teisipäev, veebruar 17, 2015

Pullerits: Iga päev teleekraanil ehk kes aitab pidada tänast võitlust?

Niipea kui olin üle Tartu maratoni lõpujoone libisenud, astus vastu ETV vahedaima sõna ja loomingulisima keelekasutusega spordireporter Tarmo Tiisler, nägu naerul, ja küsis, kas intervjuud saab. No ikka saab! Kolleegi tuleb alati aidata. Veidi seal passima pidi, enne kui otseülekandes usutluseks paslik hetk saabus, aga saigi selle ajaga hingamine taastatud, nina puhtaks pühitud ja lõuad üles soojendatud, sest millegipärast on mul sageli nii, et olgu väljas külm või mõõdukas ilm, siis pärast pikka pingutust ei taha keel väga pehmelt liikuda ja lõuad samuti mitte. (Intervjuud näete siia lingile klikkides, ajaribalt 01:51.25.)

Tiisleri selja taga passis oma kaamera ja mikrofoniga parajat hetke Kanal 2e reporter Martin Mae. Kui Tiisler oli oma info kätte saanud – ja oma jao infot ka mulle edastanud, näiteks, et Raio Piiroja saabus finišisse juba tükk aega tagasi (mis ta seal siis nii kaua kohmitses? -  märkasin Piiroja kümmekond meetrit eemal aia najal dressiga mässamas) –, tuli oma küsimustega välja Mae. Ja arvestades «Reporteri» formaati, pakkusin talle – kuna seisime Piiroja kõrval –, et korraldame Piirojaga vaidleva dialoogietenduse. Tegimegi, aga ma ei tea, kas see ka eetrisse kunagi läks. Õhtune «Reporter» näitas vaid lühikest lõiku küsimusega, kas ja kuidas ma tulemusega rahule jäin. (Ajaribalt 2.30.)

Eile, esmaspäeva õhtuks oli ETV vastutav toimetaja Kajar Kase palunud mind «Ringvaatesse». Lubasin eelmise nädala lõpus minna, kui Tartu maratonil terveks ja ellu jään. Jäin. Läksin kella veerand seitsmeks Solarise keskuse teisele korrusele «Ringvaate» stuudiosse kohale, näole tehti paks puuderdus, uurisin saatejuht Grete Lõbult, kui pikk on planeeritud saatelõik ning kui palju küsimusi ta kavatseb esitada, et teaksin, kui pikalt vastata. Ta ütles, et üheksa minutit ja sinna sisse mahub ka üks filmilõik. (Pärast selgus, et saatelõik läks siiski ligi minut pikemaks.)

Kes eile õhtul intervjuud «Ringvaates» ei näinud, näeb seda siin – klikkige lingile!

Üks põhjus, ja ilmselt peamine, miks «Ringvaate» tegijad mind saatesse kutsusid, oli see, et kolmapäeval, homme kell 22.40 jõuab sarja «Eesti lood» raames ETV ekraanile Andres Keili ja tema kahe kamraadi vändatud tõsielufilm «Kellele lüüakse pulsikella», mis, mis seal salata, keskendub peamiselt minu spordiharrastusele. Ent sõna saavad ka mitmed teised, kes tutvustamist ei vaja (vähemalt selle blogi stammlugejaile): Caspar Austa, Kristjan Port, Andras Laugamets, Henno Puu, Alar Nigul, Paul Lõiv. Enda arust on saanud täitsa tore film, mida, mõistagi, ei maksa üleliia tõsise näoga võtta – ja eks selle arvestusega saigi selles kaasa löödud, et oleks lõbus ja intrigeeriv ja kohati ka irriteeriv. Tõsi, eks paaris kohas ole režissööri käärid teinud efektseid lõikeid, aga kõik see käib asja juurde, sest ärgem unustagem, et kunst, ka dokumentalistika, on kellegi tehtud mingisugune lõige elust, millega püütakse oma sõnumit eriti reljeefselt ja mõjusalt edastada. Eelvaate sellele filmile leiate siit – klikkige lingile!

Aga veel enne, kui homme, kolmapäeva õhtul jõuab ekraanile «Kellele lüüakse pulsikella», tuleb mul täna osaleda saates «Vabariigi kodanikud», mis on välja reklaamitud nii: «Äsja valminud uuring Eesti meeste hoiakutest ja käitumisest toob välja kummalise vastuolu. Ühelt poolt peab Eesti mees tähtsaimaks armastust, perekonda ja lapsi, kuid samas on ta eluviisid ebatervislikud ning võõras pole ka riskantne seksuaalkäitumine. Küllap mängivad siin oma osa iganenud ühiskondlikud hoiakud ja ootused ning väärarusaamad mehelikkusest. Mõelge kaasa ja kirjutage!»

Ma ei oleks pärast Tartu maratoni andnud niisama kergelt nõusolekut sõita kahel päeval järjest Tartust Tallinna ja tagasi, kui tänase «Vabariigi kodanike» teema ei oleks midagi sellist, mis siinse blogi lugejaid poleks sügistalvel erutanud ja kaasa tõmmanud. Olen saanud aru, et küsimus, mis eesti meestest on saamas ja saanud ning milliseid uusi, minu arvates kahtlasi ja küsitavaid nn paradigmasid eesti meestele peale surutakse, on tõelistele meestele väga oluline ja kordaminev küsimus. Just seda mööndes ja arvestades andsin nõusoleku «Vabariigi kodanikes» kaasa lüüa.

Seega, mehed, täna kell 20.05 on meile ETV ekraanil väga olulise teemaga saade. Arvatavasti ei saa mul seal kerge olema, sest tõenäoliselt hakatakse ründama meeste tugevust, sildistama seda põlastusväärseks, ning suruma peale ja õigustama pehme mehe malli, mis, nagu arugi saate, on praeguses julgeolekuolukorras suitsidaalne. (Mul oli eile Tallinnas rohkem kui pooleteisetunnine kohtumine nii Eestis kui Euroopas üli-ülikõrgel kohal olnud mehega ning see neljasilmajutt, mida ta mulle rääkis, oli väga murettekitav.)

Niisiis, mida ma teilt täna palun, ja seda täie tõsidusega, on teie toetus. Saatesse saab näiteks kirjutada – ärge jätke seda tegemata, kui asi dramaatiliseks kisub. Mul pole aimugi, milline on stuudiokülaliste jõudude vahekord ning kuidas õnnestub end seal kehtestada, aga oletada võib, et üheks peamiseks rünnatavaks võetakse mind – ja sedasi ka paljusid teid, kes te olete siin mehelikkuse debatis mind toetanud. Muidugi pean ma oma võitluse seal üksinda võitlema, ent uskuge, see aitab, kui saab tunnetada samal lainel meeste seljatagust.
******
Jeeps climbing up Elephant Hill Trail, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.) Leia pildilt kolm uudishimulikku pealtvaatajat!

Foto 1: Punane joogitopsiväli Tartu maratonil Matu teeninduspunktis. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 2: Kiirabi ootamas probleemidega sõitjaid Tartu maratonil Matu teeninduspunktis. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 3: Tõsine paaristõuketöö Tartu maratonil Matu teeninduspunkti lähistel. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 4: Tartu maratoni stardipauk on antud - nüüd teele! Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 5: Nemad võtavad Tartu maratoni pealtnäha rahulikult ja pingevabalt. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 6: Võistlejad lõikavad Tartu maratonil üle klassikajälgede nii, et lumi lendab. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Fotod 7 ja 8: Kes saab aru, kas need sõitjad Tartu maratonil naudivad päeva või pingutavad? Fotode autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix

121 Kommentaarid:

At 10:15, Anonymous Ants Assamallast said...

PP-ga intervjuu pärast pühapäevast sõitu:

http://sport.err.ee/v/suusatamine/f28ef8cf-0a8f-4b6f-a239-3a01c223be85

ajaribalt 01:51:25

 
At 10:37, Anonymous operaatori assistent said...

See, et pärast juba mõningast külma käes pingutamist mokad kangeks jäävad ja suu on kui...- ütleme - putru täis, on täiesti normaalne nähe ja esineb vist kõigil.
Ning sellise kange suuga on kohe vahetult pärast sõitu tõesti raske niisamagi rääkida, seda enam adekvaatne intervjuu anda.
Aga senjöör Pullerits pani muidugi kui kulda.

 
At 10:43, Anonymous Ants sealtsamast said...

PP Reporteris:

http://www.reporter.ee/2015/02/15/tartu-maratonist-vottis-osa-6370-suusatajat/

ajaribalt 2:30

 
At 10:44, Anonymous Eesti geispordi ühenduse esimees, Arnold Lillak said...

Priit sa oled ja jääd meie kangelaseks!

 
At 10:48, Anonymous Kamratov, Kaitseliit said...

Sekundeerin. Senjöör Pullerits paneb kulda ja on kui kala vees vahet pole kas intervjuu võetakse Elvas, Tallinnas, Pariisis või Washingtonis. Vaat mis tähendab härrasmehe kombed ja viksitud kõrgseltskonna karastus. Otse loomulikult, tänases julgeolekusituatsioonis vajame me originaalse mõtlemise ja otsekohese ütlemisega mehi. Mehi kes tunnevad ja teavad salanõu ja vaenlase vandenõusid juba kilomeeter ette.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Küll me juba toetame, kui keegi seal saates väga hüppama hakkab, lase tollel vahetult see kurikuulus pehmotest teha, ja mokk ongi maas...

 
At 10:53, Anonymous Siiri said...

Täpselt nõnda, kaitsja Kamratov, eriti just tänases julgeolekusituatsioonis, kui naelapea pihta!

 
At 10:58, Anonymous kehakultuurlane, Kägu. said...

Mina soovitan hr Pulleritsul lahingusse kaasata alfaisase Jürgeni ja semiootikust luuletaja Martini. Üks annaks vajadusel lõuga ja teine lööks vastseid oma vaheda mõistuse ning teravate repliikidega.

 
At 11:38, Anonymous Martin, semiootik said...

Tahaksite ehk -- austatud hr Pullerits, oma kuulsas bloogis näha minu noore sõbra Hermani luulet? Nii diskussiooni rikastamise kui vahelduse mõttes.
Herman alles algaja poiss. Aga maru andekas, harukordne talent. Jürgen Rooste ,õju all.Ropult paneb, aga see pole siin vist probleem.Tohutult Eesti iseseisvuse poolt. Sporti kahjuks ei tee,

Räägitakse: roheliste mehikeste oht ja GRU on juba siin.
Kas parem oleks presidendiks juut ja ministeeriumis grusiin?

 
At 11:48, Anonymous Kalju, kindel said...

Priit, ära üldse muretse, seisame kui müür ja toetame!

 
At 13:15, Anonymous Jürgenson said...

Huvitav kes oli see kõrge positsiooni mees? Vaadake kuidas mäng käib. Meiesugustele, 1500+ koha meestele räägib Taavi Rõivas, et Eesti nõuab Kreekalt reformide jätkamist:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/roivas-kreekal-pole-motet-eestilt-oodata-ei-laenude-vahendamist-ega-reforminouetest-loobumist?id=70811865

Eliitmehed aga teavad mis tulemas on ja räägivad isekeskis et pane nüüd kõik vallasvara müüki - rahareform taas tulemas.
Nii see snikerdamine neil seal käib. Senjöör Pullerits võiks siiski rahva poolele üle tulla. Pursuide võim ei kesta igavesti.

 
At 13:19, Anonymous Herman, Martini noor sõber ja algaja luuletaja said...

Maraton!
Alati kui Eestis toimub mõni suusamaraton,
härra Pullerits seal kohal on.
Motiveerib noori mehi suusatama võistlema,
trenni tegema ja endal ärapanema!

Tänan Martin, et te mind toetate ja julgustate.

 
At 13:23, Blogger Priit Pullerits said...

Igaks juhuks olgu öeldud, et Martini ja Hermani sõnavõtulimiit on tänaseks täis. Aitab!

Õhtune saate koosseis: meestearst Olev Poolamets, ajakirja Anne & Stiil peatoimetaja Tiina Kruus, ajakirjanik ja spordiblogija Priit Pullerits ning Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse analüütik Marek Sammul.

Millist vastasseisu ja mille üle prognoosite?

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Oleks oodanud siiski raskekahurväge - Pullerits, Seli, Ligi, Reinsalu, Kross, Tarand, Hvostov, Ladõnskaja

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Kindlasti Peaks Priit alfaisasena kohe juhtotsad enda kätte võtma. Alustuseks ja sissejuhatuseks sobiks, väga hästi "pehmo test". See paneks ülejäänud isased kohe korralikult paika. Edasises vestluses hoiaksid nad madalat ja lipitsevat joont. Samas kui Priit saaks nautida kõigi emaste tähelepanu ja imetlust.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Olen senjöör Jürgensoniga päri. Härra Pullerits võiks rahva poolele üle tulla. Alates märtsi algusest muutub kõik. Siis vaatame meie mis kes ja kus pilli puhub.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Sellest kooseisust õiget vastasseisu ei tule paraku. Kõik lootused nüüd kolmapäevasel dokil - see lööb õhu virvendama. Kindel see.

 
At 13:57, Anonymous Karl Arnoldt said...

Härra Pullerits on rahva mees. Ta on meie mees eliidi tagatubades. Las jääda kõik mis hea.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits võib ju rahva mees olla, aga ega härrarahvast ei või alahinnata. Nad võivad väga vabalt igaühe ära osta, see käib märkamatult, väikesed kingitused, suured kingitused, mett moka peale määrimine, piletid välismaa kuurortidesse jne jne. Sa ei saa arugi kui juba nende mees oled. Suts ja valmis.

 
At 14:17, Anonymous Kodulehe tegemine said...

Edu ;)

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Edu!
Ei pehmodele ja multikultuurile!

 
At 15:03, Anonymous Edmund said...

Saatest. Kuna teisi saatekülalisi ei tea eriti või ei tea üldse, siis on vastasseisu kohta keeruline midagi öelda, aga pigem sealt tuge väga säravaks diskussiooniks ei tule ja PP peab jälle üksinda mängu päästma.
Õnneks peaks aga juhtima jälle Rannamäe ja vana telehunt oskab kindlasti toetada ning õigel hetkel täpsete kommentaaridega sekundeerida.
Aga loodame, et äkki teisedki üllatavad.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan lugeda ETV kodukalt kommentaariumi alt, mida arvab uuringust Kivirähk (loodame, et õige).

Miks peaks saatesse minema agressiivses meelestatuses? Äkki toob tulemuse hoopis teiste külaliste ärakuulamine (see ka oskus) ja arutelu.
Ei maksa kolmapäevase Foorumi formaati järgida.
Praalimisest tasuks hoiduda, siis meeldivam vaadata.

ps. me paljud oleme sel ajal trennis..kui otsesaade käib:)

Anni

 
At 15:15, Anonymous Ratibor, vigursuusataja ja semiootik said...

Kuidas kommenteerib hr. Pullerits tõsiasja, et tema vend elab ja töötab Rootsis ? On ju tõsiasi, et hr. Pullerits vihkab kõike ja kõiki, kes on Rootsiga mingilgi viisil seotud? Kas ikkagi veri on paksem kui vesi? Või kuidas muidu vabandada asjaolu, et majutatakse nn. suguvõsa häbiplekki oma katuse all?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Õrnem sugu on asunud aktiivselt meelsust avaldama? Mida me sellest järeldame? Et suusablogi on üldrahvalik institutsioon? Seda kindlasti. Aga veel? Tuleks viisakamat keelt kasutada? Seda kindlasti. Soliidselt arutleda, nagu härra Pullerits eeskuju näitab.

 
At 15:26, Anonymous Mati said...

Kallis Anni, see pole nüüd vabandus ega asi. Paned nutitelefoni tasku ja klapid kõrva ja oledki eluga kaasas. Nii trenngi palju libedamalt sujub.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas räägib ja teised kuulavad või Priit kuulab ka teisi ning ajab kindlalt oma rida läbi saate.
Mäletate küll -- on kaks arvamust:
1) vale arvamus
ja
2) nii nagu mina (Priit) arvan.

 
At 15:49, Anonymous Herbert Straw said...

Loodame et Priit spordimeeste lippu kõrgel hoiab ja amatööridele seal telekas kotti paneb.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

ETVs on ka muidugi head mehed, või naised.
Millal film siis nüüd eetris ongi?

Reklaam kodulehelt :
"Eesti lood: Kellele lüüakse pulsikella" režissöör on Andres Keil ning see on ETV eetris kolmapäeval, 16. veebruaril kell 22.40.

Toimetas
Mariell Raisma

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

See on mingi nali või:
USA-s Brattleboros toimunud suusahüpete FIS-i karikaetapil võitis türklane Samet Karta, kes edestas sloveen Ziga Mandlit.
Puudub vaid, et kolmandaks tuli jaapanlane Naeri Muru, kellele kaotas napilt hiinlane Nah Hui.

 
At 16:01, Anonymous Albert Lepatriinu, politseinik ja sportlane said...

Küsimus on kas Priit ise on veel spordimees, või niisama suusasahistaja? Pole nagu tulemusi see talv ette näidata ju! Jalgpalluritelt (olgem ausad pallurid pole ju õiged spordimehed!) saadakse veenvalt ja korduvalt kotti! Usk mis on olnud tugev hakkab kaduma. Sõnad on ju ilusad asjad, aga tegusid pole. Ainult vabandusi peame lugema. Küsin,kaua võib?

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Mati, klapid kõrvas teevad trenni pehmod.
PP ju eile Ringvaates andis mõista, et tehnoloogia ..

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Albert sa amatöör ei taba biiti.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Miilitsaonu Albert, kuhu klassi kuulud, M35,karjääri lõpetanud tippsportlane või M50, kellel paljud hädad kallal?

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

To 16:01
Siinne ülimalt geitolerantne auditoorium ei taha seda muidugi tunnistada, aga tegelikult algab igasugune füüsiline ja ka vaimne mandumine peale hetkest kui lastakse omasoolistel ennast näppida ja lihaseid mudida. Gei kalduvustega spordimeeste allakäik sellel hooajal on silmnähtav, samas kui esiletõusmas on alfaisased heterod ja ürgmehed nagu Piiroja, Pirita purakavennad, Karvajalg , Toits jne. Mehed kes joovad kopranõret, kasutavad taastumisjoogina õlut ja lasevad oma terasmuskleid silitada ja mudida eranditult ainult naistel.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits on mees, kellel on autoriteeti seda kaootilist kommentaariumi ohjeldada ja inkrimineerida. Austust väärivad ka mehed, kes vaid kopranõre toel tulemusi teevad ja hoiduvad sünteetilisi tooteid kasutamast. Au ja kuulsus!

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Ajakirja Sport läbi viidud Tartu maratoni eelsel ennustusvõistlusel ennustas oma lõpuaega 807 Tartu maratonil
osalejat, neist koguni 41 sõitjat ehk 5% ennustasid täpselt (arvesse läks minutiline täpsus). Oma võimeid ülehindas 56% ennustajatest (sealhulgas mina, kes ma pakkusin oma ajaks 3:31.27) ja oma võimeid alahindas 39% ennustajatest.
41 täpselt ennustanud osaleja seast naeratas loosiõnn Martti Parvele.

 
At 18:15, Anonymous Kägu said...

http://sport.delfi.ee/news/tennis/maailm/motlemisainet-eesti-tennisestaaridele-williams-avaldas-pika-karjaari-saladuse?id=70816363
Võibolla kehtib selline asi ka kestvusspordis? Meil on ju andekaid juunioreid, kes mitte kuhugi ei jõua. Ilmselt põletavad nad sündmusi forsseerides ja organismi ressursse liigselt kulutades ennast noores eas läbi

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Teil härra Kägu on paljuski õigus. Eesti noored võidavad oma sarju, sest lääne suurriikides samasuguseid noori ei forsseerita. Vaatan hirmuga Hausenbergi. Kõva võistlemise tambi asemel võiks noormees kasvamisega tegelda. Mida need noorte rekordid ja margid maksavad, kui sust täiskasvanuna enam asja ei ole?
V. Külvet oli ka noorena tegija, kuid tema oli suur lahmakas mees. Kugi see 8600 punkti ja NSVL meistritiitel oli rohtude abil saavutatud, nagu keeled räägivad.

 
At 18:47, Anonymous Koerajuht said...

Puraka brigaad, isakobras pole ellu ärganud?

"Emakaru ärkas pühapäeval, kui metsas peeti metsseajahti. Lahkuvat karu nägi üks koerajuht, kes fikseeris ka selle, et pessa jäi kolm poega."
Sakala: Kolga-Jaani vallas ärkas karu üles.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

See on hvitav jah, et Eesti sportlased on noorena väga tituleeritud. Ma ikka imestan kuidas Grete Gaim noorte mm-i võitis? Kas oli konkurents nõrguke? või Grete tõesti võimas? Uskumatu!

 
At 18:59, Anonymous Riina, meheleminekueas sportlik neiu. said...

Mind huvitab see, et kas spordipoisid on voodis head. Või väsitavad nad ennast trennis ja võistlustel nii ära, et neist pole eriti asja? Pealegi söövad ja joovad nad igasugust kahtlast keemiat, mis mõjuvat sugutungile ja potentsile väga pärssivalt. Minul on plaan abielluda ning sünntada terved ja tugevad lapsed. Mõtlen ,et kas peaks laste isana eelistama spordimeest või hoopis mõnda intelligentset ja tervislike eluviisidega härrasmeest ? Näiteks mõnda semiootikut või luuletajat.

 
At 19:08, Anonymous Kägu said...

To 18:33.
Hausenberg on tõesti hirmkõva ja andekas vend. Meie treeneritel võiks olla tarkust teda natukenegi tagasi hoida. Lausa kahju oleks kui sellisest poisist tulevast maailmameistrit ja olümpiavõitjat ei osta vormida

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Seda jah. Mitmevõistluses vaja suuri mehi. Sa võid ju olla väike vilgas orav, joosta sprinti ja tõkkeid häid aegu, kuid kui sa selle nõrga kuuli ja kettaga ära annad, kuna pole kehamassi taga, siis ei ole suuremat tolku. Kahjuks.

 
At 19:24, Anonymous Kuimet, vana treener, 78a said...

Näed siis kui tore. Ka meheleminekueas noored naisterahvad suusablogi üles leidnud! Lugupeetud, olete oma muredega väga õiges kohas. Just siin saate oma küsimustele ammendavad ja õiged vastused. Peab juba ette ära ütlema et seltsimeestest semiootikutest hoidke kaugele. Aga sportlikud, intelligentsed, sõnakad mehed nagu Pullerits, Karvajalg, Vootele, Kägu, Pirita Kobras, Pärtel, Karl Arnoldt, Edmund, Vitold, Meinhart, Kaarel ja paljud teised on teie jaoks ideaalsed kandidaadid. Julgelt valima!

 
At 19:27, Anonymous Suusasõber said...

Jah, need on mehed, kes noorte spordipoistega ei tegele. Need on kõik alfaisased (ka semiootiku ja luuletaja nime taha peituvad), kes on võimelised põrutama terve päeva nii paaris kui vahelduvalt, ilma igasuguse määrdeta.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Olgem täpsed. Pullerits ja Pärtel on abielumehed. Neid ei saa valida. Karvajalal kui karusel mehel, kel rind karvane on naised kui kärbsed ümber siirupikausi. Vaevalt sa tema juurde löögile pääsed. Kandidaatide ring tõmbub koomale.

 
At 19:46, Anonymous Riina, meheleminekueas sportlik neiu. said...

Noh tahaks ikka nooremat meest ja sellist, kes ei oleks abiks ainult laste eostamisel vaid ikka aitaks neist tublid eestimeelsed kodanikud kasvatada

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Siis on probleem. Eostama on nad kanged mehed, vastutuse eest aga jooksevad pakku ummisjalu. Võib-olla mõni Lõuna-Eesti mees? Kel oma maja kuusemetsa taga. Aed ja mesipuud. Laane Jakup?

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, äkki võtad TM-il uisutamise osas mõnel asjapulgal nööbist kinni ja pärid aru, kuidas on härjale ikka lubatud see, mis lihtsurelikule ei ole. Ja mis sellisele veel lisaks on lubatud? Ja kas see vähe silmakirjalik ei ole, kui mõnele reeglid kehtivad ja mõnele mitte?

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Herr Pullerits jäi kuidagi lahjaks saates, tohter ja sotsioloog paugutasid ikka üle. Proua rollist ei saanud kahjuks aru. Meeldis küsimus: miks eesti mees joob?

Aga miks mitte?

Üldiselt keerles suurem osa saatest kepi ja alksi umber. Ei pidanud pettuma.

Toits

 
At 22:31, Anonymous Martin said...

Pullerits on sümpaatne mees. Kuid mehelikkusest rääkides, mulle tundub, et minu sõbral Hermanil on rohkem - neid mehelikkuse tunnuseid, kui hakata neid otsima.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Ütleks nii, et PP ei jäänud lahjaks, vaid saade ise jäi lahjaks ja laialivalguvaks.
PP teravama ja värvikama sõna jaoks polnud tribüüni, mis oleks vastu kajanud. Rannamäe alguses küll üritas teravamalt ja PP põrgatas ka sujuvalt tagasi, kuid peagi sai ka Rannamäe aru, et teistega teravalt mängida ei õnnestu ja sellega oli ka saate tonaalsus (kaasahaaravus) otsustatud.
Igaüks rääkis midagi, aga toimetati peamiselt oma kitsas niššis ja ühisosa jäi kesiseks.
Paljuski oli põhjus muidugi selles, et neljast kahel, aga vb isegi kolmel, oli nii tugev otseeetri kramp, et sellises pingestatud olekus head nahka ei tule, vähemalt elava ja argumenteeritud arutelu/väitluse vormis mitte.
Ja tundub, et nähtud proua oli üldse vale valik igas mõttes.
Helistajad ja kirjasaatjad olid aga tasemel ja lisasid vajalikku värvi.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu kruvikeerajaga stange parandandamise jutt, tundus siidivenna Pulleritsu poolt müstifikatsioonina sarjast "suuri sõnameistreid".

 
At 22:52, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Riina, kindlalt võta endale spordimees ikka, sest need on ainukesed kes jõuavad ikka korralikult pumbata. Teevad trenni ja hoiavad clubidest ja ei tea mis muudest peenetest loungidest eemale. Neil pole isegi aega sind petta! Tulevasi maimukesi pead aga kahjuks üksi kasvatama, sest spordimees rapsib trenni teha, et tihedas konkurentsis mitte alla jääda.
Aga Priit kahjuks panen sind järgmine aasta TM-il kotti! Mehed panna on vaja, mitte mingit jama kuulata. Olen peale maratoni korralikult õlle teinud ja täielikult ära taastunud juba.

 
At 23:17, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Nagu arvata oli lipsas kobras pühapäeval tagasi abajasse. Õhtul kui rongi pealt tulin rääkis taksojuht, et ligi nädala oli linnas kuidagi eriti raju olnud, mehed äksi täis ja naised kekutasid ringi. Võimalik, et kobras passis Ülemistes redus. Ma kraanivett ei joo, alati hommikul pärast ärkamist ja õhtul peale trenni jõest ja oli see nüüd nõretusest või midagi muud, aga minek jäi lahjaks maratonil. Tõusudel olin võimas, aga laskumistel läks kibedalt. Roenning liikus kuidagi aktiivsemalt algusest peale ja vajus eest esimestest meetritest. Kartis, et kui lõpu peale jääb võib kõike juhtuda! Hea pingutus ja rongis sai ka paari suusaneiuga mesijuttu aetud ja süllegi võetud. Täna aga juba sissejuhatav pikk ots ja homme tõusulõikude kompleks kell 18!

 
At 23:39, Anonymous Edmund said...

Sai küll ennist loodetud, aga paraku teised ei üllatanud ja senjöör Pulleritsul kadus poole saate pealt mott ära. Arusaadav, kaua sa jõuad sihitu ja igava jutuga end motiveerida.
Kuigi Poolametsal oli ka päris mitu head repliiki ja mõttekäiku, samuti näiteid praktikast. Pani ka proua vähemalt paar korda paika ja see ei osanud seepeale muud teha kui silmi pööritada ja kopse sundventileerida.
Rannamäed kiidaks, mees üritas korduvalt, aga kui külalised ei sütti, siis pole ka saatejuhil võimalik palju päästa.

 
At 23:46, Anonymous Manivald said...

Kuulge, see koprajutt on haige. Võiks siit küll kaduda.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Koprajutt ei ole haige! Peamine põhjus siin blogis käia on, et hoida end kursis kopra tegemistega.

 
At 00:10, Anonymous Manivald said...

Meil on juba üks Kivirähk ja kes soovib, võib osta Päevalehe (või kusiganes Kivirähk praegu peaks kirjutama) ja toda groteskset, rahvalikku(?!), vabandage väga - i*a omapäi nautida. Mitte siin, palun.
See on spordiblogi, mitte friikide ja poolearuliste kogunemiskoht.

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

Manivald, ega sa pole ennast viimasel ajal mõnel mehel mudida lasknud? Oled kuidagi pehmo ja pede olemisega?

 
At 07:55, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 22:48 ja 23:39 (Edmund, kuigi tühja ta Edmund on) on esitanud eilsele saatele hea lahangu ja analüüsi. Tõepoolest, algul paistis, et läheb ikka kohe stardipaugust andmiseks, kui Rannamäe avaküsimusega minu poole pöördus. Mõtlesin vastates, et panen kohe tempo peale ja hakkame littima ehk viisin asja kohe tõsisele üldistustasandile, et mees peab kõva olema selleks, et kodumaad kaitsta, mis on praegu väga vajalik valmidus, ja et kõva mehe tunnusteks on just tahtelis-moraalsed omadused, aga kui saatejuht siis iroonilise Putini-märkusega mind katkestas, teemat lõpuni ei lasknud arendada ning hoopis uue teemaga teise saatekülalise poole pöördus, ja siis järgmise ja veel järgmise poole ning ikka uue teemaga, tõmbas ta tempo tahtlikult alla ning asi valgus laiali, mingist ühisest grupitööst enam asja ei saanud, igaüks väntas omaette, ja kui siis tagatipuks veel algas uuringu metodoloogia analüüs ehk kriitika ja vastukriitika, oli selge, et täna sõiduks väga ei lähe, et põhiteema kallale, et kas meestes on mehelikkust ja julgust relvaga võitlusse minna või ollakse ses suhtes rootsistunud, sedapuhku ei asutagi. Ühe korra veel üritasin tempot üles vedada ja kaaslasi kiiremale koostööle ärgitada, kui rääkisin, et me peame vaatama meelsuse ja väärtushinnangute suundumusi, milliseks aeg ja olud tahavad mehi kujundada, aga kui sellega ka keegi kaasa ei tulnud, vaid pigem pidurit tõmmati ehk teisisõnu - fundamentaalküsimuse asemel näpiti detaile siit ja sealt (korraliku meeskonnatöö asemel pedaalis igaüks oma teeservas), siis, nagu Edmund ütles tabavalt, sai mul mott otsa ning nagu sportlased ütlevad, tiksusin rahulikult lõpuni. Kui asi õkva uimaseks läks, siis Ameerika stangeparanduslooga püüdsin gruppi ja pealtvaatajaid veidi turgutada ja lõbustada, et asjal värvi oleks, aga nagu näha, siis vedu väga ei võetud. Nii tulingi rahulikult tirri lastes üle lõpujoone.
Usutavasti tuleb täna õhtul värvikam etteaste. Ise olen filmi näinud, kinnitan, et see on tehtud päris hea huumoritunnetusega, kuigi lihtsurelikele jääb ilmselt mulje, et mis, asi ongi nii karm ja tõsine või. Kui te need kaks kokku panete - ühelt poolt filmitegijate ja -osaliste teadlik taotlus tekitada provokatsiooni ja teiselt poolt see, kui surmtõsisena ja karmina see asjassepühendamatuile kõrvalseisjaile paistab -, siis juba see dissonants loob teose arukaks ja mõtestatud retseptsiooniks täiesti uue tasandi.

 
At 08:00, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav detail: eilsel saatel oli siiski nii palju mõju, et blogi külastajate arv suurenes päeva keskmisega võrreldes neli-viis korda.

 
At 08:16, Blogger Ain Veemees said...

Tavaliselt on saatejuht erapooletu, kuid eile see nii ei tundunud!

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Seda blogi loevad ka direktorid - eelmise sissekande kommentaariumi lõpust siia.
-------
Anonüümne I.Kelk ütles ...
Oot-oot hr. Anonüümne kell 09.56! Milles küsimus? Mida see kuradi Kelk jälle valetas, kui ütles eelmine aasta, et tulge võtke numbrid välja? Ca 2500 numbrit 8000-st võetigi välja. Miks hr. Anonüümne ei võtnud, kui võimalus oli? Ülejäänud läksid sellel aastal tõesti kasutusse ja puuduolevad tootsime uued. Kas oleksite õnnelik olnud, kui oleksime 5000 numbrit prügisse visanu ja maailma täiesti mõttetult mitu tonni rämpsu juurde tootnud ja selle aasta Tartu maratoni korralduse 15 000€ võrra kallimaks teinud? Et mastaapidest paremini aru saada, siis see on täpselt see summa millega Tartu linn toetab Tartu Maratoni ja 1/3 suurem sellest summast millega kultuuriministeerium leiab olevat võimalik maratoni toetada. Kas oleksime pidanud selle kõik Veoliasse kärutama, et Teie hr.Anonümne oma suures kadeduses saaksite raiskamisest rõõmu tunda?

22:08

 
At 08:40, Blogger Ain Veemees said...

Kui juba Hr. Kelk siin siis sooviks teda tänada olematul talvel suurepärase maratoni eest. Kõnealusele anonüümsele peaks tegema puust ja punasest, mis maksavad skandinaavia maratonid ja mis osavõtu tasu eest saab, põhimõtteliselt ainult sõita ja TP-des jooki. Debiilset möla pole mõtet ajada.
terv Ain

 
At 08:45, Blogger Priit Pullerits said...

Minu tänud samuti Indrek Kelgule ja tema meeskonnale - suurepäraselt korraldatud maraton, ja eriti see, mis oli tehtud rajal pärast Palu TPd, oli eriti imetlusväärne!

 
At 09:08, Anonymous Kägu said...

Vaatasin ka saadet ja ei suutnud läbi pureda,mis mõte sellisel saatel oli? Mida sellega vaatajale öelda või tõestada üritati?
Ka mina ühinen arvamusega et Tartu maratoni korraldus ja rajaolud oli head. Antud ilmastikuoludes isegi pisut enam kui head.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Minu jaoks oli eile uudiseks see, et kõik ei loegi PP blogi. Tibi polnud kuulnudki kõva mehe testist. Saatejuht teadis küll, aga ei osanud Priidu ülikonda õigesti liigitada -- see ei olnud üks kolmest triibulisest, vaid lihtsalt hall.
P.S. Saates oli ainult üks vanakoolimees, kellel oli lips ees ja kes austas kaasvestlejat sellega, et vaatas talle otsa.

 
At 09:53, Anonymous Meediakriitik emeritus said...

Saates oli selgelt liiga palju ja liiga eripalgelisi osalejaid, lisaks olid kokku miksitud erineva lähtetasandiga inimesed, mistõttu tulemus tuligi selline kaootiline, nagu tuli, ehk tulemust ei olnud:
-naiste esindaja, kellele jäi endale ka ilmselgelt arusaamatuks, miks ta seal on peale selle, et ta on naine;
-arst ehk eriala spetsialist, kes võitles sellega, et mitte laskuda oma spetsiifilisse erialajuttu - spetsialistiga väitluseks on vaja kõrvale teisi spetsialiste;
-uuringu läbiviija, kes seetõttu oli kohati protektsionistlikul positsioonil, sest pidi kaitsma seda, mida on teinud, ja kes lähtus peamiselt ainult uuringust;
-ajakirjanik, kellel on oma selged ja jõulised seisukohad ning kes oskab ja suudab neid väljendada ning kes ainsana sai aru, et telesaates peab andma etenduse, kuid kes sellest loobus, kui nägi, et teised kaasa ei mängi.
Igaüks omaette tubli ja hea inimene, aga üheskoos kompotis täielik disaster.

 
At 09:58, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd ootaks semiootik Martinilt üht tummist analüüsi eilsele saatele - vaat nüüd on tema etteaste kord ja nüüd on temalt põhjust midagi ka asjakohast oodata.

 
At 10:02, Anonymous Analüütik said...

09:12 juhtis tähelepanu väga õigele detailile, mis näitab ilmekalt ära tibi (teie käsitluses, õige oleks küll proua) silmaringi ja millises infoväljas kodanik elab. Nagu ka Poolamets korra ironiseerivalt talle lausus, et olete seda [jama] kuskilt naisteajakirjast lugenud, siis vägisi jäi saate põhjal mulje, et proua silmaring piirdubki mõne naisteajakirja lugemusega.
Kui inimene pole midagi kuulnud performance'st (kõva mehe testid), mida kajastasid kõik suured meediumid nii sõnas kui pildis, siis selline inimene peab elama ja ringi käima väga suurte silmaklappidega.
Millisel tasemel sooritust üldse on võimalik sellise pagasi pealt teha!? Mittemingisugusel - nagu veenvalt näitas ka eilne saade.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Krt! Kas saade kukkus siis läbi või? On see ikka ilus ja aus trööbata Priitu mitmel järjestikusel õhtul TV-s? Loodan, et ta täna ei pea linna sõitma enne kino sissejuhatust tegema...

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

https://www.youtube.com/watch?v=bRbZsFrTX6M kui vaadata 2012 aasta TM ässade lõppu 21:00 kandis, siis sellist uisutamist mis pakkuti 3nda koha heitluses ja sellele järgnevas pundis 7nda koha peale ei ole.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Hinded saates esinejatele.

Ürituse pani kinni hr Poolamets. Kahtlemata oli selleks ka enim eeldusi valdades teemat nii süvitsi kui laiuti. Need määravad 93%: vaba suhtlemismaneer pikituna asjatundlikkusega, karismat on mehele küllaga antud. Lisaks teravus - pr Kruus nulliti naisteajakirjades vohava loba äramärkimisega ning hr Pulleritsule suunatud „Kas te ise ka usute seda, mida räägite“ jäi repliigita.

2.-3. kohta jagasid hr Sammul ja hr Pullerits. Ühiseks plussiks (ja samas ka miinuseks) oli tajutav teema ettevalmistus saateks. Oma ettevalmistatud juttupunktidesse nad kramplikult ka jäid. Hr Sammuli „neutraliseeris“ Kivirähk oma kommentaarga seades TÜ uuringu kahtluse alla. Energia läks vastupidise tõestamiseks, mis saate vältel veenvalt ei õnnestunudki, arvata võib, et „kaklust“ jätkub kauemaks. Kuidas tunneksite te, kui läheksite klassiõhtule lipsu ja ülikonnaga avaldamaks klassiõdedele muljet (93% !), kohale jõudes märkate, et olete ainus taoline, teised on rõivis mugavalt ja ägedalt – jah, tropp tunne, Pullerits proffina seda ei tundnud, vaatajad aga võisid märgata. Saatejuhi katkestused hr Pulleritsu omasooodu kulgeva jutu lõpetamisel olid tarvilikud, tema enese huvides. Kuid kruvikeerajajutt jõudus siiski eetrisse üldistamaks...mida?

Punase laterana rolli jäi seekord pr Kruus - meestega väideldes tuleb teravusteks valmis olla, neile kiirelt reageerida ja vastu väidelda. Ehk oleks emotsionaalselt tugevam tunne olnud, kui oleks mõne sõbrantsi kaasa võtnud?

P.S. Tänases dokumentaalis on PP tagasi oma „tuntud headuses“, ärge seda mingil juhul maha magage.

 
At 12:56, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Siin ei aeta käojaani kopra kohta! Rahvas jälgib selle eluka tegemisi igal rindel. https://www.youtube.com/watch?v=pEZbax3v730 Nagu näha, siis selles eelpostis jäid kiibitsejad pika ninaga ja see ongi tavapärane!
Seekord aga saadi ka pildile (see ei ole muidugi "isakobras", kuna too on kogukam ja on rohkelt võitlusarme, vaid n.ö. isa luuraja)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-kobras-eksis-kadrioru-randa?id=64298541
Kopra eksistentsi on tunnistanud isegi Ets isiklikult Tallinna linna ametlikes dokumentides:
http://www.tallinn.ee/est/ehitus/g6479s39900

Seega olgem uhked, et meie suurim linn ja mass loodusvaenulikke pehmosid ei ole suutnud tõsiseid karuseid spordimehi ja loomi linnast välja tõrjuda! Meil on isakopralt palju õppida, kuidas kodu, peret ja selget silmavaadet hoida!

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...


Priit, sina kui aus suusamees- võiksid kirjutada ühest ebaausast uisusammu kasutanud aerutajast kes, maratonil esimese 30 hulgas lõeptas.

Ning lisaks veel facebookiski oma saavutuste üle uhke on ja suusamehi mõnitab. NB: Võib olla on Kelk juba poisi maha võtnud, sesdt videomaterjali pidavat jaguma.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas "propelleriga mees"?

 
At 13:51, Anonymous Ervin Aleksander, Isakopra kolleeg said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti ja sõna kaalu otsustamaks kes mida võitis ja keda on otstarbekas diss-kvlifit-seerida. Kas ajutiselt või alatiseks.

 
At 14:00, Anonymous Valdek, finantsdirektor said...

Peaasi et härra Pullerits latti alla ei laseks.

 
At 14:23, Blogger Priit Pullerits said...

Viitate 25. koha saanud aerutajale Joosep Karlsonile?

 
At 14:29, Anonymous Metsavaht, Loodusuurijate Selts said...

Täname Pirita Puraka poisse, kes meile isakopra tegemisi ja koos sellega ka elu põhiväärtusi meelde tuletavad ja ei lase vaenulikus linnakeskkonnas nendel päris ära kaduda.
Soovitan lugeda ka kommentaare viidatud Delfi loo juures, sest kui meie seas kohtab veel toimetamas nii eluterve huumoriga häid inimesi, siis vast on Eestil (ja ka kobrastel) veel lootust!

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui mees ikka klassikasõidus jalad pidevalt laiali ajab, siis tuleb sinna jalgade vahele suusasaapaga üks hoop valada.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa lubasid selle Martini siit nahker diliitida.

 
At 15:15, Anonymous Meediakriitik emeritus said...

Tänases EPLis on usutlus SDE juhi Mikseriga. Silma jääb, et pole poole sõnagagi puudutatud SDE-le nii imearmsat teemat, nagu kooseluseadus. Küll aga on kooseluseadus olnud teemaks kõigis neis EPLi valimiseelsetes intervjuudes, mis on tehtud nende erakondade esindajatega, kes ei toeta kooseluseadust.

Loogika selle taga on järgmine: ära tuleta valijaile meelde seda ebameeldivat fakti, et SDE on kooseluseaduse poolt ja eestvedaja; pitsita ja ründa igal juhul neid, kes on kooseluseaduse vastu, näita neid tagurlike ja vaenulikena.

Selline pilt siis ühest keskpärase tiraažiga üleriigilisest lehest.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Elu peab edasi minema, see on inimlooma sügelusseadus, et tal vaja kusagil ennast sügada.

 
At 15:30, Anonymous Lootuse minetanud mees said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:39, Anonymous Lindemann, Ph.D said...

Kui varem oli suusabloogi maskotiks perekond Pulleritsu hiina šnautser, siis tänasest võiks selleks olla Piirita jõe hall kobras. Nagu veidi patriootlikum valik või nii. Kas olete sõbrad nõus?

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Nii uue MM-i künnisel küsiks et kes ikkagi olid Eesti mulluse suusatamise ristiisad?

 
At 16:06, Anonymous Mägra Märt said...

Mul pole kopra vastu vähimatki.
Aga koerad meeldivad ka.

(Samas ei või me unustada, sõbrad, et vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti, sõna kaalu ja võimu siin blogis otsustamaks, kes või mis on blogi maskotiks või kes on neeger ja kes mitte.)

 
At 16:11, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, Ph D Lindemann, teie ph-tase on ikka liiga kõrge (või madal, vahet pole), kui räägite hiina šnautserist! Mis loom see on? Pole mul sellist olnud ega ole ka. Meil oli ja on kääbusšnautser. Te võlgnete mu koerale vabanduse, ja kui seda ei tule, ässitan meie väikse šnautseri - kes on täna õhtul filmis ka, nii et vaadake ette! - teile kallale, kuigi ta üldiselt ei viitsi teiesuguste inimloomadega eriti jännata. Nii et võib-olla teil veab...

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Ärge koertekooliga seotud tegevuste tõttu ka kergejõustikku unustage - http://ekjl.ee/uudised/eesti-meistrivoistlused-pakuvad-palju-ponevust-kestvusaladel-944

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

PhD-d on üldse erilised mägrad hüppama.

 
At 16:24, Anonymous Kaarel, endine korpusemees said...

Nõus härra Mägra Märdiga, et vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti, sõna kaalu ja võimu siin blogis otsustamaks, kes on neeger, kes semiootik, kes sitakott ja kes mitte. Kellele see ei meeldi võib väga lahkelt iseoma blogi alustada.

 
At 16:33, Anonymous Ants Audrust, endisest rebasefarmist said...

Uskumatu seltskond on siia kokku kogunenud, mägrad, purakad, karvased, toitsid jne. Tartu maratonist ka veel paar sõna, vägev üritus oli, Priitu ei loputanud seekord, kuid järgmisel aastal, paneme suusad joonele ühes stardigrupis ja siis saame näha.

 
At 16:34, Anonymous doktor Konõvalov said...

Näib, et endine korpusemees on eluga täitsa kursis. Põrutusest hoolimata.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas too Riinake, noor särasilmne neiuke kes endale siit kavaljeeri otsis, ka midagi-kedagi leidis? Jakup ja teised karvased on tõesti liiga raugad. Aga Pärnu Toits, see paistis ju igati kraps noormees olema? Toits, võta nüüd Riina ära ja me soovime õnne kah.

 
At 16:41, Anonymous Ants said...

Ainult üks küsimus. Mehed, kuidas kavatsete tänaõhtust filmi vaadata? Kas täitsa kainelt treeningväsimuse pealt? Või võtate juba enne väiksed õlled, et immersioon oleks sügavam? Ma kaldun selle peale, et tuleks võtta õlled enne ja ajal ja pärast mõtiskluseks ja koheseks järelvaatamiseks ja hilisöisteks kommenaarideks siin foorumis. Aga nüüd trenni, et õlled välja teenida!

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Eks siin pläraks kipub minema, jah. Aga see on arusaadav, kõik on ju ülipõnevil tänaõhtuse suurfilmi lainel rohkem, kui nädalalõpu LA-filmiürituse tulemuste ootel. See paneb meestel vere vemmeldama ja igasugust "sokki" suust välja ajama, siis tulevad etteheited hiina koertest ja muu säärane elukauge jutt.

 
At 16:42, Anonymous HK said...

vaevalt täna on kellelgi aega seda filmi vaadata, sest terve heteroseksuaalne mees vaatab sel ajal meistrite liiga jalgpalli ja joob diivanil õlut!

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

üksviiskümmendviiskomaüheksa ütleb:
veidi teemast mööda, aga lähipäevil tuleb müüki "eesti jooksjate lood" nimeline raamat.
Plogija endine põhiala, mis nüüd on küll muutunud nishshi- ja mugavussportlaste alaks, aga vahelduseks ehk siiski kõlbab lugeda.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuule viimane, see ei ole jooksublogi, see on spordimeeste blogi. Jooksmine on muutunud beibede alaks, vaata kui palju naisi seal on, õiged isased sõidavad ratast ja suuska.

 
At 17:20, Anonymous Oru Juhan said...

Õige! Olles küll ise parimad tulemusd saavutanud jooksus, olen pärast aastaid PP blogi lugemist jõudnud järeldusele, et valge heterogeense isase kuninglikud alad on justnimelt jalgratas ja libesuusk. See on lõplik tõde, semiootikutel ja sitakottide palun mitte vaevata end vastusega.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Just, õige, tõeline ja väärikas mees ei jookse, tema astub sirge seljaga, rind ees. Jooksmine on beibedele.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Loodame, et härra Pullerits kirjutab mida ta arvab meie poiste ja tüdrukute aspiratsioonist Faluni MM mängudel. Kas on loota midagi või jääb pelgalt ehmatamiseks ja lubamiseks?

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks et härra Pullerits rangema käega rehitseks siinse kommentaariumi karvaseid ja sulelisi. See juutide sõnavabadus maksab veel valusati kätte ühel ilusal päeval.

 
At 18:18, Anonymous Unetu Mati Liivamäelt said...

Mul hakkab 22:30 uneaeg, arst ütles, et oma insomnia raviks pean järgima kindlat reziimi, aga ikka tahaks Pulleritsu saadet vaadata, mida ma nüüd siis pean tegema? Kas järgima arsti ettekirjutusi või ikkagi vaatama telekat?

 
At 18:30, Anonymous Kalmer, Põlvamaa said...

Pehmo oled Mati, hale pehmo ja lödipüks. See blogi siin on sinule hingearst a priori. Ja sina räägid midagi perearstist. Häbene! Järgi siinse blogi kommentaariumi ettekirjutusi ja sa saad terveks veel enne 1.märtsi. Ohh, õpeta inimei nagu oma lapsi.

 
At 18:30, Anonymous Kägu said...

To 16:42 Just minu mõte. Eks seda hr. Pulleritsu filmi saab ju hiljem netist järelvaatamis teenust kasutades ka näha. Samas kui leidub härrasmehi kes jalgpalli asemel siiski filmi vaatavad, siis mina neid pelgalt selliste kriteeriumide põhjal homoks ei tembeldaks.

 
At 18:42, Anonymous Riina said...

To 16.40. Ei veel , aga see luuletaja Herman mõistab väga kenasti kirjutada. Väga armas Herman, kirjuta veel midagi. Priit tundus ülikonnas nii nupsik, kahju et ta juba hõivatud on.

 
At 18:49, Anonymous Leho Lavassaarest, turbaväljadelt said...

22:40 nii vara ma ei jõua trennist koju, igaõhtune Lavassaare-pärnu-Lavassaare jooksuots vaja ju ära teha, kas näeb seda internetist pärast, Priit võiks CD plaadile selle kõrvetada ja mulle postiga saata, autogrammi võib ka lisada. Leho, Lavassaare, Eesti.

 
At 18:54, Anonymous Kaidi said...

Priit on jah nupsik, kahju et hõivatud, aga unistada ikka võib. Seda me teeme iga päev.

 
At 19:05, Anonymous Priimabaleriin Maige, täna õhtul kindlasti svipsis said...

Hea Ants, 16:41, võtsid mult sõnad suust, justament, ma kaldun ka selle peale, et tuleks võtta õlled enne ja ajal ja pärast mõtiskluseks ja koheseks järelvaatamiseks ja hilisöisteks kommenaarideks siin foorumis.
Aga nüüd tõesti trenni, kerge TM järgne lõdvestav uisk.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Tugevad mehed jooksevad.Natuke vähem tugevad(pehmod?)libistavad vaikselt suuska või sebivad end rattasõidus teiste tuulde.Katsu sa jooksus end kellegi selja taga veeretada-kui ei jõua,siis jääd lihtsalt maha.Jooksus ei saa end ka kallima tehnika(määrded,jooksud)abil ettepoole sebida.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

16.40- le. Ei saa Riinat ära võtta, sest oma mu proua võib kurjaks saada. Tal tugev vasaksirge.

Aga ootame filmi. Enne peab veel turakaid täis valimisstuudio ära seedima.

Toits Pärnust

 
At 22:12, Anonymous Martin said...

Kõikidest kunstidest tähtsaim on meile kino, ütles semiootika suur teoreetik ja praktik V. I. Lenin ja ka vaieldamatult tutntuim Eesti pinnal tegutsenud uuema aja teadlane J. V. Lotman on kirjutanud monograafia "Iskusstvo kino". Sellelt pinnalt on Pulleritsu filmi- ja teleesinemised kahtlemata analüüsimist väärt. Nägemata ise asju ei saa ma rakursside ja stsenograafia kohta midagi arvata. Kuid see ei ole semiootiliseks analüüsiks ka tingimata vajalik. Pullerits esindab meil seda esteetikat ja ideograafiat, mis leidis ulatuslikku kasutust 1930-40ndatel Saksamaa kinokroonikates ja Wehrmachti õppefilmides.
... Vaenlasel on õnnestunud kaitseliinist läbi murda. Inimlainena ründavad punatähedega asiaadid. Kompaniis tekib peataolek, ohus on kogu rügemendi positsioon. Sirge rühiga, seitlisse kammitud juuste ja kurguni kinninööbitud frentsiga Kompanieführer von Pulleritz organiseerib kiirelt vastupanu. Näitab kuhu seada MG-34 ja varsti külvabki kuuliprits surma ja õudust traattõketesse kukkuvatele ründajatele. Appi saabub Panzerwagenite Truppe truppenführer Pärtel von Grenzsteini juhtimisel (kes on sama rühikas, seitliga ja kinninööbitud frentšiga nagu Pulleritz). Tugev käepigistus (venelastel polnud üldse kombeks kätelda), juhid lepivad kiiresti kokku vasturünnaku plaani. Panzerwagenid uratavad, Pullerits õhutab mehi pealetungile. Bolševikud võtakse kotti ja lüüakse põrmuks. Marssilaul. fade out
See muidugi ei tähenda hoopiski, et II maailmasõja rinnetel ka tegelikult asi nii käis. Tänapäeva Eestis sellisele ideograafiale pinda ei ole. Noormehed liiga vibalikud, keskealised kaitseliitlased liiga paksud. Ehk ongi hea.

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:25, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 02:55, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht