reede, august 29, 2014

Aasta suurküsimus: kas Pullerits vahetab tõesti spordiala?

OLULISELT TÄIENDATUD! LÕPPU LISATUD ÜLEVAADE ESIMESEST TREENINGUST JULIA BELJAJEVAGA!
Kuluaarides liiguvad jutud, et Priit Pullerits, Eesti tuntumaid harrastussportlasi, on otsustanud teha vastupidavusaladega lõpparve ning pühenduda rattasõidu ja suusatamine asemel Eesti viimaste aastate edukaima medaliala treeningutele.

Mitteametlikel andmeil on Pulleritsu väidetav alavahetus tingitud sügavast pettumisest Eesti suusatajate viimaste hooaegade tulemustes, mis on vähendanud selle ala paeluvust nii rahva- kui tugitoolisportlaste silmis. Kuuldavasti on Pulleritsu hakanud häirima tavainimeste seas üha iroonilisemaks muutuv suhtumine siinsete suusatajate kesistesse etteastetesse, samuti viimaste aastate dopinguafäärid, mille keskmesse on sattunud kolm nimekat endist suusasportlast.

Mitme pealtnägija kinnitusel on nad Pulleritsu sel nädalal näinud hoopis Tartus Turu tänava spordihoone vehklemissaalis, kus ta on harjutanud koos epeevehklemise mulluse maailmameistri ja Euroopa meistri ning tänavusel MMil Eesti naiskonnaga hõbemedali võitnud Julia Beljajeva ning kuuekordse Eesti ja kolmekordse Põhjamaade noortemeistri Ruslan Eskoviga.

Mitmed Pulleritsu senised konkurendid suusa- ja rattavõistlustel on anonüümsust paludes avaldanud, et Pullerits on viimasel ajal omavahelistes vestlustes pihtinud, kuidas aastast aastasse ei muutu tulemuste parandamine, vaid muutub taseme säilitamine üha raskemaks, ning kui võistluste lõpuprotokollis oma nime varasemate hooaegadega võrreldes eespoolt ei leia, tekib ühel hetkel paratamatult küsimus, mille nimel aega kulutada ja pingutada.

Samas tuleb märkida, et just tänavu saavutas Pullerits tänu Rene Mandri koostatud kevadistele treeninguplaanidele rattasõidus oma elu parimad tulemused, kui lõpetas Tartu rattaralli 188. kohaga ning näitas südikat sõitu ka Jõgeva ja Võru rattarallil, kus sai vastavalt 79. ja 109. koha.

Sellegipoolest pole enamikule lahtiste silmade ja kõrvadega ringi käivaile harrastussportlastele saladus, et Pullerits on heitnud suuremate võistluste korraldajaile ette rutiini ja mugavust. Ta on nimelt kritiseerinud, et enamik Eesti olulisemaid võistlusi, nagu näiteks Tartu maraton ja jooksumaraton ning Tartu rattamaraton, samuti Estoloppeti sarja maratonid kulgevad hooajast hooaega ühel ja samal rajal, mis on osalejaile sedavõrd pähe kulunud, et ei paku enam mingit põnevust.

Pulleritsu alavahetust oletavad ka tema kolleegid Postimehes, kes on samuti anonüümsust paludes tunnistanud, et on näinud teda lõppeval nädalal toimetuses ringi liikumas veidi kangete reielihastega, mille põhjuseks on tõenäoliselt vehklemises sügavate etteastetega saadud harjumatu koormus jalgadele.

Pulleritsu lähikondsed on kinnitanud, et tema kodu köögis Ameerika-teemalisel seinakalendril, kuhu ta on täheldanud täpselt üles kõik treeningud, pole lõppeva nädala päevade lahtrisse tehtud ainsatki märget ühegi ratta- või muu vastupidavusala trenni kohta, küll aga on sinna täpselt kantud eelmise pühapäeva ehk 24. augustini, kui mitu kilomeetrit ja millise ajaga on ta konkreetsel päeval rattaga läbinud.

Mitteametlikel andmeil näeb Pullerits epeevehklemises suurt arenguruumi, sest pole selle alaga mitte kunagi tegelenud, ja kuuldavasti usub, et tal võib tänu pikkadele jalgadele, mis võimaldavad teha rünnakuil sügavaid etteasteid, ning pikkadele kätele ja saledale kehale tekkida sel alal häid võimalusi. Liiati pole konkurents vehklemises nii tihe, nagu suusatamises, rattasõidus või jooksmises, ning väidetavalt pole Pulleritsu jaoks alavahetuses vähetähtis ka tõsiasi, et vehklemisest on viimastel aastatel saanud Eesti edukaim medaliala.

Pealtnägijate sõnul oli Pullerits näidanud juba esimesel treeningul, mille viis temaga läbi Eskov, kelle ema Natalja Kotova on Beljajeva treener ja ühtlasi tädi, mulluse maailmameistri Beljajeva vastu taset, mille pärast ei pea põrmugi piinlikkust tundma ning saavutanud kohati ka mõningast edu.
*
Siin ülevaade Priit Pulleritsu esimesest treeningust Julia Beljajevaga.
******
Jaanus Laidvee descending into Hell's Gate on Hell's Revenge trail, Colorado River Canyon in the background, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits (taamal heledas särgis) koos Julia Beljajeva ja Roman Eskoviga vehklemistrenni soojendusel.
Foto 2: Treener Natalja Kotova aitab Priit Pulleritsule vehklemisriietuse selga.
Foto 3: Julia Beljajeva kontrollib, kas Priit Pullerits on mõõga ikka õigesti kätte võtnud.
Foto 4: Priit Pullerits (vasakul) tõrjub Julia Beljajeva rünnaku ning üritab torgata teda paremasse kätte.
Foto 5: Priit Pullerits ja Julia Beljajeva tänavad teineteist eduka treeningu eest.
Kõigi fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

33 Kommentaarid:

At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Blogimise meeldiv külg on, et Peatoimetaja poolt tagasilükatud materjali saab oma blogis avaldada.

 
At 14:10, Anonymous Sass said...

Oijummal, mis jama ma just lugesin!

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Peatoimetaja: — Mis teil oli?
Ajakirjanik: — Artikkel. Mustanahaline jooksja.
Peatoimetaja: — Miks see huvi peaks pakkuma?
Ajakirjanik: — Kas aitame tal Eesti ühiskonda lõimuda või mitte.
Peatoimetaja: — Seda lõimumise jura on meil niiga küllaga.
Ajakirjanik: — Ma nii püüdsin! Aktuaalne teema, uudne probleemipüstitus.
Peatoimetaja: — Teravust. TERAVUST, Pullerits! Leidke teema, MIS TORKAKS.
Head aega!

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Euroliit loobub Vene vodkast. Millega vastab Putin? Kas minnakse ka spordi ja selle pühamast pühama - futbolli kallale?

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Kaunid naised. Top klass. Aga vaadakem veidi asja rahalist külge. Miks peaks üks naine, pealegi fertiilses eas noor naine, sellise üksteise torkimise spordiga tegelema? Põhjus on vist umbes sama sorti, mis Mukungal. Medal on medal. Kui on tegu olümpiaalaa. Mingeid olümpiaalasid aga maailmas palju ei harrastata ja siin on väikerahvastel või marginaalrühmadel võimalus. Eesti venelastest naisvehklejate puhul on siis tegu samasuguse proomõsliga, nagu iga teine nišibisnis.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Just sellised tüübid, kes arvavad, et spordi mõte on ainult võit, rikuvad sporti

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul jõudis kohale et ilma ajudeta ja vähese teenimisega jalgratturiks ei saa. Pehmo kes otsib kohta kus saaks kergema vaevaga kuuldust koguda.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Ja no ikkagi ei ole vaimukas. Kustuta palju tahad, ega följeton sellest paremaks ei muutu.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Mdaaa, ... vanus paistab oma tööd tegevat
Põlviklased jooksevad siis homme taas ümber Ülemiste järve.
Elu ei peata

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Juhtub. Kirjutamistehnika laguneb koost. Järele jääb vajadus kirjutada, sest millestki peab ju kirjutama. Kirjutamisest saab asendustegevus, mille mõõtmed üha laienevad, kuni sõnad tühjenevad tähendusest.
Vaatame, kas mees suudab august välja tulla. August on selleks hea kuu.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

1. Kas Enn Selliku tulemused oleksid põlvikutega olnud veel paremad?
2. Kas kompressioonsokid oleksid Moskva 1980 dramaatilises jooksus päästnud kullahinnalisi sekundeid?
3. Mida üldse lugupeetud Enn Sellik arvab kompressioonsokkides, aga samuti intervallhüpoksiast, alpitelkidest?
4. Miks Enn Selliku treeningumudel polnud üles ehitatud nagu tänapäeval (soojendusjooks + hüplemised), vaid sisaldas energilist ja kestvat jooksu, sageli ka "täie auruga"?

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

5. Kuidas Iisakul lahendati rehüdratsiooni probleem? Kas joodi iga 15 minuti järel nagu tänapäeval?
6. Kas kasutati geele ja kui jah, siis millise firma omasid?

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

7. Mis kell on? Kas sama, mis kurikuulsal kaheksakümneneljandal?

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, Google teatab "Ibrahim Mukunga" peale, et Some results may have been removed under data protection law in Europe.
Võrdluseks, kui sisestada otsimootorisse "Priit Pullerits", siis sellist teadet ei tule. (Otsing näitab, muide, et Pullerits on väga populaarne mees).
Mis teave Mukungast on guuglist ära koristatud?

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, mis te sellest arvate?
"Tal on kahju, et oma head vormi ei saa enam tänavu staadionil realiseerida, kuid sügisel tuuliste ilmadega ja üksinda ei oleks nagunii võimalik head tulemust joosta. Tänavustele staadionijooksudele joone alla tõmmanud Priit Aus"

Sellest on ju pagana kahju (kui L. Kuuse lemmikväljendit kasutada), kui vorm on, aga näe, realiseerida ei saa. Mees on valmis panema.
Mida teha?
Kas Priit Aus vajaks treening(u)partnerit?

 
At 21:38, Anonymous Valdur said...

Ai-ai-ai, 21:10, tuline kahju, et sellise hooga lati alt läbi jooksete.
Limpsi leivanumber on siiski "tuline kahju".

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

21:38, kas ma teie arvates ei tea, et eetritagust vandumist ei lasta rahvus-TVs ekraanile? "Tuline kahju" on tugevaim vandumine, mida ERR lubab.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Nii, ämbrist veega ülevalamise rituaali on sooritanud ka (kuri)kuulus vene poliitika Žirinovski. Räägitakse, muide Žirinovski juudi juurtest.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit Aus jookseb 8. augustil 2014 isikliku rekordi 3000 m tj 8:50.51. Zürichi EM, mis toimuvad nädal hiljem norm on 8:37. Ausi ajaga oleks Zürichis neljale mehele ära pannud.
Vorm on, aga realiseerida ei saa. Esita või EKJL-le taotlus Mukungale maksmiseks. Aga vaja on mitut meest, kes tempot teeksid. Nii lasemegi end Euroopa suurriikidel (kes ehivad end pealegi võõraste sulgedega) kottida.

 
At 23:30, Blogger Indrek Sarapuu said...

No täna tuli mingi jalkamatsi ajal ikka korralik karvane err-s eetrisse! see oli hetkel kui keegi sil virutas mingile KALle 7:0

 
At 00:43, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi kahju, et Priit Aus ei saanud Zürichi EM-il üles astuda! Kaks soomlast, Jukka Keskisalo ja Janne Ulkomaanaho, olid sealt, kusagil 15 sek Ausist paremate aegadega. Tollele Ulkomaanahole oleks võinud küll pea finišini konkurentsi pakkuda.

 
At 06:19, Anonymous Anonüümne said...

Ma artiklit ei viitsinud lugeda, seepäraast küsin, kas Pullerits hakkab tõesti sarnaselt oma suurele eeskujule tegelema дзюдоga?

 
At 10:45, Anonymous Albert, Jägala jõelt said...

Mis kuradi džjuudo?!!
Siin on tegemist ikka intelligentse alaga, mõõgad, saablid, rapiirid, epeed, hellebardid, pistodad, kolmikhargidki pole võimatud.
Vana härrasmeeste ajaviide, taipad?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei oleks nii tagasihoidlik kui Priit. See pole mitte aastaküsimus, vaid ikka sajandiküsimus!

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei suhtle enam oma blogi lugejatega. Taaramäe sündroom.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Kaks viga, mida Pullerits käesoleva kirjutisega tegi:
1. Kui kirjutad endast nagu idioodist, siis lugejad hakkavad paratamatult mõtlema, et oledki idioot. - Чокнутый! - Да, он явно ненормальный
2. Ei saa enam vanamoodi nagu nõukogude ajal, et kirjutad ükskõik mida, küll lugejad alla neelavad.

 
At 04:27, Blogger Unknown said...

qihang0630louboutin
jordan uk
pandora jewelry
oakley sunglasses
pandora jewelry
pandora rings
pandora outlet
oakley sunglasses wholesale
snabacks wholesale
true religion jeans
soccer jerseys
chanel handbags
ray ban sunglass
soccer jerseys wholesale
kate spade uk
ray ban outlet
polo ralph lauren
abercrombie
oakley sunglass
ray ban glasses
toms outlet
mcm handbags
ralph lauren outlet
michael kors outlet
tory burch handbags
oakley store
oakley sunglasses outlet
kate spade bags
cheap jerseys
michael kors outlet
borse gucci
air jordan
ralph lauren outlet
tory burch outlet
gucci outlet
ralph lauren uk
michael kors
nike air force 1
coach factory outlet
ray ban sunglasses
q

 
At 03:44, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:53, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 21:40, Blogger rehabgad1 said...

Good write-up. I definitely love this site. Keep it up
https://prokr111.wikia.com/wiki/User_blog:Msrobagad
http://proker.ucoz.ae/blog/
http://prokr123.zohosites.com/
http://brodcastk.info/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies

 
At 04:53, Blogger almostakbl said...



شركة المستقبل لخدمات المقاولات بالمملكه العربيه السعوديه
تعد شركة المستقبل من اهم الشركات الناشئة بالعديد والعديد من اهم مجالات المقاولات الصغيره بالمملكه العربيه السعودية فقد تم العمل لدينا علي العديد من الخدمات الجديد التي تم ادخالها علي الشركة مه اهم هي خدمات التنظيف بالرياض وخدمات كشف تسرب المياه بجدة
اولا خدمات التنظيف
شراء الاثاث المستعمل بالرياض
فشركة المستقبل لديها العماله المدربه علي القيام باعمال النظافة العامة للمنازل والبيوت والفلل مع احدث الاجزة المتخصصة في هذه الاعمال وايضا استخدام افضل المواد والمساحيق والمنظفات التي تعطي اعلي جودة ممكنة في عملية التنظيف فان كنت تريد تنظيف فلتك او منزلك فلا تتردد بالتواصل معنا
غرف نوم جديدة للبيع
ثانيا خدمات كشف تسرب المياة بالرياض
ايضا عملائنا الكرام تم تحديث خدمة كشف واصلاح تسرب المياه بمدينة الرياض
لدينا افضل الاجهز المستخدمة فيمع افضل الايدي العاملة ذات الخبرة والمدربة جيدا علي اكتشاف اماكن تسرب المياة بمنازلكم مما يؤدي ذلك لتوفير الكثير من الوقت والجهد والتكلفه علي عملائنا الكرام فنحن نسعي دائما ان نكون
شراء الاثاث المستعمل بجدة

 
At 11:42, Blogger yanmaneee said...

kd 12
ggdb
off white
moncler
supreme clothing
kyrie 6 shoes
supreme new york
golden goose
jordan shoes
golden goose

 

Postita kommentaar

<< Esileht