esmaspäev, juuni 29, 2015

Pullerits: Miks mõned mõnitavad rattasõitu perverssustega?

Tõsiste rattasportlaste – mõned ütlevad, et tsiklistide – väärikust on ohustamas dekadentliku maailma uus hullus. Ja ütlen kohe otse ära, et mulle see ei meeldi. Minu arvates on see lausa jälestusväärne.

Need on need üritused, kus inimesed koorivad end avalikus kohas ihualasti ja sõidavad siis jalgrattaga linnas ringi. Mul ükskõik, mis nad selle põhjenduseks ja õigustuseks toovad, minu  arvates on see haiglane ja perversne.

Esiteks on see jalgrattasõidu mõnitamine. Veidi liialdades võiks isegi öelda – mööndes, et see ilmselt ei ole üldse tõsi, ent tõlgendada sedasi ju võib –, et need alasti rattaga sõitmised on mõeldud jalgrattaspordi diskrediteerimiseks. Vahet ei ole, et neid sõite ei tehta aja ega koha peale – oluline on, et jalgratas kui spordivahend seostatakse häbitu alasti käitumisega.

Teiseks, antagu pealegi alasti rattasõidule mis nimetus tahes – teadagi: see on nii liberating ehk vabastav, kõlab tüüpseletus, miks inimesed end avalikus kohas paljaks koorivad –, on tegu siiski sulaselge ekshibitsionismiga. See on psüühikahäire.

Kolmandaks, ilmselt, kui tegemist on psüühikahäirega, tahavad ekshibitsionistid rõõmu pakkuda teistele samalaadsete häirete all kannatajatele. Nood, kelle himu nad oma käitumisega rahuldavad, on vuajeristid.

Neile eelmisele kolmele väitele võite vastu vaielda ja leida, et ei, alasti rattaga sõitmine on tore ja seda hukka mõista – see võrdub kitsarinnalisuse ja vanamoodsusega. Ent sel juhul lähme isiklikuks, sest alasti võtmine ongi isiklik.

Küsin teilt kolme asja.

Kas teile meeldib teada ja vaadata – sest tegemist on avaliku üritusega, kus igaüks võib pilte teha ja neid avalikku ruumi üles riputada, nagu siinsed pildid seda tõestavad –, kui alasti rattasõidul osaleb teie ema?

Kas teile meeldib teada ja vaadata, kui alasti rattasõidul osaleb teie naine (või kui olete naine, siis mees)?

Kas teile meeldib teada ja vaadata, kui alasti rattasõidul osaleb teie tütar?

Kui vastasite kas või ühele kolmest küsimusest jaatavalt, siis olen kindel, et peate koos alasti rattasõitjatega minema psühhiaatri juurde.

Loodan, et Eestis sellist perversset üritust eales ei toimu.
******
Flint Trail leading towards the Maze, Canyonlands National Park, Utah. 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Alasti ratturid 20. juunil Euroopa nn pealinnas Brüsselis. Foto autor: Pacific Press / Sipa USA / Scanpix
Foto 2: Portlandi (Oregoni osariik, USA) alasti rattasõidul osalejad 27. juunil. Foto autor: Alex Milan Tracy / Sipa USA / Scanpix

81 Kommentaarid:

At 19:17, Anonymous Martin, TLÜ tudeng said...

Loodame ikka vastupidist.
Vuajerismi ja ekshibitsionismi kaldvustega isikuid ei ole meil vähem kui Ameerikas.
Vaadates, kui palju endapilte järvejooksude ja maratonide osalejad armastavad oma blogidesse üles riputada, oleks alastisõitudel-jooksudel minekut.
Ja teiegi, hr Pullerits, olete ju ekshibitsionist.
Asi on hakkajas firmas või MTÜ-d, kes korraldamise enda peale võtaks.
Alastijooksu seeriaüritus vms.
Küll leidub sponsorgi.
Kalamaja-Kultuurikvartal-Paks Margareeta-Viru-Väljak-Kadriorg alastisõit ja -jooks - oleks vahva!

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

"oluline on, et jalgratas kui spordivahend seostatakse häbitu alasti käitumisega"

Nojah. Minu arvates on Pullerits ainus, kes selliseid seoseid on asunud looma:P

Aga üldiselt mehed, tulge jooksma, hulga ausam spordiala. Pole veel juhtunud, et keegi mulle metsa vahel näiteks sääriste, pulsikella ja palja tilliga vastu silkaks. Ja pole säärastest üristustest ka kuulnud või lugenud. Aga võib- olla jooksen mina valedes kohtades ja ei suuda uuemate ja glamuursemate moevooludega kaasa liikuda.

Toits Pärnust

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Millest teemapüstitus, kas teie naised ja mehed on varsti plaanimas kohalikus piirkonnas samaga välja tulla?

 
At 21:58, Anonymous Linde, blogirott said...

Kui see tsiklismi häbistamine on alguse saanud USA läänerannikult, kus ennegi edumeelsed algatused, siis ... ma ei tea

Aga kui selline tegevus populariseerib jalgrattasõitu ja tugevdab kogukonna ühtekuuluvustunnet, siis miks mitte? Igaks juhuks enne ei anna hinnangut kui kuulen senjöör Karvajala otsust et mida tema kõigest sellest porrist arvab?

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Ka see teemapüstitus on olnud ja küllap saab ka edaspidigi olema PP poolt letti pandud; inspiratsiooni otsimiseks uute lugude tegemiseks soovitan minna metsa ja teha blogis väike paus.

Psüühikahäire on sellel, kes ennast häirivaid asju välja googeldab. Selle asemel, et oma kompleksidega tegeleda, koorid sina aga need ekshibitsionistlikult teistele sügamiseks.

 
At 22:26, Anonymous Priimabaleriin Maige said...

Seekord saan ilma vaevata hr Pulleritsuga nõustuda.
See, mis piltidelt vastu vaatab, on rõve, isegi rõlge.
Kallid mehed, öelge palun ausalt, kas kellelegi meeldib vaadata sellist sõitu, kulgemist, eneseväljendamist (või kuidas seda nimetadagi) nagu näiteks esimesel pildil? Vormist väljas lödid kehad kallerdamas inimkonna ühe tähelepanuväärsema leiutise seljas...
Panete tähele, et need tüdrukud, keda oleks esteetiline vaadata ka jalgratta seljas, need millegipärast ei ole ennast päris siivutult lahti koorinud, aga need, kellel - vabandage mind - on ripprinnad ja ühte kodulooma meenutav keha, on kõik nii paljaks ja õieli koorinud kui vähegi andis!
Miks see nii on, kompleksid? Et tunda ennast kordki objektina, keda iharad pilgud saadavad?
Aga kas siis saadavad või hoopis...

 
At 22:32, Anonymous Martin said...

VIKTORIIN
Kes oli see mees (sünd. 1883), keda peetakse Eesti nudismi rajajaks? See mees oli ka jalgrattahuviline ja leiutaja. Temale andis Riigi Patendiamet 1933. a välja kaitsetunnistuse leiutisele nimega “kiirelt vahetatav õhuvoolik jalgrataste ja jõuvankrite ratastele kui ka kõiksugustele muudele ratastele”?

P.S. Hr Pullerits, miks alasti inimene on teie meelest perversne?

 
At 23:17, Anonymous Nicolai Pirazzi, suusasõber ja suveti tsiklist said...

Maigel on väga õigus, väga õigus, see on igal pool nii, et kaunid naised jätavad midagi selga, aga pontsud võtavad kõik seljast. Noh, jah.
Aga peamine on see, et Maige, meie blogi ekslusiivne ja erakordne priimabaleriin on jälle tagasi ja jagab asjatundlikke kommentaare. Suusablogi intelligentsed (ja kaunid) mehed hindavad sellist ohvrimeelsust väga kõrgele. Kui preili Maige veel väikese pildi oma ihalusväärsest põlveõndlast saadaks, see oleks meie jaoks lausa šokeeriv sündmus.

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas asju võib nimetada õigete nimedega (vitt, munn)?

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

Nonde sõitjate eesmärk ongi inimesi äratada ja nende "rahu rikkuda".

 
At 08:39, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Mis see ratas on siis püha asi, et sinna ei või palja persega peale istuda või? Las marutavad, mõni saab veel mõne tihi ka pärast tehtud, kui juba sõiduks on läinud. Mis puudutab ripprindu, siis kui päts on ikka suur ja ette kallutada, kipub ikka rippuma. Ega neil viimasel pildid küll nüüd midagi viga pole ju. Kui igapäevaselt sellist porri näeb, siis on juba teine jutt muidugi.
Varsti on pagulased siin, siis see paljalt rattasõit on kukepiss selle kõrval. Eile oli ETV-lt eurovisiooni võitja, mees eesti keelt ikka ei oska ja sellist tonti näidatakse eeskujuks riigitelevisioonis? Mingi 20 aastat Eestis elanud ja keelt pole ära õppinud? Tase!

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Ma pean tunnistama, et ma olen diskrtediteerinud autosporti, olnud paljalt autos. See oli vabastav. Omamoodi lummav. Ka ujumisspordi mainet olen paaris jões ja järves tugevasti kahjustanud. Seda isegi rohkem, sest korra olin viimases suisa seksuaalses vahekorras, tõsi, kuis see ehk midagi andeks annab, oma naisega. Jooksuga on sama lugu- lippasin saunast üle põllu tilli lopendades tiiki. Kui ma nüüd järele mõtlen, siis selle teaoga diskrediteerisin lisaks jooksmisele ka veel vettehüppesporti. A te, mehed, paljalt batuudil olete hüpanud? See on äge!

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Oled pervert 9.06

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

https://et.wikipedia.org/wiki/Erich_Differt

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit üritab meile öelda, et ta läheks heameelega mõnele taolisele üritusele, kui ainult saaks oma kuulsa näo kuidagi ära peita. Ka rikkad nutavad.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sa katad oma kehaosad kinni ka saunas, kus käivad ka naised või sa üldse seesuguses saunas ei käi. Saksamaal on enamus saunad segasaunad ja väga palju on avalikus ruumis ka piirkondi kus käiaksegi alasti, ruum on muidugi piiratud ala ja sinna pääseb enamasti piletiga. On olemas veel mõiste nagu nudism, naturism. Nudismile on Wikis antud selgitus kui loodusega kooskõlas olev eluviis, mida iseloomustab ühise alastioleku praktiseerimine kavatsusega suurendada lugupidamist enesest, teistest ja keskkonnast.

 
At 11:28, Anonymous Antoonio said...

Ega rõivas asja etemaks tee, ala on lihtsalt selline:

Kui oled mees, vaata:
http://www.scamfender.com/2014/09/hilarity-colombian-cycling-team-step.html

Naised, palun, siin teile hindamiseks:
http://www.pelotonsport.ee/klubist

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt põhjalik pangepanek teemaga. Taaskord. Spordiblogina ei tasu enam blogide võistlusel kandideerida, pigem lükkub asi kuhugi huumorinurka.

Pulleritsul ka hapukurgihooaeg, nagu ajakirjanikel suviti ikka juhtub trehvama?

Toits

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Lollus vaatab vastu teie kommentaaridest, mehed, puhas lauslollus. Õppige tegema vahet alasti olekul privaatses keskkonnas ja avalikus ruumis, siis tulge sõna võtma. Avalikus ruumis on meil kombeks, et alasti ringi ei käida. Minge Tallinna raeplatsile porgandpaljana ja vaadake, mis siis saab, kui esimesed korrakaitsjad teid näevad.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Tervitame Maiget ka:
http://images.rapgenius.com/209e2a4fec02d1a58127678dd8a42a87.575x323x22.gif

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

14.01 te ei tea mida te räägite. Kujuta näiteks ette, et astud rohelises alas aia juurde, haarad oma londi ja kastad loodust, seejärel raputad, et loodusel miskit saamata ei jääks. Arvad et oled ontlik inimene privaatses asukohas. Tegelikult teed seda kõike mõne meetri kaugusel turvakaamerast, millest rahvusvaheline häkkerite kogukond sinu tegevust reaalajas jälgib ja salvestab naisvalvuritele jagamiseks. Teisisõnu ära ole kunagi kindel, et sinu privaatne nö poevargus kuhugi lindile ei jää.See mis tundub privaatsena ei ole meie jälgimisühiskonnas seda mitte.

 
At 14:43, Anonymous Priimabaleriin Maige said...

Miks see ilus tüdruk seal niimoodi edasi-tagasi tõmbleb, kas te paremini ei oska?
Aga vähemalt on selles ürituses esteetikat ja süda ei lähe pahaks, aitäh.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt ei ole meil kombeks avalikus ruumis paljalt jalutada ja see on ka praegu kehtivate seaduste kohaselt karistatav ja seda käsitletakse kui avaliku korra rikkumist juhul, kui leidub vähemalt 1 inimene, keda see häirib. Samas, asjal on ka teine pool. Kas paljalt avalikus ruumis olla on kooskõlas heade tavade ja kommetega?Ilmselt mitte, samas ei saa me diskrimineerida inimesi, kes mingil põhjusel siiski soovivad kas siis mingi protesti või siis nudismuse eesmärgil alasti liikuda. Viimase puhul võiks olla eraldatud selleks ette nähtud kohad, olgu siis jalgrattaga või ilma, see ei oma tähendust.

 
At 16:24, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Kultuurrahvastelt on meil palju õppida! Mina olen igal juhul poolt ja olen jälginud, et ka Pirita vana isakobras käib endiselt püksata ujumas. Pirita teel vaikselt kombitakse ka inimeste poolt piire - vanem habetunud meesterahvas jookseb ka talvel palja ülakehaga. See võib olla muidugi kuulus Karvajalg, kes trenniks muulikive tõstmas käib.

http://www.outdooractive.com/de/reportage/harz/nacktwandern-ein-neuer-trend/6369206/

Willst Du keine Nackten sehen, willst Du hier nicht weitergehen!

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui läänemaailm oma allakäiguteel jätkab, siis ma ei imesta, kui ühel halval päeval, pigem varem kui hiljem, hakatakse korraldama pablik fakkfest'e. Kindlasti leidub ka sellele lollusele õigustajaid. Mõni ime siis, kui meist varsti afroimigrandid ülesõidavad ja meid me rõlguste pärast tapma hakkavad - nemad oma islamimaailmas, mille nad on Euroopasse kaasa toonud, sellist jama juba ei salli.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

PP ees ja hilbujumaldajad järel, kas teil häbi ei ole? Ei mitte sellepärast, et te alasti keha põlgate. Kuidas te isegi siia ilma tulite? Vaid sellepärast, et te olete ju koolis poppi visanud sel päeval kui räägiti ajaloo tunnis iidsetest olümpiamängudest. Jube mõelda, et ma olen popitajatega ühte kommentaariumi sattunud. Siin ilmselt kehtib see jutt, et sel päeval kui koolis tarkust ammutati olid sportlased trennis...

Asja juurde - "The athletes usually competed nude, not only because the weather was appropriate, but also as the festival was meant to celebrate, in part, the achievements of the human body. " loodetavasti vähemalt inglise keelt olete õppinud.

Maa keeli öeldes on tänapäevased olümpiamängud just alasti peetud Kreeka mängude kloon. 776 aastat e.m.a. ei kurtnud keegi, et palja tilliga oda viskamine rõve on ja ala väärikust solvab. Alasti õrnema soo esindajaid võis aga näha kaarikutel mehi taga ajamas.

Seega on siin blogis järjekordselt maha saadud ämbriga. Ja nüüd suvetööle marss!

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Kodanikud, kindlalt edasi!
http://www.politico.com/magazine/story/2015/06/gay-marriage-decision-polygamy-119469.html#.VZFswEaSnm5

 
At 23:17, Anonymous Kehakultuurlane Kägu said...

Minule need pildid meeldivad , sest neil on kenasti mõlemat sugu inimesed esindatud, mis lubab arvata , et tegu on heterodega. Mulle isiklikult meeldib, et piltidelt on välja jäänud pagulased, ehk siis negriidse rassi esindajad.Kus kohas mõned küll koledaid ja rõvedaid tsikke näevad? 2 ja 4 pildipeal on täitsa kenad tibinad ju. Midagi neil eriti ei ripu. Vananev priimabaleriin Maige tunneb äkki kadedust? Naised neil piltidel keskeltläbi täitsa OK. Meeste figuur jätab kohati soovida ja riistavara muidugi on ka eksponeerimiseks tiba kahvatu. Kui inimestele meeldib niimoodi koos käia ,no las käivad. Keda häirib, keeraku pea kõrvale. Ajastul kus eurovisiooni lauluvõistluseid võidavad sootud perverdid , ei tahaks mina küll inimesi kellel sootunnused ja identiteet kenasti paikas on hukka mõista. Pealegi meil on 21 sajand ja kaasaegsete eetiliste tõekspidamiste järgi ei ole inimkeha enam ropp ja rõve nagu pimedal keskajal ,vaid vastupidi kunstiteos. Keda sellised vaatepildid shokeerivad, neil soovitan käia sagedamini saunas, rannas jne. Eriti nooremad inimesed, kes polegi võibolla üldse tuunimata naist /meest näinud. Priit võiks selliseid pilte teinekordki siia riputada, las blogilugejad harjuvad ja ehk saavad sedasi üle valehäbist.

 
At 00:16, Anonymous Robi said...

Pläma ajate, Kägu.

 
At 07:47, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Täna öösel tegime brigaadiga söösthüppeid Vääna metsades. Kuna ühel kapralil jäi taktikavorm koju lasime kogu brigaadiga alasti. Hommikul 5 ajal nühkisime Vääna-jõesuu rannas liiva sees ennast vaigust ja muust sodist puhtaks ja käisime ujumas. Nüüd väike kohv ja tööle.
Kägu paneb kulda ja meie brigaadi uksed on avatud sulle!

 
At 08:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks ma ei näe su sulest ettepanekut pagulaste paiguatmiseks eliitpiirkondadesse. Ainult see ja vaid see oleks valitsuse ja teiste otsustajate poolt siiras ja usutav samm, et neil tõepoolest on soov pagulastega tegeleda ja kõike selle juurde käiv. Nii nagu kirjutas Indrek Hargla-"Ainuõige lahendus näib praegu olevat see, et kõik meie ministrid ja muud komödiandid võtavad igaüks enda majja ja enda perekonda, vastavalt missioonitundele ja rahakoti suurusele, ühe või mitu illegaalset immigranti. Nad peavad lubama, et nad maksavad ise kinni kõik nende kulud, söödavad ja joodavad neid, õpetavad neile selgeks eesti keele. Nad teevad neile selgeks, et Eesti kuulub läänekristlikku kultuuriruumi ja siin rakendusliku islamiga tegeleda ei saa. Ühesõnaga, nad võtavad enda kanda põgenike integreerimise Eestisse ja vastutavad selle eest. Loodetavasti ei ole neil siis aega muu poliitikaga tegeleda".

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

8.14 - just võtame ametisse pagulasministri, kelle ülesandeks on pagulasi enda kõrvalkorterisse või naabermajadesse majutada ning pagulasi ministritejuurde külakorda toimetada nagu ennevanasti vallavaestega tehti. Nii kena ju vaadata kui nt peaminister Taavi lapsed mängivad pagulastega ühes liivakastis ja õpivad assüüria või eritrea keelt.

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Aga palun väga, 08.14. Sel teemal kirjutasin Postimehes kolumni juba maikuu alguses:

http://arvamus.postimees.ee/3180697/priit-pullerits-eestkonelejad-naidaku-eeskuju

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitaks ikkagi eesti naiste (k.a. Maige) seisukoht pagulastesse: poolt või vastu? Kolmandat valikut ei ole.

 
At 10:56, Anonymous Pendli Endel said...

Priit on kirjutises oma arvamust ja seisukohti nii resoluutselt ja pealesuruvalt väljendanud, et vaid munadega mehed ja põhimõttekindlad naised julgevad sellega mitte nõustuda ja vastu argumenteerida. Hea ajakirjanduse seisukohalt on selline asi pisut ebaproffesionaalne,sest nii jääbki teada saamata mida valdav enamus arvab.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Hea Endli, kas teie arvates teeb PP siin blogis ajakirjandust?

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

10.24 nats üldiselt ähmane ettepanek. Konkreetselt vastutagu lisaks ettepaneku toetajatele ikka otsustajad. Pevkur, Rosimannus, Rõivas ja solidaarsusest valitsuse otsusega Ligi ja ülejäänud ministrid.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis suhe sul nendega on?
http://holywar.org/siioni_tarkade_protokollid.htm

 
At 11:39, Anonymous Kehakultuurlane Kägu said...

To 11.00 Hea ajakirjanik jääb ajakirjanikuks igas olukorras, ka siis kui ta parajasti ei kirjuta.
Tegelikult oleks mina Priidult hoopis profesionaalsemat lähenemist. Selle asemel, et siin lihtsat väljendada ,nii öelda islamimismile omaseid seisukohti inimkeha ja alasti olemise kohta ning õhutada masside viha nudistide vastu , oleks mina oodanud, et lugupeetud ajakirjanik osaleb ise mõnel sellisel üritusel ja teeb siis detailse ülevaate üritustest. Ta küsitleks üritusel osalejaid, et mis neid ajendab ja motiveerib sellistel koosviibimistel osalema jne. Täiesti aksepteeritav oleks , et ajakirjanik sellisel juhul juhiks tähelepanu antud harrastuse varjukülgedele ja puudustele. Analüüsist tuleneva isikliku arvamuse avaldamine ja seisukohtade välja ütlemine oleks igati OK. Me aksepteeriksime seda kui inimese arvamust, kes on ka ise käinud põllul ja tutvunud sellega, millest ta kirjutab.
Antud juhul jääb pigem mulje, et Hr. Pullerits on otsutavalt asunud pagulaste poolele ja valmistab ette paremat pinnast nende vastuvõtmiseks, sest enamus pagulasi tulevad meile moslemi riikidest. Teatavasti on nendes usundites inimihu nii roojane ropp ja rõve, et naistel pole isegi nägu lubatud näidata . Kui nüüd lugupeetud ajakirjaniku järgmine artikel pajataks meile sealiha ebatervislikusest ja ebasobivusest jalgratturitele ning kestvusspordiga tegelejatele üldse , siis oleks asi selge, kelle huve siin teenitakse.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Arvan ka, et Priit oma Postimehe artiklis "kas tahate naabriks musta, teemal" tegelikult tutvustas eestlastele musti, ehk torkas nina kaussi - söö!

 
At 11:52, Anonymous Siis, kui kõik oli juba toimunud said...

Blogi oli spordimeeste uinuti

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd siis selgusid Priidu salastatud eesmärgiga Ameerika visiidi tagamaad. Käidi saamas üksikasjalikke instruktsioone pagulaste immigreerimiseks ja rahva meelsuse kallutamiseks.

 
At 13:25, Blogger Priit Pullerits said...

Hea idee, kirjutada sealiha ebatervislikusest ja ebasobivusest jalgratturitele ning kestvusspordiga tegelejatele üldse - ma arvan, et Raivo Alla, kes liha ei tarbi, nagu ta mulle ühe Tartu maratoni ajal tunnistas, saab sellega siin paremini hakkama. Tal ikkagi kogemused.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

A mehed, kas toidupoes pulga ikka panete (oma ja teiste ostu) vahele?

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Käivad jutud, et on olemas tõelisi džentelmene, kes panevad eespool asuvale naisterahvale pulga ette või taha (isegi mitu).

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

10:24 Paet Foorumi saates ütles selle mõtte kohta piinlik lugeda. Minuarust piinlik on sellist ütelust ühe EU bürokraadi suust kuulda. Minuarust pagulaste paigutamine nende endi kõrvale on ainuõige samm. Veelgi enam. Ka nende lapsed peaksid õppina nn. pagulaste lastega ühe koolis, klassis ja olema pinginaabrid.

 
At 15:06, Anonymous Endel Kallastelt said...

Minul tekitavad need pildid erektsiooni. Kas on eetiline spordimeeste blogis pornograafilise sisuga pilte levitada? Blogi sisse juhatav tutvustus millegi sellise eest ei hoiata! Kui blogi on asunud pornograafiat propageerima, siis kas ei peaks blogipidaja rakendama eelnevat hoiatust ja kehtestama sisenemiseks vanuse piirangut? Kardan et siin on tegemist seaduse rikkumisega.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Vot, Endel, peale ereka saamist tunned ka nüüd, kuidas on pulgaga rattaga sõita.

Toits

 
At 16:43, Anonymous Martin said...

"Erekas", legendaarne pulgaga jalgratas!

Hr Pullerits, kas olete saanud mahti küsida Jürgen Ligi juhtimisel Kreekale antud 800 miljoni € Eesti maksumaksja tagatiseta laenude kohta? Mis nende rahade seis on?

 
At 17:16, Anonymous Kägu said...

Minul oli lapsena ilma pulgata "Erekas" ehk siis legendaarne Leedu jalgratas "Ereliukas". Tegemist oli siis jalgratta nn. naiste versiooniga ja kui täpsem olla siis osteti see mu vanemale õele.
Noorsand Martin meil on siin teemaks alasti jalgrattasõit ja erektsioonid, mitte Ligi ja "Ereliukas".

 
At 17:21, Anonymous Kägu said...

Võibolla on hariv teada, et erelis on leedu keeles kotkas ja ereliukas kotkapoeg

 
At 17:39, Anonymous Martin said...

Jälle pläma, kod. Kägu.
Ereliukas oli pulgaga ratas.
Naiste versioon kandis nime "Kregždutė". Vene k lastotška.
See, kui lapsena kantakse naiste riideid või mängitakse tüdrukute mänguasjadega, pidavat muide tekitama homosättumust.

 
At 17:57, Anonymous Kägu said...

Kogu lugupidamise juures kodanik Martin pean ma siiski nentima, et te olete puudulikult informeeritud. Helesinise tütarlaste jalgrattaga, mille raamil eesosas ilutses silt "Ereliukas" , pole tekitanud minus homosättumust.

 
At 21:24, Anonymous Martin, TLÜ tudeng said...

Eesti..
Ahju köetakse siin puudega
ja inimesedki on nõrga puudega.
Aega mõõdetakse nädalate-kuudega,
tööd tihti tehakse siin suudega.

 
At 22:05, Anonymous Pendli Endel said...

Martin, kas teie ka vahel perverssne oletr,st alasti sporti teete? Teie kui noor ,edukas ja haritud mees võiks selle alasti jooksuvõistluse korraldamise enda peale võtta. Olete piisavalt autoriteetne isik, et hr Pullerits tuleks juba puhtalt teie pärast sinna üritusele palja tilliga jooksma. Võimalik, et isegi Piirojale tehakse ettepanek sellisel jooksudistsipliinil mõõtu võtta.

 
At 23:01, Anonymous Martin said...

Austatud Endel,
käin Pirital tagapool alasti päevitamas küll. Mängime seal meestega rannas alasti sulgpalli. Ülitervislik ja olümpiavaimus.
Sellise võistluse võiks tõesti korraldada. SEB Tallinna maratoni sees. Juba sel sügisel. Pullerits ja Piiroja - ja kindlasti kutsuda ka Mukunga.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

On aeg korraldada finantsoligarhide poolt paljaks kooritud kreeklaste auks kreeka pärane olümpia, mille deviisiks on, et tähtis pole rekord vaid osavõtt. Loomulikult toimuks üritus porgandpaljalt. Igasugune teipimine ja plaasterdamine toob DNF-i. Selle idee realiseerimine teeb korraldajad miljardärideks.

 
At 08:48, Anonymous kehakultuurlane, Kägu. said...

Lgp Martin,olete suure südamega suurepärane inimene ja teil on suurepärased ideed. Mukunga jätaks ma kutsumata, musta rassi ühe teada- tuntud iseärasuse tõttu. Ilmselt pole lugu kui aafrika poisil ,kes antiloopi jahib riist vastu pehmet kodukamarat lohiseb, aga meil siin ju kogu distantsi ulatuses asfalt....

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Võiks lõpuks välja selgitada, kummal on ilusamad munnid, kas valgetel või neegritel. Ei taha uskuda, et neil on ilusamad, suuremad ja läikivamad kui minu oma.

 
At 09:47, Anonymous Martin said...

Tillijooks kutsub jooksusõpru

JOOKSUPORTAAL/2. juuli 2015
Noored ettevõtlikud mehed Türi linna jooksuklubist on hakkama saanud tänuväärt algatusega. Pühapäeval on kõigil jooksuhuvilistel võimalik osaleda 1. Tillijooksul. Küsime korraldajalt, mille poolest uus jooks meie jooksumaastikul erineb. "Tillijooksu eripäraks on see, et joostakse täiesti alasti." Mis pani sellist üritust algatama? "Leidsime, et sellist jooksu on vaja. Jooksuga taaselustame olümpiatraditsioone". Teadaolevalt ei ole alastijooksu seni Eesti korraldatud. "Mida jooksule tulija peaks arvestama?" Kes joosta ei suuda, võib distantsi läbida ka kepikõndides. NB! Keppe mitte unustada! Ja kindlasti ilma riieteta. Jooksu sponsoriks on tööriistakauplus.

 
At 13:06, Anonymous Pendli Endel said...

Kas on tegemist rohkem sellise geijooksuga või on ka heterodel lubatud osaleda? Küsin sellepärast, naistel nagu pole tilli ju? Soolise võrdsuse raames tuleks jooks nimetada tussu-tilli jooksuks või siis tilli-tussu jooksuks.

 
At 13:08, Anonymous Kägu said...

Siivsam oleks "Tissi-tillijooks

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

9:18,
See kmüsimus teeb pagulaste teemaga seoses ilmselt muret väga paljudele eesti meestele. Peavoolumeedia nagu Delfi ja Postimees aga hoiavad rahvast pimeduses, välditavad seda teemat.
Vastust teie küsimusele tasub ehk küsida kohalike eesti jooksumeeste käest.
Vaadake eelmise blogipostituse kommentaaridest vegetariaanlasest jooksumehe, Stockholmis Põhjamaade MV-tel Eestis esindanud Raivo Alla (27) kommentaari
("Kohalikud jooksuässad said Tartus toimunud jooksuludil Mukungalt lutti").
Tervitades,
Martin

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

9. Mail toimus Tartus ka ju selline üritus.
Ja nagu ikka, kui pealkirjast kaugemale ei loe, tekib igasugu mõtteid:

33. TARTU JOOKSUMARATON
TILLUjooks ja MINImaraton
09. mai 2015

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ohtuleht.ee/490388/eesti-kergejoustiklaste-ollejooks-8-meest-64-pudelit-ja-0-riideeset

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Üle kõige sooviks, et Soodom ja Gomorra ning antiikolümpia siin lõppeks. Selleks tuleb kõik kommentaarid diliitida, jah, ka PP jutt tuleb kustutada ning Google'ilt tuleb taotleda selle häbiväärse seiga täielikku unustamist.

 
At 09:04, Anonymous Pendli Endel said...

Teie olete vist küll,endine NLKP väga kõrge ja tähtis tegelane.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Need on väga toredad üritused. Asun kohe ka Eestis korraldama nudistide rattasõitu.

 
At 16:18, Anonymous Endel said...

Keegi ei oleks neist üritustest teadnudki, kui te poleks sellele reklaami teinud. Või noh, oleks vähemalt vähem inimesi sellest teadnud.

Ja teiseks - kas alasti autos sõitmine on autospordi mõnitamine? Üldse alasti oleks käimise või joosmise mõnitamine? Miks seostada mingi transpordiliik kohe spordiga?

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

vahelduseks rattale ja suuskadele proovi naist, priit. samad aksessuaarid- kummid, määre

 
At 15:00, Anonymous Vivian said...

Piltidel on väga kenad, isegi ilusad naised. Loomulikus poosis ja ratta seljas olev keha näebki teistsugune välja kui hoolega poseeritud aktifotodel.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits te olete ikka täisidioot!

 
At 01:33, Anonymous Anonüümne said...


Mõned pildid suusaspordi mõnitamisest.
http://www.sexpornimages.com/naked/naked-ski-and-snowboard.html

 
At 23:46, Anonymous H ja K said...

hästi öeldud @ 15:35! ja mis peaasi, lugupidavalt.

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:18, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:24, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 03:37, Blogger Unknown said...

michael kors sale
michael kors sale
michael kors purses
michael kors handbags
michael kors tote
michael kors bags
macys michael kors
michael kors uk
michael kors outlets
michael kors factory
michael kors outlet online store 49.00 outlet
michael kors outlet online store 49.00 outlet
Michael Kors Handbags Outlet
Michael Kors Handbags,Michael Kors Handbags Outlet,Michael Kors Handbags On Sale
Michael Kors Online Sale
Michael Kors Wallet
Michael Kors Clutches
Michael Kors Totes
michael kors
michael kors outlet
2015 michael kors outlet
michael kors outlet stores
michael kors outlet online sale
michael kors outlet online

 
At 13:16, Blogger Unknown said...




This was a really wonderful post
https://decor-ksa.com/iron-fences/
http://mchaabaty.com/dawadmi/
http://mchaabaty.com/templates/
http://mchaabaty.com/riyadh/
http://mchaabaty.com/stone/
http://mchaabaty.com/heritage/

 
At 00:00, Blogger Unknown said...


Everything is very open with a precise explanation of the issues. It was definitely informative.

http://tbeby.com/skin-care/

http://tbeby.com/hair-fall/

http://tbeby.com/baldness/

 

Postita kommentaar

<< Esileht