esmaspäev, juuli 27, 2015

Pullerits: Uskumatu, kuid tõsi - kiirus muudkui tõuseb! Kus on piir?

LÕPPU LISATUD VÄRSKE INFO TÄNASE LÕIGUTRENNI KOHTA!
Unustage see, mida eelmise nädala keskel oma keskmise tippkiiruse kohta kirjutasin. Need andmed on nüüdseks vananenud. Laupäeva hommikul keerasin ajaloos uue lehekülje.

Kõik algas reede õhtul, kui sõitsin 1:30.05ga 47,6 km. See oli soojenduseks. Ega laupäeva hommikupoolikul tegelikult mingit rekordiplaani olnud, mõtlesin lihtsalt, et lähen teen ühe mõnusa sõidu, end n-ö rihmaks ei tõmba, sest ei ole ju mõistlik end nädalavahetuseks kooma ajada. Sedasi möödusid esimesed 10 km suure varuga. Hoidsin leistangi isegi ülevalt kinni. Aga kui pilgu Suunto randmekellale heitsin, nägin, et olin 10 km läbinud 17.53ga (keskmine kiirus 33,52 km/h). See oli ainult 13 sekundit aeglasem kui neli päeva varem rekordisõidul, kui saavutasin 41 km pikkusel ringil keskmiseks kiiruseks 35,34 km/h. Mõistagi lisas see indu, et vaataks, mida toovad järgmised 10 km, kui veidi kiirust lisada.

Ja nii tõdesingi 10 km hiljem, et olen teisipäevasest rekordigraafikust juba ette jõudnud. Toona läbisin 20 km 34.00ga, sedapuhku aga 33.37ga. See tähendab, et olin suutnud keskmise kiiruse tõsta 35,71 km/h-ni (10.-20. km lõigu keskmine kiirus 38,09 km/h). Enesetunne püsis hea, olin kaugel sellest, et keel olnuks ripakil ja hingamine nagu auruveduril. Isegi imestasin – ja tegin proovi –, et kui peaks kellegagi samal ajal juttu vestma, tuleksin sellega suurema vaevata toime, mis peaks olema märk tõsiasjast, et maksimaalse pingutuseni on veel ruumi kui palju.

Aastatega olen õppinud üksi sõites oma kiirust päris hästi hindama, nii et ei pea kogu aeg kompuutrit põrnitsemagi. Olen täheldanud, et enamasti tajun 1 km/h täpsusega ära, kui kiiresti sõidan. Sellegipoolest on kiirusemõõdik hea abimees, mis aitab motiveerida ja tempot säilitada. Kuid tööd tuleb ikkagi endal teha.

Niisiis lähenesin 30 km märgile ehk ligi kolmveerand distantsist hakkas selja taha saama. Mäletasin, et neli päeva varem jõudsin sinna 50.40ga. Heitsin õigel hetkel pilgu kellale – 49.46! Olin enda eelmisest rekordisõidust ligi minutiga ees. Huvitav, mis keskmisest kiirusest nüüd jutt võiks olla?

Kodus pärast arvutasin: läbisin 10. ja 30. kilomeetri vahelise 20-kilomeetrise lõigu keskmise kiirusega... 37,61 km/h!

37,61 km/h! Ohohoo...

Kusjuures sellele 20-kilomeetrisele lõigule eelnes 10-kilomeetrine lõik 33.52ga ning pärast seda tuli veel jätkata 11 km, et plaanitud ring tehtud saaks.

Nüüd oli küsimus selles, millise kiirusega jõuan linnapiirini, sest sealt edasi tuleb arvestada liiklusega, mis hakkab n-ö kaikaid kodaraisse loopima. Vähemasti motivatsiooni jagus. Aga ma ei lase sel piitsutada end sinnamaani, kus tunneksin, et nüüd on lagi ees ja jalad kanged ja kopsud hapnikuvõlas. Sellisest seisundist olen alati hoidunud, sest siis kaob ju treeningust mõnu. Täiega pingutamine jäägu ikka võistluste ajaks, mul on oluline, et sõidunauding kui säärane igal juhul säiliks. Ja et pärast lõpetamist oleks mõnus, mitte vastik olla.

Tunni ajaga jõudsingi linnapiirist sissepoole. Kui kellal lõi ette 1:00.00, heitsin pilgu kompuutrile. See näitas läbitud distantsiks 36,1 km/h.

Tunnisõidu tulemus seega 36,1 km!

Kas õnnestub murda kontrollsõidu ringi tulemusega uus, 36 km/h piir? Küsimus oli linnaliiklust arvestades kriitiline, ning kuna ees ootas ka Jakobi mäe tõus, muutus järjekordse kiirusbarjääri murdmine veelgi küsitavamaks.

Siiski tundsin, et saan Jakobi mäest kergemini üles kui eelmisel rekordisõidul. Poolel mäel möödusin kiirelt ühest teisest ratturist. Heitsin pilgu tema poole ja ütlesin: «Jõudu!» Kui mäe otsa jõudsin, vahetasin järjest raskemad «rauad» peale ja võtsin spurdiasendis kiiruse üles. Sain peagi kätte ligi 40 km/h.

Aga linn ei ole siiski koht, kus rekordeid taga ajada. Kui koduukse ees kella kinni vajutasin, näitas see, et olin sõitnud minuti ja seitse sekundit kiiremini kui neli päeva varem. Kodus tuvastas väike arvutus, et uue piiri ületamisest jäi siiski napilt puudu – ju see oli liiga aeglase alguse süü. Keskmiseks kiiruseks kujunes 35,92 km/h. Kuid elu uus tippaeg seegi.

Ja isegi kui 36 km/h piirist natuke puudu jäi, on ju kõvaks sõnaks siiski tõsiasi, et 41 km pikkuse treeningsõidu keskel läbisin 20 km keskmise kiirusega 37,61 km/h. See peaks olema ju arvestatav aeg, mida ei peaks olema trenninäitajana ka korralikus ratturite seltskonnas häbiasi letti lüüa, ega ju?
***
Täna, esmaspäeva õhtul võtsin käigult plaani lõigutrenni. Esmalt sõitsin 35 minutit keskmise kiirusega 31 km/h, seejärel alustasin 350-400 meetri pikkuseid spurdilõike, viimased 50-100 meetrit noist maksimumilähedase jõurakendusega. Valisin oma ühel stammringidest kiirendusteks sellised kohad, kus tee ikka pisutki vastumäge läheks, et saaks rohkem jõudu mängu panna. Tegin 25 minutiga 12 sellist kiirendust. Tunni ajaga, kui viimase lõigu lõpetasin, vaatasin kellalt, et läbisin koos 35-minutilise alustussõiduga ühtekokku 34,3 km - see pole ju lõigutrenni kohta, millest üle poole moodustas rahulik algussõit, sugugi kesine kiirus, ega ju?
******
A jeep road leading towards the Maze Overlook, Canyonlands National Park, Utah 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Gorillaks hüütav sakslane Andre Greipel (vasakul teine, punases) võidab Pariisis Tour de France'i viimase etapi. Foto autor: Xinhua / Sipa USA / Scanpix
Foto 2: Astana meeskonna liider itaallane Vincenzo Nibali (keskel) Tour de France'i eelviimasel etapil. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix
Foto 3: Tour de France'i viimane etapp Pariisis, vasakult kolmas kollases särgis tuuri võitja inglane Chris Froome. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix
Foto 4: Kollases särgis inglane Chris Froome Tour de France'i eelviimase etapi rängal tõusul. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix
Foto 5: Hispaanlane Alejandro Valverde Tour de France'i eelviimase etapi Alpe d'Huezi tõusul. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix

37 Kommentaarid:

At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priit Stravat kasutama hakkaks, poleks teistel vist enam lootustki Tartu kandis mõni KOM endale jätta.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Nõuk. armees kasutati drillide ajal tihti legendaarse väejuhi Suvorovi aforismi: "Raske õppustel, kerge lahingus". Arvestades Pulleritsu megatrenne ja pannes sinna kõrvale võistlustulemused, on meie armastatud blogipidaja juurutamas uut mõttetera: "Kerge õppustel, raske lahingus".

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Sellise piitsutamise vältimiseks ongi hea kui sõidad ilma spidomeetri ja kellata.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Mida H ja K sellest rekordist arvab?

 
At 16:35, Anonymous tädi Maali said...

Tore lugu jah!. Selgitage mulle spordivõhikule, et mis tolku sellest uhamisest peaksd olema? 50 aastane mees, olümpiale või prantsuse tuurile ta vaevalt enam pääseb? mulle tundub et tegu on lihtsalt ühe ullikesega, kes on otsutanud ennast vigaseks sportida. Sõitsin ka nädalavahetuselt tunnikese rattaga vahest ehk nii 15 versta, sain ka vanainimesele vajaliku koguse liikumist ja oma värske õhu laksu kätte. Peaksin vist tegema ka nn Maalitädi spordi ja muude tegemiste blogi, saaksite vaimustusega lugeda minu sügisestest seenel ja marjul käimisest ja tulemustest maijooksul jne.

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Sellist uhamist nimetatakse vasikavaimustuseks uutest vidinatest. Parem seletage mulle ära, et miks nii avalik mees nagu PP ei raatsi avaldada oma Polari koduka linki, kust kõik kenasti tema keskmist lugeda saaks. Ülimalt tõenäoline seletus on, et PP lihtsalt irriteerib ja vassib oma keskmistega. Mida on nii transparentsel mehel nagu Priidul varjata, kelle verenäitajaid ja muid tervise andmeid võime vabalt siit blogist lugeda?

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne treeningute maailmameister. Aga erinevalt tuhandetest samasugustest on blogaator veel arusaamatult edev ning seetõttu neist üksjagu naeruväärsem.
PS. Tähelepanu. Blogaator on minu sõna. Selle kasutamine on loomulikult lubatud, ent autoriks palun lugeda mind.
Khmm.

Suur Mina

 
At 17:10, Blogger Michael E.P said...

väga äge!

Aga mind ikkagi huvitaks keskmisest kiirusest (mis sõltub ju teeoludest, tuulest, rattast jne) hoopis ikkagi keskmine võimsus (power output). Pead endale ikka moodsama kompuutri muretsema... siis saab ennast päriselt tippudega võrrelda.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Jalgrattasport on jällegi selline ala, kus võib palju hämada.Need keskmised on hea küll, aga mis selle teadmisega peaks peale hakkama. Näiteks omala ajal poisikesena lasin Russalkast kui Merivälja tõusini välja alla tuult umbes keskmist 65 km tunnis. Jalgratas oli "Sport" nikeldatud porilaudadega. Mähe ringi, mis oli 14,7 km pikk lasin keskmist 42 km tunnis. Endal oli muidugi huvitav, a mis sest. 5000m ilmarekordi jooksjad jooksevad statal ka vist keskmist peaegu 25 km tunnis.

 
At 17:55, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Michael E P, mul ei ole kahjuks pauermeetrit. Ja pauer on liiga ebamäärane ühik minu jaoks. Palju selgem on see, kui pika distantsi läbisid millise ajaga ja milline tuli keskmine kiirus.

Lp 16.46, mul pole Polari kella, nagu ju loos kirjas oli, ehk märkasite, on mul Suunto kell, aga sellel pole küll mingeid seadeid, mis asju kuskile veebi kannaks. Aga kui te ei taha mind uskuda, ärge uskuge. Omalt poolt vaid mainin, et mulle ei pakuks luiskamine ja bluffimine mitte mingit huvi ega lõbu. Enesepettus on kõige nõmedam pettus.

Lp tädi Maali: aga võtke ka ükskord kiirus 35 km/h+ sisse ja püüdke hoida seda tund+ aega - küll siis pikapeale aru saate, kui äge see on!

 
At 18:06, Blogger Michael E.P said...

Priit Pullerits, ega ma ei mõtlegi, et sõitu peaks seadma "pauermeetri" järgi... aga sellega oleks pärast huvitav võrrelda, kuna on üsna objektiivne näitaja, kuna ellimineerib kõik muutujad võrrandis. Aga see selleks, mis siin ikka heitada, kui ei ole...

kas järgmine eesmärk on 40km/h?

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Suuntol on manual kus kõik ta omadused kenasti kirjas. Ega keegi arvagi, et tegu tahtliku blufiga on, pigem selline kasutaja eksimus või nii. Mis on väga tõenäoline. Paljud meist ikka geeniused on?

 
At 20:28, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, esmaspäeva õhtul võtsin käigult plaani lõigutrenni. Esmalt sõitsin 35 minutit keskmise kiirusega 31 km/h, seejärel alustasin 350-400 meetri pikkuseid spurdilõike, viimased 50-100 meetrit noist maksimumilähedase jõurakendusega. Valisin oma ühel stammringidest kiirendusteks sellised kohad, kus tee ikka pisutki vastumäge läheks, et saaks rohkem jõudu mängu panna. Tegin 25 minutiga 12 sellist kiirendust. Tunni ajaga, kui viimase lõigu lõpetasin, vaatasin kellalt, et läbisin koos 35-minutilise alustussõiduga ühtekokku 34,3 km - see pole ju lõigutrenni kohta, millest üle poole moodustas rahulik algussõit, sugugi kesine kiirus, ega ju?

 
At 20:56, Anonymous Martin said...

Rahvuslikult meelestatud ohvitserid ootavad juhendamist, teie aga, hr Pullerits, nagu poisike, tegelete oma "Optimast" kiiruse väljaajamisega. Häbi teile

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Kihnu memmed laulsid meid juba vabaks, Kaja Kallas owned.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui kallis varustus sul on ? Kui palju su ratas maksab ?

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Jääb arusaamatuks, miks pole rattal paarieurost kompuutrit, mis näitaks juba sõidu ajal keskmist kiirust ja kõike muud, milleks seda kodus eraldi arvutada?

 
At 09:03, Blogger Priit Pullerits said...

...sest arvutamine on põnev ja hoiab ära, et oma aju rooste läheks.
...sõidan umbes 5-6 aastat tagasi Mihkel Nanitsalt ostetud Scottiga. Ma ei tea, kui mitu aastat tema seda oli pidanud, aga igatahes Marco Pantani sadul oli tal mõlemast küljest kõvasti ära äestatud. Kui õigesti mäletan, siis maksin ratta eest 8000 krooni. Jah, see oli sügav krooniaeg, mil selle ratta ostsin. Seetõttu pani mind hiljutises Jooksjas veidi imestama, kui Priit Salumäe ütles, et tema vahetab ratast iga aasta-kahe tagant.

 
At 09:12, Anonymous Martin said...

Vahel on ka nii, et innuka rattaharrastaja maski taha on end maskeerinud kahjur, vaenlane, välismaiste luurete agent.
Hr Pullerits, kelle heaks te töötate?

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Tere Priit

Lugesin ühest sinu postitusest, et Caspar Austa on eestis Loo järel teine maastikurattur. Seda oli piinlik lugeda. Mees, kes eestikatel ei julge sõita ühestki tehnilisest kohast ja valib alati chikenline'i ei ole maastikurattur! Samal ajal kaotab kalendriga põllumehest harrastusratturile, kes pole esimeses nooruses.

Priit, proovi aru saada, et elva singel, kus austa kiire on, ei ole tegelikult maastikurattasõit. Nii kui rada tehakse xco elementidega on austa nagu tüdruk- kes eestikatel käisid need nägid. Nii mõnigi naine on märksa tehnilisem ja julgem kui austa.

Päikest
Tanel

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

Tanel, aga vaatame, kui palju MTB võistlusi ja sarju on Austa Eestis viimastel aastatel võitnud. See, et iga rada igale mehele ei sobi - Kangertile ja Taaramäele ei sobi ka siledad maad, kus on vaja lõpus kõvasti spurtida, nagu teevad Greipel või Kittel -, ei tee temast veel ratturit, kelle kohta halvasti öelda ja kelle võimekust ratturina olematuks siunata.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, need võistlused mida Austa võidab on rahvaspordi võistlused. Neil võistlustel pole stardis peaaegu kunagi tasemega sportlasi, on vaid harrastajad ja endised sportlased. Nimeta mõni rahvusvaheline MTB võistlus, mis poleks rahvaspordi üritus, kus ta oleks arvestatava tulemuse teinud?

Olenemata rajast peaks austa võitma harrastajaid ja narkotestis põrujaid, aga eestikatel ta seda ei suutnud. Lisaks võiks eesti tasemel sportlane suuta sõita alla ka mõnest lihtsamast dropist ja rock gardenist. Inimesed näevad vaeva, ehitavad tasemel raja, rahvas tuleb pealt vaatama ja Austa sõidab chickenline' i mööda- veits piinlik:) see oleks sama, kui Allar Levandi tuleb tornist alla suusad õlal, mööda chickenline, mitte mööda rada nagu kõik teised:) kui austa on tõsiselt võetav rattur siis ta teeks oma nõrkuste kallal veits tööd, aga kuna ta ei viitsi, siis minu silmis langes peale viimast kaht eestikat tema maine ratturina kõvasti. Seetõttu on mul kummaline lugeda, et sa nimetad teda eestis teiseks maastikuratturiks peale Lood. Eestikatel sai selgeks, et tegu on kruusaralli mehega, mitte maastikuratturiga.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Muudkui ignoreeritakse, küsimust, kopeerin-kleebin jälle:
Ei saanud vastust - kuidas jääb U23 temposõidu raja läbimisega ja siin ausalt oma tulemusest teada andmisega? Veelkord, rada: http://roadec2015.ee/en/competitions?p=6

Või on kummid tössid? Ärge ajage uba, mingeid lõiguaegu kõlbab küll käekellaga suvalistes kohtades mõõta! Selguse mõttes lepime kokku, et amatööride start ja finiš on Turu ja Väike-Turu ristis.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

15.18 ära näe vaeva. Siinse blogi üleskutsed on kõik tühja tuule tallamine. Siin ei ole vaimselt nii nõrku mehi, et iga üleskutsuja peale härga täis lähevad. Siin hängitakse, mõni loeb õlle kõrvale ja muliseb kaasa aga keegi ei hakka üleskutsetele küll kunagi reageerima. Pealegi pole tegu suletud rajaga vaid liiklusele avatud ristmikega paigaga, kus aja peale ilma teede sulgemiseta pole mõistlik kimada. Seega milleks üldse sihukest tsirkust siis teha?

 
At 16:44, Blogger Priit Pullerits said...

...jah, just, milleks? Miks peaks ma mingi anonüümiku nõudmise peale midagi tegema hakkama? Lolliks on ta läinud või? Kui tahab enda aega sõita ja seda minu omaga võrrelda, tulgu õhtupoolikul peale tööd ja pangu need 41 km, nagu torust tuleb, ma võin taga olles aega võtta, ei mingit probleemi.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Minu arust ei ole Austa ühegi profiklubi nimekirjas. Ta on samasugune amatöör nagu näiteks Silver Schultz või Kristjan Oolo. Võrrelda teda M. Looga ei saagi. Üleüldse külavõistlused ei loe. Tuletan meelde, et eesti paremiku selgitamisel lähevad arvesse ainult kolm võistlust, mida korraldab klubi Tartu Maraton ning üks neist on suusatajatele. Jaan Kirsipuu on öelnud, et korralikul rattamehel peaks ikka rattaralli ja rattamaratoni võit olema ette näidata. Siinkohal oleks isegi Rein Taaramäel veel arenguruumi. Martin Lool samuti.
Teet

 
At 17:28, Blogger Priit Pullerits said...

Erinevatele sõitjatele sobivad erinevad rajad. Ega T. Pinot on ka kehv laskuja (mäletate seda algaja käblat ühes kurvis, kui ta sisejalaga väntama hakkas, või mäletate tema mulluseid Touri laskumisi, kui ta pidevalt pundist maha tikkus jääma), aga kas seepärast keegi väidab, et ta on rattur, kelle tulemuste pärast peaks piinlikkust tundma? Sama hästi võiks ju öelda, et näe, Eesti maanteemeistrivõistlustel Vändras ei olnud Austa peagrupis, järelikult kehv sõitja, kelle pärast peaks piinlikkust tundma, et mis rattur see on, kes isegi eestikatel peagrupis ei püsi. Kui Austa teeb Eestimaa maastikul kõigile igal nädalavahetusel vähemalt korra pähe, mõnel korral ka kaks, siis on ta meie mastaabis ikka paganama kõva sõitja. Oot-oot, ja kas ta polnud mitte EMi kolmas paar aastat tagasi?

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Austatud hr Pullerits, teie väidate, et olete Tartus sõitnud suure kiirusega, 35 km/h, 40 km/h pika distantsi. Mida on aga teie väited väärt? Loomulikult võite võtta kaaslase ja teha nii, et üks sõidab, teine mõõdab. Mida on aga selline tulemus väärt? Ametlikul võistlustel nagu Filter karikasarja eraldisõitudel on range reglement, akrediteeritud rajamõõtjate ja spordialaliidu poolt tunnustatud, kvalifikatsioonijärku omavate kohtunike poolt mõõdetud ja fiktseeritud rajad-ajad, protokoll, mis pannakse ametlikult välja. Teil (ja teie võimalikul kaaslasel) ei ole mitte midagi sellist.
47 aastane ameeriklane Mike Rossi, "the Viral Marathon Dad" väitis, et jooksis Lehigh Valley 2014 maratoni ajaga 3:11, saades USAs meedia suure tähelepanu osaliseks. Nüüd on selgunud, et mees lihtlabaselt lõikas: http://www.letsrun.com/news/2015/05/the-evidence-is-overwhelming-mike-rossi-the-viral-marathon-dad-is-a-marathon-cheat-and-should-never-have-been-on-the-starting-line-in-boston/ Neid näiteid on veelgi.
Teie püüate ka oma "kiirusrekorditega" meedia tähelepanu, küll väiksemas mastaabis. Kuid mehhanism on sama.
Värskes "Vikerkaares" kirjutab uurija K. Lust, et Mart Laar ja Lauri Vahtre on 2013. a ilmunud õpikus palju asju ajaloost välja lõiganud - mis olevat huvitav "jälgida, mis on välja lõigatud, sest see on väga kõnekas ning peegeldab ühtlasi autorite suhtumist toimunusse". Seal on pikk nimekiri asjadest, mis on välja lõigatud (Vikerkaar 7-8/2015, lk 153). Lühidalt öeldes, toime pandud on ajaloo võltsimine.
Samal põhjusel ei saa teie rekorditulemustele kaalu anda. Te ei ole fikseerinud tingimusi, milles oma ajad sõitsite. Teadusliku tulemuse puhul on arvestatavuse kriteeriumiks - lausa eelduseks - katse korratavus. Sportliku tulemuse korral - tingimuste samaväärsus. Võib-olla te jätsite mingid olulised asjaolud nimetamata.
Kas teie suudate oma sõitu korrata? (See on vajalik, kuna teil ei ole mingit objektiivset tõendit ette näidata. et just teie just nimetatud ajal nimetatud kiirusega sõitsite). Kui ma praegu võtaks ette, ostaks tudengipileti ja sõidaksin rongiga Tartusse, kas oleksite suuteline sõitu kordama?
Aga muidugi ei hakka keegi teie rekordi verifitseerimiseks Tartusse sõitu ette võtma.

Martin

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Krdi tshinoovnikud, ei raatsi suuskurite ja tsiklistide maailmarekordeid vikseerida ja kinnitada. Ei te mis põhjus selleks küll võiks olla. Ah jah, tunnisõidu rekordisi vist ikka tunnustatakse, aga need ju katuse all ja puha. Õige, mälusopistusest tuli inf, et ka kergejõustikus vist miskid tuuled ja muu midagi mõjutab.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin erilist. Me ei tea mis pulss tal %tuaalselt maksimumist oli. 36 km/h heal asfaldil, ringil (sõltuvalt tuulenurgast võib ringil olla ka vabalt 75% toetav tuul, edasi-tagasi on alati adekvaatsem hindamiseks). Ise tegin täna 100 km edasi-tagasi 36,1 km/h pulss 70% maksimumist, asfalt oli 66% ulatuses pinnatud, sita veeremisega, mis mõjutab lõdvant 2 km/h kiirust. Ok TT ratas oli. Kuid 1h sutsakad on teinekord mnt rattaga isegi ägedamad.

 
At 01:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

Eile väike lihashooldus, sest kael oli jäänud juba üksjagu kangeks ja valusaks, nii et hakkas tekitama peavalugi.
Õhtul kahe kaaslasega 54,3 km 1:30.37ga ehk keskmine kiirus 35,96 km/h. Nii mõnusat rattasõitu polnud juba tükk aega teinud. Küll teiste selja taga on ikka kerge, kui ei pea ise kogu aeg tuult murdma ja tempot tegema.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:54, Anonymous 15:18 said...

Õige-õige, ei peagi julgema seda roadec2015 temposõidu rada sõita. Kindlasti on ka nädalavahetuse hommikuti "avatud liiklus" liiga "lahti" ja hirm teiste kaasliiklejatega arvestamise sunnist on arusaadav.

Sõidame XZ nnkm lõike PV tuulega edasi ja puhume aga õhku juurde.

..sest et tösss [ZZZZZZZ]

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:18, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 

Postita kommentaar

<< Esileht