teisipäev, aprill 14, 2015

Pullerits: Kui sa ei lähe Allan Oras Cupile, oled... tead küll, kes!

Eelmise nädala rattasaldo: 260 km; viie rattasõidu koguaeg 8:10.50*; keskmine kiirus 31,8 km/h. Milleks? Lihtsalt selleks, et on lahe ja mõnus (mugavussport!). Ja selleks ka, et võistlused lähenevad.

Hooaja avastart, mille kohta nii paljud on uudishimulikult uurinud, on kavandatud järgmise nädala laupäevaks Põlvamaal, kus toimub I Kõlleste rattamaraton ehk Allan Oras Cup 2015. Oras on meil viimane kontinentaalse tiitlivõiduga rattur – ikkagi endine Euroopa meister –, mis tähendab, et sellelt sõidult ei saa ükski endast ja Orasest lugupidav inimene puududa. Isegi mitte minusugune, kes maastikusõite (Eestis, mitte Utah’s!) üldse ei naudi, rääkimata neist, kes on pesuehtsad MTB-gurmaanid.

Millega mind siis maanteelt metsa tõmmati, küsite, silmad jahmatusest punnis. (Hea oleks siin vastata, et eks ikka soliidse stardimaksuga, näiteks 50 eurot – maksjaks muidugi korraldajad mulle, mitte vastupidi. Aga ei olnud see nii...)

Põhjusi on kaks. Esiteks, see on võistlus, kus ei pea midagi hambad ristis tõestama, vaid saab asja mõnuga võtta (mugavussport!). Allan Oras Cup pole ju mingi sarja etapp, kus raudade raginal maid jagatakse. Seal võib rahumeeli ka eelviimaseks jääda, tähtsam on sõidust saadav elamus ja nauding. Seda kavatsengi minna jahtima.

Ja teiseks – rada! See pole tolmune kruusaralli ega libedate juurikatega singlitel ehk kitseradadel nikerdamine (ja niigi tundlike käerannete lõhkumine). Helistasin Orasele, et uurida, mis ees ootab. Ta ütles, et enamik rajast on metsavahetee, 30-40 protsenti sellest ilusas männimetsas (fotol all paremal).

Siim Ausmees, keda võistluse kodulehekülg esitleb peakontaktina, rääkis mulle, et natuke tuleb ikka põllu peal ka liikuda ja ühes kohas tuleb kulgeda piki roopaid, kahel pool teed võsa. Oras lisas, et samuti esineb mõnesid liivaseid lõike – aga mitte pehmeid ja sügavaid – ning sigade songermaad. Ausmees kinnitas, et kogu rada on neljarattaveoga sõidukiga läbitav, ja selle kinnituseks kinnitas, et seda sai hiljuti neljarattaveolise Toyotaga ka tehtud. (Ma küll endale Toyotat ei ostaks.)

Ausmees pakkus, et 50 km pikkusest põhirajast on 35-40 km kaetud kruusaga. Aga ei maksa oodata laiu kruusateid, vaid pigem selliseid, kus on autole üks sõidurida. Igatahes pidid teed olema tema sõnul heas korras – lõppude lõpuks on need kohalike elanike igapäevased liikumisrajad.

Aga et sõit huvitavam tuleks, jääb rajale ka üks oja (fotol paremal). Kuid seal, väitis Ausmees, ei küüni vee tase üle 10-15 cm ning põhi on liivane, mitte mudane ega kivine. Oras märkis, et võrreldes Mulgi maratoni kurikuulsa veeületuskohaga (allpool sissekande eelviimasel fotol), kus veetase ulatub teinekord vaat et põlveni, on Kõlleste maratoni oja kolm korda vähema veega. Seega peaks sealt probleemideta läbi saama. (Kes vett pelgab, saab oja ületada purdel.) «Kokkuvõttes võib öelda, et rajal on kõike,» lausus Ausmees.

Kuna rada jääb Otepää kõrgustiku lähistele, kulgeb see väikestel küngastel üles-alla. Tõusumeetreid koguneb poolesaja kilomeetri peale kuussada. Kuid ohtlikke laskumisi karta ei maksa, lubas Oras – neid ei ole. «Suhteliselt kerge rada,» kõlas tema hinnang. Ta prognoosis, et tuleb kiire sõit.

Ausmees kirjeldas, et korraldajad proovivad stardiala teha sellise, et kõik osalejad ilusasti ära mahuks. Stardile järgneb pikalt kõva kattega külavahekruusatee, nii et kiiremad saaksid hoo korralikult üles võtta ning võistlejaterivi ilusasti hajuks. Sõidu lõpp kulgeb Kõlleste suusa- ja terviseradadel, seal leidub tehnilisemaid ja kitsamaid üles-alla lõike. Ausmees lisas osalejate rahustuseks, et vallavanem on palunud kohalikke elanikke, kelle elamiste lähistelt rada mööda kulgeb, koerad võistluse ajaks ketti panna või tuppa kutsuda (fotol ülal vasakul).

Aga ikkagi jääb õhku üks suur küsimus: miks kannab võistlus Allan Orase nime?

Esiteks, Orase maakodu jääb Kõlleste kanti, stardikohast 4 km kaugusele. Teiseks, võistlusrada läheb tema koduhoovist paarikümne meetri kauguselt mööda. Ent kumbki neist ei ole kõige otsustavama tähtsusega.

Juhtus kord nii, et Ausmees rääkis Orasega (fotol paremal). Rääkis ja küsis, et kuule, Allan, miks sa oma maratoni ei tee. Oras mõtles, et jah, Kõlleste kant ju Tartu lähedal, ent rattaspordis täiesti avastamata ja puutumata maa; mõtles, et kui korraldama tuleb soliidne seltskond, siis võiks ju tõesti kampa lüüa, ehkki tööst tal puudus pole – ta ju teeb ratta- ja muid spordiriideid, nagu te mu mullusuvisest suurkirjutisest suurepäraselt teate ja mäletate. Ja vallavanem ka utsitas takka, et mehed, tehke midagi, muidu vallas miskit ei toimu ja keegi ei teagi Kõlleste vallast midagi. (Tunnistage ausalt üles, kas teie enne teadsite, kui siit lugesite!) Ning Oras vaatas, et tõepoolest, et kohalik park on kenasti korras ning logistiliselt on võistluse korraldamiseks kõik justkui olemas. Ja kui vallavanem talle peale käis, siis, tunnistab Oras, ei saanud ta talle «ei» öelda. «Kümne minutiga otsustati asi kohvilaua taga ära,» lausub Oras.

Ja mis panna võitluse nimeks? Loomulikult Allan Oras Cup. Sest kui nimi oleks lihtsalt Kõlleste rattamaraton, küsiks enamik, kus, kurat, see Kõlleste veel asub – see vist mingi mõttetu külavõistlus. Aga pane nimeks Allan Oras Cup – ja kõik, kes endas veidigi ratturit tunnetavad, tunnevad vajadust kohale tulla, et uurida: mida Oras neile siis ette annab?

Kuid jäägem ikka ausaks ja faktitäpseks: Orase nimetamine võistluse rajameistriks on kerge liialdus. Ta ise kinnitab, et kuna vallavanem on jahimees ja teab metsades iga nurgatagust, peab vähemalt pool rajameistri vastutusrikkast kuulsusekoormast tema õlgadele minema.

Võistluse ajastus sai muidugi ideaalne, lausa professionaalne. Suvel konkureerivad kõik üritustekorraldajad inimeste vaba aja pärast (fotol paremal), aga kevadel on konkurents hõredam. Allan Oras Cup toimub nädal enne suurte maastikurattasarjade avapauku, mis tähendab, et huvilistel, kellest paljud on laagrist tulnud, on hea võimalus oma vormi proovida ja sõidutunnetust omandada. Või nagu Oras ütleb: Kõlleste rattamaratonist saab jalgratturite karjalaskepäev, mil lõvi endast välja lasta.

Oras on lubanud, et tema mingit kommertsvõistlust küll korraldama ei hakka, vaid teeb asja pühendumuse ja hingega. Ta on lubanud, et supp tuleb korralik ja medali saab ka – ja mitte ainult esikolmik.

*lisaks mahtus nädalasse üks EMS-trenn.
******
Chesler Park, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Allan Oras lõpetamas mullust Tartu rattamaratoni. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Allan Oras Kõlleste vallas endanimelise rattamaratoni rada tähistamas. Foto autor: Siim Ausmees
Foto 3: Veetakistus Allan Oras Cupi võitluse lõpuosas. Foto autor: Siim Ausmees
Foto 4: Taluhoones Kõlleste vallas, koer ilusasti aia taga. Kivist kõrvalhoones aeti 200. aastate alguses puskarit. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Allan Orase argitöö spordiriiete valmistajana Antonio Monti sublimatsioonpressi taga. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 6: Allan Oras läbimas 2011. aastal Mulgi rattamaratonil veetakistust. Foto autor: Peeter Kümmel, Sakala/Scanpi

153 Kommentaarid:

At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Väga timm, vanameister. Minu lemmikud on esimesest pilgust pildid 3 ja 8.
Olen kindel, et spordiringkonnad on rahul.
Tekstini pole veel jõudnud, läheb natu aega ja siis alustan. Ilusat rattahooaega!

 
At 23:25, Blogger Indrek Sarapuu said...

Võtan väljakutse vastu ja pakun oma väljakutse: Panen Teid 29.04 Kambja Temposõidule tasuta kirja. Tulete? Vastus saab olla ainult ühe või kahetäheline - Jah/Ei.

 
At 23:31, Blogger Indrek Sarapuu said...

krt, ei tohi rohkem peale kallata - pöördumine on ainult hr Pulleritsu poole ja valik 3 või 2 tähte vastuses :)

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

Ints, mis rapsid sedasi vasta ööd? :))
Ei, asi selge, kevad, ratas, must maantee - puhas adrenaliinimöll!

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Nii, nüüd lugesin ka teksti läbi.
Tsiteerin: "Suvel konkureerivad kõik üritustekorraldajad inimeste vaba aja pärast (fotol paremal) /--/".
Midagi ei ole öelda, blogikunn on jätkuvalt suurepärases vormis! :)

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Teades neid teid, vaatan kaarti ja võin öelda, et praktiliselt (40km)on see kruusaralli.

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Allan Oras Tass (Märss) oleks korrektne olnud, aga nojah, Pullerits nüüd taipab seda...

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Ühel pildiallkirjal aastaarvus vimpka sees.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tartus on ka võimalik seda nn. EMS-trenni teha?

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits - pendeldades Tuglase tänaval "lõpuspurti tehes"sõiduraja servast sõiduraja keskele pole kuidagi seotud liikluseeskirjadega ning lisame siia veel ka ilma suunda näitamata vasakpöörde Tammsaare tänavale. Nii pole viisakas!

P.S - väike 5-10 EUR maksev vilkuv tagatuli ei teeks ka paha.

Heiki

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba numbri külge riputad(endale,rattale),siis vahet pole mis võistlusega tegemist.Vabatahtlikult eelviimast kohta küll vastu ei võta.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui kaks võistlejat ongi, siis eelistaks ju ikka eelviimast kohta, mitte teist.

 
At 11:55, Anonymous teise ala spetsialist said...

Lugupeetud 11:24, te olete ju suisa keenjus!
Hea on kohata ikka pädevaid spetsialiste.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Haugi mäluga inimesed valisid võimule tagasi partei, kes neile 4 aastat taha keeras. Nüüd kui kütuse hinnad lakke kargavad, mis toob kaasa absoluutselt kõigi kaupade hinna tõusu , tarbimise vähenemise ja majanduse kokkukuivamise, nad ohivad ja kahetsevad. Mida siin enam protesteerida. siililegi selge , et see partei, ei kuula ei spetsiliste, ega rahvast. Aga noh 4 aasta pärast on asi taas ununenud ja kui reform taas enne valimisi mõne populistliku liigutuse teeb, siis orja hingega inimesed ikka valivad nad tagasi.
Kirjutis haakub antud teemaga sedaviisi, et nüüd tulebki omale siuke käru soetada, mille saab jalgrattale taha rakendada. Veame siis kaupu ja lapsi jalgrattaga, talvel sõidame koerarakendiga ja hoiame kokku nagu Luisa Värgi elukaaslane meid õpetab ja meile soovitab. Ühesõnaga sportlikud eluviisid taas ausisse, kui tänavatel vähem autosid on, on õhk puhtam ja rattaga parem sõita.

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 09:51, saab küll - Healthy Attitude Fitclub kesklinnas Poe tn 10.

Indrek Sarapuu - vaen oma ajalisi ja logistilisi võimalusi.

09:59, Heiki - tagatuli olemas, aga ei olnud põlevfaasis. Aitäh jalgratturiga arvestamast!

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

BTW-isegi naised blogimaailmas kirjutavad õudusega sellest kuidas sa hommikuti surmapõlglikult Jakobi mäest alla lendad...
Mäe all olev 30-ne märk kehtib ka sinu jaoks ja valmis pead sa olema ka täielikuks peatumiseks:

§35(4) Reguleerimata ülekäigurajale lähenedes peab juht sõitma sellise kiirusega, mis on piisavalt väike, et mitte ohustada jalakäijat, kes on astunud või astumas ülekäigurajale. Vajaduse korral peab juht seisma jääma, et võimaldada jalakäijal sõiduteed ületada.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

On tulnud seda varemgi öelda, aga olgu ka siin veel üle korratud, et ajalugu pole mulle andnud just palju võimalusi Peep Pahviga nõus olemiseks.
Kuid alljärgnev sellise harva võimaluse pakkus.

Kuulake sõnavõttu alates 3:30 ja mõelge kaasa, milline veiderdamine käib parlamendis ajal, kui diletantide ja laste valitsus oma rahvast süsteemselt minema küüditama ja välja suretama hakkab. P.Pahv: tõeline mees suutis tõrjuda homode rünnaku.

Full disclosure - pole EKRE valija.
Küll aga normaalne pereisa.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Kõlleste kommimeistrid ;)
aasta 200 kohta päris hästi säilinud ehitis.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin just PM-i arvamuse rubriigist Triinu juttu, et blogipidaja va sindrinahad jätavad kommertsteenuste mainimisel teadlikult kirja panemata selle, et palju nad promotava teenuse eest maksid ja kas maksid.

Minu meelest on tegu väga selge süüditusega sh PP aadressil, millele oleks pidanud 30 tundi tagasi ka siin blogis olema tulnud vastulause Priidu poolt, kuid nagu näha vaikitakse teema armutult maha.

 
At 16:03, Anonymous Kehakultuurlane Kägu said...

Mehed, elu Eestis tahetakse peapeale keerata, aga teie räägite siin mingitest kapakohila cup idest. Mõelge mida toob kaasa kütuseaktsiisi tõus sellisel määral. Absluutselt kõik teenused ja kaubad kallinevad automaatselt. Majandus kukub kolinal kokku. Parteisõdurid pole kahjuks majandusmehed. Mitte miski ei tee riigile rohkem kahju kui rumal ja asjatundmatu valitsus. Lootsin siia tulles, et siin valmistutakse mahtra sõjaks. Mõtlesin, et võtan kaika ja tulen ka, aga tundub et mehed on juba mööda ilma laiali ja ainult mömmid peavad siin oma buduaarivestluseid.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Ongi vist tõehetk arutleda selle üle, kas rahvas on loll või ajudega. Kui kütus oleks odav, seda enam nad kupatavad autodega, igal võimalikul hetkel autod kannika all. Tuleb hoida rahvast suure surve all, et sõidud oleksid läbimõeldumad, et kütuseraha loetaks hoolega, jalakäijaile jätkuks puhast õhku hingata.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Kehakultuurlane Kägu unustab ära, et budupursuide kartellil on hinnatõusu läbisurumiseks ka vaja midagi ettekäändeks tarbijatele luuletada ja mis on kenam valge vale kui kütuseaktsiisi tõus riigi poolt.

Pealegi märgib sm Kägu väga õigesti, et kauaaegsed blogi lugejad on ammu arusaanud, et siit blogist nende häält kuulda ei võeta ning ühtegi toimivat aktsiooni kah ära ei tehta (meenutame, püksid ribadele Russalka juures jm). Seega mõttetu ajatapmise koht. Tegusid on vaja mitte ajatapmist siin blogis, seltsimehed!

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

To 16:11.
Et siis sinumeelst tulebki rahvale veel rohkem ja sügavamale panna. Rahvas on loll nagu keskmine lasteaialaps ja tal tuleb viinapudel käest kahmata ja teda igal sammul kontrollida? Ara ole palun sama vaimupime, nagu meie vähe lugupeetud peaminister? Põllutöö- ja tootmismasinad, ühistransport, kaupade transport jne. tarbivad kordades rohkem kütust kui mingi bemmiga sõitev rullnokk

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

See oja on tunduvalt sügavam kui 10 - 15 cm. Pedaali alumine asend on mul 14 - 15 cm aga kingad said ääreni vett täis. pärast oja muide kohe järsem parempööre mäest üles natukene ekstreemsemas olukorras võib see märkamata jääda

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Kreekas ja Euroopas podiseb pada järjest suurema rõhu all... Huvitav, kaua lastakse meie "juhtidel" rahulikult süüdimatul ilmel ajada jutte a la: maainimesed (kellest paljud kui üldse midagi teenivad, siis mõnisada eurot - toim), aga ostke (OSTKE!!!) endale ökonoomsem auto, kui kütuse hinnatõus üle jõu käib. Kuidas saavad niiii elukauged inimesed riiki juhtida?!
Ja me lihtsalt vahimegi silmad punnis ja mokad töllakil sellist riigihävitamist pealt?

The Wall Street Journal sõnul jäi Super Mario külmavereliseks nagu kurk.

 
At 19:22, Blogger Priit Pullerits said...

15:58 - aga ma ju kirjutasin sissekandes selgelt, et Allan Oras Cupi korraldajad ei maksnud ega maksa mulle selle eest sentigi, et ma nende üritusest kirjutan ja seal stardin. Kõik, kellel on andmeid vastupidise kohta, et Kõlleste rattamaratoni korraldajad mulle oma üritusest kirjutamise ja seal osalemise eest maksavad, löögu tõendid letti. Aga ei ole selliseid tõendeid. Sest nad ei maksa. Kas on nüüd süda rahul või veel miski piinab?

16:15 - ärge olge nii kriitiline. Tegusid ei saagi järgneda, kui siin blogis mehed ei organiseeru. Selle asemel, et kuulutada siin viibimine ajatapuks, peaksite kutsuma üles mehi siitkaudu koonduma. Teis pole vähimatki strateegi, taktikust rääkimata.

Ja mis puudutab kütuseaktsiisi, siis see valitsus eesotsas peaministriga jõule ei näe, kui aktsiis tõuseb, sest selleks ei pea olema isegi mitte sotsioloog, et tajuda rahva kasvavat meelepaha. Meelepaha on muidugi niigi, aga kütuseaktsiisi tõus lisab vaid õli tulle. Mõelda vaid: alles nädal valitsetud ja juba rahva viha enda peale kogutud. Palju õnne!

Aga Peep Pahv oli saates "Mehed ei tönni" mitme mehe eest väljas. Tubli! Ma ei saa ainult aru, mida need kaks ülejäänud spordiajakirjanikku seal itsitasid, kui Peep esines põhimõttekindla seisukohavõtuga.

 
At 19:49, Anonymous Martin said...

Utah'i palverännakluse kohta, mida Pullerits siin müüb, tuleb internetist üllatavaid asju välja. Pikemalt tunni-paari pärast.

 
At 19:51, Anonymous Martin said...

Niipalju etteruttavalt, et asi on seotud luurega.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Tartu maratoni üritustele, Jõgeva rattarallile ja AO Cupile siin korralik promo.
Ja EMS tüdrukud.
Ootame millal järgmine "kosilane" välja ilmub.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Härra M., jälle Teie oma luuludega?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Šefilt väga karm kommentaar. See 19:22
Kiidame heaks. Nii peabki sitakottdele otse näkku ütlema.

 
At 20:10, Anonymous Vana luuraja said...

Jaa, härra Emm, me loomulikult teame, et tohutulahmakas NSA kompleks asub seal samas.
Kas soovid veel midagi lisada või saigi juba teema ammendatud?

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlemata, kehvik või väikeettevõtja-autopidaja saab kütuseaktsiisi tõusust karmi litaka, mida vaesem ja mida suurem on autoga sõidetud kilometraaž, seda hullem on uus poliitika.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, teise ala spetsialist, lahkete sõnade eest. Me, spordibioloogid, teamegi asju, mida lihtsad inimesed ei tea.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kunn ja mitte ükski könn ei tule ütlema et ei ole.

 
At 20:47, Anonymous 15:58 said...

PP 19:22 - läksidki teemaga liimile, super ;) Asi on EMS-s, see ju puhas promo.

 
At 21:01, Blogger Priit Pullerits said...

Ähh, kes siis ei tea, et Utah's asub NSA suur Data Center. Ja mis siis? Kah mul õige avastus... Või et seal asub suur polügoon Dugway Proving Ground - viimati sõitsime Jaanusega tollest päris lähedalt mööda, aga enne keerasime tagasi SLC peale üle Stansbury mägede. Ma tunnen Utah't paremini kui keegi teine Eestis - ja mõni mees mõtleb, et oi, üllataks mind... Ärge raisake oma aega. Algajaile soovitan Utah'sse sissejuhatuseks raamatut "Utah Curiosities", kui olete selle läbi lugenud, kandke ette, soovitan järgmise teose. Võib-olla kunagi, võib-olla, aga pigem siiski mitte, jõuate ka nii kaugele, et teil on minuga Utah' teemal üldse midagi rääkida. Aga te ei jõua kunagi nii kaugele, eales, et teil oleks mulle Utah kohta midagi öelda, mida ma ei tea. Või tõesti arvate, et saate mind üllatada polügaamia communityga Rocklandi rantšos (Rockland Ranch), kust Jaanusega samuti lähedalt mööda sõitsime, või Home of Truth endise sekti compoundiga San Juani maakonnas, mille juures olen mitu korda käinud, või White Pocketi valge formatsiooniga in the middle of nowhere? (Okei, see viimane oli tõmmekas, sest asub Põhja-Arizonas Paria platool.)

 
At 21:04, Blogger Priit Pullerits said...

Taga targemaks, 20:47 (15:58)! EMSi kohta kehtib täpselt sama, mida ütlesin Allan Oras Cupi kohta Kõllestes - keegi ei maksa ega ole mulle selle eest sentigi maksnud. Mis järgmiseks? Järgmiseks üritate väita, et dr Peep Talving ja kolonelleitnant Leo Kunnas ja kõik teised ka maksavad mulle, et ma neist kirjutaksin?

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

17:17
Hästi väljendatud.
Ja respekt Pahvile ka.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, olgem konkreetsed, sportlik vorm on meil enamasti hea, varus parem, raha laagreid pidada küll ja veel, nii et lööks kampa küll, kuid, peamine asi on avaldamata: milline on seekordne "playlist", mida käiatakese päevast päeva tolles neegritelt mitterenditud ameerika pereautos. Toda eelmist hipilaagrit oleks kõige kurnavam üle elada.

 
At 21:27, Blogger Priit Pullerits said...

...Eelmine playlist:
The Mamas & The Papas: «Monday Monday»
Neil Diamond: «Coming To America»
Bruce Springsteen: «Born in the U.S.A.»
The Mamas & The Papas: «California dreamin’»
Madonna: «American Pie»
Beach Boys: «Surfin’ USA»
Westlife: «Uptown Girl»
Scott McKenzie: «San Francisco»
Terry Jacks: «Seasons in the Sun»
Phantom Planet: «California»
Bruce Springsteen: «Streets of Philadelphia»
Band of Horses: «The Funeral»
REM: «All The Way To Reno (You’re Gonna Be A Star)»
Beach Boys: «California Girls»
Sting: «Desert Rose»
Petula Clark: «Downtown»
The Bee Gees: «Massachusetts»
Lee Greenwood: «God Bless the USA»
Bangles: «Manic Monday»

Uus tulija teeb uue playlisti, aga kui too teistele ei meeldi, tõstetakse esimeses neegrikülas autost (või ratta seljast, olenevalt olukorrast) maha.

 
At 21:40, Blogger AinK said...

Pulleritsu iga bogikande pealkirja all peaks olema lõik: Conflict-of-interest disclosure, kus ilusti kõik kirjas.
Aga PP, muidu kaval, kirjutab, et ei see ega teine pole talle kirjutamise eest raha maksnud, aga targu ei maini seda, millise hinnaga (letihind, tutvustushind või lausa tasuta) tüdrukud talle elektrit keresse lasevad või kas Orase Tassi starti saab osavõtutasu makstes või ilma. Aga tasuta saadud materiaalne või mittemateriaalne hüve võrdub tasuga.

aink, luges paranoiliselt ridade vahelt

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Oi-oi-oi: "tasuta saadud materiaalne või mittemateriaalne hüve võrdub tasuga." Siin on küll poliitökonoomia mööda külgi maha jooksnud. Kui inimene maksab startimise eest 20 eurot, siis osa sellest läheb maksudeks. Kui inimene ei maksa startide eest ühtki eurot, siis ei ole ka midagi maksudeks kasseerida. Mis tähendab, et sugugi mitte igasugune hüve ei võrdu tasuga, sest kui see oleks tasu, tuleks selle pealt tasuda makse, aga kui midagi tasutud ei ole, siis ei ole ka makse millegi pealt sisse kasseerida, mis kinnitab, et tegemist ei olnud tasuga.
Dr Kaare on kahtlemata vabariigi paremaid onkoarste, aga majandamise võiks ta siiski kompetentsemaile meestele usaldada.

 
At 22:22, Anonymous Taavi, noor juht said...

Ohohh, kas ka Sir Humphrey loeb kaugelt maalt seda blogi ja käib ka siin kommentaarimas.
Kas ongi nii jah, 21:54? :)

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Kuule 21.54 mis jama see on -
et kui makse ei maksa siis kohe tasu pole ? Et kui maksan näiteks mitteKM kohuslasele, siis polegi tasu ? Või ikka on sest maksumäär on 0? ja see ei tähenda sama mis maksu puudumine (kuigi praktikas teeb sama välja)

 
At 23:02, Anonymous 15:58 said...

AinK paneb otse kümnesse. Siin blogipidamise ja promomise kontekstis on tal 100% õigus. Maksu teema on jah pigem maksudest hoidumise teema. Nimelt kuhu jäävad tasuta või allaturuhinna saadud teenuste erisoodustusmaksud? Need maksud jäävad Priidu promo eest ju kah tasumata

 
At 00:18, Anonymous Martin said...

Jevgeni Kaspersky kohta väidetakse, et tegu on FSB (end KGB) poolt juhitava küberspionaaži struktuuriga, et Kaspersky üleilmne turvatarkvara (Kaspersky viirusetõrje istub paljude Eesti ettevõtjate, ametnike ja tavaliste inimeste töö- ja koduarvutites) korporatsioon on fassaadiks FSB poolt rahastatud ja Vene luure heaks töötavale küberluure võrgustikule - mis on oma kombitsad ajanud üle kogu maailma. Kaspersky enda kohta öeldakse, et tegu on teadusroodus ajateenistuse läbinud, Moskva Dolgoprudny ja Baumani nimelise Tehnoloogiaülikooli salajase temaatikaga tegelevates matemaatika ja šifrite kateedrites eriprogrammi järgi õppinud endise FSB ohvitseriga. Nendes struktuurides aga endisi kaastöötajaid "ne bõvajet", nagu on öelnud FSB endine polkovnik Vladimir Putin.
Kaspersky ise on need Lääne uudisteagentuuride ja ajalehtede väited kui USA luureorganisatsioonidega seotud müüdavate leheneegrite täieliku jampsi ümber lükanud, vt
http://eugene.kaspersky.com/2015/03/20/a-practical-guide-to-making-up-a-sensation/.
* *
Kas võime rahulduda hüpoteesiga, et New Mexico, Arizona ja Utah'i piirkond puhtalt oma vaatamisväärsustega Dolgoprudny ja Baumani Tehnoloogiaülikooli vilistlase tähelepanu köidavad? Ei, see oleks liiga lihtne. Pigem on seal midagi muud plaanis. Imbumine NSA andmekeskusse? GLONASS satelliitsidesüsteemi kaudu Moskva Zelenogradi Tsentraalsesse Sidekeskusse andmeid edastava TCP/IP krüpteeritud paketiliiklust pealtkuulava elektroonilise sondi külgeühendamine NSA valguskaabli külge? USB mälupulgaga "trooja hobuse" levitamine NSA arvutivõrku?
Kõik need on ilusad hüpoteesid, mida teaduslinnakute uurimisinstituutides kahtlemata kaalutakse. Kuid - valguskaablid ei jookse mööda kanjoneid. Kanjonites pole ka arvuteid ega arvutiinsenere, keda nakatada või infiltreerida.
Küll võib kanjonitest kinni püüda üksikuid turiste, rattureid. Kinni püüda ja kui nad äratavad Keskusele huvi, siis teha neile ajupesu. Ümber programmeerida, ehk nagu Kaspersky Lab'is öeldakse - teha täielik ajude reboot. Tehnikad ja instrumendid selleks on tänapäeval olemas.

 
At 00:18, Anonymous Martin said...

* *
Siis võib meil olla ajakirjanik, kes seni millegi erilisega silma ei paistnud, hakkab äkki kirjutama, et Eesti ei peaks mitte Ameerika sulane nr 1 olema, ja Euroopa riikidele ülbelt õpetama, kuidas Ameerika impeeriumit teenida, vaid Eesti peaks ajama oma joont, mis seisneks tasakaalukuses ja Venemaaga tuleks luua esmajärjekorras head suhted ja russofoobia ei ole Eesti huvides ja tegelikult võiks meil olla mitte üks, vaid kaks, või isegi n riigikeelt, sest erinevus rikastab - ning see käib nii rahvuse kui ka seksuaalse orientatsiooni kohta. Ja ajakirjanik avastaks, et Keskerakond on tegelikult üks tore partei (või vähemalt teistest ilgetest parteidest mitte halvem), kelle võimul olles ka vaesem rahvas saab hingata, mitte ei sure välja ega jookse välismaale. Ja ajakirjanik kirjutaks sellest üleriigilise levikuga päevalehes. Ja et Roman Kohtoff ja Ossinovski ja Yana Toom on tegelikult väga toredad inimesed - kellel õigus pidada Eestit oma kodumaaks täpselt samuti nagu Jaan ja Jüri.
Ja kui selline asi tõesti peaks juhtuma, siis tuleks tõsiselt mõelda, kas ikka üksildased uitamised Utah'i keerulistes kanjonites ikka on nii süütud. Sest vaenlane ei maga ning võib meist mitu käiku rohkem ette mõelda.

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Martinil on hea mõttekäik.Ja valitsusega pole mõtet pahandada-rahaisa Sester just kirjutas et peale aktsiisitõusu oleme kõik rikkamad kui ennem seda.Nii et elu kui lill.Kommentaaride algusse tagasi tulles soovitaks blogi autorile pakutud temposõit ära proovida-pole küll grupisõit aga lihtsalt panema peab.Täiest jõust.

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Kinnitan, et Martini jutt on sulatõde. Minu maailmapilt muutus Suur-Ameerikast jänkistaniks pärast seda kui olin seal trolli istunud. See oli äravahetamiseni Lubjankale sõitva trolliga. Istmed odavplastist, rohke seisuruumiga, liikus nõksatades, sarved käisid maha ja sisenemine toimus esiuksest. Tõsi nii palju neegreid kui seal polnud ma Ljubljanka trollis varem näinud. Tänaval hüüdsid kohalikud bursuid eestlasi lipitsev meelitavalt venelasteks ja korralik valgenahaline hiinalinna ei astunud. Kõik lausa surises selle järgi, et kui sul on raha, siis oled sa huvitav ja kui raha ei ole või sul pole võimalik raha eest isegi oma maavarasid sisaldavat maad maha müüa siis oled sa sellest trolliga sõitjate klassist. Tõsi ühtegi FSB agenti ma enda läheduses ei näinud. Kõik kes vähegi agendi mõõtu olid - need olid kõik CIA palgal. Võib-olla nad kah testisid seda Martini poolt nimetatud tehnoloogiat, kuid ju nad doseerisid seda vales proportsioonis. Igatahes pole ma enam sinna riiki ka sattunud.

 
At 10:35, Blogger Priit Pullerits said...

Kaspersky Utah' piltidel on väga palju neid kohti, mis on tuttavad nii mulle kui Jaanusele. Oleme käinud temaga väga palju samu radu, vt kas või minu viimaste sissekannete lõpus fotosid - need on suisa üks-ühele samad, mis Kasperskylgi. Küll aga on paranoiline õhutada siin sellest tulenevalt mingeid ulmelisi vandenõuteooriaid. Inimene, peatu, enne kui sa oma mõttekäikudega päris lolliks ei lähe, et edasi võib päästa vaid Seewald. (Mitte segi ajada Seefeldiga, mis on suusakeskus Austrias.)

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Rahval on ajud küll, aga ilma kurdudeta, sest lähevad esimesena ettejuhtuva probleemi kallale otse ega näe asjade taha. Kütuseaktsiisitõus ei ole probleem - tegelik probleem on liigsete kohustuste võtmine riigile, mis sunnib tõstma aktsiisi. Kui Õhtulehes oli uudis, et ühe naise laps ei jaksa ühte kilomeetrit bussipeatusesse kõndida, siis see tõestab, et midagi on mäda. Olen veendunud selles, et mida vaesem inimene, seda parem inimene. Mida enam jala kõndiv inimene, seda vähem tekib lolle mõtteid. Umbes selliseid, et võiks 1km autoga maha sõita. See aga tähendaks minu õiglustunde kohaselt seda, et ka ministrid käiksid jalgrattaga tööl. Põllumajanduses on niigi kasutusel "sinine kütus" ehk neile on ette nähtud soodukas, ärgu liialt muretsegu. 4€ liiter oleks ok hind.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit, anna selge vastus, kas saad EMSi tasuta selle promomise eest või mitte, ära keeruta. Kui jah, siis jah.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Inimene ei peatu. PP ei vasta. Triinu teab aga otsest süüdistust PP-le ei esita. Käib mäng. Mängu mõte on spin. Asi peab olema huvitav. Siis teema müüb. Rahvas läheb klikkides pöördesse. Reklaamiandjad tellivad reklaami ja maksavad. Maksavad kinni PP ja Triinu palga ja omaniku kasumi, mis sedapuhku tuleb hoopis ravimite müügist. Näete priit promob ka, et olge ettevaatlikud, satute Tartust Tallinna hullarisse. Tartlastel pole raha enda oma ülalpidamiseks. Sest raha läheb antidepressantide ostmiseks ja omaniku kauka täitmiseks, kes teenib nende pealt kena boonuse. Seega kasumi suurendamiseks tuleb just rohkem lehes mulli ajada, et inimesed saaksid aru, et see on mula ja hakkaksid vabatahlikult omalkäel tõde otsima ning keda saaks siis sundravile vägisi toimetada ja jälle Priidu leivaandjale kasumit teenida. Vot see on reaalsus. Ja reaalsus on, et Triinul on õigus ja Priit vaikib.

 
At 11:12, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Ütleks ka Martinile - ja sedapuhku veel väga leebes kõneviisis -, et ära rohkem peale võta, eriti just õhtuti, kui väsimus niigi juba mõtteselgust pärsib.
Intelligentsed mõttearendused on tihti huvitavad jälgida, aga eeskätt peab selleks olema nii intellekti kui intelligentsi.
Kõige tähtsam praegu: käi usinasti koolis edasi ja õpi, õpi, õpi. Küll saabub ka teiste õpetamise aeg.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Martin: "Tehnikad ja instrumendid selleks on tänapäeval olemas."

Ei tea, kas otseseid tehnikaid on, vihje on ilmselt kõrgteavuslik; aga üks avatud tehnika võib olla spordiblogi pidamine, et muuta spordirahvas Savisaare jala kummardajateks.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

jutt ökonoomsest autost on täielik jama. Mul on 10 aastat vana Passat, võtab 8 ltr sajale. Sõidan aastas 20 tuhat km. Kui mul oleks auto, mis võtab 6 ltr 100-le, hoiaksin kokku 500.-€ aastas. Uus auto maksab vähemalt 10tuhat €, ehk ökonoomsem auto tasuks ära 20 aastaga.
Igaüks võib ise rehkendada, millal tasub uus auto osta.
Pealegi - uue auto hinnast vbl 95 % läheb väljamaale. Bensiini hinnast ca pool. Kas meie minister on välismaiste autotootjate müügiagent?

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

riik peaks kehtestama luksuskaupade maksu. Kallimad sõiduautod, karusnahad, parfüümid, relvad jne. Magusamaks.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Täna on väga eriline päev. Härra Putin vastab venemaalaste küsimustele. Siin on palju mida õppida.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Mis magusamaks, kas lapsed maksu alla?
Spordimehed ja naised vajavad ka magusat.

 
At 15:49, Anonymous Johannes Eskuson, maksuametnik. said...

Tegelikult tuleks kehtestada hoopis hapnikutarbimis maks! sportlased ja tervisesportlased rahmeldavad arutult ringi ja kulutav liitrite viisi hapniku. Igale inimesele kohustuslikus korras mõõdik peale ja loomulikult aktsiisi maks, keskonna saastemaks jne. Enam kui kuuajalise võlgnevuse korral teha hoiatus, kehtestada viimane maksetähtaeg ja siis kohe kraan kinni

 
At 16:08, Anonymous Hoover Homo, sapiens said...

15:49 ei taba biiti. CO2 maks on ammu olemas. Lehmade peeretus on ammu maksustatud http://arileht.delfi.ee/news/uudised/pollumehed-pidid-lehmade-kohutuulte-eest-maksu-maksma?id=51128796 Alusseadused ammu olemas, vaja vaid rakendusmäärused teha. Looma moodi rassivad inimesed, kelle alla kuuluvad ka spordiüritustel osalejad, saab maksustada kulutatud kalorite alusel. Kõik kaasavõetavad batoonikesed ja geelid lähevad maksu alla. Lihtsam on seda muidugi nt kalori-pakendi maksu sarnaselt koguda. Ehk juba ostes tasud poes kenasti CO2 aktsiisi ära. Seda saab kõikidele kaloreid sisaldavatele kaupadele rakendada. Ega see hapnik ju ilma põletatavate kaloriteta ei põle. Ehk nagu Rõivas kenasti ütles, maksustada tuleb tuluasemel saastet.

 
At 16:32, Blogger Priit Pullerits said...

Saastab ka see, kui paksude rehvidega või kummitaldadega jalatsitega metsas ringi lõhkuda - kui palju orgaanilist loodust nii hävitatakse. Teisisõnu: rahvaspordiüritused maksu alla! Aitame Taavil leida valitsuse katteallikaid! Spordimehed, andkem oma panus!

 
At 16:42, Anonymous Kaarel, blogirott said...

Putinilt küsiti, kas talle ei tundu, et tema sõbrad kasutavad tema headust ära. "Miks ainult sõbrad? Kõik kasutavad," vastas Putin.

Täpselt sama lugu meie liidri ja esimehe Priit Pulleritsuga - kõik nahhaalid kasutavad tema headust kurjasti. Olgu see teile viimaseks hoiatuseks!

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Tuntud traitleet Matšeeta hirmutab ühisstardis vette hüpates kõik järvekese kalad ära ning ajab vee sogaseks. Paljud neist kaladest saavad südamerabanduse, paljud lähevad lihtsalt lolliks. Kaladel ju pole hullumaja kuhu ravile saaks. Nii tekitatakse Matšeeta poolt elusloodusele korvamatu kahju. Ujugu ja võistlgu SPA-s aga ärgu ronigu maksu maksmata loodusesse. Kehtestame järve sogastamise maksu!

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

EMS, intervallhüpoksia - kas kinnimakstud (tasuta kylastused) promo, Priit?

 
At 19:46, Blogger Priit Pullerits said...

Täna Postimehes suurepärane kirjutis vandetõlk Uno Schultzilt, kuidas Rootsi, mille sarnaseks põhjamaaks Eesti sinisilmsed ja lihtsameelsed liidrid (Rõivas, Ilves jt) tahavad Eestit muuta ning mis on Eesti sotside unelm- ja mudelmaa, on, ütlen otse ja reljeefselt, et sõnum kohale jõuaks, täiesti perses riik.

Rootsi on haige ühiskond!

Soovitan tingimata lugeda, et meel püsiks kaine, ergas ja normaalne!

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Rootsi ühiskonnast saaks midagi paremat kirjutada, see ühistranspordi lugu on vaid tibatilluke osa. Ei meeldi mulle, et kogu pikk artikkel vaid sellele pühendatud.

 
At 22:06, Anonymous Priit, Tallinn-Nõmme said...

Allan Orase firma (Moomoo.ee) on ju tore... kuid toodet pole http://www.moomoo.ee/#!fabrics/c1t44
Kirjutage meile, mida tahate, siis me hakkame otsima. Eestis tehti äri niiviisi 1990ndate alguses.
Jooksusärgid. Võrdluseks. http://www.wiggle.co.uk/mizuno-drylite-endura-tee-ss15/
"Mizuno DryLite® technology transports moisture away from the body for a controlled microclimate.
Dynamotion Fit™
Anatomical Patterning for improved garment fit, offering freedom of movement.
BlindStitch™
Blindstitch™ construction offers flat seams for anti abrasion and enhanced comfort."
Leidke põhjus, miks ma peaksin selle asemel Orase ettevõttele kirjutama. Kui väga tahakski, on seda põhjust raske leida.

 
At 23:07, Anonymous Martin said...

Utah kanjonid on suurepärane paik varjulisteks kohtumisteks ja krüpteeritud sõnumite jätmiseks orvanditesse ja kivide alla.

 
At 23:21, Anonymous Vähja Tiit said...

Noorsand M., sellele lisaks teavad vanad mormoonid rääkida, et kivide all on üüratud kogused vähjasid peidus, suured kui labakindad, ole ainult mees ja kougi välja ning löö potti!

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan soojalt alljärgnev artikkel läbi lugeda. See on erasektori inimese kõrveltvaade, kuidas juhitakse täna riiki kõige kõrgemal tasemel ja kuidas toimub laiemalt riigisektoris kõiki meid puudutavate ülioluliste otsuste langetamine.
Ma ei tunne isiklikult Ruta Arumäed ega tea ka antud case tagamaid, aga tema tekstist ei jää tunnet, et tegu oleks kibestunud inimese (a la - v...u rsk, kinga sain!) kirjutisega, vaid aruka ja mõtestatud jutuga, mille alatooniks on sügav-sügav mure meie riigi ja tuleviku pärast.

PM tellijad ja EMT Internet kliendid saavad täisteksti juba praegu lugeda, teistel tuleb arvatavalt homne paberleht hankida.
ARUMÄE: MIDA ÕPPISIN OMA NELJAKUULISEST SOTSIAALMAJANDUSLIKUST EKSPERIMENDIST PEAMINISTRI NÕUNIKUNA.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Ma loodan, et hr Ärbert ja blogipidaja ei pahanda, et esimest siin tsiteerin, aga PM kommentaariumisse on jäetud sedavõrd tabav kommentaar.

Ärbert: "Nojah, proua Arumäe.... vaadake, teil on raske aru saada reformierakondliku valitsuse juhtimise geniaalsusest, sest need mehhanismid pärinevad NLKP organisatsioonilise töö osakonnast pärit väga tugeva praktikaga koolitusest ja praegused noored valitsuseliikmed on olnud ülimalt tublid õpilased oma õpetajale. Saate aru, see on hoopis teistsugune, poliitilisel tahtel põhinev tark juhtimine rumalate masside ja neist koosneva riigi valitsemisele, kui teie olete õppinud... õietiöelda te polegi seda lähenemist õppinud. Pealegi moodustavad kolm klassi ülikooli ja parteipropagandistlik tagatoakoolitus omamoodi riigiteadusliku filosoofilise voolu, mille kõrval on mingid mikro- ja makromajanduslikud analüüsid ning otsustamisele eelnev argumenteerimine täielik köki-möki. Seepärast on teil ka raske mõista peaministri aparaadi kindlalt edasitoimimist ja nemad muidugi ei saa teie küündimatust mõttemaailmast ammugi aru. Nende sajandialgusest pärit vanad loosungid viivad euroopasse digivolinikuks, Teil ei jätkunud jõudu isegi peaministri nõunikuna ametis püsida. Millest me siis veel räägime?!
========
Ma kummardan Teie meelekindluse ja tahte ees asjade olemus avalikkusele teatavaks teha. Seda tõsimeeli."

 
At 00:55, Anonymous M. said...

Kui 2 inimese fotod on täpselt samad, siis pildistamisel need inimesed pidid seisma kõrvuti. Kui pildistatakse, siis hoitakse aparaati 2 käega. Kott tuleb maha panna. Kõrvuti seistes võivad kotid kergesti vahetusse minna. Hr Pullerits, kontrollige oma sadulakotti, ega seal kahtlast mälupulka pole.

 
At 08:22, Anonymous Anders, tsiklist ja patrioot said...

Kuulge sõbrad tsiklistid! Putini hundid tähistavad Isamaasõja lõppu Berliinis. Aga ega meiegi kehvemad ole, mis? Kus meie tähistame? Tartus või Tallinnas? Kus meite mehi rohkem on? Sinna koguneme. Kangert sõidab siis juba Giiro Itaaliat, aga Taaramäe on vaba mees. Priit sina kui autoriteet, ehk kutsud Vaderi seks korraks kodumaale? Oleks ju tore tippmehega kohtuda. Kutsu Kirsipuu ja Mandre ka. Ja kõik teised endised ja praegused kunnid.

 
At 10:54, Blogger Priit Pullerits said...

Täitsa norm litakas Ruta Arumäelt sellele valitsusele! Kui vaadata vastulauseid Laurilt, Ligilt ja Kersnalt, siis nad tümitavad vastu, et miks Arumäe siis end peale ei pressinud, aga mitte üheltki neist ei kosta ainsatki argumenti, et Ruta Arumäe see või teine kriitika on vale. Ehk siis demagoogia klassika: ründa vastu isikut! (Sest tema öeldu kohta pole midagi öelda.)

Siin saate lugeda Ruta Arumäe kohta personaalsemalt ja lähemalt:
Pilk Ruta Arumäe sisemusse

 
At 11:04, Anonymous Kehakultuurlane Kägu said...

Mina lugesin just , et paljud vallad kavatsevad riigipoolt tasuta kasutusse saadud elektriautod tagastada, kui meie kliimasse sobimatud. Mul tekkis suurepärane idee, et need "mootorkärud võiks jagada meie valistuse lapsministritele, sest selline nagu on valitsus ise , peaks ka autopark olema. Pealegi kui mina lasteaias käisin, siis ei osanud sellistest mängukannidest isegi mitte unistada. Kindlasti loevad seda blogi ka poliitikud, kes võiks selle ülimalt aktuaalse idee Riigikogule edastada ning hääletusele panna.

 
At 11:51, Blogger Priit Pullerits said...

Hea mõte, kodanik Kägu! las näitavad eeskuju, kuidas autoparki uuendades aktsiisitõusu arvelt kokku hoida. Ainult et kui kõik jälgivad ettepanekut, et uuendada autorparki, et vähem aktsiisi maksta, siis mul on küsimus, kuidas valitsus aktsiisitõusust loodetud tulude kasvu kätte saab. Kas keegi teab?

See, et valitsus jagab soovitusi, kuidas aktsiisi tõusust väiksemat lööki saada, näitab, et valitsus on puha lolliks läinud ehk saeb seda oska, millele ise toetuda tahab. Seletage ära!

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Arumäe unustab ära, et vaatamata primitiivsusele juhtimises on olemas väga kindel aadelkond reformilojaliste. Peab olema kas poliitik või väga hästi kindlustatud inimene, et ilmutada meie katuse tugitalade süsteemi. Isegi kastraat ajakirjanikud ei julge sellel teemal senini laulda, mis siis teistest rääkida. Lojalistide pseudomälu on pikk ja nendega kemplemine pagana tüütu.

 
At 12:20, Anonymous Mees, uhiuue A8ga (vähemalt olin hommikuni...) said...

Head küsimused ja tähelepanekud, PP (11:51).
Kõik see näitab, kui absurdne ja skisofreeniline on juhtimine riigitasandil.
Aga mis see pööbel, kes nagunii millestki aru ei saa, siin viriseb, kindlalt edasi!

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Isand Kägul hea mõte.
Olles töö tõttu ise antud elektriauto tihe kasutaja, olen vabatahtlikult valmis selles neljarattalises külmikus sõitmisest loobuma ja Taavi uue A8 vastu vahetama.

Muidu aga tänavune esimene võistlusstart eeloleval pühapäeval, kus haige selja kiuste Luitejooksul joonele lähen.

Toits Pärnust

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, te võite ju teha oma luitejookse või mida iganes, aga tähtis on ainult üks: mitmes oli Pullerits ja millise tulemuse tegite temaga võrreldes. Kui hr P ei võistle, ei oma teie start ega tulemus mingit laiemat väärtust ega tähendust ega lähe korda kellelegi. Nii et sama hästi võite ka osalemata jätta. Ja kuskil oma tulemusest teatamisel pole üldse mingit mõtet.

 
At 13:22, Anonymous Armas valija said...

13:01 jagab biiti heasti. :))
No aga need võistlused, kus PP stardis pole, need võib vast siis ikka treeningu alla liigitada, ja isegi veel nii väärt trenni kui tempotrenni alla.
Aga see on küll õige, jah, et nendel võistlustel oma tulemuse teatamisest kuskil tuleks kindlasti hoiduda.

 
At 13:42, Anonymous Sammalhabe, orienteeruja said...

Tahan lihtsalt tehnilist treeningut metsas tähistatud rajal teha aga igakord on see jama, et kõik loevad mu aega ja kus punktis ma kusesin ning kus enne karu tulekut ruttu sittusin. Tahan seda kõike enda teada jätta ja vaikselt nurga taga teistega võrrelda, kuid kahjuks on kõik avalik. Kõik teavad, et kus ma sel ajal olin. Kujutage nüüd ette kui maksuametnikud hakkavad kõiki protokolle läbi kammima ja vaatama, et kas see inimene ikka lidus töö ajal või vabal ajal mis gestaapo riik siis siit välja tuleb. Või siis armukesed vaatavad, et näed see sell käib nendel üritustel ja peaks teda nüüd trollima minema. No kuhu see kõlbab. Või tahad oma moori eest metsa peitu minna ja siis ootab pudrunuiaga varustatud mutt sul stardis vastas, et kas sa saad nüüd kähku koju, mis sa siin tuulutad, sa niigi kõhn - õige sul liduda vaja. Vot sedasi kamraadid. Elu saab infovabaduse tingimustes ikka väga nihu minna.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Toits ära rohkem jookse. Hakka ratast sõitma ja suusatama, nagu PP.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

13:01 ja 13:22 on täitsa eluga kursis mehed.
Aga millal tuleb suusablogi jüngrite kokkutulek? 9.mail ju täitsa sobiks? Võtaks viina ja meenutaks vanu kangelastegusid.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, mehed. Ma ju püüan. Aga tung on tugev ja ei saa jooksmist jätta. Olen siiski end tasapisi rehabiliteerinud ja möödunud talvel sittadest suusaoludest olenemata omajagu ka maha suusatanud.
Rattaga, tõsi küll, käin vaid poes õlle järel.

Toits

 
At 14:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mis asi see orienteerumine on, 13:42?! Milleks selline hübriidala? Kui tahate joosta, siis jookske - gaas põhja ja läks! Miks sinna mingit tempot aeglustavat lisategevust vaja juurde on? Tahate kaardi järgi liikuda, eks siis minge matkama. Aga panna kaks teiseteist segavat asja kokku - no milleks, aru ma ei saa? Kas see on neile, kes pole kummalgi alal andekad, et neil oleks ka elul mingi mõte? Mis järgmiseks? Tõstekelgutamine? Maadlusvibulaskmine? Kuulitõukeratsutamine? Kas allveekabest juba ei piisa või? Äkki võiks takistusi joostes ka samal ajal malet mängida, ah? Lühidalt: tahate joosta, siis jookske, ei ole vaja mingite paberitega samal ajal mässata ja jooksutempot alla tõmmata. Jooksmine mõnu ongi maksimaalse kiirusega liikumine, mitte paberites tuhnides endale seisakute tekitamine, et hinge tõmmata.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu suust ei kõla jooksmise mõnust rääkimine usutavalt.

Aga mis orienteerumisse puutub. Orienteerumine sobibki kõige paremini inimestele, kel pole ei vaimset ega füüsilist puuet. Ja veel - kas teate mõnda orienteerujat, kes samamoodi on jalad tuksi keeranud kui Pullerits?

 
At 14:43, Anonymous Sammalhabe, orienteeruja said...

Päris hea filosoofiline küsimus PP 14:13!
Juveeliks on sel alal iksdriim, seal saab liduda, ronida, ujuda , sõtkuda, keksida ning paberitega mässata ja palju muudki teha. Auhinnale kimajatest saan aru aga ülejäänud?

Mis puutub matka, siis milleks matkata, kas auto läks katki? Tegelikult on igasugune kaardi järgi liikumine kaotanud GPS ajastul mõtte nagu on nutitelefonide ajastul malevõistlusedki. Tehnika ajastul on mõttetu sõtkuda, libistada või liduda. Rääkimata tõstmisest ja muust pudipadist. Auto või tsikli juhtimine on ainus, kus inimene on tehnikast parem ning saab samal ajal ka ringi liikuda ja nö matkates ilma uudistada. Vähemalt PP naine tunneb asja ja sõidab mehe ameerika autoga ees, samal ajal kui Priit keel vestil talle järgi väntab.

Aga jah miks siis ikka orienteeruda. No näiteks selleks, et saada inimestega kokku. Seejärel mööda sammalt põlvetõste jooksu harjutada (muideks väga kasulik jalgadele). Niisama on ju nüri samblasse, sohu, rappa või laukasse ronida kui sind rajameistrist treener ei käsiks seda teha. Sadomaso harrastajad saavad aga vihelda tihnikutes, võsas, kuusenoorendikes või okasaedades. Alati on võimalik hooga kimada ka auku, kivi otsa või kraavi. Kõike seda saab teha eriti hapnikuküllases värskes ühus kus praktiliselt puuduvad raskemetallid ja heitgaasid. Vot sihuke värk. Teadjad räägivad, et õhk muutub puhtaks alles 30 km kaugusel suurtööstusrajoonist. Orienteerumine siis nagu kollektiivne põgenemine tossutavtes kärudes puhastatud hapnikuvanni võtma. Tundub küll narr aga kujuta ette kui kogu see mansaft hakkab korraga metasateel täiega lidudes tolmu üleskeerutama. Sellise reostuse hajutamiseks ongi vaja kasutada orienteerumise võlu, et igaüks läheks oma rada pidi ja ei peaks teiste lidujate poolt tekitatud saastet endasse imema. Lisaks on see ettevalmistus põgenemiseks vägeva vaenlase eest vägagi võimaliku ohu korral. ISegi PP rääkis siin blogis, et harjutage silelihaseid sest varsti tuleb suur rännak. Noh seni pole veel peale lindude keegi muu rännanud põhja või lõunasse aga no kui blogikunn nii ütleb, siis tuleb ju harjutada. Äkki tõmmatakse Eesti kotti ja liikuda tulebki nagu sipelgad ainult jala otse läbi metsa ja raba. Seda tulebki treenida kamraadid.

 
At 14:46, Anonymous Neeme, blogirott said...

Mehed rõõmustage! Edgar saab terveks ja suur pidupäev on tulemas. Aga sina Toits ära soleeri, vaid kuula mida kogenumad seltsimehed räägivad.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Sammalhabe paneb kulda. On vist õppejõud ülikoolis või muidu intellikentsi esindaja.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Toits ei soleeri,Luitejooksule veel minejaid.Hea maastikurada,jalga väga ei põruta.Kui PP austaks üritust oma osavõtuga,oleks pärast,millest rääkida.Ilma tema osaluseta jääb asi muidugi lahjaks,pole mõtet tulemustest rääkida.

 
At 15:33, Anonymous Nikodemus said...

Ma loodan ka, et me sellest luitejooksust ei kuule kippu ega kõppu.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Putin jõi koos Schröderiga õlut. Priit sõitis koos Ansipiga rattaretke. Kumb on kõvem mees?

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

Värsked uudised patsiendist number üks ainult selle blogi lugejaile. Asub endises kohas, kolmandal-neljandal korrusel, jääb sinna veel mõneks ajaks, siis ilmselt liigutatakse kuskilt taasutusravikeskusse, kus kestab umbes aasta tema uue jala sobitamine ja sellega harjumine; kriitiline küsimus on selles, kas patsient number üks omab sellist tahte- ja vaimujõudu, nagu on spordimeestel, kes suudavad keel ripakil ja higipull otsa ees endast viimast välja pressida, sest ainult sellise tahtejõu ilmutamisel on lootust, et keha uue jäsemega harjuda suudab. See on pikk ja jõudu nõudev protsess, millest meinstriimajakirjandus teile ei räägi, aga mida minu pädevad allikad võivad pikalt kirjeldada.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Aitüma info eest, hr. Pullerits

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

To Sammalhabe, orienteeruja.

Aga milleks siis sularaha on välja mõeldud?
Ostad kaardi, paned stardis stopperi käima ja jooksed raja läbi. Punktides topid lapse kollase mängukraana küljest murtud tüki jaama ja ise teed suuga "piiks-piiks". Pärast kodus lööd netis tulemused lahti ja võrdled teistega. Kui sellest anonüümsuse tasemest ei piisa, siis võid proovida ka raja läbimist ghillie suit'iga.

 
At 18:31, Anonymous Kalmer said...

Putin on kõva mees. Schröder on kõva mees. Ega Pullerits ka palju alla ei jää kui hea mees oma sõpradele ja ohtlik mees oma vaenlastele.

 
At 18:52, Anonymous sammalhabe said...

18:11 sa saad infarkti kui ghilliga sust mööda torman.

 
At 20:16, Anonymous Visak M. said...

Tiit Vähi ütles et Eesti vajab peaministrit. Võtkem asjal sabast kinni. Härra Savisaar on haige, härra Kallas toimetab välismaal. Minu ettepanek on sel juhul härra Pullerits. Mees on näidanud end klassikalise juhina. Tubli ja energilise liidrina. Mida me veel ootame?

 
At 21:35, Anonymous Ivo said...

Kui lähed Allan Orase rattasõidule, kulutad mõttetult aega ja raha,
Kui loed Pulleritsu blogi, oled debiil.
Tõelised mehed lähevad Rannametsa luitejooksule.

 
At 22:20, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh usalduse eest, 20:16 :)
Ärge seda Ivo 21:35 küll kuulake, ta on õõnestaja.

 
At 23:52, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, kas orienteerumine teie meelest on kahtlane ala? Eriti need igasugu Xtreamid, kus kahe-kolmekesi põõsastesse ja põõsastest välja joostakse. Tihe sebimine metsas käib. Mis seal põõsastes tehakse? Nagu Benny Hilli filmis. Veidi sinnapoole?
Te võiksite Postimehes/Arteris sellest kirjutada.

 
At 00:09, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Priit meil Võrumaal on sügiseti H100 nimeline nauditav maastikurattasõit see Eesti oma Moabi. Tule proovi.

 
At 02:05, Anonymous Anonüümne said...

Kohati jääb mulje, et PP võtab teda ülistavaid sõnavõtte tõsiselt.

 
At 10:31, Blogger AinK said...

Mis asi see orienteerumine on, 13:42?! Milleks selline hübriidala? Kui tahate joosta, siis jookske - gaas põhja ja läks! Miks sinna mingit tempot aeglustavat lisategevust vaja juurde on? Tahate kaardi järgi liikuda, eks siis minge matkama. Aga panna kaks teiseteist segavat asja kokku - no milleks, aru ma ei saa? Kas see on neile, kes pole kummalgi alal andekad, et neil oleks ka elul mingi mõte? Mis järgmiseks? Tõstekelgutamine? ....

Priit, kahjuks olen sunnitud tunnistama, et sa oled loll, ja mitte kasulik loll nagu mõned, vaid lausa mittekasulik loll. Et siis laskesuusatamine on neile, kes ei oska ei suusata ega lasta? Tõkkejooks, samuti mõtetu, tõkked ju segavad jooksmist. Kahevõistlus, triatlon, oi loetelu saab pikk. Tegelikult järjekordne näide pulleritslusest- kõik, millega hakkama ei saa on mõtetus.

aink

 
At 10:53, Anonymous Kägu said...

Klikkasin Matini poolt 23:52 viidatud saidil ja avastasin imelise gaymaailma. Esimene mõte oli muidugi pisut homofoobne, no et kust marin seda kõike teab? (teadagi kust eks!) Rohkem süvenedes ja vaadates imelisi pilte lugedes kui ilus ja naudinguterohke on inglismaal gayde elu, täitus minu hing sügava kahetsusega ja kurvastusega. Mul on kahju, et ma olen sündinud sellisesse ühiskonda ja saanud sellise kasvatuse. Homofoobne ideoloogia on minu ajud mürgitanud ja elufilosoofia jäädavalt tuksi keeranud ja ma olen igaveseks ära lõigatud võimalusest nautida imelist ja täiuslikku elu gayna. Ei mingit shokolaadimasaazi , ei mingeid romantilisi kohtunguid prinkide siledate poistega, ega kalleid kingitusi vanematelt härrasmeestelt. Selleasemel on mingisugune suht mõtetu osalemine rahvaspordiüritustel, seks naistega, kes harva sulle selle eest midagi kinkida raatsivad jne. Ühesõnaga raske elu, vilets toit ja ei mingit tulevikku ! Kui Inglismaal on noorel inimesel lihtne valik, kas elada igavat ja üksluist heteroseksuaali elu või muinasjutulist ja imelist elu gay na, siis minul kahjuks need valikud puuduvad. Ma olen liiga vana, liiga väärastund mõttemaailmaga jne. Minu oskas jääb vaid pilte vaadata, unistada ja loota, et vähamalt meie lastelastel saab olema "helge põli ja tulevik". Mitte just päris seesama, mida omal ajal lubas seltsimees Lenin meie vana vanematele.
Pane veel selliseid linke ja pilte Martin!!

 
At 12:15, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Hr Kägu!
Sinuga on nüüd küll asjad pahasti ja õrnhinge elule tagasipäästmiseks oleks kiiresti vaja mentori sekkumist. Vanad mormoonid ütleksid siinkohal, et kuri on lambakarjas.
Mul endal pole praegu kahjuks aega, on jooksuaeg, aga mõni muu vanem seltsimees annab loodetavasti kiirabi.
Seltsimehed, toogem eksinud Kägu tagasi omade seltsi!

 
At 13:25, Anonymous Jakup said...

Ei Roobert,
seltsimees Kägu on elu mõistmises sinust valgusaasta eespool. Tema tatsas siin maailmas juba siis kui seltsimees Karotamm Ministrite Nõukogu juhtis. Olen minagi, vana Käbini aegne mees mõtsiklenud seda asja kui lahe on elu välismaal. Kui tahavad teevad streiki, ja oplaa, valitsus kohe kukub. Ise on nad vaesed kui sitarotid, aga ikka käivad ekskurseerivad kogu maailma läbi. Näed ise, seksi eest saavad nad raha ja kingitusi. Aga kuidas meil siin? Tahad protestida, K-komando piirab su ümber ja pistab pokri. Ning keegi ei mölise. Vana Madissoni ju mäletad? Meil siin ainult tööta, seksist noorte värviliste naistega võid vaid und näha. Antakse peksa juba ennetavalt. Nii et mõtle Roobert enne kui kirjutad. Seltsimees Kägu on õigel teel.

 
At 14:38, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Varsti on nii, et Eestis on igal normaalsel mehel vähemalt 3 naist. Pooled mehed on meil lillad juba ja naisi jääb julmalt üle.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Siin eespool on palju leelotatud bensiinihinnast ja transpordist.

Kas saaks blogipidaja kommentaari väitele, et ta Toyotat ei ostaks. Miks ei ostaks? Ja kuidas see mitte-ostmise väide on seotud rajakirjeldusega?

Jään põnevusega ootama

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Hr Karvajalg. Kardan et kui see omasooiharus sedaviisi levib,jääd üldse ilma naiseta. Siis tuleb ka sinul geiks hakata.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Tegijad naised ja mehed täna Võhandul ning Toits ja Piiroja homme Luitejooksul, siin aga aetakse pepujuttu.

 
At 15:49, Anonymous Jüri Öö said...

Doktorihärra, 10:31, on üks vanasõna, kes teisele nime annab, see ....

 
At 17:22, Anonymous Ivo said...

Rannametsa luitejooks pole nõrkadele ja könnidele. Kui Marathon des Sables jääb kaugeks, siis tõesta Rannametsas, et oled mees.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Ivo saa aru,et siin blogis käivad tõelised mehed. Rattamehed ja suusatajad! Igasugu orienteerujad ja jooksjad on siin võrdsustatud neegriga valgete dzentelmenide baaris.

 
At 18:39, Anonymous Bruuno said...

17:52 väga õige mõttekäik. Nii ongi. Ja nii jääb. See siin on elitaarse blogi ekstreemne kommentaarium valgete härrasmeeste jaoks, kes väga harva isegi higistavad.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

18:39 otse naelapea pihta, tubli :D

 
At 19:07, Anonymous Ivo said...

Jah, rattamehed, suusatajad. Ja peded. Tugeva tempoga trail running - veri ninast välja - liivaste tõusude ja langustega männimetsas pole teile mingi asfaldil toksimine. Maastikukrossis avalduvad tugeva mehe parimad omadused.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Ivo, sa oled löödud ratsamees. Parem ära rohkem ürita. Siin blogis kehtib reegel - uanss aut, oolveis aut.

 
At 19:47, Anonymous Ivo said...

Stardiprotokoll http://www.2silda.ee/stardiprotokoll/luitejooksu_stardiprotokoll_2015/
Nõrku ei täheldada.
Kui esimese kahe või kolme tõusu järel veel esimese kahesaja sees oled, oled kõva mees.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot, ärgem nüüd jooksjaid ikka nii karmilt ka tõrjugem, tegelikult on mitmed neist vintsked sellid. Aga need sopased orienteerujad oma sitast lirtsuvate kummikamassidega - nemad küll valge mehe elitaarsesse seltskonda ei sobi, nemad otsigu endale rohkem pruuni karva semusid, nagu on see sitt, millest nad padrikus läbi lirtsutavad.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Herr Kägule

Ta lendab lillest lillesse
ja lendab mesipuu poole ;
ja tõuseb kõuepilv ülesse —
ta lendab mesipuu poole.
Ja langevad teele ka tuhanded:
veel koju jõuavad tuhanded
ja viivad vaeva ja hoole
ja lendavad mesipuu poole.

Kuis süda mul tuksud sa rahuta,
kuis kipud sa isamaa poole!
Kesk kodumaad — siiski nii koduta,
mis ihkad sa tema poole!
kuis püüad sa välja kahtlusest,
kuis ikka leiad sa tema eest,
kuis rõhub rusuja voole
sind, tungides tema poole!

Oh sina, kes oled sa väljamaal,
kuis õhkad sa isamaa poole!
kes väljamaal oled raskel aal —
kuis ihkad sa tema poole!
Ja puhugu vastu sul surmatuul
ja lennaku vastu surmakuul —
hing tõuseb isamaa poole!

Ei ole sa, süda, väljamaal,
kust ihkaks sa kodu poole.
Sa oled kodu, kesk isamaa raal
ja otsid teed tema poole.
Teed otsin, oh teed otsin ma
ja suren ja ärkan tund tunniga:
kuid kuhu mind viskab ka voole:
hing tõuseb säält sinu poole.


/mentor/

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige. Ärge histage, pidi haisema!

 
At 02:16, Anonymous Anonüümne said...

Trepijooks on mõtetute spordialade mõttelises edetabelis kindlasti kõrgel kohal (pun intended).

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Vaat Putn on õige mees. Ja julge. Sõimas Netanyahut ennast. Meie väikeses vabariigis on ka üks julge mees. Ma vist ei pea ütlema kes see mees on.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Olen aru saanud, et siia blokki ei tohi linke panna, sestap tsitaat viimasest Sirbist:
"See räägib terviseajakirjanik Priit Pulleritsu kaudu harrastussportlastest, kellele on saavutustest saanud eesmärk omaette. /.../ Ta näitab ja dokumenteerib meest, kellest on enese teadmata saanud iseenda karikatuur. Keil peegeldab üht tänapäeva Eesti iseloomujoont: enese näitamise ja tõestamise vajadust, sealhulgas ka poliitilisse retoorikasse jõudnud loosunglikku püüdu jõuda viie aastaga viie parema sekka. Keili filmi kangelane (antikangelane?) on tulihingeliselt sporti armastav eesti mees, kes hoolitseb eelkõige oma tervise eest. Talle on püha tervis, osalemine maratonidel, Eesti sportlaste esinemine maailmamängudel, vormel 1, korralik auto, edukus tööpostil, truu ja kaunis naine, perekond ja õiged eetilised väärtused. Kes sellest mudelist kõrvale kalduvad ja keda maratonirajal ei kohta, pole konkurentsivõimelised. Keil räägib ennasthävitavate harrastussportlaste kaudu noore ühiskonna lastehaigusest, mille sümptomid pole veel üle läinud."
Pehmo ja selgrootu vasakpoolne on see arvaja niikuinii, aga mida veel peame sellisest tõlgendusest arvama?

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Uurisin tolle kirjatüki autori Tõnu Karjatse kohta. Mees on sündinud juba 1967, aga tema kohta infot peaaegu ei olegi. Teisisõnu, mehel ei ole ligi 50 aasta eluteelt mitte midagi silmapaistvat ega märkimisväärset ette näidata. Ja nüüd tuleb sõna võtma - tüüpiline: ise on tühi koht, aga teisi on kõva õpetama ja arvustama. Saan aru, kui mehel oleks CVs midagigi veidi kaalukat kirjas, aga ta on täiesti tühi leht. Ja sellised lastakse meil siis kultuuriagendat sättima?! Priit on sada korda parem ja asjalikum mees, ikkagi tegija, kui too Karjatse Tõnu (who knows him?).

 
At 14:54, Anonymous Alfaisane said...

13:15, kes see pehmo ja tolerantsiideoloogia ajupesu ohver on, kes sellist iba kirjutab?
Siin ei jää muud, kui õnnetule kaasa tunda. Inimese areng on pikk ja keeruline protsess, aga loodetavasti on siiski ka see inimene mingisugusekski arenguks võimeline.
Seal üks pseodoväide ajab taga teist, seetõttu isegi ei viitsi sellele jamale pikemat tähelepanu pühendada.

Kui naabri koer õues millegi üle või kallal kiunub, ega me ju lähe temaga teemat arutama või millegi kohta nõu küsima. Või läheb keegi?

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kiitmise tund ka vahele.

Arteris sellelt saksa tudengilt väga muhe ja ka silmaringi avardav lugu, et kuidas siis teisest keskkonnast tulnud inimene, ja esimest korda Eestis, ikkagi meid ja meie elu näeb.
Kes iganes selle eeldatavalt saksakeelse algmaterjali kodukeelde ümber pani, on kindlasti sama palju kiitust väärt kui noormees ise.
Väga viis lugemine!

Samuti üllatas Arto Aas persooniloos, sest sama järelduse võis teha lehte käes hoides nagu sina näost näkku kohtumisel, et tegu on märksa lahedama mehega kui on mulje ekraanilt.
Aga nii palju on jäänud ka ekraanilt silma, et tegemist on ühe selgema silmavaatega (isegi ütleks ausama, kuigi aususe mõiste on tänapäeval väga suhteline ja ega kunagi täpselt tea...) mehega praeguses refi ladvikus ja noortest tulijatest kindlasti ühe asjalikumaga.
(Võrdle kasvõi näiteks Pallinguga - libe ja selgrootu nigu nädal aega tähtajast üleläinud liisunud viiner...)

 
At 18:44, Anonymous Risto M. said...

ohhoota

http://elu24.postimees.ee/3161991/suur-pildigalerii-31-eesti-karikavoistlused-kulturismis-ja-fitnessis/3979343

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

kuule risto sa hakkad õudselt närvidele käima. Seal on sada pilti, kuid mitte ühtegi ohhootat. Oled ikka lontu küll.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

"Läksin stardist oma klubi (Treeningpartner) meestega minema ja Birgit järgi ei tulnud. ..." ütles Kaisa Kukk JOOKSUPORTAALILE.

Treeningpartner? Mukunga on taas Eestis?

 
At 20:29, Anonymous Hurmur said...

Ei tea, kas Luitejooks ka toimus?
Pingutati ka või nauditi niisama looduse ilu?

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

http://www.2silda.ee/rannametsa_luitejooksu_tulemused/luitejooks_2015_tulemused/

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge sitakotid! Oli ju kokkulepe et mingeid pehmeid üritusi keipoiste osavõtul ei kajasta? Kas juba meelest läinud?

 
At 21:21, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Risto ära neid linke enam siia postita, mul lõi tüki sisse. Kellele seda jama nüüd vaja oli?

 
At 21:36, Anonymous Edmund said...

Lase nüüd olla, 21:14. Riigis on vaja korraldada valimisi näitamaks, et võim on rahva käes.
Suusablogis lastakse vahel sõna sekka öelda pehmematel vendadel selleks, et ka neil oleks tunne, et kõik on kaasatud ja valitseb võrdsuseidüll.
Vanad mormoonid ütleksid antud olukorra koht: win-win.

 
At 21:43, Anonymous Voldemar said...

Edmund vana mormoon räägib õigust

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Meie aja kangelane ja siinse blogirahva poeg, Linnameeskonna Raio Luitejooksul 24. koht, mõned sekundid enne parimat naist, Treeningpartneri Kaisat ja 5 minutit kaotust võitjale, Arcotranspordi Romkale.
Kaks Toitsi oli ka rajal.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Õnnitleme siis blogipoega saavutuse puhul. Aga kus vanaperemees ise esimese etteaste teeb? Giiro Itaalial?

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

2 Toitsi oli küll luitevahel kuid Ivost ei kippu kõppu.

 
At 22:26, Blogger Priit Pullerits said...

22:00 - Giro de Kõllestel.

 
At 22:27, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ei tea, kas hommikuks saab kaks miljonit täis?
Praegu näitab kaunter, et blogil lugejaid 1 999 838.
Kes teeb järele?

 
At 22:44, Anonymous Juhan Meedo said...

Niisama ei tule, aga kui maestro õnnistaks meie närust elu veel õhtul uue valgustava följetoniga, siis lõdva randmega.

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:24, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 08:50, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
christian louboutin shoes
canada goose outlet
golden goose sneakers
adidas nmd
christian louboutin shoes
ralph lauren uk
mbt shoes outlet
ugg boots on sale 70% off
skechers outlet
ugg boots clearance

 
At 18:54, Blogger Unknown said...

aplikasi ayam sabung taji s128

 
At 10:36, Blogger yanmaneee said...

jordan 13
jordan shoes
kobe 9
yeezy wave runner 700
kobe basketball shoes
supreme clothing
off white shoes
kyrie 6 shoes
off white jordan 1
stephen curry shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht