esmaspäev, detsember 22, 2014

Pullerits: Kuidas teha rekordiline trenninädal?

Lõppenud nädal oli komplitseeritud – aga kas see saab olla takistuseks? Jah, oli pidevalt pime, lisaks tuuline, sajune, lörtsine, kuid sellistes tingimustes eraldataksegi terad sõkaldest või nagu tänapäeval öeldakse: kõvad mehed pehmodest, spordimehed lödipükstest, alfaisased dolbojoobidest ja õiged eesti mehed vasakliberaalsetest närukaeltest.

Pärast üle-eelmist nädalavahetust, mis möödus Treki maastikurattal, võtsin möödunud nädala algul taas Swenori klassikarullsuusad välja. Esmaspäeva õhtul neil 22,4 km (1:47.35) ja teisipäeva õhtul 20,8 km (1:43.15). Need, nagu näha, olid päris pikad trennid, mis tähendab, et kolmapäev tuli võtta puhkuseks.

Neljapäeval 24 minutit elektromüostimulatsiooni ehk EMSi ja õhtul rullidel 19,1 km (1:33.25). Enne nädalavahetust reede taas taastumiseks. Soovitan teil ka mitte ülepingutada. Neil, kelle tase pole minu omast oluliselt kõrgem, samuti neil, kel vanust üle 35 aasta, ei soovita nädalas üle nelja trenni teha. Sest ega asi ole selles, kes suudab rohkem kordi nädala jooksul väljas käia, vaid asi on selles, kes ja kas suudab koormused ära seedida. Olgu, mõnikord võite teha ka viis trenni nädalas, ent see on absoluutne maksimum. Kuus trenni nädalas muutub teie arendamise asemel juba pigem teie kurnamiseks.

Laupäeval oli kavas pikem sõit. Panin rullid alla ja sõitsin Supilinna kaudu läbi linna ning võtsin suuna Jõgeva peale. Plaan oli sõita rullsuuskadega maale, kuid ühe erandiga: Lähte ja Äksi vaheline lõik läbida autoga. Seal on krobeline asfalt, mida saaks loomulikult samuti sõita, kuid treeningu kvaliteet hakkab kannatama, samuti ei ole mõtet teravate servadega killustikuga kaetud asfaldil varustust lõhkuda. Arvutasin välja, millal peaks naine Chrysler Pacificaga kodunt sõitma hakkama, et mulle Lähte mäe otsas järele jõuda ja viieks kilomeetriks auto peale võtta. Kuid alates Võibla sillast üle Amme jõe oli kergliiklusteele imepisikest killustikku puistatud, mis kiirust oluliselt vähendas ning tekitas ka paar ohtlikku olukorda. Sedasi jõudis naine mulle järele 200 meetrit enne Lähte mäe tippu. Pärast Äksi kurvi, kui algas taas kergliiklustee, jätkasin rullidel teekonda maale. Kokku läbisin rullidel 23,3 km (1:56.10).

Pühapäeval olid olud kõige heitlikumad. Nii kui taevas veidigi klaarimaks läks, algas mõne aja pärast uuesti tihe lörtsisadu. Lõpuks kella poole kahe ajal leidsin, et enam trenni edasi tõugata ei saa, ja sõitsin rullidel Tähtvere spordiparki. Aga sealne ovaal oli libe. Otsustasin, et lähen sealt Supilinna peatänavale, kuid selgus, et sealsel autoteel oli veelgi libedam. Kaks korda sõitsin edasi-tagasi, siis läksin spordipargi ovaalile tagasi. Kuid ilm oli hakanud jahenema ja libedus ovaalil varasemaga võrreldes veelgi suurenenud. Paar korda oleksin äärepealt libastunud. Leidsin, et sellisel trennil, kus peatähelepanu peab suunama püsti püsimisele (kas olete rullidega mööda peegelsiledat kiilasjääd kas või laugest nõlvast alla sõitnud?), ei ole mõtet. Vigastuse oht on liiga suur. Keerasin otsa kodu poole tagasi. Kirja läks siiski 11 km (aeg 1:01.45 näitab juba iseenesest, millised olid liikumisolud).

Kokku eelmisel nädalal viis treeningukorda, kokku treeninguaega 8:02.10, rullidel läbitud kilomeetreid 96,6.

Lõin ka kokku, mida ja kui palju oktoobri lõpust tehtud (rattal läbitud kilomeetreid ei hakanud lugema): rullidel 393,7 km ja suuskadel 86,5 km, kokku 480,2 km.

Tartu maratonini on jäänud kaheksa nädalat, Estoloppeti esimese maratonini viis nädalat ja Otepää MK-etapini neli nädalat. Kas te jõuate selleks ajaks vormi?
******
A view from the end of Colorado Overlook Road toward Salt Creek Canyon, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Venelase Aleksei Petuhhovi (ülalt alla), rootslase Calle Halfvarssoni ja sakslase Sebastian Eisenlaueri vabatehnika stiilinäide Davosi MK-etapil. Fotode autor: AFP/Scanpix

34 Kommentaarid:

At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

mis tautoloogiline seniilsus see on? samal teemal ja suisa sama pealkirjaga riburada postitusi?

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb kulda. See "vasakliberaalne närukael" meeldib mulle väga

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Minnter vasakliberaalne vaid vasakÄÄRMUSLIk....

Mina ei näe liberalismi selles seltskonnas küll mitte kuskilt otsast. Aga selles poloe küsimus.

Me peame aru saama kuidas see lilla teerull töötab. Nad on ju edukad ainult ühel põhjusel, me võitleme vaimude ja tontidegaega teagiõieti kes meil vastas on.

Ja sellepärast kaotamegi.

 
At 13:22, Blogger Priit Pullerits said...

...no teame ikka, kes on vastas. Lugege Postimehe kommentaariumis ja vaadake seal plusse-miinuseid, siis näete, kuidas Swedbank endale jalga tulistas. Rahva viha ja pahameel Swedbanki otsuse peale oma raha fondilt ära võtta on üüratu - ja täiesti paras Swedbankile, et hakkasid vasakliberaalsete kisakõride ees koogutama. Loodan, et see juhtub edaspidi nii kõigiga, kes selle läänest pealevoogava lollideoloogiaga kaasa lähevad ja selle järgi talitavad. Veel kord: paras sulle, Hansapank, et said endale tublide eestimaalaste hulgas kümneid tuhandeid vaenlasi juurde ja küllap jääd seetõttu ka paljude rahast ilma. Vaat nii tulebki käituda nendega, kes võõraid jumalaid teenivad!

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd tuleb sul küll Otepääl lumel treenida - tehnika suusatamisele vastavaks, MK rajaga tutvumine.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Mina pusin endiselt edasi eelmises artiklis esitatud paaristõuketehnika juhendi kallal. Ei saa ikka veel aru, kuidas alaseljaga puusasid tõsta saab. Reied ja tuharad on juba käigus, aga alaseljaga puusa tõstmist küll veel nelja, viie ega kaheksa nädalaga selgeks ei saa. Jama majas.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis saab, kui 15. veebruaril lund ja rada pole?
Kus ja kuidas toimub siis "suur mõõduvõtt"?

 
At 15:57, Blogger Priit Pullerits said...

...siis jääb mõõduvõtt ära. Kuid ega tehtud töö seepärast veel mõttetuks osutu! See, mis tehtud, on ju kõik endale, oma tervise ja sitkuse ja muu heaks. Saab kasutada baasina rattahooajaks.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Tallinnas sajab laia lund, kohe saab töölt minema ja suusad alla. Siis tuleb sõita kasvõi hommikuni, peaasi, et vormi saab.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult toimub "suur mõõduvõtt" pidevalt ja kogu aeg. Kommentaariumi põhjal võib täitsa otsustada kes võidavad ja kes kaotavad. Mina näiteks olen koos PP-ga võidumeeste poolel. See mees kes paaristõuget selgeks ei saa kaotajate poolel.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Vaat nii tulebki käituda nendega, kes võõraid jumalaid teenivad!

Jah, väga õige, kuid kas me siin kõik ei teeni võõraid jumalaid? Onlain portaal nimega Postimees on küll kodumaises omistuses, kuid ideoloogia, mida sealt meile kaela kallatakse on selline, mida saab nimetada äärmuslikuks nihilismiks. Näiteks too p-koread kritiseeriva filmikese juhtum, mis haiseb ilmselge üheksa/üksteist keissi järele, jutustatakse meile mokkamööda olevaks "õigeks", poliitkorrektseks vaatenurgaks, a la kuidas pahad taaskord lääne sõnavabadust ründavad. Ning kõik peaksid nagu olema häppid.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Hiljutised PM-i piinlikkust tekitavad arvamused, mis reedavad kui väga me võõraid jumalaid teenime:
S Kõivu jutukese alt on kommentaarid ettenägelikult minema pühitud
http://arvamus.postimees.ee/3015659/sigrid-koiv-putini-preemia
http://arvamus.postimees.ee/3033539/urve-eslas-uhine-suu

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Tegin 8 t kõva trenni.
Tagasi tulles kustutasin blogis kolm kommentaari.
SUMMA: Kokkuvõttes olen armetu könn.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

"Suure mõõduvõtmise" on PP juba võitnud. Kellel on rohkem kommentaare? Kes suudab vabariigi sumbunud spordipoleemikasse kepi torgata, nii et "sipelgapesa kihama lööb"? Kellel on otseühendus Peakorteri ja põllustaapidega? Kes omab enim sensitiivset infot?

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud anonüümne, kes sa kogu aeg vingud, et blogiomanik sinu kommentaare kustutab, mine peegli ette ja vaata - äki on viga ikka sinus.

Rein Valdmaa

 
At 16:47, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, 16:03 - mõõduvõtt käib pidevalt. Seepärast ma panengi siin kirja oma treeningunädalate ülevaated (kuigi 10:49 seda taunib), et konkurente innustada, et neil mott ehk motivatsioon maha ei käiks. Kuigi, jah, annan aru, et paljudel võib mu treeningute ülevaade treeninguisu sootuks ära võtta - kui nad näevad, et on luuslanki visanud ja pole end essugi liigutanud (aga mölisema on mõned sellised vennikesed, eriti vasakliberaalsed närukaelad, oi kui kanged). Tegelikult peab asi olema nüüd nii kaugel, et põhiettevalmistus ehk mustamaatöö saab tehtud, et nüüd, kui lumi hakkab tulema, saab täie jõu ja auruga pühenduda erialase ettevalmistuse kallale. Homme teen veel ühe EMSi, siis peaks lihased olema vajalikus toonuses ning seejärel tuleb hakata intensiivsemalt treenima, sealhulgas lõike kihutama. Enam uimerdamisega, nagu seni tehtud, kaugele ei jõua. Kvaliteettöö aeg on käes! Kuradile jõulud, andke trennile pihta!

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit, trennile pihta! Härra Valdmaa ka õige asja eest väljas. Häid Jõule to everibadi!

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu kadus mees kellega mõõduvõtmine tekitas vaid õudust? Karvajalg.

 
At 19:19, Anonymous Erkko, Kuusalu, Harjumaa said...

Jumal tänatud, et ma pole suusapede.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Lgp. Erkko
Kas sa oled meie poolt, või oled .... tead isegi. Päeval, mil kõik vaprad eesti mehed koonduvad tiheda löögirusikana PP/Scanpixi blogi ümber, ei saa ükski terve mees alt ära hüpata. Sest nagu näed, eesti mehi on vähe. Kuidas me seisame peninukkide hordide vastu kui mõned mehed otsustavad koju jääda?

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

lumilumilumilumi... lõpuks ometi!

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Ruudolfil on õigus. Paljud meist pole suusapeded, pole ka rattapeded, kui oleme sellegipoolest ustavad blogi kaasalööjad.

 
At 23:21, Anonymous Erkko, Kuusalu, Harjumaa said...

Noh, see keppidega värk seal lumel.. jalad laiali, aga ka paaris - ei ole normaalne, minu meelest.

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalga trehvasin üleeile netipokkerit mängimas ühes tuntud Eesti portaalis. Muidugi võis ka lihtsalt teine samanimeline koll olla, sest Karvajalg on ju üsna levinud nimi.
Näitab, et mehel praegu ajaugümnastika tegemine pooleli. Lisaks külvikurehvide mäest üles tirimisele ja pr Karvajala põrutamisele igati vajalik tegevus trennidesse lisakvaliteedi toomiseks.

Enda kilometraaž jäi möödunud nädalal talvise harju keskmise tasemele, kokku 40 kilti.

Toits Pärnust

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Tere,

Priit, joosta sa küll ei saa, aga kas pole mõelnud, et sellise libeda(s*ta)suusailmaga poleks ehk mõistlik võtta veidi lühemad kepid ning teha üks korralik kiirkõnd? ca 1,5h mööda Emajõe kallast läheks trennina kirja küll.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa mitte tsiteerimata jätta isand kivisildniku aastalõpujutukesest tsitaati
"Sõber Karol Kallas räägib pidevalt sellest ja ma räägin teile edasi, et inimesi on ajupesuga hirmutatud tervislikult toituma ja oma keha eest hoolt kandma, jooksevad hirmuga mööda jõeäärt edasi tagasi, tahavad elada. Kangutavad rauda, punnitavad keha nimel nii, et pea märg, aga samas ei hoolitse keegi tervisliku ja arendava vaimse toitumise eest. Nii on, loetakse, vaadatakse ja kuulatakse kõige vedelamat väljaheidet ja siis joostakse kahe silla vahel edasi tagasi.
Mis on lollil abi jooksmisest? Sureb ikka lollina. Kas ühiskonna ideaal on terve ja pikaealine idioot? Aga just nii see on, valitsev kehakultus ei ole midagi muud, kui inimese mulje jätmise katse. Keha sees on ainult saast, eriti ajudes. Teen trenni ja närin kaalikat, siis jääb minust inimese mulje, eks ole. See on mõtteviis, mida jagavad sajad tuhanded. Tulevad trennist ja hakkavad näosaateid vaatama ning anaalasjanduse nüansse analüüsima. Jälk.
Üks näosaade lõpeb ja teine algab, üks näoaasta lõpeb ja teine algab, anaalpalaganile järgneb järgmine piinlik totrus. Lapsed, töölised ja vanurid virelevad ja jooksevad, kuni jalul püsivad. Edasi-tagasi, ikka edasi ja tagasi või ringiratast mööda, nagu oravad süsteemis. "

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole ainult vedel. Pullerits ja paar teist veel panevad Postimehes paksemat ka.

 
At 13:41, Anonymous Kalmer, Põlva said...

Lgp. Erkko,
meie laiuskraadil lihtsalt on nii, et isaseks olemise eelduseks on kõikvõimalikud trikid lumel ja lumetaolisel ollusel. Seega, õpi aga vahelduv ja paaristõuge selgeks. Naistele meeldivad ka mehed, kes tõukavad vahelduvalt, ning vajadusel siksativad samal ajal kõrget tempot säilitades. Ega mullegi ei ole veel kõik nipid selged, kuid ma pingutan. Aga mis peaasi, kui meie leegion võidult võidule marsib, siis kus oled sina, kössitad nurgas? Erkko, võta end käsile!

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Toits on asunud meeleparanduse teele, mõistab suurepäraselt, et trennidesse tuleb lisakvaliteeti tuua. Ega's siis muud kui puudane pomm seljakotti ja ülesmäge rühkima. Kevadel kui lahingusse minek, siis nopid viljad. Siugled naeratades finišisse samal ajal kui konkurendid hapnikuvõlas näost roheliseks tõmbuvad.

Kaptša paneb täiega näkku. Ei tea kas ma olen kunagi bloogeris sõna "neeker" kasutanud?

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Kaptša paneb sulle sellepärast näkku, et sa oled neeger. Ära poe midagi anonüümse id taha, kirjuta julgelt välja et oled .... seesama

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Viis trenni võib nädalas teha küll(vanus 48).Aga koormus peab õige olema.Ja sellel tegevusel võiks ju ka mõte olla.Priit teeb siin suht ühepikkuseid trenne nädala sees.Nädala keskel lühike ja keskmine trenn vaheldumisi(erinevad pulsitsoonid). Nädalavahetusel pikk trenn.Ja nii koormust suurendades-vähenades saab päris hea tulemuse(vähemalt jooksmise puhul toimib).

 
At 04:02, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 04:03, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:58, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht