neljapäev, oktoober 30, 2014

Pullerits: Nii, nüüd see algas; ehk nüüd läks lahti!

Teisipäeva õhtul toimus oluline murrang. Või nagu moodsal ajal nenditakse: paradigma muutus. Lausa kapitaalne. Otsisin kapist välja Norra endise suusaässa Frode Estili Swenori klassikarullid, panin need maja taga alla ning lükkasin end One Way suusakeppidega mööda Tuglase tänavat Tähtvere spordiparki.

Ja mis selgus: kui Priit Pullerits Swenori rullidel Tähtvere ovaalile jõudis, olid treeningtunnid seal juba alanud. Vähemalt kaks gruppi rassis rajal, üks neist, endise Eesti suusakoondislase, USA meistrivõistlustel sprindis kolmanda koha saanud Vahur Teppani rühm eriti suur, pimedas vilksamisi silmaga hinnates ligi 20 harrastajat. Mõned noist tegid juba väga tõsist tööd: kergemat sorti rehv ümber keskkoha seotud nööri järel lohisemas, lükkasid nad ennast uisusammudega edasi. Mis oli mul neile vastu panna?

Avatrenni eesmärk oli saada tunnetus kätte, ei suurt enamat. Sõitsin rahulikult, iga paari ringi järel tegin peatuse, et Teppaniga mõned kuldaväärt mõtted vahetada. Siis tundsin, et kepid ei pea. Selge see – need olid ju üle-eelmisest hooajast teritamata. (Eelmisel hooajal sai mälu järgi ainult kuus rullitrenni tehtud.) Küsisin Teppanilt, kust saaks murele lahendust. Ta kutsus lahkelt pärast enda juhendatud trenni lõppu Suusahullude staapi. Kui kohale jõudsin, nägin, et seal käis suuremat sorti äritegevus. Viiekümne-eurosed läksid nagu muuseas harrastajate näppude vahelt oma varustuse uuendamiseks. Veelkordne kinnitus, et enne algavat hooaega on paljud juba õige tõsiselt asja kallale asunud ning tõotab tulla võitluslik tali.

Teppan tegi mu keppide otsad paari sekundiga teravaks. Ütles, et nüüd pole mul vaja enam pingutadagi – piisab, kui kepiotsad maha asetan, need lükkavad mind iseenesest edasi. Ega ta väga liialdanudki, nagu peagi ilmnes.

Aga teine mure oli mul veel. Rullid on sisekülgedelt hirmus ära kulunud. Ega see iseenesest sõitmist sega, olen harjunud neid automaatselt õigele, otsesele trajektoorile sättima, aga igaks juhuks küsisin, kas sellistega treenida ikka tasub. Teppan ütles, et üksainus uus rull koos laagritega maksab 40 eurot, ja kui hästi kaubelda, siis ehk õnnestub kusagilt ka 30 eest saada. Siis näitas enda rulle, mis olid samuti kulunud – ehkki mitte nii palju, nagu minu omad –, ja ütles, et temal kõlbab sellistega sõita küll. Lisaks mainis, et omaaegne koondisekaaslane Anti Saarepuu sõitis oma rullid minu omadest veelgi rohkem loppi ja ikkagi said tal alati trennid tehtud. Ka Tanel Ojaste, kes üksvahe treenis Eesti suusasprinterite koondist ja kes me arutelu kõrvalt jälgis, ei hakanud mu rullide sõidukõlbulikkust maha tegema. Selge – mehed ei kurda, ja tagasi rajale!

Esimesel korral piirdusin 16 km-ga, aega kulus 1:18.45. Tuletasin meelde tehnikat: kuidas vahelduvtõukelise sõiduviisi ajal libiseda, milline peab olema paaristõugete ajal keha- ja kätehoid. Teppan näitas mulle ka võrdluses kümnenditetaguse tehnikaga ette, mis moodi on kaasajal õige paaristõugetega sõita: kuidas liiguvad puusad, kuidas reied, kuidas õlavarred, millise nurga all peab hoidma keha. Väärt õppetund!

Eile, kolmapäeva õhtul pärast tööd tegin pimedas ka teise rullitrenni, et eelmisel päeval õpitut kinnistada. Pöörasin rõhku just paaristõugete tehnika lihvimisele, jälgisin mõtteis hoolega asendit. Kui ikka hooaja algul tehnika käest lased, on pärastpoole seda juba tunduvalt keerulisem õigeks sättida. Sõitsin 1:22.15ga 17,4 km.

Nii on see nüüd alanud. Ja tagasivaatamist enam ei ole.
*
Aga suurele ringile läheb täna hoopis selline küsimus:
mitmenda koha saaks ma oma 800 meetri jooksu rekordiga 1.55,9 tänavuses Eesti edetabelis? (Vihjeks: see koht on ühekohaline arv.)
******
A view of Windows Section from under the Double Arch, with La Sal Mountains in the background, Arches National Park, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Vahur Teppan sõitmas Tähtvere spordipargis vabatehnikas (kahel ülemisel pildil) ja klassikalises tehnikas (kolmandal pildil). Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 4: Midagi rõõmustavat Ohhoota tüdrukute nõudlejaile: naised, kes osalesid 18. oktoobril Eesti meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis. Foto autor: Raimond Rooparg, Scanpix

113 Kommentaarid:

At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Palju edu siis uue moodsa ja edumeelse tehnika õppimisel. Teised laiskvorstid võtke õppust - aeglased rabamatkad asendage agressiivsete rullispurtidega kergliiklus radadel. Et olla valmis kevadiseks seemnepurskeks.
Focus focus focuc ; prepare prepare prepare

 
At 11:23, Anonymous Org K said...

Vabandan vingumise pärast, aga mehepojad, ohhoota tüdrukute standard sai nii kõrgele asetatud, et peegli ees voolitud ja spreivärviga seebitatud naised ei küündi. Sest neis pole TUNNET. Naiskenadusel on omadus mõjuda mitte ainult visuaalis vaid ka tunde tasandil. Need estonia balleriinid SEB maratoni stardis olid juba peaaegu ohhoota klass.
Seega, ikka seda õiget tunnet otsides, Teie Oru Kaarel.
ps. Kõva hommikvõimlemine täna. Toenglamangus 15 punnitust. Paar kükki peale.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Vastus: koht oleks 8.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Teise pildi peal on ju Teppani klassikatehnika! Olevat nii Suusahullude Maratoni Tehvandi staadionil, Vasaloppetti ja muude tugevate sõitude rajad eelmisel hooajal uisusuusa ja paaristõugetega läbinud. Ilmselt siis harjutab ka suvel klassikatehnikat uisurullil. Ja nii, et hoog kipub plahvatuslike tõugete ajal kordamööda jalgu maast lahti rebima

 
At 13:45, Blogger Priit Pullerits said...

Hea koht ju, 12:51, kas pole? Või vilets praegune tase?

Ärge vaielge, 13:04. Mul on sellest Vahur Teppani sõidust terve pildirida, tegemist vabatehnikasõiduga. Too pildirida sai aastaid tagasi tehtud just vabatehnika illustreerimiseks. Seda võiks ju näha kas või saabaste järgi!

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Eesti mehed nagu kullanupud - sirged, musklis ja värvilises kombinesoonis. Head libisemist asfaldil ja hiljem põllul.

 
At 14:52, Anonymous Kaidi, kaunis naisterahvas said...

Te sõbrad ei tea, kuidas mõjuvad naistele sirged, ettevõtlikud, musklis koondisedressides mehed. Mmmmm. Ja kui juttu tuleb veel vahelduv- ja paaristõukelisest. Selline võtab päris hingeldama.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Tunda on, et Kaidil on kõik hästi ja selle üle ainult hea meel.
Aga mul on kahjuks tunne, et Apple pani normaalsetele inimestele praegu taha. Jah, väga sitt maitse tekkis suhu...
"Apple’i juht: ma olen uhke, et olen gei ning minu arvates on geiks olemine üks suuremaid kingitusi, mida jumal on mulle andnud."

Tähendab, ole kes sa oled, aga kui sa hakkad ebanormaalsusega uhkustama ja praalimagi, siis see räägib selle inimese kohta nii mõndagi. Kõigele muule kindlasti ka vaevlemisest suures kompleksis.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Jah seda oli väga piinlik lugeda. Pole neil geidel kunagi mingit häda olnud liberaalses demokraatlikus ühiskonnas. Neil on ikka sitt alaväärsuskompleks kui peavad oma geiks olemisega uhkustama. Põlgus selliste vastu.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

...selle kohta ei ütleks muud, kui et pistku see Apple'i juht on jumala suurim kingitus endale p*rse.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks kusagil normaalse hinnaga kasutet rullsuuski ei müüda, carbonist või klaasfiibrist? Jäiga alu raamiga ei kannata haige hüppeliigese tõttu sõita. Sa Priit küsi selle Teppani käest, äkki tal vedelevad mõned kusagil. kookospalm@hot.ee

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

TÄNA ÕHTUL
- Soojendussörk
- Kaardita orieteerumine Harku rabas. Sees ka Suure Kraavi ületus
- Jõulinnakus: erinevad mahahüpped

 
At 17:49, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Eile õhtul läks naabri juures nii lappama, et täna julm tuumapohmell. Alustuseks võeti õlled, siis juba konjak ja lõpetuseks, kui enam teravat ei olnud panime ta naise siidrid ka pintslisse. Mina enam tinti ei pane, kallis anonüümne blogisõber ära sina ka enam võta!
Täna oleks pidanud olema rulli päev, kuhu sa sellise pohmaka ja kassiga lähed? Kurat ma ütlen mehed, ei tasu lakkuda.

 
At 18:16, Anonymous Kaidi said...

Härra Karvajala juures kontsentreeruvad kõik ideaalse eesti mehe kvaliteedid - sportlane patrioot ohvitser seltskonnalõvi ladnamees humorist. Loodan, et lisaks sellele on ta veel laulumees pillimees ja oskab naisi käsitleda just nõnda nagu vaja. Täitsa rõõm nii täiuslikke mehi kohata kommentaariumis. Võiks ka päris elus kohata, aga ju siis pole saatus armuline mulle.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas Hull-Antit on juba Hiiu-Astangul näha?

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg ja Kohtov.
Eestlane ja venelane.

Kohtov endast (http://www.kohtoff.com/)
"Обо мне: Разносторонний эстетический и оригинальный вкус, образное мышление и воображение, фантазию, чувство меры, изворотливый ум и нестандартное решение выхода из сложной ситуации.
...
Интересы: светская аналитика, публицистика, политтехнологии, геополитика, общественная деятельность, мода, современное искусство, светская и культурная жизнь, культурно-развлекательные мероприятия, спорт и здоровый образ жизни, псовая охота. Религиозные взгляды: православный старообрядец."

Karvajalg endast:
"Tõmbasime sõpradega ninad täis."

- -
Tunnetate vahet? Eestlaste püsimajäämine rahvusena (madalalaubalise "bõdlo"-na küll) on äärmiselt suure küsimärgi all. Kui midagi kiiresti ette ei võeta.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Said ikka ära panna, oled nüüd õnnelik? Loe rus telegramist mida su armas Kohtov sinusgustest kirjutab ja mõnule

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, olen teis pettunud. Ajate siin tühja iba ja tühist loba. Spordimeestena olete härra Pulleritsuga võrreldes äpud ja mannetud, tühi koht ja hunnik mõttetust, absoluutne null. Ma saaks aru, kui keegi paneks ka siin asjalikult üles, kui palju ja mis trenni tema on teinud, siis oleks teil alust sõna võtta. Kusjuures ma ei pea silmas säärast jama, mida see maha- ja pealehüpete tegija kirjutab. Suhkamit härra Pulleritsu käest saate te kõik, ja paras teile, kulub ära. Mis te siin lolli ajate.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...


Eks ikka vanakoolimehed olid omalajal ikka tugevamad jooksumehed, kui praegused noored jooksjad.
800 m
Mart Vilt, 1:50,2 (1967)
Rein Tölp, 1:47.7 (1964)
Raivo Mägi, 1.46,19 (1985)
Taivo Mägi, 1.47,9 (1985),
Aivar Ojastu, 1.49,82 (1987)
Kristjan Port, 1.50,9 (1982)

Eesti rekord ka juba 15 a vana
Urmet Uusorg, 1.45,87 (1999)

Enn Selliku 5 ja 10 km rekordajad aastatest 76 ja 78!?

3000 m takistusi rekord koguni aastast 1971
8.29,6 Ilmar Ruus

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

19:19 väga väga asjalik kommentaar, tõsine kullafondi kandidaat. Iga lause, iga sõna otse silmaauku, otse südamesse otse kümnesse otse hinge soppi. Suhkamit saate ja paras teile. See kommentaar peaks kommentaariumiakna päises seisma permanentse telliskivina kõigile lugemiseks ja meeles pidamiseks.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Kaidi paneb hästi.
Enamik mehi eesotsas blogipidajaga on asfaldi toksimist alustanud.
Mida Kaidi pimedatel sügisõhtutel teeb?

 
At 19:34, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

19:19 räägi siin enda eest! Sebime siis ühesugused klassika(endale proski c2) rullid endale alla, sina, mina ja Priit ja tõmbame loosiga kas 10km, 20km või 30km ja anname kuuma. Vaatame kes kuhu kohale platseerub? Olete käed või?
Kaidi ma ei ole pilli ega laulumees, ma olen spordimees.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

18:17, kas Hull-Anti on see, kes olenemata ilmast ja aastaajast alati T-särgiga trenni teeb? Talvel olen venda vahel ka palja ülakehaga jooksmas näinud.
Aga suusatades on ikka särk ilusti seljas olnud. :)

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Kohtoff
Üks, koht - kui lubate? Keegi ei ole vastu - on nii tähelepanuväärne, et seda ei saa siin tsiteerimata jätta:
"Не люблю это заморское слово "патриотизм", за которым прячутся зачастую националисты и фашисты - мне ближе выражение "быть русским", т.е быть и вести себя так, как поступали твои предки, как заложено у тебя в генах и как велит тебе великая русская история.
"Я - Русский"!"

Olla ja talitada nii, nagu talitasid sinu esivanemad, nagu on laetud sinu geenidesse ja nagu käsib toimida suur Vene kultuur!
-- ja seda ütleb Eestis sündinud staroobrjaadets Kohtoff. Väga selge programm.

P.S. Kofkin - oli kord üks jäätiseärimees, ka eestimaalana - ja Kohtov - tunnetate vahet?

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

P.P.S. Abiks neile, kes raskustes mõtte tabamisega - venelane jääb ikka venelaseks, ükskõik kus maal ta elama satub. Teatud mõttes nagu juut, kuid see sarnasus on ainult formaalne.

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Kümmekond aastat tagasi, kui sai iga ilma ja rajaoluga Nõmme alumist ringi nühitud, siis see mees(arvan, et oli tema) suusatas ikka palja ülakehaga.
Ning kevadeti, kui rada jummala jääs, oli lausa lust vaadata kuidas Välbe Urmas täie pasaga laskumistest alla tuli.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Mida sa õilmitsed siin oma Kohtoviga? Raisk mees on kõige teravam vaenlane ja ülbitseb avalikult. Aga teate miks? Sest ei leidu eestlastes mehemeelt selline vaenlane mättasse lüüa. Soomes oleks selline juba pussnuga tunda saanud ja mitte keegi "pole kuulnud pole näinud". Lödipüks eesti aga veab neid slaavlasi rõõmuga sisse - varsti nagu nõuka ajal kus esimene lause võõrale inimesele oli et "eesti keelt ka räägid?" Räige venestamine käib. Vaadake delfit - kõik peod ja pralled on mingisugused Babulja Shoud vene esinejate ja slaavi publikuga. Raha eest ostavad endale viisad ja elamisload ja kinnistud. Kui keskkond vene siis maru turvaline siin oma fašismi ja mustasajalisust harrastada. Eesti rahvas vahib pealt mokk töllakil. Armsad kaasmaalsed eks? Tegemist pole enam kaotatud Kirde Eestiga vaid Tallinna ja Harjumaaga. Eestlased jagelevad oma politikaanlusega, silmad aga venestamise koha pealt kinni mis kinni?? Läheb Tallinn ja Toompea nende kätte siis on finiito kah.

 
At 21:52, Blogger Andres P said...

Kookos, helista/kirjuta Siljasporti, vb neil kui Swenori kohalikel esindajatel on ka midagi odavamalt pakkuda. Ilmselt on suverulli aegsed võistlusrullid ammu läbi müüdud aga kes teab.

 
At 22:26, Anonymous H ja K said...

Kas teile ka meenutab blogiomanik Al Bundy't ja tema kolme kuulsat touchdown'i (oi kuidas ma ei seedi, kui kirjutatakse eestlaste poolt ingliskeelseid väljendeid jutu sisse), mille ta ühe mängu jooksul tegi?

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Eks vanaisa ikka räägib lastelastele, kui kõva spordimees ta kunagi oli.
Meist enamikel on see aeg veel ees:)

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Vilkalt lehvitati
50-euroseid, ajakirjanik
Pullerits nägi ja tuli
noolima, Teppan andis siis
talle tasuta "kepiteritust" (5 s).
Ei läinud ära.
Lunis tasuta rulle, pidi vennikesele pikalt seletama,
et tasuta ei saa, sõida oma
viltuste rullidega edasi,
kui raha välja käia ei raatsi.

 
At 01:13, Anonymous Anonüümne said...

Hull-Ahti sõitis möödunud sügisel, kui pikalt lund ei tulnud. Virutas ikka täiega. Endale armu ei andnud. Pidevalt kolmas tsoon või kuidas see moodne termin ongi. Ja kandis ka hästi! Nädala sees õhtuti pimedas tegi kahetunniseid trenne.
Reite asendi seadmist jm sellist preilide värki ei tunnistanud. Ütles, et tema pole pede. Spordikeskuses käib ka üks kamp nagu Teppanil graatsilist sammu otsimas.
See aasta pole veel näha olnud.

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

See kamp on jälle koondunud, kolmapäeval nägin.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Nonii, härrased autoriteedid! Koorub meiegi mitmeparteilisest demokraatiast vaid 1:1 vastasseis nagu nii mõneski teises kohas? Vastikuid aegu see ennustab
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/eerik-niiles-kross-ja-yoko-alender-lahkuvad-irl-ist-ja-liituvad-reformierakonnaga?id=70058029

 
At 11:54, Blogger Priit Pullerits said...

Minu isa on selle kohta öelnud nii, tsiteerides kedagi - ta ei mäleta kahjuks nimeliselt, keda - suurtest vene poeetidest:

"Kes nahka vahetab, see kahte kuuli väärib."

Kas pole hea ütlemine?

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Teadmised puudulikud? Ei suuda vene kirjandusklassiku nime meenutada? Aitäh ausa ülestunnistuse eest!

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Tempokrossi 55min, 2x50m kiirendusi, venitused, kangil n+n korda lõuga ja kõhulihaseid. Duss. 0,5 lahjat õlut. Edasi kartul kartul viiner ja paksu võikorraga leib. No leiba ikka sööma peab.

Aga Karvajalg võlus Kaidi ära kindlasti selle Suure Kraavi ületamisega. Iga nannipunn selleks juba võimeline ei ole.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Te mehed ei pannud tähele erakordset üleskutset, mille tegi companjeero Karvajalg. Peab seda teile meelde tuletama.
kallis anonüümne blogisõber ära sina ka enam võta!

Loodatavasti on blogipidajal eraldi paragraaf mis kannab nime KULLAFOND ja kus on jäädvustatud briljantsed sissekanded, laused, üleskutsed. Sellised mis seisavad igavesti ning on teejuhiseks ka tulevastele põlvedele.
Vaat sinna Kullafondi peab ülaltoodu kopeerima. Puhu tuul ja lükka paati!

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Hooaeg läheneb aga tippform on veel kaugel. Hea et on olemas suusabloog, saab veidi närvi jahutada. Maladets PP, tõsta kõik sigadused ja falskus avalikkuse ette!

 
At 14:09, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Kahjuks mu pakkumist vastu ei võetud ja suhkam jääb Teile tegemata, siis täna rullitrenn algusega kell 15:00, miinimum 30km. Õhtul, kui pimedaks läheb koguneme teiste patriootidega(5-7 meest), et teha dessant Naissaarele. Aluseks on home made 200mm penoplastist valmistatud blackboat! Eesti on kaitstud, magage rahulikult.

 
At 14:18, Anonymous Ants ütles said...

Mehed,mesilased ütlesid,et talveks läheb alles dets. keskpaiku,nii et kes joosta jõuab,siis Ebaveres toimub maastikujooks,pikim ring 10km.Pühapäeval k.12 start,terve kupatus koos söögi,-joogi-ja saunaga on tasuta,lastele on ka 300m,2,5km,kes tahab saab 5km joosta.i.5294245-kerget jalga kõigile.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

See "Eesti jooksu kullafond" on ju ühe mehe egoprojekt. Kes armastab mitte jooksu, vaid eelkõige ennast jooksu.
Kullafond.. mis krdi fond? Tõenäoliselt tuleb välja Marathon100 tasemega.
Veebis veel, aga see, et paberile pääsemiseks enam tõkkeid ees ei ole, on kirjandusele kahjuks tulnud.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Aitüma Karvajalg! Oled tõeline eesti mees. Me e tea mis siin eestimaal toimub. Kuuldavasti teevad tiblanoored hoolega relvalubasid. Keegi oskas kommida et nad ostavad relvi, millele tavanoore rahakott ei tohiks peale hakata. Aga näed. ikka on keegi kellele raha pole probleemiks. Kaapo meil hambutu. Jääb siis Karvajalg kui Tsegevaara kelle ümber okupeeritud rahva pojad ja tütred koonduvad. Harju Rapla Jõgeva ja Lääne maakonna omad. Kui nad kõik enne Reformierakonda pole astunud.
Otse loomulikult sinu väljakutsele keegi ei reageerinud. Ei ole enam julgeid mehi Eestimaal. Valgas paar tükki on ja K Reinsalu on julge mees, aga elab temagi kuskil Kagu Eestis.

 
At 14:24, Anonymous Greengrass said...

Tsiteerin!
Dr Ralf Allikvee, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees ja Aasta Isa, tõdeb kurbusega, et oma elust veedab eesti mees haigena lausa 18 aastat. Kuid lisaks sellele arvab ta, et me laseme end tänapäeval liialt palju rumalatest moesuundadest mõjutada. „Mind paneb muretsema soovunelm, et mees oleks pehmo. Et mees ei või panna vastu hambaid, kui ta tahab. Mina üritan ikka ürgset eesti meest kasvatada. Kui me kasvatame oma järgnevaid põlvkondi pehmodeks, siis ei ole neil mitte südamehaigused, vaid nad muutuvad iseenda jaoks vaimseks invaliidiks. See on väga ohtlik asi,“ paneb Allikvee kõigile südamele.

Õige jutt kas pole?

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd segamini ajage. Suusabloogi kullafond on hoopis midagi muud kui too ühemehe projekt. Tore on vahvad mehed raamatusse raiuda, aga pealkiri ei saaks olla nii ambitsioonikas. Sommid saaksid kirjutada sellise pealkirjaga raamatu. Eks meie mehed said oma kullad hõbedad pronksid nsvl võistlustel. Pidi väga kõva mees olema, et saada, aga sellegipoolest, rahv võistluste "kullad" jäid meist ikka kaugele.
Kui tänased noored käivad keenias portugalis ameerikas end soojendamas, siis endised mehed said Kislovodskit jms ukraina ja venemaa lõunat. Soojem seal oli, aga süüa ju mitte. Sita baasi pealt panid tulemusi, ehk olid toona lubatud ergutid asja kompenseerimas, aga ikka ... agad jäävad.

Ega Karvajala vastu üksi kaksi saa. Kui me Lõuna Eesti turskemad pojad kaasa võtame, nii kaheksa tükki, siis on ehk lootust. Karta on et hr Karvajalg tuuseldab meid nagu takukoonlaid. Ju on tema käsivartes vana Kaabrieli ramm peidus.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Meil on üks olümpiavõitja, Riigikogu liige, kes ka seda vastu hambaid andmise iba ajanud. Loll jutt. Aga lolli inimest on huvitav vaadata.
Meil on ka üks maailmameister, andis naisele vastu hambaid, praeguseks vist juba türmis või on protsess veel käimas.
Meil on ka üks ajakirjanik, regulaarselt ajab oma blogis ka seda molli andmise luulut. Aga kui keegi mees, ka mitme lapse ise, lubas käise üles käärida, kus SIIS oli KISA. Ajakirjaniku vabadus! Appi!!!! Juristi! Ärge pekske! Olen ajakirjanik, ärge lööge!!!!!
Litsid mehed.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

HV jagab aga omaette arvamust http://sysadminnid.tumblr.com/post/101335638483/koosolekule-saabus-kuum-naiskolleeg-kelle

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Kes on HV?
Ma küsin kes on HV?
Intermet on juba aastaid vana, ikka veel ei tunne sägad etiketti!? What the fukin morgo bait?

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

15:38 - iigikogus toimunud meeste tervise teemalisel konverentsi esineja, pildil olev rahvaesindaja http://f.pmo.ee/vana/postimees/failid/338/vorno.jpg

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Tudeerige Duginit, kui tahate venelastele vastu saada. Rusikatega vehklemine ei vii kuhugi.
1) Orjamentaliteedist vabanemine
2) Omakultuuri arendamine
3) Mõõduvõtmine naaberrahvastega
Siin on teile tegevusprogramm

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Genofond on meil priima: sinised silmad, heledad juuksed , toores jõud, planeedi ühed suuremad munandid (mehed, lugege uurimusi või vaadake allapoole), kuid puudu on Ivo Schenkenberg - mees, kes meist kõiksugu poluvernikute ja ülehüppajate vastu organiseeritud löögirusika vormib. Nii on lood.

 
At 18:39, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, kahe hooaja, ratta ja suusa vaheline tühiperiood hakkab läbi saama ning aeg on asjalikumale lainele lülituda, nagu signaliseerisin ka selle viimatise sissekandega siin, aga teie ajate ikka mingit tühja juttu. See hakkab tüütama.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

ANNO 2014
Kui enne öeldi: Kuningas on
alasti,
siis mõeldi: midagi on
halvasti.
Kuningat pole, on ainult
rõivad.
Ka nii halvasti lood olla
võivad.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

17:57 väga õige tähelepanek
Nii see on kuid kus häda suur, seal abi lähedal. Põhja-Eestis on meil Karvajalg "IvoSchenkenberg" Harju vallast, Lõuna-Eestis Priit "Suur Tüürimees" Pullerits. Peaasi on reeturid õigel hetkel tabada. Vaadake Niiles Kross kirjutab Postimehes kuidas tema hakkab eestimaalaste jaoks uut Eestit üles ehitama. Eestimaalased naeravad endale pihku ja koputavad ühemõtteliselt sõrmega.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Luurajatega on ju nii, et kunagi ei tea kelle poole peal nad luuravad.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Kross koht on vanglas.

 
At 21:21, Anonymous Osmo-Petri, Helsinki said...

You have to understand that it takes much more than physical fitness to build a healthy nation. It takes brains, co-operation and culture. And you have to stop your birth rate falling.
Only then will Estonia be no "small potato" anymore.

 
At 21:26, Blogger Priit Pullerits said...

Pärast sellist ülejooksmist ei usalda ma Krossi kohe üldse mitte. Juba siis ei usaldanud, kui tulid jutud, et ta olla oma mõisas mingi tõeliselt vabameelse kräu (see on nüüd väga ontlikult öeldud) korraldanud - ükski arukas mees nii ei talita.

Aga huvilistele, et te ikka ära ei unustaks, kus ja kellega mul sidemed on: ma tean ka Krossi esimest naist Cindy Babskit, ta oli ühes suures USA TV-networkis producer.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Kross lõhnas ka varem kui väike simm. Aatemeest pole karvavõrdki. Peaasi et pappi jookseb

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Jah, väike rahulik rull , tund 20 ja 23 km. Õhus oli saabuva talve kargust.

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Saime aru, mida Priit öelda tahtis.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Priidu jutus on iva sees ja räägib vähem kui tegelikult teab. Krossi puhul suitseb igast nurgast, kaasaarvatud lahutusega seonduv+100 muud asja. Mõis+ mõisa tembud - edevus ja raha on jumal, muu pole väärt (K) krossigi

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit peab vääga ettevaatlik olema teatavate asjade väljaütlemisega. Toimetusest käib palju informatsiooni läbi. Blogi aga loetakse erinevates kontorites, majades ja isegi lossides. Seal on isegi vastavad ametnikud, kelle ülsandeks blogis avaldataval ja arutataval silm peal hoida.
Muide, Eesti kutsus oma Rootsi saadiku tagasi.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Silm ongi peal, juba mitmendat-setmendat puhku on mees huumori leheküljel, kusjuures tsiteeritakse. Seekord on kaasas ka üks kirglik spordimees, kes taandub roosade ees.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, võtke end kokku! Hooaeg on algamas. Pange kommentaare, aga üllaid ja suursuguseid. Mitte mingeid mõtetuid linke Postimehesse ja delfisse. Vaid nii saame suured olla. Vaid nii on lootust järgistele võitudele sammuda.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt. Mehed, mõelge! - kas olete sattunud postimeeste-delfide narkosüstla otsa? Julgelt ja vabalt mõelda. Et ka selle maa rahvuslik mõte - selle maa keeles loomulikult - pilvede poole võiks tõusta. Seni ei ole seda mõtet teie müttamisest siin välja paista. Kuid tean, et see mõte on teis sees olemas.
Ja ärge laske end heidutada. Carl Robert Jakobson - vanemad panid poisile võõrapärased nimed. Nagu praegu pannakse Kevineid ja Has Christianeid. Ikka selleks, et lapsel oleks elus kergem. Saaks mõisas või vallas puhtama töö peale, sakslase väimeheks, unustaks eesti keele! Aga vaata poissi. Ei kuulanud vanemate sõna. Sisemine rahvuslik mõttejõud oli temas nii tugev.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

12:14 aitäh mees,
hästi kirjutad. Autoriteetse sõnaga mees oled. Oleks rohkem selliseid

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Sellest on vähe kirjutatud, kuid Carl Rober Jacobson oli ka spordimees. Pikkade matkade alusepanija, Jalgsi100-de eelkäija. Jala reis Riiga tolleaegsetel teedel polnud naljaasi.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

See oli Kristjan Jaak Peterson /Petersohn (sündinud Lätis baltisakslase peres) kes Tartust jala Riiga läks. Jakobson oli korpulentne mees. Tema vaevalt.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Aga sellest on kahju. Et me enesetsenseerime kõike mis vähegi rahvuslusse puutub. Kes veel kui mitte me ise peaks eestlust au sees pidama? Lätlased? Kreeklased? veel keegi? Ma loodan et olete lugenud fašitsliku Postimehe Arvamusrubiigist Tõnis Siimu kommentaare.
Poliitkorrektsusest lähtuvalt peame kaitsma oma riigis "vähemuse": venelaste ukrainlaste, kasahhide, sakslaste, soomlaste huve ja õigusi, kes rahvusena vastupidiselt eestlastele ei ole väljasuremisohus. Paradoks mis? Näete kuidas omariiklus võib väikesele rahvale vingerpussi mängida. Ole siin suurrahvas venelastega hädas nagu lits lapsega. Poputa ja integreeri neid, õpeta eesti keelt jne jne .....

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

13:19 näol räägib eht rassiviha! Väljasureva, kultuurilises plaanis allajääva hõimu viimne, vihane-jõuetu korin. Samal ajal särava Yana Toomi ja jamesfrancoliku sarmiga Ossinovski vitaalsus ja värsked ideed take Old Europe by storm.
Mehed, kas tõesti kõik on läbi?

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Priidult head lood nii Postimehes kui Tartu postimehes. Objektiivne mees.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits paneb kulda ning eeskujuks on ta meile oma kompromissitu suhtumisega. Tubli mees!

 
At 18:43, Anonymous Matšeraano said...

See maratonijutt on hea, aga palju on ka agasid. Maraton on veidi eriline. Raske on seda punktitabelisse mahutada. Ei ole 10-võistluse ala, ning tipp on kõrgele viidud. Kui kettaheidet harrastaks samapalju inimesi kui maratoni, oleks ketta rekord 85m.
Kui konkreetselt meie sportlaste juurde minna, siis pikamajooks ei ole meie soome-ugri genotüübile just kõige soodsam harrastada. Joosta ju võib, kuid kiltmaa neegrid, kõrbe araablased ja vähenõudlikud/sitked asiaadid sobivad alale paremini.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Pea vastu Priit! Sul on raske, aga me seisame su selja taga. Meie peale võid alati loota.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

10:41 Et olla valmis kevadiseks seemnepurskeks.
Alati valmis!

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

> Ole siin suurrahvas venelastega hädas nagu lits lapsega.

13:19 võrdleb Eestimaad litsiga. Rängad sõnad. Kuigi, jah, kui mõelda, kelle kätest siinne pind kõik on läbi käinud: taanlased, sakslased, poolakad, rootslased, venelased, sakslased, uuesti venelased, uuesti sakslased, uuesti venelased, ameeriklased...
Samal ajal esteet ja seltskonnalõvi, moodsa aja Onegin Roman Kohtoff Vanalinna peenes klubis võtab laupäevase peo tuure üles.. America I've given you all and now I'm nothing.. Allen Ginsbergi ei saagi parafraseerida.
Lits lugu.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

kas Priit on jälle välismaale sõitnud?

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Õige, kes soovib talvel vähegi tulemust teha, siis viimane aeg on rullidele kolida.
Endal see hooaeg 888km koos ja nagu vihm hõredamaks jääb, tuleb täna 30km otsa.
Puhas nauding, kogu keha on trimmis ja pingul kui pillikeel.

Aga Priit on eeldatavalt ovaalil, praegu põhja ladumise aeg.

 
At 14:25, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

13:31 mis kandi mehi oled? Kas klassikahunt või vabamees? 888km on juba korralik kilometraaz, ise hetkel 300km peal. Peab ka peale keerama hakkama, tundub et konkurendid ei maga.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg, Harku vald ei jää kaugele.
2/3 klassikat, 1/3 uisku ja sai alustatud juba suvel.
Keera aga kindlasti peale, sest ütleb juba Harku vanasõnagi, et kes ise peale ei keera, see saab hiljem täiega suhkamit.

 
At 15:52, Anonymous Kaarel, Põlva (endine korpusemees) said...

Hästi panete mehed. Tundub et Põhja-Eesti piirkond hakkab kaalukaussi enda kasuks pöörama. Meestel on juba tonn kilometraaži ja nihilismust ja sarkasmi kah veel kiiduväärselt jätkub. Seda ta on, vaga vesi, sügav põhi.

Järjekordselt kandidaate suusablogi kullafondi:
1) Kes ise peale ei keera, see saab hiljem täiega suhkamit. (Harku)
2) Ole valmis kevadiseks seemnepurskeks. (Suure-Jaani)

 
At 16:17, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Selge see,et kõvemate isaste käest saab suhkamit aga olgem ausad ise saab ka ikka kõvasti lutti anda! Eks kevadel loen nimed üles, kes minult lutti said! Kui sa ei taha lutti saajate nimekirjas olla, siis marss trenni.
Ise ma lutti ei saa, olen nõus suhkamit saama.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Vägisi tundub et Põhja-Eesti isased teevad sel hooajal Lõuna-Eesti pehmodel selja prügiseks. Aga tõmmake mehed ikka sama köieotsa

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt nii, kui korralikult trenni teha, siis saab ikka kõvasti lutti anda.
Täna ees veel ülakeha pumpamine ja jõutõsted.

 
At 17:25, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 17:40, Blogger Priit Pullerits said...

Nojah, Tartu kandis oli reede õhtul nii, et pärast töönädala lõppu nägin rullitamas ainult ühte venda, ja tedagi sporaadiliselt. Siin on kaks võimalust: kas tehakse salatrenni või ei treenita üldse.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas lõuna-eesti hakkab alla käima? Kes siis Maarjamaad kaitseb? Karvajalg ja tema harju 8 samuraid üksi? Ajage seal lõunas lödipükslus hingest ja asuge end karastama. Talv ei ole mägede taga. Kevad samuti. Märts on suure seemnepurske aeg. Siis peab tippvorm keres olema - Suure Kraavi ületamine ei ole naljaasi, kuid kõva tahtmise korral võimalik. Eesti mees ei värise.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Noh, sõbrad
kilomeetrid jäid tänase kehva ilmaga sõitmata, kuid 100 kommi ikka täis pigistab? Me oleme selle Priidule võlgu. Sest kesse teine meile nii suurepärast areeni pakub? Spordimees Putin pakuks, kuid tal on teisi muresid.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Kommiks hea meelega, kuid captcha on nii paha et paneb pea valutama. Oh mäger, miks vanad head ajad kinni keeratakse? Niipalju seda interneti vabadust. Varsti tohib kirjutada/kommida vaid inglise saksa vene ja kreeka keeles. Mingid kohalikud murded on ju ohtlikud. Blogi on hea ja tõsised balsakid on teinekord kommimas. Tehke mehed trenni ja ärge kommentaare homse varna visake.
Volts, vabalinn Nõmme

 
At 18:54, Anonymous Kalle, kapitalistide ori said...

Oleme võlgu jah. Suur osa motist mul tänu suusablogile. Kui tunned et kamraadid kuskil Valgas Võrus Saarepeedil Urvastes umbes samal ajal higistavad ja (suhkami kartuses) tempot kruvivad, siis see on emotsionaalne buust.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Tartus alles alustatakse, kuid Tallinnas Nõmmel Hiiu-Astangu kergliiklusteel on keskendunud harjutajad tuttav pilt juba pikemat aega. Lükatakse tubli hooga.
Aga paistab, et Lõuna-Eesti mehed kulutavad end mõttetult dr Holdeni Jala100-l. Kes end sügisel ära kurnab, see talvel ei jaksa.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

18:55 teie kommentaaris räägib suur tarkus. Respekt.

 
At 19:26, Blogger Priit Pullerits said...

Ütlen ausalt, et jätsin täna, pühapäeval trenni minemata. Veel üleeile oli plaan, et teeme dr Ripsi ja Soonetsi Artiga täna kõva rattasõidu, utsitasin neid, et alla 35 ei tohi küll tempot lasta, mille peale nemad uhh ja ohh ja ahh, ei tea... aga kui hommikul tuli jäist vihma ja eilsest rohkem kui pooleteisetunnisest trennist tundsin kurgus kipitust, siis otsustasin, et ei hakka täna niiskes ja jahedas ja tuulises ilmas riskima. Võin küll trenni kirja saada, aga pärast seda kaotada tervisele pandud paugu tõttu nädala-poolteist. Tark otsus, ju, kas pole? Pole mõtet lühiajalise laksu nimel riskida, silmas tuleb pidada pikka perspektiivi.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Tark otsus jah.
Noored mehed pange kõrva taha. Olete närused laiskvorstid, kuid teidki on vaja. Tehke trenni, jooge vähem, nagu soovitas Karvajalg ja pange end kevadeks valmis. Sarved teravaks! Kabjad kiireks!

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Rõivastuse valikul puusse pannud. Ei ole selle mehe puhul üllatuseks. Kaotus: hinnaline päevavalgusega nädalalõpu trennikord.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga mina käisin täna oma pojaga Auras. Tuleb tegeleda ka järelduleva põlvkonnaga, mitte ainult ennast peeglist ja treeningpäevikust imetleda.

Teet

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

No Auras käimine ei saa kuidagi järeltulevale põlvkonnale kehalist põhja luua. Ikka tegevus värskes õhus, varakult peale. Muidu on nagu nn tippjooksjad, kes +5 C-ga juba joosta ei saa.

 
At 01:50, Anonymous Anonüümne said...

Mehed on valmis ja ootavad Priidu juhiseid. Kuidas treenida? Millele tähelepanu pöörata? Mis on algaval hooajal peamine?

 
At 07:58, Anonymous Anonüümne said...

Rõõm kuulda et Lõuna-Eesti mehed talveunne pole suikund vaid ikka tegutsevad. Palju tervisi dr.Ripsile ja dr.Soonetsile sinnakanti. Pidage meid oma lahingutega kursis. Aura keskus on pehmodele.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Vahva et ameerika jalgpalli (H ja B) kohta ainult 11 kommentaari. Isegi naiste võrkpall saab rohkem. See näitab et oleme õigel teel. Kommertssport ei ole sport vaid tsirkus

 
At 08:53, Anonymous H ja K said...

või et priit on siis siuke pehmo, et jätab trenne vahele. jutu järgi on küll mulje jäänud, et hommikuti joob hapet ja sööb raudnaelu kõrvale.

 
At 09:04, Blogger Priit Pullerits said...

Ohooo, Bengals võitis ja Hunt sai kirja esimese sacki! Vaat see on hea uudis! Nädal kohe hästi alanud.

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

kuule H ja K
trenni maailmameistrid on kõik kohad täis. Oled ehk isegi seesugune? Kommimine ka suuremat ei edene?

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Iga rahvajooksu tulemus on ka asjalikum saavutus kui mingi säkk. Asi või midagi, joosta kellelegi järele et siis maha rebida?

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Hei mehed! 100+ kommi täis! Mida see näitab? Ülekaalukat ja vabariigi konkurentsitut sprdibloogi. Kui siin ka eksistentsiaalsetel teemadel vesteldake, siis seda parem. Lükake aga paaristõugetega, võit on meie niikuinii.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Nilk kirjutab Päevalehes mingit jama?
Mati Alaver tõdes, et püüab iga päev vähemalt ühe sentimeetri jagu treeneripõllult taanduda ja teha ruumi pealavastajale Andrus Veerpalule.

Treenereid ikka nagu valitakse? Või Eesti puhul on kindel nagu mingis Valloonide dünastias et Alaver - Veerpalu - Veerpalu Jun - ....

 
At 03:59, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 04:00, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 04:01, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:59, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 
At 08:52, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
canada goose jackets
michael kors outlet
fitflops sale
polo ralph lauren
polo ralph lauren
uggs outlet
christian louboutin outlet
moncler outlet
off white clothing
pandora jewelry

 

Postita kommentaar

<< Esileht