teisipäev, aprill 21, 2015

Pullerits: Näitame peaministrile, mida meie arvame!

Tähelepanu: järgnev laia ringi küsimus on otsustav, võib mõjutada riigi poliitikat, aga selleks on vaja teie kõigi tuge.

Nimelt, nagu teate, on ringlemas ettepanek, et maksustada kütuse asemel täiendava aktsiisiga lahja alkohol, sealhulgas õlu. Õlle kaheldavast, et mitte öelda kahjulikust väärtusest spordis, mujal elus rääkimata, olen siin uuringutele tuginedes küllalt kirjutanud. Seetõttu toetan mõtet tõsta kütuse asemel pigem lahja alkoholi, sh õlle aktsiisi.

Mida aga arvate teie? Kas toetate samuti?

Et see arutelu ei jääks siin tühjaks sõna- (ja õlle-)vahuks, siis teatan, et mul on peaminister Taavi Rõivase otsenumber (neile, kes kahtlevad, et äkki blufin, olgu avaldatud, et kaks viimast numbrit on 99). Kui saame õhtuks oma ühise seisukoha sõnastatud, siis panen selle hea meelega peaminister Rõivasele teele.

Esialgne sõnastuse ettepanek: Eesti suurima, populaarseima ja külastatuima (üle kahe miljoni väisangu!) spordiblogi spordimeestest lugejad toetavad kütuseaktiisi tõstmise asemel lahja alkoholi, sh õlle aktsiisi tõstmist.

Rääkige nüüd – või vaikige igavesti!
******
Chesler Park, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. LEIA PILDIL INIMESED! (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Vene tüdrukud ütlevad selgelt: valige ka õlu või meid! Valik on ka teie. Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix
Foto 2: Sellise läbustamise võiks õllesõbrad tõesti kinni maksta. Foto autor: John Powell, Topfoto/Scanpix

100 Kommentaarid:

At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Teisest algab taastumine, kolmandast kuritarvitamine, võib tõsta küll.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Piisab, kui Eesti astub välja Euroopa Kosmoseagentuurist. Hr. Noormaa jutt oli nädalavahetusel R2-s lapsik. Keegi ei keela teha koostööd riikidega, kes on suuremad, rikkamad ja liikmed. Jäägem maa peale!

 
At 15:00, Blogger Priit Pullerits said...

Et oleks skoor ka jooksmas: pärast minu ja 14:35 toetust on seis 2:0 alkoholiaktsiisi tõstmise kasuks.

 
At 15:09, Anonymous kehakultuurlane, Kägu. said...

Kuigi mulle õlu meeldib , siis suudan ma ka ilma selleta elada. Pealegi selle mõne pudelikese mis ma omale vahetevahel nahavahele valan jõuan ikka osta olgu see või 5 korda kallim. Pealegi läheks see raha ju nii öelda riigi hüvanguks, st Toompea töllid saaks minu raha eest rohkem priisata.

 
At 15:26, Blogger Priit Pullerits said...

3:0

 
At 15:30, Anonymous valdi said...

Nujah, õlu mulle maitseb küll, kuid kütust ostan firmale 50 t aastas, õlut aga... Jaksan ka kallimat õlut osta, palju meil seda suvist sooja ikka on :) Igal juhul tõstku parem õlleaktsiisi. Meil siin Lõuna-Pärnumaal on Läti tanklad ka lähedal, rahvas juba arvutab.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Mõlemate aktsiiside tõstmine on hea plaan.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

ei.

 
At 16:04, Anonymous Vanatoi said...

tõsta lahjade ja kangete alk.jookide aktsiise, kehtestada magusa ja magusate jookide, sh spordijookide aktsiis, kehtestada luksuskaupade sh kallimate autode maks. Ühesõnaga: maksustada kahjulikud ja eluks mittevajalikud kaubad

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

To 15.44 Mul ka sama mure mis sinulgi. Raha muidkui tuleb ja tuleb seinast. Kütan sellega juba isegi ahju,aga näe ikka jääb üle. Närin küüsi ja unistan ,et tuleks lõpuks ometi selline valitsus kes rohkem ja kõrgemaid makse kehtestaks.

 
At 16:22, Blogger Priit Pullerits said...

Seis 5,5:1,5. Pool ja pool tuleb 15:44-lt. Arvutuse lihtsustamiseks (segadust tekitavate poolikute vältimiseks) kustutan arvepidamisest poolikud punktid, kus ollakse mõlema poolt või mõlema vastu.
Seis seega 5:1.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Kindlalt vastu. Kütust sisuliselt ei kulutagi (liigun eranditult Tallinna piires jala või rattaga)... igapäevane õlu spordijoogina toodab aga reaalset ja mõõdetavat tulu.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Annan sel juhul oma hääle kui riigikogu liikmed loobuksid nn kuluhüvitustest.

 
At 16:49, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kas kõigepealt ei peaks selgitama välja, mis krdi pärast peaks neid makse/aktsiise üldse tõstma? Ehk hoopis langetama?

 
At 16:54, Anonymous Martin said...

Ida-Euroopa ruumis Barentsi merest Musta mereni on algamas tektoonilise tähtsusega ge-poliitilised muutused, eesti rahva väljasuremise (Jüri Mõisa ennustuse 2050. aastaks) protsess tiksub, "Postimehe" veebileht on fucking bloody mess, aga ajakirjanik Pullerits üritab siin bodrillaardlikku simulakritoorset ühiskondlikku pseudo-"protesti" tekitada! Möga!

 
At 17:09, Blogger Priit Pullerits said...

...on äärmine rumalus tappa kodanikualgatust ajal, kui kõik pasundavad, et kodanikud ei tunne, et neil on õigust ja võimalust riigi asjades ja otsustamises kaasa rääkida. Üks mees esineb siin rahvavaenlasena.

 
At 17:29, Anonymous Vändameister, linnuvaatleja said...

Linnud on paremad kui õlu! Minu hääl õlle aktsiisi tõusule. Hmm, teatavasti see valitsus kes õlle hinda tõstab, see...

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Ilma majanduskaalutlusteta argumendid ja ettepanekud on lollid. Mis on alkoholiaktsiisi majanduslikud mõjud (€) ja tegelik sissetulek riigiaparaadile 2016-2020? Ja kuidas kütuseaktsiisi mõjud paberil numbritabelina välja näävad, sh kõrvalmõjud ka 3-astmeline dünaamika?

Ühe muutujaga ühe mehe kodune õllearvutus jäägu välja.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Kui nende vahel valida siis tõstaks alkoholiaktsiisi.Tegelikult tuleks taastada ettevõtte tulumaks,sest maksuvabastus ei ole eriti märgatavat tulemust andnud riigi majanduse parandamiseks.Pangad kandivad ikka omad kasumid naabermaadesse ja maksavad selle raha siis seal.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Keelitatakse midagi pimesi uskuma, aga niipea, kui nõusolek käes, tõmmatakse kott pähe. Nagu tapale aetavad lojused. Ning siis võetakse riigile veel juurdegi mingi absurdne kohustus, et ikka maailma ees ilus viigitud pükstega välja näha. Kuna... mingit tagasisidet ei olnud, kõik toimus endise sujuvusega. Väike mõmin, viivitus, aga see ei sega ju vanamoodi jätkamast. Maainimesed eriti ei protesteeri, sest neid enam polegi õieti.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Ei tohi tõsta õlle hinda!

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Mikita ütles, et eestluse elujõud pulbitseb ainult väga kitsastes piirides.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

priidu poolt

 
At 19:31, Anonymous H ja K said...

priit pole õlut proovinudki, kuid targutama kõva mees. mitte et ta suurt muud oskakski. nagu keegi juba välja tõi, pole riiklikul tasemel suurt tolku sellest mõnest miljonist, mis õlleaktsiis tooks. minu pärast tõstku mõlemaid, kui muidu riik normaalselt funktsioneerida ei saa. taavi otsenumbri hankimine pole mingi raketiteadus. asi kah millega uhkustada. üldse on selle nupu puhul tegu tavalise poolpeeretamise ja odava populaarsuse otsimisega.

 
At 20:33, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, kui hommikul vara - ja hommikuti läheb juba vara valgeks, käes on kevad - teie aknale, kus te seal Supilinnas või Tähtveres elategi - koputataks, päris brutaalselt ja kõvasti koputatakse ja valjult öeldaks ukse tagant "Tovarištš staršij seržant, vam povestka", mis te siis teeksite? Ajaksite 45 sekundiga riided selga ja avaksite ukse? Pistaksite ukse alt välja dr Ripsi antud arstitõendi, et teil on põlveliiges katki? Ajaksite käed püsti ja ütleksite Special Agent Pullerits, Utah Bataillon, nagu Genfi konventsiooni paragrahv 48 ette näeb? Tõmbaksite teki veel rohkem üle pea ja veenaksite end , et kõik on halb uni?
Kas need oleksid kõik variandid, mida kaaluksite, või oleks veel variante? Aitäh.

 
At 20:35, Blogger Priit Pullerits said...

Seis 8:3.
Vahepeal jõudsin ka trennis käia. Algus oli vaevaline, jalad olid tuimad, aga siis tegime paarimehe Steve Astokiga, arstitudengiga, mõned teravad kiirendusel tõusudel ja hakkas juba tulema. Teises pooles suutsin kohati vedada juba 37-38 km/h, mis ei saa muidugi vastu Astoki 39-40 km/h-le. Tänu tugevale teisele poolele tuli 55 km 1:38ga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 33,6 km/h. Velotrenni mehed vist niisugust tempot isegi kamba peale kätte ei saanud?

 
At 20:55, Anonymous Gustav, NK faalanks said...

Kuule Martin sa ilmselgelt alahindad härra Pulleritsu. Sellist sündmust ei saa juhtuda, sest härra PP ukse ja akna taga peame ööpäevaringset valvet meie - Noored Kotkad Rahva Omakaitse Salgast. Mingi näkane sõjaväepatrull ei saa ligilähedalegi. Peame silmas kõike kahtlast, mis liigub ja mis ei liigu. Lisaks valvame eemalt härra Pulleritsu käimisi. Vaid rattatrennidel laseme El Padre silmist, aga seal talle ohtu ei tohiks olla.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab jälle mingeid aktsiise tõstma hakkama? Kas meil tõesti muid kohti pole, kust riigile tulu tuua/kulusid kokku hoida. Võtaks äkki riigikogu liikmeid vähemaks? Miks peab seal 101 inimest sooja koha peal istuma, kui paljud neist seal suurt s*ttagi ei tee, vaid loivavad niisama (väljend laenatud PP-lt). Ja miks meil üldse nii palju ametnikke vaja on. Palju meil neid omavalitsusi üldse on? Mõned aastad tagasi räägiti, et nende arv väheneb 215ni (vabandan, kui numbriga eksin). Eesti ei ole nii rikas riik, et nii paljusid asjapulki üleval pidada.

Aga kui antakse valik, et kas tõstame kütuse või lahja alkoholi aktsiisi, siis tõstaks juba lahja alkoholi oma. Mul pole midagi lahja alkoholi vastu, aeg-ajalt on tore ka sedasorti tooteid tarbida, aga selle hinna tõus mõjutaks palju väiksemat hulka inimesi. Kütuse puhul ei saa ära unustada, et lisaks isiklike sõiduvahenditega sõitmisele läheb kallimaks ka ühistransport ja võimalik, et ka kaupade hinnad võivad veidi tõusta.

 
At 21:52, Anonymous Daavid, vürtspoodnik, vabal ajal rahusobitaja said...

Magusamaks on halb idee, sest selle tõttu kannataksid eelkõige maanoored, -lapsed. Mis meelelahutus neile siis järgi jääks?!

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Õlle ja kütuse aktsiiside tõusu vastu. Ettevõtetele tulumaksu kehtestamise poolt.

 
At 22:01, Blogger Indrek Sarapuu said...

tühi möla tuleks hoopis maksustada, see komm k.a.

 
At 22:06, Blogger Priit Pullerits said...

Seis 9:3. Taandades saame suhte kolm ühele.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

12 munadega jüngrit siis siin blogis ongi, kes poole päevaga meie teejuhataja küsitlusele vastasid. Kus siis ülejäänud 2 milli kõlastuse teinute arvamused on, aeee?

 
At 22:25, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Kuna ise väntan ühe õlletootja tiimis ratast, siis Ei. Samuti ka kütuseaktsiisile Ei. Miks peab koguaeg mingeid makse juurde mõtlema? Kui ei osata, või ei taheta riiki juhtida, siis andke see kellegile, kes sellega paremini toime tuleb.
Aga miks ei võiks olla näiteks pede maks? Kui oled pede, siis maksad. Reformist ja sotsidest pooled kohe maksaks. Absurdseid makse ju niigi. Võiks olla riigikogulase maks! Toompea rotid ükspäev veel saate nahutada seal.
Aga õlli pritsiv ohhoota täitsa timm.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Spordile lähedal seisva ja vahest ka jooksva isikuna toetan kahest variandist muidugi õlle aktsiisi tõusu. Kui parteid on oma tarkade peadega leidnud, et tuleb ka nii välja, siis see ju hulga mõistlikum valik kui kütuse aktsiisi tõstmine. Alternatiivina toetan ka Karvajala ettepanekut, pedemaksu. Mis nad kasutult parasiteerivad.

 
At 22:51, Anonymous Jüri Öö said...

Uues ajakirjas "Jooksja" kirjutab Pulleritsu Priit jooksmisest, tänane unejutt see.

Kuna auto "joob" rohkem, kui peremees jaksab, siis nende kahe vahel valides võib mõdu kallim olla. Kõvad mehed joovad nagunii viina.

----
Kas Karvajalg on Tartu Õlletehase esindaja?

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Pildimängu vastus:
Inimesed platool, nende taha jääb vasakult esimene kaljuhammas.

 
At 22:59, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Karvajalg ütleb asja, kõigil muidusööjatel ja rahva kulul töösimulantidel seal mäe otsas tuleb eelkõige tegeleda siinse keskkonna atraktiivseks muutmisega ja briljantse Eesti promoga piiri taga, aga mitte toota tohutut bürokraatiat ja käia mõnusalt Toompea puhvetis aega õhtusse saatmas.

Olete tähele pannud, et iga Riigikogu töö lõppedes loeb esimees suurimate saavutuste seas üles vastuvõetud sadade ja sadade õigusaktide arvu. 25 aastat on juba riiki olnud ja ikka toodetakse sellise tempoga ühiskonda täielikku pidurmakulatuuri juurde! Tule taevas appi!!
See on ju iseenda poomine aeglasel viisil...

Ei poolda kummagi tõstmist, aga kui asi on juba nii perse keeratud, et midagi peab igal juhul tõstma, siis olgu juba lahja alkohol. Aga kas need summad on üldse võrreldavates suurusjärkudes ilma, et alkoholi ühik poes kordades ei tõuseks?
Kui on nii, siis ei laeku alkoholi pealt niigi palju aktsiisi kui enne suurt tõusu, sest lahti läheb räige salaturg, miinus kõik Skandinaavia alkoturistid.
Nagu näete, seis on väga sitt, mehed. Väga sitt.

 
At 23:28, Anonymous Vändameister, linnuvaatleja said...

Blogi on mahakäinud. Kunn küsib alamatelt arvamust ja vastab väike kirjaoskajate punt. Isegi parteide arvamusrähne ei panda siia vastuhääli toksima. Samas kulutavad need digirähnid suure mõnuga ERR Foorum saate tasulistele küsimustele oma annetajate ressursse. Ja ma ei usu, et ükski parteirott ei tea PP blogist midagi kui blogipidajat on promonud isegi jooksusell ja matkasõber Aarne Rannamäe isiklikult oma Vabariigi Kodanike saates. Kurb. Ei saa siit blogist asja. Ei saa siit Vabariiki korra majja lööjate löögirusikat. Eks rahvatarkuski ütle ju, et sportlased olid siis trennis kui koolitarkust ja kollektiviseerumist õpetati!

 
At 00:09, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja ja ise ilu tegija said...

Vaata, vändameister, siin sa eksid.
Asi on nimelt selles, et Rosimannus (ja kui nii "kindlalt edasi!" jätkub, siis ka servast Püha Miikael) ja muud samasugused noosimannused ühest teisest erakonnast on küllalti üksi jäämas oma "geniaalse" riigijuhtimise strateegiaga.
Ehk, ega väga olegi enam neid seal ülal ladvikutes, kes kuristiku serval seistes terve mõistuse vastu sooviksid protsessida.
Mõtlevad inimesed saavad ju aru...

 
At 00:09, Anonymous Daavid, rahusobitaja said...

Hr linnuvaatleja, vändameister. Kõik , mis te kõnelete, on tõsi, kuid, punkt 1: Pulleritsu küsimusele on teil endiselt vastamata, 2. Kas too Google mängib ka teile vastamisel erilist mäkra, seades vastuse kinnituskeeraku aktsepteerimiseks ette keerulise ja samas mõttetu pildigalerii, millest sarnaseid ülesvõtteid tobe leida?

 
At 00:24, Anonymous Vändameister, linnuvaatleja said...

00:09 - loe palun minu häält 17:29

ja see robot jebib kõiki vastavalt oma suvale

 
At 00:31, Anonymous Kulibin said...

"Kui me ei võta iseenda kavasid tõsiselt, siis pole meid üldse vaja. Sellist anumatäidet pole vaja mitte kellelegi. Seepärast ma ütlesingi - siis on õigem astuda tagasi ja minna koju heina tegema. Las tulevad teised, kes võtavad omaenda programmilist vaadet ja tööd tõsiselt ja viivad need ka ellu, isegi kui sellele tuleb mingi opositsioon."

Siin on Rosimannusel tuline õigus, viimane aeg oleks minna koju heina tegema. Milleks riiki, aga ka ennast, nii kurnata? Mõni masohismi süvenenud vorm?

 
At 02:05, Anonymous Martin said...

""Päeva peale läks palavamaks (maksimum +21 kraadi) ja see tegi jooksu raskemaks," rääkis Vennikas. 80. kilomeetril hakkas tal pea kergelt ringi käima. "Mõtlesin, et kui ma järgmises teeninduspunktis õlut ei saa, on jama majas. Jaapanikeelne võlusõna "biru" (õlu) päästis mu seekord ja enesetunne läks paremaks," muljetas Vennikas Estonian Ultarunners Team kodulehel."

*Eesti ultrajooksu Grand Old Man Peeter Vennikas on õllesõber.
*Vennikasele pole õlu mitte ainult hea lõõgastus- ja taastusvahend, vaid jook, mida tuleb tarbida juba distantsil.
*Andrus Veerpalu aga korgib pudeli lahti alles pärast tugevat dopingut.
*Õlletehas on jooksjate (vanemtreener T.Tarm) sponsor.
*Õlu, aga ka muu kangemgi kraam pole võõrad teistelegi spordisõltlastele. Andres Keba sportlikud päevaplaanid päädivad sageli kokteili või veinipudeli taha.
*Dr Holdeni õlle-ratta-suusareisid Tšehhi jm on aga legendaarsed.
*Õlut on meie suurimatel rahvaspordiüritustel.
*Õlu on hea spordijook!
*Õlu on efektiivne taastusvahend.
*Suusarajal konkurendid, õllelauas semud!
*NB! Õlu on ka hea naiste jook. Naistele maitseb õlu.
*Spordibaaris õlle taga sõprade seltsis jalka peale panuseid teha - õige eesti mehe sport!

 
At 08:27, Blogger Priit Pullerits said...

Öö jooksul on seis nihkunud 12:3 lahja alkoholi aktsiisi tõstmise eelistajate kasuks. Otsustasin, et pikendan vastamise ja arvamuse avaldamise aega pärastlõunani, praegu hommikul, kui elu peaministril nagunii kiire, ei ole mõtet talle meie ühisarvamust ja -deklaratsiooni läkitada, see võib jääda kahe silma vahele. saadan selle teele õhtul, kui aeg rahulikum, las see jääda peaministrile õhtuseks ja öiseks mõtiskluseks, kui ta tahab, et spordimehed teda kogu täiega maha ei kanna ja maha ei mata.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Ja nüüd kuulutab Priit, et me SOOVIME tõsta alkoholiaktsiisi. Mõte ei toeta vabalangemist.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Minuarust võiks alkole ikka rämedlat otsa keevitada. Ostan poest alkot üliaharva, kui joon, teen seda kõrtsus ja ka mitte eriti tihti. Üldse alkot on poest mul piinlik ja vähe veider osta.

 
At 10:23, Anonymous Kehakultuurlane Kägu said...

Tüüpiline eestlaste suhtumine. Selleasemel , et toetada Pulleritsu kodanikualgatust ja uldse inimesi ,kes vähemalt üritavad selles üdini psses maailmas midagi muuta, teeme neile hoopis selgeks kui mõtetud nad on. Olen mõningate seltsimeeeste ülimalt leiges suhtumises pettunud. Igasugu möla jaksatakse kirja panna, aga lühidalt arvamust avaldada mitte. Peamine põhjus, miks nõmedus maailmas ruulib ongi see, et enamus, kes seda näeb ja tunneb , ei tee mitte essugi. Isegi valimas ei viitsita käia ( kuna see ei muutvat mitte midagi), aga pärast siunama ja kiruma ollakse kanged tegijad.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Alkoholi aktsiisi tõstmise poolt.

 
At 10:32, Anonymous Kägu said...

Õllesõbrad ja jalgrattal liikujad ei mõista või ei taha mõista peamist: õlle hind tõuseb igaljuhul. Kütust ei kasuta mitte ainult "suure ahtriga inimesed", kes veavad igal hommikul oma ränkrasket tagumikku tööle ja töölt koju vaid uskuge, õlle tootjad ei transpordi oma toorainet ja valmistoodangut jalgrattaga.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Klubi Tartu Maraton on teinud tänuväärse video.
https://youtu.be/80tNw0HdymY

Pilt - eriti liikuv pilt - ütleb rohkem kui tuhat sõna. Isegi kui need tuhat sõna on avaldatud kahemilli blogis.

PS Kahjuks pean järjekordselt tõestama, et pole robot. Ausalt öeldes tüütab see kasutajate üle irvitamine rohkem kui kütuseaktsiis. Kas hakkame hääli lugema ja saadame blogipidajale SMS-i lugejate meelsuse tõestamiseks? Neile, kes kahtlevad, et äkki blufin, olgu avaldatud, et kaks viimast numbrit on 19.

 
At 10:49, Anonymous Paul Bunker, vabal ajal kunstikriitik said...

Priit sa oled suur mees ja sul on võimsad tuttavad ja sajad tuhanded spordisõbrad ustavalt bäkki tantsimas. Suurelt peab ette võtma, suurelt.
Miks ainult lahja alkoholi aktsiis? Sellest ju ei piisa. KOGU alkoholi aktsiis ja tubaka aktsiisi tuleb tõsta. Vaid siis oleks see vaevu-vaevu kütuse aktsiisi asendajaks.
Edasi. Mida aitab see kui helistad või saadad meili Taavile? Sinna kotti kogu see ettevõtmine jääbki. Võta kolm meest abiks - koos Kägu, Karvajala ja Kamratoviga (kes on juba vana mees, aga 6 internatsi kottipanek ikka veel käpas) lähete Rollomannuse enda juurde. Kopsite nõudlikult ukse taga, astute sisse ja lööte Eesti Rahva Nõudmise nätaki lauale. Kutsute veel AK võttegrupi kaasa. Kurat nii nagu ameerikas tuleb asja ajada. Ohtlikult kurvitades ja kiire tempoga. Raks raks ja põmaki.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

kui saaks kuidagi narkole ka aktsiisi juurde keevitada, siis peaks eelarvega köik ok olema. muidu ölleaktsiisi poolt,sest kütuse aktsiis töstab ölle hinda NIIKUINII! kah priit

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Alkoholi aktsiis ok, aga inimene vähemalt saab midagi selle eest vastu. Kosmosemaks, mille eest? Mida inimene vastu saab, et taevas maksustati, et ufodest unistamine läks maksu alla?

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

PP lugu:

http://tervis.postimees.ee/3164233/terav-pingutus-paljastab-lihastes-peituva-saladuse

 
At 11:08, Anonymous lihtsurelik said...

Vastu kütuse aktsiisi tõstmisele ja vastu lahja alkoholi aktsiisi tõstmisele. Pooldan riigijuhtimise optimeerimist. 18:02'le kalkulatsioone ei ole esitada.
Kahe milli blogis 30 vastust, mis suurusega kontingenti see esindab?

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Minu nägemus asjast:

1. Hääääästi natukene võiks alkoholiaktsiisi tõsta. Väga palju tõstes jääb pigem riigil raha rohkem saamata, kui tõstmisest võit tuleb - ärge unustage põhjanaabrite väljaveetavaid koguseid, mis siis võivad lõppeda/väheneda.
2. Väike kütteaktsiisi tõstmine ka nüüd samas põhja alt ei võtaks.
3. Samas pigem oleks vaja vaadata, kust kokku hoida, mitte kust juurde saada. Saaks ometigi ametnikehorde vähemaks(valdade liitmine näiteks).

Heiki

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Vahe muudkui käriseb - 17:3.

Jah, vaatasin ka KTMi kiirendusega videot. See ei anna asjast ikka mitte mingit aimu. Näitekstõusud ei joonistu seal absoluutselt välja, rääkimata teekattest. Suuresti mõttetu video.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Oponeerine Priidu väitele video osas. Väga OK video! Kriitika tõusude osas on asjakohane, kuid seda videot saab veel täiendada kõrguse sünkroongraafikuga. Siis ei teki raja tunnetusel enam miskit probleemi. Eks videos kaob kõrgustunnetus seetõttu ära, et kaamera on teega paralleelselt. Paremaks tunnetuseks peaks aga kaamera olema kogu aeg hoopis loodis.

 
At 13:55, Anonymous Ants said...

Kuulge! Jätkuvalt otsime "kangast", millega lappida katteta lubadusi. Aga kes need lollid lubadused üldse andis??? Probleem on selles, et keegi mitte just kõige teravam pliiats on kõikvõimalikke rumalusi kokku lubanud. Hoopis selle probleemiga tuleks tegeleda. Ebapädevad ja vastutustundetud poliitikud tuleb kõrvaldada ja sellele kirjutan ma kahe käega alla. Õlle aktsiis...no kuulge? Nagu ka teiste aktsiiside puhul kipume me unustama, et ei ela maailmas üksinda, vaid meid ümbritsevad riigid, kus meie nn aktsiisikaup on odavam. Väikese seadusemuudatusega toome endale kaela suure kuritegevuse ja siis panustame hirmsasti, et iseenda tekitatud probleemiga võidelda. No tõstke siis pealegi neid aktsiise kui juba ühiskonna katsepolügonina katsetamiseks läks. Täitsa huvitav oleks vaadata, millisest hetkest hakkab salakaubaturg õitsema ning puskari- ja õllekääritamine hoo sisse saab. Ja muide, kangema alko, mida mul palju ei kulu, toon juba praegu Lätist.

 
At 13:55, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 13:02. See ongi peapuudusi, miks neid GoPro ja muid profikaameraid ei maksa väga jumaldada. Näiteks vaatasin nendega filmitud maailmakuulsat Slickrock Traili Moabis ja asi tundus piece of cake. Aga kui siis ise sõitma asusin, oli asi hullemast hull - siis said aru, kui ropult rasked on tõusud ja kui hullutavalt järsud on laskumised.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Rajaprofiilil on tõusud kenasti olemas.

NB! Ei tasu postitustega nii väga rabistada. Kaks miljonit lugejat eeldavad, et peremees loeb enne avaldamist kommentaari üle.

KTM-ile like ja PP-le booooooooo.

 
At 15:03, Blogger Priit Pullerits said...

No see rajaprofiil, mis on KTMi koduleheküljel, tundub küll väga suvaline. Olen nüüd viimastel päevadel rattaralli rada korduvalt sõitnud ning ikka imestanud, et graafiku järgi peaks olema enam-vähem lauge, aga vaat, ei ole hoopis on tõus või laskumine, või ei anna graafik põrmugi adekvaatset tunnetust, kui tõsine tõus tegelikult on, mõõda ja uuri seda graafikut palju tahad. Üks konkreetne graafiliselt puudulik koht on nt Saadjärve ja Vedu vaheline lõik. Või et enne Luunjat toimub mingi maru pikk ja parajalt kiire laskumine - ei midagi sellist, laskumine on vaevu tuntav.

 
At 15:05, Anonymous Furunkuli Feeliks said...

kurat võtaks 21 sajand.
Tour Trentino paneb mägist etappi ja mitte kuskil ei kanna üle peale mõne üksiku hispaaniakeelse tvitteri haugatuse. Häbi!

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Meil siin peaks sama virtsahvt olema. Solvad blogi peremeest - võta vastu korralik seljasaun.
http://maailm.postimees.ee/3165423/solvad-turgi-presidenti-lahed-vangi

 
At 16:16, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Mõtted võuvad ju head olla, aga realiseerumine. Ma tarbin ca 80 l kütust kuus, ütleme et aktsiis on 5 senti, seega 4 eur, ma tarbin õlut miski 5 l kuus. Kui saada sama rahamass siis peaks õlleliitrile tulema aktsiisi 0,8 EUR. Enne kui kui õune ja mune võrdlema hakatakse, peaks välja tooma Eesti riigi erasektori tarbimised, panema selle numbritesse, siis saaksime võrrelda. Priit palun viska siia paar numbrit, 2014 erasektori tarbimne kütus l, 2014 kerge alko tarbimine l.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Õige Vootele! Vaat on mees kes majanduses matsu jagab!
Nii et buhgalterid võtke oma statistika ette ja laske tulla. Ega PP ometi pea selle väikse asjaga oma käsi määrima.

 
At 16:50, Anonymous Spetsialist said...

Vootele, suund on õige, aga kurvid jooksid sirgeks. Mitte ainult erasektori tarbimine, vaid kogu tarbimine, sest teatavasti annab kütuse tarbimismahust enamuse transport, mitte vooteled ja nataaljad.

 
At 17:09, Anonymous Бухалтер, велосипидист said...

See mees, kes siia õlle statistilise analüüsi üles paneb koos mõju stsenaariumidega, selle paneme juba sel aastal järgmiseks Eesti rahandusministriks.

 
At 17:13, Anonymous Бухгалтер, велосипедист said...

Блйаат,

Oleme täpsed, nimi läks pekki ennem. Kell juba 5 ja õlled sees :D

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Foto 2: Sellise läbustamise võiks õllesõbrad tõesti kinni maksta. Foto autor: John Powell, Topfoto/Scanpix

Miks vaid õllesõbrad? Tissisõbrad kergendagu ka oma rahakotti.

 
At 19:12, Anonymous Tissisõber said...

Kuule vennike anna oma aadress ja ma tulen vaata kes mida kergendama peab

 
At 19:36, Anonymous Tarmo, poole kohaga buhgalter said...

Me teame küll et härra Pullerits ei otsusta Postimehe sisu üle kuid siiski? Kes see tšarli seal kustutab Arvamusrubriigi kommentaare. Nagu me teame, tihti on kommentaarid paremad kui artikkel ise. Samuti pakuvad need sabad asja arutamise võimalust.
Mart Kadastik läks rahameheks, Mart Luik tõmbas hoopis lesta. Kes on seal PM rubriigi ülemus? Mis õigusega kustutatakse asjalikke kommentaare? Targad inimesed loobuvad oma panusest, kui on teada, et 24 tunni pärast ei ole pikast kommentaarist tilkagi järel.

 
At 20:06, Anonymous Väints said...

Tarmo, oskan anda sulle väärt nõu.
Delikaatsemaid ja ärevamaid teemasid tuleb kommenteerida Pulleritsu blogis. See on viimane vaba sõna kants vabariigis.
Siin ütleb ainult 1 mees, kes on neeger ja kes pede, ükski tšarli ei pääse siit vahelt küünitama.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

vastu.
Põhimõttel..et ma ei joo piima, siis kallatagu see solk maha. Ma ei suitseta..suitsetajad seina äärde...mõrtsukad.
Natukenegi tolerantsust. Peaksite ju olema küll erudeeritud ja mõtlev inimene. Laske teistsugustel ka elada.
Mitte õlle jooja.

 
At 20:22, Anonymous Karlutt said...

hästi öeldud Väints! Nii see on jah. Vaba sõna viimane kants. Karmi ja õiglase sõna bastion.

 
At 21:39, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Hetkel on selline olukord,et võtke naisi ja pange õlut! Kui keegi pede sooäärt näeb, siis võib minu poolt kõrvakiilu anda. Jälk tüüp!

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

To 21:39
,Kui keegi pede sooäärt näeb...,

Et siis ainult peded võivad sooäärele kõrvakiilu anda?

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Ainult loll 21:58 ei saa aru, mida printsipiaalne Karvajalg mõtles. Ära näri koma, mees, mõika suurt pilti!
Toetame Karvajala soovitust ja ettepanekut!!!

 
At 22:03, Anonymous Kägu said...

No eks ta ole viiskam ja poliitiliselt korrektsem, kui samasooline samasoolist ahistab. Vähemasti geiaktivistid ei saa asja suure kella külge panna. vana teada tõde ju , et kui ühele neegrile on vaja peksa anda peab seda tegema teine neeger, sest hoidku jumal kui seda teeb valge inimene. Karvajalg jagab matsu! Kiidame heaks!

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Harku mees kuule, saan aru et täna tuli teite maal traktorrehvidega rattale tuli alla teha ja rehve Kakumäe rannas kastmas käia. Äkki paned pullekatele väikse kokkuvõtte ja räägid vanameisterele endale ka, miks need üritused ead on ja miuke pärast õlleisu on

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

VASTU!

See valitsus, kes tõstab õlle hinda, kaua ei püsi!

See m..n, kes ärgitab valitsust õllehinna tõstmisele, saab peksa!

Arvake nüüd, kumb tees oli Taavile, kumb ühele Supilinna ajakirjanikule?

 
At 23:02, Anonymous Martin, semiootik said...

Mõista annab Jüri Mõis,
et iseseisvus on vaid köis.

Mõistab hästi Jüri Mõis, et
sõnnikult ei sirgu õis. [Siinse blogi pasakottidelt oleks muidugi totter loota arusaamist, milline peen intertekstuaalne allusioon siin peidetud.]

Eesti keel - las lohiseda,
Inglišh aga - valitseda!

Korjaks keele parem üles.
Ei saa, sest keel on Mõisa küljes!

Eesti keel - see mõni mõis.
Vaid Liiv nii lollilt mõelda võis,

et eesti keel siit tõusta võib.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi hää, Martin! Keep going! Very well!

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Igatahes eelistan õlle aktsiisi tõusu! Väike pluss on seegi, et ehk muutub ekskllusiivsemaks joogiks, mida iga pehmo osta ei jõua igal ajal.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

23:00
Teie avaldus PP-st kui Supilinna ajakirjanikust on täiesti vastuvõetamatu - Betooni ehk tööstusrajooni elanikke Tartu Räpinaga võrrelda on häbiväärne ja asjatundmatu.

 
At 23:42, Anonymous 23:00 said...

On jäänud siit blogist mulje, et kodanik PP asub ja elutseb Supilinnas! Mina teie Tartu-suguse pisilinna asju ei tea, aga on jäänud mulje, et see m..n, kes ärgitab valitsust õlle hinda tõstma, elab seal kusagil supi kandis! Elagu edasi, aga ni dai bohh ta Taavile mingi petitsiooni teeb õlle hinna asjus! Sakukad mäletavad seda veel pikalt...

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Teie Saku on sama kiiduväärt kui kui nt. Keila, kuid Tartu õlletehas asub siiski Tähtvere ja Supilinna veerel kui aktsiisidest kõnelda täpne olla.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Olen selle vastu, et kui "kõikidel lubadustel on rahaline kate olemas", nagu seda koalitsiooni läbirääkimised reklaamisid, siis selle katte tekitamiseks kõige lihtsamat vastupanuteed minnakse. Ehk hakatakse õllesõpru ja autoga sõitjaid kottima.

Poliitiline juhtkond peaks jalad perse alt välja võtma, ise mõtlema hakkama või kaasama riigi juhtimisse lõpuks ka asjatundjaid. Ja rahalised vahendid leitakse.

Ehk siis lahja alksi aktsiisitõusu vastu. Põhimõtteliselt.

Toits

 
At 07:43, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Lp 22:26! Härra Pulleritsule pole mõtet kokkuvõtet teha, sest ta ei saa aru ,miks inimesed kàivad metsas sõitmas, kus on takistuseks juurikad ja puud. Tema sõidab lihtsalt siledal asfaldil 45km/h. Aga eilne sõit oli raske ja esimestele tuleb kaoutust ikka kalendriga. 2 õlli läks peale sõitu nagu hundikurku. Aga 22:26 Kapo poiss oled muidu või?

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg ei tea siis veel või, et teabeameti seltskond käib siin oma luureandmetega rahvast trollimas? Neil on miski üllas suure venna teooria aluseks aga kahjuks see teooria on salastatud.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Et inimene muidu ei saagi aru, mis lihased vajavad tasakaalustamist kui et peab müomeetriga või backcheckkimisega end üle käima? See toodab kehalist rumalust, Priit. Nagu pulsikell kui ka EMS.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Свобода народу, смерть фашизму!
šokolaadipoiste laul

 
At 13:49, Anonymous Pulleritsu õpilane said...

Kuigi austet spordimees õllest kui joogist lugu ei pea, võiks ta pidada lugu eesti keelest ja Helju Valsi mälestusest ning teises lõigus sõna "õlu" õigesti käänata. Tänan tähelepanu eest.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Fašistide ja natsidega meil tõesti ühist teekonda ei ole. Surm neile ja nende sabarakkudele!

 
At 11:04, Anonymous Ahjud said...

Lahe blogi ;)

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 00:17, Blogger rehabgad1 said...



Good write-up. I definitely love this site. Keep it up

http://prokr122.blogspot.com.eg/
https://rehabgad.hatenablog.com/archive
https://hubpages.com/my/hubs/stats
http://banatadam.com/

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

www.644644.com John Powell Photographer = creepy bastard...

 

Postita kommentaar

<< Esileht