neljapäev, oktoober 22, 2015

Pullerits: Nagu lubasin, läkski raha pärast kakluseks

Juba enne seda, kui Rasmus Kagge (fotol paremal) kergitas eilses «Pealtnägijas» Eesti viimaste aastate edukaima odaviskaja Risto Mätase abil katet, kuidas Eesti Kergejõustiku Liit sportlasi rahastab, läks EKJL vasturünnakule. Nagu teile juba eelmisel nädalal teatasin, on Eesti spordis oodata rahaasjus tormi. (Taas kuulutasid mõned, ja jälle ekslikult, et ei usu.) EKJL otsis abi suhtekorraldusfirmalt Corpore, kelle esindaja Maris Lindmäe saatis eile kell 18.41 välja meili viie sportlase kommentaariga.

Ma saan aru, et Edgar Savisaare ja Tallinna Sadama väidetavad korruptsioonijuhtumid on ajanud Eestis rahaskandaalide lati väga kõrgele – jutt peab olema ikka sadadest tuhandetest, et n-ö kvalifitseeruda –, ent see ei tähenda, et väiksemate summadega juhtumid peaksid luubi alt kõrvale jääma. Ses osas tegi Kagge igati tänuväärset tööd.

Need, keda kergejõustik ei paelu, võivad lugeda minu tänast, järjekordset jalgpallikriitilist kolumni Tartu Postimehes.

Siin aga PR-firma Corpore edastatud kiri EKJLi raha asjus.

Edastan tänase Pealtnägijas Risto Mätase ja Mehis Viru esitatud väidete kõrvale arvamused tippkergejõustiklastelt, kelle arvamust saatetegijad ei küsinud: Gerd Kanter, Rasmus Mägi, Grit Šadeiko, Ksenija Balta, Märt Israel. Kõik viis sportlast on sealjuures sellised, kes on olnud aastaid ühisrahastussüsteemis sees, võitnud tiitlivõistluste medaleid ning teavad süsteemi toimimise põhimõtteid. Allpoololevad tsitaadid on sportlaste personaalsed seisukohad ning esitatud sportlaste initsiatiivil ja muutmata kujul.

Gerd Kanter:

Toetusrahade jaotuspõhimõtted on minule olnud alati selged. Ka ei tekita minus küsimusi see, kas ja miks me peaksime oma järelkasvu või nõrgemaid ühiselt toetama.
Minu isiklik arvamus on see, et mured tuleb üritada otse selgeks rääkida. Alaliidu uks on alati lahti ja on võimalik küsida selgitusi. See on väga lihtsustatud lähenemine, et EOK-st tuleb raha ja kandke see otse meie kontole. Mis puudutab treeningtoetuste kulude tõendamist, siis muidugi nõuab see natuke asjaajamist, samas kui tšekke ja seega põhjendatud kulusid pole, tekib küsimus, kuhu seda raha tahetakse kulutada.
Mis puudutab ühisrahastuse põhimõtet, siis meie ala on piisavalt suur, et me ei saa lubada endale enesekeskset lähenemist, vaid me peame igal juhul nõrgemaid ja alt tulijaid toetama. Ühisrahastus on toiminud pikka aega ja see väga konkreetne põhimõte, mitte mingi uitmõte. Usun, et mitmedki sportlased on saanud sellest abi. Ka normatiivide alusel rahastamises on alaliit sportlastele väga tihti vastu tulnud. Näiteks puudus mitmel sportlasel 2013. aastal MM-i A-norm, aga vaatamata sellele säilitas alaliit neile kõrgema toetuse ja võimaldas ettevalmistust samades mahtudes jätkata.

Rasmus Mägi:

Minu hinnangul ei peitu Eesti kergejõustiku kitsaskohad tippsportlaste väidetavalt ebaselges rahastamises. Korrektse kommunikatsiooni kaudu on alaliit või EOK alati küsimustele selged vastused andnud. Ühtlasi ei pea ma õigeks, et meediakärasse on segatud sportlased, kes rahastamispõhimõtted enda jaoks selgeks on teinud. Seejuures on kirjutavas meedias antud teema raames kasutatud ka minu pilti, luues avalikkusele illusioone minu rahulolematusest. 10 kuud enne Rio olümpiat soovin koostöös EOK ning Eesti kergejõustlikuliiduga täielikult keskenduda treeningprotsessile.

Grit Šadeiko:

Oma treeninggrupiga oleme enda jaoks rahastussüsteemi selgeks teinud ja seejuures ei pea ma vajalikuks, et ükski meie treeninggrupi väline sportlane või treener võtab sõna kõigi A-normiga sportlaste eest. Oleme oma asjad alaliidu või EOK-ga alati läbi rääkinud ja arusaadavad hoidnud. Minul kellelegi pretensioone pole olnud ja rahad on süsteemile vastavalt liikunud, alaliit on võimaluste piires toetanud ja meie heaolu eest seisnud. Minu arvamuse kohaselt on näiteks EM-i taseme toetuse olemasolu Eesti kergejõustiku jätkusuutlikkuse seisukohast väga oluline.

Ksenija Balta:

Mina olen olukorraga rahul ja ma hästi ei saa aru, milles praegu probleemi nähakse. Minu kogemus sportlasena on hoopis see, et kergejõustikuliit on teinud väga palju selleks, et sportlastel oleks parem. On olemas stabiilne süsteem, mis toimib juba pikka aega. Samas kui vaja, ollakse paindlikud ja tehakse erandeid. Kergejõustikuliit on mulle alati abikäe ulatanud, ka rasketel aegadel. Ka siis, kui mul pole viimasel ajal silmapaistvaid tulemusi olnud, ikkagi on leitud võimalused toetamiseks. Alaliit aitas rahastada ka mu põlveoperatsiooni ja taastusravi. Jah, raha on alati vähe, aga sellegipoolest on asi alati toiminud, koostöö on hea. Mul ei tule mõttesse ka sellist asja, et kergejõustikuliit võiks sportlasi kuidagi koorida, kindlasti mitte, see ei tule kõne allagi.

Märt Israel:

Minu suhted kergejõustikuliiduga on väga head ja alati on olnud võimalik kõikidel teemadel arutada. Alaliit aitas katta minu mõne aasta taguse operatsiooni ja sellel aastal tehtud operatsiooni kulusid. Sel perioodil, kui olin vigastusega võistluspausil, on mul ikkagi olnud tagatud tasemetoetus. Probleeme ju pole, süsteem toimib ka nendel aegadel, kui värsket tulemust parajasti pole, aga abi kõige rohkem tarvis. Sportlase jaoks on see kindlustustunne ja tugi tähtis.
******
A big alcove in Horseshoe Canyon, Canyonlands National Park, Utah 30. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Rasmus Kagge treenimas. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix 
Foto 2: Risto Mätas oda viskamas, Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix 
Foto 3: Grit Šadeiko kaugust hüppamas. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

34 Kommentaarid:

At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Torm või asi, ootaks mingi järelkaja ära asjale (kui seda üldse tuleb).
Toits

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Kellele, kus ja millal Pullerits kaklust lubas? Ainus mida siin blogis lubas oli:"Vaatame siis täna õhtul "Pealtnägijat", mida uut selgub seal Eesti kergejõustiku kohta" 19.12 21.10.2015.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Priit, me teame, et esindate siin Mehis Viru huve. Tasakaalustamiseks paar nüanssi.
1. Kes on kursis, see teab, kuidas Viru suhtles Mätasega Pekingi MM-i ajal. Enne seda oligi Mätase tagasiside nii nagu Teigamägi kirjeldas - jah, tsäu, mul on kõik OK.
2. Võib-olla Viru ei arvesta sellega, et samamoodi võib keegi hakata uurima, kas talle ja ta abikaasale antud toetused ja pearahad tuginevad korrektsetele andmetele. Ja kui suurtest numbritest rääkida, siis täiesti eraldi teema on Viru õpilaste Leibaku-Pintsaare A.LeCoqi 2 miljonit ja selle nõuetekohane kasutamine. Saame näha, mis elu toob.

 
At 13:03, Blogger Priit Pullerits said...

Mina ei esinda kellegi huve peale enda huvide. Enamgi veel, ma ei tea alati ise ka, mis mu enda huvid on. Kuidas ma siis saan veel teada, mis on teiste huvid, et neid esindada.
Nojah, minu huvi on, et oleks verbaalset-intellektuaalset kaklust ja et segased asjad saaks selgemaks ja õhus hõljuvad küsimused ammendavad vastused. Aga ma ei ole kindel, et need on kõik mu huvid.
Mis on näiteks teie huvi, et siin sõna võtta? Kelle huve teie esindate? Ja kes te üldse selline olete?
Nii et olge aumees ja avage kaardid enda kohta, alles siis tulge teiste kohta midagi väitma. Jah, teist räägin, 12.50! Saame siin järgnevalt näha, kas teis on niigi palju julgust, et öelda, kes teie olete. Kas kaotaksin kihlveo, kui väidaksin, et te ei julge seda öelda? Et tegelikult olete samasugune nurga tagant kõvataja nagu enamik teisigi, ei enamat?

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Toda odameeste mässu eestikatel oleks tahtnud näha küll, verbaalse-intellektuaalse ja ähmaste huvide konflikti valguses. Iseasi, on see spordimehelik?
Kui järele mõelda, siis Mätase esinemine MMi oda finaalis mässumoodi välja ka nägi...

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa, Priit tunnistas, et ta on troll kelle huvi on V-I kaklus. Kaklus tähendab ju vaatemängu ja raha lehetrollidele. Vanasti (võib-olla ka praegu) olid telekates miskid seebid kus karjuti ja kakeldi ning mutikesed vaatasid seda kõike pisarsilmi.

Tegelikult on Priidu huvi koguaeg teada olnud aga seekord siis ka oma nime alt selge ja konkreetne ülestunnistus. Mitte, et see nüüd patukoormat kergendaks aga vähemalt hakkavad juhttrollidelt maskeeringud langema.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks pole Pulleritsu blogi usaldusväärne keskkond, kus enda nime all esineda. Paul Lõiv, Leho Rips jt on juhtumid, mida ise ei tahaks kogeda. Pullerits ise on tunnistanud, et inimesed ei soovi oma nime avaldamist blogis.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Nagu lubasid, jah.
P.S. Oled sa kõhulahtisusest üle saanud?

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Su infoallikas on M.Viru on ju Priit?

 
At 15:44, Blogger Priit Pullerits said...

Leho Rips on väga hea arst, midagi pole muutunud. Olen teda kogu aeg viidanud. Mis puutub teise mehesse, siis eks ise eelistaks ka hoida teatud keskkonnas vaiksemat joont, kui oled ikka aasta jooksul kolmel rattavõistlusel ühelt mehelt, kelle ees- ja perenimi algab ühesuguse tugev sulghäälikuga, selgelt kotti ja tappa saanud. Siis ju ei taha, et too mees ütles, et näe, kes taas selja taha jäi.
Seega,14:36, pole asi usaldusväärsuses. Asi on selles, kas mees julgeb enda eest seista või ei. Nii lihtne see ongi. Ei mingit kosmost.

 
At 17:35, Anonymous Martin, spordisemiootik said...

Nüüd viimaks õigustab siinne blogi oma päises väljakuulutatud juhtmõtet. Üle pika aja leiab Pulleritsu blogist "intrigeerivaid teemasid Eesti spordi tagatubadest. "

Verbaalset-"intellektuaalset" kaklust - mis ju selle blogi firmamärk - ja milles anonüümsed madala intelligentsi ja rudimentaarsete väitlusoskustega blogikülastajad blogiperemehelt armutult lakki saavad - kõrvale jättes võib konstateerida kaht olulist tõika:
1) Teigamägi/EKJL ei suuda tõrjuda süüdistust EOK poolt tippsportlaste toetamiseks sihtotstarbeliselt eraldatud raha omastamise kohta. Vastust, kuhu ja mis alusel läheb 1500 €-st see osa, mis tippsportlaseni ei jõua - tervelt 60% ei jõua - EKJL funktsionäärid pakkuda ei suuda. Hägune jutt "ühisrahastamisest" ja "järelkasvu ja nõrgemate toetamisest" ei klapi juba puht loogilisest vaatenurgast. Nõrgemate toetamine on oluline, kuid tegu on spetsiifiliselt TIPPUDELE eraldatud rahaga. Järelkasvu kasvatamisega tuleb samuti tegeleda. Miks seda aga tahetakse teha TIPPsportlaste eelarverea arvelt? Miks? Vastust pole.
2) Corpore on teinud head tööd. EKJL-l ei ole raha, et maksta tippsportlastele. Küll on aga raha, et maksta TIPP-mainekujundusfirmale. Oma liidu liikmetega sisemiste asjade klaarimise teenuse eest. (Sama asi paistab saama üldiseks mustriks. ESL-il pole probleem palgata eesti ühe kalleima TIPP-advokaadi teenuseid.) Mainekujundajate hea töö antud juhul on aga kahjuks üle võlli- "sektorist väljas", "võrku" või kuidas Gerd Kanter ja Märt Israel võiksid väljenduda? Ilmselge on, et Gerd Kanter ei ole seda teksti ise kirjutanud. Ja mäletate, Frank Coppola "Ristiisas" on stseen, kus maffiaboss jalutab mööda tänavat, vasakult ja paremalt kummardavad poepidajad, tänavakaupmehed, voorimehed - kõik on Bossile heategude eest võlgu! Tõesti väga fantastiline assotsiatsioon, kuid just selline mainekujundusfirma toodangut lugedes tekib.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

1. Mille alusel väidate spetsiifilisest, sihtotstarbelisest sportlaste finantseerimisest. Tegemist ikkagi EOK ja alaliidu vahelelise finantseerimisega, milles võetakse tõepoolest arvesse tipptegijate hulka. Alaliit korraldab oma tegevust ise, jagades raha alaliidus kokku lepitud korrale. „Nõrgemate“ toetamisest võib küll kõnelda rajalt eksinud semiootik, kuid idee on siin ikkagi arengu ja kandepinna edendamisest. Palun võrdle ja mõtle meie suusatamisele – karismaatiline liider läks ja kustutas enda järelt tule. Tipud said raha... ja lõpetasid, kõik.
2. Kui arvad, et PR tähendab valskust juba iseeneses, siis on sul lihtne asja ka tõestada – ütle, kes nimetatud sportlastest ei nõustu tema nimel kirjutatud arvamusega.

Vähem lahmimist, noorsand M.

P.S Asja paradoks seisneb selles: 500 kulli spordimehele maksta on vähe, kuid Mätasele ja co.-le rohkem maksta ka pole mõtet - maailma mõttes keskpärased, ent tulevikuta sportlased.

 
At 18:15, Blogger Unknown said...

Kahjuks ei suuda bogiautor härrasmeheks jääda ja meie kokkulepe, et mind enam blogis ei mainita ei pea vett. Kirjutan siis veelkord . Priit, soovin, et mind enam siis blogis ei mainitaks. Ei kaudseelt ega otseselt. Küsimus pole võistlustel saavutatud kohtades. Lihtsalt olen nõus alati rattasõiduga seotud ettevõtmistes kaasa lööma, aga see blogi oma halvustava ja vahel lausa rumalate sarusaamade propageerimisega ainult juhib õigeid huvilisi valele teele.
Ei soovi et ajakirjanduslikke eksperimente viiakse läbi minu osalusel.
Inimesi kes on huvitatud õigesti treenima ja võistlema olen nõus alati aitama ja toetama.

Priidule peaks ka teada olema, et selle aastal sõitsin võidu ainult 2 võistlusel ja kummalgi blogiautor kohal polnud. Samuti pole mul häbi tunnistada kui keegi on minust tugevam või targem.

Minu jaoks lõppes asi Pulleritsu filmiga kus lasti eetrisse isiklik info, mida enda arust jagasin ainult treeningukaaslasele. Seda tehti sellisel moel, et peale filmi vaatamist helistasid mulle nii mõnedki sõbrad ja küsisisid, et kas olen väga solvunud sellise kajastuse pärast.

Eks igaüks püüab tähelepanu erineval moel ja endale sobivalt.

Aitäh ja palun seda kommentaari mitte kommenteerida. Case closed.

Paul Lõiv



 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Paul!
Teie sõnavõtu võiks Tartu Postimehes raami sees avaldada. Kuluks ära, nii teadmiseks linnarahvale kui ka õpetuseks-hoiatuseks kõigile.
Kahjuks oleks sellest vähe tolku. Elame meediamaailmas, tahame või mitte, keegi ei saa meid sellest "paradiisist" välja ajada. Ise ka ei saa astuda.
Ajad ajakirjaniku uksest välja, ta tuleb aknast tagasi.
Filmis mainitud seikade kohta, usun, et kuna non-disclosure agreement-i polnud kirjalikult sõlmitud, siis on Pulleritsul juriidiline õigustus olemas. Tavalised inimesed ei tea, et kui ajakirjaniku rääkida, siis kõik see, mille kohta sõnaselgelt ei ütle, et keelad avaldamast, või ajakirjanik ka avaldada (NB! hoopis teise pealkirja all - tavaline trikk).
Martin

 
At 21:10, Anonymous Statistik said...

18:05, Magnus Kirt - 86.65 - Kohilas, 06.09.15

Tööd palju, pole jõudnud ...

http://www.ekjl.ee/content/editor/files/Edetabelid/AllTimes/alltmjt.pdf

 
At 01:13, Anonymous Anonüümne said...

Nii, nüüd tuleb steitment, kuulake tähelepanelikult!

Vanameister on eilses Tartu Postimehe kolumnis "Arulage kiremöll jalgpalli ümber" suurepäraselt kokku võtnud täna meie jalgpallis ja selle ümber valitseva olukorra.
Ja seda mitte lahmides ja emotsioonide harjal, vaid tuginedes kuivale, kuid väga ilmekale statistikale. Aus töö.
Paremini 22. oktoobril 2015. aastal vist polegi võimalik. Kui keegi arvab, et suudab paremini, pange kirja, vaatame üle.

Aga, kes saab 5 miljonit - V I I S M I L J O N I T E U R O T !!! - raha?
Kas Mätas, Mägi, Kanter, Shadeiko, Kupper, võrkpallurid, korvpallurid, käsipallurid, suusatajad, jooksjad, riistvõimlejad, jalgratturid? Ei.

L I L L E K Ü L A S T A A D I O N I B E T O O N S E I N A D JA E B A M U G A V A D K I T S A D P I N G I D J A K A R I "P R O J E K T I J U H T I J A I D" N I I J A L G P A L L I L I I D U S K U I K Ü M N E T E S E H I T U S E T T E V Õ T E T E S.
Ü Ü Ü Ü H E K S M Ä N G U K S !!!

TUBLI, TAAVI RÕIVAS,
TUBLI, Eestit tasakaalukalt ja südamega arendav valitsus!
Naah...!!

 
At 09:10, Anonymous H ja K said...

staadion tuleb valmis ehitada. toetan!

 
At 09:45, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 01.13. Omast arust tegin lihtsa ja selge loo, aga näe, läheb korda ja kõnetab. Netikommentaatorid loo enda järel pole ka sugugi nii vaenulikud ega tõredad, sest eks ole raske midagi jalgpallihulluse õigustuseks arukat öelda.

Martinilt 17.35 suurepärane osundus, väga head tähelepanekud ja seosed. Vaat sellised sõnavõtud tõstavad kommentaariumi taset.

Rohkema kohta kahjuks öelda ei saa, kuigi sooviks. Omalt poolt lisan, et edaspidi lähevad kustutamisele ka kõik kommentaarid, kus teatud nimi esineb. Sest oli see ju teatud kommentaar, mis teema üles tõmbas ja mind sekkuma sundis. Võite öelda, et lasin end õnge võtta. Jah, rumalast peast lasin - tee veel inimestele heategu ning hakka nende kommentaare siin tolereerima ja neid sallima, pärast oled süüdi kokkuleppe rikkumises. Nii et edaspidi saate kõik tunda mu karmi kätt, saate aru küll, mis puhul.

Aga uudist ka! EKJL on kutsunud tuleva nädala kolmapäevaks kokku juhatuse. Seda ei kutsuta kokku niisama. On, mida arutada ja klaarida. Risto Mätas kui mässaja on ka minu andmeil juhatuse koosolekule kutsutud. Näis, kas siis hakatakse päitseid talle pähe panema. Igatahes hoian asjal pilku peal ja arengutega kursis, sest pidage silmas, et terve juhatus on potentsiaalseid lekitajaid täis. Vaadake ise, kui palju on seal mehi, kellega mul on puutumust olnud: http://www.ekjl.ee/organisatsioon/ekjli_struktuur/juhatus Ja kindlasti märkasite, et seal on ka kõigi mobiilinumbrid lisatud, nii et inf on vaid ühe telefonikõne kaugusel. Aga nii ajakirjandus töötabki, pole siin midagi erandlikku.

 
At 09:50, Anonymous H ja K said...

staadioni lõpuni ehitamist ei pea küll hulluseks nimetama, kulla kirjatsura. see, et sulle mängu võlu võõras on, ei tee seda veel halvaks mänguks. kulutatud raha tuleb riiki pea selle sama ühe mänguga tagasi. kui mitte otseselt, siis kaudelt kindlasti.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Staadioni las ehitavad fiffade ja ueffade raha eest.
See hunnik pappi tuleks otstarbekamalt eesti sporti(sportlastesse) suunata.

 
At 09:58, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei taha siin hakata arendama mingit mõttetut vutidebatti, aga mina ei ole staadioni ehitamisest juttu teinud, kuigi, kui teeks, siis nimetaks selle lõpuni ehitamist arulagedaks hulluseks küll, seda veel eriti seetõttu, et selle äratasuvuse õigustuseks tuuakse mingis ebamäärases tulevikus mingid ebamäärased kaudsed tulud. Vaadake, selline jutt on hülgemöla. Igale asjale peab eelnema korrektne tasuvusuuring, kus kõik on euro pealt paigas. Nii suurte asjade puhul lihtsalt asjad käivad. Kaudsetest tuludest räägivad need, kes üritavad segada vett ehk ajavad lihtsalt umbluud. Minult staadioni laiendusele selge ei.

 
At 10:58, Anonymous Hülgemöla said...

Oh, tnx 9.58, et otsa lahti tegid. Ilmselt on see juhus, et nii kui UEFA Superkarika finaali saabumine Eestisse suurelt üle maailma kella külge sattus, nii saabus mulle kohe kõne punase palliga lipu peal olevast Jaapanist, wow! Väga noor tädi tundis huvi, et kes olen ja millega tegelen ning, et kas ta võib mõnel oma soome sõbral lasta mulle uuesti helistada. Noh, mis saab sellele väga ju vastu olla... kuigi selge, et tegu ju miski segase rahast tühjaks tegemise skeemiga, no aga ega eestlane pole ju ometi argpüks, et geisha kõne peale näost valgeks läheb!? Nädal hiljem saabuski kõne sõbralt, kes algselt hindu aktsendiga, kuid hiljem pigem miski kataloonia aktsendiga, käis siis välja võimaluse alustuseks vähemalt 50000€ klotsi panna Elon Muski ühte börsifirmasse. Jutu järgi pidi see olema avastamata kullaauk, mille aktsia aasta lõpuks pidi 40% üles põrutama. Loomulikult peab seda raha investeerima ainult läbi tolle Rossi nimelise hindu-kataloonia aktsendiga sõbra firma, mis kasutas eeltööks geishasid ja kelle kirjade järgi Jaapanis asuva taustatu "brokeri" firma meiliaadressi domeen oli registreeritud Saksamaal vaid 2 kuud tagasi. Kiire pilk pakutavale aktsiale kvalifitseeris selle sügisese lehena aastaid langevaks rämpsuks, mis oh imet, nädal pärast pakkumist oli kaotanud järjekordselt üle kuuendiku oma väärtusest ning tegi oma viimaste aastate uue põhja...

Ühesõnaga sellised vutiuudised pigem promovad Eestit kui lolli raha auku, kust saab igasugustele jaburatele ideedele kiire ja probleemideta finantseerimise. Võin kindel olla, et nüüd, kus oleme uute õnneotsijate sihtmärgiks suudab nii mõnigi vuti & spordi huviline ahvatleva ettepanekuga oma klotsist vabaneda. Täpselt nagu otsustas seda teha valitsus ühte mängu sponsoreerides. Siin juba jõukaid buratiinosid jagub, kes usuvad imedesse.

Mis puutub raha panemist betooni, noh jah, vaadates Eesti vuti taset, siis see betoon peab olema ikka iidse roomlaste betooni kvaliteediga, mis kestaks seni kuni Tallinnasse tekib vutikangelaste kodukant, kes maailmatasemel vutishowd suudavad teha. Ühesõnaga ärge selle betooni valamisel kvaliteediga koonerdage, tehke ikka selline statka, mis saja aasta pärast renoveerimist/restaureerimist ei vajaks ja kestaks milleeniumi jagu.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan seda olemas olevat infot EKJL kohta ja no ei näe seal hetkel mingit keissi.
Selle info põhjal vajub see küll ära.

Teistel aladel tuleb Pohlaku tasemel lobist leida, mitte kiruda, et raha ei ole.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Pooleliolev stadka on suur raha kulutamine, valmis ehitis investeering. Ilma betoonita ei saa. Tehvandi, Lilleküla, kunagi Kadrioru renoveering (mõelge, mis oleks meie kergeraks ilma Kadrioruta!), tulevikus Raadi kossuhall. Või tahate öelda, et 5 milli tasuks mõnele mehele tsekivabaks söögirahaks jätta?

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge olge kindlad, et asi vaibub. Kuulda on, et kogutakse juba allkirju. Pigem näib, et asi võtab tuure juurde. See on hea - puhastumine teeb alati kõike üksnes paremaks.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Targad mehed on ütelnud:
"Sa ei pea olema olukorras, mis sulle ei meeldi. Muuda olukorda või suhtumist olukorda. Kui sul on sõpru, kes panevad sind end halvasti tundma või kritiseerivad sind, ära veeda nendega aega. Kui on midagi, mis sulle ei meeldi, siis kas aja see korda või unusta üldse. On tähtis, et keskendud olevikule, õpid minevikust, planeerid tulevikku ja elad praeguses hetkes. Pea meeles naerda ka enda ja elu üle, naera koos teistega. ELU ON LIIGA LÜHIKE, ET VÕTTA END LIIGA TÕSISELT."
Keith Abraham "Ela kirega"

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

savipaksu poolt kogutakse ka allkirju:)

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

12.43 - palun ärme sodi seda väärikat blogi värskelt ilmunud eneseabi kirjanduse promoga. Müüge oma kapsas muudes portaalides reklaamides maha.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Minu jaoks veider, et prääksutakse selle 5 miljoni üle, et staadion valmis saada. Siis võiks karjuda iga asja üle, kuhu raha suunatakse - on see sport või kultuur või midagi muud.

Kui palju läks maksma see "tornikene" Tehvandil, kust mehed mööda mäekülge alla kukkuda saavad? Jalgpallistaadionit saab(vähemalt teoorias) kasutada ka muudeks otstarveteks - kontsertid, laadad, muud võistlused jne. Rääkimata sellest, et põhimõtteliselt(kuna tegemist esindusstaadioniga, siis pigem küll on see teoreetiline oletus) oleks ju võimalik ka "tavainimestel" staadionit kasutada. Vaevalt, et keegi "tavainimene" K-90 tornist alla kukkuma kipub.

Heiki

 
At 13:45, Blogger Priit Pullerits said...

Tähelepanu: EKJL-i teema saab jätku! PP kirjutab sellest homme. (Mitte mina, vaid üks teine.)

 
At 03:34, Blogger Unknown said...

20160317meiqing
cheap jordans
adidas originals
mont blanc pens
moncler sale
prada bags
air max 90
toms shoes
tods shoes
nike air max
kate spade
nike basketball shoes
coach factory
ugg boots
michael kors outlet
gucci shoes
ugg boots
kobe 11
michael kors outlet online
hollister clothing
jordan concords
michael kors handbags
coach outlet
louis vuitton
ralph lauren outlet
louis vuitton handbags
ugg australia
louis vuitton
coach outlet store online
jordan 3 infrared
nike air max
true religion outlet
burberry outlet
jordans for sale
nike uk
tory burch flats
michael kors outlet
lebron james shoes 13
michael kors outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet

 
At 04:10, Blogger chenlili said...

christian louboutin paris
coach outlet online
adidas superstars
gucci belts
michael kors outlet
gucci handbags
hogan scarpe
cheap jordan shoes
discount jordans
ray bans
louis vuitton outlet
celine bags
oakley canada
ray ban sonnenbrille
air jordans
canada goose outlet
toms wedges
moncler pas cher
adidas yeezy
coach outlet store online clearances
nike store
canada goose sale
louis vuitton bags
giuseppe zanotti outlet
michael kors handbags
concords 11
louis vuitton outlet
adidas shoes
moncler paris
jordan 11
ray ban outlet
louis vuitton purses
longchamp sac
louis vuitton paris
san antonio spurs jerseys
coach outlet
chenlili20160829

 
At 17:54, Blogger Unknown said...

ugg boots
cheap jordans
rolex watches
coach outlet store
the north face outlet
canada goose jackets
gucci outlet
lebron james shoes 2016
nike free flyknit
polo ralph lauren outlet
20170217caiyan

 
At 10:54, Blogger Unknown said...

ray ban sunglasses
adidas uk
michael kors handbags
ed hardy clothing
miami heat jerseys
mulberry purse
michael kors canada
denver broncos jerseys
oklahoma city thunder jerseys
adidas shoes
20170419caiyan

 

Postita kommentaar

<< Esileht