reede, detsember 19, 2014

Pullerits: 200-eurone nõuanne - pange ruttu klassikasuusad müüki!

Olümpiapronksimees Jaak Mae helistas ja uuris, kas ma murdmaasuusatajate viimast MK-etappi vaatasin. Ei vaadanud. Kuid jätsin lisamata, et ma ei vaata üldse telerist sporti. Oleks ma seda öelnud, oleksin talle kindlasti täpsustanud – mis on ka tõsi –, et kohe kindlasti ei vaata ma sporti telerist pärast seda, kui tema tippspordiga hüvasti jättis. Vähemasti ei vaata ma pärast seda telerist murdmaasuusatamist – pole midagi vaadata ega kellelegi kaasa elada (nagu mu kaasaelamine kedagi aitaks...). Nojah, kui ausalt rääkida, siis mõnikord ikka rattasõitu olen vaadanud, aga enamasti hilisõhtul, kui tõepoolest muud mõistlikumat teha, kui telerit vaadata, enam ei jaksa.

Aga oleks ma viimast, Davosi MK-etappi vaadanud, seletas Mae, oleksin näinud, et mitmed mehed läksid 15 km klassikasõidule uisusuuskadega. Ehk läbisid 15 km klassikat ainult käte ja kere jõul.

No selge: see on midagi sellist, mida ma teen igal talvel paar korda Tartu dendropargis, kus läbin paaristõukeettevalmistuseks kolm veidi vähem kui 5-kilomeetrilist, seitsme tõusuga ringi ühtegi sammu tegemata.

Aga võistlustel, erinevalt Dario Colognast, kes tuli viimasel MK-etapil uisusuuskadel kolmandaks (kaotust võitnud Martin Johnsrud Sundbyle 7,3 sekundit), ja erinevalt Petter Northugist, kes jäi 55-sekundilise kaotusega Sundbyle kümnendaks, pole ma seda proovinud.

Kuigi Worldloppeti sarja kõvemad sõitjad on klassikamaratone korduvalt uisusuuskadel läbinud ja isegi võitnud, sh Vasaloppet ja Birkebeiner, siis see, et Davosi etapil vähemalt kolm meest – lisaks Colognale ja Northugile ka seitsmendaks tulnud Calle Halvarsson – läksid klassikat sõitma uisusuuskadega, on selge märk, et murdmaasuusatamine on veelgi rohkem arenemas sinna suunda, kuhu ta seni on arenenud: järjest määravamaks saab käte, õla-, kõhu- ja muude kerelihaste ehk kogu n-ö korseti võimekus. (Ega ma asjata kuulsas pehmotestis väitnud, et õige mees teeb iga kell vähemalt poolsada kätekõverdust.)

Tegelikult leiab ka Estoloppeti sarjast näite, kus uisusuuskadel mees klassikamaratonil klassikasuuskadel meestele selga näitas. 2011. aasta veebruaris tegi seda Alutaguse maratonil Vahur Teppan. Loomulikult, eks tema suusavalikut soosis ka tollane ilm, mis mäletatavasti oli selline, et pidamisega olid enamikul ikka tõsised probleemid. (Ka Davosi viimatise MK-etapi olud olid pehmelt öeldes vintsked ja kitised.)

Millega tuleb siis edaspidi arvestada? Esiteks sellega, et igasuguse vahelduvtehnikaga sõitmise võite ära unustada – see on üleeilne päev. Teppan kinnitas, et iga normaalne suusaharrastaja suudab Alutaguse maratoni läbida paaristõugetega, sh nood paar järsku tõusu, mis jäävad raja teisele poolele.

Teiseks, ja seda tegelikult esmajoones: treeninguil tuleb rõhku panna just ülakeha arendamisele. Just spetsiaalse paaristõuketehnika arendamisele. Vanakooli stiiliga, et kasutate ainult käte jõudu, kuigi kaugele ei jõua. Esiteks tuleb puusad õigesti tööle saada. Puusade sirutamiseks on omakorda vaja oskuslikult kasutada reie- ja tuharalihaseid. Sest ega puusa tõsteta õige paaristõuketehnika puhul vaid alaseljalihastega. (Kurat, kas ma tõesti pean teile siin kõike puust ja punaseks ette tegema?) Teisisõnu: käed põhimõtteliselt fikseerivad vaid asendi, kogu keha tuleb peamiselt reie- ja tuharalihaste abil koondada ühtseks löögirusikaks. Puusad on n-ö võtmeks, mis paaristöö ajal keha tervikuks seovad. Kuid ettevaatust: tamp ja vatt, mida õlad ja küünarnukid ja randmed paaristõugetega saavad, on paraku suur, mistõttu tuleb väga hoolsalt end kuulata, eriti neil (näiteks mul), kel organism siit-sealt valulikkusega aeg-ajalt märku annab.

Ja loomulikult on viimane aeg oma klassikasuusad müüki paisata. Kui keegi neid uute arengute valguses enam üldse ostab.
******
 
Colorado River seen from the end of Colorado Overlook Road, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Dario Cologna sõitmas One Way keppide toel Davosi MK-etapil 15 km klassikadistantsil üksnes paaristõugetega kolmandaks. Fotode autor: AFP ja AP / Scanpix
Foto 3: Petter Northug sõitmas Davosi MK-etapil 15 km klassikadistantsil üksnes paaristõugetega kümnendaks. Foto autor: AP/Scanpix

81 Kommentaarid:

At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

kl.suuskadega saab ka väga edukalt paaris panna.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits läheb Maailma Karikal uisusuusaga peale?

http://www.owc.ee/wp-content/uploads/2011/11/Tehvandi-15-km-rada-2014.pdf

Kas Pets võtab 1000 m juures oleva tõusu uisusuusaga?


AK spordiuudistes millegipärast murdmaa pilti ei näidata(kui ERR MK pilti toodab, miks ta teiste pilti ei näita?)

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisel talvel ostsime Kristjaniga endale juba „turistisuusad" ka. („Turistisuuskade" põhjadel on nn kalasoomused, et suusk mäkketõusul tagasi ei libiseks, selgitab Kristina.)

Väljavõte Kristina Šmigun-Vähi intervjuust EPL-le.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Mu suusad maksid €70, ei ole nõus antud nõuande eest €200 maksma. Palun kaubelge ja selgitage, kui miski ikkagi seda €130 kuristikku selgitab!

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

Need 70-eurosed suusad ainult tunduvad teile suusad. Tean, millest räägin, sest alustasin ka omal ajal seesuguste odavate laudadega. Nüüd alla Fischeri tippsuuskade ehk RCSide midagi alla ei pane - 70-euroseid ei anna nondega võrreldagi. Oma 70-eurostega (okei, pisut vähem kui tuhandekroonistega) sõidan nüüd asfaldil (vt EE Flash).

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit räägib õigust

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et vaatasin hiljuti üht videot (https://www.youtube.com/watch?v=aDEaAOcDKnA) ning turgatas miskipärast pähe, et mida arvaks Priit Pullerits selle kohta. Ja arvasin, et P.P. oleks öelnud selle kohta umbes nii: "Pehmod sõidavad sellisest mäest alla. Kõvamehed tõukavad ennast sellisest mäest paaristõugetega üles ja otsivad sealjuures kohti, kus lund ei ole."

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Olen täitsa päri. Karmid mehed sõidavad sellisest künkast üles. Paaristõugetega.

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ärge unustage lõuga tõmmata. See on väga efektiivne harjutus. Töötab läbi kogu kere. TM-il paned enamuse ilueedisid kotti.

 
At 19:37, Anonymous Peeter, ilueedi said...

Seda tahan ma näha. Ja TM-ile sa ei jõua. Ma võtan sul natist kinni ja väänan selja taha.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas mitte paariaasta taguses videointervjuus sa mitte ei tunnistanud, et 35kg-ne kang on sind lamades surudes vallatult rõhunud? Kekatunnis meil, kes oma keharaskust äraei surunud, see viit ei saanud. Oli ka noori mehi, kes kahekordse kehakaalu surusid. 35kg läks mõistagi igal poisikesel yles.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Suure Tõllu kombel tuleb kive liigutada, see teeb tugevaks.

Tänapäevane variant:
https://www.youtube.com/watch?v=YreASxgB5g8

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Saab näha, kas nüüd kui Otepää sprindirada raskemaks tehtud, palju on uisusuusaga sõitjaid.

Üks hea pilt jõutrennist:
http://photos1.blogger.com/blogger/842/4099/1600/priit.0.jpg

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits - nüüd, kui sa oled sunnitud googli reeglite tõttu pehmomaks muutuma, seetõttu ka lugejad... on sul hea tagantjärgi bravuuritseda oma kõrge valuläve üle...pärast seda, kui oled kõik terevamad/ valulisemad kommentaarid enda kohta jõhralt eemaldanud "delete" nupuga.
Kuulsusejanu ja edevus, oi, selle tõttu võib paljutki alla neelata. Kas häbi ei hakka?!

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Lõuga tõmmata tasub alati.
Pullerits või aga oma suusajutuga seenele sõita.
Vaata aknast välja, mees. Must maa. Mis suuskadest sa siin pajatad! Postimehe ajakirjanikud harjund pula ajama. Kogu Postimees, eriti see arvamuste osa.
Korsetiga on aga nii, et kiirelt tuleb, kiirelt läheb.

 
At 20:27, Anonymous Marek said...

20:10, kumb mees jõutrenni teeb?
Alumine mees küll mitte. Bonsuna sellise kangiga trenni tehes jääks enne, kui jõud otsa lõpeb, magama.
Aga pilt on muidugi hea, sellega peab nõustuma.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits,
Jagate siin finantsnõuandeid, aga kas te ise raha teenida ei soovi?
Võib-olla kavatsete kunagi tulevikus memuaaride raamatu kirjutada. Paljud ju kirjutavad. Näitlejad, ajakirjanikunud nagu Kalle Muuli, kitarrimehed, kes iganes... Teie, Ameerikas stažeerinud ja õppinud mees, Sir Seb Coe, Paul Wolfensohni jpt kohtunud mees. Teil oleks millest kirjutada.
Teil on blogis tuhandeid lugejaid. Kõik nad ostaksid hea meelega teie kaunilt kujundatud raamatu.
Ärge valmistage neile pettumust!
Tulevase raamatu kinkekaarte võite välja anda juba täna! Esimesele 300-le kinkekaardi ostjale kingitus!

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

21:01 braavo! Andsite hea idee. Me võtame asjal sarvist kinni! Seda kindlasti. Lisaks briti sportlastele ja ameerika rahameestele, ärge unustage kohalikke tegijaid mehi. Ansip, Ligi, Seli, Rüütel, Reiljan, Klaas. Pole ju vähe muljeid. Seda kas PP on kohtunud THI ja Tiit Vähiga, seda me ei tea, aga tõenäoliselt ikka. Riskikapitalist Jürvetsoniga kes tegi intervjuu? Priit P. Tartu Ülikooli maailmakuulsate teadlastega on PP kindla peale kohtunud. Putiniga vist ei ole, aga lähema 10 aasta jooksul ikka teoks saab?

 
At 21:35, Anonymous Andres said...

Jah tehke raamat valmis. Oleksin kindel ostjakäpp.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Hullult kõvad mehed kõik. See ilma pidamiseta sõitmine on tippude teema, tõsiste tippude teema. Tugev harrastaja ma mõtlen estoloppeti 10-30 kandis võistleja ei suuda korralikult paaristõukega läbida ka Alutaguse maratoni (mõtlen siin all seda, et pidamisega suusaga on tal koht parem), rääkimata teistest klassikamaratonidest.

 
At 22:11, Anonymous Paul said...

See huvitab mida on Priit Suure Emakaru (Marju Lauristin) käest õppinud. Kas väikerahva rahvusliku kokkuhoidmise vajalikkust või jürgenhabermaslikku multikultuurilist emantsipatsiooni?

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

22:10 plaanipärane ja ennastunustav treening viib sihile. Teed täna paremini kui eile, rohkem kui mullu.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Vat seda tulen ma ise vaatama kuidas Pullerits Otepää MK raja uisusuusaga läbi sõidab.
Ilus vaatepilt see ei tule!

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas harrastajate distants MK-l mitte vabas polegi?
Sel juhul uisusuusaga minek pole teab mis imetegu. Mõni korraldaja teab äkki?

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Misajast harrastajaid MK-l rajale lastakse. Kas senistest klounidest on veel vähe? Uskuge, Pets saab paremini hakkama kui Pullerits.

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Filantroobi ja ärimehe Dr Holdeni prestiiž rahaasjades
nõu andmisel on ehk suurem kui siinse blogi autoril.
Kuhu või millesse siis Pullerits soovitaks suuskade müügist saadud raha investeerida? Šveitsi panka? Vene rublasse? Mart Laar, praegu EP rahulikul ametikohal, teatavasti pani oma rikkusele aluse just vene impeeriumi ääretutel avarustel.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit anna nõu. Mis me tegema peame enne suurt talve? Mul juba praegu selg haige, mis siis veel õigest suusklemisest saab sulalume hangedes?

 
At 13:10, Anonymous Andres said...

Holden paistab on hirmus mees. Temast saab Eesti Onassis, filantroop, ökofoob ja miljardöör. Mees kes sööb hommikusöögiks terve börsi. Loodame et ta siis oma vanu sõpru ka meeles peab.

 
At 13:11, Anonymous Andres said...

Holden paistab on hirmus mees. Temast saab Eesti Onassis, filantroop, ökofoob ja miljardöör. Mees kes sööb hommikusöögiks terve börsi. Loodame et ta siis oma vanu sõpru ka meeles peab.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas peaks tegema võistluse teemal "Viimane reliikvia" parafraseerides armastajate dialoogi "Kaabriel, mis meist saab?" ; "Ei tea"

Siin esimene kandidaat -
----------------------------
Anon: Priit, mis meist saab?
Priit: Ei tea.
Anon: Ahah
Priit: Tegelikult tean küll.
Anon: Ahah
Priit: Me oleme Päikese pojad. Meist saavad uhked oma maa (ja naiste) peremehed. Enam kunagi ei pea me müts näpus kuskilt Moskvast või Pihkvast, Varssavist või Brüsselist armuraha lunima. Vastupidi, naabrid tulevad aupaklikult meie juurde kaameliseljad kingitusi täis laotud. Ning vahel harva lubavad meie suusatajad võõramaa sportlastele mõne pronksise medalijunni. Lohutuseks või nii. Sest suuremeelsus on meie rahva esimene iseloomujoon.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Jah, meie elu saab olema nagu selles kinofilmis siin
https://www.youtube.com/watch?v=x_w-ymcZdkw&index=1&list=PLW3NNC3yIJ9NaLBaxsaMlLSsWDe9RC-Vw

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Jaadrennõi batontšik saab. Paeti kinnisvara väärtus langeb sellega nulli, sest sellise radiatsioonitasemega varas tahavad ainult tarakanid elada. Paet ise ei viibi hetkel Eestis.
Aga enne saame see-eest osaleda Varssavi ja Washingtoni suures mängus.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Räägi täpsemalt mis Paeti kinnisvarast sa sokid vahetpidamata?

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Ilusale elule vastukaaluks laulame täiest torust kaasa:
https://www.youtube.com/watch?v=VaiT9HtW86c

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Paeti kinnisvara on kirjanduslik-poeetiline kujund. Ei maksa siit tagant otsida konkreetset aadressi või mingit erakordset musta mängu või skandaali (see jäägu EE tüüpi bulvariajakirjanduse leivaks). Kirjandus peab olema üldistav, avades üksikisiku individuaalsuse kaudu laiemate ühiskondlike nähtuste loogikat. Nii nagu Lenin märkis, et Lev Tolstoi on "vene revolutsiooni peegel".

 
At 18:57, Blogger Priit Pullerits said...

21:13, aitäh, et Tiit Vähit meelde tuletasite! Temaga, kui ta peaminister oli, oli mul Ameerikas Washington DC-s väga meeldejääv kogemus, asi läks lõpuks ikka päris kriitiliseks. Ja THI-ga oli mul Washingtonis resideerides peaaegu iga nädal läbikäimist, kui oli vaja, siis helistasin ja rääkisime. Eriti lahe oli ka see, kui ma ühe Newsweeki mehega (John Barry) Pentagonis käisin - sellest tuli pärast üksjagu palju jama, mis oleks mulle äärepealt 6000 krooni maksma läinud. Ohjaa, on, mida meenutada. Interested?

 
At 19:36, Anonymous Koomas Eerik Pilves said...

Of course, Priit, by all means.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

John Barry, leiab internetist, pole enam Newsweek'is, vaid The Daily Beast'is. Barry kirg olid Ameerika neljatärnikindralid: Petraeus, Shakalishvili, Gates,..., näitab internet. See oleks ülihuvitav, lubaks blogi teha tasuliseks ja viiks lugejad lausa orgasmi. Nagu Aavo Koka paywalli-tagused toimetajakolumnid kunagised Eesti Päevalehes.
Blogis võiks rohkem juttu teha rahast. Raha läbib ju kõike meie elu aspekte punase niidina. Ka kestvusharrastussporti. Marathon100 näiteks on käivitanud tunnustustärnide programmi. Maksad 10 € - saad tärni. 50 € eest tärni koos tammelehtedega. Varsti oled dekoreeritud nagu Ameerika kindral Shakalishvili!

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

jah Priit lase tulla.
Miks penatgoni lugu pahandust tõi?

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

No näete mehed, Priit on käinud Washingtonis Pentagonis Pariisis ja Berliinis. Mitu korda Moskvas. Arvata võib et ka Istanbulis ja Pekingis. Kohtunud kohalike ja maailma liidritega. Saate isegi aru et siin ei ole rohkem midagi vaielda. Holden võib olla libe ärimees (kohalik), kuid vaimne liider on ikka ja alati PP. Meie jjhoondume tema järgi ning jätame mürgised kommentaarid.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Holden alustas segastel 90-ndatel. Vedas katkise bussiloksuga mehi Tšehhi, Poola ja Portugali. (Ärme küsi, kas maksud said ikka seejuures makstud). Tänaseks käivad Holdeni arvukatel üritustel aga sajad kui mitte tuhanded, meie kestvusharrastajate eliit. Heategevuseks organiseeritud 1350 € on aga kondina kurgus kõigil ärimeestel. Mees on teinud tohutu arengu. Kui seda blogi peaks loetama Kadriorust, siis tuleks presidendi aurahade ja Vabariigi aastapäeva vastuvõtu nimekirja jaoks see nimi meelde jätta.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

"langes teiseks ja viimasel ringil andis veel ühe koha käest. Oma osa mängis siin ilmselt Eesti Jooksu Kullafondi raamatut koostaval Reinsalul" /JOOKSUPORTAAL
Raamat ei ole siis ikka veel valmis?
Veel päris hiljuti võis Pulleritsu blogi järgi oma kella kalendri õigeks panna. Blogikirjutised ilmusid 3 x nädalas - E, K, R. Kui reedene kanne tuli üles, siis võis hakata kontoris asju kokku panema, klientidele ja ülemustele vihjama, et maanteed ja rattarajad ootavad...

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Raamat on peaaegu valmis.

Sisukord selline:
http://www.kristoreinsalu.ee/wp-content/uploads/2014/11/Tarm-ja-sisukord.jpg

http://www.kristoreinsalu.ee/jooksuraamatu-kinkekaart/

 
At 00:43, Anonymous Anonüümne said...

See raamat viib meid lõpuks Euroopasse.

 
At 01:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas Lääne- või Ida-Euroopasse?

 
At 01:39, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes ei ole sellist asja nagu "peaaegu valmis". Artikkel on kas peatoimetaja laual - kl 15:00 - või ei ole valmis.
Kuidas leheküljenumbrid saavad paigas olla, kui tekst pole veel valmis? Küljendamine järgneb ikka toimetamisele.

 
At 01:51, Anonymous Anonüümne said...

Teos sisaldavat ka harjutuskavu. Miks siis mitte ka juba sis ja põlvikute reklaami. 1970ndatel okupatsiooni tingimustes kirjutas Valter Heuer briljantse, maailmaklassi raamatu "Meie Keres". Suurte ümberütlemistega, pidi ju Keres mängima väga keerulistel, rasketel aegadel.
Meil on jooksu suurkujusid, kelle panus eestlusse pole väiksem Paul Kerese omast. Nad väärivad, et nende lugu kirja pandaks. Kui vaid praegu leiduks Heueri masti kirjamehi.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit peaks oma blogist raamatu kirjutama, teravamatest üllitistest ja parimatest kommentaaridest, mis iial netis antud, saaks kullafondi isegi teemantfondi materjali, igaveseks ajalukku talletatud nagu Andruse kuulsad klassikasõidud.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Andrus on väga tubli mees, parimaid poegasid, kes lauskmaarahvale iial antud.
Ka Priit pole kehvem mees.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

«Kas te armastate kedagi?»
«Jah,» vastas Putin.
«Ja keegi armastab teid?»
«Jah.»
«Olgu jumal tänatud!» lausus seepeale ajakirjanik ja küsis, kuidas Putini kallim armastusavaldusele reageeris.
«No ta võttis pitsi viina,» vastas president seepeale.

Vat see on naine, pole mingi pehmo ja niisama hädavaresest kaunitar.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Andruse klassikasõidud koos Paju lahinguga ja Lennart Merega kuuluvad meie rahvusliku genoomi, meie kultuurilise DNA kullafondi.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Rakveres ja Kuressaares on pehmed mehed
http://www.rademar.ee/?id=1628&category_id=91&page=1

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Aasta pehmo auhinna saab swedbank. Lausa piinlik lugemine.


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/swedbanki-annetus-aadu-luukase-sihtasutusele-tekitab-paljudes-pahameelt?id=70412547

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Jah Swedbank ning teate kui kavalasti tehti...kõigepealt pandi üles pealkiri, et pank toetas sihtasutust ning kui üle 100 positiivse kommentaari tuli, siis muudeti pealkirja et pank võttis annetuse tagasi ning heausklikule lehelugejale jääb mulje, justkui kiidaks avalikkus preemia tagasi võtmist hoopis heaks.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Räige avalikkusega manipuleerimine käib Pede-Delfi poolt. Muudavad pealkirju, kirjutavad lausvalet, et ikka võimalik suur lõhe normaalsete ja homode vahele lüüa. St, et maksimaalselt pedesid üles ässitada rahumeelsete inimeste vastu.
Kirjutavad, Swedi annetus tekitab paljudes pahameelt, mis on ju sulaselge valetamine.
Vähemalt 70% rahvast see annetus väga meeldib, aga pedestunud ajakirjandus kirjutab loomulikult risti vastupidist...
Kiunuma hakkasid vaid mõned üksikud hardcore pedesõbrad nagu tanklerid, lobjakad, kampused - pehmonduse eesliin...
Elagu objektiivne ja kallutamata ajakirjandus!

Ja selline ongi oivaline ajakirjandus?

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Ootame lugu "Miks spordimehed ei salli Swedbank'i".

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult spordimehed. Mina näiteks olen muidumees, aga ka ei salli pedepanki.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane delfi, oivaline delfi!
Masendav, olles juba ammu mitte ainult peldikusein, vaid ka ise haisvate "ekskrementide" tootja, jääb endiselt õigust ja õigustust ülegi? Ikka nii, seltsimehed tõekuulutajad?

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Ega Postimees ka palju maha jää. Minu arust on just Postimees kunagise EPLO (siis veel iseseisva) võitleva vasakäärmusliku positsiooni üle võtnud, mitte delfi. Aga kokkuvõttes, nõgised mõlemad. Muide, hiljuti panin tähele, et Delfi on keelekasutuses isegi parem kui Postimees.
Postimehed oli juttu Eurovisionist, delfis oli siiski eestikeelset varianti kasutatud. Teine juhtum oli veel kus delfi kasutas eestikeelset vastet, PM aga inglišškeelset igerikku. Ei tule kuram vaid meelde.

 
At 16:37, Blogger Priit Pullerits said...

Ma loodusin Swedbankist juba aastaid tagasi, ja täna on mul eriti hea meel, et tolle loobumisotsuse tegin. Kuigi loobumise otsus oli hoopis teisest vallast: Swedbanki Tartu kontoris sattus mind teenindama venelanna, kes eesti keele puuduliku ja kehva oskuse tõttu ei suutnud minu küsimustele arusaadavalt ja konstruktiivselt vastata, misjärel leidsin ja otsustasin, et mul ei ole küll aega siin mingile Swedbanki erinevus-rikastab-tööjõupoliitikale aega raisata ja tulin sealt pangast koos oma rahaga tulema. Pank on teenindusasutud ning peab suutma kliente kiiresti ja korralikult teenindada.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Täitsamees Priit!

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb kulda, kuid kahjuks ei kuule tema suust õiglast kriitikat Postimehe aadressil. Keegi peaks ikkagi ütlema, kui kuningas on alasti? Või mis?

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Meie saamatu väikerahvas on maailma suurtele katsejäneseks. Meie peal katsetatakse meetodeid rahvuse väljasuretamiseks ja mis piirini ja kuidas manipuleerida annab.
me ei suuda ühtse rahvusena vastu seista isegi Kõlvartile Toomile Ossinovskile, mis siis veel suure maailma hoovustele nagu tarbija orjastamine, homonduse propaganda, rahvuste mahasurumine.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit on õiglane ja suure südamega mees. Ühel päeval võtab ta selle nurjatu Postimehe küsimuse ette ja siis ma vaatan kuidas sahker-mahker meestel suletutid võbisevad.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Kus on autoriteetsete meeste kommentaarid kui parteipoliitilised küsimused tuld üles hõõruvad?

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit jättis ilmselt venelase mulje.
Swedi teenindajatele on antud käsk kõnetada kliendi keeles.
Priidul Alakurttist vene keel hästi suus. Läks pangas meelest ära või?

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Ära kägise, Priit on njuu-inglandi ameeriklane rohkem kui eurooplane. The ancient race

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:45, Anonymous Autoriteetne mees said...

Aeg oleks siin jälle mõned matsid kustutada

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Aga talve maratoniks on Kristobald Reinsalu 2:38 suurepärane. Mees ei ole ennast lõdvaks lasknud.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui blogi-raamatusse tahad head kommentaari anna teada, panen mõned pärlid oma sulest.
Sinu blogi parim kommenteerija.

 
At 20:45, Blogger Priit Pullerits said...

...tänan. Peame sidet!

 
At 08:07, Blogger Indrek Sarapuu said...

Tere tugevad, tahtejõulised ja sihikindlad eesti mehed! Või isegi naised.
Nüüd on siis lood minu arusaamist mööda ka veel nii, et pehme või kõvameelsus väljendub ka kaupade ja teenuste valikul mis mee igapäevaselt kasutame. Et siis milliseid tanklaid, poekette, panku jms peaks külastama need, kes tahavad endast kõva, mitte pehmo muljet jätta?

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Indrek, no Swedbanki kui nõtkuvate põlvedega asutust, kes paari pehmo kisa peale põnnama lööb, kõvad mehed küll ei külasta. Kutsun üles boikoteerima Swedbanki!

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

swedbank pole kül usaldusväärne partner. Tahab annab sõna, tahab võtab tagassi.

 
At 11:40, Anonymous Julius said...

Pank on pank mitte mingi kuradi partner. Su vaba-abielunaine on sulle partner, mitte mingi kuradi rootsi pedepank

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Indrek ära tee vedelat nalja. Asi on tõsisem kui mingi kõva-pehmo skaala.

 
At 04:02, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 04:02, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 04:03, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 02:58, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht