esmaspäev, juuni 08, 2015

Pullerits: Haruldane võimalus harrastajail startida rattasõidu EMil!

See, kui õigesti mäletan, oli vist juba üle-eelmisel nädalal, kui sain vihje. Vihje, et on vaja kiirustada. Sest kohtade arv on piiratud.

Jah, olin kursis, et 8. augustil saavad harrastajad Tartus peetavate Euroopa meistrivõistluste raames sõita võidu kuulsal 12,4 km pikkusel tänavaringil. Kavas on viis ringi, distantsi kogupikkus 62 km. Küsimus on selles, kuidas sinna n-ö peale pääseda.

Probleem on selles, nagu mind hoiatati, et starti pääseb ainult 200 ratturit. Niipea kui see limiit täis, läheb nimekiri automaatselt lukku ning siis ei aita enam mingi palumine ega anumine ega isegi tutvused.

Tartu ringil on kaks valusat 200-meetrist tõusu, Jakobi ja Vanemuise mägi (fotol paremal), ning üks ohtliku kurviga laskumine, Kassitoome kõrvalt mööda Baeri tänavat tagasi Jakobi tänavale. Jakobi tänava tõusu lihvin peaaegu iga päev, kui seda pidi õhtul töölt koju sõidan. Iga kant ja konarus on seal teada. Aga tänavasõiduvõistlusel teeb selle valusaks tõsiasi, et tõus algab veelgi altpoolt, Kroonuaia tänavalt (fotol all vasakul), ja kui lõpuks Jakobi mäe alla pöörad, on hoog juba kõvasti raugenud.

Ilmselt saab taktikaliselt oluliseks, et kahe esimese ringiga ei tohi end tõusudel kangeks pingutada. Mäletan, et Allan Oras rääkis mulle juba aastaid tagasi, kui ise Tartu GP sõitudel osales, et Kroonuaia-Jakobi mäe tõus on üksjagu vastik. Nüüd tuleb seda rünnata küllap äkilise stardikiirenduse järel, sest 200 võistlejat on ikka määratu suur mass ning kui Turu tänaval (kõige ülemisel pildil vasakul) ja Vabaduse puiesteel jagubki ruumi enam-vähem, siis täisnurkne vasakpööre Kroonuaia tänavale tekitab kindlasti grupis tugeva nn lõõtsaefekti, mis tähendab, et tõenäoliselt mööduvad liidrid juba Herne tänava otsast, kui tagumised alles Kroonuaia uulitsale keeravad (kõige alumine foto vasakul).

Baeri tänava laskumine (fotol paremal laskumise lõpp enne parempööret Jakobi tänavale; samuti fotol all vasakul) on mööda väga krobelist ja lapitud ja kurdudega asfalti. Sõitsin seda mööda täna ja avastasin, et vasakul, kus valget värvi jäme katkendlik joon eraldab rattarada sõiduteest, on valge joone sisse süvendatud lohud, mis peaks panema sõiduauto rattad värisema ning hoiatama juhti, et ta on kaldunud sinna, kuhu ei tohi. Aga kui jalgrattaga sinna lohkudesse sõita, on tunne sama hull nagu Tartu rattaralli kruusalõigu aukudes, ainult et palju suuremal kiirusel. Olete hoiatatud!

Küsisin Klubi Tartu Maraton juhilt Indrek Kelgult, kes võistlust korraldab, et kes kvalifitseeruvad harrastajaks ehk võivad startida. Kelk ütles, et kõik, kes EMil kaasa ei tee. Kui täpsustasin, kas see tähendab, et startida võivad näiteks ka Tanel Kangert ja Rein Taaramäe, vastas Kelk, et jah, põhimõtteliselt küll. Oleksin ise pakkunud, et eraldusjoon jookseb sealt, kellel on ratturi litsents ja kellel ei ole. Et stardivad need, kellel pole. Ega siis muud kui jääb loota, et äkki tulevad Kangert ja Taaramäe ka starti, siis saab näha, kas nad suudavad mulle viie ringi vältel ringi sisse teha. See, kes liidritelt ringi sisse saab, peab rajalt kõrvale astuma. (Osalustasu pooleli jäänud sõidu tõttu ei tagastata.) Tulemuse saavad kirja kõik need, kes on läbinud vähemalt poole kogu distantsist.

Sellegipoolest ei ole proffidel ega klubidel võrreldes minusuguste tõeliste harrastajatega, kes ei harjuta plaani järgi, kes ei jälgi pulssi, kes eelmisel nädala sõitsid rattaga vaid ühel päeval seitsmest ja kes sõidavad igas trennis nii, nagu parajasti on tuju ja tahtmist, Tartu tänavasõidul mingit eelist. Vähemasti selles mõttes, et ühegi klubi saateauto rajale ei pääse. Kelk ütles, et saatjaks on kolm neutraalset saateautot – ja kogu lugu.

Otse loomulikult maksin ma 25 eurot ja panin end Tartu tänavasõidule kirja, sest sellest tuleb ikka hoopis teistmoodi, emotsionaalsem sõit kui mingid maantee grupisõidud kuskil põldude ja metsade vahel või maastikusõidud üle põldude ja metsade all.

Kui tahate samuti kaasa lüüa, ärge registreerimisega mökutage, sest, nagu öeldud, starti pääsevad ainult 200 kiiremat. Kiiremat registreerijat. Üks koht on juba võetud – see on minu.
******
A view from the edge of Orange Cliffs towards the Maze, Flint Trail seen in the middle of the picture; Canyonlands National Park, Utah. 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod mulluselt Tartu GP tänavasõidult. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

54 Kommentaarid:

At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Profisõitjatel on suur eelis-nende treenitus.Ja kui teised harrastajad juhtuvad ka tugevad olema,siis võib juhtuda,et saad üksinda neid ringe seal linnavahel tiirutada.

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Seda pulli tahan mina oma silmaga näha, igatahes.
Teet

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

19.33, ärge unustage, et need harrastajad ja ülaloleva artikli kirjutajagi on tänaseks tuhandeid ja tuhandeid kilomeetreid läbinud ning vahe profisõitjatega on vaid eeldustes ning selles, kas higistamine ka raha sisse toob.

Pullid raja äärde, igatahes. Igistada saab sel rajal mõnusalt, juba itsitan eesolevast mõeldes pihku.

 
At 23:12, Blogger Madis said...

Fundamentaalsed küsimused on:
Mitu pilti ma suudan teha mööduvast Priidust Jakobi tõusul?
Mitu pilti ma suudan teha mööduvast liidrist Jakobi tõusul?
Mitmel tõusul on liider ja Priit ühel pildil?
Kaamera teeb 10 kaadrit sekundis ;-)

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Jah, see Jakobi tõus on karm seetõttu, et kogu Kroonuaia uulits on progresseeruva tõusuga alates tollest silla käänakust, kus hoog maha võetakse ja seejärel hambad ristis ülesse hakatakse minema (seda teadvustamata). Priit, sinu Poltaava tuleb pigem Kassitoomelt alla. 5-ringi kriteeriumis oleks mage ringiga saada.

 
At 00:02, Anonymous Martin-Josef Odložil said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 03:43, Anonymous Martin said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 06:11, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Värss sm M-le, elutarkuse varasalvest.

Miks ei maga sa öösel,
vaid piinad ennast.
Jood kui kaevul eesel
ja viskad villast?

Kes puhastavad eetrit,
pole armetud könnid.
Nemad juhatavad kätte,
kes on lootusetud emmid.

 
At 08:50, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan, isafiguur Roobert, lööva ja tabava seisukohavõtu eest M-i aadressil!

Rõõm näha, et Tartu tänavasõit juba nii paljudele huvi ja pinget pakub. Aga mehed, ärge jääge raja äärde passima, vaid tulge ise ka starti! Piiranguid ei ole, osaleda võivad kõik, ükskõik milline on kellegi tase ja ettevalmistus.

Jah, tean, 23.24, et Kroonuaia tänava tõus on salakaval. Aga see ei alga sillaesiselt, sest seal saab väikselt nukilt alla sõites koguni kiirenduse. Tõus algab pärast tänava teist käänakut, enne koolimaja. Sealt paistab, et tõus on väike ja lihtne, aga võta näpust - kui jõuad ristmikule, kus tõusunurk oluliselt väheneb, tunned, et hoog on juba maas (sest Kroonuaia tõus läheb muudkui järsemaks) ja tuleb kangutada. Kuid sealt, kui hoog maas ja juba kangutad, õige Jakobi mäe tõus alles algab. Teisisõnu: Jakobi mäge ei saa rünnata hooga. Oluliseks saab ka õigeaegne ja täpne käiguvahetus - sellega on pisut problemaatiline, sest üksinda toda tõusu sõites toimub käiguvahetus hoopis teisiti kui grupiga koos liikudes.

Samuti nõus, 23.24, et Kassitoome laskumine on ohtlik. Selle esimene kolmandik restaureeritud anatoomikumi kõrval on hea asfaldiga, just eile sõitsin seda, ja kui hoida seal paremasse tänavaserva, saab kurvi ilusasti suure hoo pealt välja võtta. Aga edasi tuleb hoida silmad lahti, sest tenniseväljakute kõrval on mitu sügavat pikipragu, muudest suurtest krobelisustest ja vasakul teeservas lõigatud eraldussüvenditest rääkimata. Kuid kõige ohtlikumaks läheb paremkurvist, mis iseenesest võib olla ohtlik seepärast, et kiirus on juba suur, asfalt on halb, lisaks on seal libisemist soodustavaid kaevukaasi, nagu ka järgneval, viimasel kolmandikul. Ja siis pööre laskumise all Jakobi tänavale - seal tuleb hoida silmad lahti, kui keegi peaks ees külje maha panema. Rivi venib seal ilmselt väga-väga pikaks.

Tegelikult on üks salakaval koht veel, millele paljud ei oska tähelepanu pöörata. Sellest rääkis mulle aastaid tagasi Allan Oras ja seda olen ka ise tundnud. See on Veski tänava algus pärast Jakobi mäe tõusu. Seal vaatad, et ohoo, tõus on läbi, ja istud sadulasse. Aga ei tohi seda teha, sest siis jääd maha - sest tõus tegelikult jätkub. Tõusunurk on küll hästi leebe, peaaegu märkamatu, aga kui sul pärast Jakobi tõusu hoogu ei ole, siis seal jätkad sama aeglaselt. Seega, Veski tänava alguses tuleb jätkata tõusuvarianti, ja seda vähemalt kurvini, mis pöörab endise inseneride maja taga vasakule.

Kuid 8. augustini on veel aega, sel rajal jõuab treenida ja oludega tutvuda. Suvel on pikad valged õhtud, kui siis liiklus hõre, tuleb minna õhtul välja ja rada korduvalt läbi sõita. Kõige parem on seda teha muidugi grupis, sest grupisõit on sel rajal hoopis midagi muud kui soolo. On grupeerujaid?

Aga tulge starti, mehed, ärge olge jobud, kes jäävad raja kõrvale vahtima. See võib olla once in a lifetime experience, sest Indrek Kelk ütles, et raske on uskuda, et sellist sõitu ka edaspidi tehakse, sest linnatänavate sulgemine on väga kallis.

 
At 11:09, Blogger Madis said...

Priit, iga võistlus on once in a lifetime experience. Seniks aga, need kes julgevad, paugutage!

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

See võistlus näib siiski spermapillamisena.

 
At 11:45, Blogger Priit Pullerits said...

Sin esimeste registreerunute nimekiri, et analüütikud saaksid asuda juba analüüsi kallale:
https://tartumaraton.ee/et/yritused/tanavasoit/34/maraton/osalejad/

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Vara veel hakata PP võimalikku lõppkohta harrastajate sõidul ennustama. Paljud kõvad konkurendid pole veel ennast registreerinudki. Ennast panin juba küll kirja.

Kuid seniks pakun välja märksa huvitavama teema ažiotaažiks. Kas meie kõigi kardetud konkurent PP naaseb peale mõningast pausi uuesti Kuubiku raames kõigile blogirottidele kohta kättenäitama.
Teatavasti läheb Kuubiku formaadis arvesse nelja parima võistluse tulemused. Kuna PP enam ei jookse peaks ta tulemuse kirjasaamiseks osalema rulluisutamises (rattamaraton ka loomulikult). Kuna PP on ka kõva vabatehnika mees võiks talt oodata märkimisväärset tulemust rulluisutamises, võibolla isegi esisaja kohta. Teisalt, me kõik teame PP suhtumist rulluisutamisse.

Niisiis, kas PP muudab oma põhimõtteid ja annab valusa õppetunni, et kes on tegelikult Liivimaa parim ja kuulsaim harrastussportlane või jääb siiski truuks oma põhimõtetele ja võtab vastu järjekordse häbiväärse aasta osalemata Eesti harrastusspordisarjade kroonijuveelil ehk Kuubikul. Tõde selgub hiljemalt augustis, kas peame jälle tunnistama vanameistri paremust või näitame hoopis talle endale Kuubiku raames koha kätte.

 
At 13:42, Blogger Priit Pullerits said...

Tõde ei pea ootama augustini.
Mu suhtumine rulluisutamisse ei ole muutunud.
End of discussion.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit-
ega see nüüd "once in a lifetime experience" ei ole.
Tasuks teha "ajakirjandusliku uurimust" ja tuua siia välja tulemused aastaid tagasi samal ringil sõidetud nn. VIP-de sõidult, mida peeti ennem proffide rajale saatmist..
Minule saab olema siis juba teine kord vaadata...

PS. Miks ise ei võistle? Lihtsalt eeldan, et õige mehe tunnuseks ei ole ainult ninast-veri-väljas võistlemine, vaid ka adekvaatne riskihinnang. Lubatava riski ja saavutatava tulemuse tasakaalu leidmine on lihtsalt minu amet. UPS!

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa tulla, tervet sõitu vastu ei pea ja vahefinišit ei ole.

 
At 15:50, Anonymous Martin said...

Härra Pullerits!
Millest see tuleb, et olete kujunenud oma blogis peamiseks kommenteerijaks?
Ei saa kõike ühe korraga ära öeldud, peab järjest lisama.
P.S. Kui EM-rajal käbla panete, kas tööandja maksab ravikulud, töövõimetuse?

 
At 16:39, Anonymous Indrek said...

Vaadates nimekirja saab olema huvitav, kurvide ja äärekivide rohke võistlus. Pikema analüüsita pakun, et tavalised harrastajad pudenevad grupist juba enne Kroonuaia tõusu. Poolprofessionaalsed harrastajad kukuvad juhtgrupist suure raginaga saatel peale laskumist Toomemäelt. Professionaalsed harrastajad jätkavad võidukalt Vanemuise tõusu keskosani ning jäävad veel tippharrastajad, kellest lõpusirgel teravama jalaga on üks Pelotoni meestest, kuna Mandri juba on Tartu linna GP-l võidutsenud, siis seekord mängitakse Kristjan Oolo peale.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Naisi on tänavasõidul vähe ja seegi venelanna aga selle eest noor. Mõni multikulturist paneb äkki silma peale? Ikkagi parem kui meie esivanemate maalt Eritreast pärit kvoodiga pruudike.

 
At 18:08, Blogger Priit Pullerits said...

Minu pakkumine: et esimesed otsustavamad kärisemised hakkavad tekkima alles pärast Vanemuise tõusu, kui Tähe tänava pikkadel sirgetel tempo üles võetakse. Aga selge see, et esimesed jääjad tekivad juba Kroonuaia tõusul, ja seda seepärast, et tänav on kitsas, sõitjaid palju, ja tõusu all tekib tropp, mis tähendab, et esimesed, tugevamad, saavad tõusule minna hea hooga, aga tagumised peavad tempo alla tõmbama ja seda raskemaks neil tõusul läheb. Üldiselt tõmmatakse grupp pikaks riviks, kuid suuremad augud tulevad niisiis alles pärast Vanemuise tõusu. Eks näis, kas Olavi Mõts tuleb Võrumailt kohale neid jälle kinni nõeluma.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Rulluisutamise proovimine ongi vance in a laifteam IX-hence, eriti kui teostatud roosades kubet rõhutavates sipukates!

Vaatasin osalejate nimekirja ja reeglid üle - mis haisu siin harrastajatest on, sõidu otsustavad terve elu treenimisele pühendanud sportlased. Kui Tanel Kangert pühapäeval Vändra Rattarallil stardib ja kahte tiimiautot kaasa ei võta, ei muutu ta kuidagi harrastajaks. Temal muidugi pole vaja midagi tõestada, erinevalt kohalikest profiharrastajatest =)

 
At 19:34, Anonymous Martin, semiootikaüliõpilane said...

Ažiotaaž lausa! Sõitsin täna Tallinnas trammiga Kalamajast Narva maanteele Balti Meedia- ja filmikooli uue progressiivse prantsuse filmi seminarile, trammis mitu seltskonda arutasid elavalt, kas ratturite grupp käriseb Tartu EM harrastajate sõidul Jakobi või hoopis Baeri tänava tõusul.
...
Ja samal ajal Jaan Kaplinski kirjutab, et Eesti seisust ("Iseriikluse mesinädalad on läbi"): "tekivad uued erakonnad, mis on suuresti protestiparteid. Avaldatakse meelt riigi sammude vastu". Kas tulevate protestiliikumiste eesotsas võime näha ka demokraatlikele positsioonidele asuvat sirgeseljalist, haritud ja tunnustatud ajaloolast Pärtlit?
See on võimalik. Selleks aga peab ajaloolane Pärtel vabanema kodanliku natsionalisti, parempoolse ajakirjaniku Pulleritsu ja Tartu kaupmehe, kaitseliitlase Soonetsi mõju alt.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Martin räägib õigust

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

*HÄÄL KAPIST
Ei ... ei .... ei!
Ma ei ole gei!

*PEDEPERE
Lähme paraadile!
Pered pedeparaadile!
(Marsruut on Ülenurmest Raadile)

—M

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

to 18:08
Olles näinud kuidas seda ringi sõidavad lihtsurelikud siis mingit traditsioonilist grupis sõitu ei tule nii ehk teisiti.
Kui esimese ringi võib mingi suurem grupp veel kuidagi koos püsida siis peale teist Jakobi mäge algab individual time trial.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

"See... olin eila siis ühele sünnipäevale kutsutud ja siis olingi kohe sünnipäeval. Tort toodi lauale, hea mahlane kohupiimatort, küünlad kõik ilusti peal. Sünnipäevalapsele öeldi, et puhu ära ka ja kindasti make a wish.
Sünnipäevalaps kummardus tordi kohale ja ütles, et tema soovib, et pagulased Eestisse ei tuleks. Ta hakkas küünlaid puhuma, kuid ei jõudnud, sest suuremat sorti karjumine läks enne lahti. Ühed karjusid, et faking nats, EKRE jobu! Teised karjusid vastu, et peded rsk, pagulastearmastajad rsk.
Mina karjusin vahele, et camoon people, puhuge juba ära, saab ometi torti või ei. Kingid saite kätte, õnnesoovid ka. Mis veel vaja on? Mul on õigus seda torti saada ja kohe!
Siis korraga raksatas korteri uks lahti, sisse lendas suur neeger ja käratas, et olge kõik vait, mida te lõugate! Vaadake mis kell on, ma üritan praegu all elevandibeebit magama panna, tal homme vara esimene päev loomaiaas.
See lõi kõigil otsemaid suud lukku, liigutada ka ei julgenud. Istusime siis nagu soolasambad, ainult silmad pilkusid. Keegi leidis siis lõpuks endast veidike julgust ja pudistas mokavahelt, et "...ah ah, me katsume siis vaiksemalt olla".
Et ma piuksugi ei kuuleks, hoiatas neeger, silmas siis torti ja uhratas... ja ei mängi siin tulega ning puhus küünlad ära.
Mekkisime siis torti vaikides. Oli nagu ja siis nagu ei olnud ka. Kuiv kuidagi või midagi või midagi imeliku maitsega nagu oli või kuidagi.
Järgmine kord sealt küll enam ei telli, mainis korteriprenaine.
Ei täitsa hea, täitsa söödav... lohutas üks külalistest ja lükkas taldriku eemale.
Ega ta jah nüüd midagi vapustavat ei ole nõustusid kõik viimaks omavahel. No on ikka krt, need tordid ei ole ka ikka need mis vanasti!"

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Väga tabav olukirjeldus, 14:05. :)
Paljude muidutoslemite igapäev.
Aga tegelikult muidugi kurb seis ja peeglisse vaatamise koht...

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

14.05
Väga hea!!!

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas pole juba liiga hilja mõistujuttudeks? Mis me sellega peale hakkame? Määrime leivale? Ah, ei, õige, määrime pagulaste leivale. Nemadki tahavad süüa.

 
At 14:47, Blogger Priit Pullerits said...

Eile oli Postimehes pikk lugu Tartu Ülikoolis kaitstud Indrek Östermani magistritööst «Islamism multikulturalistlikus heaoluühiskonnas: Rootsi näide», kuidas hakkabki juhtuma saa, millest 14:05 tabavalt kirjutab. Olukord on seal Svenssonimaal ikka täitsa pekkis.

 
At 15:05, Anonymous Helmut, holokausti ohver said...

See mis svenssonimaal 30 aastaga pekki läks, see läheb meil 1 aastaga. Me ei ole ei tugevamad ega targemad kui rootslased. Ei leia enam artiklit, kus seisis et Väo pagulased toksivad jalkat, räägivad vene keeles ja kiruvad ilma. Ega siis kui Berman neid oma laevaremonditehasesse tööle võtab neile eesti keelt ja kultuuri õpeta.

Priit, mis on meie järgmine samm? Allkirjad, petitsioonid, sms-id ei aita meid karvavõrdki.

 
At 16:10, Blogger Priit Pullerits said...

Järgmine samm? Tuleb kokku koguda mehed, kes oskavad võidelda, kes tahavad võidelda, kes on valmis võitlema. Nagu omal ajal üle 90 aasta tagasi läksid noored mehed oma Eesti eest võitlusse. Kas me oleme kehvemad, jobumad kui meie esiisad?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Ibrahim Mukunga Wachira on hetkel eestis kõge kõvem spordimees ja teist keegi ei jõua talle isegi ligilähedale!

 
At 16:47, Anonymous Martin said...

V.a hr Pullerits,
1) kas olete näinud, et "pehmode maal" Soomes kontrollitakse rattaüritustel kõigi osalejate pidurite pidavust? Kas I.Kelk ka seda võtet rakendab või on see marukapitalistlikus Eestis ülearune rahakulutus?
2) eelmises blogipostituses esitasite oma ideid ratturite ohutuse tõstmiseks, eeldeklaratsioonide nõudmise, osalejate tasememärgistamise jm teel. Kas kavatsete samu põhimõtteid nüüd enda suhtes rakendada? Teie ettevalmistus ilmselt ei ole piisav EM-rajal võistlemiseks.

 
At 17:30, Blogger Priit Pullerits said...

Loll jutt, 16:44. Wachira võib joosta, kui kõvasti tahab, mina istun oma valge mehe musta värvi ratta selga ja mitte ainult ei jõua talle ligilähedale, vaid kihutan temast kaks korda kiiremini. Ja isegi kui ta istuks ratta selga, siis teen talle rattasõidus pähe nii mis naksub. No question about it.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Miks Postimees ei kajasta EKRE ja rahva NII TÄHTSAT meeleavaldust? Kas Priit, poleks aeg oma teenete müümisest sellele väljaandele loobuda? Või läheb poolpehmolt edasi?

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära tule ütlema, et kajastas. Lõpuks on artikkel üleval, kuid mineviku vormis. Kuiv statistika, kaasaelamist polnud. Hirm.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Ōige, Priit, tuleb koguda kokku mehed ja panna nad ka ühtsesse vormi. Stiilinäide siit (ega seda vist enam teleekraanilt ei näe)
https://m.youtube.com/watch?v=E5-Ro8JP2zU
Teet

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Hädiselt kokku kuivanud meie ind ja torm. Kuhu on kadunud kõik isafiguurid, blogirotid, muidu kõvad mehed? Magavad kodus, ajal mil isamaa on hädaohus? Seda Martin-poiss ka hoiatas. 1940 suvel mängisid kanged mehed tennist kui tankikronud Tallinnasse veeresid.

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Krõmm naš ja jutul lõpp!

 
At 22:32, Blogger Indrek Sarapuu said...

21:57. Ei ole nii. Mehed ei nokkinud kommida arvuti taga vaid paugutasid Kambjas eraldistardis rajale uue rekordi. Niiet töö käib, vorm on hea ja mehed kohe platsis kui vaja.

 
At 10:58, Anonymous Kalmer said...

Kambjas võid sa igal teisipäeval paugutada iseoma terviseks. Õige eesti mees paugutas eile Toompeal.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kalmer ja teised paugutajad -

Karjumisest, et "Isamaa on hädaohus", ja massipostitustest blogides on vähe kasu, kui ei tehta otsustavaid samme ohuga rinnutsi astumiseks.

Küsimus blogijale - Kas Sina , Priit; oled juba Kaitseliitu astunud? Prillid ei ole takistuseks.
Verbaalne kõvatamine meedias ilma praktilese tegevuseta on ikkagi nii pool-kõva või isegi kisub pehmo poole.

PS. Küsija ise ON Tartu Tamme Malevkonnas.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt 11:45
Me ei oska enda eest võidelda. Rakveres oli äsja meeste tantsupidu. Kes neil keelas paraja meeleavalduse korraldada? Kahe plakatiga ja meestevägi tagaplaanil? Kas "organisaatorid" oleks Siberisse saadetud?
Seda see on - tantsime ja laulame aga omal kistakse püksid jalast, aga me nagu ei panekski seda tähele? Toompeal oli eile 150 osavõtjat. Lahja küll. Kus olid mees- nais- ja segakoorid? Spordiklubid, MTÜ-d? Koolid ja suuremad asutused? Enam ei ole vene sõjatehaseid, kust 500 töötajat korraga välja tuleks. Aga ilma nendeta ei ole Eestimaal korralik väljaastumine nähtavasti võimalik. Kui lõpuks asjad pöördumatult sitasti, siis küsitakse küll, et miks TE midagi ei teinud? Aga siis on juba hilja.

 
At 12:00, Blogger Priit Pullerits said...

Kas Kaitseliit, 11:45, on Tallinna poole liikvel, et kõik need Eesti õõnestajad ja äraandjad mäe otsast minema pühkida? On plaan sinnapoole liikuda?

Mis on Kaitseliidu positsioon Eestit kummitava ohu suhtes ja milline on plaan sellele ohule vastuhakkamiseks? Kas neid plaane üldse on? Te ju peate teadma, olete Tartu Tamme Malevkonnas.

Või on Kaitseliit just see, kes hakkab valitseva kliki mahitusel laiali lööma hoopis neid, kes julgevad astuda vastu Eestile pealetõmmatavale ohule?

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole ise KL-is, kuid kurjad keeled räägivad, et juhtkond on "omad paikapandud mehed", ehk siis korrumpeerunud võimu ripatsid, seega pole neilt midagi loota. Rahva omakaitse nad enam ei ole. Kui muidugi keskastme juhid ülestõusu ei tee.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

juhid ongi meid ammu maha müünud.

 
At 14:57, Anonymous Martin, tudeng said...

Mesinädalad said läbi?

hr Pullerits, arvestasite, et teenite ustavalt oma Ameerika peremehi,
olete oma "Ameerikas saadud haridusega" Eestis tehtud mees
ja elu on lill (Teie jaoks).
Nothing can be farther from that.
Selgub, et peremeestel on Eestiga teised plaanid.
Saadetakse teile ülemuseks grusiin või neeger
ja ime siis.
(Mis neegri puhul eriti pole kerge).
SUMMA SUMMARUM:
"Kes tegi? Ise tegi"

 
At 16:19, Anonymous Kaarel, endine korpusemees said...

Kuule Martin. Aeg oleks ehk Pulleritsu leeri üle tulla. Tema ustavad käsilased Pärtel ja Laidvee on juba rahvarinde poolele üle tulnud. Soonets on veel kahevahel. Pea siis El Komandante ise ka ei tule. Vaid koos saame selle kurja maailma vastu, kui edasisi vigu ei tee. Üksikult võideldes aga käänatakse kael kahekorra nagu naksti. Mõned viiakse vaikselt minema hommikupoole ööd. Kelles nähakse potentsiaali rahvast enda järele tõmmata. Eelkõige ülemäära aktiivsed ülikoolinoored. IP aadressid on andmebaasis tallel. Vaja vaid sql käsk anda.

 
At 12:14, Anonymous Kaera Jaan said...

Teemasse ka. Tõepoolest vaevalt Priidu sugusel rasvarullikesel üldse kestvusspordis mingit shansi on? Kui siis ehk allamäge veeremisel.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Priidul oleks tagumine aeg dieeti pidama hakata. Järgida erki Orgu või mõne mu toitlustusspetsialisti nõuandeid ning langetada kaal 55 kilogrammi peale. Vot siis oleks alles minek

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 19:12, Blogger Mai said...

خدمات دبي
توريد وتركيب السيراميك للمطابخ بدبي
تركيب السيراميك للمطابخ بدبي

 

Postita kommentaar

<< Esileht