esmaspäev, juuli 28, 2014

Pullerits: Kust saada muljetavaldav rattasõiduvorm?

Kahe päeva pärast tuleb mul aasta juurde, aga vorm läheb ajaga ainult paremaks. Eelmisel nädalal, kui nii mitmedki imestasid, kas lähen tõepoolest palavuses rattaga sõitma, läbisin kokku 268,5 km. Sellest rohkem kogunes kilomeetreid viimati Tartu rattaralli nädalal.

Ja oleks nood kilomeetrid möödunud nädalal siis lahja tempoga kogunenud...

Eile, pühapäeval, sõitsin 47,2 km. Mingit plaani ega eesmärki polnud, alustasin mõõdukalt, kuid ajapikku lisasin muudkui kiirust. Olete ju märganud, et Tour de France’il sõideti samuti lõpuosa algusest palju kiiremini? 7-8 km enne Tartut üritas küll üks vastukihutav must Range Rover mind jälle möödasõidul rammida – ja kui tema tähelepanu võitmiseks äärejoonest poole meetri kaugusele vasakule tõmbasin, vajutas too pohhuistist ülbik vaid signaali ega kavatsenudki kiirust alla tõmmata ega oma sõiduritta tagasi rivistuda, mille peale kostitasin teda ka teatava kõneka žestiga (järgmine kord peaks jääma seisma, sadulast ronima ja ratta keset oma sõidurida risti pikali viskama, nii et kui roolikeerajast idioot sinna otsa põrutab, on pärast hea öelda, et näe, vedas sul, raisal, jõudsin ratta seljast kraavi hüpata, muidu oleks sa, vana värdjas, mu surnuks sõitnud, aga nüüd pääsed üksnes sellega, et pead mu ratta välja maksma) –, aga sellest närvekõditavast intsidendist hoolimata sain aja 1:20.20, mis teeb keskmiseks kiiruseks 35,24 km/h.

Paar päeva varem, teisipäeval, läbisin 47,2 km veelgi kiiremini, 1:18.20ga, mis teeb keskmiseks kiiruseks lausa 36,14 km/h. Nii kiireid temposõite pole ma varem eales suutnud teha. Või mis temposõit?! Istun lihtsalt sadulasse, mitte mingi temposõidu, vaid tavalise maanteeratta sadulasse, ei mingit soojendust ega muud ettevalmistust – lihtsalt hakkan sõitma ja kiirust jätkub. Ligi 50 km ihuüksinda keskmise kiirusega 36 km/h niisama oma lõbuks sõites – no see ei saa ju olla halb tulemus.

Nagu näete, on mul hea ja uus vorm. Kes tahab ka endale head rattavormi, siis neile kirjutasin laupäevasesse Postimehesse pika ja põhjaliku loo, kust sellise vormi saab ja miks selline vorm on hea. Ahh, mis ma siin ikka pikalt seletan ja üle räägin – lugege ise! (Igasuguste väärarvamuste ennetamiseks: minu kirjutise, minu vormi ja uue vormi tagaja vahel puudub igasugune seos.)

Ja vajutage kiirust ka ning kandke tulemustest ette!
******
Hell's Revenge jeep trail, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Tour de France'i võitja itaallane Vincenzo Nibali tuuri viimasel etapil Pariisis Champs-Élyséel Arc de Triomphe'i taustal. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix
Foto 2: Vincenzo Nibalit õnnitleb Tour de France'i võidu puhul tema abikaasa Rachele. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Eesti endine tipprattur Allan Oras oma uuel tööpostil. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

29 Kommentaarid:

At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

ee, lugesin ja ei saanud aru jutu mõttest. Olen kõva kihutaja, tuuril on ka kiirused suured, autod segavad, palavaga läheb sutsu sassi.
see momoo muideks , ei suutnud kevadel teha ühtegi sirget õmblust ja pooled tellimused saadeti tagasi.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Nädala meediamull: Taaramäe peaks Astana meeskonda minema. Maailma parim profimeeskond ei vaja ratturit, kes kogub Tuurilt 3.5 h pakki.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

11:20 väga hea viide.
Mulle meeldis see artikkel. Katoliiklus teeb kammbäki ja kirik on alati olnud tegelik jõud ühiskonnas. Loodan väga et kirikuisad tunnustavad Priitu ning kutsuvad ta tegijaks. Kunagi saaks Priidust Jesuiitide 1.kindral (varjunimega Aramis).
Loodame et Priit siis meid, kohalikke vendasid ära ei unusta.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Hei sõbrad kes teist nüüd vändameeste toetaja on?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Pange linnaväljakule ratas. Igaüks võib vändata Vändameeste Kogukonna ja Eesti profitiimi toetuseks. Rattad ühendage Mandre süsteemiga. 100 pööret = 1 eurosent toetust. Pullerits las väntab esimesena.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits kaasa ei tule, ei saa sest vändameeste projektist asja.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Eestis ei kohta katoliiklust -
vaadake meie autoliiklust.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits!

Kärbsed on kuuldavasti Keisrihärra pildi täis sittunud.Mis teie sellest arvate?

Ja Venemaa Mistrali-ostust?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

aga mis nii edasi saab? Tsiklismus on meeskonnasport ja spetsialiseerumine kasvab. Kangert ja Taaramäe sprinterid ei ole. Tublid TT sõitjad, kuid kui nii edasi läheb, siis jäävad TT etapid suurtelt tv tuuridelt hoopis välja. Tipp-mäemehed nad ka ei ole. Seega, näen Kangerti tulevikku leitnandi ehk esimese abimehena. Ega seegi paha pole, kuid kommentaarides kohtab eufooriat nagu asuks Kangert nüüd suurel tuuril liidriks. Ei usu. Vana Velirand ütles õigesti et välismaa onud on väga kavalad, keelel on neil mesi, kuid südames fašistlik mürk. Märtin oli ju ka Wilsonile lihane poeg ....

 
At 21:08, Anonymous Ahmed said...

Keila poolmaratoni võitis Spartalane Kaupo Sasmin

Jaaa. Kas võiks juhtuda ime et keegi teeks Ahto-poisile selgeks eesti keele, täpsemalt suure ja väikese tähe kasutamise reeglid. Täiskasvanud mees, jumal hoidku!

Jooksurahvas ise paistab on asjaga päri.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

AK Spordis näitas Kangertit. Tuli selline mõte, et väga külma kõhuga vend. Tuli koju tulema, kuigi arvata on, et Astana seltskond paneb veel pidu edasi. Viimasel etapil kui meeskonna pilti tehti lugesin et 8 meest. Lõpuks sõitis Kangert ka ligi ja said pildi. Kangert hoiab oma satsist nagu eemale. Igatahes iseloomult on ta järgmine nibaali, ehk liider.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

21:54, nii lünkliku, et mitte öelda olematu info põhjal midagi sellist järeldada on nüüd küll astroloogia kõrgem pilotaaž.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Keila poolmaratoni kajastamisel oleks võinud välja tuua faktid, et poolmaratoni osavõtutasu kerkis aastaga 50% (10 € > 15 €), osavõtjate arv aga langes kaks korda (99 > 47), mõtiskleda nende faktide seoste üle.. Jõuda ehk küsimuseni, kas üritusel senisel kujul on jätkuperspektiivi.. Kõike seda võiks ja peaks hea ajakirjanik suutma teha. Kuid lihtsam on lükkida trafarettlauseid ja reklaamida põlvikuid.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit palun pese seda uut vormi ka . Muidu näeb varsti välja sama õudne nagu vana. Tõelised mehed hoolitsevad oma hügieeni eest.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit - vändamees! Priit tahab näidata, et tema on vändamees. Heas vormis vändamehed tunnevad üksteist tänava peal ka ilma vormita ära.

 
At 11:34, Blogger Priit Pullerits said...

Eile oli väga uimane olek. Pärast tööd isegi lesisin pool tunnikest ja taastusin. Siis otsustasin, et teen rattaga ikka ühe rahuliku, veidi rohkem kui 40 km ringi. Alustasin umbes 30 km/h-ga. Õnneks sain Tallinna maanteed mööda tagasi tulles enne Kärevere silda tuulde ühele moodsale traktorile, mis liikus 50 km/h. Lükkasin hästi kerge käigu sisse, et jalad kiiresti ringi käiks, sest raskema käiguga tekkis kogu aeg tunne, et tahaks mööda sõita, ja pidi muudkui pidurdama. Üheksa kilomeetrit sai kiirust tehtud. Lahe. Tegelikult oleks traktor võinud ikka vähemalt 60ga sõita.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Eila oli veits kehva olek. Pidin pääle tööd isegi korraks pikali viskama. Aga siis tuli uitmõte, et äkki teeks ühe tiiru, võtaks kaks külma "sassi".. Mõeldud tehtud, trehvasin ka ühe kunagise trennikaaslsega, kellel sama suund, võtsin tema tempo omaks, niiumbes 2 tunnis, oli päris hüva tunne, hiljem tundus küll, et jääb veidi lahjaks aga ei viitsind enam rütmi muuta.. Oli mõnus õhtupoolik..

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
suve aeg, kuid sinult oodatakse rohkem "poliitilisi" sõnavõtte. Rattaga kimada võivad noored mehed, kuid kes siis eesti asja ajab? Kümneid teemasid on võlgu jäänud - Taaramäe, Kangert, dopinguteemade kalevi alla minek, 2014 TDF, korvpalli ja jalgpallijuhtide semmimine Venemaaga, Eesti riigi pildilt välja jäämine, kuigi Paet higistab pr-plaanis kõvasti, üldine eesti inimeste degradeerumine ja eskapism (tujutõstvast laulupeost hoolimata). jne. jne.

 
At 12:48, Blogger Priit Pullerits said...

Need on tõesti olulised ja vajalikud teemad, 12:13, mis nõuavad käsitlemist. Näiteks see Eesti korvpallimäng Venemaaga. Väga näotu. Või FIFA (jah, taas see jalgpall) juhtide tahtmatus Venemaalt MMi ära võtta - selle asemel aetakse häbiväärset ja sinisilmset möga, et MM-turniiri läbiviimine Venemaal edendab dialoogi. Jah, nägime seda juba, kuidas Sotši olümpia ka edendas dialoogi...

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit üksi ei jõua maailma soojaks kütta. Teised autoriteetsed isased peaks ka sõna võtma. Kui palju oleks meile, noortele õpetada Grand Suusa Vanameister Kaarel Zilmeril. Mees aga vaikib.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Tere,
olen küll kõva spordimees ja jagan matsu mitmelt alalt, kuid jalgrattasõitu ei mõista mitte üks raas. Vedamisest ja abistamisest siledal maal saan aru, räägitakse et tuules sõitmine on kohe 30% jagu kergem ja mida suurem kiirus, seda rohkem on kasu kui "domestique" ehk abimees sinu ees "tööd teeb" ja tuuletakistust lõikab.
Aga mägedes? Kui minnakse üles nii 15km/h (naljavennad jooksevad kõrval) siis mida abi saab osutada abimees? Üles "ronides" teeb ju iga mees individuaalselt tööd. Sel juhul pole tuule lõikamisest kasu.
Mis kasu saab sel juhul meeskonna liider, kui abimehed tal mäkke rühkides ees ja kõrval tuigerdavad?
Juba ette tänades, Roobert

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Kas Paetil käed värisevad, härra Pullerits? Mida arvate Mistrali-ostust? Venelane ütleb, et kui Olland peaks brittide ees pasaks lööma, siis Putinil on pohui, sama raha eest ostetakse rakette.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

13:44 väga "lai" küsimus teil.
Mistralite müüki peab vaatama väga laias kontekstis.
Me võime ju petitsioonidele alla kirjutada, kuid karavani kulgemist see ei mõjuta. Peaks juba ammu aru saama, et NATO ei ole loodud väikeste (ega ka suurte) rahvusriikide kaitseks. Neil selline tore konstitutsioon ja paragrahv 5 on, kuid see on rohkem lollikeste lõksu meelitamiseks. Mistrali müügiga tegelevad jõud, mis tegutsevad kõrgemal tasandil kui riikidevahelised suhted, OSCE, ÜRO (you name more). Ehk siis, silma hakkab karm tõsiasi, et NATO (USA) ja Venemaa on ühel pool barrikaadi. USA mõtleb globaalselt. BRICSi vastu ta enam üksinda seista ei suuda. Islamismi vastu vajab usa Venemaa rusikat ja rauda. Euroopa vajab Venemaa ressursse. Ega ometi väärikad lääne-eurooplased pea enda majanduslikku edu ohverdama ida-euroopa rahvaste pärast? Veel enam, minngite postsovjeetide balti rahvaste (hollandlaste enamik arvab et me räägime ja kirjutame vene keeles) pärast?
Peaks mõistma, et ringkondade jaoks, kes euroopa asjades midagi otsustavad, ei ole meie rahvas ja riik mitte keegi.
Putinile võib ju tappa anda, kuid metsa lõikamisel lendavad laastud, ning need laastud oleme meie teiega. Peale 3 maailmasõda säilub poola rahvus, sest neid on 40 miljonit, säilub prantsuse ja hollandi rahvus, sest nad ei asu ristteel. Mis saab eesti rahvast? Kardan et sellesuvine laulupidu oli viimane.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

To 14:10

Eesti rahvas elab edasi, meid on üle ilma juba palju laiali lennanud. Ei hävita meid enam ei ussi- ega püssirohi. Lõpuks antakse meile plats tagasi nagu juutidele. Ehk tõmbame ka siis korraliku kindluse püsti siia Lääne-mere kaldale.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei anta mingit platsi tagasi kui ise selle eest ei võitle. Siia asuvad elujõulisemaad rahvad, vene-ukraina segakeel saab prevaleerima. Eestlased on liiga rehepapid ja mogrimärdid, et isekeskis midagi teha (see käib kindluse ehitamise kohta).

 
At 10:07, Anonymous Monja said...

www.delfi.ee/sport/astana-juhid-otsustasid-saata-kangerti-vueltale-tulemust-tegema

Siin on teema mille üle spekuleerida.

 
At 03:43, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 04:35, Blogger chenlina said...

kate spade
coach outlet
tory burch outlet
louis vuitton handbags
adidas yeezy
toms outlet
michael kors outlet
jordan shoes
kate spade
louis vuitton outlet stores
adidas shoes
vans shoes sale
kevin durant shoes 7
timberland boots
polo outlet
tory burch outlet
louis vuitton handbags
fake watches
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
christian louboutin outlet
coach factory outlet
polo ralph lauren
giuseppe zanotti
true religion jeans sale
replica watches
coach outlet
jordan 3 white cenment
air jordan 13
coach outlet store online
michael kors outlet online sale
fitflops shoes
tory burch handbags
ray ban sunglasses discount
replica watches
gucci handbags
christian louboutin shoes
michael kors outlet
nike roshe run women
cheap ray ban sunglasses
chenlina20160729

 

Postita kommentaar

<< Esileht