neljapäev, jaanuar 21, 2016

Pullerits: Kuidas ma Viru maratoniks vormi lihvisin?

Kolmapäeva õhtul kell pool kaheksa kummardusin korraks Tähtvere spordipargi õhtuses pimeduses ning asetasin oma (p)auguga über-Fischerid lumele. Kui end taas sirgu ajasin, nägin, et keegi vaatab mulle terava pilguga otsa. 0,78 sekundit olin jahmunud. Või segaduses.

Tost stoilisest, nõudlikust pilgust võis välja lugeda sõnatu küsimuse, mis kinnitas, et ta oli mind juba kaugelt märganud ja ära tundnud: «You think I'm fucking stupid? I know it was you.»

Siis tundsin ta ära. Tal olid kollased uisu-Fischerid all, vanem mudel kui minu oma.

«You're here for a reason. You believe that, right?» küsis ta endiselt sõnatu pilk.

«I'm here for a reason,» vastasin talle mõttes.

Jah, ta oli valmis aitama. Aga ta ei kavatsenud minu järel pikalt oodata. Nagu Venemaa sprindituus Nikita Krjukov aasta tagasi Tehvandil, keeras temagi pikema jututa rajale – mu enda mure, kuidas talle järele jõuan, kui üldse.

See, mida ta kehakeel ja tegevus väljendasid, oli küsimus: «Now are you a rusher, or are you a dragger or are you gonna be on my fucking time?»

«I'll be on your time,» andsin oma liigutustega märku. Ja haakisin talle ruttu sappa.

680 meetri või miski sellise järel lasi ta selja sirgu ja tõmbas raja kõrvale.

«Is that all you have you worthless Hymie fuck?» oli küsimus, mida pelgasin.

Ta andis märku, et läheksin nüüd ise ette.

Sõitsin ees 220 meetrit või umbes nii. Siis tõmbas ta minu kõrvale. Olin valmis, et kuulen: «Were you rushing or were you dragging? If you deliberately sabotage my [run], I will fuck you like a pig.» Ja kui seda kuulen, olin valmis, et sellele järgneb hinnang: «You are a worthless, friendless, faggot-lipped little piece of shit.» Või veel hullem – oh õudust, kui seda kuulevad ka kümned need, kes samal ajal samuti rajal viibisid –, et äkki kuulen: «And here comes mister gay pride of the Upper West Side himself. Unfortunately, this is not a Bette Midler concert, we will not be serving Cosmopolitans and Baked Alaska, so just [ski] faster than you give fucking hand jobs, will you please?»

Hingepõhjas oli vaid õhkõrn lootus, et võib-olla pääsen algatuseks siiski kergemalt, näiteks sellega: «Either you're deliberately out of tune and sabotaging my [run], or you don't know you're out of tune, and that's even worse.»

Selleks, et õpetus kohale jõuaks – ja selleks, et tulemus tuleks –, tuleb sageli käituda nagu orkestrijuht Terence Fletcher kolmapäeva õhtul ETV2-s näidatud filmis «Whiplash». (Kõik siin esitatud ingliskeelsed tsitaadid pärinevad nimetatud filmist.) Tolle filmi põhisõnum on kokku võetud linateose viimase kolmandiku algul, kui Fletcher lausub oma õpilasele, kellele ta on pannud suured lootused: «There are no two words in the English language more harmful than «good job».»

Te olete ka ju kuulnud küllaga neid positiivseid, ent tegelikult keskpärasust kultiveerivaid innustusi, et «Tubli!» ja «Hästi!»?

Neist innustustest hoolimata ma, erinevalt paljuist, vähemalt tean oma puudujääke. Ja nende kõrvaldamise kallal ma kolmapäeva õhtul töötasingi. Minu õpetaja oli Margus Ader, endine Eesti laskesuusakoondislane, anti-Fletcher. Oi, ta sõitis ilusasti! Eriti mogrenit. Mul oli raskusi tempos püsimisega. Olnuks ta Fletcher, pidanuks ta mulle käratama:

«Any fucking moron can wave his arms and keep people in tempo. I was there to push people beyond what's expected of them. I believe that is... an absolute necessity.»

Kes tõukaks mind, teid, meid üle tavapäraste ootuste piiri?

Jah, ma sain kolmapäeva õhtul palju targemaks ja kogenumaks. Me töötasime käte asendi ja õige kätetöö kallal. Me töötasime keha raskuse tõhusama ülekandmise ning jalgade ja käte töö sünkroniseerimise kallal. Aga kas Ader ütles mu stiili kohta: «Do you know you look like a fucking leprechaun?» Kas ta küsis, kui käte või jalgade tõuge suuremal kiirusel liiga lühikeseks ja rapsivaks jäi, kui neid liigutusi piisavalt lõpule ei viinud: «That is not your boyfriend's dick, so don't come too early.» Kas ta ütles mulle trenni lõpuks: «Get the fuck off my sight before I'll demolish you!»

Kas keegi teie treeneritest on ajanud teid piirini, lausa pisarateni, kus ta võiks teile võidukalt teatada: «You are a worthless pansy-ass who is now weeping and slobbering all over my [ski]set like a nine year old girl!»

Ei ole? Siis ärge imestage, kui sõidate Viru maratonil taas keskpäraselt nagu seni ja alati.
******
A faint jeep road at the back side of the eastern edge of San Rafael Swell, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Norra treener annab karjudes Ingvild Flugstad Oestbergile Tour de Skil hoogu juurde. Fotode autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Treener Sotši olümpial raja ääres karjumas. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Vene treener ergutamas Sotši olümpial laskesuusataja Jevgani Garanitševi. Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix
Foto 5: Vene treener ergutamas 2012. aastal laskesuusatamise MM-võistlustel Olga Zaitsevat. Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix 

68 Kommentaarid:

At 12:03, Anonymous Martin said...

Braavo, hr Pullerits!
Tänane blogikirjutis on tõeline maiuspala spordikeele uurijatele ja -semiootikutele!
Sergei Pareiko ja Andres Sõberi on Eestimaal veel avalikkuse ette
toomata talente.
Tahaks kohe öelda.... sõnatuks võtab!

 
At 12:35, Anonymous žürii esimees said...

Tõesti, braavo, Maestro!

Lisaks, vaadates viimaste kuude tegemisi ja produktiivsust, siis saab ilma liialdamata öelda, et hr Pullerits - mees nagu orkester.

Ja me ei räägi siin loomulikult mingist "good job" või "nice work" sugusest keskpärasusest. Ikka "par excellence!"

 
At 12:37, Anonymous Tõestage, et te pole robot said...

mis kuradi segakeeles soperdis see on? üle kümne lause küll ei viitsinud seda lugeda. kompleksid?

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui alguses tundus, et Priit on kuulsa Kenderi kuulsat teost lugenud, siis pärast selgus, et "too good to be true".

 
At 12:57, Blogger snaperski said...

Vaatasin seda filmi kuskil aasta tagasi ja arvaksin Fletcheri meetodi heakskiitjaid muidu Stockholmi sündroomi all kannatavateks masohhistideks - kes ise ei suuda endas parimat välja tuua, laseb allaheitlikult selle endast välja peksta ja veel tänab "õpetajat". Filmi lõpp järgis küll natuke teist liini.
"Kes ise ei suuda ennast käskida, seda peab sundima," ütles Nietzsche. Vahe on selles, et sa defineerid ise selle piiri, mida tahad ületada. Mingi fletcherilaadne tüüp ei tule sind trukkima oma tasakaalust väljas, väärdunud edu-maniakaalsusega.

Raivo

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Finnair sellesse suhtub, et Pullerits Shanghai enda nimele kirjutas?

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Snaperski tabab pointi. Ma ka imestan, et miskid klassivennad valavad vanas eas veel tänupisaraid pedagoogiliselt karmidele õpetajatele kelle aine edastamise oskus oli keskpärane. Samas õpetajaid kes tipptasemel ainet õpetada oskasid ei meenutata.

Tore, et Priit siin refereeris toda filmi. Nüüd vähemalt ei hakka ma selle järelevaatamisele aega kulutama.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas olete paugu lahti saanud oma suuskadele?

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Lapsed ka loevad avalikku blogi.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Ootamatult homoerootiline anglofiil-toon! Tõttöelda tõrkus mõistus seda postitust lugemast ja loodan, et kõik, kes kirjutamises osalesid või lõpuni lugesid ikka oma keppe ise poleerivad.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on kõigil päris hea uisustiil, välja arvatud Pulleritsul.

 
At 19:49, Anonymous Martin said...

Austatud 18:55, see on väga huvitav! Kas olete allteksti olemasolus kindel?
Millist tekstianalüüsi metoodikat te kasutasite?
Ja siit edasi, kas (homo)erootilist allteksti on ka OneWay, Swixi, Salomoni keppides? (Kindlasti on seda tuntud anekdoodis, kus mees läheb suuski ostma. Naismüüja jne)

 
At 20:16, Anonymous Julgen arvata. said...

Ei, meid ei huvita, kas Shanghais pakuti ka seksteenust, millist tahes. See pole meie asi.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, teie kirjutist saaks veidikeste muutustega "Maajas" avaldada. Seal on homonurk. Ainult hr Aderi nimi palun muutke ära. Hea nimi, aga võib-olla talle ei meeldi.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Pakun Teile ka pealkirja välja: "Treener". või "Trenn".

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Olin mainitud ajal mainitud ringil. Pulleritsu ei näinud. Küll oli seal Tartu Suusaklubist Kalle Kiiranen ja teisigi prominente.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, sa mine räägi esimestele meestele sellist jama, saad ka pasunasse, kui tellid.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Te olete ka ju kuulnud küllaga neid positiivseid, ent tegelikult keskpärasust kultiveerivaid innustusi, et «Tubli!» ja «Hästi!»?-----Eesti harrastussuusataja kohta on minu uisutehnika – ja siin tsiteerin teda sõna-sõnalt, seepärast kasutangi jutumärke; ühtlasi on see kinnitus, et olen tema sõnu edastanud ülitäpselt – «väga hea» ja «kõrgtase». Ta ütles, et talle «väga meeldib» see, kuidas ma uisku sõidan, sest mu liigutustes on «loogika, kergus ja lõtvus».

 
At 22:04, Blogger Priit Pullerits said...

Täna õhtul Vahur Teppani juhendamisel muu seas 30 minutit suusatades tasakaaluharjutusi. Vabatahnikas läheb neid vaja. Kokku täna suuskadel selle talve lühim sõit, 14 km.

 
At 22:37, Anonymous AndresP said...

Viru stardikas väljas.
Ei tahaks küll sellist und näha nagu Priit siin kirjutas.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Piiroja nr 79
Pullerits nr 106

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Tokyo maraton 2015. Negesse, St Kiprotich, Chumba. 2:06:xx

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Psühholoogiline eelis Piirojal.
Kes aga kõvem mees vormi realiseerima ja kellel üldse kõvem vorm, ahh?
Kes nüüd ütleb ja oskab arvata.

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Ajaloolise tõe huvides vaatasin TM 2015 tulemustest järgi, et Priit kaotas siis võitjale tunniga. Loogiliselt mõtleva inimesena saan aru, et sellisest Teppani või Aderi peenhäälestusest pole Priidu tulemusele reaalselt mõistetavat tulu.

Kui ikka mees dirigent-treenerist kilomeetritega maha jääb, siis nii ongi. Sellele ei aita keppidega ega saabastega virutamine vaid ainult europehmelt silitamine naeratava näoga ning silmadega mõttes küsides " kas sa ikka promod mind oma blogis?", "aga kas sa mind promod ka lehes?", "ah ilma teeneteta pole huvi no aga mis teeneid ma sulle soodsalt müüa saan siis?","võin organiseerida sulle rajale iga 5 km järele joogimehe väljaspoole TP-sid", "võin sulle organiseerida jänese, kes ka rajal joodab", "ole ainult Priit hea ja pilguta silma kui ma su soovi ära aiman". "Ja üldiselt soovin saada lehte positiivset PR-i, et mu äril ikka hästi läheks". Vot selline loogiline ettekujutus tekkis sellest ausalt öeldes sportlikult andetu ja ea kohaselt lootusetu võimalusega kirjastaari poputamisest. Siin maailmas pole sõpru, on vaid silmakirjalikud lipitsejad ja hüäänid. Loomulikult ei ulatu minu võimed tänasel päeval Priidu oma lähedalegi, seega võite seda juttu ka puhtalt kadeduseks tembeldada, kuid samas pole mul ka miskit ambitsiooni Priidu tasemeni suusatamises küündida. Kõige nürim ongi suusatamise juures tehisvalguses pimedas veerpalulikult pea norus raja suunas nö ideaalses klassikas suusatada vähemalt 14 km.

Õnneks PP tegi täna pea püsti uisku sellest pool tundi huvitava kamraadiga kohtudes, mis kahtlemata on väärtus omaette ja väärib hilist nühkimist ilma naljata. Ma käiks kah iga õhtu suusatamas kui saaksin veerand tundigi erinevate huvitavate inimestega koos aega veeta. Aga näed, elu pole õnnistanud mind selliste võimalustega.

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas küll paar nädalat korralikku talveilma kõik nii pöördesse ajanud on.

 
At 07:15, Anonymous Anonüümne said...

piiroja vastu pole sul mingit võimalust,kui tal just varustus ei purune,võimekus jooksus paneb asjad paika,raio tegi täispika,jooksis maratoni alla 3-e,jne.,mida on sul vastu panna,sittagi.

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

*Parklas üks rsk jobutas, polnud ruumi keerata
*Rajameister, rsk, polnud korralikult freesinud
*Linnavalitsus, rsk, jobutas kunstlume tootmisega
*Määrija, rsk, pani alla vale värvi HF
*Lipe, rsk
*Jooksja, rsk, oli musta üles kablutanud
*Isa lapsega, rsk, kobis rajal ees
*Klassikasoone, rsk, olid sodiks sõitnud
jne

First world problems

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

See Viru maratoni direktor võiks seda blogisissekannet lugeda ja disklahvi panna härrale.

 
At 09:04, Blogger Priit Pullerits said...

Kas Viru maratoni rajaoludest ka keegi täna ülevaadet soovib?

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Vahelduseks masendavale olukorrale Viru rajal, vaadakem kuidas prantsuse ässad kiiruslike omadusi valgustamata rajal arendavad.

*Hoiatus, parim vaade FHD-s kodukino suurelt ekraanilt!

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Kes prantsuse keelt ei mõika, siis 9:13 lingi täienduseks näete ässade treeningut kelle saavutuste list on selline:
Simon Desthieux, - OM 8-s koht;
Antonin Guigonnat - EM pronks (Otepää 2015);
Jean Guillaume Beatrix - OM pronks, MM 3 hõbedat ja 1 pronks;
Quentin Fillon-Maillet - MM pronks;
Simon Fourcade - MM maailmameister;
Martin Fourcade - OM 2 olümpiavõitu ja 2 hõbedat;
kaameramees Alexis Boeuf - MM 3 hõbedat ja 1 pronks.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

09:13, mis teeb olukorra Viru rajal masendavaks?

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Viru 2016 on nagu Viru 2015, ei mäleta tollasest finišialast kurbasid või masendusele kalduvaid nägusid.

Hoopis olulisem on I registreerimisvooru viimasel päeval saada teada Neeruti ja Alutaguse rajaolusid - on oodata skandinaaviast tulevaid tsükloneid - rajapõhjad saavad järgmise nädala lõpus kõvaks, aga kas mingi libisemiskiht kah alles jääb?

 
At 11:31, Anonymous Vagursuusataja said...

Ikka ülevaadet soovime, vanameister, andke tulla.

 
At 12:25, Anonymous Sööstsuusataja said...

09:13, selliseid treeninguid vaadates pole põhjust imestada, miks MK tasemel, kus paarsada maalima parimat suusatajat tiirlevad, on siiski ka laskumistehnikas ja -kiirustes märkimisväärsed vahed.

 
At 12:53, Anonymous 09:13 said...

Copy paste FB-st > Mõedaku MTÜ:"Lumi on väga pehme ja kohev ja kuna pikka rada sel aastal teha ei saa ja on vaja otsida veel lisakilomeetreid. January 16 at 4:54pm

VIRU MARATONI rada on treeningsuusaga läbimiseks pressitud. Sel aastal on pikk distants kahel ringil, rada läheb ka raudtee äärde, nii nagu ka eelmisel aastal. Lumega meil priisata ei ole. January 17 at 8:26pm"

No pole siin midagi masendust peletavat peale selle, et maraton ikka toimub.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

" ... kui neid liigutusi piisavalt lõpule ei viinud: «That is not your boyfriend's dick, so don't come too early.» ..."
Priit, kas te tõesti oma treeneriga arutate üksteise poiss-sõprade ... poleerimist?

Kas ka sina, Brutus?

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Ok , siit natuke infot tänavuse Viru kohta. Seda pika distantsi läbimise järgselt. Lund on piisavalt ja suusa pärast põdema ei pea ja küllap rajameister freesib lõpuks selle ka siledaks. Kahjuks on see üsna mage kuid fakt on see, et Mõedaku sh. maratonirajad on sisuliselt eilseni olematud. Aga see on vist teine teema. Aga homne rada saab olema tavapärasest (vanast) kindalsti raskem, sest esimese ringi järgselt tullakse 10 km. rajale ja sealsed tõususud on teada-tuntud aga need veel esimesel ringil ei tapa. Siis paun raudtee äärde, eelmise aasta sarnaselt ja kaarega lõpuks taas 10km. rajale. Usun , et siis saab olema see kõige valusam koht, mille maasikaks on viimase 3km. tõusude kaskaad. Kes algusega või tempoga ülepingutanud neile on haamer kindlustatud.

 
At 14:43, Anonymous Risto Mehine said...

http://tarbija24.postimees.ee/galerii/68469/galerii-peninsula-hotell-shanghais/4873437

 
At 14:46, Anonymous Kärni Ärni said...

Härra ajakirjanik, palun küsige, kas paaristõuke soon homseks ka sisse tõmmatakse, et võhmamehed Suureks Mõõduvõtuks vormi lihvida saaks.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

9:04 - kas Pullerits läks täna rada läbi sõitma?

http://www.estoloppet.ee/et/uudised?news_id=85

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Hei Risto, kas toimetus ei saaks Priidule normaalset kaamerat reisimiseks soetada, mis pilte ka fookuses hoiaks? Pooled pildid kõlbavad sellest valikust trükkimiseks kehvale paberile väikeses formaadis. Kahju, et nii kalli reisi puhul fotokaga sihuke koonerdamine käib. Uus omanik võiks ju natuke kauka sisu puistada eeskujulikesse töövahenditesse.

 
At 15:45, Blogger Priit Pullerits said...

Või mis Viru maratoni ülevaade?... Homse lehe jaoks valmib mul praegu Eesti harrastussuusatajate treenerite pingerida. Vaat et bakalaureusetöö mahus töö - ainult et minu võimete juures toodetud vähem kui kahe päevaga.
Niisis homme saab teada, loodetavasti, who's who Eesti suusaharrastajate treenerite seas!

 
At 16:16, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits,
aga kes nende treenerite kliendid peaksid olema?
- beibed kohaliku kollase pressi publiku-veergudelt
- prominendid?
- Andres Keba taolised?
- 50 €-ga toimumis- ja trennikavu ostvad lohhid tänavalt?
- kes?
Kui lehes kirjutate, siis palun defineerige sihtrühm. Kui eesmärgiks on midagi enamat kui tühi pula.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pilastab teid kõiki siin ära.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Tõstke käsi, kes usub, et Pulleritsu treenerite reiting tuleb objektiivne.

 
At 16:45, Anonymous Holger-Erik said...

Tundub, et nüüd on küll kõik asjad, mis enne olulist suusasõitu võivad viltu minna, tehtud. Vaid taustajõududele tuleb teha veel mõned kõned: kas suusad saavad ikka õigeks ajaks määritud, kas motorist on kõrgendatud minekuvalmiduses.

Jääb üle soovida Pulleritsule rahulikku und, und, und...

http://www.ohtuleht.ee/714120/lopp-unetusele-valmista-maagiline-jook-mis-toob-une-vahem-kui-kumne-minutiga

Head suusasõitu!

 
At 17:24, Anonymous Veiko, Ott, Henrik, suusahuvilised, Põltsamaa said...

Homset harrastustreenerite suusanimekirja ootame huviga.
Šanghai loo Äripäevas kajastamise taustal tunneme huvi, kas viimastel päevadel on Teppani ja Aderi ja teie vahel mingeid raha või teenete liikumisi toimunud.
Palume need selgelt välja tuua.

 
At 17:47, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, on küll. Ma maksan Teppanitele homme 30 eurot. No questions asked.
Aga pingerida tuleb huvitav, sest, muide, seda ei pane kokku mina, vaid Eesti parimad asjatundjad. See on olnud suur ja pingeline töö, mul juba hommikust saadik pea valutab. Ei tea, kas sellises vaimselt läbitõmmatud konditsioonis ongi mõtet Virule välja tulla?

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Aasta kommentaar ja küsimus ja dilemma ühekorraga juba jaanuaris ära kirjutatud. Võib arvutusmasina ära pakkida. Braavo 13.29.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Kas Teppanid pesid su higised aluspüksid 30 euro eest puhtaks?

 
At 08:47, Blogger 柯云 said...

2016-03-18keyun
michael kors outlet
nike trainers uk
canada goose
louis vuitton outlet
tiffany and co
prada bags
air jordan 8
louis vuitton handbags
ugg boots
louis vuitton handbags
ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach factorty outlet online
replica watches
air jordans
supra shoes
michael kors outlet store
cheap ugg boots
coach outlet
ray bans
ray ban sunglasses
coach factory outlet
nike uk
coach outlet
cheap jordans
rolex watches
cartier watches
adidas uk
abercrombie and fitch new york
air jordan 13
cheap ray ban sunglasses
ray ban sunglasses outlet
toms shoes
louis vuitton handbags
nike trainers
coach factory outlet
michael kors
cheap air max
cheap oakley sunglasses

 
At 05:48, Blogger raybanoutlet001 said...

kobe basketball shoes
yeezy shoes
cheap rolex watches
coach outlet online
michael kors handbags sale
vera bradley outlet
vera bradley backpacks
kobe shoes
basketball shoes
chrome hearts

 
At 14:21, Blogger Unknown said...

james harden shoes
michael kors outlet
yeezy boost 350
michael kors outlet online
adidas tubular
nike polo
chrome hearts online
http://www.jordanretro.uk
harden shoes
michael kors factory outlet

 
At 10:12, Blogger raybanoutlet001 said...

dolce and gabbana shoes
yeezy boost 350
pandora jewelry
fitflops sale clearance
ray ban sunglasses
pandora outlet
salomon shoes
nike store uk
cheap nba jerseys
jaguars jersey
2017.3.29

 
At 05:51, Blogger Unknown said...

links of london sale
chrome hearts online
true religion outlet
kobe basketball shoes
adidas gazelle sale
adidas nmd
yeezy sneakers
yeezy boost
nike polo

 
At 04:42, Blogger Unknown said...

adidas stan smith uk
calvin klein outlet
nike kyrie 3
chrome hearts outlet
prada eyeglasses
golden goose sneakers
nike air force 1 low
converse shoes
jordan retro
nike air zoom pegasus 32

 
At 10:38, Blogger Unknown said...

www0416jordan 4
giants jersey
coach outlet online
louboutin shoes
ray ban sunglasses
san antonio spurs jerseys
oakland raiders jerseys
jordan shoes
longchamp outlet
saints jerseys

 
At 12:22, Blogger Unknown said...

qzz0419
canada goose outlet
christian louboutin outlet
salvatore ferragamo shoes
moncler online shop
soccer cleats
nike sale
coach outlet store online
ralph lauren outlet
michael kors handbags sale
cheap nike shoes

 
At 05:26, Blogger Unknown said...

nike air huarache
oakley sunglasses
red bottom shoes
authentic jordans
true religion
supreme clothing
nmd
nike basketball shoes
adidas store
longchamp bags

 
At 05:32, Blogger Unknown said...

qzz0606
coach handbags
michael kors handbags
moncler outlet
oakley sunglasses
bulgari jewelry
dior outlet
visvim shoes
nba jerseys
knicks jerseys
coach outlet

 
At 05:24, Blogger Unknown said...

www0705

pandora charms
mulberry handbags
michael kors outlet
air more uptempo
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
ugg outlet
uggs outlet
ferragamo shoes
polo outlet

 
At 05:39, Blogger jeje said...

saics running shoes
off white jordan 1
manolo blahnik
vibram fivefingers
adidas superstar
ralph lauren uk
christian louboutin shoes
polo ralph lauren outlet
ugg boots
longchamp outlet

 
At 06:09, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
kate spade outlet online
canada goose outlet
yeezy boost 350 v2
jordan shoes
football pas cher
michael kors outlet online sale
nike requin pas cher
pandora outlet
ugg boots on sale 70% off
basket nike

 
At 06:26, Blogger Unknown said...

ferragamo belt
nike air max 90
air max 2017
pureboost
ray ban outlet
hermes
supreme hoodie
pandora bracelet
kobe shoes
adidas yeezy

 
At 10:06, Blogger miki said...

0815jejeLes gens basket nike homme 2017 air max kaki 90 vont acheter des chaussures d'Adidas, Nike air jordan 11 basketzone Shox Deliver, Puma, basket nike homme 2017 tn et. La semelle intercalaire en asics chaussures trail PU anatomiquement conçue dissipe air jordan 3 retro france la force à l'impact. nike air jordan 12 retro Ces articles sont pour la chaussures nike air max 95 enfants plupart produits par des firmes chaussures de running homme internationalist nike agréées avec l'aide de nike air jordan 1 rouge la technologie la plus récente.

 
At 05:51, Blogger Unknown said...

www0820


pandora jewelry
pandora
reebok shoes
ugg boots uk
pandora charms
air jordan 4
michael kors outlet online
coach outlet online
nike outlet
true religion outlet store

 
At 04:29, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike outlet factory
coach outlet
kate spade handbags
nike shoes
nhl jersey
jordan clothing
canada goose outlet
kate spade outlet
tod's outlet
ugg boots clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht