teisipäev, juuni 03, 2014

Pullerits: Suur küsimus neile, kes rajalt lahkuvad

Rattamehed on ägedad värvilised mehed, mõnel on viimasel ajal suured prillid nagu hiiglaslikud kurja kärbse mustad silmad ees – eraldistardimeeste varustus, nagu mulle on seletatud –, Tartu rattaralli soojendusel nägin ühe tüübi maanteeratta esijooksul koguni ketaspidurit – ai-ai, millise skalpelliliku sirge lõike võib see teise mehe ihusse tekitada (no kujutage ette, kui selline teile kukkumise ajal tagant sisse laksab) –, aga kõige selle välise uuenduslikkuse taustal on üks küsimus, mis mind juba pikemat aega kummitama jäänud, kohati suisa painama.

Nimelt, hoolimata minu 188. kohast äsjasel rattarallil, mis iseenesest pole ju paha – jah, taguge see arv endale pea sisse, see jääb edasiseks verstapostiks sadadele –, annan endale selgelt aru, et on kümneid ja kümneid minust kõvemaid, sitkemaid ja kiiremaid sõitjaid. Kiitus neile! Kuid mitte kõik ei leia endas alati meelekindlust ega tahtejõudu lõpuni võidelda.

Vaat nüüd olgu põrutatud üks valus litter: olen märganud, et nii mitmedki mehed, kes põhimõtteliselt, vähemalt teoreetiliselt on tugevad sõitjad, annavad alla, löövad käega, lasevad jala sirgu, kaotavad motivatsiooni, minetavad tahtmise, vilistavad kõigele – ja kas ütleme selle nüüd otse välja (jah, ütleme küll!): muutuvad lödipüksiks! –, kui jäävad grupist, kuhu nad usuvad, et peavad tingimata kuuluma, nagu oleks see nende võõrandamatu inimõigus, mingil põhjusel maha.

Küsin, nagu küsiksid küllap paljud, kui vaid vaevuks nähtu üle juurdlema, nagu mina: miks?

Miks ilmutavad paljud sitked mehed, ilmselt lausa alfaisased, juba esimese tagasilöögi järel suurt, koguni ületamatut nõrkust? Miks nad arvavad, et lõpuni sõitmisel pole enam mõtet, kui ihaldatud grupist välja pudenevad? Muidu on kõik suured trennitegijad – tehku siis järelejäänud võistluse kestel järgnevate gruppidega koos trennigi, liiati arvestades, et nood on ju suutlikkuselt nõrgemad grupid kui see, millest nad maha jäid. Et hoiavad jõudu järgmiseks võistluseks? Aga miks nad siis üldse starti tulid, kui järgmiseks võistluseks energiat tahavad säästa? Liiati, kui nad oma ihaldatud grupiga lõpuni oleks sõitnud - ja ei maksa endale illusioone luua, et kõik nad oleks võidu peale vändanud -, oleks energiat kulunud igal juhul rohkem, kui järgmiste gruppidega koos pedaalides. (Ja ei, ma ei räägi sugugi ainult Tartu rattarallist, kus tulenevalt võistlusjuhendist võib rajalt lahkumisest veel kuidagi aru saada – sest paljud ei taha tulevaks aastaks kaotada head stardikohta; räägin ka teistest võistlustest, näiteks Jõgeva rattarallist.)

Oot-oot, las ma tuletan meelde, kui mitu võistlust olen ise katkestanud...

Terve õhtu mõtlesin. Siis üks juhtum viimaks meenus: see oli vist kõige esimesel rattarallil, aastal 1982, kui Põlva poole sõites minu ees keegi kukkus ja lendasin üle tema kraavi. Veidi olin verine, tahtsin edasi sõita, aga siis avastasin, et mu neljakäigulise Sputniku esijooks on täiesti kõver ja vist oli ka rehv puruks. Peagi tuli kiirabi ja pani mind katkestajate bussi. Aga järgmise rohkem kui kolme kümnendi jooksul - no ei meenu rohkem katkestamisi.
 
Milles on teie probleem, mure ja nõrkus, rattamehed?
*
PS: Nagu näete, oskan ka küsimärgita ja küsilauseta pealkirju koostada.
******
Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, and La Sal Mountains (in background), Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits liikumas pühapäeva hommikul Tartu rattaralli starti. Veel on dressipluus ja seljakott seljas. Poole tunni pärast läheb kihutamiseks. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits Tartu rattaralli stardijoonel. Temast paremal Veiko Artel (nr 239) ja Rain Lond (nr 261). Vasakult siseneb stardialasse Virgo Karu (nr 19). Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tartu rattaralli peagrupp, sh Priit Pullerits, Pangodis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

69 Kommentaarid:

At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Möga jutt. Sõida enne üks Time Trial läbi ja siis tule jutustama.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, jätke see lödipükside jutt mingi harrastusspordi kontekstis. Katkestab, ei katkesta, mis seal vahet on? Ma ei viitsi juba mõnda aega võistlustel käia, sest selge, et võidu pärast ei võitle. Teen oma lõbuks ca 300-350h aastas igasugust erinevat lõbusat sporti, mitte mingit motivatsiooni ei tunne PP või kellegi teise alistamisest marginaalsel külavõistlusel. Aga kui keegi julgeb mu lähedasi ohustada või midagi sarnast eluliselt olulist ette võtta, siis tambin ta luud pulbriks, järan liha tükkideks ja sülitan peldikupotti. Kutsugu mind mingit tüübid lödipüksiks või mitte, samas üldse ei huvita.

Prioriteetite küsimus.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

19:47, Samas lased end Pulleritsul - kes pole ju tegelikult muud, kui armetu ennasttäis könn - ennast mõnitada ja parastada. Pole eriti loogiline, eks.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

20:01, ega ei mõnitata mind ju, pole ma ju ühtegi võistlust katkestanud, et ennast puudutatuna tunda ;) Pealegi kui ka keegi just mind mõnitaks, kõnniks rahulikult edasi, mingid naaksuvad tüübid pole teema, mis mind käima tõmbaks...

Ma lihtsalt soovin, et siia blogisse aeg-ajalt mingeid asjalikumaid postitusi tuleks, mitte pidevalt mingeid "lööme jalaga sipelgapessa ja itsitame ise pihku" tüüpi amerikanisme.
19:47

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

asjalikumaid postitusi peate küll mõnest teisest spordiblogist otsima. Kui eestikeelsete hulgast ei leia, siis ingliskeelsete hulgast leiate kindlasti

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Olen katkestanud elus kaks võistlust:
- Tartu Rattaralli 1987 (Turisti kumm purunes ja varukummi polnud kaasa võtta - lihtsalt poes ei olnud!), ja
- Üks kord Haanja100 (2011?)(asjaolude sunnil pidin eelmisel öösel üleval olema ja starti läksin 3 tunnise une pealt - loobusin peale 60-ndat kilomeetrit turvalisuse pärast (koordinatsioon Haanja laskumistel on hirm-oluline!).
Ongi kõik.

Priit, kas ma nüüd olen pehmo?

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

TRR-l (Tartumaratoni üritustel üldese) on tõesti selline rumal stardinumbri jagamise komme, et kui ühel aastal tehnilise rikke tõttu lõpetad kohal näiteks 1600 siis saad ka sellise starigrupi vaatamata selle et üle-eelmise aasta koht oli 110. TRR-i lihtsalt läbisõit ei ole piisav motivastioon, sest seda on juba 10+ korda tehtud. Kui stardinumbri jagamisel võetaks arvesse näiteks viiamse 3 aasta parim tulemus siis sõidaks lõpuni ja naudiks päeva ning ei pöörasks ennem finisit rajalt ära.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Ühtsuses peitub jõud. Siinjuures ma ei pea silmas, et nn. rattarallidel mingid veloklubimehed püüavad ahastades gruppettosid moodustada (kulgegu nood oma harjumuspärases treeniggrupis kenasti edasi, mölisegu oma lõbuks oma kambas), vaid, mõeldes möödunud poolpiduste Jõgeva, Tartu ja tuleva, natuke etema Saaremaa velotuuri peale, saaksid nonde korraldajad kokku teha ühe veloduuri, mis tuuri moodi välja kah näeks (tuur viigu Haanjamaalt läbi, dr. Holden sätiks paremad põntsud sisse nö. mägedeetapiks). Nädala jagu sõitu, tuuri läbivates linnades peale tegijate starti ka rattasõit rahvasportlastele. Tegevust jaguks, rattaspordi propa kah kohasem - kohalikule rahvale laiemalt. Siin oleks hullutrenni harrastajatele ka uus eesmärk - sõita lõpuni.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Vaat nüüd olgu põrutatud üks valus litter: olen märganud, et nii mitmedki mehed, kes põhimõtteliselt, vähemalt teoreetiliselt on tugevad sõitjad, annavad alla, löövad käega, lasevad jala sirgu, kaotavad motivatsiooni, minetavad tahtmise, vilistavad kõigele – ja kas ütleme selle nüüd otse välja (jah, ütleme küll!): muutuvad lödipüksiks! –, kui jäävad grupist, kuhu nad usuvad, et peavad tingimata kuuluma, nagu oleks see nende võõrandamatu inimõigus, mingil põhjusel maha.

Mäletate lugu, kus Priit vormipuudusele viidates finishijoont vältis?

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/video-peeter-mardna-tartu-suusamaratoni-esisajas-on-vahemalt-kumme-dopingutarvitajat.d?id=68807091

Kes siin siis esimesena ülestunnistuse teeb? Tundub, et dopingukontrolliga oleks Hr.Mitte Lödipüks pea esisaja mees? Või siis ka disqualified...?

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Just tahtsin öelda, et vaatamata ühele Saksa härrasmehele, kes viimasel ajal liigagi palju aega koos minuga veedab, mäletan siiski, et talvel oli üks mees, kes number püksis finišeeris.

aink

 
At 22:14, Anonymous Keemik said...

Päris kohe huvitaks metoodika, mille põhjal härrad selle arvu välja arvutasid?

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kuda selle Tamsalu suusamaratoni mittelõpetamisega oli....? Selge lödipükslus! :) too oli tolle päeva tase ju!

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

22:20, Tamsalus oli minu mäletamist mööda nii, et kuna oli külm ja ilmatu vilu ilm, siis oli number õnnetumal kombel püksi või üldse rajale vajunud ja seetõttu polnud aparaadil finišis midagi lugeda.
Ses mõttes tabas uljast suusameest suur ebaõnn, sest PP lõpetas sõidu ju Tamsalus, st ei lahkunud kuhugi.
Kas mitte nii ei võinud olla?

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Jagan Priidu seisukohta. Kui oled starti tulnud ning ratas ja tervis korras, siis sõida lõpuni. Saad teada oma selle päeva taseme. Kui vaadata katkestajate nimekirja, siis ainult üks (see kes Otepääl kukkus) neist oleks võidu pärast võidelda suutnud. Paljud vennad on lihtsalt poosetamise peal väljas. Alates varustusest, lõpetades grupiga, mille kosseisus oleks härradele kohane üle lõpujoone veereda.
Teet

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

"Terve õhtu mõtlesin. Siis üks juhtum viimaks meenus: see oli vist kõige esimesel rattarallil, aastal 1982, kui Põlva poole sõites minu ees keegi kukkus ja lendasin üle tema kraavi. Veidi olin verine, tahtsin edasi sõita, aga siis avastasin, et mu neljakäigulise Sputniku esijooks on täiesti kõver ja vist oli ka rehv puruks. "

Ja siis aastal, mis iganes, avati AT sport ja Pullerits sai kummi ära vahetada ning uuesti rattaga sõitma hakata!


->20:40

Jah. Tegijatel hakkab H100 suguse sõidu lõpus alles eelmise öö pohmakas kohale jõudma.

 
At 07:14, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tekitab ikka küsimusi PP kirjeldus selle blogi eelmisest postitusest, kuidas ta kaks tundi enne Rattarallit koeraga jalutades dopinguproov võeti. Samas väidab SA Eesti Antidoping ühte komisjoni kuuluv Peeter Mardna, et Tartu Rattarallil dopinguproove ei võetud. Võimalikud vastusevariandid oleks:
1) Tegu oli isand Pulleritsu poolse ilukirjandusliku väljamõeldisega
2) Peeter Mardna valetas teadmatusest.
3)Tegu oli libadopinguküttidega
4)Dopinguproov võeti hoopis Priidu kääbusšnautserilt ja tegu oli Eesti Kennelliidu poolt lähetatud dopinguküttidega.
Juhul, kui Priidu jutt siiski tõele vastab ja dopinguproov võeti temalt, siis tekib küsimus, milliste seaduste alusel võib dopinguagentuur mitu tundi enne võistlust tülitada koeripissitavaid-kassekakatavaid kodanikke?

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Eile õhtul oli see jutuke pisut teise ja palju kategoorilisema lõpuga, kus kirjanikuhärra teatas, et ta pole ühtegi, mitte ühtegi võistlust katkestanud. Nüüd on siiski üks meenunud. Ja "numberpüksis" kaasus see ei olnud. Pinguta veel Priit, ehk meenub kolmaski. Olle mälu teemadel võtsid sõna. Ei uskunud, et midagi elus ununeda võiks, nüüd...

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

3 korda.
1. 5 klassis mingi jooksukross, kus ma lihtsalt ei jõudnud. Eks ma olngi nõrk. Spordipoisse topiti ju igale võistlusele, vaatamat kas tegu sprinteriga või pikamaapoisiga.
2. 35 aastasena Otepää-Tartu jooksumaratoni 25. kilomeetril, kui tagumise otsa jooksjatele enam juua ei jagunud - lihtsalt teeninduspunkt kolis edasi esimeste jooksjate tempos. Seda, mida tähendab veepuudus maratonis, siinsed lugejad ehk teavad.
3. Mõni aasta tagasi Jaansoni jooksul, kus kolmandal kilomeetril, ilmselt eelmise päeva sundasendist tingituna, põlve valu või, mis enam kõndidagi ei lubanud.
Mahaastumine on valus, mitu päeva torgib. Aususe küsimus ja seda iseenda vastu. Ja ei ole minu ega sinu asi mahaastujaid kritiseerida. Sest sina ju ei tea. Ja katsu oma mustvalgest mustrist ükskord üle saada.

Lödipüks. Ja uhke selle üle.

 
At 09:02, Blogger Priit Pullerits said...

...Ma ju kirjutasin, et terve õhtu mõtlesin ja siis lõpuks meenus üks juhtum. See, mis meenus, selle ka pärast kohe kirja panin.
Mis puudutab Tamsalu sõitu paar talve tagasi, siis ma ei katkestanud toda sõitu. Tulin ilusasti, nagu kord ja kohus, üle finišijoone. Too oli vabatehnikamaraton ja kuna ma sõitsin vist ainsana klassikat, siis loomulikult ei hakanud tulemust võtma, et kukutada end järgmiseks võistluseks mingisse tagumisse, end võimetele mittepaslikku stardigruppi (too oli mul talve esimene maraton). Aga peamine on see: ma ei katkestanud. Tulin ilusasti lõpuni.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Vale lähenemine case Tamsalu suhtes! Valest treeningmetoodikast tulenenud põlve vigastus põhjustas selle, et sportlik sooritusvõime ei olnud haripunktis, olid suuteline suuskadel maksimumsoorituse saama ainult klassikastiilis. (Vabastiil ju, võib ka klassikas sõita). See oli tolle hetke simu maksimum suuskadel. Täpselt sama , kui treenitud rattamehe kehv päev, põhjus põlve asemel näiteks lihastes või seedetraktis.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Konstrueerisin maailma. See maailm asub minu blogis ja mina olen selles (minu konstrueeritud maailmas) kõigist parem, nii füüsiliselt, tahte- ja rassilistelt omadustelt- kõiges!
- -
Blogi autor on sündinud valel ajal ja vales kohas. 1930-ndate Saksamaal oleks selline isik sobinud nagu silmaauku. Ja lõpuks 1943. või 44. a Donbassis kadunuks jäänud. Aga ei, korpuse propaganda Abteilung oleks hoidnud frondist targu eemale ja poleks venelaste kotti jäänud.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit - mitu juhtumit on olnud kus ratta ketaspidurid kellegi oleks pooleks lõiganud? MTB ratastel kasutatakse ketaspidureid juba aastaid ja pole mingid probleemi olnud, et keegi oleks skalpelliliku sisselõike saanud. On ainult aja küsimus kui kõik kolm suurtootjat on oma ketaspidurid maanteekõlbulikku versiooni valmis saanud ning UCI need ka rajale lubab. See eeldab ka muidugi raamitootjate valmisolekut. Ilmselt roheline tuli UCI poolt mingi aeg tuleb. Jutt, et ketaspidur kellegi pooleks lõikab on naeruväärne. Siis tuleks ka eesmine hammakas ära keelata, see lõikab ju inimese nagu kreissaega pooleks.

Linnalegend, et ketas kellegi katki lõikaks on jura. Olulisem osa põhjustest miks UCI seda ei luba peitub küll ohutuses, kuid hoopis teisest vaatepunktist lähtuvast. Tavaliste ja ketaspidurite pidurdusjõud nt vihmastes oludes carbonjooksude puhul on täiesti erinevad. Ja see muudab grupisõidu ohtlikuks. MNT ketaspiduri miinuseks on muidugi ka hetkel kaalu problem (kuni 0,5 kg raskem). Oma osa ketaspidurite mitte lubamisel on ka tootjate lobil.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2816406/suusahuppaja-kaarel-nurmsalu-lopetab-karjaari

Tegelik lödipükslus on siin. Mees lubas (oma armastatud) sporti teha vaid siis, kui rahavirn tasku topitakse.
Jätab endast mulje nagu olnuks tippmees, aga näe raha jäi puudu ???

 
At 14:35, Blogger Priit Pullerits said...

Tänane Eesti Ekspress trükib mu nime korra rasvases kirjas ja korra suurte siniste trükitähtedega, ja seda lehe eesotsas, mitte kuskil sabas. Kas keegi teist suudab pooltki seda järele teha?

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti on sul koprralik exeli fail kah, kus kõik mainimised ja meediatabamused kirjas. Nagu väike laps.

 
At 14:59, Anonymous Viktor said...

Väga hea Priit! Loeme ja toetame! Tubli mees peabki meedias figureerima!

 
At 14:59, Anonymous Viktor said...

Väga hea Priit! Loeme ja toetame! Tubli mees peabki meedias figureerima!

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Meil on vaba maa. Igaüks on ise oma stardimaksu maksnud ning otsutab ise. Tahab sõidab lõpuni, ei taha ei sõida. Eesmärgid on erinevad ja pole kellegi asi teisi arvustada. TRR on võistlus, kelle jaoks lõppkoha, kelle jaoks lõpetamise nimel. Maailmas on 6 (või juba rohkem) miljardit inimest, juba igav oleks siin elu kui kõik need 6 miljardit oleksid ühesugused.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Ehk avalikustate siis oma PMi siselistis vihast vahutava kirja sisu kah - saate veelgi kuulsamaks.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Mis värk selle dopinguprooviga oli, kas see oli PP huumor, mida ma ei tabanud..? Selgitage.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit on ka ilma dopinguta kõva, seega, pole mõtet spekuleerida ega meest tülitada.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Ups, päris valus.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on oodata ühte tõsisemat lõugasõitu 16:27-le. Sest mitte keegi, kuulete, mitte keegi ei võta minu tütre kohta sõna. Umbes sellised sõnavõtte on siin ennegi olnud.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

16:27 ja paanikakülvajatele - see ongi demokraatia ja sõnavabadus, kui kriitiku lähikondlastel on õigus oma arvamusele. Pealegi, vastandpoolused hoiavad kokku :)

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Eesti Ekspress eksib, 16:08, mingit sõnavõttu siselistis pole.
Küll on õige see, et minu toimetuses väljaöeldud arvamuse kohaselt oli Andres Operi pildi Postimehe esiküljele tavapärasest suuremana paigutamine põhjendamatu, sest 1) mees ei suutnud lüüa Gibraltari vastu ära ühtegi olukorda, mida kaaslased talle tekitasid, 2) Eesti ei suutnud Gibraltari vastu viigist enamast, 3) mehel pole ette näidata ühtegi arvestatavat tiitlit, et tema karjääri lõpetamine oleks väga suure meediasündmuse vääriline. See oli minu kriitika esikaanepildi valiku kohta.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Väga õigustatud kriitika, see Ooperi pildi kohta. Mina oleksin sama ütelnud. Mehel polnud muud kui hulk mänge koondises. Aga väikeste riikide fenomen see 100+ mängu. Kui oled kord tegijad siis veered kuni oled 38. Tsorr!

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits mainis Eesti Ekspressi oma blogis! Vau! Tankler-poiss, jookse nüūd Luigele edusamme ette kandma!

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ütles toimetuses välja oma seisukoha? Peab vist ka EE ostma.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Tsitaat
3) mehel pole ette näidata ühtegi arvestatavat tiitlit, et tema karjääri lõpetamine oleks väga suure meediasündmuse vääriline
Tsitaadi lõpp

Ei saa küll hästi pihta, mis jalka siia puutub. Aga fakt on see, et Oper on läbi aegade löönud koondise eest 38 kolli, Zelinski 27 ja ülejäänud juba oluliselt vähem.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit lõi oma arvamuse lauda. Väga mehine tegu. Otsekohene. Aus. Julge.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Oper lõi ka 2 väravat läbi aegade kõige kõvemas võidumängus Venemaa üle.

 
At 19:54, Anonymous Harjusk Mati said...

19:25 jah, täitsa nõus.
Priidusuguste meeste kohta on ingliššmannidel hea ütlemine:
This man has difficulties to raise up from his chair - cause he has the balls of steel.
Ponjatno, pojad?

 
At 22:29, Blogger Indrek Sarapuu said...

Katkestamise stiilinäidet ka: https://www.youtube.com/watch?v=GMPdslWmW88#t=522

 
At 23:09, Blogger Priit Pullerits said...

Vormil pole vist jätkuvalt viga. Täna läksin niisama mõnuga sõitma, alustasin pooleldi matkates, pärast vaatasin, et keskmine 33,3 km/h. Aga kõige meeldivam oli see, et enne Tartusse naasmist leidsin vastutulelõigul viimaks hea asendi ja suutsin seal vändata 36-38 km/h. Kus seda minekut realiseerida? On kuskil asjalikke grupisõite tulemas?

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

See peaks küll ikka ülim massohism olema, kui küla peale kuulutama tulla, et minu üle EE-is "pehmelt öeldes" nalja visatakse.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Indrek 22:29, nii läheb kogu võlu kaduma ja nii ei lähe mitte. Et asja ilu ka blogi lugejale kohale jõuaks, tuleb talitada nii:
alustada video vaatamist 8:33 pealt, aga enne panna reso vähemalt 720p HD.
No nüüd on juba stseenil jumet! :))
Huvitav, et mis numbril 1091 kopsu NII üle maksa viskas? Igal juhul lõpuni ta ei jõudnudki...

(tänud operaatorile, väärt leid.)

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

23:12 - blogipidaja ei saa aru, et teda seal mõnitatakse ju.

Priit on siin kõva mees kõiki lödipükstest sõimama, aga ise memmekas nr 1 kohe kitse jooksma.

Lugege Ekspress vs PP pressinõukogu.

Mille peale PP kitse läks jooksma? Ekspress kirjutas „Eesti Vabariigi ajaloo 90 kõige kultuurivaenulikumat tegu“ - “Priit Pullerits (1965)”. Vot see on lödipükslus!

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin isegi, aga mõnitamist (00:18?) kuidagi ei märganud.
Süütut konkurendi tögamist, seda küll.
Mõned mehed kas ei adu minimaalseltki, mis ümberringi toimub või on huumorist aru saamisega tõsiselt suuri raskusi.
Mõlema variandi korral on olukord muidugi, paraku, väga sitt.

 
At 07:38, Anonymous Keimo said...

> Kus seda minekut realiseerida? On kuskil asjalikke grupisõite tulemas?

Tule Maailma Avardamise Festivalile! Õpid uusi asju ja leiad uusi partnereid, kellega võimalus teha grupisõitu, grupettot, grupikat - heal lapsel mitu nime. Dr Holden kirjutab blogis, et on on oma maailma juba avardanud. Ära jää maha!

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

On kuskil asjalikke grupisõite tulemas?

7.juuni -Rõuge grupisõit
5.juuli-Rakke grupisõit
26.juuli-Elva grupisõit
9.august Otepää grupisõit
24.august-Kuremaa grupisõit
6.september-Jõulumäe grupisõit

 
At 09:12, Anonymous Kolonel Kamratov said...

Minge nüüd oma grupi sõitudega!
Priitu vajame me staapi, juhtpulti, vägede liikumist ja koordineerimist korraldama. Reamehed võivad krupis kimuleda.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pullerits soovitan teil tulla 14. juunil sõitma Hawaii 17. Vändra Rattarallit. Saate tulla kaema, millistel radadel treenides on profiks sirgunud Rein Taaramäe ja Tanel Kangert. 14. juunini peaks teil vorm päris hea ka olema, kui piisavalt õigesti treenite ning värskust säilitate. Distantsiks sel korral 102 km. Läbitakse üks suur ring. Hea atmosfääriga üritus on.

 
At 10:08, Anonymous Kristjan said...

Kas Hr.Pullerits on kunagi temposõitu ka Eestis teinud? Seal saab ikka õige pildi ette mis puust mees on. Grupisõit on tore aga ainult seda ongi, lihtsalt tore vahepeal pingutada ja siis jälle jalg lödiks lasta.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin EE-d ja pean nõustuma 00:18-ga. Samas see mind eriti ei üllata, sest olen sattunud istuma ühe veinilaua taga koos paari tippajakirjanikuga ja seal oli tonaalsus PP kohta täpselt samasugune. Ma isegi täpselt mäleta, miks PP jutuks tuli, ilmselt vestlesime miskil demagoogia või eneseimetluslikul teemal.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin varasemate aegade Eesti tsikliste. Olid ikka karmid mehed. Vähesest ei heitunud. Varalahkunud Jaanus Kuum oli eluloo järgi maru andekas. Juba noorelt noppis suuri võite. Kuidas ta hukkus? Terviserike?

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

PP häirib väga et Andres Operist oli pilt Postimehe esilehel. Sorry muidugi, Eesti läbi aegade parim ründaja, see ju ei vääri mingit pilti. See aga et rahvasportlane PP järjepidevalt läbi aastate enda isiku pilti sokutab samasse ajalehte kui mingist spordiüritusest juttu on, see on ju väga ok, õilis ja üllameelne. Teeks ettepaneku, et Postimees võtaks kõigi spordialade modelliks hr PP. Siis saavad kõik teada, kes on parim, kaunim, ausam, tublim maailmas. Muidu ainult teab seda PP peegel.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

10:52 jt
Jaanus Kuuma kohta loe siit:
http://sport.postimees.ee/170529/paikesepoisi-teekond-voitudest-kurva-lopuni
http://epl.delfi.ee/news/sport/jaanus-kuum-maeti-kodumulda.d?id=50760202

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit on õige mees, ning tema kallal ei hauguta.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Just. Õige mehe peale ei hauguta. Aga kui haugutakse, siis ei ole õige mees. Või mina ka ei tea.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Las koerad hauguvad, Priit sõidab ikka edasi.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Tore on visata guuglist leitud lingid, kuid ega need midagi ütle. Tundub et kas infarkt või enesetapp.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Naerge naerge, järgmine finantskriis tõmbab usal kõri kinni ja siis on lips läbi kah. Saksa prantsus britid kui endised impeeriumid on venega suuremad sõbrad kui kunagi enne. Hinda lähevad Pulleritsu moodi kompromissitud kristlike väärtuste eest seisvad terasmunadega mehed. Siis vaatame edasi.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Tuli üks imelik küsimus meelde. Kas Pelotoni tippmees Peip Reedi vannub eesti või vene keeles?

 
At 18:36, Anonymous Kõrvad pihus said...

Eesti sport on augus, üks pauk teise järel, no mis sa teed, hakka või nutma. Nurmsalu riputas naelkingad varna. Mis siis edasi? Talisport on ainus, kus Eesti inimesed veel läbi võiksid lüüa, seal ei ole maailmalaiust konkurentsi. No ma ei tea, kuigi mõned ütlevad et Nurmsalu oli rohkem jutumees nagu Taaramäe. Telekasport ta siiski oli. Leedukaid lätlasi ei olnud tornis. Hüpanud Nurmsalu või ühe talve veel seal 30 koha ringis, aga vähemalt riigi nimi oli silmas. Eesti riigi immits sulab. Ega siis THI ja Pärt üksi suuda vedada.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit ennustas õigesti -- lödipükslus on nakkav. See haakus poliitikast ja majandusest edasi sporditandrile. Kes meid sel suvel rõõmustab? Kangert ehk? Rohkem ei tule kedagi meelde.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Ära tühja muretse. Küll Eesti sport kambäki teeb. Kui Grete Gaim kasvab suureks, siis laksib Eestile medaleid laskesuusatamises.

 
At 03:43, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht