laupäev, märts 28, 2015

Pullerits: Mis mind seoses jalgpalliga tegelikult vihastab?

See ei ole enam naljakas, isegi kurbnaljakas; see ei ole ka pelgalt kurb. See, mida me eile õhtul Luzernis nägime, oli hale ja häbiväärne. Eesti jalgpallikoondisest ei olnud Euroopa keskmikule Šveitsile mingit vastast. Eesti koondise mäng oli nüri, hambutu, nõrk – ei, hullem veel: see oli alla igasugust arvestust. Ent mille peale ma tegelikult pahane olen, isegi vihane, on see, kuidas Eesti ajakirjanikud – jah, minu kolleegid – meid jalgpalliga lollitavad (ja see on nende tegevuse kohta veel pehmelt öeldud).

Neil peaks ju olema Eesti jalgpalli kohta minust rohkem teadmisi ja kogemusi. Ongi – selles pole kahtlust ega küsimust. Aga välja see ei paista. Milles avaldub nende pimedus ja lühinägelikkus? Aga selles, et neil puudub ajakirjanikule nii vajalik, lausa hädavajalik, ent samas niivõrd elementaarne omadus, nagu kriitikameel. Kui neil seda oleks, siis nad tajuksid paremini asjade tegelikku seisu ja konteksti.

Aga nad ei taju. Nad lasevad emotsioonidel kasvada üle pea. See on lapsik.

Isegi iga jalgpallidiletant, nagu mina, saab ju Eesti koondise viimase aja esituste põhjal aru, et koondis teeb vähikäiku, on minetanud peaaegu igasuguse rünnakuvõime. Jalgpallis on aga selleks, et võita, vaja lüüa väravaid. Eesti koondis on alates mullu septembrist peetud üheksas mängus löönud kõigest kolm väravat. Ühe värava kolme mängu kohta. Ei pea olema professionaalne jalgpalli- või spordiajakirjanik, et saada aru: Eesti koondisest pole asja. Ja sellele, mis oli enne mängu Luzernis juba päevselge, saime Luzernis 90 minuti jooksul taas veenvat kinnitust.

Niisiis, teades, et Eesti koondis on rünnakuvõimetu ja sedasi ka võiduvõimetu, ning teades, et hea ajakirjanik ei kaota kriitikameelt, ning samuti teades, et hea ajakirjanik suudab protsessid ja sündmused panna konteksti ehk ei ülekajasta ebaolulist, vähetähtsat, perspektiivitut jms, pole pääsu ühest kriitilisest küsimusest: kunas laskuvad Eesti spordi- ja jalgpalliajakirjanikud ükskord ometi maa peale ning jõuavad arusaamiseni, et nende teostatud päevade pikkune Eesti koondise mängude eelkajastus, sellele pühendatud aeg ja ruum on arulage, mõõdutundetu, põhjendamatu, lausa infantiilne?

Ma saan aru, et endast suurematele Euroopa riikidele, kus jalgpall, erinevalt Eestist, on ka populaarne – no ei ole Eestis jalgpall populaarne, kui vaatate kas või meistriliiga mängude külastatavust, ükskõik kui palju ERR kohalikku jalgpalli oma ekraanil ka tagant ei õhuta –, pole Eestil võimalik vastu saada. Eesti tase on nii kesine, nagu see on, ja sinna pole midagi parata. Samas, mul on olnud Eesti jalgpalluritega väga meeldejäävaid ja meeldivaid kohtumisi, kui olen pikalt intervjueerinud Ragnar Klavanit, Mart Poomi, Indrek Zelinskit, Marek Lemsalu – ja ärme unusta siinkohal Raio Piirojat, kellest sai eelmisel talvel, nagu üks blogilugeja tabavalt märkis, justkui me kõigi ühine väimees või poeg. Aga millest ma aru ei saa, on see, miks ei suuda Eesti spordi- ja jalgpalliajakirjanikud Eesti jalgpalli adekvaatselt hinnatata ning seda kaine mõistuse proportsioonidest lähtudes kajastada.

Veel otsemalt öeldes: mind ei solva Eesti jalgpallikoondise vilets mäng, vaid mind solvab kolleegide mõõdutundetu, ülepakutud, labase ažiotaaži õhutamiseni küündiv tegutsemine.
******
Joint Trail to Chesler Park, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Ja siit see jälle tuleb: šveitslased on löönud palli Sergei Pareiko värava võrku. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Šveitslased rõõmustavad taas Eestile löödud värava üle. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Sergei Pareiko asjatu püüdlus päästa Eesti koondist šveitslaste löödud järjekordsest väravast. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Ragnar Klavan šveitslaste vastu õhuvõitlust pidamas. Foto autor: Reuters/Scanpix

60 Kommentaarid:

At 10:36, Anonymous Martin, semiootik said...

Konspektiivselt.
Väga hea bloogikanne. Tehniliselt perfektselt komponeeritud, uudne, diskussiooni tekitav vaatenurk ajakohasele teemale.
Mitu väravat Eesti on viimasel ajal löönud?
Peame silmas siis mitte kitsalt jalgpalli, vaid laiemalt.
Sest väravaid lüüakse ka poliitikas.
Ajakirjanduse roll.
Kirjatükis toodud epiteedid peavad kõik paika.
Ajakirjanik Pulleritsul on olnud meeldivaid ja meeldejäävaid kohtumisi paljude poliitikutega ... J.Ligi, - list on pikk. Teksti nendest on ohtralt jõudnud LP-lisa Arter veergudele (kes seda laupäeviti küll loeb).
Kas sellest skoor on muutunud?
Eesti ajakirjanike professionaalse küündimatuse probleem on, kui venelaste lemmikmängu ice hockey terminoloogiat kasutada - seibi jälgimise suutmatus. Follow the buck, "Šaibu!"
Siis ei tule ka väravaid.
Venemaa kaitseminister Šoigu (altai iidse sõjameeste dünastia esindaja, mitte mõni punapõskne habemeudemetes noormees) avaldas, et massimeedia on uus relvaliik.
(Eesti meediast jooksis Šoigu öeldu üldse läbi?)
Ludri, aga ohtrasõnaline kamp, kelle produktsioon peavoolu meedias lainetab, ongi selline, kes ise väravaid ei löö - kellele lüüakse.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Vaat see on õige teemapüstitus, tubli Priit! Imestasin isegi seda kirjutava pressi optimismi enne mängu. Eriti paistavad kukeliku kiremisega silma Õhtulehe poisikesed, pajatasid seal et tuleb võit või äärmisel juhul viik?!
Ma olen juba aastaid rääkinud et jalgpallis ei suuda eesti koondis kunagi tõusta isegi keskmiku tasemele - takistuseks on kliima, inimressurss, temperament. Sellele vaatamata teeb meedia sellist münchausenlikku iseenda juukseidpidi soost välja tõstmise kampaaniat kohaliku jalgpalli ägeda populariseerimisega. Milleks kõik see? Tiisler laseb pateetilist ilukõnet juurde justkui oleks jalgpall mingi inimkultuuri tippsaavutus.
Eesti jalgpalli äbarikkus paistab juba ammu kaugele. Milleks need naljakad kohtumised Gibraltari ja San Marinoga? Katari, Kuveidi ja muude kaugete ja eksootiliste maadega? Kas Läti ja Leeduga igakuisest madistamisest ei tõuseks suuremat tulu? Oleks odav ja arendav.
Rootsi treener tundus algusest peale selline virtuaalmees. Tuli ju uudiseid et põhiliselt peeti koosolekuid ja vaadati videosid???
Milleks väravasse karjääri loojangul olev Pareiko? Ah ma ei viitsi enam, spetsialistid seletage ise.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP vaatab Eesti vutimansa mänge või? Kuskilt on meelde jäänud, et ta selle peale aega ei raiska. Veel tobedam on lugeda kellegi arvamust olematust vutist. Milleks raisata oma aega mitte millegist mõttetu arvamuse jälgimisele? Veel hullem on aga jälgida mõttetut palli tagaajamist ja oma kamraadide mõttetuid mõttetusi mõttetusest ning seejärel teha kontralöögina oma mõttetu arvamus, mõttetust mõttetusest ning diskusioonist mõttetuse üle jahumisest. Milleks selline mõttetu ajaraisk.Teisisõnu näeme jälle seda vana head PP-d kelle blogist tuleb lugeda ainult kande pealkirja ja tabavaid kommentaare, mis kande mõttetuse kenasti kokkuvõtavad ja laiemale semiootilisele kontekstile keeravad ning jutu päevakajaslitele huvipakkuvatele teemadele juhivad.

Võtame nt poliitika. No kunas on PP poliitikutest 3:0 väravatega artiklit kribanud? No ei tule meelde. Meelde tulevad sellised 0:0 seebitamised ja silitamised. Kas see ei meenuta mitte pedeajakirjandust kus juhtivat rolli hoiab silmakirajalik pedefoob?

 
At 12:06, Anonymous Martin said...

11:53, mõttetu arvamus mõttetust mõttetusest käimasolevas mõttetus poleemikas mõttetu ajakirjanduse veergudel. Hästi öeldud!
Aga kaevates sügavamale, küsides näiteks, mida Pullerits arvab Junckeri Euroopa armee ettepanekust (mida Berliin palavalt toetab, London resoluutselt maha teeb), siis tulevad ajakirjaniku ideoloogilised leivaisad välja.
Või kui see mäng on Pulleritsule liiga kõrge, siis võiks küsida, kas need jooksuharrastajad, keda maratonigruppidesse värvatakse, mitte taastusvahendite müügiahela otsa ei või kukkuda. Andres Keba, Sparta spordiklubi kliendist edukas ärimees, võrdluseks, on avaldanud oma blogis Nikolajevit ja Vedehhinit, aga ka teisi dopingutarvitajaid mõistva seisukoha.

 
At 12:13, Anonymous M. said...

Ei, ma ei süüdista Ahto Tatterit näiteks (http://marathon100.com/est/uudised/SEB+Tallinna+Maraton.n/eesmaergiks-seb-tallinna-maraton-esimene-uehistreening-fotod-ja-video), kuid spordihallidesse kogunevad naiivsevõitu värvatute salgad ei mõtle, et "tulemustele orienteeritud" taastusvahendite müügimehed (ja tarvitajad) võivad olla kusagil päris lähedal, samas riietusruumis, kõrvalrajal...

 
At 12:35, Anonymous Erkko, Padise, Harjumaa said...

Priit, miks rooskad oma kolleege, kes Eesti spordimainet (vähemalt meie endi silmis) ülal hoida püüavad.
Jah, sina oled neist parem, aga nad üritavad parimat, igaüks oma võimete piires...

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Kaks kontrollküsimust.
1. Kes on väitnud nõnda:
[...] ma ei saa aru, miks keegi läheb vihaseks, kui mina kaotan. Arvatavasti ma ei lähe neile ka korda inimesena või isiksusena ja nad on lihtsalt tulemuses kibestunud, õnnetud ja vist iseendaga pahuksis. [...]
2. Nimetage persoon, keda on korduvalt ajakirjanike liidu ja TÜ tudengite poolt nomineeritud ja pärjatud parimate hulka, kuid kes on tänaseks langenud žurnalistide mudaliigasse, spordiajakirjandusse. Tõsi, seal ollakse hetkel teravaimas tipus, pälvides Spordiajakirjanike Seltsi auhinna teist aastat järjest.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Kodanikud (või seltsimehed)!
Tsiteerides klassikuid, antud juhul siis kodanik-iidol Helmet: Eestis pole sõltumatut ajakirjandust. On kamp ühe söögiahela küljes rippuvaid inimesi, kes vorsti, banaani ja majalaenude tasumise nimel kirjutavad. Sealjuuresd hoolega jälgides, et toiduahel ikka edasi funktsioneeriks - iga vähegi kriitilisem lugu lõpetaks ju värske papi pealetuleku, meenutagem spektaakleid Shmigunnide ja teistega.
Vutis aga ringleb niiiipalju raha, et selle ligi pääsemiseks ollakse valmis tegema kõike.

 
At 15:50, Anonymous Robi said...

Kui oled sporti harrastav terve mees, kellele peale jalgpalli veel muudki viha teeb ja kellele Eesti saatus pole ükskõik, tule õhtul kl 21.00 siia Pulleritsu blogisse. Arutame, miks peale valimisi asi pole paremaks läinud ja mida teha.
Suusk, ratas (soovitavalt maantee), jooks. Pedenduslike alade esindajal pole vaja ilmuda.

 
At 16:16, Anonymous Kalmer, Põlvamaa said...

Lausa rõõm kohata nii asiseid mehi nagu Robi. Kustkandi mees oled kah?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et isafiguurid hakkavad siia vaikselt tagasi imbuma. Nagu Robi ja Kalmer. Noh, selline areng teeb ainult rõõmu.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits ütleb, kes siia imbub ja kes ei. Selge?

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalliliidu tegelased muidugi pole Pulleritsu kirjutiste üle rõõmsad. Tõmbavad alla ala populaarsust ja kahjustavad jalgpalli mainet - mis perspektiivis ei jäta mõju avaldamata liidu rahakotile.
Soovitaks Pohlakul jt Pulleritsuga asjad vaikselt ära klaarida. Private settlement for undisclosed amount on see, kuidas tsiviliseeritult selliseid probleeme maandatakse. ESL näe leppis Pulleritsuga ära, EKJL veel mõtleb.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallil on kapitalistlikus ühiskonnas oma kindel koht ja eesmärk. Raske on seda pseudosporti nurka mängida. Loodame et Priit ei murdu, aga kui, siis müügu end kallilt.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Ära murdu Priit! Me loodame sinu peale.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Kaljuveer löödi ERRist minema, kuid ikka on see kanal väga jalgpalli poole kaldu.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Varem sõlmitud lepingud kehtivad veel. Anna aega atra seada.
Muidugi loodan, et siis ka õigel ajal seatakse.

 
At 18:44, Anonymous Kehakultuurlane Kägu said...

Hea tähelepanu juhtimine probleemile isenesest, ehki ma tegelikult ei nõustu päris kõigega, mis hr Pullerits kirjutas.
Esiteks pole Shveits mingi euroopa keskmik vaid siiski pigem Euroopa tipu lähedal meeskond. FIFA edetabelis paikneb ta kõrgel 12 kohal ( eksmaailmameister Hispaania näiteks on 11 ndal) Kui arvestada ainult euroopa riike siis on Sveits euroopa tugevuselt 8 –s võistkond.
Eesti jalgpall on Perssoni ajal läinud oluliselt ründavamaks ja ka viimases mängus oli tegelikult kohati lust vaadata kui ilusti poisid keskväljal palli söötsid ja valdasid. Loodi päris palju olukordi, löömisega jokutati liiga kaua või siis ei suudetud ära lüüa.
Realiseerimine on eesti jalgpalli suurim probleem ja muidugi ka lonkav ja palju suuri prohmakaid tegev kaitse. ( kuidas küll vajaks Eesti tänasel päeval tagasi tippvormis Raio Piirojat, kes oma parimatel päevadel oli pool meeskonda) Kui kunagi oli eesti võistkond suht hea kaitse taktikaga võstkond, siis hetkel on kaitse ikka väga nõrk. Rünnak aga algab teatavasti heast kaitsest.
Ka Pareiko väravas jätab suuresti soovida, sest selle mehe parimad aastad on läbi. Eestil oleks väravasse paremaid mehi panna. Minu kindel eelistus oleks Aksalu.
Olen nõus Pulleritsuga, et jalgpall on meil üle haibitud , aga eks ajakirjanduses käibki ju asi ikka nii et enne kiretakse ja siis üritatakse muneda. Pahatihti, aga munemiseni üldse ei jõutagi. Sport teeb meil üldse vähikäiku ja pelgalt jalpalli süüdistada on nagu tiba ülekohtune. Süüdi on üleriigiline pehmostumine ja pedestumine. Noored mehed lihtsalt on tänapäeval mannetud ja hädised ja süüdistada naid selles ei saa. Süüdi on riiklik kasvatusprogramm ja haridussüsteem. Mingil hetkel tehti kehalisest kasvatusest naljanumber. Kui vanasti oli popp olla tugev , kiire, julge ja osav, siis nüüdseid noori mehi kasvatatakse pigem ilma munadeta sootuteks olenditeks. No ja mis tulemust sa ikka tahad saada ,kui platsil ajab palli taga kari roosades sussides pedepoisse. Mõned üksikud talendid kes meil spordis aegajalt esile kerkivad on pigem mingid eraprojektid ja erandid

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Kunagises nõukogude Eestis panustaid oluliselt rohkem laste ja noorte huvi ja sporditegevusele. Riik soosis ja doteeris seda. Mäletan et olin üsna keskpärane spordipoiss, aga käisin usinalt trennis ja sain päris pikka aega toidutalonge, et kohalikus sööklas söömas käia. . Ilmselt oleks praeguses Eesti riigiski piisavalt rahasid, et noorte sporti ja huvitegevust toetada, aga lapsed ja noored ei käi ju valimas. Meie populistliku valitsuse ja poliitikute meelest oleks see ebamõistlik kulutus. Parem pikendame üüratute rahadega „köögivilja“seisundis viibivate haigete elupäevi.kulutame miljoneid m*nni monumentide püstitamisele, poputame ja potitame inimesi , kes ei taha ja ei viitsigi tööd teha , toetame jaburad projekte ja ehitisi, ning jagame raha neile kes seda tegelikult ei vaja. Lapsed on meie tulevik ja neisse tuleks investeerida . Pole meil neid riiklikult mõtlevaid poliitikuid.

 
At 19:53, Anonymous Aumees said...

Tubli, hr Kägu!
Teie teemakäsitlus ja -arendamise oskus teeb teile au. Lust on kohata selliseid mehi siin.

Aga noorte meeste pehmo- ja pedestumine, samuti muidugi ka tüdrukute, on väga tõsine probleem, ja mitte ainult spordis, vaid kõige laiemas mõttes.
Trendi jätkudes läheb Eestil varsti ikka kuradi raskeks.

 
At 20:10, Blogger Priit Pullerits said...

Tuleb tunnustaga kehakultuurlast Kägu, kes on probleemi juured teravalt kokku võtnud:
"Kui vanasti oli popp olla tugev, kiire, julge ja osav, siis nüüdseid noori mehi kasvatatakse pigem ilma munadeta sootuteks olenditeks."

19:14, lisame siia jaburuste ritta ka superministeeriumi ehitamise - kellele ja milleks?

 
At 20:24, Anonymous Vader Artur said...

Seltsimees Kägu räägib ka iseendale vastu. Muide jalgpalli sünnimaal inglismaal oli see mäng mõeldud noorte meeste nö. eelsõjaliseks kasvatuseks. Ja eks praegugi, et igas põlvkonnas leiaks noormehi, kes ei karda kehalist kontakti ja mängu läbi arenevad tüübid, kes sobivad meestekarja juhiks. Meie arvates on pehmode ühiskond skandinaavia. Väidan, et tänu hoki populaarsusele jätkub soomes rootsis küllalt poisslapsi, kellele meie suusa või korvpalli noored mitte vastu ei saa. Ei sõjakuselt ega otsustavuselt. Kontaktispordialade (eriti sportmängude nagu rägbi, jalka) viljelemisel on riigikaitsele otsene mõju.
Ise olen küll väga hoki ja jalka vastane. Viimast küll ise nooruses edukalt mänginud. Telekast ei salli neid alasid silmaotsaski. Eks nad sellised pööbli hullutamise alad ole. Ühesõnaga, minu esteedi hing ei kannata sealset ebaeetilist käitumist nagu vastaselt vigade väljameelitamine jms, kuigi annan endale aru et see kõik käib mängu juurde.

Kahe otsaga asi. Ise olen aktiivne propaganda tegija, et pole mõtet Eestis jalkat tippspordi tasemel teha, kuna suurtemate riikidega võisteldes oleme alati autsaiderid, samuti ei ole meil vajalikku temperamenti selle emotsionaalse mängu jaoks, kuid teisest küljest ei ole paremat MITTEPEHMODE kasvatamise meetodit kui jalgpall.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Pedestumine on europrojekt. Idee on rahvaarvu taandarengu saavutamine. Nõrgad pedepoisid on kõvad tiimide isatreenerite pilgu all ning täidavad usinalt ja tulemusetult antud korraldusi ning eesmärke. Samas jääb mulje, et tihe sebimine käib, asi toimib. Tegelikult aga uinutatakse vaatajaid. Tegevus on igav ning vaatemängutu. Samas raha liigub aasta aastalt 24/365 kuni nad eest ära kukuvad ja jätavad enda järgi tühjuse, mida täidavad usinad võõrhõimud kes tavaliselt sünnivad ja surevad totaalses vaesuses ning heameelega on nõus oma elustiili eksportimiseks, kui vaid peavarju ja sööki saavad.

Varsti tulevad siia poliitikahuvilised. Anname neile teema närimiseks. Kolmikkoalitsiooni asemel tuleb moodustada kaksikliit ning ripatsid üle parda ajada või allutada kaksikute mõjule. Juhul kui seda kehakultuurselt aktiivsete valijate soovi 4 nädala jooksul ei täideta, siis seejärel viib kõrgeim võim oma tahte täide tänu tublide pedefoobide suunamisele.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits võiks otsustada missugused spordialad vabariigis päevavalguse kätte saavad.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Robi anna tuld, ära maga!

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik Pulleritsul on harukordne ja ülipeen võime ette näha varjatud jõude ja seoseid, mis ühiskonna elu dramaatiliselt mõjutavad. Pullerits ainsana suutis ennustada Germanwingsi tragöödiat.

Pullerits: Miks jooksmine külvab hirmu ja õudu? 24. märts. Pange tähele: nagu oleks jooksuharrastaja Andreas Lubitzi õõvastavat amokilendu ette näinud. Inimesed püüavad oma probleemide eest ära joosta. Kahjuks see ei õnnestu.
Värske õõvastav lugu Lätist: hullunud, relvaga vehkiv jooksja linnapargis http://ru.focus.lv/latvija/112/krovavaya-draka-v-bikernieki-sportsmen-elbakyan-brutalno-razoruzhil-eks-chlena-cik-stradinsha

Kahjuks ajakirjanik Pulleritsu sügavaid probleemartikleid loetakse liiga vähe ja kui loetakse, siis tihti liiga pealiskaudselt.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Tõsijutt, nii ta on. Loetakse liiga pealiskaudselt ja tehakse ebaõigeid järeldusi.
Pullerits paneb kulda, puhast kulda. Tema peaks olema PMi vastutav peatoimetaja, saaks ometi mõne väljaande, mis oleks pornograafiavaba ja mida poleks piinlik lugeda.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Õudne!

 
At 23:07, Anonymous Isafiguur Roobert said...

21:44, miks sa meile siin oma peegelpilti käid kommentaarimas?
Kas keegi küsis midagi?
Kas luba anti?

 
At 00:32, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/3136775/raio-piiroja-sul-peab-olema-sisemine-polemine-kirg-armastus

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas on tõsi, et ainult pedepoisid lendavad lennukitega ja saastavad meie atmosfääri õhku? Kui asi sinnapooole on, siis on kogu hall mass pedestunud, sest väiksemagi pinge korral tahab ta õhku ja lendama minna, see tekitab depressiooni omakorda Andreas Lubitzal, kes omakorda läheb joostes pinget välja elama. Et miks ta peab sellist saasta oma teraslinnu turjal vedama? Muideks, pean teda tubliks meheks, igaüks murduks, kui hall pedemass teda katkematult surub. Ja hiljem veel valega üle kallab? Sest kas me tõde teame äksidendi kohta? Surnud ei saa ju vastu vaielda - neil suulihased ei tööta enam.

Keskendugem pigem sellele, et Eestis oleks võimalik taas looduses telkida ilma relva omamata. Muidu läheb Lätiks kätte, šelfiliustikud niikuinii juba lagunevad, rahva närv ei kannata sellist kaost. Keegi tegakse süüdlaseks ja torgatakse odaga läbi, siis on hetkeks nagu kergem, või?

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Turovski sõnul lähtub metsloom sõjateaduse suurest motost: „Lähidistantsil, kus sa ei julge oma vaenlasele selga keerata on parimaks kaitseks rünnak.“

 
At 12:45, Anonymous Martin, kultuuriteooria (TLÜ), 2. kursus said...

12:20, Väga õige mõttekäik. Pehmostunud ja ülekaalulise massi ringivedamine viskas Andreas Lubitzil lõpuks üle. Jooksuharrastusel on motiivi kindlakstegemisel kaalukas osa.
Paneme tähele, et ohuolukorras oli see mass ka täiesti tegutsemisvõimetu, ei saanud enese päästmiseks midagi teha. Rahvale pakutakse sellist lennukiga ringisõitmist kui imevahendit rõhuvast argipäevast väljumiseks.
Sisuliselt on tegu hullupalatitega.
(Soovitataksegi rihmu kinni hoida "kogu reisi vältel").
(Bodrillaariliku simulaakriumiga).
- - Meie peavoolule, isegi metsarahvast ürravale Valdur Mikitale käib selle semiootilise pähkli katkihammustamine üle jõu.
Kui, siis Jaan Kaplinski (valged laevad).

 
At 12:52, Anonymous Martin said...

"Je suis Germanwings". "Kõik me oleme Andrease lennukis". "Kas Eesti ühiskonna lennuk teeb nose dive-i?"
Jookske, härra Pullerits! Saate oma jooksu ohtlikuse materjali sisse panna. Tõestage peatoimetajale, et just Teie peate selle loo kirjutama!

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Saksa pedepoliz on ka tore väites, et inimene on süüdi kui ta ei anna oma tööandjale teada, et tal tund enne tööle minekut olid veel tervise paranemise jääknähud ja, et arstid suudavad täpselt öelda, kui kaua peab inimene töölt eemal viibima. Miks keegi ei räägi sellest kuidas lennukikapten oma asemikku pedereeris, mis on üsna tavapärane praktika ja vene kroonus tuntud dedovštšinana. 20 minutit rahulikult hingates vastu maad kimades ei ole just tavapärane enesetapja kamikadze profiil. See näitab kättemaksu kirvega uksetaga hullunud kapitanile. 20 minutit jättis kaptenile piisava aja andeks palumiseks oma pattude eest, kuid selle asemel haaras kirve...

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

nõrgaks, siinne kommuun on väga nõrgaks jäänud. Iseseisvat initsiatiivi enam ei ole. See ta on kui Pullerits iga päev vägesid ei juhi ja adjutandid otsa käest lasknud. Valimiskaotus pani vist suurema põntsu kui arvata oskasime.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits TÜ kliinikumi intensiivravi osakonnas: "Tee see kuradi uks lahti!"

 
At 13:22, Anonymous Martin said...

Braavo, 13:11. Uks on kinni, "kaptenid" nagu parempoolsed ja nende ajakirjanikust lakei Pullerits taovad jõuetus hirmus kirvega vastu ust. Eesti on aga nose dive kursil!

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Mitte õigustades Andreast (ametlikku versiooni), tuleb siiski vahet teha hetkeolukorral ja suurel üldistusel. Suurt ülditust ei ole tark ära kasutada hetkeolukorra lahendamisel. Ent kui suure üldistuse prognoos ei parane, siis paratamatult saavad otsustjateks "nõrgimad lülid" kui force majoure'd.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et vanad sõbrad ja ustavad adjutandid siiski koguvad end ja moodustavad taas võitlusvõmelise löögirusika. Kaasaelajad vajavad seda, Eesti vajab seda, me ei jäta riiki ja rahvast jälle tõmbetuule kätte!

 
At 13:51, Anonymous Kustas, vana sepp said...

Sul on õigus 13:32
Priit peaks kammbäki tegema. Nagu vanadel headel aegadel.
We must chase them down to the Gates of Hell!!!

 
At 15:30, Anonymous Priimabaleriin Maige said...

Seda kohe kindlasti ei saa öelda, et spordipoistel mõttelend madalt oleks lendama hakanud. :)) Vastuoksa! Või tuleks uuema aja ja arengute biiti tabada püüdes öelda hoopis - vastuturbiini?

Aga palun jätkake, poisid, meil tüdrukutega palju mõnusam jälle trenni minna.
Meie aga ei taha nagu uskuda, et palja jooksuga on võimalik lennukeid alla tuua.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Oh kui Maige teaks, et paljalt jooksev priimabaleriin suudab vähemalt linnas autoliikluse seisma panna. Võibolla oli ka mõni nauditava kehakujuga jooksja kuskil Alpi mägede serval liputamas ning noor kotkasilm tahtis seda jooksjat oma silmaga kaeda.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Näe tüdrukudki juba taipavad, et suusablogis pole enam pinget. Ega povvarit. Ega isalikku kuraasi.

 
At 18:05, Anonymous Vanatoi said...

polegi siin blogis ammu enam nii sisulist postitust ja kommentaare lugenud.
Mul vanaeidega oli jalka ülekande ajal, ja Suurmeistreid vaadates, diskussioon teemal - mis on riiklik sport. Tema arvas, et kõik spordialad peavad võrdsed olema. Minu seisukoht - olümpiaalad on klass kõrgemad kui teised. OM-l esindatakse otseselt riiki, riigi võistkonnad on samas vormis jms. Igasugused MM-d on pigem alaliitude ja/või eralõbu. Kahjuks ei saa me siiski mööda asjaolust, et jalgpall on maailmas populaarseim spordiala, mis sest et mõne, et mitte öelda paljude, arvates madalalaubalisuse maiguga

 
At 21:11, Anonymous Martin said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 22:02, Anonymous Priimabaleriin Maige said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Aga vaadakem, millise taustaga on tänased spordiajakirjanikud. Objektiivsusest rääkimata.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Teisipäeval lehvitame Raiole.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Spordiajakirjanduse vaakumis - nädalavahetusel toimunud vanima kohaliku maratonjooksu kohta ei piiksugi: http://marathon100.com/est/tulemused/tulemused?f%5Bheat_ids%5D%5B%5D=19190&f%5Bdistance%5D=42&per_page=50&f%5Byear%5D=2015

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

ongi Astana litsentsist ilma. Mis edasi? Italiaanod kuhugi tiimi ikka saavad. Meie poistel jääb aga hooaeg vahele? Saab näha siis kui hea kamraad Nibali Kangertile on. Kas veab enda järel, või iga sepp päästku oma nahk ise?

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Priimabaleriini Maigega tahaks tuttavaks saada. Olin ka ise noorena suusataja. Tallinn-Keilat sõitsin nii et lumi tuiskas taga. Praegu on kondid valusad kui väljas vihmane. Kirjuta mulle otse. Aitüma.
Jakup

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Sina Jakup pühi küll oma ilased mokad preili Maigest puhtaks

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Jakup hoia oma rüpased käpad heaga Maigest eemal. See oli viimane hoiatus!

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Šveits on maailmas 12. kohal.
"Euroopa keskmik"

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 02:50, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht