esmaspäev, november 16, 2015

Pullerits: Kuidas ma Sergei Pareiko üks ühe vastu ette võtsin?

Oktoobri esimese dekaadi lõpus helistasin Sergei Pareikole, Eesti jalgpallikoondise kauasele esiväravavahile. Polnud temaga kunagi varem rääkinud. Polnud teda isegi näost näkku näinud. Mul oli talle ettepanek.

Ta ei vajanud mõtlemisaega. Aga ta palus, et ootaksime veidi, sest kõik pole veel selge, millal ja kelle vastu ta karjäärile joone alla tõmbab.

Novembri esimese dekaadi hakul, nagu kokku leppisime, helistasin talle taas. Selleks ajaks oli olukord muutunud. Pareiko oli sattunud üle-eestilise tähelepanu keskmesse seoses suure sõneluse ja koguni kehalise arveteõiendamisega Eesti meistriliigas. Seetõttu ei helistanud ma talle kohe novembri esimese nädala hakul, vaid mõni üksik päev pärast nädalavahetuse kurikuulsat intsidenti. Mõtlesin, et las kired jahtuvad.

Helistasin talle kolmapäeval. Ütlesin, et ei hakka haava peale soola raputama, ent nagu meie kokkulepe varasemast jäi, siis nüüd tuletan seda meelde. Tal oli see meeles ja ta kinnitas, et tema poolt pole midagi muutunud. Väike mure mul siiski oli, et äkki ei võeta Pareikot pärast vahejuhtumit enam Eesti koondisse ja ta lahkumismäng jääb ära. Kuid kuulasin enne maad Eesti Jalgpalli Liidust, kus mulle avaldati n-ö kinnise teabena, et Pareiko pääseb Saint Kittsi ja Nevise vastu platsile küll, kuid paluti seda veel salajas hoida. Seda ma ka tegin. Vastava otsuse kuulutas jalgpalli liit välja järgmisel päeval. (Seda, kui armastatud jalgpallur oli Pareiko Poolas mängides, saab näha sellelt videolt - kuulake, mida rahvas skandeerib!)

Just tol päeval, neljapäeval, juhtusin olema Tallinnas ning helistasin taas Pareikole. Mul oli talle uus ettepanek. Nimelt selleks, et meie ühine ettevõtmine hästi läheks, tegin talle ettepaneku, et saame paariks minutiks kokku. Et vaatame üksteisele mõneks minutiks silma ja vahetame paar sõna, sest siis läheb meie vestlus kohe algusest paremini, siis kaob ära vastastikku teineteisega kohanemise ja üksteise psühholoogilise kompamise aeg.

Pareiko määras kohtumise kella kolmveerand kuueks ProKapitali maja parklapoolse sissekäigu juurde. Nii hilise aja tõttu jäin isegi Tallinna-Tartu rongist maha, aga otsustasin selle kaotuse lihtsalt maha kanda.

Pareiko saabus väga täpselt. Esimene jahmatus oli, et ta ongi nii pikk. Teadsin, et ta on 193 cm – selliste asjade väljaselgitamine on ajakirjaniku elementaarne taustatöö –, aga ikkagi tundus harjumatu talle alt üles vaadata. Ei ole ju Eestis palju neid, kes samasugust võimalust pakuks. (Olen 187 cm pikk.) Ta oli äärmiselt lahke ja sõbralik, naeratas palju, nii et kohe algusest peale tekkis meeldiv klapp. Vestlesime neli-viis minutit, leppisime teisipäevase kohtumise detailid kokku ja siis läksime kumbki oma teed. Mina bussi peale, Pareiko... ma ei tea, ei küsinud.

Paar päeva enne intervjuud tegin veel taustatööd. Helistasin jalgpalli liidu presidendile Aivar Pohlakule ja Eesti koondise endisele kauasele kaptenile Raio Piirojale. Piiroja meenutas, muide, pooleteise kümnendi tagust aega, kui ta oleks Pareikoga pärast mängu äärepealt käsipidi kokku läinud. Rääkisin kummagagi veerand tundi, et saada paremat aimu, kes Pareiko tegelikult on. (Sain näiteks teada, et Pareiko sõidab valge Porschega.)

Leppisime Pareikoga kohtumise teisipäeval kella üheks Olümpia hotelli lobibaari. Seal on keskpäeval võrdlemisi rahvavaene ning saab eraldatult vestelda. Läksin veidi varem kohale, et sobiv plats aegsasti valmis vaadata. Pareiko saabus minuti pealt. Panime üleriided kõige kaugemasse nurka tumedatele pehmetele istmetele. Siis sammusime baarileti ette. Pareiko tahtis mulle välja teha, kuid ütlesin, et ajakirjanikuna ei tohi ma kelleltki selliseid teeneid vastu võtta. Ta jäi ikkagi endale kindlaks, et tema maksab. Aga kui olime tellimused esitanud, teatasin baarimehele, et mina maksan. Maksingi. (Pareikol lasin sel ajal oma kokkukogutud taustamaterjalide helesinistele kaantele allkirja kirjutada; seal ootas teda ees näiteks Ragnar Klavani allkiri, millele ka tema tähelepanu juhtisin. Pareiko kirjutas oma allkirja tagasihoidlikult alla vasakusse nurka.)

Vestlesime Pareikoga – eesti keeles loomulikult – kaks tundi ja 40 minutit. Ma ei mäleta, et oleksin kellegi teisega nii pika intervjuu teinud. Kõige rohkem hämmastas, et kui platsil jätab Pareiko karmi mulje – Pohlak nimetas teda heas mõttes alfaisaseks –, siis omavahelises vestluses, nagu veendusin, on ta ääretult viisakas ja korrektne. Näiteks selleks, et tekiks lähem ja usalduslikum kontakt, tegin vanema inimesena (olen tosin aastat vanem) Pareikole ettepaneku, et võiksime rääkida sina. Ta oli nõus, kuid vestluse ajal tabasin, et tal ei ole sugugi kerge teie-vormilt sinale üle minna. Nagu Piiroja oli mulle öelnud: «Vene poisid koondises on üldse väga viisakad. Kui nad vanema inimesega räägivad, on nad alati aupaklikud.»

Intervjuu Pareikoga ilmus laupäevases Postimehe Arteris tervelt kuuel leheküljel. Huvitav, et inimene, kes on nii pikalt kaitsnud jalgpallis Eesti au ja väravat, pidi ootama oma karjääri viimast mängu, enne kui mõni Eesti ajakirjanik temaga üldse pikema vestluse ette võttis.
******
A big alcove in Horseshoe Canyon, Canyonlands National Park, Utah 30. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1, 3-5: Sergei Pareiko. Pildistanud Arterile Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Sergei Pareiko kaitsmas suvel Levadia väravat kohtumises FC Flora vastu. Foto autor: Alar Truu, Õhtuleht/Scanpix

82 Kommentaarid:

At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

milleks meile selle tasulise artikli reklaam?

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Reedel õhtul märkasin lugupeetud ajakirjaniku tulemas trennist üsna pilkases pimeduses. Kell oli umbes 17.00 kui Riia maanteelt linna sisenesite. Sõbraliku märkusena mainiks, et tagatule patareid vajaksid vahetust või veel parem kui see saaks asendatud veidi tugevama lambiga. Kahju kui pimedas mõni auto puhtalt kehva nähtavuse pärast müksama peaks juhtuma. Väga vilets oli see tuluke.

 
At 12:52, Blogger Priit Pullerits said...

Suur tänu tähelepanu juhtimast. Ilmselt oli lamp ka tagaratta alt loobitud vihmase ilma sogaga koos, aga patarei tuleb vahetada tingimata. Teen ära. Muide, mille järgi ära tundsite, kui oli pime, liiati oli mul pikk dress seljas, ei mingeid nimelisi kirju?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Kodus küll Arter olemas, aga kõige pikema loo jaoks ei jäänud nädalavahetusel aega. Kuid kahtlemata on huvi ka sellise mehega tehtud intervjuu vastu ja lähiajal saab ka läbi loetud.
Enne midagi kommenteerida pole nagu võimalik.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

kuuel leheküljel??? tegelikult ikka peaaegu neljal. sest ülejäänud on puhas pildimaterjal. a muidu loetav.

 
At 14:25, Blogger Priit Pullerits said...

Muide, mehed, ärge magage täna maha Kanal 2-s kuulsat dokfilmi Vene kergejõustiklaste dopinguskandaalist.

Aga kuulake ka, mida kirjutab täna Postimehe arvamusküljel Ahto Lobjakas:
"Iga Pariisi moslem on rohkem eurooplane - k.a mõrvarid - kui nahavärvile või seedimata kristlusele toetuv poolharitlane Eestis." Kõva sõna, kas pole?... Mulle tundub, et kui nii edasi läheb, saab minustki vihakõne kriminaliseerimise pooldaja. Saaks sellest Lobjaka eesti rahva vaenamisest õhu puhtaks ükskord ometi.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

14.25 ee, no mis kõva sõna see nüüd oli. Lobjakas on oma teksti "google translate" stiilis kokku klopsinud. Robustne, seosetu, raskelt seeditav ja assotsiatsioone mittetekitav. Soovitan soojalt Ahtol PP juurde koolipinki minna ja sõnaseadmisoskust lihvida. Saan muidugi tast aru, et Postimees käskis ASAP miskit kokkuklopsida ning mees tegigi seda kärmelt, üle jala, kirve, haamri ja pähe roninud prügimõtetega.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Ootasin soojas autos istudes võimalust teha vasakpööre Aardla tänavalt Riia mnt-le kui ajakirjanik eest läbi vuhises. Ega muidu poleks ära tundnud kuid püksid olid siiski nimelised ja see pani järgi vaatama.
Müts maha, et sellise ilmaga on viitsimist trenni teha!

 
At 18:49, Blogger soul said...

Tarmo Pikner: omaviha ehk lugedes multikultist Ahto Lobjakat

Arvamusportaali kolumnist Tarmo Pikner kirjutab vastulause kolmele Ahto Lobjaka artiklile, mis rääkisid pagulaskriisist ja moslemitest.

http://arvamus.postimees.ee/3400889/tarmo-pikner-omaviha-ehk-lugedes-multikultist-ahto-lobjakat

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane kirjutis Pikneri sulest, mis on kantud selgest reaalsustajust ja nii Euroopa kui kodumaa olukorra tundmisest ning - mis antud ajahetkel veelgi tähtsam - tunnetamisest.

Aga Lobjakale ütleks nii, et tõmba kiirelt siit riigist uttu oma õhatud ja armastatud mõrvaritest moslemite (ahjaa, eurooplaste - nagu neid nimetad!) juurde. Neil on kindlasti sulle veel palju-palju ihaldusväärset õpetada ja tunneksid ennast lõpuks "nagu kodus". Samuti võta oma sõbrad kaasa, selliseid juurteta, kultuurita ja väärastunud mõttemaailmaga inimesi pole Eestisse vaja, sest taolised külvavad ühiskonda ainult viha ja vaenu juurde.

* viimane lõik pole vihakõne, vaid asjade nimetamine õigete nimedega.
Näiteks kui autoroolis purupurjus viiuldaja tapab liivakastis mängiva lapse, siis on tegemist tapjaga, aga mitte "pensionile saadetud armastatud viiuldajaga".
Tarmo Pikner: omaviha ehk lugedes multikultist Ahto Lobjakat

 
At 22:09, Anonymous Martin said...


> kuulasin enne maad Eesti Jalgpalli Liidust, kus mulle avaldati n-ö kinnise teabena

Hr Pullerits! Kui teile veel mõnes kohas kinnist teavet avaldatakse, siis võite tõeliselt õnnelik olla - teid ei pea ajakirjanikuna veel maha kandma.

> Pareiko määras kohtumise kella kolmveerand kuueks ProKapitali maja parklapoolse sissekäigu juurde

Ajakirjanik Pulleritsu liikumisrajad Tallinnas on artiklist hästi jälgitavad. Olümpia lobibaar, Postimehe peamaja, Vaksali tänavat pidi Balti jaama.

ProKapitali majal muide on neli sissepääsu. Siseneda (ja märkamatult väljuda) on võimalik nii liiklusrohke Jõe tänava (Sampo panga) kui ka kõrvalise Karu/Kreutzwaldi risti (Juudi kultuurikeskuse-kooli poolt). Võib sisse hüpata Narva mnt, kasutades varjuna Lasnamäelt kesklinna voorivaid lõõtsbusse. Lõpuks võib siseneda turistiderohke Reisisadama ja Jõe tn parkimismaja poolt, nagu Pareiko (mis ei tähenda muidugi, et tingimata autoga saabutud).

> Aga kui olime tellimused esitanud, teatasin baarimehele, et mina maksan. Maksingi. (Pareikol lasin sel ajal oma kokkukogutud taustamaterjalide helesinistele kaantele allkirja kirjutada;

Seda õpetati teile Ameerikas.

> Vestlesime Pareikoga – eesti keeles loomulikult – kaks tundi ja 40 minutit.

Pullerits: Ma olen juba vana mees, mulle ei ole enam palju aega jäänud, ma annab jalaga persse. Kes on nii öelnud?
Pareiko: Ma ei tea. Martin Reim võib-olla? Gerd Kanter?

Pullerits:Teie karjäär on lõppemas. Kas te ise selliselt pole mõelnud?
Pareiko:Jah, olen küll, aga p..sse saata? Teate, pole nagu minu stiil.

Pullerits:Kas teate mis on meis ühist?
Pareiko:[mõtleb pikalt]???
Pullerits:Pohlak, Piiroja, Pareiko,...
Pareiko:Oh sa ....! Pullerits!

intervjuu ülejäänud osa lugege Arterist. Küsige ajalehekioskitest, ehk on mõnel müüjal veel kõrvale pandud.

 
At 22:41, Blogger Priit Pullerits said...

20.49 - suurepärane soovitus lobjakaahtole (käsi tõrgub tema nime suurte algustähtedega kirjutamast).

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Lily Luik kasutas Valencia maratonil Rio olümpianormi täites meesjooksja abi. "Jäneseks" oli seejuures eesti meesjooksja. Kuidas vaatab asjale EKJL ja jooksualade vanemtreener T.Tarm? Normi täitmiseks on kõik vahendid head.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba nii küsid, siis too välja millise punkti vastu eksiti?

 
At 01:44, Anonymous Anonüümne said...

Eks ikka sama punkt, mille vastu ka auväärt blogiomanik on lühikeseks jäänud pikamaajooksukarjääri jooksul jõudis patustada.
Sama asjaga mäletatavasti oli paar aastat jama ka Radcliffe'l. "It was judged Radcliffe received unfair assistance as her time was achieved with the aid of male pacemakers" jne. Luiged muidugi on väikesed tegijad ja nagu ütlesin normi täitmiseks on kõik vahendid head.

"Ühe tuntud peldikuseina", nagu mahlakalt ütles Dr Holden, omanik võiks vooliku võtta ja veidi küürida. Aga ei, peremees ise samasugune nagu külastajadki.

 
At 07:44, Blogger Priit Pullerits said...

...don't know what the hell are you talking about. Pole mingite teiste jooksjate abi kasutanud. Võistluse korraldajad ei leidnud samuti selles mingit rikkumist, et Jaak Mae mulle rajal juua andis, sest asja üritati ikka hirmsuure kella külge panna, aga tulutult, absoluutselt tulutult. Korraldaja ütles nende kaebuste peale põhimõtteliselt, et olge vait ja tõmmake uttu, mitte ärge närige muru, sest probleemi pole.
Aga ikka leidub mehi, kes tuutuluututavad nagu tatised äranutetud sihverplaadiga jõmpsikad, kes ei jäta ega jäta järele, vaid ajavad oma joru, mis on kõiki täiskasvanuid juba ammuilma ära tüüdanud. Grow up!

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Üks asi on reegli vastu rikkumine ja teine on selle eest karistada saamine. Pullerits on pälvinud inimeste tähelepanu punase fooritulega ristmike ületamise tõttu, politsei pole talle selle eest mulle teadaolevalt trahvi teinud. Tartu Jooksumaratonil 2008 sai Pullerits abi ratturilt ja tunnistas ka ise hiljem blogis, et eksis juhendi punkti vastu, kuid karistust ei järgnenud. Aga andestagem Priidule, lüüasaamisi on olnud niigi palju, las need paar karistuseta jäänud episoodi aitavad tõsta ajakirjaniku enesehinnangut. Inimeste arvamust see vaevalt muudab - ühed imetlevad teda andunult, teided on pidanud kahjuks tõdema, et sõnad ja teod ei lähe kokku.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Seega oleme targemaks saanud, et reegleid võib rikkuda ning kui on käsil vastase alistamine, siis on lausa on tark seda teha, sest alati võib kohtunik olla erapoolik. Ega me selle pärast PP ja Jaak Mae vastu rusikat taskus ei hoia. Vastupidi kui vaja surume rõõmsalt kätt või naudime külg-külje kõrval rõõmsalt kontserti ning aplodeerime samas taktis esinejatele. Pealegi Eestis on kombeks, et käsi peseb kätt ning juhul kui korraldaja pigistab reeglite täitmise puhul silma kinni, siis võib ta eeldada, et ta teeb patuoinale teene ning järgmine kord kui korraldajal on raske siis magab alati valvas ajakirjanik selle situatsiooni julmalt maha.

PS kas Kelk on juba oma põhja poolse konkurendi käe käigu vastu kah huvi tundnud?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Normaalne inimene ei kommenteeri siin.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Sel ajal kui WDRi ajakirjanikud viimistlesid oma uurimustööd Vene riiklikust dopingusüsteemist, defileeris üks teine, irriteerivat žurnalistikat viljelev eneseimetleja Otepää suusaradedel, et teenindada ksenoonist lugu pidavaid spordimehi parimal võimalikul moel.
http://sport.postimees.ee/3059741/otepaa-mk-raames-tuiskavad-rajale-ka-poliitikud-naitlejad-ja-ajakirjanikud

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

10:38, jään küll esitatud väite osas vastupisisele seisukohale, aga tubli muidugi, et endale ise hinnangu andsid. :)

Tundud väga kibestunud lobjakaahto fännklubi liige olema ja sel juhul viha tundmine kõige kodumaise (teie määratluses siis - kolkluse) vastu on paraku tavaline seisund.

 
At 12:21, Anonymous Martin said...

Vennad,
teie intellektuaalne tase ei küündi Ahto Lobjakaseni.
Sellest, aga, millest ei saa-ei suuda selget arutlust ehitada, on parem vaikida, ütles juba Ludwig von Wittgenstein.
Spordi teemadel olete kommenteerima oodatud sellele vaatamata.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Vale vastus, Martin.
Kus sa seda lobjaka intellektuaalset taset näed?
Kui noorsand pole kursis, siis soovitan lugeda kasvõi sedasama tema viimast paskvilli, aga sama hästi sobib enamik tema tekste. Iseasi on muidugi, palju need tema tekstid ongi, mitmelgi pool on täheldada usinat copy-paste meetodit, mis täiesti suvaliselt ja tervikut moodustamata kokku tõstetud. Viimane paskvill ongi selle ehe näide.

Või kui lugeda ei viitsi, siis kuula mõnda "Olukorrast riigis" saadet. See, et inimene on kunagi mõnes aines kõvasti üle õppinud, ei tähenda, et ta suudaks seoseid näha, omaks üldistusvõimet ja teaks midagigi suurest pildist.
Kui siia juurde paneme veel elukauguse ja ülima naiivsuse paljudes eluvaldkondades, lisaks järjest süveneva kibestumise ja omaviha, siis millisest tasemest sa räägid, Martin?

Kui suudad viimase saate lõpuni kuulata, siis anna teada, oled lolli järjekindluse vallas imetluse ära teeninud.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Martin, mitmes kursus? Täpne Ludwig von Wittgensteini väide on : "Millest ei saa rääkida, sellest tuleb vaikida." Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen.
Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.


Kui parafraseerid suuri mõtlejaid, siis ütle seda ka otse välja, muidu peame sind tõepoolikuks!

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Siim-Martin ütles ju õigesti, inimesed ei küündi nii madalale tasemele.

 
At 15:07, Blogger Priit Pullerits said...

12.21 jt, olgu Lobjakase arvamustega, kuidas tahes, aga debatis on ta väga väga kõva vastane, ülitugev. Teda juba paljakäsi niisama ei murra.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Eestis on debateerimise oskus mutta langenud. Lobjaka lend ei küüni poolele kõrgusele kadunud Rein Kaarepere omast. Vot see oli mees, nii kui sõna võttis muutus must valgeks. Lobjakal võib ju kõva seljatagune olla aga Reinuga võrreldes on ta ikka väeti.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Ei tahaks siin ühele tegelasele nüüd liiga palju ka aega pühendada, aga Priit, su viimase väitega siiski ei saa nõustuda.
Olles osa neid saateid kuulanud (kuni taluvuse piirini), siis tugevat debati osapoolt ei paista küll kuidagi. Hea debati pidamine eeldab võimet oma teadmisi (mis tal teatud valdkondades kindlasti on) argumenteeritult ja adekvaatselt esitada, aga seda neis saadetes ju harva kohtab. Mida aga palju kuuleb, on pinnapealne ja eluvõõras, kuid loomulikult väga kallutatud, lahmimine...

 
At 15:59, Anonymous Martin, TLÜ spordisemiootika said...

TLÜs on karismaatilised õppejõud nagu erudiit Linnar Priimägi, kes suudavad tsiteerivad originaalkeeles mitte ainult anglosaksistunud Wittgensteini, vaid Hegelit, Alexander von Humboldti, Arnim von Achimit, Hegelist ja Mommsenist rääkimata. Vajadusel võib aga ka jalaga p..sse anda.
Provintsilinna TÜ-s selliseid ei ole. Sealsete meeste, nende, kes õppejõududeks käivad diapasoon on hoopis väiksem.
Priimägi diapasoon - Hr Pullerits, kas teate milline kehamõõde on hokimängijate juures kõige olulisem? Ei, mitte pikkus. Käte siruulatus! Mõtteulatus - see ei ole sama, mis asfaldil ühtejutti toksida või ratast kedrata.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Hea Martin-poiss,
kirjutad et Priimägi tsiteerib originaalkeeles Hegelit, Hegelist rääkimata!
Ei, kahtlemata, Priimäel on kindlasti võimeid, mis tavainimesele on absoluutselt küündimatud ja nutt tuleb kohe peale, kui naabri-Mati end erudiidiga võrdlema hakkab, aga...
Ütle meile palun, kas Linnar on ikka ka nii kõva mees nagu näiteks Kenenisa Bekele?
Ta nimelt sai ühel tiitlivõistlusel hakkama lausa sellise saavutusega, et kui nüüd uuesti tsiteerida Raul Rebast, siis:
"Mehed lähevad viimasele ringile ja... Bekele möödub El Guerrouj'st ja... Bekelest, Bekele võidab!" Vot see oli alles mees - milline mõõde ja siruulatus.

Sa spordisemiootikuna võiks seda teada. ??

 
At 16:38, Blogger Priit Pullerits said...

Mis siin asja peita, kõik on avalik ja nähtav:
http://arvamus.postimees.ee/3402563/paevaintervjuu-ahto-lobjaka-sonul-pole-ta-kunagi-uritanud-oma-kirjutistega-sopru-voita

Kuid enne, kui vaatama asute, väike kontekst.
Vestlesime Lobjakaga pärast intervjuud tükk aega. Ta ütles, et tema ei kirjuta kellelegi, vaid kirjutab lihtsalt seda, mida ja kuidas tahab, ta kirjutab Euroopa (Pariis, Brüssel) vaatepunktist ning tal puudub seejuures igasugune õpetamissoov või soov midagi/kedagi muuta, talle ei lähe korda, kui paljud tema vaateid seejuures jagavad (loodan, et olen tema öeldu siinkohal adekvaatselt, ehkki Lobjaka standardi järgi kindlasti tugevasti lihtsustatult edastanud), ning ta deklareeris, et on äärmuslik liberaal, koguni fundamentalist (see määratlus sai nüüd küll sõna-sõnalt edasi antud, kinnitan). Eks te ise vaadake, kas ja kuidas see välja paistab.
No ja muidugi kõvad plusspunktid neile, kes Lobjaka jutust aru saavad. Need, kes saavad, on ekstraklassist mehed ja võivad uhkust tunda (kuigi ei tea, mille üle).

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Kui te Lobjaka jutust aru ei saanud, on see teie probleem.
Spordimeeste keeles jäi seis teie poolt vaadates 0:3. Tõepoolest, kui te Lobjaka jutust aru ei saand, pole mingil edasiseletamisel mõtet.
Aga tekkib üks põhimõtteline küsimus -kas Eesti Vabariigis kodanikud enam ei saa ega tohigi enam oma vaba arvamust avaldada. Sest vaadake, kuskil miskis portaalis on miskine klikkide arv niisugune - naasugune. Te ei toonud mitte mingeid tõestusi oma väidete kinnituseks, ainult see, et vaadaks kedagi solvab Lobjaka arvamus. No ja siis?
Ja Pullerits, te tegite ülimalt nahaalse avalduse, samastades ennast 1,3 miljoni eestlasega. Mind te igatahes ei esinda, nii et see väide on igal juhul vale.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Kuulan ja juba alguses on jutt rabas, millest midagi aru ei saa olen 2 minutit vastu pidanud ja jutt läheb järjest rohkem laukasse. Lõpuks sain selgitusest aru, et meie oleme geneetilised venelased ja killer-moslemid on eurooplased.

Toimetaja on jumal, wow.

Lobjakas esineb jumalale ja kui rahvas ei saa aru, siis on rahvas lintsija st Lobjakas on kannataja Jeesus. Ohh, juhe vajub suurushullustust põdevast Ahtot kuulates lühisesse.

Ahto tõde on väärtuslikum kui tuhandetest.

Sain aru, et moslemil on Ahto meelest euroopas rohkem õigust olla kui geneetilisel eestlasel. Tuleb meelde, et 8. sajandil vallutasid lühikese aja jooksul (711–718) peaaegu kogu Pürenee poolsaare peamiselt berberi moslemid (maurid), kes tulid Põhja-Aafrikast. Seega on nad tõepoolest Lobjaka meelest rohkem eurooplased kui aastatuhandeid euroopas elanud eestlased.

OO lõpuks Lobjakas võrdles ennast Jeesusega ja tsiteeris jumala sõna vahendanud piiskopi.

Lõpuks sain aru, et kui ma ei tunnista moslemit eestlaseks, siis olen teeninud ära Lobjaka igavese põlguse.

Oo jaa. Ometi on just need barbaarselt euroopasse tunginud moslemite kauged sugulased need, kes õigustundest üle astudes, vaatamata oma euroopas saadud sünnitunnistusele ning elust EL-i kõige tolerantsemas ja moslemeid armastavamas linnas - Brüsselis, alluvad vereliini kutsele ja korraldavad järjekorsdelt euroopas progromme.

Ahto Lobjakas. Te võite olla Jeesus. Halastada neile õnnetutele eksinud moslemitele. Kindlasti on teil õigus kui me palume moslemeid appi euroopast kristlikku mõttelaadi hävitama ning elujõulisema usundi vastu vahetama, nagu seda tegid ristisõdijad 800 aastat tagasi Maarjamaal paganlusega võideldes. Kahjuks on see tee väga verine ja rahumeelseid eestlasi hirmutav. Preventiivse meetmena on kasulik riigikaitse tagamiseks keelduda geneetilisi moslemeid siia nö põgenikena vastuvõtmast ja eestlaseks kuulutamast. Täna on meil tegemist nö V kolonni integreerimisega. Meil ei ole võimekust integreerida VI kolonni. Võib-olla Brüssel arvab, et see oleks tark otsus ja võimaldaks lahti saada USA poolt pakutavast katusest aga kas see on ikka tark otsus?

 
At 18:05, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 17.38, väga hästi kirjutatud. Aga kas Lobjakas pole omamoodi, kõigest hoolimata ka geniaalne, mis?

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Lobajaks on eesti keelt kõnelev element, Viktor Kingisepa uueaja teisend. Kuulasin seda demagoogiast nõretevat selgitust. Tegemist on äärmus-vasakliberaalse ilmavaate esindajaga.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui geniaalsuse tunnuseks pidada segast ja arusaamatut jutuvada, siis küll. Samas on sarnane tunnus ka idiootidel. Pigem on tegu erutatud kõnepruuki kasutava propagandistiga.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Ma vahetan ammu juba kanalit, raadiojaama, kui Lobjakas oma mulgu avab. Täna jäi jälle Vikeraadio ühest kuulajast ilma. Ääretult ebameeldivaks on ta ennast targutanud.

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Saade läks kreeni sel hetkel, kui Lobjakas esitas oma argumendi mingist valikuvõimalusest ja otsustamisest, mis moslemitel justkui on ja eestlastel-poolharitlastel seda ei olevat. Sellest ei saanud Priit hästi aru ja tegelikult vist mitte keegi. Ise vaatasin kah teist korda selle koha üle, psühholoogiline tajunihe oli Lobjaka poolt traumeerivalt esitatud.

Kui ma valin edasiliikumise asemel paigalejäämise oma kodukohta, võib seegi kahtlematult olla vaba valik. Kui ma valin liikumise asemel arenemise läbi tajunihke paigale jäädes, on seegi minu arengus oluline ja vaba valik. Kui ma valin tajunihke saavutamise maailma jälgides, mitte seda enesele võimukalt alistades, on seegi minu vaba valik.

 
At 21:08, Anonymous Martin said...

Was ist das Heimatland? Ist es etwas, worüber man nur spricht, oder etwas, wovon man nur erzählt? Oder - ist es etwas, wofür man kämpft, oder etwas, wofür man opfert?

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Ee, siin püstitub taas see teema, et nagu poleks oluline see, kui keegi on kusagil kauem olnud või juba ammugi elanud? See on oluline. Sest see piirkond kasvab su sisse läbi geograafia ja ümbruse. Loomulikult on kodumaa see, kuhu keegi rohkem kuulub, kas metsa, mägedesse või mere äärde. Mida kauem on kuulunud, seda tugevam on kodukoha tunnetus tema kuulumises sinna. Sa võid ajatusega kiirelt peale lennata (mõne uue religiooniga näiteks), justkui nagu rünnata piirkonda, aga see ajatus puruneb varem või hiljem ajas, kuna tegelikku sisu on vaja ja isekust pikaajaliseks kuulumiseks kuhugi. Kui ainult suudaks nii kaua oodata selle religiooni purunemiseni.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Maha teadmised, elagu arvamused. Arvamus on võrratult demokraatlikum kui teadmine. Ja arvamus on võrreldamatult suurematele hulkadele jõukohasem kui mõtlemine. Tabavalt öeldud Mihkel Kunnuse poolt, vaadates, kes mistahes teemadel sõna võtavad.

 
At 22:26, Anonymous Martin said...

Kujuneb siis nii, et mölakavõitu soome-urgi töllid, võtke koomale. Ketast oskate küll heita, muidu olete aga aeglased ja juhmakad, lapsi ei oska teha. Tulevad inimesed, kes žestikuleerivad ägedalt, käivad karjakaupa, räägivad bar-bar-bar kiiresti, nagu haugatades, lärmakalt, sõidavad kallite autodega, aga rämpsu viskavad maha!
Kas nii?

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Näete, hr Pullerits, minu ettekuulutus sai tõeks. Venemaa + Prantsusmaa = uus Euroopa.
Россия, вперёд! Allez! -Martin

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Njaa, Lobjakas pani arvamust kirjutades mööda ja see intervjuu alguses selgitus valikutest on ka minu, väga filosoofiakauge inimese jaoks päris segane. Aga olles palju nüüd nn päris Euroopas või Vanas-Euroopas või ütleme Lääne-Euroopas elanud/töötanud, siis mina saan sellest nii aru ja nii ka reaalsuses on: moslemid, hindud, budistid, neegrid, neegermoslemid jne jne on tavalise nö "päris" Eurooplase jaoks väga pikalt olnud lasteaia kaaslased, koolikaaslased, töökaaslased, sõbrad jne, et kokkuvõttes võetakse neid oma sealsesse ühiskonda kuuluvatena sama moodi nagu Pullerits võtab Leho Ripsi, Veerpalut või Alaveri Eesti ühiskonda kuuluvatena. Kui näiteks nüüd tuleb Eestist moslemi- ja neegripelgur peale või enne (vahet pole) terroriakti kaagutama, et moslemid ja neegrid on pahad ja nad tuleks minema ajada, siis ei saada sellest lähenemisest aru, sest et needsamad moslemid ja neegrid on nagu öeldud nende (Lääne Euroopa) ühiskonna osa, töötades ka näiteks politseinikena, a la Ahmed Merabet,kes kaitsevad oma ühiskonda ja ajavad ka nüüd terroriste taga ja olles ka nende hulgas keda terroristid külmavereliselt tapavad. Väga suurele osale väga kitsa silmaringiga eestlastele ei mahu selline asi pähe. Ja see eristabki meid nn päris eurooplastest.
Et me asume ka Euroopas! Mis siis? Me asume ka põhjamaal, aga see ei tee meist põhjamaalasi.

Ja hr Pullerits, kui enamus rahvast uskus Veerpalut, siis kas see enamuse arvamus oli õige?

 
At 01:22, Anonymous Anonüümne said...

Pariisis on rajoonid, kus nn valgetel pole soovitav liikuda, kus peale terrorirünnakut peeti pidu ja tähistati.
Ja mida kitsa silmaringiga eestlane, selle peale peaks kostma, tahtma seda kõike oma õuele või arvama sinisilmselt....aga õnneks on meil külm ja ehk on ka lund loota.

 
At 01:26, Anonymous Anonüümne said...

Kuulasin lobinaga intervjuud, "ühe mõtte" sõnastamine ei muuda midagi selle osas, mis kirja pandi. Viited mitte aru saamisele on alusetud, vastupidi - lause on üheselt arusaadav. Hägu selle kohta, et "euroopa" on midagi, mida keegi järsku 18.11.2015 oma "kusagil kümnekonna-aastase lugude kirjutamisega" (või millega iganes, ausalt, millega iganes) põhjal teab kõigist paremini, on täielik jama. Avaldatud sõnastuses ei ole sihitud mingeid rassiste, mitte mingit lintšimisjõuku, vaid ikkagi valdavat enamust eestlastest.

Põhiseadusliku korra vastane oma rahva vastase viha õhutamine!!
(PS §12 Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel.)

Lobistan veel kord - väited selle kohta, et intervjueerija, tema taga olev toimetus, tuhanded inimesed jne ei saanud õigesti aru, on eksitavad. Puhas jonn, et ei peaks oma viga tunnistama ja et saaks aga oma puhta valge nahaga puhtalt pääseda. Igasugused mõrvarid on paremad kui oma rahvas?

Hakka parem astuma oma rahva suunas.

 
At 01:30, Anonymous Anonüümne said...

Eestlane saab aru nii, et tehnilist progressi ei ole võimalik peatada ja robotid (röövivad) võtavad enamiku eestlaste tööd enda kanda mida majanduspagulastele anda saaks. Seega on eestlastel valida kas tolerantselt näppu imedes töötuna maha kärvata või majanduspagulaste rände vastu mittetolerantsust üles näidata. Eestlane on külg külje kõrval vene majanduspagulasi aidanud integreeruda euroopasse ja pole 20 aasta jooksul suutnud sellega edukalt toime tulla. Euroopa on vilistanud eestlaste püüdlustele ja lasknud meil oma jõududega hakkama saada. Brüssel sildistab külmavereliselt eestlasi rassistideks mõistmata, et euroopas pole kuskil riigis nii palju pagulasi nagu meil siin. Arvestades euroopas toimuvaid mässe on eestlaste tolerantsus muulaste suhtes piiritu. Eesti saadikutel on tänaseni tegemata euroopas selgitustöö, et eestlased vajavad praegu 100-t aastat rahva taastamiseks ja olemasolevate majanduspagulaste täielikuks integratsiooniks. Ei tasu muretseda, et meil ei jätku töökäsi. 20 aasta jooksul jääb meil ka ilma uute pagulasteta töökäsi piisavalt palju üle ja neile peab otsima reisisaatjate töid...

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Ja ongi kuidagi märkamatult 150-st, 250-st, 340-st pagulasest saanud 1500 pagulast. Kuidas?

 
At 09:48, Blogger soul said...

Eesti Ajakirjanduse Kõige Vihasem Mees

Iga kord, kui midagi toimub, siis ärkavad Eestis Vihased Mehed üles ja haaravad sule. Ja torkavad selle esimese asjana eestlasele tagumikku!

http://ekspress.delfi.ee/areen/eesti-ajakirjanduse-koige-vihasem-mees?id=72966509

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

See eelmine on vihase mehe paroodia
http://nihilist.fm/halvikajakirjanduse-best-of-koonduslaagri-eri/

 
At 10:57, Blogger Priit Pullerits said...

Olles tutvunud eilse debati tagasisidega, ütlen ühe asja, mida keegi ei ole ära tabanud (aga selles ei saa ka kedagi süüdistada, sest nad ei ole ju Lobjaka endaga kohtunud ega vestelnud): see, millest Lobjakal puudu jääb, on emotsionaalne intelligentsus. Tal ei ole seda karvavõrdki. Ja selle puudumise teeb ainult traagilisemaks tõsiasi, et ta ise selle puudumist nii arrogantselt hindab.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

kibe kustutaja oled. kriitikat ei kannata?

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit 10.57 ilmselt ei mõista Brüsseli võimu loogikat. Brüssel on oma olemuselt nagu eksimatu ja õiglane keiser ning Ahto on "keisri" kuller. Kullerit ei huvitagi mida teised arvavad ja sellest tema näiline arrogants. Kuller kannab ette "keisri" sõnumi nii hästi kui ta seda oskab kui oskab ja "keiser" vaatab, et see kui te sõnumist aru ei saa on kuulaja peades kinni mitte eksimatus "keisris" ja tema infokanalites. Reaalsuses tekivad aga infokanalites alti miskit viited, infopakettide kadumised, mis raskendavad sõnumi mõistmist ja siis hakkavad usinamad lülid ise algsõnumit "taastama", kuid eksivad ja teevad jämedaid prohmakaid. Kokkuvõttes tahetakse parimat aga kukub välja nagu alati. Ahto on selge näide, et elust kaugel asuv võimukeskus mis tugineb külmalt exceli tabeli üksikutele parameetritele, ei suuda tagada normaalset juhtimisahelat mis tagaks õiglase juhtimissüsteemi. Vigadest möödavaatamiseks kasutatakse arrogantset kommunikatsiooni mida lakeid usinalt võimendavad.

 
At 12:00, Blogger Priit Pullerits said...

Kirjutage õige täisnimi alla, siis avaldan, 11.53. Anonüümset kriitikat ei avalda ka ajakirjandus. Miks ma peaksin siin laskma kellelgi anonüümselt prõõgata? Julgust ei ole või?

 
At 12:01, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hästi ja tabavalt kirjeldatud, 11.54.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

kas eilne Venemaa teemaline dopingu saade ei koti kedagi ? Armstrong, soomlaste sini-valge ja meie suusaässad on ikka poisikesed selle kõrval.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

lobjakas üritas öelda, et eestlane, kes on rassist, ei ole eurooplane. kui keeruline on sellest aru saada?

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

12:28 "rassist" kirjutatakse "rassist" ja siis saab sellest ka niimoodi aru, kui midagi muud kirjutatakse, siis saadakse ka midagi muud aru. Punkt.

Üritamise käigus tehtud vead on vead, eriti kui viga ei tunnistada. Parendusteta üritamisest tegemise või ütlemiseni ei jõua!

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, kas neil moslemitel pole mujal kusagil olla kui teiste kodudes? Ostku endale Venemaa küljest tükk maad sel juhul. See ei ole ju meie ajuviga, kui me ei taha enda hävitajaid enda kõrvale.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

12:22, ütleme nii, et vaatamata ka siit läbi käinud eelinfole, sai see dopingufilm ikka maha magatud. Aga just avastasin, et õnneks on film veel ka netis mõned päevad järelvaadatav:
Dokfilm: Venemaa dopingusaladused

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Ja Pulleritsu nõrkus on selles, mis on tegelikult kogu eesti rahva nõrkuseks, et välditakse vägisõnade kasutamist, otsest seisukohavõttu kardetakse ja kustutatakse, tapmised on keelatud. Metsa sanitarid hundid ei saa tegutseda. See on viinud selleni, et oleme arvamustes ülelibisevad, pehmed ja politsei on päti poolt pea alati. St. pätile ei või ihulist valu tekitada.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Piisab vaid korraks türa öelda, kui juba on KAPO ukse taga.

 
At 15:44, Anonymous Arnold S said...

Kesse siin niimoodi laamendab, 14:13?
Jääme aga hetkel hoiatuse tasemele.

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlen, et Pulleritsuga luurele kindlasti ei läheks.

 
At 19:40, Blogger soul said...

"Indrek Kuus: tarmukad arvamusliidrid ja nende euroopalikud muinasjutud"
http://arvamus.postimees.ee/3403545/indrek-kuus-tarmukad-arvamusliidrid-ja-nende-euroopalikud-muinasjutud


Otse ja selge ütlemisega Ants Laaneots tänases reporteritunnis.
http://vikerraadio.err.ee/v/reporteritund/saated/1eef8a8e-129b-4008-819b-573d588e8eb6/reporteritund-religioon-poliitika-terror-kuidas-moista-verist-reedet-pariisis-

 
At 21:05, Anonymous Greengrass said...

Toobal ka lilla:) No on ikka punt siin Eestis.

 
At 21:29, Anonymous Edgar said...

Toobal ütles, et teda on korduvalt süüdistatud, et hoiab oma kohast iga hinna eest kinni. «Olgu see lahkumisavaldus siis tõestuseks, et Toompeale valitakse ka neid, kellele aated, põhimõtted, kodumaa ja rahvas on oma karjäärist palju tähtsamad,» lausus ta.

Ikkagi aatemees!

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Päeva lõpuks Marko Mägi luuletus,

KOMMUNIKATSIOON

Ajasin ühe tuttavaga juttu
ja türa küll
lõpuks ei saanudki
millestki aru.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Portugalov ja Rodchenkov (ja sõbrad) võivad õnnelikud olla, ripsutamine ja lobistamine on sobivalt kogu tähelepanu nende pealt ära tõmmanud.

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Lobjakalt väga lihtne sõnum: nahavärvi suhtes ebatolerantsed eestlased on vähem eurooplased, kui euroopas elavad värvilised.

 
At 01:23, Anonymous Anonüümne said...

Päevaintervjuu kommentaariumis on avaldatud järgmine kommentaar.
Paistab nii, et selle kirjutaja on tõele juba väga lähedale saanud.

Lee Tar:
"Lobjakas esitab oma seisukohti kriitiliselt ja avalikult, aga paraku mitte enesekriitiliselt ja publikule näkku vaadates. Ta seisab küll seljaga, vaadates oma kuulajaskonnaga samas suunas, nii et need võivad tema tagumist poolt imetleda; siiski näeb ta midagi muud kui ülejäänud. Ise arvab ta, et tema nägemisvõime on parem, auditooriumi enamus aga peab seda pigem kujutlusvõimeks. Tema nn teooriad ei kõla ka iseendas korrastatult, vaid segaselt ja hüplevalt. Seega esitab ta veidraid, põhjendamata, juhuslikke mõttekäike, aga laialt ja huupi ründavalt.
Ta ka ei selgita oma väiteid, vahest sellepärast, et on jõudnud oma arutlustega nii kaugele, kust edasi minna justkui ei oska. Ta kaotab kõneluses järje ja liigub edasi mingit kinnist rada pidi. Või edasi-tagasi. Ka küsija ei oska sellisel juhul vestlust juhtida, kui vastas istub uitleja, kes on mõtteidpidi oma võrkudes kinni. Teema käib üle jõu kõigepealt Lobjakasele endale. Enesekaitseks on tal öelda vaid, et te ei saa minust aru (kui ma siin omaette midagi harutan). Kas peaksime? Kas selgete argumentide puudumine on ideede esitaja või tolle süü, keda ta end kuulama kutsub? Kui too ei saa aru, kas on süüdi tema arusaamisvõime või puudulik teooria või puuduvad kinnitused teooria tõestuseks? Või kui kõik see kompott kokku, siis tuleks ju aru pidada... Aga kas peakski kuulama kedagi, kes sind maha teeb, kas peaks seda uskuma? Lobjakas algatas pealtnäha dialoogi, kui asus teiste kohta avalikult arvamust avaldama. Mis kujunes aga arusaamatuks monoloogiks, sest kahekõnet peab ta vaid eurooplastega, keda Eestis kahjuks ülemäära palju ei leidu.
Vastuvaidlemist ei tema ega ta pooldajad ei salli. Nagu ta ei salli ka oma auditooriumi. Kui nõus ei olda, siis järelikult ei saada aru, kui loogiline ja õiged on ta mõttekäik. Või kui novaatorlik. Enamus eestlasi on ju harimatud ja mittekristlikud mitteeurooplased. Mis neis head on, see Lobjakase jutust ei selgu. Ei esita ta ka põhjendusi, miks nii arvab, vaid ühe ebamäärase viite Derridale. Ei õpeta, mis peaks teisiti olema, sest seda ei tee ta põhimõtteliselt. Teda ei huvita ju. Teda ei huvita ka, mida arvatakse tema arvamusest. Ometi ta seda avalikult jagab. Olge nagu mina - see on ta ainus soovitus. Mina, eurooplane! Aga meie nagu ei taha. Kuigi jagame paljuski euroopalikke väärtusi, mõtleme nende üle vist oma kodukootud peaga."

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:41, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, see Lee Tari kommentaar Lobjaka kohta on väga täpne. Ta oleks justkui seisnud meie kõrval pärast intervjuud ja kuulanud, mida Lobjakas enda ja oma publiku kohta ütleb. Aga nagu näha, pole vaja kõrval seista. Piisab emotsionaalsest intelligentsusest, nagu on Lee Taril (ja nagu seda ei ole Lobjakal), et Lobjakast tõeliselt aru saada. Sageli, koguni enamasti ei ole olulised targad argumendid, vaid oluline on see, mis tunde argumentide esitaja ehk Lobjakas endast jätab. Ja kuna ta jätab halva mulje ja tunde, siis ei maksa tal ka loota, et enamik temast üldse aru saada tahaks. Ta on suutnud eesti rahva häälestada peaaegu in corpore enda vastu (jah, seda kinnitavad ka kommentaaride juures klikid, mida Lobjakas ja üksikud lobjaklased ignoreerivad ja naeruvääristavad) ja sel juhul ei maksa tema tarkus ega arutlusoskus enam tühist sentigi. Sõnum ei jõua kohale, pingutagu ta palju tahes, ja mõttekaaslasi ning toetajaid ta ei leia, ainult vaenlasi. Aga Lobjakat see ka ei huvita, nagu ta mulle ütles. Ent nii ta enamikust võõrandubki, millele juhtisin tähelepanu oma viimase küsimusega, kui tähele panite.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

haa-haa @ needus :)

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis peale hakkate, härrad ametnikud, kui lihtrahvas on välja surnud ja ainult eliit on veel alles jäänud? Kas see pole mõttekoht, et keda tegelikult kaitsta tuleb!?

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, sattusin õmbluspoodi... aga tegelikult müüakse siin head ja odavat ketimääret.
http://shop.kl24.ee/oil_lubricant/0/readmore/12491/&lng=11/

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ärme unusta, et täna on blogipidajale tähtis päev "День ракетных войск и артиллерии". Palju õnne!

 
At 11:11, Blogger Priit Pullerits said...

Spasibo!

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Ajaloost on veel teada, et täna kell 7.20 73 aastat tagasi algas raketiväelaste juhtimisel "Operation Uranus", millest sai pöördepunkt sõjas kus Putini eellane, Obama eellase abil, tõmbas Merkeli eellasele lõpuks koti pähe.

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Võtsin needuse maha. Aga olgu too juhtum ehmatuseks ja hoiatuseks. Kord oli ka siin blogis üks inimene, kes väga ülbelt lärmi lõi, ja kui tema samuti oma needuse kätte sai, siis tuli mõne aja pärast avasüli ülevoolava jutuga, et armastab mind. Loomulikult andsin andeks. Aga nagu aktsiaturgude puhul teate - see, et varem on käitunud aktsiad nii, ei tähenda, et nad käituksid nii ka edaspidi. Nii et olge tasakaalukad, palun.

 
At 12:19, Anonymous Martin, geopoliitika 3. kursus said...

Pullerist on, jah, üks väga väheseid rivisolevaid Eesti mehi - peame siinkohal silmas eestlasi - kes raketti lähedalt näha ja katsuda saanud. Isegi punasele nupule vajutanud või vähemalt käsklust "Raketiseadeldis nr 2, tuld!" edasi hõiganud. Vähemalt nii seisab mehe legendis.
Strateegiliste tiibrakettide vilinal paistab, et ühe suurriigi hegemoonia hakkab kõvasti kõikuma. Mis geopoliitiliselt saab, ei ole selge. Kindral Laaneotsa seadusalgatus 50 mehelise reservi moodustamiseks, keda Süüria sõjaväljadele saata.. kas see pole Lobjakaga samast klassist?
Küsimus aga: Kas Venemaa oma Lähis-Idas osutatud teenete eest Läänelt mitte vastutasu ei taha saada? Putini Venemaa oma oskuse ja tahtega relvaga aitab radikaalse islami purki panna. Ollandile ja Merkelile ei osutata seda teenust tasuta. Mida Putin Läänelt vastutasuks võiks küll nõuda?


 
At 08:56, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
off white jordan 1
jordan shoes
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
coach outlet
ralph lauren outlet
nike requin
vibram fivefingers shoes
ugg boots clearance
valentino

 

Postita kommentaar

<< Esileht