hetkel lubav:
Tamsalu ilmast lähinädalal.

Kui nii jääb, siis tuleb pühapäeval kindlalt jalg joonele panna!
Priit, vabariigi kõvim staarharrastussuusataja on ka pühapäeval ikka ju kohal?

(Vabandan muidugi kohe oma taktituse pärast, loomulikult on PP kohal ja valmis meile kõigile lahingut andma, mis ka üks õige lahing on!!!
PP pole ju mingi sohvat soojendav pehmo. Veelkord, mul on kahju ja ma vabandan.)

 
At 13:00, Blogger soul said...

Otepää Fatbike Weekend 20-21.02.

http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=146&t=49816

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

soul, kas lähete lõikate Nuustakul vana uisusuusaga paksude rehvikeste jaoks lumehange korralikud spordimehe jäljed ette?

Aga Facebookis kirjutati just, et Henn Põlluaas kirjutas veerand tundi tagasi, et Maire Aunaste ütles Riigikogus pool tundi tagasi, et "20% Lõuna-Eesti inimestest olevat homoseksuaalid". Võta siis kinni nendest inimestest, kes jalga suusajoonele panna ei jaksa...

 
At 15:19, Anonymous Välek endine vibukütt said...

Anna on väga ilus naine ikka. Mehed ma olen armunud.
Teie Välek

 
At 16:55, Anonymous Juuniorsemiootik said...

Seda oligi arvata, Välek. Ja mitte ainult sinu puhul. Peremehe sihipärane sugereerimistöö on hakanud vilja kandma. Mõned mehed siin üritavad väita, nagu Alar Juuru vallast, et neid Anna ei koti, aga valetavad, raisad. Vaadake blogi loetavust eile, kui see lugu tuli. Kuramused, te käite siin kõik aeg-ajalt Anna pilte piilumas. No aga ega ma imesta. Isegi käin.

 
At 17:02, Anonymous Martin said...

hr Pullerits!
Kui Keskerakond teeks teile pakkumise koostööks, kas võtaksite selle vastu?
Kas seaksite omapoolseid tingimusi? Milliseid?
Kas maailmavaatelistes küsimustes (ah-hah-haa) Teie võimalikud lahknevused Keskerakonnaga oleksid ületatavad?
Millist motivatsioonipaketti ootaksite?
Varro Vooglaid juba käis läbirääkimistel. Ärge magage oma šanssi maha!
Keskerakonnas ootavad Teid ees Viktor Vassiljev jt tuntud kujud.

 
At 17:05, Anonymous Alar, Juuru v. said...

Ajakirjandusmaastikul on lüngad - "Impotent", "Kohimees", "Pehmo" jne. Kogemustega Pullerits võiks ehk neid täita.
Ja Lõuna-Eesti 20% homoseksuaale ootavad oma ajakirja. Tartu Postimehest ei piisa nende vajaduste täielikuks rahuldamiseks.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Rock formations - Hr Pullerits, paistab, et Te ei tee sõnade strange ja weird vahel vahet. That's bizarr (or, it's just odd!)
Kas punnitatud inglise keel ikka on hea mõte?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen koguni seisukohal, et uusi lugusi ei olegi enam vaja treida. Hr. Pullerits vaid täiendab aeg-ajalt ja teatab päises, mis lõik on saanud kohenduse, kuidas Annaga kirjavahetus edeneb. Nõnda täiuslik on see lugu.



 
At 20:03, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/3584753/seksikad-fotod-ja-video-kolm-spordikaunitari-poseerisid-rannal-kehakatteks-vaid-pisut-varvi

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Ohh jaa Risto. Need piigad pole kahjuks Ohhootad. Mõnes mõttes värvi ja aja raiskamine. Teisest küljest on mõtled neid pilte vaadates, et kriminaalkaristusest päästab vaid vaatenurk ja modelli pass. Juhul kui üks neist on puudu siis welcome to Tartu vangla.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits!
Kui Anna RIZATDINOVA on slaavlane, siis Nigmatullin ja Ahmed-Paša on eestlased.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas Anna on siis hiinlane või mongol, mister 21:56 - olete aborigeen (sorry, antropoloog) nagu aru võib saada jah?

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, kes oleks Teie valik, tennisist, mäesuusataja või vabavõitleja?

http://sport.postimees.ee/3584753/seksikad-fotod-ja-video-kolm-spordikaunitari-poseerisid-rannal-kehakatteks-vaid-pisut-varvi

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Biljaletdinov, Hidijatullin, Nežmetdinov, rääkimata Sakajevitest, Tšagajevitest ja Haijrullinitest on ilusa Anna rassikaaslased. Olete te - koos Pulleritsuga - ikka puupead, 22:10!
Tatarlast ja slaavlast ärge segi ajage. See ei tähenda, et nad mõlemad venemaalased - rossijane Vene Föderatsiooni koosseisus ei või olla.

21:56

 
At 22:41, Anonymous Valter said...

Mehed, võimalik, et te sellist informatsiooni enam ei ootagi, aga täna määrisin suusale alla pidamiseks järgmise segu: tahke – Swix V20 Green ja kliister – KR50 Flexi. Põhjendan: kogemuste põhjal üsna toimiv miinuskraadide ja sulana sadanud uue lume segu, kuid täna ei toiminud. Mul suusk libiseb niigi. Arvan, et need moodsad rajamasinad peenestavad, pressivad ja vormivad suusajälge juba selliselt, et vanast treeningpäevikust, kus kirjas lumeolud, õhutemperatuur, rõhkkond jm. enam vastavat määrdesegu ei leiagi.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tatari päritolu piiga nimi ei ole mitte Ganna? On see miski taotlus, et PP "unustas ära" tähe G?

 
At 23:26, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Hea Välek,
mõistan sinu kimbatust hästi, ka mul endal on täna käed tööd täis olnud. Kuid tead, mis taolistel puhkudel hästi aitab. Tuleb lasta vibu puuõõnsusesse, aga vahemaa ei tohi liiga lühike olla, oma 30 sülda peaks vähemalt loetud saama. Eriti vastu ööd, küünlatulede valgel, siis pärast sessiooni tuppa tagasi tulles magad kui imik, mingit nihelemist enam.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi teab, kellele see raha läheb?

Estoloppetile regamisel saab teha "lisavaliku"?

"Aita kaasa Eesti pikamaasuusatajate arengule ja edusammudele ning toeta nende tegemisi enda poolt valitud summaga! Toetajate nimed avaldatakse soovikorral Estoloppet sarja koduleheküljel."

 
At 01:47, Anonymous Anonüümne said...

Sinusugune lohh ei pea seada teadma.

 
At 09:41, Blogger Priit Pullerits said...

Annast.

Küsisin temalt endalt, kuidas on ta nime õige kirjutada, kas Ganna, nagu on mõnel pool kirjas, või Anna. ta vastas selgelt, et Anna.

Küsisin Annalt otse, mis rahvusest ta on. Ta vastas:

Ma olen ukrainlanna. Mu vanemad on sündinud Venemaal, isa on tatarlane ja ema on ukrainlanna. Vanemad elavad Simferopolis ja neil on raske minu juurde Kiievisse tulla, teekond on raske, sest lennuki või rongiga tulla ei saa, saab tulla ainult autobussidega, mis võtab ööpäeva aega, et ületada piirid, see kõik on väga keeruline. Varem läks tunnike lennusõitu ja olingi vanematekodus. Nüüd seda võimalust ei ole. Olen pärast Krimmi annekteerimist käinud Simferopolis vaid korra.

Mainisin, et kentsakal kombel treenib ta iluvõimlemistreenerist ema nüüd Vene sportlasi. Anna vastas:

Jah, tuleb nii välja. Aga kõige tähtsam, et [iluvõimlemis]kooli kinni ei pandaks, et lapsed saaksid seal käia. Seal on suur ja uhke kool, Kiievi kooli järel iluvõimlemises paremuselt teine kool. Krimmi iluvõimlemiskool on väga tugev. Nüüd peavad nad käima Venemaa meistrivõistlustel, sest on Venemaa kodanikud. Mu ema neil võistlustel ei käi. Ta ei taha.

Loodan, et saite nüüd asja selgemaks.

 
At 09:44, Anonymous Volts said...

Seltsimees 22:10 !

Mis on teie harituse tase? Tatarlased, mida ka Anna perenime järgi on, on kange rahvas. Neid oli rahva-arvule vaatamata väga palju NLiidu kui ka paeguse Venemaa tipus. Kõrged sõjaväelased, sportlased (pallurid, teivashüppaja Gataullin), kunstnikud. Meie kõigi lemmiku Kristjaano Ronaldo eelmine pruta oli tatarlanna. Maletaja Gata Kamsky on tatarlane.
jne jne

H asemel G on ukrainlaste ja osade valgevenelaste featuur.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Vat nii, Volts ja teised kärajad, lugege nüüd veelkord ja suure hoolega. Anna ütleb meile, et ta on u k r a i n l a n n a. Punkt, ja sellega on kõik öeldud.
Siin aga kari seltsimehi räuskavad nagu tiirased nugised ja peavad ennast kuradi teadjateks... Armetud vennad olete, vaat mis!

Teie 22:10

 
At 10:31, Anonymous Vilusoof said...

Oi, Valter, ära parem räägi, elu läheb igal rindel järjest keerulisemaks...
Kuhu me nii välja jõuame, ahh!?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Meie 22:10!

Pronksiöö järel ÜTLESID ka 30% tiblasid, et nad on pesuehtsad eestlased.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Vot nüüd tõmbas küll Ganna Priidule vee peale. Jah vene keeles ongi tema nimi Anna, kuid ukraina keeles Ганна Сергіївна Різатдінова; vene keeles: Анна Сергеевна Ризатдинова.

Ülejäänu oleneb nüüd sellest, et mis keeles tal pass on välja antud. Kui ta on vene kodanik siis Anna kui Ukraina kodanik siis Ganna. Üldiselt kipuvad inimesed oma nime tõlkides seda moonutama unistuste kujule, mis ei vasta aga tema tegeliku nimega.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis trikke siis?

 
At 15:48, Blogger Priit Pullerits said...

Anna ütles selge sõnaga, et tema nimi tuleb kirjutada õigesti Anna, mitte Ganna, 11:51. Ülejäänud on teie mõttetu targutamine.
Mis trikke, mis trikke?! Kas te siis ei lugenud, 12:22? Use your imagination!

 
At 16:58, Anonymous M., TLÜ said...

Et Putin tahab Krimmi vallutamise järel iluvõimlemiskooli kinni panna.
Väga õige. Putini armuke (uus abikaasa9 Kabajeva on ka iluvõimleja.
Putini viha iluvõimlemise vastu on seega väga loogiline.
Kuidas Anna (Ganna) vanemad aga Venemaale sattusid?
Kui ta on Venemaal sündinud, äkki Anna on hoopis venelanna?

 
At 08:54, Blogger 柯云 said...

2016-03-18keyun
hollister outlet
coach factory outlet online
cheap jordans
louis vuitton outlet online
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
coach outlet store online
louis vuitton outlet
ugg outlet online
asics shoes
burberry scarf
ugg boots
kate spade outlet
pandora jewelry
ray bans
louis vuitton handbags
coach outlet store online
mcm
lebron shoes
ugg outlet store
louis vuitton
christian louboutin outlet
coach outlet store online
louis vuitton
coach factory outlet
replica watches
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
longchamp handbags
celine outlet
toms wedges
true religion jeans
coach outlet
nike sb shoes
michael kors outlet online
polo ralph lauren
coach factory outlet
p90x
michael kors handbags

 
At 05:49, Blogger raybanoutlet001 said...

ralph lauren online,cheap ralph lauren
jordan retro
skechers go walk 3
true religion jeans
tiffany and co
hogan outlet online
michael kors outlet online
skechers outlet online
michael kors factory outlet
discount sunglasses

 
At 07:17, Blogger Unknown said...

canada goose outlet
dior sunglasses
valentino outlet
ugg boots
adidas trainers
canada goose outlet
nike roshe
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ugg boots
chanyuan11.18

 
At 06:39, Blogger raybanoutlet001 said...

seahawks jersey
ugg outlet
nike shoes
omega watches sale
michael kors outlet
ugg boots
ray ban sunglasses
ugg boots
louis vuitton sacs
ugg boots
2017.7.19

 

Postita kommentaar

<< Esileht