reede, veebruar 13, 2015

Pullerits: Ootamatu probleem enne Tartu maratoni!

Kolmapäeva õhtul, enne selle nädala teist paaristõuketrenni, võttis Jaak Teppan Suusavendade tiimist mu klassika-Fischerid, uuris neid piki põhja – ja ei naeratanud. Ta on tänavu lati hirmus kõrgele seadnud, ajab täiust taga, kui sõitja temalt seda soovib. Tartu teatemaratoniks valmistas ta mu auguga uisu-Fischerid ette nii hästi, et keegi teine ei saanud oma sõiduvahenditega neile vastu. Libisemist jätkus nendega isegi kolmanda vahetuse sõitjale Jaanus Laidveele enam kui küll, nii et ta ei jõudnud pärast ära imestada ega kiita, kuidas suusad mõnuga lund lõikasid. Tagatipuks käis pärast vähemalt kolm konkurenti meie käest uurimas, et, mehed, kurat, mis te alla panite. Aga kust meie teadsime, mis seal all oli?! Ütlesime, et küsigu Jaak Teppanilt.

Aga nüüd väljendas Teppani nägu murelikkust. Ta kutsus enda kõrvale ka Jaanus Kuntsi, kes on Eestis vaieldamatult parim minu klassika-Fischerite tundja, ning palus tal mu suuski takseerida. Meeste omavaheline mõttevahetus kujunes asjalik-kriitiliseks. Lühidalt: nad leidsid, et mu klassika-Fischerid on aastatega üksjagu vatti saanud ning kõige teravamasse harrastajate konkurentsi nendega juba naljalt ei murra.

Kust saaks mulle kähku uued suusad, pani Teppan pea tööle. Pakkus kohe välja paar varianti. Aga mõni suusapaar oli liiga pehme, teisel olid peal jälle valed, minu saapaga sobimatud sidemed. Otsinguisse lülitus isegi kohalike poliitjõudude tippesindaja, kes helistas ilma, et keegi oleks palunud, endisele Eesti koondislasele Anti Saarepuule Võrumaal, sest teada oli, et Saarepuul olla üks klassikapaar vaba, kuid vastus tuli, et need on minusugusele liiga jäigad, mistõttu vaevalt suudan neid tõusudel kinni vajutada.

Seega, sellal, kui siirdusin Tähtvere spordipargi ovaalile paaristõukeid lihvima, käivitasid Suusavennad kampaania, kust saaks Priidule uued suusad. Pärast selle küsimuse tõstatamist hakkas rajal tunduma, et praegused suusad teevad eriti hullusti lippadi-lappadi – mis tegelikult oli tingitud sellest, et päeval pehmetes tingimustes oli klassikarada loppi sõidetud ning õhtul, kui lumi tahenes, lõid kõik konarused ja ebatasasused jms segavad faktorid jõuga välja.

Otsingukampaania jätkub, ent samal ajal on tekkinud uued küsimused. Nimelt teatas Tartu teatemaratoni meeskonnakaaslane Indrek Teppo, alla-üheksa-tunni-triatleet, kolmapäeva õhtupoolikul: «Täna oli maratoni trass kui raudtee. Kella järgi olin küllaltki rahuliku paaris lükkamisega Matult Tehvandil 37 minutiga. Kui rada oleks pühapäeval nii kiire, siis pidamist vaja ei läheks.»

Ehk teisisõnu: arvestades, et maratonipäeva hommikuks ja päevaks lubab pärast praeguseid plusskraade selgelt külmapügalaid, on kerkinud päevakorda variant, et minna starti uisusuuskadega. (Miks räägitakse, et «lähen starti uisusuusaga»? Kas see tähendab, et teises jalas on klassikasuusk või pole teises jalas üldse suuska?) Seda varianti toetab tõsiasi, et raskemad tõusud asuvad raja algusosal, mil kätes peaks jaguma veel piisavalt rammu ja särtsu. Raja teisel poolel, allamäge- ja lausikulõikudel, annaks uisusuusad aga juba meeletu eelise. Risk on muidugi see, kas käed kolme ja poolt tundi paaris tõugates vastu peavad, ent samas maksab arvestada, et distantsi teisel poolel ei ole uisusuuskadel sõites vaja nii meeleheitlikult punnitada, nagu klassikasuuskadel osaledes – uisusuuskadel saaks inertsi hästi ära kasutada.

Igatahes neile, kes kahtlevad, kas maraton kulgeb ikka Elvani või lõpeb äkki Palul, olgu kinnitatud, nagu kinnitas mulle ametlikult Klubi Tartu Maraton esindaja: võistlus kulgeb Elvani ning Palul lõpetamist ei ole korraldajad kaalunudki, sest esimesed 70 protsenti rajast on seisukorras 5+ ja viimasele 30 protsendile rajast võib panna hindeks 4 või 4-.

Kes vajab pühapäevaks lisaks praktilistele soovitustele ka motivatsioonilaengut, soetagu homme, laupäeval Postimees, kus kirjutan Postimehe spordirubriigis – kui sporditoimetuse juhataja Peep Pahv selle ikkagi avaldab – endise jalgpallikoondislase Raio Piiroja imelistest sõitudest ja kummalistest äpardustest senistel Estoloppeti maratonidel. Seal koorub välja nii mitugi ootamatut ja seletamatut asjaolu, mis peaks mõtlemispainet pakkuma paljudele.

Ütlesin Piirojale, kui me pika vestluse lõpetasime: «Hõika Tartu maratonil, kui mööda sõidad!»

Ta vastas: «Ma pole kindel, et mööda sõidan.»

Mida arvate teie?
******
A view over canyon country from Hamburger Rock campground near Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Teppan Suusavendade meeskonnast oma määrdestaabis Tartus Tähtvere spordipargi kõrval suuski ette valmistamas. Tema vasaku käe küünarnuki kõrval paistavad seina ääres kokkupanduna Priit Pulleritsu klassika-Fischerid. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (keskel nr 5) on Tartu teatemaratonil lõpetanud avaetapi ning andnud vahetuse üle Indrek Teppole. Foto autor: Kalev Saar, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits ja Jaanus Laidvee Tartu teatemaratonil Palu TPs. Foto autor: Erki Täht
Foto 4: Indrek Teppo (vasakul suusatajaist tagumine) lähenemas Tartu teatemaratonil Kuutse TP-le teatevahetusealasse, vasakul tumedas on Priit Pullerits valmis jagama talle infot, kus täpselt ootab teatevahetust meeskonna kolmanda vahetuse sõitja Jaanus Laidvee. Foto autor: Kalev Saar, Postimees/Scanpix
Foto 5: Vahur Teppan lähenemas Tartu teatemaratonil võitjana finišisse. Foto autor: Tarmo Haud, Scanpix
Foto 6: Tartu teatemaratoni sõitjad kelguga pealtvaataja, telemehe ja rajatöölise vahel. Foto autor: Kalev Saar, Postimees/Scanpix

64 Kommentaarid:

At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus laiemale ringile ehk miks on uisusuusk paaristõukeks parem kui klassikasuusk(saab ju pidamise panemata jätta)?

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Eks neid paaristõuke ässasid näeb iga TM stardis. Matu TP-s on nad kõik pidamist alla panemas...

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Piirojaga kaheksandast grupist ettepoole sõitma. Pärast esimese TP kõrimeelitust läheb ilmselt tempo peale. Karvajala punt, kust grupist alustate - teeks liikluskorralduse lihtsustamiseks ühe ilma pidamiseta aururongi!

 
At 12:45, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Priit vot see on juba mehe jutt! Kui rada on kiire, siis mis te selle pidamisega jamate seal. Pärast on ainult ulgu kuulda, et ahvid ei osanud suuska pidama määrida jne. Tuld tuleb anda kõigist torudest. Mille nimel siin kaloreid siis kulutatud on? Paaristõuge on suusa tulevik! Tossutan oma Viperitele pulbri alla ja klassikamehi langeb nagu loogu.

 
At 12:45, Blogger Tauno said...

Arvestama peaks ka sellega, et tegemist ei ole eraldistardist sõiduga. Kui üldine mass sõidab ikkagi klassikasuusaga ning möödumisteks on vähe ruumi, siis võib juhtuda, et oma uisusuusa eelist on keeruline ära kasutada. Tõusudel pressivad paljud klassikasuusaga sõitjad ikkagi mööda ning alles laskumistel saab üritada neist möödumist, aga kui ruumi napib, siis on sellega nii nagu on. Mõtlemise koht.

 
At 12:48, Anonymous Edmund said...

Ega alati olegi parem, kui on pehmem rajapõhi, siis peaks ikka pidamiseta klassikasuusk eelise andma, pole nii jäik ja kontakt lumega suurem ja ei vaju nii sisse ehk pidurdab hoogu vähem.
Kui on aga kõva või veel jäine rada, samuti tehnilisem ja paljude kurvidega, siis on uisusuusk (jäigem ja lühem kui klassikasuusk) õigem valik.

Loomulikult kehtib ülalöeldu ainult sõidumeeste kohta. Tavaline suusasahistaja või veelgi enam suvaline taaruv päntajalg määrigu alati oma suusad korralikult pidama ja ärgu muust isegi hakaku unistama. Kui muidugi eesmärk pole suitsiidi teha!

 
At 13:06, Blogger Gaspar said...

Priit, Indreku rekord on täispikal triatlonil 8:58:31. Ta on pigem siiski alla-9 või siis 8-tunni triatleet.

Edu ja head suuska TM-il!

 
At 13:08, Anonymous Vello Visti said...

Paaristõugetega Tartu maraton on harrastaja jaoks ulme! Ärge hullutage lihtsameelseid! Seda suudavad vaid esiviiekümne mehed, isegi Karvajalg astub Kuutsemäel baari kui pidamiseta läheb.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Kaitseliitlastele ja Maamehele, keda kirjanikud pole ammu enam siia toonud - https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/988941_10152819700964011_3156620160165410156_n.jpg?oh=9c473245671500e74927c21fb15766df&oe=5557C048

Kas keegi teab midagi pildil olevatest isikutest, loomadest ja sündmusest? Hetkel on edastatud ainult "Tsirguliina talumees tappis hundi püssiperaga". Muud infot pole teada, kõik teave oodatud. Info haldajad ja nende saadikud oodatud Tsirguliina raamatukokku.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Ja pidamismäärde eiramisest väike ülevaade: kes on ainult selleks tehnikaks treeninud ja liigub keskmise kiirusega vähemalt 18-19km/h, võib proovida. Tippude konkurentsis pole suudetud ühegi suusaga sellel rajal edu saavutada, olgu olud ükskõik millised. Sellised tugevad sõitjad kaotavad oma põhikonkurentidele 5-10% jõudlusest. Harrastajad (tavalised harrastajad, poolprofessionaalsed harrastajad, professionaalsed harrastajad, tippharrastajad - klassifikatsioon dr Holdeni teabevaramust) kaotavad oma põhikonkurentidele 10-30% ja võivad ka hoopis katkestajate baaris lõpetada. Aga kui alustavad lõpust, jääb nõrgematest möödudes ikka petlik tunne, et valik õnnestus. Algajad ja alles tervist parandavad sõitjad kulutavad TM rajal aga kogu päevavalguse ära, kui ilma pidamiseta lähevad.

Määrimise hirmu pärast ei maksa põdeda, ühe uisusuusaga (nagu artiklis noritakse) sõitmine ei ole mingi pääsetee, vaid põgenemine. Lugege homme määrdesoovitused läbi ja saate ilusti pühapäeval sõidetud.

Teine hirm on uisutajatel, kes ei taha uuest tehnikast midagi teada. Neile ei ole midagi muud öelda, kui et julgelt klassikasuusale ja küll see tehnika tulema hakkab. Hiljemalt järgmisteks jõuludeks jõuab kohale!

PP - mis malli suusk praegu kasutusel on, millega sealt määrdeboksist enam rajale ei lasta?

 
At 13:47, Anonymous Kägu said...

Kui ikka kogu Eesti helgemad pead, tegelevad personaalselt sinu suuskade ettevalmistusega, siis ei tasu muidugi diletandi tasemele asjaga jännata. Mina olen 10 aastat ise ja lisaks ka tuttavate ja sõprade suuski maratonideks määrinud. Eks ole selle aja jooksul kõvasti hooldus vahendeid ja määrdeid omale soetatud. Eelseisvaks maratoniks määrimiseks pole ilmselt üldse vajagi varusid täiendada, kui nüüd ilm totaalselt ei muutu. Kahtlen sügavalt kas isegi väga tunnustatud määrdetiimid, asjale niimoodi konveiermeetodil lähenedes teevad mulle pooltki nii toimivad suusad, kui ma seda ise teen. Ma arvan et kui sõita aastas üks- kaks maratoni siis ilmselt ei tasu ise suusamäärimisega jännata, aga kui sõita ikka pidevalt kogu sarja ja ka välismaratonidel käia, siis on mõistlik ennast suusamäärimise saladustesse pühendada ( no muidugi kui te pole just Pullerits või mõni veel kõvem vend). Ise tehes on juba see pluss, et alati annab määrde valikuga viivitada viimase hetkeni, sest ilmaolud on meil tihti heitlikud. Lisaks annab pidamise vallas veel midagi ette võtta suisa viimasel minutil ja vajadusel suusarajalgi, sest määrdemees on sinuga alati rajal kaasas.

 
At 13:56, Anonymous Vallavanem said...

13:24, sõitsid eile trennis vasta puud ja sonimisfaas pole veel lõppenud?
Katsu ikka uuesti puhkeasend sisse võtta ja ära püüa oma õlule korjata keeruliste ilmaasjade lahendaja raskust. Küll hundid jäävad terveks ja lambad söönuks ka ilma sinu sekkumiseta.
Usu, kõik saab korda.

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

13:39 - Fischer RCS, pakun, et umbes 6-7 aastat vana mudel, kaks korda sõitnud sellega teise saja keskele, aga see oli ka neli-viis aastat tagasi.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi Priit tee ära, siis saad teada mis tunne ainult paaristõukega läbida. Ütlen kohe ette ära, see ei ole kerge.

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

...Ei, ma ei tee seda ära, sest minu käed ei pea seda vastu. Kõigepealt hakkavad tuikama randmed, siis küünarnukid, siis õlad ja rindkere. Selline jada tuttav eelmisest Tartu maratonist. Võib-olla noorte meeste liigesed peavad seda tampi vastu, aga minuealisele on see selge enesevigastamine.

 
At 14:24, Blogger Ain Veemees said...

Uisusuusaga rajale minek oleks puhas enesetapp.

 
At 15:30, Anonymous Mehine Risto said...

http://tartu.postimees.ee/3090345/tartu-maratonile-stardib-spordisopru-29-riigist

 
At 15:39, Blogger Priit Pullerits said...

Tekkinud on veel üks variant. Mul on klassikasuusad Salomoni sidemega, uisusuusad aga Rottefellaga. Kuid sõidan uisku Madshusi skiatlomi saabastega. Võimalikud asendus-klassikasuusad on kõik Rottefella sidemega. Seega on variant, et minna küll klassikasuuskadega, aga kasutada skiatlomi saapaid. Kuidas tundub? Ega vahet võrreldes klassikasaapaga suurt ole? Laugetel paari lükates on kõrge toega saapad äkki premadki, hoiavad jala stabiilsust?

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Väike parandus, õige on skiatlon, kui nüüd eesti keelde vägistada. http://xcski.gearwest.com/category/combiskiathlon-boots/400465/393673/393770

 
At 15:58, Blogger Tauno said...

Konkreetseid isendeid ei tea, aga oluline peaks olema päka osa painduvus. Jäiga tallaga on siiski kehvem klassikat sõita. Kombi-saapad (suusavahetuse sõiduks näiteks) näiteks ongi kõrge sääre osaga ning pehmema tallaga. Sellistega kannatab klasikat väga kenasti sõita.

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Senjöör Kägu suu läbi räägib vana tarkus ise. Ei tea kas härral on au olnud olla šamaan Karl londi õpilane?

 
At 16:11, Anonymous Kägu said...

Eks klassikat sõidetakse igasuguste jalanõudega. Ise kasutan Fisheri saabast, mis on õhukese tallaga ja päkast painduvad. Samas olen vaadanud, et salomon toodab ka tippsuusatajatele klassikasaapaid mis on paksu ja paindumatu tallaga nagu puukotad. Kuidas sellistega sõita saab, ei kujuta ette, aga näe sõidetakse. Arvan, et kui oled ikka harjunud mingit tüüpi saapaga sõitma, siis minna TM ile midagi totaalselt teistsugust proovima pole vist õige.

 
At 16:24, Anonymous Osmo-Petri, Tampere, Suomi said...

Need a boot, bwahahahahahah!
Salomon boot? Maybe Karhu boot?Or Järvinen boot? ... Ever heard of world-famous Nokia rubber boots? We in Finland have built world top-notch sports brands--Salomon, Karhu, Icepeak. You, Estonians cannot design even a simple ski hat.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

You know, Osmo-Petri, what is a classical Estonian saying to arrogant guys like you?

Ära ülbitse, neeger!

You in Finland can keep on building sport-brands or whatever, but you can never honestly express yourself. We in Estonia can, and we are proud of it!

Eesti mehed, kas olete minuga nõus?

 
At 16:40, Anonymous Kaidi ja Madli, noored suusatsikid said...

to 16:35
Sa oled meie kangelane!!

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

See ohmoon-peeter on mingi eesti jorss. lollitab ainult. Priit peaks talle diliidi panema. Muidu läheb liiga ülbeks.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

http://naistekas.delfi.ee/kirevmaailm/uudised/naisi-pildistanud-fotograaf-ajas-tuhanded-mehed-vihale-imetav-ema-on-kole-vaatepilt?id=70788095.
Mida arvavad spordihärjad sellistest piltidest ?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

16:35, we in Helsinki can express ourselves very well - in Helsinki, a world-class city and Nordic metropole. While you stay at "üksteisele molli andma" level in your SOuth Estonia coutry pubs (places one should really AVOID).
Osmo

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb täna uhkelt trolli ja enamusel katused sõitma.
Igal juhul pidamisega suusaga.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Pange oma suusad pidama. Paaris tõukes seda läbi junnima minna on hullus.
Kui sa just maailmakarika mees pole

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

17:29 , just seda viimast juu PP ongi!

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kumb naudingutest on ülim? Kas seks noore ja kauni naisega või hoopis osmopeetri sugusele ohmoonile molli andmine?

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Hea (paaristõuke-) intrigant Priit,
Enne su üleskutset mainisin eelmises kommentaaris, kui mulle olid sa rajalõhkujana silma jäänud, et proovisin selle paaristõugetega TM raja läbimise katse ära eelmine P Avatud Raja sõidul. Kusjuures rada lõhkusid sa ikka sihilikult, mitte kogemata suusaninaga, vaid konkreetselt klassikajälje keskel sõites, sest üritasid mööduda, kuid see ei tulnud välja...Vähemalt rolleriraja tõusul oli mul veel mõistus ja selge pilk alles, et su teguviisist aru saada.
Taustana, et mu treenitus sel aastal kehv, kaal 7 kg üle ja kindlasti tulevad TM rajaolud paremad, kui sadav värske tuisulumi ja pehme rada eelmisel pühapäeval. Ning lisaks oli rajalõhkujatest kehv jälg.
Ma sõitsin ikka täiest jõust, hoolega. Matul olin 37-38 minutit millegagi, kuid see oli ka kõik. Edasi oli üks rist ja viletsus, osad tõusud jaksasin vaid kõndida. Lõpus ju peale Palut "tõuse pole" - vale, kuna paaritõukest selleks ajaks nii tühi olin, et need olid VÄGA SUURED TÕUSUD.
Ma omal tasemel aja peale sõites üks kõik millestes oludes EI LÄHEKS PIDAMISETA. Kuna see P ma startida ja võistelda murtud achilka tõttu ei saa/ei julge/arst ei luba - siis sai see proov eelmine P ära tehtud. Lõpus juba leiutasin igasugu huvitavaid käte-keha-jalgade asendit, et edasi liikuda. Ei soovita kellelegi, isegi vanem Aukland, Jörgen Brink jms, sõitsid siin määrdega, siis isegi veidi huvitavate-kiirete rajaolude korral ma seda ei teeks. Ka hea treenituse juures mitte. Ehk A. Kärp ja sarnasel tasemel mehed Eestist võiks sellega riskida..
Alars

 
At 19:34, Blogger Priit said...

Kas mälu lühike?
http://suusk.blogspot.com/2011/02/pullerits-kuidas-tartu-maratonil-sai.html

Kōlaks nagu 2011a maraton, S.vennadadel läks pisut krundiga vōssa ja said oma paaristōuke maratoni tehtud.
Kindlasti sooviksid nad oma auvōla tasuda, kui juba teinud pole, Edu selles neile. Ilm tuleb huvitav ja abi suuskade määrimisel kulub marjaks ära.

Alar Savatsver sōitis 2015 avatud raja paaristōugetega läbi - tugev mees aga kas ta tahaks pōhisōitu sarnaselt läbida, küsi talt. Alutaguse maratoni vōib nii sōita, Ōnneks Tartu maratoni mitte.
Jōudu!

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi oskab anda nõu kuidas saab Tartu maraton osavõtjate nimekirja vaadata. Annab mingi errori kui klõpsata üritan Tartu maratoni kodulehel

 
At 20:29, Anonymous Maanus, Uue-Maailma asum, Tallinn said...

Pärast Palu enam tõuse pole...
Pärast 50+ pole enam üldse tõuse.
40+ võib veel suurte pingutustega platool püsida, kui poolsada kukub, siis on aga allamäge! Kiirenevalt.
Nii, et pole enam kaugel.

 
At 20:37, Anonymous Isa Toolik said...

19:43, annab jah errorit. Küllap on kottermann sees või Kelgu huumor.
On kuidas on, aga väga jään lootma, et see maailmalõppu veel ei tähenda! Aga ajad muidugi on segased me regioonis, ei või salata, ei või...

 
At 20:57, Anonymous Martin said...

Aeg on segane.
Aga küll ajaloolased selle hiljem sirgeks kirjutavad.
Debaltsewo kotist eluga pääsevatele on holokaust tõenäoliselt kerge nali. Venelaste teatel on Putin lasknud trükkida sadu tuhandeid proopuskeid, millega saab end vangi anda. jne
"Postimees" on aga vankumatult joonel - Putinile julgelt pasunasse!

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Miks mingid mehed Pulleritsu suuskade pärast nahast välja poevad . Aga sellepärast et oma reklaami välja teenida. Kas ajakirjanikuhärra maksab oma suuskade määrimise eest 50-100 eurot nagu tavakodanik , või hoopis kasutab ära oma positsiooni ja saab tasuta? Tahaks näha siin blogis pilti tsekist kus peal suuskade määrimise eest tasutud summa. Muidu pole mõtet rääkida sõltumatust ajakirjandusest. Alles eile oli jälle postimehes reklaam suusavendadele. Priit kui oled Mees vasta mitte ära kustuta.

 
At 21:22, Blogger AinK said...

Priit ju vana müügimees, varsti hakkab tolmuimejaid kah müüma.
Aga kolmapäeval kõik see mees ETV vaatama
https://www.youtube.com/watch?v=cQ6L_EFHldc

 
At 21:25, Blogger Priit Pullerits said...

Nii, nüüd sai selle nädala kolmas ja ühtlasi selle talve kolmas klassikatrenn ka tehtud, kui 10,3 km lausikul 44 minutiga valdavalt paaristõugetega trenniks kvalifitseerub.

Aga pühapäevaks on lootusekiir tekkinud. Pärast pingelisi otsinguid on silmapiirile ilmunud Fischeri paar nr 18, omanik on positiivselt meelestatud ja abivalmis, nagu alati, ütles, et ega ta ise korraga kolme paariga nagunii sõita saa. Jagab keegi, millest/kellest jutt?

No ma tõesti ei tea, millest Alar Savastver räägib. Võib-olla oli mul haigusest pilt nii udune ees, et ma ei jaganud ära, kust läks vaba- ja kust klassikarada. Süüdistused on muidugi tõsised, ega siin vist muu aita, kui AS peab nende tõestamiseks esitama videomaterjali. (Tõestama peab ikka see, kes süüdistuse esitab, mitte see, kelle vastu esitatakse. Sest muidu ma võin väita, et AS sõitis dopinguga - no eks ta siis tõestagu, et ei sõitnud. Ei ole ju loogiline temalt seda nõuda.)

Aga aru ma ei saa, miks siin mõned minust kõvemad suusamehed nii agressiivselt uisusuuskadega ja pidamiseta sõitmise vastu sõdivad. Minu meelest las igaüks sõidab, millega ja kuidas tahab. Rohkem tolerantsust, seltsimehed!

 
At 21:27, Blogger Priit Pullerits said...

21:14, Jaanus Kunts, aastaid minu määrdemees, kuulutas eelmisel talvel üle Tartu, et ma ei ole mingit allahindlust saanud. Küsige Kunstilt, kui ei usu.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

No ma ka usun, et Priit ei saa sentigi alet. Ma olen enam kui kindel, et sellise suurkuju suuskade määrimine,on nii suur au,et selle eest maksaks enamus määrdemehi peale.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Blogid ju kirjutatakseet määrib Teppan. ???

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kuidas dopingulugu areneb. Sumbub vaikselt? Mis funktsionäärid, keda informeersid vastasid? Või peitsid pea liiva alla?

 
At 23:32, Blogger Priit Pullerits said...

...vait kui kuldid rukkis. Loodavad vist, et torm möödub. Ja keda see IN kotibki, kõik ju teadsid juba ammu, et mees on aineid täis.

 
At 09:46, Blogger Priit Pullerits said...

Tere, hommikust, suusamehed! Ärge siis jätke Postimehes lugemata minu tänast suurt lugu Raio Piiroja seiklustest ja äpardustest suusamaratonidel. Muide, veebist vaevalt te seda lugu tasuta saate - ei ole ikka nii, et mina teen tööd ja teie peate kõike niisama saama. Te ei anna ju ka oma palgatööd tasuta ära, ega ju? Sotsialismiga, nagu teate, kaugele ei jõua.

 
At 10:35, Anonymous Kägu said...

Aga kuidas oleks kommunismiga?

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Sorry, aga see Piiroja lugu on tõesti tasuta loetav.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa, selgus huvitav aspekt, et olen EMT Internet paketi klient ja mulle on see lugu tasuta. :=)

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

10:46, ära soga, kasutan ka EMT internetti ja midagi pole tasuta, osta päevapilet.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

PP on kunn ja talle ebamugavaid küsimusi te anonüümsed kotipoisid lihtsalt ei esita ja kõik.

 
At 11:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge sogage, Raio Piiroja lugu on plussmärgiga ja tasuta saate vaid teaseriks esimesed 4 lõiku.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea miks, aga millegipärast loen jälle seda jama. Taaskord sama mõte, PP, milleks see kõik. Sinust ei saa kindlasti enam paremt suusatajat. Millleks sa võrdled end teistega, see ei ole õigustatd mitte ühelgi moel.No kui juba võrrelda, siis vaata natuke finisiprotkolle, sealt leib PALJU harrastajad, kes sõidavad sinust oluliselt vanema varustusega, teevad ise endale võistlusteks suusad, ei kasuta massööre ega toitumisnõustajaid jne, aga nad on oluliset kiiremad suusatajad igas asendis. Pealegi sinust 10 aasta vanemad. Naudi protsessi ja lepi sellega, et sul pole asja paremate hulka. Miks sa oled seal kus oled, kui sul on kasutada parimad nõustajad, parimad määrdemehed, parimad ja parimad. Ise sa seda ei ole.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

12:06, kui PP teeks kõike seda ise, millele viitad, siis ta ei sõidaks nendel kohtadel, vaid selgelt tagapool. Kes tahaks võimetekohasest tulemusest oluliselt tagapool lõpetada?
Vastan: ainult pehmod, saamatud ja ambitsioonitud lorud. Igaühel õigus oma valikutele.
Case closed.

 
At 12:29, Blogger Priit Pullerits said...

Ära inise, üle-eelmine! Ma olen suhteliselt keskpäraste eelduste ja võimetega harrastaja, vaadake kas või minu ülakeha ja õlavöödet, mis peaks olema kõvasti allapoole keskmist, või lihasjõudu, mis on samuti allapoole keskmist, aga ma teen enamikule, suurele-suurele enamikule eesti meestele pähe, ja pikalt. Mõelge, miks ma seda suudan! Kui mõistus selleni küünib. Ja kui oled oma arust julge sõnavõtja, pane nimi ka alla, siis on hea teada, kellega vaidlen ja väitlus on võrdsem ning ausam. Kui ei julge, ole vait.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

No nii, natuke siis arvamus Piirojast.Piiroja läheb kindlasti iga võistlusaga aina paremaks. See, et sõidad enamus meestest kiiremini, ei näita õiget tulemust. Enamus nendest ei tee võrdselt sinuga trenni, võtavad asja lõdvalt, naudivad protsessi. Usun, et võrdsetes tingimustes, näeksid sa pooltel vaid selga. Võrdled võrreldamatut.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Napoleoon Punapart polnud ka oma armees kõige tugevam, kuid kõige kuulsam, targen ja kardetum sellegipoolest. Sama lugu härra Pulleritsuga, tänapäeval maksab mõistus, mitte muskel. ja siin on mister Pullerits eliitmees a priori.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Oled läbi põlenud, eeskätt psüühiliselt. Vajad psühholoogilist abi. Unusta Piiroja, tema ilmselt ei pea sind mingiks konkurendiks. Vali võimetele sobiv varustus. Nagu öeldud, oleks su enda suusad kordades sinu jaoks paremini sobinud. Lähed iga aastaga aina suuremaks eneseimetlejaks. Nagu juba mainisin, läbi põlesid.

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:25, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 02:55, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht