neljapäev, november 12, 2015

Pullerits: Ja siit ta tuleb - jälle uus häda!

Kõik teavad seda ütlemist: kui oled saanud 50 ja ärkad hommikul üles ning kuskilt ei valuta, oled tõenäoliselt surnud.

Hea uudis on see, et olen elus – lähtudes sellest, mida tunnen.

Halb uudis on see, et see ütlus peabki paika; et igal hommikul annab elu endast selgelt märku. Mitmest kohast ja mitmekülgselt.

Ma ei hakka loetlema vanu asju (põlv, õlg), mida kõik juba niigi teavad, ega koormama teid uute probleemidega, mis otse asjasse ei puutu (vaja tuli uusi prille). Aga keegi ei tea seda, mida olulist on lisandunud. Nüüd saate teada.

Lisandus tuli nii teravalt, et teisipäevahommikune jalgsi teekond Tartus rongi peale kujunes valulikuks ning Tallinnas pidin Postimehe auto Ülemiste jaama vastu tellima, sest omal jalal poleks küll vist kergel sammul toimetusse jõudnud.

Vasaku sääreluu alaosa vasakpoolsele küljele lõi kõndides valu. Teravalt. Igal sammul. Tegelikult oli see juba nädal aega endast märku andnud, kuid seni suutsin seda eirata. Selle nädala algul enam mitte. Korduvalt jalale puhkust andes, seda lõdvestades jõudsin siiski rongile.

Ja muidugi helistasin sealtsamast arstile. Ütlesin, et sääreluu juures teeb jalg juba nädal aega valu.

«Nii vähe – ainult nädal aega!!» imestas arst, kelle eelistan jätta anonüümseks, sest õelaid ja kadetsejaid, rääkimata parastajatest, kes kõik kiirgavad vastikult musta energiat, on kõik kohad täis. (Aga eks see must energia hävita sisemiselt ennekõike neid ennast.) «Ma saaks aru, kui jalg kolm kuud valutab! Aga üksainus nädal...»

Kahe päeva pärast, täna, ilmusin arsti palge ette. Kahtlustasin, et äkki on luuümbrise põletik. Aga kui jooksnud ei ole, on see välistatud, sain juba kaks päeva varem telefonis teada. Tänane ülevaatus kinnitas seda. Luumõra ka ei ole. Lihtsalt sääreluu ääres olevad mis iganes kõõlused või lihased on pinges ja kanged.

Retsept: ei mingeid medikamente, suukaudseid ega pealispidiseid. Venitada tuleb.

Aga õlga nagunii kogu aeg venitan. Reielihaseid ka tugevdan, et parema põlve allesjäänud osadele väiksem koormus langeks. Nüüd siis tulevad päevakavva ka sääre venitused.

Trenni, nagu isegi mõistate, ei ole juba ammu jõudnud ega jõua ilmselt niipea. Aga muret pole – keda see suusatamine ikka morjendab. See on Eestis väljasurev ala. Või juba välja surnud? Rattasõit on tõusuteel – just luges üks leht üles, kui palju on meil profilepinguga rattureid. Ja rattasõitu, muide, ei sega õla- ega säärehädad.

Järeldused, kui oskate kaugemale näha ja üldistada, tehke eelnevast ise. Analüüsivõimetud ei küüni loomulikult kuigi kaugele, suure tõenäosusega piirduvad nad ülbitseva targutamisega. Kas veame kihla?
*
Seekordne suur küsimus on järgmine: kes on see Eesti sportlane, keda ma sel nädalal usutlesin, ja kes ütles sellised kuldsed sõnad: «Kui sa oled mees, kes ei taha võita, ei taha vastasest üle olla, siis minu meelest pole üldse vaja spordiga tegeledagi.»?
******
Hikers viewing the Great Gallery, Horseshoe Canyon, Canyonlands National Park, Utah 30. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Sport niidab jalust. Ameeriklanna Alysia Johnson Montano langeb Daegus kergejõustiku MMil rajale, samal ajal kui venelanna Maria Savinova rõõmustab 800 meetri jooksu maailmameistrina. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Hollandi pikamaajooksja Maurben Koster on jätnud Pekingis kergejõustiku MMil vigastuse tõttu pooleli 5000 meetri jooksu. Foto autor: Chine Nouvelle / SIPA / Scanpix
Foto 3: Mõni spordiala kohe on selline, et teisele tulle nimme valu ja viga teha. Aasia naised poksimas. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Jalgratturite kuulusrikka vennaskonnaga on ühinenud isegi USA välisminister John Kerry. Foto autor: AFP/Scanpix

80 Kommentaarid:

At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Järeldame - on saanud salaja imitatsioonitrenni tehtud.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Ripsutamine jätkub endise hooga...

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

parablogi

 
At 21:51, Anonymous Martin said...

Ja siit ta tuleb.
Aga keda see suusatamine ikka morjendab.
- -
Verb tuleb lauses võimalikult ettepoole paigutada, jah?

 
At 23:47, Anonymous Setä Muoniosta said...

Priit, mida loba, mis tähendab välja surnud?
Juba homsest läheb hirmsaks andmiseks, vaata ainult et maha ei maga!

FIS-Tykkikisat, Olos

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise teema lõpus on hea kommentaar, kiitus!
Tundub, et PP raiub ka sandina, et panna (iga jumal trenn) on vaja, kurb.

 
At 23:55, Anonymous Martin said...

Lugejate vaeva säästmiseks kopin selle kommentaari siia. (Aitäh, 23.48)

Martin ütles ...

Väga hea viide, 14.52. Tänu! Seejuures, structured training - kas meie inimesed saavad aru mis see on? Tavaline harrastaja (ja ehk ka tavaline Eesti tippsportlane) ei saa sellest aru. Sellest ei saa aru ka harrastussportimise teemadel sageli kirjutav ajakirjanik Pullerits. Miks muidu tema harivad kirjutised probleemide tagajärgede leevendamisega, mitte probleemide endaga tegelevad. Füsioterapeudi imelised oskused ja dr Ripsi saed-skalpellid tulevad mängu ju ikka alles siis, kui damage's already done. Õigesti tuleb treenida. Või nagu Valencia maratonile minev Raivo Alla ütleb, liigne ripsutamine on liiast. Kuidas siis õigesti treenida? "Kiired sutsakad" ja igapäevased trennikiirusrepordid on lühim tee dr Ripsi lõikuslauale.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on jälle kiire olnud oma uue hädaga uhkustamisel. Nii kiire, et pole jagunud aega isegi oma nutulaulu läbi lugeda. Lohakusevead - sate-saate, varu-valu.

 
At 11:38, Anonymous Alehandro, voodoo & musta energia spetsialist said...

Ärge enam saagegi terveks.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Spordimehe, ka harrastaja reegel nr 1.
Valu/vigastusega trenni ei minda.
Reegel nr 2.
Üleneljakümnesel valu/vigastus iseenesest ei parane, st tuleb kohe ravima hakata.
Ja kõik muud talupojatarkused, mida iga üleneljakümnene teab.
Eks muidugi jätab hoopis kangelaslikuma mulje kangelaslikult kõiki terve mõistuse soovitusi eirata (näiteks kasvõi õige suusatehnika ära õppida vigastuste vältimiseks), kangelaslikult omale vigastused "tekitada" ja siis eriti kangelaslikult neid eri "spetsialistide" juures ravimas käia.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui rattasõitu enam keha teha ei luba, siis hakkab Priit malet haipima..et see on mõtlevate meeste ala, mitte peene sadula otsas liibukates nihelemine.
Kuid mina juba naljalt ei usu et Priit suusa hooaega maha magaks. Kui lumi tuleb on mehel paar teipi juures ja TM rajal. No kui hästi ei kähe ja valus on..tuleb ta sellega et peakski nautima tegelikult. Panna vaja jutt jääb siis mr. Hide luuluks

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits üritab siin aeg-ajalt inimesi värvata. Enda ehk eliidi ridadesse.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit ja malet?! Seal on mõelda vaja. Eriti ettepoole. Seda viimast, nagu ka sellest teemast loeme, ta ju ei mõista.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Õige-tulevikku tuleb vaadata.Ja nagu osavõtu numbrid näitavad,siis jooksmine on tõusuteel-tulevikusport ühesõnaga.Ja kui õieti treenida,siis saab ilusasti ka üle kuuekümneselt kenasti jooksmisega hakkama,ilma vigastusi kartmata.Seega on vähe kummaline siin lugeda seda vanusega vigastuste seostamise juttu.Ütleks,et vähese jooksmise viga.Ajalehest(postimehe nimeline)võis mõne aja eest lugeda ühest tublist Tartu naisest,kes vanemas eas jookseb aastas päris mitu maratoni.See aasta suisa mitukümmend.Ehk sõbrad sporditoimetusest näitavad õige teeotsa kätte ja saab minna kogemusi omandama.Kuidas õieti sporti teha,vigastusi vältida,mõtet veeretada.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Tsitaadi autor on Sergei Pareiko mõistagi.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit, äkki on see säärevalu jooksva?

 
At 20:10, Blogger soul said...

Aga palun.

"Tartlanna Leili Teeväli läbis eelmisel aastal 26 maratoni ehk rohkem kui ükski teine eestlane. Tänavu nihutab ta piire veelgi kaugemale: 26 maratoni on juba läbitud ja mõned on veel ees! Aasta lõpus 68. sünnipäeva tähistav Leili ütleb, et iga aasta algab maratoniplaanide tegemisega ja vananeda või haige olla pole niimoodi lihtsalt aega, kirjutab Anu Bollverk Aja Lehes."

http://tervis.postimees.ee/2948577/67-aastane-maratonihunt-mul-pole-aega-vanaks-jaada

 
At 21:44, Blogger AinK said...

Priit, äkki on see säärevalu jooksva?

Ei, see hakkab juba lendva poole kiskuma.

aink

 
At 22:30, Anonymous Noor poeet said...

Ain viskava pärlisi nigu salveisista. :)

 
At 22:45, Anonymous Martin, spordisemiootika 3. kursus said...

13.04 ütleb kuldsed sõnad. Ei ole liigne need veelkord üle korrata:
"Spordimehe, ka harrastaja reegel nr 1.
Valu/vigastusega trenni ei minda.
Reegel nr 2.
Üleneljakümnesel valu/vigastus iseenesest ei parane, st tuleb kohe ravima hakata."

Hr Pullerits, nagu blogi järjepidevad lugejad hästi teadad, muide on 50+. Downhill, kui rattameeste keeles väljenduda. Kusjuures kiirus üha kasvab. Üle 50+ väga kiirelt.
Õnneks saab hr Pullerits ravi. Blogi lugejad võivad aga jälgida lugejate silme ees lahtirulluvat dramaatilist, samas meeliköitvat - ja mõtlemapanevat - lugu ühe spordiharrastaja vananemisest. Sic transit!
Mäest allasõidul(-jooksul) aga töötavad hoopis teised lihased, ütlevad asjatundjad.

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Vat see on tubli mees, väärikas ja sümpaatne. Oleks selliseid pagulasi meil ainult rohkem. Kusjuures veel maapiirkonnas (sic!).

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Välja arvatud pingepeavalu, mille nähud sportides paranevad.

 
At 10:36, Blogger Veiko said...

Piinlik lugeda neid õelaid komme. Kas teil midagi muud pole oma ajaga teha? Edu Priidule. Hea blogi.

 
At 13:11, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Veiko! See on tõesti hämmastav, kui palju on hinges kurje ja õelaid inimesi. Nende anonüümne esinemine võimaldab neil oma kurjust ja õelust, nende tegelikku sisemist olemust väga reljeefselt väljalasta paista. Ei tea, kas nad ise ka aru saavad sellest, millised nad tegelikult sisimas on? Kui ei saa, eks siis lugege siit oma kommentaare - neist peegeldubki nende tõeline pale.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:02, Anonymous Martin, spordisemiootik said...

Edu ikka.
Paraku on Pulleritsuga nii, et poliitilisel tasandil on temasugustele täpse diagnoosi pannud Pulleritsu endaga lähedastel seisukohtadel olev Varro Vooglaid oma viimases kirjutises. Sellise eliidiga jätkusuutlikku iseseisvat riiki ei ehita, on Vooglaid sunnitud tõdema.
Parem pole lood harrastusspordi vallas. Mis liigub, see kulub. Rattasõit pole erand, kuigi lugupeetud blogiautor üritab nii väita. Seibid, kepsud ja klapid ole igavesed. Ei puusaliigestes, ega südamevatsakestes. Uuemad uuringud USAs näitavad, et vererõhu allaviimine 140 pealt 120-le vähendab tohutult südamehaiguste riski.
Kokkuvõttes võib öelda, et ajakirjanik Pulleritsu blogi ei paku reaalset maailmapilti ega adekvaatset eeskuju spordiharrastajale. Nende asemel on fantasmidest küllastunud hüper-ego ja nartsissistlik teater. Sellisena vahel nauditav, jah. Ja see teater annab tervelt kolm etendust nädalas.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Veiks ei taba biiti.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma õieti mäletan, siis peaks küsitud tsitaadi autor olema Jaan Tants.
Priit, lootus, et õlg ja säärelihased rattasõitu ei mõjuta, on sul OI-KUI-VALE!

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust - Talts.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Ärq ei lääq

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ma ei taha enam seda jama lugeda, mis sa arvad sellest?

 
At 19:38, Blogger Priit Pullerits said...

Eile sõitsin reedel pärast tööd maanteel 34 km. Okei, jäin pimeda peale, aga mul olid helkurid ja tuled peal. Täna, laupäeval vaatasin, et hmm, tuuline, pilvine, jahe, aga ega see õiget meest sega. Ega miskit, panin normilt riidesse ja ajasin peenikeste kummidega Scotti välja. Pagan, hakkas sadama, aga üha rohkem. Kas see segas? Ei, keha sai soojaks ja kokku sõitsin 32 km. Täitsa mõnus. Õla alla panin ajalehe, et külm ei piitsutaks, rattakingade peale katted - kuskilt polnud külm. Kes ütles, et sellise ilmaga ei saa sõita? Saab küll. Kas PL ka sai?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

...päris hale hakkab... eestis on omast-arust tasemel loomakitse,aga inimesi ei kaitse keegi, kui omal aru ikka üldse enam alles ei ole!

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas õige mees muudab tihti oma seisukohti? Veel aasta algul oli suusatamine tegija ala, nüüd äkki ei kõlba kuhugi? Kas sama juhtub ka rattasõiduga, kui ise enam korralikult sõita ei saa?

 
At 22:29, Anonymous Kägu,kehakultuurlane. said...

Minu emapoolne onu, kes pidas kunagi velskri ametit, pani konkreetse diagnoosi - issias!!
Priit peab olema ettevaatlik,sest kui pähe lööb, siis on ka malega finito.

 
At 22:31, Anonymous Linnar, kasvatusteadlane said...

no mida m***i 21:13 mis haige sonimine see on?! kui midagi öelda ei oska siis ole vait ja ära risusta eetrit oma haige sonimisega
hea blogi on täiesti omaette nähtus eesti (vaimu)vaesel blogimaastikul kui schiller veel elaks ta loeks suurima mõnuga väike guugel transleit ja keine probleme

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Täna oli siis suusatajatel hooaja esimene tõsisem jõuproov ja sõideti eestlaste jaoks legendaarne viisteist kilomeetrit klassikat, eraldistardist.
Meie meestest tegi ainsana korraliku etteaste Ränkel, teised said isegi tema käest paki, rääkimata sellest, et Jauhojärvi käest kalendriga.
Kõigest muust võib veel aru saada, aga kuidas on võimalik, et aastaid tagasi tippspordi jätnud Vahur Teppan sõidab sama kiiresti kui Peeter Kümmel (mis sest et sprinter) ja selle distantsi spetsiaalsuusataja Algo Kärp?
Okei, oli suur lumesadu ja rada pehme, aga Teppan ja Kärp on küllaltki samas kaalukategoorias. Samas suur mees Einaste (kusjuures puhas sprinter!) pani ära nii Kümmelile kui Kärbile, arusaamatu...
1. SAMI JAUHOJÄRVI 43:39.0
27. KEIN EINASTE +3:26.3
36. ALGO KARP +4:32.7
37. PEETER KUMMEL +4:37.2
38. VAHUR TEPPAN +4:38.0

Tulemused 15km kl

 
At 23:13, Blogger soul said...

17. novembril kell 18.00 toimub Tallinnas aadressil Räägu 49 loeng "Miks ja kuidas peaks elu ja treeninguid planeerima?". Loengut peab Tallinna Ülikooli Looduse- ja Terviseteaduste Instituudi spordibioloogia dotsent Kristjan Port.

http://sport.delfi.ee/news/liikumine/treeniteadlikult/loeng-kristjan-port-miks-ja-kuidas-peaks-elu-ja-treeninguid-planeerima?id=72951757

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Tippharrastajad on koondisel kandadel. Poltoranini nending, et ta on praktiliselt kõik trennid koos Veerpaluga teinud ei jäta kahtlust, et koondisele oskaks nii mõnigi harrastaja ka selga näidata.

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt nii, 23:40, klassikas on kodumaa parim suusataja jätkuvalt AV.
Tänaste tulemuste põhjal võib seda 99% kindlusega väita.
Huvitav, mitu aastat see nii veel kestab?

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Aasta hakkab lõppema, mis tiitli pälvib Linnar tänavu?

Meenutus aastast 2009, kui Linnar pälvis aasta parmu tiitli:
"Mittekarskusühing asotsiaalministeerium valis Internetihääletusel 2009. aasta suurimaks parmuks esteedist pornonäitleja Linnar Priimäe.

Esteet Priimäe poolt andis oma hääle enam kui kolmandik veebivalimistel osalenutest, mis kindlustas Linnarile ülekaaluka võidu. See näitab, et Priimägi suutis sügiseste kohalike omavalitsuse valimiste ajal oma tugeva ja pilditu etteastega murda tee rahva ja parmude südamesse.
«Priimäe võit oli mõneti üllatav, kuid samas on mõistetav rahva toetus just neile parmudele, kes näitavad, et kaine poliitika on end lõplikult ammendanud,» kommenteeris taandarenguosakonna juhtaja. «Selles suhtes tuleks Priimäge vaadata kui teerajajat, suunanäitajat, visionääri, kes juhatab teed uue, ebakaine poliitika suunal. Kahjuks on poliitikud olnud visad õppust võtma, kuid reklaamiguru Priimägi suudab kindlasti pildis poliitika mainet lähiaastatel tõsta,» täiendas ministeeriumi pildi kanistrisse paneku osakonna juhataja.
Tiitli aasta parm pälvib inimene, kes on aasta jooksul süüvinud rahva mällu adumatu käitumise, ebaratsionaalse mõtlemise, arusaamatute mõttekäikude või lihtsalt labase joomise ja enesehäbistamisega.
Konkursi võitnu saab ministeeriumilt rändpudeli ning kõigi maade parmude kustumatu imetluse. Lisaks lasub tal kohustus esindada asotsiaalministeeriumi ametlikel joomingutel üle kogu maailma.
1996. aastal loodud asotsiaaliministeerium ühendab inimesi, kes on aru saanud mitte ainult sellest, et vallavaesed ja -sandid on osa meie ühiskonnast, vaid samuti tõsiasjast, et ka toimetulevaid ühiskonnaliikmeid iseloomustab teatav asotsiaalsusosadus, alge, mida ei saa varjata pintsaklipsu ega mungarüüga."
TV3: Linnar Priimägi sai uhke tiitli — aasta parm

 
At 01:32, Anonymous Endel said...

Säilitagem ikka vähemalt elementaarne lugupidamine ja austus üksteise ja blogipidaja vastu.

 
At 01:56, Anonymous Anonüümne said...

Võib vaid ette kujutada AV kihelust täna rajale minna, sest kui oled suure koormusega ja igapäevaselt treeninud (nii aastakümneid juba), siis pole midagi mõnusamat, kui kehal aeg-ajalt ka täistuuridel töötada lasta. Tegelikult organism suisa nõuab seda.

Pildike Oloselt, õhtutund, Muonio lähistel.
Vana hea kodune mökki, soe köök, vana hea kodune laud. Laua ümber kolm meest ja jutt veereb vaikselt.

Andrus, niheleb ja kergelt ärevil juba hommikust saati: Mati, kus meil ongi see kollases purgis pulber, mille ma kevadel Jelena käest sain? Ma prooviks homme sellega, lubab suurt ja märga sadu.
Mati: Oota, mida! Milleks sulle seda purki vaja ongi?
Andrus, vaatab maha, otsib suusasaabastelt tuge: Noo... ee.. mm... ma... ma olen siin endamisi mõelnud, et stardiks ka homme. Kui Aleks on ära rajale läinud, siis mis ma niisama ikka passin, liigutaks ka oma vanu konte vähe.
Mati: See ei ole hea plaan, Andrus. Kui juhtud olema kõigist meie meestest kiirem – tegelikult ma ei kahtle hetkegi, et sa oleks - mögisevad ainult leheneegrid eesotsas Pahvi, Martinsoni ja Pulleritsuga, aga kui peaksid ka Aleksit edestama, siis... Nazarbajev lõpetab meiega lepingu veel samal päeval!
Andrus: No aga... ee... ma... võin ju enne viimast vaheajapunkti natuke seista, või nohh, see tähendab kukkuda või nii?
Mati: Ei, kallis sõber, kevadel Haanjas, eestikatel, seal võid meestel selja lumiseks teha palju soovid, praegu aga...
võtab nagist OW-jope, suusasaapad ja kindad ning väljub hubasest köögist sombusesse öösse.
Mati: Head ööd, mehed!
Andrus, ohkab, aga parata pole midagi: Head ööd!
Aleksei, nõutu tõlke puudumise üle, aga parata pole midagi: Спокойной ночи, Мати Карловитч!

 
At 10:01, Anonymous Viivi Rämekärnanäolehm said...

01:32
Kolmas ja neljas fragment on ju puudulik, see on blogipidaja suhtumine endasse ja lugejaisse, laiemalt eeskujuna rahvasse. See on ülevindi asi, hobusehirnatus.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutate: Ja muidugi helistasin sealtsamast arstile. Kahe päeva pärast, täna, ilmusin arsti palge ette.

Millise arsti juurde? Pere- või erialaarsti juurde?
Kui eriala, siis kahe päevaga saab kuidas arsti juurde? Rahaline vastuvõtt? Tutvus?
Kuidas on see võimalik Eestis, kus on tavapärane 3-6 kuud järjekorda?

Väga mõistlik ja tervitatav, et saadakse niivõrd kiiresti abi. Aga, kuidas?

 
At 10:06, Anonymous ISIS said...

http://www.telegram.ee/maailm/sudaani-president-terroriorganisatsiooni-isis-taga-seisavad-cia-ja-mossad#.Vkg6hb84Spq

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

19:38 Priit, seda kõike on vähe, väga vähe, 32 km on vähe! Ei suutnud siis niipalju ennast kokku võtta, et teha vähemalt 45 km!? Vabal päeval, kui tööökohustusi polegi, on 32 km liiga nõrk päev.

 
At 10:29, Blogger Priit Pullerits said...

10.17, tänan kriitika eest, proovin end täna rohkem kokku võtta ja parandada.

Teistele - oi, ma näen te kommentaaridest, milline roheline kadedus on te seas võimust võtnud - et mina suudan välja minna, kui on sopane ilm, aga enamik ei suuda - ja selle pealt mõistagi tulevadki sellised suutjad halvustavad seisukohavõtud ja avaldused. Sest mis see teiste asi on, mis ma teen? Ega muust aspektist olegi, kui et teised ise sama ei suuda.

01.56 - vahva, hea töö! Õppige teised 01.56 pealt, kui tahate huvitava ja sisuka kommentaari jätta. Tühipaljast prõõkamist on liiga palju, tüütuks läheb juba.

Aga rattad välja, mehed, asfalt ootab! Mis kuradi suusatamine...? Talve ei tule niikuini.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on vist identiteedikriis või?
Pean silmas seda, et Priidu blogi ei ole tema. Tema on see, kes hommikul WC potil kangutab või metsa vahel rattaga sõidab. See blogi on Pulleritsu varimina, kellena ta ennast kujutleb kuulsamana, tugevamana ja võimsamana, kui tegelikult on. Tegelikult pole ta miskit muud kui tavainimene.
Selle asemel, et blogis ulmelisust koomale tõmmata, mis oleks loogiline, toob Pullerits enda kui lihtinimese blogisse, et heroiseerida oma haigusi, mis on juba suhteliselt perversne nähtus. Et lugejale jääks mulje, et ta siiski on lihtinimene? See on läbinähtav.

 
At 11:08, Blogger Priit Pullerits said...

Hämmastav, et osa inimesi kohe ei saa muidu, kui pühendada nii palju oma ajutegevusest ja mõtteajast minu ja mu tegemiste üle juurdlemisele. Kas see pole mingi haigus? Oskab keegi seda lahti seletada, saavad vaesekesed ehk abi?

 
At 12:43, Anonymous Martin said...

> See blogi on Pulleritsu varimina, kellena ta ennast kujutleb kuulsamana, tugevamana ja võimsamana, kui tegelikult on. Tegelikult pole ta miskit muud kui tavainimene.

tavaline vanainimene.

> Selle asemel, et blogis ulmelisust koomale tõmmata, mis oleks loogiline, toob Pullerits enda kui lihtinimese blogisse, et heroiseerida oma haigusi, mis on juba suhteliselt perversne nähtus.

Tõesti, blogis on roiskumise hõngu. Haiguste heroiseerimisel on kirjanduses aga pikk traditsioon. Thomas Mann ja "Võlumägi" jne. Pulleritsust on saanud dekadent.

 
At 13:30, Anonymous Martin, TLÜ spordisemiootika 3. kursus said...

Paar sõna külmas treenimise kangelaslikkusest.
Pulleritsul lööb välja Nõukogude armees omandatud mentaliteet. Kandalakšas seisti küll "platsil" tunde "poljarnaja stoikas" ja vene kultuurile on üldse omane meestel demonstratiivselt hooletult ja kergelt talvisel ajal riietumine. Läki-läki viltu peaks, puhvaika väel, gimnastjörka või vatikuue hõlmad lahti... Seda stiili on ka Tallinnas vene koolide suusatundide ajal Mustammäel täheldatud.
Tegelikult - ja siin võiksid asja tundvad spordifüsioloogid - ja -teadlased sõna võtta - ei ole loogiline, et külmas treenimine kasu võiks tuua (kui "kõva mehe" kuvandit mitte arvestada). Külmetamine on organismile stress. Hästi on aga teada (küll mitte hr Pulleritsul), et lühiajaline stress võib olla hea, pikaajaline aga kindlasti mitte. Sügis-talviselt sportimisel pange end eelkõige soojalt riidesse! Külma trotsides kangelase mängimine on võimalik - ja ei jää isegi haigeks (kui üle ei pinguta). Arengut aga pole. Sest organismi tähelepanu on suunatud muule - kehas sooja säilitamisele ja tootmisele. Seetõttu külmal ajal on mõtet kasutada välitreeningute kõrval ka jõusaale, pallimängusaale, ujulaid. Proportsiooni valik igaüks ise.


 
At 13:37, Anonymous Linnar, kasvatusteadlane said...

thomas mannil on ka väga hea novell mario ja võlur soovitan kõigil isehakanud semiootikutel ja muidu joodikutel lugeda saate ka võibolla lolli staatusest edasi üks poiss mult juba poes küsis vohh tema enam nii loll ei ole peangi talle ära viima muidu käi nagu lits lapsega kuhugi panna ei ole

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Olos näitaski, et Eestis on koondise ja harrastajate vahe õhkõrn. 30 sek siia-sinna - oled koondises või pole. Mati poisid on juba ületreeningus või mõned ka hetke heas seisus, kuid hiljem kui mineku vaja pole neist midagi.

 
At 16:44, Blogger Priit Pullerits said...

Nii, võtsin siis kommentaatorit kuulda ja päris 45 km täna vihmast märjal ja tuulisel asfaldil ei teinud, kuid 53 km tuli ära küll. Ja seda ihuüksinda, mitte mingis grupis tuulevarjus otsides. Hämmastav on see, et tolle tunni ja kolmveerandi jooksul ei tulnud mulle Tartu ümbruses mitte ühtegi ratturit vastu (mööda ei sõitnud loomulikul keegi). Igaks juhuks kontrollisin ka spordipargi ovaali - samuti tühi. Nagu näha, on enamik püssi põõsasse visanud. Eks see seletab ka seda kadedusest tiinet kiunu, mis siin kommentaariumis minu tegemiste kohta lahti on läinud.

 
At 16:49, Anonymous Martin, spordisemiootik said...

"Kuidas on võimalik, et aastaid tagasi tippspordi jätnud Vahur Teppan sõidab sama kiiresti kui Peeter Kümmel (mis sest et sprinter) ja selle distantsi spetsiaalsuusataja Algo Kärp?
1. SAMI JAUHOJÄRVI 43:39.0
27. KEIN EINASTE +3:26.3
36. ALGO KARP +4:32.7
37. PEETER KUMMEL +4:37.2
38. VAHUR TEPPAN +4:38.0"

Tippsportlastel on seljataga pikk treeninguperiood? Harrastajad nagu Vahur Teppan üldjuhul ei treeni nii palju, seetõttu pole nad ka nii väsinud.
Tippsportlastel on võistlus tavaliselt "tugeva trenni eest" (C) Toomas Tarm (vahel ka nõrga). Harrastaja seevastu, kes asja väheb tunneb, arvab, et võistlusel tuleb "panna täiega" (C) Priit Pullerits. Ja paneb ka.
Tippsportlasel on lai valik suuski, keppe, määrdeid. Seetõttu suurem võimalus varustuse valikul mööda panna.
Tippsportlase elu on raske. Pidev reisimine, laagrid jne. Harrastajad teevad 8 tundi tööd ja trenni sellele otsa. Sellest nende karastatus.
Sageli on tippsportlased ka kehalistelt eeldustelt harrastajatest nõrgemad.

 
At 16:59, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu, midagi päevakajalist kah.
Kas panite tähele Prantsuse presidendi François Hollande lubadust halastamatu kättemaksu kohta? Kuidas küll ununevad nii ruttu euroopalikud väärtused ja põhimõtted?! Euroopalik vastus pidanuks olema järgmine: "Me ei lase end terroristidel heidutada! Meie vastus neile on veegi rohkem avatust, veelgi enam piirid lahti, veelgi suurem pagulaste vastuvõtt." Muidugi on Hollande'i sõnavõtt tühipaljas kõvatamine ehk prõõkamine. Võib-olla paar-kolm meest nabitakse kinni, aga seejärel, pange tähele, läheb kõik vanamoodi letargiliselt edasi. Euroopa fataalne (!) nõrkus seisneb selles, et ta ainult reageerib (ja siis ka ainult sõnadega, mitte tegudega) ega ole proaktiivne. Mäletate, mida Putin hiljuti ütles: kui on näha, et konflikt muutub vältimatuks, tuleb vastasele esimesena tou kirja panna. Siis saad initsiatiivi enda kätte. Euroopa on oma meinstriim-ideoloogiaga end niivõrd nõrgestanud, et ta ei suuda enam kunagi initsiatiivi haarata. Sellise suhtumise jätkudes on käimasolev sõda juba ette kaotatud - kõvatavatest avaldustest hoolimata.

 
At 17:46, Blogger soul said...

Laaneotsa hinnangul astub Euroopa «tõelise kahvanäona reha otsa ja seda mitmendat korda järjest».

http://www.postimees.ee/3399935/laaneots-eesti-piirivalve-tuleb-tosiselt-kasile-votta

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Eesti pole veel Venemaa mõjusääris. Ärge unustage seda, hr Pullerits.
Ja te ise pole vist suurem lööja mees ka, pigem kiiruga jalgalaskja, kui "konflikt on vältimatu".
Tagasi tulles aga Putini juurde - kirjutatakse, et kui Marie Le Pen pääseb Prantsusmaal võimule, siis loob ta Putiniga tugeva liidu. Siis on Ameerika-peddler-itel nagu teie mõningal määral vesi ahjus. Siis võib Eesti tõesti olla - uue, Vene-Prantsuse Euroopa mõjusfääris. Mis teist siis saab? Barry hakkab teile pakke saatma? (On ta üldse elus?)

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Hea viide. Rassistlikku avaldust kindral Laaneotsa käest ei oleks lootnud kuulda. (Reha otsa astumisest võib aru saada - nastupat na grabli - aga mida see "Euroopa tõelise kahvanäona" tähendab?) Aga see see pole peamine. Kommentaarid uudise juures näitavad, et meie inimesed on juba alla andnud. Vähemalt pole neil usku, et Reformierakonna jätkamisel Eestil lootust oleks. Varro Vooglaid, Vello Leito ja Jaan Kaplinski võimule!

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

"Lisaks nähakse Laaneotsa sõnul kolmapäeval esimesele lugemisele jõudva eelnõuga ette kuni 50-meheline reserv, keda saab vajadusel NATO, ELi või ÜRO juhitaval või muul rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil kasutada."

Idiootsus.

 
At 20:13, Blogger Andres P said...

Martin 16:49 - Kui sportlased on NII väsinud, siis on ettevalmistuses hull möödapanek.
Selge, et iga võistlus ei panda 101%'ga, kui enamus võistlusi ei tohiks siiski olla tugeva trenni eest.Tugevat trenni saab teha ka võistluseta ja odavamalt. Vahur kindlasti tunneb asja, samas ei saa välistada, et antud sõidul oli juures väike "ära" panemise soov. Tippsportlasel reeglina on terve tiim, kes testib sobiva suusa ja määrdevaliku. Harrastaja peab ise kombineerima. Ei ole tõenäoline, et tipp NII mööda paneb. Ja kui paneb, siis on midagi väga valesti.
Kehalised eeldused ja potentsiaalsed talendid jäävad Eesti spordisüsteemis kindlasti avastamata ja arendamata. See on tõsi.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Nonii

 
At 23:10, Anonymous Martin said...

Tänu, Andres. Leiab kinnitust, et ärapanemise moment esineb harrastajatel.
Tippsportlased teevad lihtsalt oma tööd.
Siinse blogi omanik hr Pullerits tahab aga ka trennis teistele ära panna.

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

Pariisis on paanika. Soomes on 50 000 inimest andnud allkirja petitsioonile Euroopa Liidust väljaastumiseks. Mis meist saab, hr Pullerits?

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Pariisis puhkenud paanika. Püksiteinud poliitik Paet. Pikad palaverid parlamentides. Piiridel parvlevad pagulased... Priimägi? Pareiko? Pullerits? Kes?

 
At 01:29, Anonymous Anonüümne said...

Järge: Valencia maratonil on harrastusjooksja Raivo Alla edestanud tippsportlast Tiidrek Nurmet tervelt 12 minutiga. (Ärge öelge, et Nurme jooksis kõrvalalal või nalja pärast).
Martin

 
At 02:34, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt nii, PP (16:59). Hollande on ju kõige armetum lödipüks. Kohe kui mõned vennad püsside ja pommidega koduhoovist läbi sõidavad, viskab vedelaks ja hakkab piire sulgema ning kättemaksuga ähvardama. Suurmehed nii ei tee!
Nagu väga õigesti kirjutad, et:
"Euroopalik vastus pidanuks olema järgmine: "Me ei lase end terroristidel heidutada! Meie vastus neile on veegi rohkem avatust, veelgi enam piirid lahti, veelgi suurem pagulaste vastuvõtt.""

Aga kuna pilt ja heli on parem kui tuhat sõna, siis tuletagem Hollande'le - aga kindlasti ka Merkelile veelkord meelde -, et euroopalikud väärtused pole jalge alla tallamiseks ja piirid tuleks avada täielikult, sest mida rohkem on koos häid inimesi, seda vähem pääsevad üksikud pahad löögile ehk kurja tegema.
Lisaks ülimalt sensuaalsele esitlusele ja silmailule, paluks pöörata erilist tähelepanu sõnadele!

Sõnajalad: "Tulge kõik".

PS. PP on kunagi ka ise seda lugu juba valitsejatele eeskujuks toonud, aga käesolev esitus on veelgi parem. :)

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas sina blokeerisid mu kommenteerimisvõimaluse Postimehes?

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

Inimesed küsivad, püüan vastata:
Nüüd, Pariisis lahvatanu taustal, peaks küll olema end õigete eurooplastena ja humanistidena positsioneerinuil kõvasti higistamist, kuidas oma seniseid hoiakuid ja arvamusi õigustada. Või ei saa nad ikka veel asjast aru? Ikka veel ei jõua kohale? See, mis Pariisis juhtus, on just Euroopa avatud uste ja naeruväärselt jõetu poliitika tulemus -- nii palju suvalisi tüüpe on kontrollimatult sisse lastud. Tegelikult on see, mis Pariisis juhtus, Euroopa lihtsameelsete ja eluvõõraste (neid on enamik) poliitikute tegevuse(tuse) tagajärg, et nad pole tahtnud lõuna poolt sissetungile piiri panna. See, et sealt tulevad terroristid, on ju kõigile teada, aga et sellele võimalusele on pseudohumanismi viigilehe kattevarjus läbi sõrmede vaadatud, midagi ette võtmata, on kuritegelik. Kust otsast seda ka ei vaata, siin on väga suur süü Euroopa selgrootutel, silmakirjalikel, lödipükstest ja jobudest elukaugetel poliitikutel.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Ei õnnestunud ära siluda eilset valehinnangut. Prantsuse sõjaalennukid siiski läksid tegevusse. PP, paljasta veel maski.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
pühapäeval oli Tartu ümbruses rattureid küll - ise trehvasin kümnekonna isendiga ja nägin ka normaalset gruppetot.
Pigem on nii, et mingil põhjusel välditakse sinuga koos sõitmist ...

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Eesti keeles on grupp, mitte grupetto.

 
At 10:25, Anonymous H ja K said...

raske on tõsiselt võtta inimest, kes putinit eeskujuks toob.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Lobjakal ei jõua kindalsti kohale

 
At 10:28, Blogger Priit Pullerits said...

Mitte keegi ei väldi minuga sõitmist, 10.16. Sellise väite esitajat võib nimetada absoluutseks lollpeaks, kes tõenäoliselt varsti sureb oma õelusse ja pahatahtlikkusse. Sain koguni kutse, et ühineksin grupiga kell 11 Anne kanali otsas, aga märkasin seda sõnumit liiga hilja...

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei sõida juba aastaid talvel põhjuseks külmetamise pärast hangitud põletik mida põdesin aastaid. Väga lihtne on ennast ratta seljas ära külmetada lisaks on palju mõnusam talvel kuskil voorekal joosta või suusatada

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

mitte keegi?:) hea nali.

 
At 02:45, Blogger 柯云 said...

2016-02-27keyun
cheap air jordans
oakley sunglasses
toms shoes
michael kors outlet store
canada goose coats
uggs for women
louis vuitton purses
nfl jerseys
mihchael kors outlet online sale
kate spade handbags
hollister jeans
true religion outlet
adidas superstar shoes
nike air max uk
michael kors outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren
oakley store
christian louboutin shoes
louis vuitton
air max 90
michael kors outlet
nike roshe run mens
abercrombie & fitch
louis vuitton outlet online
pandora jewelry
michael kors outlet
nike trainers sale
coach outlet store
christian louboutin outlet
kate spade outlet
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
air max 95
cheap rolex watches
north face
michael kors outlet
chanel purses
jordan 11
oakkey sunglasses

 

Postita kommentaar

<< Esileht