neljapäev, juuni 19, 2014

Pullerits: Verdtarretav lugu finišijoonelt

Karksi-Nuias kostus hooaja algul kõva karboniraginat. See oli juhtunud sealse kevadise võistluse 15. kilomeetril, kui kaks meest olid hakanud kolmandal-neljandal kohal trügima, seejärel kukkunud ning kohe sõitis grupp neile tagant selga. Usaldusväärseist allikaist tean, et kolm karbonraami võis seejärel maha kanda. Aga pole kuulnud, et keegi kukkunuist seal endale tõsiselt viga tegi.

Ent karmide vigastustega lõppes kukkumine pühapäevase Tabasalu rattaralli lühema võistlusmaa lõpujoonel. Sellest kirjutan tänase Postimehe spordiküljel pika ja põhjaliku loo «Kiivrid päästsid surmasuust». Lugege, kui närvikava vastu peab.

Kuid tahan ka konkurente tunnustada. Eilse, kolmapäevase Õhtulehe spordikülgedel annab Anna Levandi hävitava hinnangu meile eeskujuks tikkunud ja võetud põhjamaisele noorte sportlaste ettevalmistamise süsteemile ja seal valitsevale suhtumisele noorte sporti («Soome ideoloogia on hukatuslik»). Levandi kriitika, et idast tuleb ainult halba ja kõik hea tuleb läänest ja Põhjamaadest, on igati veenev ja asjakohane.

Meil on, mille üle mõelda – kuidas rattavõistlustel osaleda – ja mille üle arutada: läänelik ninnu-nännu versus ida karm-sportlik hoiak.
*
Jälgime seisu ehk skoori ka! Jalgpalli MM-võistlustel püsin vaatajana endiselt edukalt nulli peal. Kas teie ka?
******
Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, and La Sal Mountains (in background), Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Prantslane Jerome Cousin on kukkunud Dauphine velotuuri teisel etapil Tarare ja Col du Beali vahel 9. juunil 2014. Foto autor: AFP/Scanpix

76 Kommentaarid:

At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Mina vaatasin eile Hispaania-Tšiili mängu lõppu (tänu ka tähelepanu juhtijale siin eelmise postituse kommentaariumis).

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Autoril on prioriteedid paigas - kollases ajakirjanduses kirjutas ohutu sõidu loogika eiramisest artikli läbi mingi kiivri perspektiivi, siin on nüüd ohutuse eiramise situatsioonis saanud põhitähelepanu mingi raamimaterjal. Mis k*** vahe seal on, kas grupp tõmmatakse maha kroomi, alumiiniumi, süsiniku või titaaniumiga või eluohtlik kaelavigastus tekitatakse koos või ilma vahtplastipuutega/-deta?

Veri tarretub siis, kui keegi hooletult verd lasta otsustab!

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa treener Anna Levandi enamus seisukohtadega olla nõus. N Liidust pärit stamp, et treenerit peab kartma ja ta peab raja/platsi ääres näost punasena röökima sportlase peale, on igand. Tänapäeval noorsportlased aktsepteerivad ja peavad lugu ikkagi rohkem treenerist, kes on eeskujuks oma osavõtlikkuse ja kompetentsusega. Treeneril peab jätkuma aega kuulata sportlast ja arutada temaga. Need noored käivad omal vabal tahtel sportimas ja isegi tipud ei ela spordist ära. Seega on oluline, et treener hindab samaväärselt sporditulemusi ka tulemusi koolis. Kuid sellega olen nõus, et treener on just see spetsialist, kes peab ära tundma, kellest tuleb tipp ja nendega teise programmi alusel tegelema. Seega ei ole õige, et harrastajad ja sportlased käivad koos trennis.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Holland-Austraalia oli päris põnev. Holland võiks nüüd viimase alagrupimängu ka võita ning siis finaali välja purjetada ning ka selle võita. Eesti oleks siis ainus meeskond, keda maailmameister ühes mängus turniiril alistada ei suutnud :D

Veri tarretub pehmodel.

 
At 13:16, Blogger Priit Pullerits said...

I don't know what the hell are you talking about, 12:39. And besides and on top of that: I don't care (what the hell are you talking about).

Püsigem teemas. On see tõesti nii raske? Või on teil ADHD, 12:39, et te ei suuda millelegi korralikult keskenduda? Palun võtke end kokku. Uskuge, te suudate seda.

 
At 13:25, Blogger Indrek Sarapuu said...

Ei püsi 0 peal, sest pole seda eesmärgiks seadnud. Seda vaatamata isegi sellele, et jalgpallist väga lugu ei pea. Küll aga näiteks, oleks tahtnud eilse tsiili-hisp mängu ajal stuudiokülaliste nägusid ja tegusid näha!
See kukkumise ja õnnetuste värk on omamoodi teema. Vana mees, ei saa mette aru. Kas autospordis keerleks pooltki sellest rahast, kui seal poleks avariisid, feilimisi, verd ja pisaraid? Isegi poolenisti teises ilmas olevad staarid toovad f1 uudiseid leheveerule...

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Juhuuuuuu!!!!! Vau! Siim Kallase kümne aastane vanune Postimehe poolt väljapraagitud intervjuu! Ja veel Priit Pulleritsu serveeringus! No seda LIHTSALT PEAB lugema! Jääb kannatamatult ootama ja võtan sõbrad ka kaasa!!!!

 
At 14:06, Blogger GuidoMukk said...

Tabasalus korraldajad vehkisid finishi sirgel kätega ja andsid häälekalt teada, et ees on õnnetus juhtunud.
Ega see ilus vaatepilt olnud sealt mööda veeredes.
Artikli moraalne teema, et kuis kiiver päästis härrade elud.
Nõus..kannan ise alati rattasadulas kiivrit..ka oma 3 aastase lapsega koos sõites. Kasvõi selleks et talle eeskuju anda.
Samas laseks mina täiskavanud inimesel ise otsustada kas ta poodi leiba ostes minna paneb kiivri pähe või mitte.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa ei oleks oma teemasse kirjutanud jalgpallist, siis usuksime, et oled nulli peal, kuna sa mainisid sõna jalgapall, siis on see kõik hülgesitt. Juba paljas fakt, et sa räägid jalgpalli MMst näitab su salaerutust :). Rattalugu oli hea, jörmid ätid.

 
At 14:14, Anonymous Petri-Osmo, Töölö, Helsinki, FINLAND said...

SUOMEN KANSAN KUNTO ON HYVÄÄ. JOKAISELLA SUOMEN MIEHELLA ON KONEKIVÄÄRI KOTONA KELLARISSA VALMIINA - Suomen PUOLUSTUSTAHTO on RAUTAKOVAA! SUOMEN TEOLLISUUS ON MAAILMAN HUIPULLA!
We are the best. Estonians, you poor fellows, when will you get rid of inferiority complex? If ever??
Glebova, Romanenkov, .. Zabijako (sic!) OMG. Did you know that Russian/Soviet sports system's built on doping? No, you didn't know that? Levandi himself, he was nearly caught in Alberta Games. OMG!

 
At 14:28, Blogger Priit Pullerits said...

And you, Petri-Osmo, didn't you know that all the Finnish skiing was built on doping?! Your stupid skiers doing doping has been the biggest doping scandal in skiing of all times. Look, who's talking now...

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd peale jalgpalli MM turniiri edenemist hakkab juba pilt palju selgemaks saama, et kes siisiki oskab mängida, kes mitte. Hispaania, kui tiitlikaitsja täielik põrumine on olnud märkimisväärne üllatus. Eelkõige on alla igsugust arvestust Iker Casillase töö väravavahina.

Senini on parimat jalgpalli minu hinnangul näidanud Hollandi koondis. Isiklikult hoian neile pöialt.

Tänastest kohtumistest veel niipalju, et Uruguay – Inglismaa vaheline mäng tõotab tulla põnev. Esmajärjekorras on küsimuseks, kas Wayne Rooney pannakse siiski mängima oma tavapärasele kohale, kus ta on harjunud mängima. Minu hinnangul tegi treener vale otsuse teda ümberpaigutades. Nii, et õhtul kõik telekate ette jalgpalli vaatama.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Osmik, seltsimehetamisega kaugele ei jõua!

 
At 14:47, Blogger GuidoMukk said...

p.s. statistika näitab et kõige valusamad kukkumised toimuvad lõpu kilomeetritel.
Vat see on sõge. Koos läbitud kilomeetreid ja lõpus minnakse lolliks et 20 kohta ettepoole saada. Siis sõidetakse üle ka nendest meestest kes kogu päeva ees seda punti vedanud samal kui nemad tuules tiksunud.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

12.21, ehk peaksite Levandi lugu tähelepanelikumalt lugema. Loo põhilist mõtet - võistlustel esinevaid pingeid ja stressi tuleb harjutada treeningutel - te vist ei tabanud. Treener peab loomulikult õpilasi tundma ja teadma, mida kellelgi vaja on. Aga kõva sõna on üks kõige lihtsamatest stressitekitajatest, ja kui seda ei taluta, pole võistlustelgi midagi teha. Kõva sõna ütlemiseks peab treener olema autoriteet nii lapsevanemale kui õpilasele ja siin ei saa olla mingeid kaksipidiarusaamu.

 
At 16:54, Blogger Priit Pullerits said...

...just, mäletame ju kõik seda, kuidas Tartu Rock paar aastat tagasi Euroopas Final Fouris kõrbes, sest... korvpallurid tunnistasid, et lehtedes ilmunud kriitika oli nad rivist välja löönud. Vaat, mis juhtub, kui sportlane ei talu stressi ja on moraalselt pehme.

 
At 19:13, Anonymous Ingemar said...

http://sport.delfi.ee/news/auto/maailm/lotuse-vormelitiimi-liige-saadeti-meeskonnast-minema-homoteemalise-twitteri-sautsu-eest.d?id=68912089

väga õpetlik lugu. Soodne oleks kui siin blogis samasugust "puutinlikku režiimi" järgitaks. Loodame siis kõigeparemat.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Tõelised mehed on aga siin.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb tunnustada PP-d, et kajastamist leiavad ka rattaspordi kui intelligentse spordiala (sic!) varjupooled. Ei soovi küll ironiseerida, kuid see, kuidas üks vanahärra teist omasugust kotkast "kasti" püüab sõita, on jahmatav.

 
At 20:14, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

Pidage nüüd vähe hoogu, karred spordimehed! Kuna metsas on jälle hoog üles saadud – kuskilt toodi moona juurde, alliansist vist – siis seetõttu on poistel nägu naerul ning käib kibe tule andmine, kuid kõige nutikam seade, mis reamehel tohib kaevikus kaasas olla, on teatavasti tankitõrjekahur.
Nii et pole midagi parata, prioriteet siin on kodumaa kaitse! Kõik muu alles pärast seda.

Ennist siis blogis küsiti, et mida reamehed arvavad, et miks te, mehed, sporti teete.
Mis sund ja vägi ajab tsiviliste sporti tegema, selle kohta ei oska militaarringkonnad nagu midagi kosta. Vahest mõnus äkki?
Me ise koos kaugelt tulnud buddy’dega teeme metsas harjutusi selleks, et kaabakas - kes peab ennast suureks oraatoriks, väejuhiks ja peakureks - ei omaks erilisi šansse, kui soovib aktiviteeti näidata ka läänerindel. Ja tunne on, et šansid vähenevad iga päevaga.

Nädalapäevad tagasi aga tekitas staabis elevust kuskilt lehe juurest metsa saadetud tüdruk eesmärgiga rohkem tundma õppida Airborne’i kotkaste brigaadielu. Malle vist oli nimeks tal ja tüdruk oli alguses innuga asja juures.
Kuid ohh häda, kogu selle krapsakuse juures suutis lehetüdruk juba esimesel rännakul soomülkasse vajuda ja sealt lõpuks välja roninuna avastades, et kingakesel tald alt ja ise mudane ja üldse pole olukord nii konviinient kui kontoris istudes ja... Ühesõnaga, paljutõotav ja tsivilistidele kindlasti huvipakkuv missioon jäi katki ja kotkastel paljud jutud rääkimata.
Sellest on iseäranis kahju, sest sõjameestel jäi lisaks muule rääkimata ka palju sõjahuumorit, mis öösel metsas alati hästi peale läheb, olgu lõkke ümber liitlasi idast või läänest.
Näiteks nagu alljärgnev tõestisündinud lugu Montenegros.
Härradele paneks aga südamele, et kui vähegi kannatab, siis järgmine kord võiks metsa saata tüdruku, kellel tallad ikka all püsivad ja kes kohe esimesse mülkasse ka kinni ei jää.

Rong. Kupees istub kena naisterahvas oma veelgi kenama tütrega. Vastas istub lipnik koos sõduriga. Rong siseneb tunnelisse ja saabub pilkane pimedus. Pimeduses kõlab hele laks. Kui rong jälle päevavalguse kätte jõuab, punetab lipniku põsel valusalt käe jälg.
Naine mõtleb:
"Tubli tüdruk, ei lase enesele ligi tükkida."
Tütar mõtleb:
"Paistab, et ema on veel üsnagi ahvatlev naine."
Lipnik mõtleb:
"Ongi igati hakkaja sõdurpoiss, vist tükkis tütarlapsele ligi ja mats tuli eksikombel mulle."
Sõdur mõtleb:
"Kui jälle tunnel tuleb, saad raisk veel kõvema matsu!"

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Kamoon reamees, kas metsas siis rohkem tüdrukuid es ole? Eestimaa metsad on väikesed, kõnnid 2km suvalisse suunda ja juba leiad aleviku kus näiteks konsumis leti taga kena Leila istub. Räägid talle oma Montšegooria loo ja ehk jätkub juttu kauemaks. Aga tegelikult on sul õigus - kõigepealt kodumaa kaitsmine ja alles seejärel lust ja lõbu. Kas viinuskit ei saa kuskilt kätte?

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, loe oma pikk ja põhjalik lugu uuesti üle! Mis asi on "kaevukaan"???

 
At 20:56, Blogger Priit Pullerits said...

Rõõm kuulda, et reamees Kõvatoomas on taas "eetris" ning hoiab moraali kõrgel ja peab prioriteete paigas. Mida Ameerika buddyd sellest arvavad, et meil 60-aastased vanamehed nii võitlusvalmid, nagu ma raporteerisin? Ja nagu Postimehe video täna valusalt-valusalt näitab...

19:13, olge mureta, kurss ja suund on siin endine, vääramatu!

 
At 21:24, Anonymous Karl Eduard said...

Ameerika buddied ei saa rõskes vihmases tuulises Eesti kliimas kaua elatud. Ega isegi ei taha tead. Seersant Kõvatoomas ja tema buddied on ses suhtes kõvad poisid et kui meie soojas toas, siis nemad niiskes haisvas kaevikus aga näe ei virise kah. Tubli! Aga hästi paneb - lubab ida satraapidel kere kuumaks kütta. On ikka tublisi mehi eestimaal. Ja PP blogi kooondab neist enamiku. Kurat me oleme ikka kõvad poisid, mis?

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Sul on õigus Karl, me kõik oleme tough buddies all the way.

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Nn keelatud jalka rindelt siiski just head uudised! Meie riigis pedendust propageerivad britid said äsja nutuselt selja prügiseks Urude käest. Vot nii tuleb teha!

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

23:55 väga hea tähelepnek!
Briti saadik Holtby oli jah vägagi pedenduse pealepressija meil siin. Paras neile! Ei ole prittide mansa kunagi sümpaatne olnud.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Einoh kõvatolal jutt jookseb nigu extv*-l kes koomuski tegemise paukpadrunitega sehkendamise vastu vahetas :D See pagana Mustamäe rongisõidu jutt on nii vana, et habe võib mitu tiiru maa peale teha.

 
At 08:16, Blogger Priit Pullerits said...

23:55 ja 00:05 - jääb üle ainult ühineda teie toodud heade uudiste ja väljendatud rõõmuga. Ise püsin jätkuvalt futbolli telerindel nulli peal, ja ei ole kiusatust ka tekkinud. Ega siin midagi keerulist ole, tuleb vaid olla moralnõ ustoitšivõi.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Mul on kümneid spordialasid, mida ma ei vaata ei telekast ega mujalt, rääkimata nende harrastamisest.
Olen eriliselt tegija, eks ole.

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Kapp hakkab kitsaks jääma, kapihomodele on lisandumas kapifutbolistid, õnneks siiski on osa neist 2 in 1..

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

08.31. Nimeta nendest kümnest spordialast, mida sa ei vaata, üks, kus ei osale eestlasi ja mis põhjustaks samasugust eufooriat meie Rahvusringhäälingu ekraanil nagu jalka MM, siis ma kirjutaks küll alla sellele, et oled tegija selles vallas.
Näitaks siis mänge ainult. Pool tundi analüüsi enne mängu ja peale mängu analüüsid - no ma ei tea!

Jaanus

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Ainult lödipükste veri tarretub. Priidul ei tarreta miski. Ei lugu, ei veri.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui sa oled ennast püüdnud positsiooneerida eestimeelsena, siis millisel põhjusel sa kasutad enda väljendamiseks selliseid väljendeid nagu kl 08.16 (moralnõ ustoitšivõi). Ja see ei ole mitte esimene kord.

aink

 
At 09:32, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küsimus, Ain. Aga on teatud väljendid, mis võõrkeeles kõlavad paremini kui eesti keeles, sest on võõrkeeles n-ö klassika. Nimetatud väljend on Stirlitzi filmidest. Kui ütles eesti keeles, et moraalselt vankumatu, siis oleks see kohmakas. Ja muidugi, tunnistan, kuulub asja juurde ka väike irritatsioon/provokatsioon - just selline, Ain, mille sa oma küsimust esitades alla neelasid. Hahaa!

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole häda. Olgu vene keel vastukaluks meedias laiutavale ingliššile.

 
At 11:44, Blogger Andres P said...

Arvatakse, et need, kes ütlevad et eesti keeles ei saa ennast väljendada ei tunne sõnavara. Või on laisad( ehk lödipüksid?).

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Meil siin Tartu Ülikoolis on üksjagu neid "heakõlalisust" taotlevaid inimesi, kelle loengut või juttu on jube kuulata. Kui paluda neid pikemalt lahti seletada, mida üks või teine nende kasutatud ingliskeelne väljend tähendab, siis jäävad nad tihti hätta.

 
At 12:05, Anonymous Raimo said...

Kõige halvem selle jalgpalli juures on eesti enda kommentaatorid. Noor, kasvav sugupõlv vaatab ja õpib olema rullnokklik. Kommentaatorid solgivad eesti keelt, puudub lihtsalt väärikus. Noorest vaatajaskonnast kujundatakse pööbel. Sellest on väga kahju.
Jalgpall on küll hea vahend hetkeks reaalsusest põgenemiseks, kuid säilitagem väärikus. Kui kolumbia polumbiale värava lööb, siis ei maksa ekstaatiliselt röökima hakata, sest mida see muudab? Siin kommentaariumis on häid terava ütlemisega vendasid. Kutsun üles avaldama oma arvamust jutuvadina üle, mida meile tv-purgist esitatakse futboli taustal. Minul on piinlik. Võõrad riigid ja rahvad mängivad, kuid "self-made" asjapulgad seletavad kulm kipras, nagu oleks küsimuses Eesti riigi saatus. Ootan Juurt ja Kivirähki kommenteerima. See oleks "vabastav".

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit. väike vihje selle Anna kirjatüki kohta. Uisuliidus ja eriti Anna ümber käib selge käärimine. Eestlased ei ole rahul sellise autoritaarse käitumisega, kus end treeneriks nimetav isik tegelikult treeningutes ei osale ja ainult karjub teiste peale. Tema senine andekaim õpilane lahkus tema juurest teise treeneri juurde mistõttu ta seljataga teatas Olümpiakomiteele, et õpilane lõpetas sportimise ja palus temalt raha ära võtta...
Selline vene stiilis äri, sealt saaks huvitavaid lugusid!

 
At 12:54, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 12:19. Huvitav info! Kas teate veel midagi täpsemalt? Saan teiega ühendust? Palun kirjutage mulle priit.pullerits@postimees.ee - konfidentsiaalsus tagatud, kinnitan seda siin avalikult kõigi ees.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui on kõva mees, siis andku aga tuld! See keda siin upitamises süüdistatakse.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Raimol on õigus. ERR kasvatab noorest põlvkonnast rullnokki ja mölakaid. Muidugi on see äärmiselt kahetsusväärne. Rahvusringhääling ei peaks seda tegema. Eestlase loomus seejuures on selline, et pigem saab temas mölakas kui rullnokk. Venelastel on vastupidi.
Mida me siis mölakarahvaga peale hakkame? Targemat tööd ei mõista teha. Ainult piletikassas istuda, härradele golfikeppe kätte anda, turistidele ukshoidjat etendada. Mölakaid - kui ringi vaadata - on juba praegu palju, neist ei saa avalikes kohtades, aga samuti töökohtadel üle ega ümber. Intelligentsem, ärksam ja kõrgemate püüdlustega eestlane hakkab seetõttu teiste kultuuride poole vaatama. Kurb, aga nii see on.

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit miks kirjutad valeinfot. Kukkumine ei toimunud 3-4 mehe juures vaid kòvasti tagapool. Raame läks rohkem ja vähemalt 1 jalaluu pluss mòned väiksemad vigastused. EMO s oli ikka 3-4 patsienti koos minuga.

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Ei pea olema rattasõiduspets, et aru saada - kui juba karbonraamid purunevad, siis ei saa sõitjad ise terveks jääda.
Miks Pullerits seda kirjutab? Mängib vähese kriitikavõimega lugejale. Tihti see ka õnnestub.

 
At 09:24, Blogger Priit Pullerits said...

Kirjutan seda, mida üks võistlusel kohtunikuna tegutsenud inimene rääkis. Jah, see on õige, järgmine kord tuleb ikka allikaviide juurde panna, muidu saan süüdistused kõik enda kraesse. Kirjutage siis ajaloo tarbeks, palun, täpsemalt ja õigesti lahti, mis juhtus, muidu jääb valeinfo annaalidesse.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Nii. Hispaania väljas. Inglismaa väljas. Mis edasi?

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

egas midagi, sügisel tuleb ka meil inglastele kotid sappa panna, loota ju võib. Aga kui selline suur maa ikka maapeale tuuakse ja nad ennast kokku hakkavad võtma, siis võib meiesugustele kääbustele, kelle peal ennast välja saab elada, see vaid halba tähendada.

Tulevik on muidugi helgem, noored mängivad päris heades klubides juba a la Napoli, Reading ja nüüd Anieride 2 BL klubi, et lootust on.

MMist rääkides, loodan ka Bosnia, Belgia ja Horvaatia edasijõudmist.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Ole nüüd, 13:02!
See on väga murettekitav.
Kas ka keskmaa operatiiv-taktikalised tuumalõhkepeadega varustatud raketiseadeldised? Ja Venemaad ei saagi enam karistamatult narrida ja kõigil maailma pattudes süüdistada?

 
At 16:45, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, laupäeva keskpäeval 50,5 km 1:29.59ga, keskmine kiirus 33,65 km/h. Hoog püsib.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Kas on teateid, kuidas Eesti rulluisutajatel Keba toetusel Ostrava MK etapil läks? Hoiame pöialt, et esineti väärikalt. Keba on mõnus ja teotahteline mees.

 
At 01:20, Anonymous Anonüümne said...

Kes see Keba on?

cif

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

19:09, rulluisutamise MK-etapil saavutati 9 ja 10 koht, natuke pikemalt siin: http://sport.postimees.ee/2835767/eestlased-joudsid-rulluisutamise-mk-etapil-esikumnesse

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Tänu, 13:41. Need on ju väga ilusad tulemused.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

cif (01:20),
Kes on Keba? Väga hea küsimus.

Keba on väike Eesti kapitalil põhinev energiaettevõtja, kes kiiduväärse tegevusena toetab Eesti rulluisutajate pürgimist maailma tipptaseme poole. Erinevalt paljudest teistest on Keba põhimõtteks toetada vastupidavust, jõudu, head kehavalitsemist ja tehnilist täiuslikkust nõudvaid spordialasid, mida harrastatakse tervislikes looduslikes tingimustes. Mitte umbseid saali-, ega tsirkuse laadi TV-alasid.
Erinevalt kasvõi teisest energiaettevõttest - Eesti Energiast - tulevad Keba sponseeritavad MK-etappidel kindlalt 30 parema sekka (äsjasel Ostrava MK-etapil koguni 9. ja 10. kohale).
Lähemat teavet leiad Keba blogist. Ja kui vajad energialahendust, siis eks spordi toetamisest paistab ka ilusasti välja mis suhtumisega ja kvaliteeditasemega firma on.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

300m Liina Luik finišeeris 12ndana ajaga 9.47,48.
Naiste 3000 m takistusjooksus võtab Jekaterina Patjuk kolmanda koha ajaga 9.50,15!

 
At 18:55, Anonymous Jürgenson, vana tsiklist said...

Ei usu. Enam ei usu. Rein ladus oma puraka vähe peale operatsiooni Türgimaal ära. Hooaeg 2014 sellega kotis. Oleks Rein tasapis alustanud oleks ta praegu, enne TdF-i vormi tipus. Kusjuures, rattas on nö. alla võimete sõitmise võimalus täitsa olemas. See ei ole sul kergejõustik või ujumine, kus kehvasti esinedes eelvõistlusest edasi ei saa.
Nii et sama asi nagu varasematel aastatel - Reinul ei ole nõuandjat ja omapäi tegutsedes paneb puusse.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Purakat ei tule, kuna mehe ettevalmistuses ja ka meeskonna töös napib süsteemsust. Võib tulla üksikuid paljulubavaid momente, võib tulla aga ka pakki. Kasiino värk ;)

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Kohe algab kohtumine Belgia-Venemaa.

Belgia - teine riik maailmas, kus legaliseeriti homoabielu (2003), juhtiv riik homoõiguste alal.

Venemaa - riik, kus hiljuti võeti vastu homopropaganda vastane seadus (2013).

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Ka eesti peaks vastu võtma homovastased seadused. Aga pole hullu. Kui Puutin oma rakettidega meile tuleb, siis on meil ka kord majas.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Homod võivad jääda ja rappigu vaikselt kodus kuhu aga meeled juhatavad, kuid homopropaganda tuleb kriminaliseerida.
Eriti kui hoolime noorte tulevikust ja milliste väärtushinnangutega nad ellu saadame.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

19:45 väga hea kommentaar
igasugune homodele tähelepanu peaks lõpetama. Siis kaob probleem iseenesest.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Rakettidest rääkides, ega Tank-Antsust pole kuulda olnud? Kas ta kommenteerib kusagil meedias või mis ta teeb? Luganski ja Donetski nn vabariigid on välja kuulutanud, et moodustavad endale tankidiviisid. Sinna otsitakse asjalikke komandöre. See selleks. Kindral Ants Laaneots on praegu Eestis üks väheseid mehi (Nõukogude raketiväes teeninud Pulleritsu kõrval), kes tankiasjandust oma silmaga näinud ja asja jagab.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Ants on oma kompetentsi kaotanud. Liiga palju aega on mööda läinud. Viimane teenistus oli tal Etioopis diviisi staabis. Seal ta enam tankiga ringi ei paarutanud, vaid istus staabis ja ootas tulemusi. Kui eesti kunagi mingid tankimoodi masinad muretseb, siis saab neid olema maks kakskümmend. Tankipolgus om kui palju? 40 masinat?

 
At 22:36, Anonymous Marcello said...

Putin tuleb, see on möödapääsmatu.
Aga oskab keegi öelda kust see õnneimpulss tuli et Eesti nii kõvasti võistkonna EM-il esines? Kanter alles kolmas ja nii mõnigi altminek, kuid kokkuvõttes ju väga kõva tulemus. Me ju oleme viimasel ajal vaid allamäge sõiduga harjunud. Täna aga sai suuri riike sai edestatud.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

22:22, Nõukogude Armee tankipolgus (1985. a koosseis) oli 94 tanki. Venemaa on üle läinud brigaadisüsteemile, tankipolke enam pole. Motoriseeritud laskurbrigaadi koosseisus on tankipataljon 41 tankiga. (Varem oli tankipataljon väiksem - 31 tanki). Tankibrigaadis on aga 84 tanki (T-80, T-90, T-72). Seega arvestatava tankiüksuse loomine on Eesti suurusele riigile suhteliselt raske ülesanne. Kuid mitte võimatu.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit räägib õiget juttu

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

->00:00

Aktuaalsele jalgpallile siis on siia lõpuks ka muud meesteteemat (militaaria) lisandunud, väga meeldiv.

Eestile on tankibrigaadi loomine väga jõukohane, puudu on lihtsalt tahtest. Hindadest ja jõukohasusest rääkides vaadakem sügisest sündmust, kust soomlased tõid Hollandist koju lepingu 100 Leopard 2A6 ostmiseks, hind oli vist ca 2 milli tükist. Loodetavast sai meie seeme lõpuks mulda CV90 nete ostuga, kus tuleb tükihind sama, mis soomlaste leodel. Kas aga oleks targem olnud osta kohe tankid ja massilisemalt 10x odavamaid lahingumasinaid a la BMP-1/2 on ka edaspidi vaidluse teema. Tähtis on nüüd võimalusel teine pataljon CVsid saada ning kui võimalus siis ka eelarveväliselt tankipataljon või 2, ehk siis brigaad sebida, hind ca 200 miljonit ei ole meile ülejõu käiv. See, kuidas veelgi odavamad diilid on meil aastaid tagasi tagasi lükatud on teise foorumi teema.

Kusjuures kiiduavaldused Javelinide ostu eest, kus kuulujuttude järgi ca 80 laskeseadet tuemas olevat. kui Arvestada teiste riikide järgi, et laskeseadme kohta tuleb 5 raketti, siis on tegu päris adekvaatse arvuga.

Nüüd 3h rattasõitu ning siis vutilainele tagasi.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Nojah mehed tore küll paraadil tanki või lennukiga ringi vuristada, kuid nagu paraveebis üks autoriteetne šamaan kirjutab, oleme me kõik juutide söögilaual ning lahti sealt ei kanguta meid miski väega. Isegi "kauaoodatud" Puutingi mitte, sest sest eks temagi tagatuba ole ..... mehitatud.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Porošenko-Waltzman, Kolomoiski, Firtas, Timošenko jpt praegu Ukrainas, Dnepropetrovski juudikeskus ja Hasaaride riigi taasloomine.. kas pead ka seda silmas 19:27? Psssst! Et see on ka üks põhjus, miks paljud avalikud veendunud puutinofoobid võivad maski taga mõelda teisi mõtteid?

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Miks sa seda nii kitsarinnaliselt võtad? Mis meil nendest Ukraina oligarhidest. See on kõrvaline. Me ise oleme ju peos. Pealegi, eestikeelne nimi on kasaarid. Missuguse riietuselemendiga meie juhid ennast aegajalt kaunistavad? See ei ole juhuslik.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Ega ei võtagi. Võtta tuleb "s shirokim razmahom", nagu end. aegadel öeldi. Ukrainat ei saagi kitsalt võtta. Üliviljakas maa. Ja suur maa. Paksu mustmullakihi all maavarad: süsi, rauamaak, põlevikivi. Hoolimata kõigist veristest sõdadest, mis seal peetud. Magus tükk. Kliima aga soojeneb, mitmetes regioonides, nt Araabia kandis ei saa varsti enam normaalselt elada.
Puutiniga seoses veel selline mõte, et okupatsioon võib olla ka varjatud. NSVL ajal oli okupatsioon. Leedus ja vist Lätis on see isegi seadusse sisse kirjutatud. Teistpidi arvamine on karistatav. Selge see, vaidlust pole. Seadus on seadus. Kuid vanadelt fotodelt nõuk. aja tänavapilti uurides ega näha ei ole, et oli okupatsioon. Soomukeid ja püssimehi tänaval tol ajal pole näha.
Järelikult okupatsioon võib olla ka varjatud. Ka siis, kui väliselt on kõik nagu rahulik, võib olla okupatsioon. See on üks asi, mida peame okupatsiooniajast õppima. Eks see ei ole midagi avastuslikku. Kuid paljud selle peale ei mõtle.

 
At 03:42, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:46, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht