esmaspäev, juuni 09, 2014

Pullerits: Milleks sportlastele stipp? Meile ka!

Ma ei saa jätkuvalt aru spordiringkondade halast, et oi-oi-oi, mis küll saab, kui maksuamet ei luba sportlastele enam stippi maksta, vaid käsib maksta palka, millelt, oh õudust küll, tuleb ka makse tasuda. Nimetage üksainus ratsionaalne ja arukas põhjus, miks peaks sportlaste teenistus olema vabastatud maksustamisest! Sama hästi võiks nõuda, et stippi makstaks ka kõigi teiste elualade esindajaile, alates õpetajatest ja ettevõtjatest ning lõpetades ooperilauljate ja ajakirjanikega (või vastupidi – vahet pole). Nemad kõik ju tegelevad samuti enda pideva arendamisega, nagu sportlasedki, et saada omal alal üha paremaks. Selle arutluskäigu tõestamiseks võtsin laupäevasest Postimehest Jaan Martinsoni kirjutise «Stipisüsteemi lahendus: välismaalased profid, eestimaalased amatöörid» ja kirjutasin selle nii ümber, et asendasin seal sportlased ajakirjanikega. Vaadake, mis välja tuleb – täitsa loogiline arutluskäik ju! Või absurdne? Aga miks selline arutluskäik siis sportlaste puhul loogiline peaks tunduma? (Viidatud toimetustel ja asutustel ei ole midagi pistmist tegelikkusega.)
*
Segadus stipendiumidega kestab. Lehetoimetused ei tea senini, kes on proff kirjutaja, kes mitte, kellele tasub stippi maksta, kellele mitte. Välja on pakutud variant, et ülemused saaksid palka ja maksaks maksu, ajakirjanikud oleks stipendiaadid.

Kultuuriministeerium on palunud lehetoimetustelt eksperthinnangut, mida stipendiumide kaotamine tähendaks. Andmed koos, kavatsetakse esitada maksuametile oma seisukoht, mis kõlab ilmselt nõnda: Eesti ajakirjanikud töötavad selleks, et saada profiks ning siirduda piiri taha suurt raha teenima, ning neile võiks maksta stipendiumi; lehetoimetuste juhid on aga profid ning peavad töötasult maksma kõik maksud.

Ideel on jumet, sest raske on maailma mõistes penne teenivat kodumaist ajakirjanikku elukutseliseks pidada. Päevalehe peatoimetaja sõnul saavad nende ajakirjanikud – koolipoisid, üliõpilased ja põhitööd mujal tegevad mehed – stippi mõnisada eurot. «Kui see pisku, pigem toiduraha, kuulutatakse palgaks, millelt tuleb maksta maksud, siis ei saa ma meie riigist aru,» oli peatoimetaja tige. «Päevalehe aastase maksutulu eest ei saaks kesklinnas isegi väikest parklat ära asfalteerida, kuid ajakirjandusele annaks see hoobi. Kardan, et ajakirjanikud läheksid lainena Soome tööle. Päevaleht peaks jätkama koolipoiste ja paari vanema fanaatiku toel.»

Eesti Lehtede Liidu juht on Päevalehe juhiga ühel nõul: «Eestis profiajakirjanduse loogika ei toimi. Kui mujal maailmas toodab profiajakirjandus tulu, siis Eestis kulu.»

Kuna kultuuriministeerium on asja venitanud kui kummi, saabub selgus stipendiumide osas parimal juhul sügisel. Sestap ei oska lehetoimetused kuidagi käituda. Aga see selleks. Postinaine küsis ajakirjandustöötajailt, mida see muudaks, kui maksustataks vaid ülemuste palgad.

Päevalehes ei muutuks suurt midagi, arvas selle peatoimetaja: «Tegelikult peaks kõik Eesti soost ajakirjanikud olema stipendiumisaajad, siis suudaksime üksiku ülemuse maksutulu enda kanda võtta.»

Endine ERRi juht tõdeb, et kui hakkab kehtima nulltolerants – ei stipendiumi, ainult maksustatavad palgad –, võib asi minna pisut murelikuks, sest riik ajakirjanikke toetada ei soovi, erasektor ei jõua.

Ent kui palgal oleks vaid ülemused, poleks muret. «ERRis püütakse eetriajaga kindlustada eelkõige Eesti mehed-naised,» selgitas ERRi endine juht ja lisas, et ei saa aru ettevõtjatest, kes võõrtööjõudu kuhjavad. «Kohalikud ettevõtted pole võõramaalaste toel euroliidu turgudele edasi pääsenud. Kas nad poleks võinud oma ketukad kätte saada Eesti konkurentidelt, see ju arendaks meie ettevõtlust?»   

Lõpuks traditsiooniline meedia. Üks selle kõneisikuid tunnistas, et kui ülemuste töötasu maksustataks, palgataks neid vähem. «Üks on aga selge – tuleb maksuameti seisukoht milline tuleb, ajakirjanikud peaks ümmarguse laua taha istuma, nõu pidama ning otsustama, kuidas edasi minna.»

Kõneisik andis kultuuriministeeriumile ja valitsusele ka kindla tärmini, millal peaks stipendiumidega olema selgus majas: «5. juulil algab puhkuste hooaeg. Eestis kirjutamine pole odav lõbu, sestap peaksime teadma, milliste meestega saame arvestada.»
*
Seega: kui sportlased jäävad edaspidi stipendiaatideks, ei näe ma ainsatki põhjust, miks ei peaks stipendiumi makstama ka ajakirjanikele.
******
A view into canyons from Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Amatöörjalgpallurid Ipanema rannas Rio de Janeiros. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Katusha meeskonna proff Daniel Moreno Fernandez (Hispaania, paremal) võidab 64. Dauphine'i velotuuri etapi Morzine-Chatel Rabobanki ratturi Luis-Leon Sanchezi (Hispaania) ees 10. juunil 2012. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Itaalia proff Vincenzo Nibali Astana meeskonnast Dauphine'i velotuuri pühapäevasel proloogil. Foto autor: AFP/Scanpix 
Foto 4: Saksa rattaproff Tony Martin mullusel Dauphine'i velotuuril eraldistardist sõidus. Foto autor: AFP/Scanpix

72 Kommentaarid:

At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit, maksude maksmine on ikka eelkõige väikeettevõtjate ja töötegija rahva teema. Dr Holden nt maksab nii, et vähe pole; ja neid makse on tal mitte üks või mitu.
Pealegi ei käi maksude maksmine kokku tippsportlase kui vabamehe, osava selli ürgmehe kuvandiga. Jahlgpalluritel aga polegi legaalset sissetulekut, mille pealt maksu maksta. Nemad saavad oma sissetuleku ümbrikutes, ööklubides diilerina on võimalik lisa teenida.

 
At 18:15, Blogger Priit Pullerits said...

Mis-mis, dr Holden on nüüd järsku kangelane, et makse maksab? Annab ikka imestada, kui vähe on Eestis vaja teha, et sind teistele eeskujuks seataks - piisab maksude tasumisest. No andke andeks, ma olen kogu aeg ausalt makse maksnud, see on ju elementaarne. Et teises lõigus on iroonia, sellest saan aru. Aga esimeses...?

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Esimeses on valus elik kibe tõde.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Ilma irooniata, u 200 000 Eestist registreeritud väikeettevõttest kümned tuhanded on sellised, kellel puudub deklareeritud majandustegevus ja kes seetõttu ei suudagi mingeid makse maksta. Väikeettevõtjat, nagu Dr Holden, seetõttu võib küll väikeseks kangelaseks pidada, kui ta tõesti ausalt makse maksab.
Stipi küsimuses aga tasuks heita pilk pallimängude ajalukku. Inkade riigis (u 7. saj m.a.j) oli pallimängul kultuslik-riituslik tähendus. Noorte meeste seast eraldati kontingent, kes, jah, muud ei teinudki, kui tagusid päevad läbi palli. Mängiti nahkpalliga, aga reeglid olid praegusest nogomjatšist mõneti erinevad. Loomulikult peeti neid noormehi üleval. Tööd nad ei teinud.
Samalaadne süsteem, nii kummaline kui see ka pole, on säilinud ka Eesti vabariigis. Tippsportlaste seisus on selgelt eristunud. Nemad ei ole nagu õpetajad, kontoritöötajad, ajakirjanikud jms dolbojoobid, kes juba 7:15 arvuti taga platsis silmad krõllis uudiseid ja arvamuslugusid treivad, 3000-6000 tähemärki päevas ja pärast terviserajal end uueks tööpäevaks ette valmistada üritavad. Tippsportlased tõusevad hilja, meenutavad, kus ööklubis eelmine õhtu sai lõbutsetud, kohtuvad tšikkidega, õhtu poole lähevad staadionile ja taovad nogomjatši.

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Hõiked, huilgeid, mats ja mats -
akna all käib nogomjatš.

Aitab juba roppustest ja sõimust!
Aitab võõramaisest võimust!

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Sa oled ikka täitsa rumal, kuskohast tuleb sinu tulu, Postimehest, kus saab Postimees tulu, ajalehe müügist ja reklaamist mis on seal sees, ok see on lihtsustatult öeldud, neid tululiike on Postimehele veel.
Võtame nüüd suusataja, vanus 22 noor mees, võimed pole veel realiseerunud, kuid ta tahab ka ju palka saada, stipi abil saab 1000 eur kuus kätte ehk ca 1270 eur bruot, stipilt tulumaksu peab vist maksma, kogu kulu spordiorganisatsioonile on 1270 eur rohkem pole võimalik, sest kuskilt ei tule neid sponorrahasid peale, riik ei anna raha ju juurde, nüüd teeme selle stipi ametlikuks, kulu on ikka 1270 sotsmaksud maha ja tulumaks maha saab kätte 745 eur. Priit Pullerits mis sa arvad nüüd kui homsest Postimees võtab su palka 25% maha, sest Eesti riigis toimus maksumuudatus või ütleb Postimees, et teeb iga töötaja töötasust 25% halbade aegade reserviks, et kui firma satub miinusesses, siis kaetakse selle arvelt kulusid. Kuidas kõlab.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Vanus 22 noor mees, võimed pole veel realiseerunud.. saab 1000 eur kuus kätte ..
Samas 18 või 60 a naine, miinimumpalgaga, saab 250 eur kuus kätte - jaksab sotsiaalmaksu maksta. Peab jaksama!
Mötle, töll, mis iba sa suusta välja ajad. Mine tööle, muidusööja, rsk!

 
At 19:59, Anonymous Holger Tuisk said...

Veri guud, veri guud Priit oled ausalt oma palga ja lugejate austuse välja teeninud. Lugusid tuleb sinult palju nagu Georg Otsalt aariaid. Aga teravus säilib ja hoog ei rauge.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Scanpixil head pildid pildipangas

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Idee "Postimehe" karikatuuriks:
Meditsiiniõde, korstnapühkija, sotsiaaltöötaja, ehitaja ja õpetaja on kerekal, suusatajal kätest-jalgadest kinni saanud ja üritavad teda Töötukassa teenindusbüröö (rahvakeeli: tööbörsi) uksest sisse vedada. Suusatajal on peas tutimüts, rudy project polaroid prillid ja "Eesti" kirjaga ICS dressid, kaenla all suusad-kepid. Suusa-noormees punnib kõigest jõust vastu.

Pealkirjaks "Mine tööle!"

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Sina Priit ei maksa makse, neid maksab sinu eest tööandja. Ja maksab nii, et vähe pole!
Dr Holden ettevõtjana aga maksab ise riigile makse ja maksab nii, et vähe pole!

Ja nendel kahel asjal on vaks vahet!

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

20:51, lendame ikka kõrgemalt.
Kas sots ja tulumaks on ainsad maksud?
Igal poeskäigul tuleb maksta käibekat, tihti ka aktsiise, autot tankides käibekat, aktsiisi, varumaksu, elektrit tarbides käibekat, aktsiisi jne jne.

Eraisik maksab need maksud alati 100%, OÜ-mehed aga väga tihti käibekat ei maksa üldse ja tulumaksust nihverdatakse ka sageli mööda...

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit ajab õiget asja.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa tahad öelda, et OÜ-mees ei olegi eraisik ja ka poes piima ostes küsib riigilt käibeka tagasi?

Selge on see, et ettevõtjal on olemas võimalus teatud (ja seaduse) piires makse optimeerida, aga öelda seda, et ettevõtja eraisikuna ei maksa tilkagi aktsiisi või käibemaksu, on ikka puhas lollus!

20:51

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

ajakirjaniku ja sportlase stipi vahe on selles,et 10 aastat riik lubas ühiskondliku kokkuleppe alusel maksta stippi ja nüüd enam ei luba.
priit

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Profiajakirjanik Pullerits ei jäta ühtki kivi ümber keeramata.
Kuidas suhtuda sellesse, et keenia jooksumees Mukunga käib suviti Eestis ja riisub meie jooksuvõistlustelt koore? See on ju (Keenia mõistes) korralik teenistus. Kas ta maksab võidupreemiate pealt ka maksu? Sisuliselt käib ta Eestis hooajatööl.

 
At 02:01, Anonymous Anonüümne said...

* Mis tegelikult toimub?
* Esimene löök Venemaale anti 2008. a Gruusiast. Teine 2014. a Ukrainast. Kolmas löök, ennustatakse, et antakse Pribaltikast.
* Sest Venemaa sellisel kujul tuleb hävitada. Jagada osariikideks, nõrgestada. Siber ära võtta.
* Brzezhinski ja Albright'i plaani ei ole keegi tühistanud.
* Muidugi ei lähe kõik ka nagu lepase reega.
* Keenialane Mukunga võitleb EL viisa eest. Teine keenia mees Obama saab lihtsamalt.
* Kolmandaks löögiks peab aga tagala korras olema.
* Eriti löögiplatsdarm.
* Ei tähenda, et kohe esimeses ringis tuumarakettidega põrutatakse.
* Moodsad sõjad on hübriidsõjad. (Kas kindral Ants Laaneotsast on veel siis Akadeemiasse analüütilise artikli kirjutajat?)
* Futboll ja homoõigused on samuti relvad.
* Donetski "Rahvavabariigis" pandi homode ööklubis toime pogromm.
* Casus belli. Alus rahvusvaheliseks sekkumiseks.
* Erakordse talendiga Putini järglaseks tõenäoliselt ei leita sama võimekat.
* Mis tähendab, et läheb madinaks.
* Nagu hiinlased ütlevad: ees on huvitavad ajad.
* Kooseluseadust võime vaadata kui tankipataljoni tugevusega relva.

 
At 06:59, Anonymous Anonüümne said...

Hapukurgihooaeg taas käes ja isand Pullerits taas tagasi talviste teemade juures. Paraku on tegu lahtisest uksest sissemurdmisega, kohus ja maksuamet on oma otsused juba teinud ning Eesti spordi surmaotsusele juba alla kirjutanud, vist. Täpselt ei suuda nad seda isegi õelda ja nii ei tea mitmed profiklubid praegu, mil peaks järgmiseks hooajaks raha koguma isegi seda, kas on mõtet jätkata. Aga edu Jürgen Ligile ja maksuametile, eks spordiga ole veidi nagu majandusega, kus me oleme lõpmatu koonerdamisega saavutanud miinusmärgiga majanduskasvu, samas kui meie lätlastest-leedulastest naabrid troonivad Euroliidu majanduskasvu edetabeli tipus. Samamoodi spordiski, lätlane Roland Garros poolfinaalis, meie esitennisist kaotab esimeses ringis, lätlased võidad hoki MM-l USA-d ja Soomet, meie esisuusahüppaja loobub rahapuudusel edasisest karjäärist, meenutaks veel lätlaste triumfi ja eestlaste fiaskot Sotšis ning vist on ka kohalikel rattarallidel viimasel ajal võitjad pärit naabermaadest.

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

"Segadus stipendimidega kestab." - mis loom see stipendim on?

 
At 08:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ei sure see sport kuhugi, 06:59. Rattarallidel ja rattamaratonidel ja suusamaratonidel ja jooksuüritustel on vähemalt stabiilselt osavõtjaid, ei ole seal mingit vähenemist. Enamgi veel, nagu Ain-Ivar Tupp oma tegevusega näitab, siis on kasvuruumigi ning inimestele võib muudkui uusi ja uusi spordivõistlusi pakkuda. Miks te seostate sporti ainult tippspordiga? Tippspordi seisukohalt on Eesti nagunii maailmas mõttetu. Näiteks, olete te juhtunud nägema Eurospordi kanalil võistlustest tehtud reklaamklippe? Ei meenu, et seal oleks ükski Eesti sportlane võidukalt reklaaminäoks sattunud.
Toppida raha tippspordi arendamisse on totaalselt idiootne. See on ülikõrge riskiga investeering (mida nimetatakse sponsorluseks, kuigi rahapaigutaja ootab ka vastu teatavat tulu, nt mainekujundust, promotsiooni), mille tasuvus on ääretult küsitav. Palju mõistlikum oleks näiteks mingi osa Karel Nurmsalule eraldatud rahahunnikust eraldada hoopis mulle, sest minu nähtavus Eesti spordipildis, vaadakem tõele näkku, on palju suurem kui Nurmsalul, ja seda saaksin veelgi suurendada, kui suureneksid vastavad panused mulle, nt võin käia osalemas ka rattamaratonidel ja muudel rallidel; aga mis kasu on ettevõtjaile Nurmsalust, kes võistleb kuskil kaugel välismaal ja keda näidatakse teleekraanil vilksamisi ja nii vähe, et keegi tal mingeid logosid dressidel küll ei märka?
Sedasi on enam kui selge, et Eesti spordisüsteem vajab arukamat korraldamist ning rahapaigutused suuremat läbimõeldust.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu! Lugege homode kasutatava "survestustaktika" kohta siit:
Igor Gräzin: homoaktivist lubas mu ära vägistada!**
Ja siis kaebleb vähemuste kõneisik Helen Talalaev, et homode suhtes on palju vägivalda... Oot-oot, kes siin tegelikult vägivallatseb?!!...

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Üks aspekt sportlase ja ajakirjaniku vahel on näiteks see, et sportlasel ei ole töölepingut. Ajakirjanikul ajalehe palgal peaks tööleping vist ikka olema? Või on eraettevõtja, aga ilmselt mitte "riigi tellimusel" kirjutaja. Tippsportlane on ses mõttes mitte päris töökoht, vaid natuke midagi muud.

 
At 09:53, Blogger Andres said...

Mina vaatan asja jälle sponsorite poolelt ning leian, et tippspordi arendamisse on mõtet ettevõtetel panustada küll - muidugi eelusel, et selleks on olemas piisavaid vahendeid. Ja eriti hästi sobib sedalaadi sponsorlus ettevõtetele, kelle ambitsioonid on suunatud Eestist väljapoole, sest mis mõtet on ettevõttel end Eestis nähtavaks teha kui ettevõtet Eesti turg väga ei huvitagi. Ja Eestis on neid sportlasi ka vastupidavusaladel piisavalt, kelle peale sponsoritel on mõtet panustada - vähemalt minu arvamus on selline.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

No ei tea Priit, noored vajavad siiski iidoleid tippspordis(hea kui oleks ikka kodumaised). Eesti meeste/naiste võidud maailma tiitlivõistlustel panevad rahva ühtselt hingama.
Seda enam, et meil on läbi ajaloo piisavalt olümpiavõitjaid ja maailmameistreid, kelle võidud siiamaani hinge soojendavad.
Nii lihtsalt alla anda ei saa ja nt. mina annaks omapoolse rahalise panuse(kas kogumist juba organiseeritakse?) igal juhul Nurmsalule, sest ma tahan unistada ja uskuda imedesse. Rahvaspordil on tähtis osa ühiskonnas, kuid me ei tohi mingil juhul ainult oma õuele mängima jääda - see oleks allakäigu tee!

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne 06:59 ütles... said...

Vabandust jah, spordi surmaotsusele allakirjutamisele all pidasin silmas siiski tippsporti, aga erinevalt isand Pulleritsust leian siiski, et ka tippsporti on mõttekas panustada. Edukad riigid on üldjuhul edukad ka spordis ja üks tipptennisist või -jalgpallur võib meile tuua rohkem investeeringuid ja turiste, kui ükskõik milline kampaania. Kui me sellesse ei investeeri, siis ei saagi tulemust olla. Selles on Priidul muidugi õigus, et tegu on riskiinvesteeringuga, aga reeglina jackpotid tulevadki just riskides.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Allolevast kirjast näib lähtuvat, et Lõuna-Eesti tsiklismo punt on endale motoristide nime võtnud:

"See kiri on suunatud eeskätt Kadri Simsonile.
Lõpetage oma jama ära, kas te ise ei saa aru et suurem osa eesti tänasest elanikkonnast ei soovi näha kuidas kuskil istub pedepaar kes on saanud lapsendada väikese poisi. JAH poisi sest muu maailma taustal( olen viibinud taanis ja muudes tuntud pedekuningriikides) on neil alati poiss, iialgi pole näha olnud tüdrukut. See teeb murelikuks.

Ei ole vaja õiguskomisjoniga jamada!!!. Kesk on ainus partei mida isiklikult valinud oleksin valinud( loomulikult alles peale seda kui teie idioodist intrigant Edolf Savipätt jalad ees partei kontorist morgi viiakse)
Kadri Simson tundus olema vägagi mõistlik naispoliitik, tänase valguses annaks hääle juba kasvõi kristlikele demokraatidele või piraadiparteile

Kui te veel loodate omale leida eesti hääletajaid siis lõpetage see Olga sõtniku jama ära!!!!

Siinpool on üks klubiline ringkond kes on kõik väga eestimeelsed mehepojad ja isamaa tuleviku edasiviijad, te ei kaota palju hääli, vb nii 40 koos meie tulihingelise tutvusringkonnaga aga uskuge Tartus ja lõunas on suur vaimsus mis astub vastu tuhandetega sellele pedekooselu edasiviivale seadusele.

Kesk, hetkel tundub et enam teid ei kaalugi kunagi valida.

Motorist and Co."

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Põrutavat infot ka: see, kes siin eelmisel ööl Pulleritsu korduvalt ründas, on tema endine tudeng Jaanus Vogelberg. Kust ma tean? Lihtne, ta ise kuulutab sellest FBs:

Postimehe tippajakirjanik ja palavalt armastatud õppejõud Priit Pullerits läks just kirjeldatud taktika peale närvi ja nimetas mind geistaapo esindajaks. Kommisin anonüümselt, Priit ei teagi, et on geistaapolasega korduvalt näost näkku suhelnud.

Sa Jaanus Vogelberg, vaata ette, kui Priitu ründad! Arveta, et Priidu selja taga on kõik eesti alfaisased.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Ja mingi tüüp Kaspar Kruup võtab ka seal meie suure juhi ja eestvedaja ja südametunnistuse ja kõigi eesti spordimeeste innustaja PP vastu sõna. Jätke see nimi meelde: Kaspar Kruup.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Saan aru, et Rain Rosimannuse isa on südamega ja moraalselt kindel eesti mees, kes on väga häiritud käimasoleva ühiskonna allakäigu pärast.
Poeg on aga jätkuvalt rõõmuga pedede leeris edasi, kurb...

"Rain Rosimannus ütles Delfile, et ta isa on iseseisev inimene ning et ta ei jaga oma isa vaateid selles küsimuses."

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/homonduse-propageerimise-seadus-ehk-loe-mida-kirjutas-reformierakonna-halli-kardinali-rain-rosimannuse-isa-kooseluseaduse-kohta-riigikogu-oiguskomisjonile.d?id=68847415

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Ülot ei tunne, siis muus osas ei oska praegu öelda, kuid homonduse propageerimise küsimuses nõustun väljaöelduga täielikult.
Rõõm näha, et munadega mehi on siiski veel jäänud.
Toetan Ülo Rosimannust!

 
At 11:52, Anonymous Valmar said...

jah, väga hea et need "uue aja kangelased" nimed saavad. Ei ole siin midagi anonüümitseda. Mitte ainult Lõuna-Eesti, vaid ka Põhja ja Läänemaa alfaisesed on Pulleritsu selja taga. Paljud neist on tsiklistid, otsusekindla pilgu ja sooneliste käsivartega. Mõned ka väga äkilised.

O Sõtnik on lähinähtav. Idee on hea, kuid Olga ei kanna rolli välja. Palju jääb puudu.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Need "uue aja kangelased", tüüpilised pehmod ja lödipüksid, äraandjad ja selgrootud, võiks teada, et Eestis on veel mehi, oi milliseid mehi, kõvu spordimehi, tsikliste ja suuskureid, jooksjaid ja triatleete, ja neil on teravad jalad, raudsed biitsepsid, turjakad triitsepsid, vankumatu meel ja kõikumatu enesekindlus, neid on lõunas ja põhjas, idas ja läänes, saartel ja mandril, suur- ja väikelinnades, külades ja alevikes, ja nad saavad sageli regulaarselt kokku, härga täis, adrenaliin keemas, et ühiselt, nagu üks mees, tunnetada oma jõudu ja näidata, mida nad suudavad. See on jõud, millega tuleb arvestada. See on jõud, millega Eestil tasub arvestada. Edasi, mehed!

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Need eesti mehed on tublid jah, kahjuks puudub neil oma mannerheim. See et vaene Eesti on väljastpoolt huvide valitseda näitab fakt, kui väga üritati THI-d presidendiks suruda (õnneks valiti LMeri teistkordselt)

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, congratulations! Feminismi, sooküsimuste ja LGBTQ teemalise lõustaraamatu arutlusgrupis osalejad tunnistavad, et kardavad sind. Tubli, peavadki kartma!

 
At 14:14, Anonymous Ricardo, alfaisane ja tsiklist said...

See on jõud, millega tuleb arvestada. See on jõud, millega Eestil tasub arvestada. Edasi, mehed!

Just! Edasi mehed!
Nagu näete kõigile muudele postiivsetele ilmingutele (rahva konsolideerimine) lisaks arendab bloogi kommentaarium osalejate väljendusvõimet ja kuraasi. Rõõm lugeda nii terveid kommentaare ja karmi sõna käsitlust. Sõna see on võim! Tubli sõna see on võit!

 
At 14:14, Anonymous Ricardo, alfaisane ja tsiklist said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:20, Anonymous Ricardo, alfaisane ja tsiklist said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:20, Anonymous Ricardo, alfaisane ja tsiklist said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:51, Blogger Priit Pullerits said...

Ricardo, alfaisane ja tsiklist, nii härga ja äksi ei ole ka vaja täis minna, et ühte ja sama mõtet neli korda siin taguda. Uskuge, siin on enamik intelligentsed mehed, saavad ka esimese korraga teie öeldule pihta.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit, congratulations! Feminismi, sooküsimuste ja LGBTQ teemalise lõustaraamatu arutlusgrupis osalejad tunnistavad, et kardavad sind. Tubli, peavadki kartma!

no mis siin imestada kui meie, alfaisased (ja loodetavasti mõned alfaemased nagu Kaidi) seisavad Priidu selja taga.

 
At 15:06, Anonymous Ricardo, alfaisane ja tsiklismuse arendaja Rapla kandis said...

Sorri vennad. Ma sisestan ühe korra, kuid meie kandis on nii aeglane internet, see venib nagu tatt, isegi porri ei saa vaadata, aga seda parem, siis jääb aega tsiklismuse ülla alaga tegelda. Nõnda ta siis sisestab mitu korda kui ühendus käib kinni lahti nagu varese nokk pigitatud katusel, raisk ma ütlen kuradi vereimejad, raisk, mehed võtame kokku ja teeme neile Toompea peninukkidele ühe mahtra kokkutuleku, ega enne asi ei parane.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

.... siin on enamik intelligentsed mehed, ....

on küll jah, teinekord tuleb teksti kui kulda ja tihedat mõttekülvi ning ideedest tiinet teravat analüüsi et hoia ja keela ja imesta. Eesti vabariigis on rohkem kui üks kivirähk ..... kivi all peidus. Sa Priit peaksid parimaid meie hulgast julgustama väljaastumisele. Sest nagu eelpool kommitud, sõna on jõud! Kui Puutini musklitele lisada meie meeste vaimline vägi ja söakus, siis see liigutab mägesid.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Austatud hr Pullerits,
Palju Teie olete saanud sponseerimist. Paluks rahalises väljenduses, kasvõi hinnanguliselt. Olete oma blogis mitmel juhul kirjutanud, et suusahoolduses tehakse teile soodust, rattapoes antakse "vidinaid" poolmuidu või hoopis tasuta jne jne. Lisaks olete saanud nõustamisteenuseid paljudelt oma ala spetsialistidelt (treeneritelt).

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Kusst tulevad sellised mogrimärdid nagu 15:16?
Nende arvates liigub mateeria vaid raha vahendusel. Katsu aru saada sõbrake mis on hing, mis on vaim, mis on tundmuse vägi. Toon teile näite - muistsetel egiptlastel ei olnud arvuteid, ei olnud võimsaid teleskoope, neil ei olnud tööstuslikku elektrit. Ometi tundsid nad taevalaotuse seaduspära, ehk seda, et Maa tiirleb ümber päikese ja päike ei ole kaugeltki suurim planeet. Kust nad seda teadsid? Müstika? Ei ole. PP isiklik magnetism on see mis laotab tema ette punase vaiba. PP isiklik magnetism on see mis teeb tema sõbraks 32.astme printsi lord S Coe. Ehk oled kuulnud et Lõuna-Eesti ja Tartu linna tegelik liider ei ole mitte plastmassmees Urmas Klaas, vaid .... aimad ehk isegi.

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, eksinud vend 15:16, kui meie siin taome rauda ja seame atra ja koondame ülla ürituse nimel vägesid, siis teie songite kui põssa kärsaga sõnnikus edasi ja lasete mingit asjakohatut joru, et kust tuli sponns ja kes sponssis. No keda see praegu kotib?! Nüüd on aeg nina sõrgadelt veidi kõrgemale tõsta ning tajuda, kuhu suunas tuleb söösta, võitluslipp uhkelt lehvimas, ja kes on vaenlased ehk nagu eespool viidati, pehmod ja lödipüksid ning äraandjad ja selgrootud, kellest tuleb kui tankiga üle sõita, enne kui nad oma parandamatu, ent see-eest laastava nakkushaigusega teised ka endasuguseks muudavad. Mis sponss?!? Mina olengi spordipoodide ja hooldetiimide sponss. Ilma minuta ei teeniks nad seda piskutki. Vperjod!

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

15:55 on hea kommentaar.
Venceremos, companeros!
Nagu ütles vana kommar H Valk, ükskord me võidame nii-ehk-naa. Klaar?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Profiajakirjanik tunneb radu millel sõidab. ;)

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, mis hüüdnimi Teil luurekoolis oli?
Ja kust saaks Tartus osta vabamüürlaste hõlsti?

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas RK õiguskomisjon istub veel koos? Et on mida arutada?

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Midagi on siiski täna kabinetivaikuses toimunud.

Juhataja: Neeme Suur
Võtsid osa: Marko Pomerants, Igor Gräzin, Jüri Morozov, Kalle Jents, Kalle Laanet, Ken-Marti
Vaher, Peeter Võsa, Valdo Randpere, Olga Sõtnik (Yana
Toom asendusliige)

Protokollist:
6. Kooseluseadus (650 SE I)
Otsustati:
6.1 Võtta täiskogu päevakorda 17.06 ( 5p, 3v, 1e). Hääletamisest ei võtnud osa 1 komisjoni liige.
6.2 Määrata ettekandjaks Neeme Suur ( 5p, 4v, 1e).
6.3 Määrata muudatusettepanekute esitamise tähtajaks 12.09 kell 16.00 juhul, kui eelnõu I
lugemine
lõpetatakse. ( 5p, 0v, 3e). Hääletamisest ei võtnud osa 2 komisjoni liiget.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

http://www.riigikogu.ee/index.php?op=ems&page=eelnou&eid=ea84e71c-291a-4c91-88b0-bd64af650d21&

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Ustav koer väärib korralikku kuuti.
Allakäinud rahvas aga nuuti.
Riigikogu oma otsust mitu korda muutis.
TV-s - govorit i pokazõvajet Putin.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit,kui asi igasuguse rämpsuga nugade peale läheb,võtan ühe pataljoni enda tiiva alla,kus kõige karmimad ja soonilisemad Mmehed.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Mingi jaanalinnuloogika valitseb siinses blogis või siis kaksikmoraal ja topeltstandardid, nagu ütleks meie idanaabri välisminister. Topeltkodakondsust omavad reaalsuses kümned tuhanded Eesti kodanikud, aga ometi nimetab käesoleva blogi pidaja selle seadustamist julgeolekuohuks, koos elab reaalselt loodetavasti küll tuhandeid kordi väiksem arv homosid, selle seadustamine aga kujutavat ohtu Eesti Rahva eksitentsile. Ma millegipärast ei usu, et need homopaarid seetõttu lahku läheks ja heteroseksuaalsesse suhtesse astuks, kui see seadus vastu võtmata jääb. Aga ükskord võetakse ta ühel või teisel kujul vastu nii kui nii. Sellega on natuke nagu surmanuhtlusega, antaks rahval otsustada, viidaks Tallinna Raekojaplatsil igal nädalal läbi avalikke hukkamisi.

 
At 18:37, Anonymous Kaidi, alfaemane said...

Karme sõnu loobite mehed, aga kasu pole teist rohkem kui Paeda Ummist pantvangide vabastamisel. Aga mina olen see-eest päris mitmele resigneerunud tsiklistile eluisu tagasi andnud. Minu kurvid, minu kurvid, minu mädžik. Ei ole teist asja

 
At 18:44, Anonymous Johbinder said...

Kuidas ma ei seedi sellised 18:36 ise-olen-tarku.

Mees, kui omal peas tuul puhub, siis loe targemaid, mitte ära hakka iseoma-tarkusest lalisema. Arvad et keegi seda kuulda tahab?

http://arvamus.postimees.ee/2820362/tiit-karner-kooseluseadusest-mitteisiklikult

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Kõige rohkem on tänapäeva ühiskonnas puudu sallivusest. Sallivusest nende suhtes, kes ei arva, et kogu see LGBTA liikumine on parim asi pärast viilutatud leiba.

Mina näiteks ei mõista sugugi hukka L osa. G ja B mind ka ei häiri, kui nad just oma marsse ja muud propagandat ei tee. T ja A on juba muidugi juba selgelt üle hea maitse piiri..

 
At 20:58, Blogger Priit Pullerits said...

Täna oli Tartu meestega lahe trenni teine pool Viljandi maanteel. Las ma lõbustan teid.

Tagasiteel ründasin pärast Kavilda ürgorgu väiksel tõusul. Grupp jäi vaatama. Üks mees, Kermo Tsäro Haanja rattaklubist, oli atrõõvis, sain ta tõusu otsas kätte. Küsisin, kas lähme nüüd. Ta raputas pead. Pikal, 900 m laskumisel oli imelik pooleldi vastu küljekas, tavaliselt minnakse seal hooga alla üle 60, nüüd ei saanud 50ki kätte. All vaatasin, kus grupp. No nii, nägin, et tulevad, Indrek Kelk KTMist naeratades kõige ees. Ajasin end sadulast ja haakisin kiire rongi sappa. Aga siis lasid mõned rahumeelsemad Tartu Velo Klubi mehed keskelt vahe sisse ja umbes 6-7 meest pääses eest minema. Reageerisin liiga hilja. Üks uus nägu, vist välismaalane, tuli kaasa, algul vedasin ise, siis tema, aga jooksikuile järele ei saanud. Paarikümnemeetrine vahe püsis. Elva jõe sängi ümbristevast orust välja tulles läksime aga välismaalase, Tsäro ja Andrei Morjakoviga hästi ning saime 250-meetrise tõusu otsas jooksikud kätte. Nood olid tõele au andes ka jala sirgu lasknud, pooleldi koomas ja korra poolest laostunud. Võtsin neile kõrvale ja ütlesin, et nüüd peaks kontrasse minema. Mehed vaatasid mind kustunud pilguga. Tõusin sadulast ja kiirendasin eest. Vaatasin, et kaks või kolm ässa tuli kaasa. Korraks lasin tempo alla, siis uuesti kontrasse. Mõtlesin, et ajaks nad piirini, kus nad vannuvad mõttes, et fakk juu, Priit, ja annavad järele. Aga tulid ka teise kontra kaasa. Siis läksin kohe kolmandat korda kontrasse - ja nad ei tulnud ainult kaasa, vaid, põrgulised, uhasid minust mööda. (Fakk juu, Priit!) Ei saa ju Pulleritsul üksi minna lasta, nagu kommenteeriti. Siis ründas minu tagant veel üks kolmik. No nii, selge pilt, teevad mõnuga kambakat. Kuid sain ühe Taaramäe klubi sõitja tuulde ning olin ründajaile tolle tuules peaaegu järele saanud, kui esimesed panid järsku juurde, ja sellele ma enam vastata ei suutnud. Teie võit, teie võit... Edasi pedaalisin viimased tosin kilomeetrit üksi Tartuni, seadsin eesmärgiks, et tagant suur grupp mind kinni ei püüaks. Selle eesmärgi suutsin täita, 61,4 km 1:47.20ga ehk keskmine 34,3 km/h. Sellised "mängud" teevadki rattasõidu põnevaks, kas pole? Tekkis isu kaasa lüüa?

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Tore Priit!
See on hea et sunnid noori autoriteeti kummardama. See tuleb neile ainult kasuks.

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne Johbinder ütles ...
Kuidas ma ei seedi sellised 18:36 ise-olen-tarku.
Mees, kui omal peas tuul puhub, siis loe targemaid, mitte ära hakka iseoma-tarkusest lalisema. Arvad et keegi seda kuulda tahab?
http://arvamus.postimees.ee/2820362/tiit-karner-kooseluseadusest-mitteisiklikult
................
Lugesin seda artiklit, lugupeetud või siiski mitte nii väga ise-olen-tark. Jutt ju enam-vähem, aga lõpus ränk loogikaviga, mis avamusavalduse pea peale pöörab: " See, et 60 protsenti rahvast eelistab abielule kooselu, seega väiksemat vastutust ning vähem kohustusi, ei tähenda, et neile tuleks nende soovis vastu tulla." Vabandust, aga kooseluseadusega üritatakse selle registreerinud paaride vastustust (ja õigusi)just suurendada,

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Fakk juu, Priit, see, mida kirjeldad, ei arenda ju. Trennis ei võistelda. See on põhimõte number üks.

 
At 22:35, Anonymous Laane Jakup said...

Mehed ärge munege! Andke tuld! Arendage verbaalset intellidženssi! Priit pani hea rattasõidu kirjelduse. Aga mul on tunne et tsiklistid ootavad juba futboli algamist. Mis pole ka paha. Kurb on aga see et alaliidu president pani Postimehes käki. Kui ikka kirjutada ei oska, siis lase seda teistel teha.

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits väidab siin: "Palju mõistlikum oleks näiteks mingi osa Karel Nurmsalule eraldatud rahahunnikust eraldada hoopis mulle, sest minu nähtavus Eesti spordipildis, vaadakem tõele näkku, on palju suurem kui Nurmsalul, ja seda saaksin veelgi suurendada, kui suureneksid vastavad panused mulle, nt võin käia osalemas ka rattamaratonidel ja muudel rallidel; aga mis kasu on ettevõtjaile Nurmsalust, kes võistleb kuskil kaugel välismaal ja keda näidatakse teleekraanil vilksamisi ja nii vähe, et keegi tal mingeid logosid dressidel küll ei märka?"
Vaataks siis natuke Nurmsalu ja Pulleritsu seisu.
Sportlikust küljest pole üldse midagi rääkida, üks mees on mitmekordne Eesti meister ja ka MK etappidel kaks korda esikahekümnesse tulnud, juunioride pronksid pealekauba. Teise mehe sportlikud saavutused ei ole kõneväärsed isegi mitte amatööride tasemel.
Ajakirjaniku ja sportlase nähtavust Eesti spordis on raske hinnata, aga üheks võimaluseks oleks näiteks internetijumala Google otsingu kasutamine vastava isiku nime viidete arvu teadasaamiseks.
Ja uskuge või mitte, aga ka siin teeb Nurmsalu Pulleritsule pikalt ära – 219000:140000.
Puhas seljavõit 2:0 Nurmsalule.

 
At 22:57, Anonymous Sadulamees Erki said...

Aga kumb mees on kohaliku kommjuuniti arengu jaoks tähtsam? Siin teeb Pullerits 10:0 kõigile ära.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldis see koht - Vaatasin, et kaks või kolm ässa tuli kaasa. Ässad ka juba teevad Priiduga koos trenni.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Ya never beat Priit Pullerits. He is the man with a million talent.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna linn on eeskujulikult oma veebilehel Gay Visitors eraldi grupina (ainsa eraldi sihtrühmana!) välja toonud. Gay Visitors jagub Tallinna linn teavet muuseas ka klubi kohta, kus heterosuhted igati taunitud ja ilusasti tõkestatud: "The club is open for women at Fridays only"

Hr Pullerits, mida arvate sellest, et Eesti on kohti, kus naistele sissepääs keelatud? Ja Tallinna linn ametlikult soovitab selliseid kohti. Kas peaks tegema ka kohad, kus neegritele sissepääs keelatud? Jooksud, kuhu Mukungal pääs keelatud?

http://www.tourism.tallinn.ee/eng/fpage/goodtime/nightlife/gay

 
At 06:59, Blogger Vaga vesi said...

Aasta tagasi spordiklubi luues otsustasime, et maksame treenerile palka + kõik kaasnevad maksud. Seni oleme seda järge ajanud. Kogemus: Sisuliselt jaguneb trenni eest saadud tasu kaheks 50% saab sportlane ja 50% saab riik. Kas see on õiglane, selle üle võib arutada, kuid see ei ole hetkel teemaks. Reaalsus on see, et sissetulekuid ja kulusid ei ole me suutnud viia tasakaalu. Summad, mis harrastajad on valmis trenni eest maksma ei kata ära treeneri kulu. Nii maksamegi iga kuu omast taskust peale, et hoida tegevust tasakaalus. Selline on reaalsus. Millised on valikud kui otsustame, et ei pane enam raha juurde - mitte maksta makse või lõpetada tegevus? Head lahendust nagu ei ole. Arvan, et üks võimalik lahendus oleks anda võimalus tööandjal hüvitada maksuvabalt töötaja spordikulud eeldusel, et klubi, kellele tasu makstakse tasub ausalt maksud riigile. Riik saab ju tervemate kodanike näol kulud selgelt investeeringu tagasi (kas või väiksemad ravikulud). Vajadusel võib panna piiri töötaja kohta kui suur võib olla igakuine sporditoetus, et mitte tekitada maksuauku.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Väike arvutus FB jooksmine treeningtasude teemal.
Trenni maksumus 3 eur
Keskmiselt trennis 10 inimest
Kokku 30 eur
Kui see kõik kasutada tööjõu tasustamiseks, eeldusel, et treeneril on ka muud sissetulekud (seega maksuvaba miinimumi ei arvesta)on brutopalk 22.39 ja netopalk 16.98.
Trenni kestvus 1,5 tundi, tunnipalk 14.93/ 11.32.
Kas see on vähe või palju ei ole mina pädev hindama, las igaüks võrdleb oma tunnitasuga.

Palk/ stipendium diskussioonis on veel üks väga oluline tahk, mida vähemalt selles kommentaariumis veel ei ole puudutatud- see on sotsiaalsed garantiid. OK, pensionist ei ole mõtet rääkida, aga vaid stipendiumi saavad treenerid/ sportlased on ka ilma ravikindlustuseta. Ning eeldada, et tõved neid ei taba on küll väga naiivne. Kes siis sellel juhul tasub nende ravikulud, mis väga tõsiste haiguste puhul ulatuvad sadadesse tuhandetesse eurodesse?

aink

 
At 03:43, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:46, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 

Postita kommentaar

<< Esileht