esmaspäev, november 24, 2014

Pullerits: Kuidas lumeta kõva trenni teha?*

Laupäeva hommikupoolikul võtsin toanurgast lõpuks Fischerid. Öösel oli imeõhuke lumekiht maha sadanud, täpselt nagu ilmaennustus oli lubanud. Suundusin Supilinna serva Tähtvere spordiparki.

Siit esimene õppetund: pühendunud ja korralik spordimees peab ilmateadet jälgima. Kolmapäeva õhtul olin läbinud Frode Estili endistel klassikarullidel 17,7 km ja oleksin neljapäeva õhtul võtnud vaba aja ning sättinud järgmise trenni reede õhtuks. Ent neljapäevane ilmaprognoos lubas reedeks lörtsi ja jäidet, mis teeb rullitamise ääretult ohtlikuks, lausa võimatuks. (Reedehommikuse kiilasjää tõttu loobusin isegi rattaga tööle minemast; läksin jalgsi.) Seega otsustasin reedese trenni teha neljapäeval: läbisin rullidel 20,8 km.

Nädalavahetusel ei saanud rullitamisest enam juttugi olla. Kuid suusatamisest küll.

Supilina spordipargi minunimelisel 850 meetri pikkusel ovaalil polnud laupäeva hommikupoolikul kedagi (peale mõne ema-isa, kes olid väikelapsed kelgutama toonud). Seega, milline luksus: kogu rada minu päralt! Sõitsin ovaali välimises servas, ajasin sinna isegi sümboolse jäljepaari sisse. Lumekiht oli hakanud tasapisi sulama. Seetõttu polnud libisemine suurem asi. Õigemini, seda peaaegu polnudki. Isegi ainsast, imeväikese kaldega nõlvast tuli end paaristõugetega alla lükata, muidu jäänuks seal lihtsalt seisma. Peagi kattusid suusad raske ja nätske lumekihiga. Liiati puistas taevast kerget lörtsi lisaks. Ühele ringile kulus keskeltläbi viis minutit. 20 ringi ehk 17 km sai läbitud 1:40.40-ga. Aga kiirusest palju olulisem on see, et sai teha erialast treeningut. Ässad ju kinnitavad, et distants ei loe, loeb aeg.

Nüüd igaks juhuks esimese õppetunni kordus. Kas jäi meelde: tuleb jälgida ilmaennustust! Prognoos lubas pühapäevaks vägagi niisket ilma. Mis tähendab, et pühapäeval tuli trenni minna taas hommikul, enne kui päevasoe ovaalil niigi õhukese lumekirme olematuks sulatab.

Pühapäevased olud olidki märgatavamalt dramaatilisemad. Selles mõttes, et õhukesest valgest lumekattest oli järele jäänud tume vesine jää (vt fotol vasakul). Minu eelmisel päeval jäetud jälgedest oli näha, et mitte keegi teine polnud laupäeval suusatamas käinud. Kas nii saab talveks korralikult valmistuda, kui heitlikest lumeoludest maksimumi ei võta?

Kui eelmisel päeval sai suusad veidigi pidama, siis pühapäeval polnud vesisel (teksti toimetamata variandis leidsin siin näpuka: verisel) rajal selleks lootustki. See tähendab, et tuli pühenduda sajaprotsendiliselt paaristõuketööle. Esimesed kümme ringi läbisin 40 minutiga ehk keskmiselt ringi minuti võrra kiiremini kui eelmisel päeval. Siis aga hakkasid olud muutuma.

Kui tund aega sai sõidetud, hakkas päevasoe oma pitserit vajutama. Emajõe-poolne sirge muutus üleni mustaks, imeõhuke vesine jääkiht pudruseks. Tagasihoidlik libisemine muutus vaevaliseks. Ovaali servades sulas jää ja lumi iga ringiga silmanähtavalt, paljas asfalt tungis üha rohkem välja. Küsimus oli selles, kui kaua saan sõita enne, kui olud selle võimatuks teevad.

Ometi hakkas 18. ringi aegu naeratus näole tikkuma. Hakkasin olukorda nautima. Ja treeningut ka: rohkem kui tund aega ainult paaristõukeid lükatud, kuid jaksan vabalt jätkata. Isegi tüdimust ei tekkinud. Võimust võttis puhas rõõm. Olin otsustanud, et teen kokku vähemalt 20 ringi, kui vähegi saab. Sai. Siis, et teen veel kaks. Said ka need tehtud. Ja siis veel kaks. Need samuti. Kuigi tagasirgel pidi paaris kohas juba hoolega pinnast jälgima, et suuskadega asfaldisse ei takerduks. Ja lõpuks veel kaks.

Kokku seega 26 ringi ehk 22,1 km paaristõukeid 1:48.50ga. Päris hea algus ju eesseisvaks hooajaks?

Ärge täna küll suuskadega ovaalile minge. Ilmselt oli see juba eile õhtuks muutunud sõidetamatuks. Olete õige aja maha maganud.

Muidugi ei käinud ma nädalavahetusel trennis Fischeri RCSidega. Ikka vanade, hallide Fischeritega, mis sai umbes kümme aastat tagasi ostetud ligikaudu 900 krooni eest. Selliseid nimetatakse mullasuuskadeks. Minu omad on küll pigem asfaldisuusad.

* "Lume peal sõidavad pehmod." Anvar Samost (IRL)
******
Colorado River seen from the beginning of Moab Rim Trail, Moab, Utah. 26. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1-3: Priit Pullerits pühapäeval Tartus Tähtvere spordipargi 850-meetrisel ovaalil paaristõugetega trenni tegemas. Fotode autor: Mirko Ojakivi
Foto 4: Anti Saarepuu üle-eelmisel nädalavahetusel Tartus Lõunakeskuses suusalaadal Maarjamaa osavaima suusatehniku võistlusel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

108 Kommentaarid:

At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Ainult pehmod ei lähe täna suusatama. Saapad klambrisse!

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Normaalsed tervisesportlased olid laupäeval jooksmas Kvissentalis, 5 km - pikem kui 800 m, aga kõvasti lühem kui maraton. Äkki vabandas välja?

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Pääsküla rabas toimus doktori raviseanss

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit on minu masti mees, mullegi meeldib trennis ränka vaeva näha. Kui trennis paar tundi ära paugutan siis julgen õhtul ikka ausa mehena ka kausitäie putru enesele ettetõsta. Laupäeval hammustan ka seapekki kõrvale. Siis lihas kasvab nii mis mühiseb.
Aga üht ma sulle ütlen, Priit. Ära sa selle elektriga jama, ESM, või mis ta oligi, on rohkem pehmode värk. Õige trenn on ikka väljas. Lödipüksid panevad endale juhtmed tagumikku, õige mees sellist nalja ei kannata.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

18:12 väga isane jutt! Respekt! Ootaks veel teie arvamust misiganes teemal.

 
At 18:48, Anonymous Kenny B said...

Eelmise sissekande kommides jäi pedeprobleem lahendamata. Kui tahate et teist vikipeediast sada lehte infot kirjutatakse, hakake keiks, kasvõi vägisi, siis on feim karanteeritud. Ja nimetatud sada lehte teksti. Nagu siin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Daley

sattusin noormehe vahvale biograafiale peale läbi viidatud geide ja lesbide Hall of Fame'i

ps. kui Nike on selles Kuulsustehallis, siis kes on Fischeri Madshusi Rossignoli Kästle kambas kõige keim?

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Erialane treening?! Mis distsipliiniga tegu on?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Uduse novenbripostituse lõppu sobiks punapõskne ohoota tüdruk nagu võisilm spordimehe hommikupudrusse. Kas senjöör Soonets on talveunne suikunud?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Tartu on hale, Edgar tõi meile reedel Pirita ja Nõmme-Harku radadele sellise lume, et homme saab ka veel puhtal lumel sõita!

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Tartu on tõesti hale. Neilt võetakse isegi dendro käest ära.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Tallinnas asjad liiguvad. Inimesed liiguvad - sest neile on selleks loodud head võimalused.
Tartus aga on võimul parempoolsed ja tulemused on näha.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Kas Anti töö ongi nüüd suuskade määrimine?

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Inimeste liikumine paneb ka mõtted liikuma. Liiguvad mõtted - areneb kultuur, suhtlemine välisilmaga, kaubandus, äri. Tulemus: Tallinnas liigub ka raha, lihtlabast pappi kordades rohkem kui Tartus.
Tartu seisab. Vaid Emajõgi liigub - loiult. Väldi Tartut!

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Tartus on tegelikult potentsiaali küll, kuid nad on endale ise klotsid jalgade külge kinnitanud. Kelle nad linnapeaks valisid? Siin on naer läbi pisarate.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Kas põlved tõesti nii läbi, et väikestki jooksuotsa selle väntamise ja toksimise vahele ei anna sättida?

 
At 19:59, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot ja rahu-rahu, seda, et L- ja P-Eesti mehed üksteisega tülli keeraksid - seda vaenlane ainult ootabki. L-Eesti mehena tunnen heameelt P-Eesti heade lumeolude üle ning palun, et P-Eesti headest, Edgari toodud lumeoludest eufooriasse sattunud mehed siin liiga äksi täis ei läheks ja L-Eesti meeste peale ülevalt alla ei hüppaks. Pidagu meeles, et kõrgelt on valus kukkuda, kui muu neid ei talitse ega taltsuta.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

No nõnda. Chiba ekiden joostud. Ime et Eesti Hiinat võitis ja viimaseks ei jäänud. Müstiline. Hiina suur maa ja ei suuda jooksjaid välja panna? Või läksid mingi kohaliku klubi harrastusjooksjatega peale?
Küsiks veel et kes tark võttis hädise A Nooda kaasa? Piinlik lugeda sellist vabandamist. Noor keskmaamees ei suuda nüüd 5km joosta. Miks ei küsitud Tallinnas et kuule Ändy, kas sa tupsuke üldse oskad 5km joosta Või läheb 3km kohal km arvestus sassi?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga L-Eesti mehed on ennast äpudena näidanud. See ei ole P-Eesti meeste süü. Karvajala brigaad on lati teie jaoks ikka kättesaamatusse kõrgusesse asetanud. Nendega võrreldes pole teil intensiivsust ega mahtu ollagi. Kusjuures, kui nii edasi läheb tuleb teile appi tulla isegi läti mustlaste tõrjumisel. Teil oleks seal trenn peale tsiklismi hooaega hoopis lõppenud?

 
At 20:15, Anonymous Jooksu tuline pooldaja, Tallinn, Harjumaa said...

Kindlasti ei ole Andi Noot "hädine", vaid tugev keskmaa (800 m, 1500 m) jooksja.

Kummastust aga tekitab küll see, et:
"läksin väga julgelt peale. Ma pole varem puhast 5000 m jooksnud ja ei teadnud, mida see endast kujutab"
-- kes nii räägib? Andi Noot, kes pandi Eestit esindama Keenia, USA, Jaapani, jt suurriikide võistluses. Aga noh, maratonitiimis on ju läbi aegade olnud jooksumehi-naisi, kel maraton läbimata ;)))

JOOKSUPORTAALi Chiba.kajastust, muide, on ülimalt kaalutatud. Priit Aus tegi korraliku jooksu. Fosti, Tšerepannikov tegid korraliku jooksu. Juttu tehakse aga ainult A Noodast! Aasta tähtsaimat jooksuvõimalust Eesti koondisele võiks ikka veits põhjalikumalt tutvustada.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Tartus pole kohta suusatamiseks.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Contra võiks selle Jaapani ekideni oma
"laulu" sisse panna

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Jooksusõber Harjumaalt ära tee vigu. Tšerepannikov ei jooksnud meetritki. JP artiklid on tihti nõrgad.
Mitteametlikule ekideni MM-ile mindi siiski mütsiga lööma. Võeti kaasa mees kes ei oska 5km joosta?

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Kuna see Chiba on vägagi mitteametlik võistlus, siis ei saa aru miks võeti kaasa 2 varuvõistlejat, füsioterapeut ja 1 üeliigne treener?

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Võeti kaasa 800 m Eesti meister, kellele 5000 m joosta oli esmakordne. Oleks võind siis võtta juba Ivar Ivanovi, EMV pronksi. Väärtustame Eesti meistrivõistlusi!
Jaapanlased kuuldavasti tegid sõidu välja.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Pilt nr 5 - ülesvõte on tehtud vale nurga alt

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Väga tore, väga tore
Tüdruk on ohhoota, ning idee on suurepärane, kahjuks rikub terviku üks detail. Kõik me oleme näinud kompositsioone naiseilust looduses. Fotograaf peaks teadma, et sellisele pildile EI SAA jääda ehted, sõrmused, ammugi kell, millisega istutakse ööklubis. Heinapallile sobib vaid naturaalne tüdruk - meik on ka liiast.

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Pildid 1-3, Tartus on K Zilmeri õpetussõnu ("Imitatsioon suusataja ettevalmistuses") tõsiselt võetud. Käib staatiline imitatsioon - suusasendite sissevõtmine Tähtvere ringil.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Täna läbitud 15 kilomeetrit eeskujulikus hans grossi klasska vahelduvtõukelises stiilis vahelduvalt kerge uisutamisega. Lund 5 - 7 cm, libisemine ideaalne. Kesk - Eesti. Jääl ukerdavad ainult pehmod ja lõunaosariiklased.

 
At 22:22, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Priidu ees müts maha, et sellistes oludes trenni lõhub.
Kahjuks aga minu brigaadi Priit ei kvalifitseeru!
1. Vähemalt 100kg peab rinnalt suruma(kui ikka miinipilduja tule all puid metsas langema hakkab ja sulle peale kukub, siis peab ise selle alt ära saama)
2. Lõuatõmbed miinimum taks 15X (mees peab suutma sirge männi otsa ronima, et näha kus ja kuhu vaenlane liigub)
3.Meeste kuuli 7,257 kg vähemalt 10m tõugata(no on vaja lihtsalt)
4. Meie brigaadi mehed suudavad enda eest ise seista(me ei paku tööd muidusööjatest juristidele)
5. Karule teed heal päeval paljakäsi 1:0
6. Oskad teha vähemalt 5-te looma häält(poovige järgi kodus kas naine ära tunneb, mis häält diivanil olles järsku tegema hakkate?).

Võtame uusi liikmeid brigaadi, kes sobib andke teada?

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis pistmist on Samostil lumel või lumeta treenimisega?
Või mis seos on Samostil üldse mingisugusegi treenimisega?!
Jääb hetkel täiesti arusaamatuks.

Mees peaks ennast kiiremas korras käsile võtma, enne kui...

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

KUULSUSE NARRID
Tegevuskunstnik Pulleritsu performance'id Tähtvere spordipargis.

Tartu pole skulptuuride poolest just rikas linn. Linnaelanikud ei mäleta isegi seda, kas nõukogude ajal oli linnas Lenini kuju või mitte. Ajakirjanik Pullerits on nüüd võtnud südameasjaks emajõelinna pronkskujuvaegust leevendada. Spordiharrastajast ajakirjanik leiab nimelt, et Tartus on puudu suusataja kuju. Just sedasorti kuju oleks Pulleritsu arvates Tartusse hädasti vaja ja kuju asukohaks peaks olema Tähtvere spordipark. Kuju aitaks propageerida terveid eluviise ja hoida eemal pargile silma heitvaid kinnisvaraarendajaid. Kuna linnavalitsuse kuju püstipanemiseks raha ei leia, etendab Pullerits ajutise abinõuna kuju omaenese keha näol kohapeal.

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...

Suu kinni arg- ja lödipüksid! Kui kibedaks läheb, siis Priit viib mehed võitlusse! Põhja-Eesti rinne jääb Karvajala õlgadele. Küll ta oma karuste meestega vastu peab. Aga üldjuhtimise eest vastutab PP.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Ilmast:
http://www.physic.ut.ee/~mkaasik/pikkilm.htm


Kas 15. veebruari üritus toimub?
On mõtet end lähinädalatel kirja panna (saab 10 euri võrra eelmise aasta pealt soodsamalt).

 
At 09:54, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 22:38, Anvar Samosti lause on tema kommentaar minu suusapildile.

 
At 11:17, Blogger Priit Pullerits said...

Sai kinnitust see, mida olen kogu aeg väitnud: et kooseluseaduse kajastamine Eesti ajakirjanduses oli vildakas, ühepoolne ja kooseluseaduse vastaste suhtes pahatahtlik. Pressinõukogu andis just Eesti Päevalehe ja ja Delfi kuuele kirjutisele sel teemal tauniva, hävitava hinnangu.

Küsimus: aga mis on sellest tagantjärele kasu? Damage is done. Ebaõiglus on saanud pikalt võidutseda. Kas sellise olukorraga tuleb leppida?

 
At 11:26, Blogger Pärtel said...

Priit, võimalus proovida, mis 800m vormist järel on:
http://www.ekjl.ee/content/editor/files/Ajakavad_ja_muu/Ajakavad_juhendid/ajakava_Kevek20141207.pdf
800m lubavad põlved ju ikka joosta?

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Ei tule leppida. Aga mida teha? The damage is done. Paljude asjadega samamoodi! Priit sa oled nutikas mees. Mõtle midagi välja.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

PP kirjutab tänase Postimehe artiklis "Energiaväitlusel läks löömaks" järgmist:
"Kuna oli sõna sõna vastu," kirjeldab Siitam (Eesti Energia nõukogu liige ja Eesti Arengufondi energia- ja rohemajanduse suuna juht) sündmuste käiku pärast sõnavahetust, "siis oma sõna kohale jõudmiseks toetasin oma õla tugevalt teise mehe õla vastu ja ütlesin, et ära mind kunagi enam idioodiks nimeta."

Vot nii lödipüksid! Teil võib olla kodus kolm triibulist ülikonda (üks neist vähemalt 500 dollariline) ja tutvusi võimuringkondades, kuid kui soovite, et teie arvamust kuulda võetaks, tuleb sellele "õlg alla panna".

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Noot oli küll enda aja suhtes kriitiline, kuid olgem ausad, paremat meil hetkel võtta ka pole. Kui siis Nurme. Tserepannikov oleks ilmselt jooksnud üle 30 seki aeglasemalt ja Ivanov rohkem kui minuti. Fosti ja Aus tegid pigem tagasihoidliku jooksu, võimed peaksid lubama ca minuti vähemalt kiiremini joosta. Ja miks võeti 2 varumeest(naist)? - sest korraldajad vist maksid ka nende reisi kinni, miks siis mitte kasutada võimalust.

 
At 11:59, Blogger Priit Pullerits said...

Teistele ka: kakluslugu on siin:
Eesti Energia nõukogu liikme oponent sai tabamuse kõhtu

 
At 12:47, Blogger Priit Pullerits said...

Äsja on selgunud, et nii mitmegi spordialaliidu juhid jälgivad seda blogi väga tähelepanelikult, ka kommentaaride osa - nii et kui teil on soov mõnele alaliidule või spordijuhile sõnum saata, siis postitage oma kriitika või kompra siia ning see leiab tänuväärseid lugejaid.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Lugejad tahavad, et 7. dets saaks 1:55 alistatud! Miks siin Pärtli ja aink nime all esitatud üleskutsetele autorilt vastuseid ei tule? Lugejad nõuavad õlg-õla kõrvale minemist!

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Postimees Postimees Postimees!
uus kujundus on küll nooruslik ja seks, aga sisupoliitika nagu brežnevi ajast. Miks kaovad Arvamusrubriigi kommentaarid? Need on liiga valusad jah? Inimesed näevad vaeva ja kirjutavad oma kommentaari; asjalikud, eestimeelsed kommid kaovad kohe, kõik ülejäänud nädalate möödudes. Artikkel koos kommidega on tervik, see on ajalugu, aga ei, vähegi teravam kommentaar läheb uputamisele. Häbi postimehe argpüksid! Samas on PM-i asjapulgad igalpool telesaadetes kõvad arvamusliidrid. Hale!

 
At 14:14, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd pöördub vist ajaloos uus lehekülg. Minuga võtsid ühendust audiovisuaali tuntud tegijad, kes kompasid maad (ametlikult lubasid nad selle kohta avaldada vaid, et ei eita ega jaata seda), kas blogist lähtudes võiks mõelda televäljundile. Millised on teie arvamused?

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei Priit! Ära mine õnge. Kui asi juba liiga suureks läheb, on tulemus kehv. Meie suusabloog on küll parim ida-euroopas ja tähelepanuväärne konservatismi bastion, kuid ära anna oma lapsukest suure maailma kurjade jõudude kätte. Nad teevad sellest käki mis peagi hinge vaagub. See on tavaline kavalus, sisse imbuda ja üle võtta. Kardan, et tegemist on hallide vandenõuga. Veelkord! Ära lase üle võtta.
Konspiraatorid valdavad kommentaariumi, siis peab ju regamise sisse viima ja meie, sinu vanad ustavad võitluskaaslased juba aastast 1994 oleme esimesed, kes välja külma kätte jäävad! Dount let this häppen!

Vaata suur maailm liigub ikka pedepehmonduse suunas. Nagu siinses artiklis.
http://www.ohtuleht.ee/604519/kavandatav-olumpiareform-uued-spordialad-ja-naised-meestega-vordseks

Võrdseks vägisi? No öelge ausalt, kes tahab vaadata naiste jäähokit, naiste suusahüppeid või kasvõi naiste 3000m takistusjooksu? Tore et naised saavad neil aladel võistelda, kuid üks aspekt on ka pealtvaatajad. No ei jätku kõigile aladele pealtvaatajaid. Omad sõbrad ja sugulased vaatavad, aga kas see on see mida tahame?

Teatevõistlused segavõistkondadeks? sellega kannatavad aasia aafrika riigid, kus naiste sport ei ole traditsioonis. Neil jääb teinekord osa võtmata, sest kust võistkonda naisi võtta?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui tegu on Tallinna TV-ga, siis igal juhul tasub minna!

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit, pea vastu
ära müü ennast (ja meid) odavalt. Õigemini ära müü üldse.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit, televisiooni ära sa küll mine. Seal käivad ainult peded. Trenni on vaja teha. Küll nooremad saavad vajaliku õpetuse ka siit blogist kätte.
Seda ma ütlen, et televiisor teeb inimesed lolliks. Võta või minu naabrimees, vahib aga telekat ja nüüd puhta loll valmis. Vanasti sai ikka koos põllupeal pooletonniseid kive veeretatud, nüüd kuramus ei jõua enam naistki ülestõsta. Sinuga juhtub sama asi kui telekasse lähed. Ära kurat jama.

Maamees Harjust

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

11:59: Eesti poliitika ukrainastumise protsess on järelikult alanud.

14:14: ja kanali nimi on Pedevisioon?'

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Näe vanameister ütleb Naistelehes ära nii nagu asjad on. Mehed otsustavad ja see on nii. Punkt. Veel üks punkt.

http://naine24.postimees.ee/3004789/david-vseviov-ajalugu-on-meeste-lugu

 
At 17:32, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

16:26 minu brigaadi uks on sulle valla! Kohe näha, et mees on Harjust.
Meil siin Tilgus oleks vaja mere ääres muuli pikendada, kuidas vorm hetkel on, kas tuled lööd õla alla? Praegu palja kehaga on hea teha, ilmad jahedad, ei hakka palav.
Samost on kuulub nende meest hulka, kes oma noksi kunagi ilma peegli abita ei näe. Talle kuluks suusatamine lumel ära.

 
At 17:44, Anonymous Rein said...

Olen karune mees Märjamaa kandist! Surun rinnalt 130 ja hoota kaugus läheb 4 meetrit. Noore mehena Arhangelski kandis sõjävääs olles püüdsin paljaste kätega karibuu ja nülgisin 6 minutiga. Tänaseks olen kahjuks oma eide tallaalune. Tahaks Karvajala brigaadi (see on nagu kvaliteeedimärk) aga ei tea kas võtavad?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg on tubli mees, tõeline maa sool!
Selliste meestega võiks meil isegi veel lootust olla.
Aga emme (M) on muidugi nii palju, et pigem see üheks ilusaks lootuseks ainult jääbki.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Ilves tahab esitada homoseaduse pooldajat Ülle Madist õiguskantsleriks. Mida ütlete!

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Selline lugu siis:

Spermatosoidid löövad vaikselt nurru oma soojas pesas, aga on samal ajal siiski stardivalmis. Nad teavad, et üks nendest saab kunagi inimeseks.
Antakse käsklus ning kõik pistavad täie kiirusega punuma, aga üks jõuab kõigele vaatamata kaugele ette.
Äkki jääb ta seisma ning tuleb nuttes teistele vastu. Teised spermatosoidid on hämmingus, kuid meie kangelane ütleb neile: "Vennad - meid on petetud! Me oleme PERSSES!"

Edasi võib igaüks ise mõtelda.

Rein Valdmaa

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Ülle Madist õiguskantsleriks. Mida ütlete!

üks utoriteetne kommentaator ütleb nii:
ÜM eriti väljapeetud "pehmopoliitiline", "kaaaasav-hooooliv" poos ja sõnaveeretamisoskus ei suuda siiski varjata intellektuaalset ebaausust, mis ÜM (ja Ilvese ja kogu lilla koalitsiooni eesti rahvusriiklust ignoreeriva) poliitilise agendaga reeglina kaasneb.

 
At 20:02, Anonymous Klunker Paul said...

Mul on tunne et enam pole kaua jäänud meie võiduni! Värisege kintsukaaapijad!

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

17:44,
siis olete teie Pulleritsuga peaaegu "zemljakid". Pullerits teenis aega teie Arhangelskist veel põhja pool, päris Soome graniitsa lähedal, 54. motoriseeritud jalaväediviisi 33. üksikus raketipataljonis. Taktikalise lühimaa raketiseadeldise peal.
Pulleritsu teenistuskoht on internetis ka näha: http://wikimapia.org/25302120/ru/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA
Venelane läks sealt vahepeal välja. Nüüd aga taastatakse.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Kivirähk sai täna testis 0 ja Juur vist 1 punkti.
Kui ikka kõik jõudsin õigesti kokku lugeda, sest täna oli mäkketõusu lõigutrenn ja pulss käis pidevalt üle 180 ning võis ka üht-teist tähelepanuta jääda.
Aga ütleme nii, et noortel spordimeestel on veel arenemisruumi. Kuid kuna elu on näidanud, et tegu on sihikindlate noorsandidega, siis küll ta tuleb, algul kepikõnnilt sörgile, siis lönt-lönt jooksule ja seejärel võib juba ka lennukamat sammu proovida.

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

A woman toocan have balls,
kuid õiguskantsleri amet nõuab noksi.
Kahjuks on see nii, ÜM ei kvalifitseeru, pole midagi parata.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

ÜM isegi kvalifitseeruks kui ta niisugune püüdliku komsomolijuhi tüüpi ei oleks. Selline viib ju kõik EU direktiivid ellu enne kui need üldse paberile trükitakse. Õudne

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei noh, muuli tuleks Karvajalale tegema küll. Üks hea pikk muul on igati tarvilik asi. Ma teeks muuli kohe Soomeni välja. Mis see siis ära ei ole. Saab kuiva jalaga üle ja vainlase laevad ei pääse kah läbi. Pärast hea koos muuli otsapeal naerda kui vainlase laevad muudkui aga põmm ja põmm kivide otsa kinnijäävad. Sihukese muuli tegemine oleks suur asi küll. Kui ikka iga mees kive tooks, küll saaks valmis kah.
Oma riigi saime, Euroopa liitu jõudsime, NATOsse jõudsime, kui nüüd veel muuli kah saaks… Oh, mehed. Suurelt on vaja mõelda. Sul Priit pea lõikab, pane aga mõtted blogisse üles ja küll me koos Karvajalaga töö ära teeme.

Maamees Harjust

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Muide (vähetähtis), eile Tallinnas nähti ähkivat Kivirähki.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Ei lähe päevagi mööda kui JP-s loed tagurpidi antsusid.

25.november ===>
"Heleene Tambet tegi New Mexico ülikooli võistkonnas ajalugu"

Semantika ikka lonkab neil nelja jalaga. Loed jutu läbi ning selgub et kuna said konverentsis kolmanda koha, siis ajalugu tegi võistkond kui tervik selline. Pealkirjast aga saab aru nagu oleks Heleene Tambet isiklikult mingit ajalugu teinud. Aga ei teinud ju. Jooksis kuidas jalad kandsid, ning viie võistleja summas said kolmanda koha.

22.november ===>
"Eesti jooksjad võistlevad Jaapanis Chiba ekidenil"

Ekidenil ei võistle jooksjad, vaid Eesti võistkond (kui 1 tervik). 6 jooksjat jooksevad küll, kuid kui sama värvi särk seljas ja omavahel teadet edastavad, siis moodustavad nad 1 võistkonna. Mitte Fosti ei jookse võidu Kipkemboiga, vaid Eesti võistkond jookseb võidu Keenia (mitte Kenya) võistkonnaga.

Miks on vaja eksida kohe pealkirjaga?

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

http://www.iaaf.org/news/report/chiba-international-ekiden-2014-japan

Kas Eestil on vaja punnitada sellises seltskonnas, kus iga vahetusega tuleb 2-3 minutit vahet lisa? Ei tea, noh vähemalt viisid ESTONIA nime Jaapanisse. Tubli!

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Seal Harjus elavad ju lausa vägilased! Palju tervisi teile sinna tuulepealsele. Karmid mehed peab ütlema, täiega karutapjate geenid. Kui vaja tõmbavad uppuva Eesti riigi juuksedpidi laukast välja. Tahaks uskuda ja loota. Kahju et ise Harjust ei sündinud, oleks rammu rohkem.

 
At 22:57, Anonymous Vana Abe said...

22:46, kui kogu reis korraldajate poolt välja tehti, et hommikumaa kimonod saaksid karge põhjamaa kolmikute ilu nautida ja end selle paistel mõnusalt soojendada, siis milles on probleemi?
Kogu kaaskonnale tore, tasuta reis eksootilisse riiki.
Ka ise sõidaks iga kell.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Arvan ka, et hoia audio-visuaalist pigem eemale nagu kaasvõitlejad hoiatavad, seal too noogutamise ja koogutamise ning otsevaatamise kunst rohkem. Pealegi, nood su 3 ühes ülikonnad on muidugi mõjusad, kuid triibud vale tugevusega, nagu sa peagi siis noilt sügis-talve Antoniotelt teada saad, ja siis oled sa juba suuremas jamas, neid vertikaale ei saa isegi plekieemaldiga delikaatsemaks. Nii, ja kes selles ažiotaažimöllus siis su tüvitekste püüdlikult kritiseeriks? Mees, mõtle. Sinu mõõk on su sulg. Muidugi, hea asi on väärt head hinda – pigem müü blogisse reklaami...

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Ameerika kohalikus liigas suure naiskonna liikmena kolmas koht ja kohe ajalugu. Jooksuportaal ahvib järele Eesti spordimeedia (sh Pulleritsu blogi) Ameerika-kesksust. Saaremaalgi on Universumi keskpunk USA, selle kauge maa meie kultuurile ja traditsioonile suuresti võõrad spordialad vajavad aga eesti publikule lausa sügakäsitluses kättetoomist. (Nonde USA ülikoolitiimisega tundub olema nii, et äraaetud hobused kahjuks lastakse maha. Vrdl Laura Suur)
*
Chiba on aga meediakajastuse poolelt lausa skandaal. Suurepärane, erakordne võimalus Eesti pikamaajooksjatele.
Aegade pärast mina küll kellelegi näpuga ei näitaks. Roman Fosti ja Priit Aus jooksid 10 km tublilt. 30 minuti piir pole kaugel. Kuid!
Okei, piletid tehakse välja. Tehkem aga ise ka siis midagi. Andkem jooksuhuvilistele teavet: miks sõidetakse, kuidas sõidetakse, mis eesmärkidega jne.
Priit Aus, Tehnikaülikooli tudeng, alati võistlusele innuga, alati positiivne, läheb võistlusele positiivset emotsiooni otsima. Meeldiv noor energiline jooksumees, teistele eeskujuks.
Kui aga intervjuudes kuuleme jooksjat kurtmas, et kehv, sai ainult paar tundi magada, siis tekib küsimus, et milleks sa krt sinna Jaapanisse siis läksid. Kui võistled, siis võistle. Anna oma parim. Ära hädalda. Pole valmis? Ära võistle. Treeni. Vana Kauna oleks vaja, et põhitõdesid õpetada.
Üks asi veel. EKJL lehelt peab tikutulega otsima, kes on Eesti meistrid. Eesti meister Sergei Tšerepannikov 2014. Roman Fosti, kahekordne Eesti meister 2014. Priit Aus, Eesti meister 3000 m tj 2014. See info PEAKS olema nähtaval kohal välja - koos näopiltidega.
Ja veel üks asi. Mitte rääkida "eestikatest". See näitab puudulikku kultuuritaset. Eesti meistrivõistlused.
Eesti Vabariigi meistrivõistlused.

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

See Kivirähu Juure kammajaa on veel naljaasi. Hoia issand et Kender mõnitama ei pääse. See kirjutab surnuks.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas tead midagi Laura Suurest? Oli teine pildil, kuid kadus järsku ära? Mis juhtus? Vigastus?

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Noot ja Kivistik ju päris profisportlased. Istusid pidevalt erinevates laagrites. Ületreening? Kas mõlemal on sama treener?

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, mehed, et me laseme ennast ninapidi vedada. See müütiline Karvajalg Harkust - ma arvan, et see ei ole üldse reaalne inimene. Tema suhtumine on kuidagi liiga arhailine ja no tõesti tundub uskumatu, et keegi sellise külma ilmaga meremuulile alasti ja käsitsi kive veaks tänapäeval! Ma arvan, et keegi viskab meie kulul villast!
Pirita taliujumise keskuses käib küll üks karvaste jalgadega mees, aga tema kindlalt rinnalt üle 100 ei suru ja vette minnes on ta kah arglik ja üle 15 sekundi ei ole kunagi vees. Veidi lödipüksi moodi. Nii et olgem valvsad!

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Aga on selline mees, ise näinud, ise teinud, kuulusin mingi aeg tema brigaadi, ega kerge ei olnud, aga raskused püüti naljaga kergemaks teha. Talgutel anna ainult ette, lükkab üksi betoonikäru mäkke ja raske laepalk on tema laiade kämmalde vahel nagu kerglane paadiaer. Võimsa rindkerega mees, karastatud, kindel. Kui välja ei uju, siis võtab sul nagu kassipojal kuklanahast kinni ja toob kaldale.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

> Kas tead midagi Laura Suurest?

Pole näha olnud.
(Krt, milleks meil ajakirjandus on?)

 
At 02:10, Anonymous Anonüümne said...

Iga õige mees teab, et oma sportimise ja mehisusega kõvatavad ainult kehkenpüksid ja pehmod, kellel on vaja midagi tõestada.

 
At 07:52, Blogger Priit Pullerits said...

Leidke eelviidatud Alakurtti kaardilt http://wikimapia.org/25302120/ru/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA
kazarma v/ch (voiskovoi tšasti) 54188 - see on see koht, kus kulus väärt aega elust. See asub ringteest peaaegu otse põhja,, n-ö poolel teel lennurajani, on lennuraja suhtes risti, asub nüüd tankipolgu territooriumil. Seal kazarma vasakpoolsest sissekäigust 2. korrusele, seal oli raketiväeosa 54188. Ja kui seal edasi põhja suunas mõttelise joone veate, siis seal on park v/ch 54188. Ma võin täpselt öelda, millises kuradi boksis need raketiseadeldised seal seisavad. Hei, NATO, on huvi? MInu NSVL riigisaladus kehtis viis aastat, rohkem pole venelane seda uuendanud - ja pealegi: information wants to be free!

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Lugejale veel täpsustuseks niipalju, et raketiväed olid Nõuk. Armees eriline klassi. Eriväed. Igaühte sinna ei võetud.

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

"Sõjaväe mahv parandas aeroobset võimet, sellest ka efekt." -- http://suusk.blogspot.com/2013/03/pullerits-millest-konkurent-vaikida.html
Pullerits teenistusest elitaarses Vene raketiväes põhjapolaarjoone taga

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Oda-Andrusel vaja depressioonist lahti saada. Karvajala brigaadi muuli ehitama.
---

Jutud käivad, et talv tulla "pehmo".

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

23:1 väga asjalikud mõtted ja täpselt osutatud valupunktid.
Aga teised jooksjad? Aus, Fosti, tüdrukud? Eks neilegi sattus aklimatiseerumiseks paha päev, hooaeg läbi ja vorm langemas ja sada muud pisihäda kallal. Pealegi, 10km kaotad kehva vormi korral ikka rohkem aega kui 5k. Vastutus suurem.
Vana Kauna oleks vaja, et põhitõdesid õpetada.
Seda ta on jah.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Aidake Adaveres uisurada teha, eile pidi koondise peatreener koos sõbraga kahekesi lund lükkama poole ööni, et saaks siis külma vett voolikuga rajale laskma hakata! Aitab poolkõvatamisest, ajage need Kesk- ja Lõuna-Eesti raseeritud pojad kokku ja minge aidake ometi peatreenerile tähelepanu uutele Kertidele ja Saskiatele jätta!

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Iga mees vajab talveks korralikke taustajõude. Kui paljudel on nii hea määrdetiim:
Unelmate määrdetiim!

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

12:21, mul nii hea veel ei ole, aga käib praegu kandidaatide hindamine ja testimine. Loota võib, et lootust on!

Aga ka Ekspressi seltskondliku analüüsi toimkonnalt hea töö, tunnustame.

Vana spordimees,
Edmund

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Gretet tuleb ka kiita, lisaks loomulikule ilule paistab ka igati arukas ja hakkaja tüdruk olema.
Tõelised mehed oskavad hinnata.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Väga vabandan, õige on Greete.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

kuidas sai see Karli fotograafiks? Pildistad naiseilu looduses ja jätad sõrmused, ehted ja värvitud küüned esiplaanile???

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

PP on tänase Ekspressi staar.
Meie oma Jack Norris.

Greete pole alasti - lihtalt püksata.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu kõik ohhootad jäid,
mis on neist küll saanud?

Viimase viie postituse peale pole ühtegi ohhootat enam alles. Kas pildid olid skaanpiiksust paaripäevase laenu peal vaid vä?

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

65 EURi kui maast leitud.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

to 13:44

Who the fuck is Jack Norris?

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas tarvitab Jaak Norris mett? Ta sööb mesilasi! Mida vajab kõva mehe tegelaskuju propageerija PP suusatamiseks? Kas tõesti lund? /EE/

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks kerge reklaam Madshusi sussidele ja BJ hilpudele.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP-l on EE pildi peal pulsikell? Mis marki?

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Nojah mehed, meil on siin omad probleemid, aga aga kes ikkagi tappis president Kennedy? Kas L H Oswald või kellegi karvane käsi?

 
At 16:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei tarvita pulsikella. See on tavaline Suunto kell, lisaks ajale näitab ilmakaari ja kõrgust ja õhurõhku ja temperatuuri midagi äkki eel, aga need lisanäidud on kõik mõttetud ehk tarbetud.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Kennedy tapsid Kuuba kommunistid ja

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Pslju uudist on tulekul. Dopingu eest saab 4 aastat türmi. Päris karm mis?

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Varsti sada kommi täis. Tubli!!!

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Sada ja seened, trenn on nörkade jauks.

 
At 04:01, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 04:02, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:57, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 
At 04:09, Blogger xumeiqing said...

151207meiqing
canada goose
cheap ugg boots
canada goose outlet
ugg boots
michael kors outlet
abercrombie and fitch
christian louboutin
ugg boots on sale
canada goose
ugg boots
michael kors handbags
p90x workouts
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
lebron james shoes
ugg slippers
concords 11
christian louboutin outlet
the north face
louis vuitton
tods shoes
vans shoes
louis vuitton
hollister clothing
coach outlet
uggs sale
air max 95
uggs clearance sale outlet
cheap soccer shoes
uggs clearance
ugg boots clearance
prada uk
louis vuitton outlet
the north face jackets
cheap toms shoes
coach factory outlet
abercrombie
louis vuitton handbags
louis vuitton
michael kors outlet online

 
At 07:32, Blogger Unknown said...

ugg boots outlet
pandora outlet
fitflops
nike free 5
canada goose jackets
true religion jeans
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
swarovski crystal
christian louboutin outlet
20170214lck

 
At 06:29, Blogger raybanoutlet001 said...

tennessee titans jersey
nike outlet
true religion outlet
cheap nfl jerseys
ugg boots
jerseys wholesale
ugg outlet
michael kors bags
ray ban sunglasses
true religion outlet store

 
At 05:54, Blogger Unknown said...

www0912

fitflops clearance
canada goose outlet
fitflops clearance
ralph lauren
dsquared2
hermes belt
nhl jersey
nike shoes
ralph lauren polo
kate spade handbags


 
At 19:15, Blogger Mai said...

خدمات دبي
توريد وتركيب السيراميك للمطابخ بدبي
تركيب السيراميك للمطابخ بدبي

 

Postita kommentaar

<< Esileht