teisipäev, aprill 22, 2014

Pullerits: Gruppetto on ainult nõrkadele!

Üldises kulgemises on märgata lõpuks elavnemist. Pärast seda, kui Eesti ajakirjanduses oli käinud kaks nädalat massiivne lauspropaganda – teisiti ei saa seda ühepoolset ja kallutatud tegevust nimetada – kooseluseaduse läbi- ja pealesurumiseks, andis mu tööandja esimesena teiste seas viimaks sõna ka selle enamuse esindajale, kes kooseluseadust sellisel kujul ei toeta – ja tulemuseks oli väga tugev ja jõuline ja mõtlema panev kirjatükk.

Elavnes isegi, teate, kes? Peep Pahv, Postimehe sporditoimetuse juht. Ja nüüd, rattamehed, pange tähele: Pahv lõi lauale nii tugeva kaardi, et see oli kui torge südamesse kõigile Eesti harrastuspedaalijaile. Ta kuulutas mulle, et tema on nii kõva mees, et on sõitnud Tartu rattarallil esisaja sisse. «Mingil lastesõidul või?» küsisin. Tuli välja, et ei – ikka pärissõidul. Selle kinnituseks kuvas Pahv ekraanile Klubi Tartu Maraton tulemuste arhiivi, kus on tõepoolest kirjas, et Peep Pahv – jah, ikka Postimehe-Pahv, mitte mõni tema nimekaim – on saavutanud 1997. aastal, 27-aastasena, Tartu rattarallil 74. koha. Fakt! Veel neljal korral on ta saanud koha teise saja alguses.

Mida me nüüd teeme? Vaat need on tulemused, mida annab üle sõita, meil kõigil. Karm siht on silme ette pandud.

Aga enne, kui Tartus rattad joonele lükkame, on vaja läbida edukalt ja muljetavaldavalt Jõgeva rattaralli. Kes seal sõita ei jaksa, sel pole mõtet Tartu sõidul etteotsa trügima minnagi.

Aga selleks, et Jõgeva rattarallil hakkama saada, tuleb trenni teha. Ja trenni tegemine ei tähenda mingis gruppettos loksumist. See on mugavussportide mugavussport, ainult pehmodele.

Kes tahab tugevaks saada, peab hakkama ise tõsiselt tööd tegema, mitte teiste tuules tirri laskma. Kas te pole märganud, kui palju on maanteedele ilmunud just igasuguseid 3-4-5-6-liikmelisi gruppettosid, kus mehed üheskoos veerevad, nägu naerul ja, ütlen selle otse välja, möla jooksmas (mitte ila)? Las ma ütlen teile veel ühte asja: nii, gruppettos, ei jõua te mitte kusagile, vaid üksnes raiskate aega ja petate ennast.

Et kust ma seda tean? Tean seetõttu, et Rene Mandri, kelle juhiste ja näpunäidete järgi sel kevadel rattasõiduvormi timmin, ei ole mul veel kordagi soovitanud, et peaksin gruppettoga liituma. Treeningul tehakse ikkagi tööd, ja tööd tuleb teha nii, nagu sulle on ette nähtud. No mõelge ise! Ei ole ju võimalik, et 3-6 meest sõidavad koos ja neil kõigil on vaja sõita täpselt ühesugune maa ja on vaja sõita täpselt ühesuguse tempoga. Sel juhul pole ju arvestatud mitte kellegi individuaalsusega! Selline massiline keskmine sõit ei anna neist mitte kellelegi seda, mida nad võiks saada sama ajaga, kui ise kvaliteetset tööd teeksid.

Ma võtsin reedel aja maha, sest nagu mäletate, oli mul neljapäeval saanud hooaja esimesest gruppettost villand ning 15-16 km enne Tartut sõitsin sel lihtsalt eest ära. Tuletan üliinnukaile meelde, et treeningu oluline faas on puhkus, et koormusi seedida. Siis, pärast vaba päeva, jõuate ka uutel treeningutel taas paremini tööd teha.

Laupäeval ja pühapäeval oligi minek hoopis teine. Kui mäletate – no küll te mäletate, kus te pääsete? –, siis seni, eelnevatel hooaegadel, oli mul kahte sorti rattasõite: kas 33-34 km tunniga või 40-41 km umbes 1:17ga. Igatahes eriti üle 40 km mu pikimad maanteesõidud ei küündinud. Aga näiteks üle-eelmisel nädalal tegin kolm sõitu juba pikemad kui 50 km. Ja möödunud nädalavahetusel sõitsin veelgi pikemalt.

Tegin enda kohta lausa rekordilise nädalalõpu (mis tõsiste tegijatega võrreldes on kindlasti tühiasi, aga arvestades seda, et suur osa püüdlikke harjutajaid ei ole mulle vastu saanud juba siis, kui ma sõitsin päevas vaid 30-40 km...). Laupäeval sõitsin üksinda Tartust Jõhvi maanteed pidi välja Vedule, sealt keerasin Saadjärve poole Kukulinnani, siis sõitsin mööda Saadjärve edelakallast Äksini, kust keerasin tagasi Lähte poole, sealt omakorda keerasin Kärevere peale ja tulin mööda Tallinna maanteed tagasi ning tegin Tähtveres väikse tiiru peale, nii et kokku tuli 66 km 2:07.30ga, mis tegi keskmiseks kiiruseks 31,1 km/h.

Pühapäeval sõitsin taas üksinda Jõhvi maanteed mööda Vedule ja keerasin sealt Kukulinna peale, ent Kukulinnast sõitsin Elistvereni, seal keerasin ringi ja väntasin Lähtele, kust keerasin Äksi peale ning tegin mööda Saadjärve edelakallast ringi tagasi Lähtele, kust keerasin taas Jõgeva peale ja sõitsin maale, Mullaverre. Kokku 2:01.20ga 64 km, keskmine kiirus 31,6 km/h. (Kokku sõitsin eelmisel nädalal 276 km, treeninguile kulus kokku 8:48.30, nädala keskmiseks kiiruseks tuli 31,3 km/h.)

Oleks ma nood nädalalõpusõidud gruppettos teinud, pidanuks pedaalima vähemalt poole rohkem, et vähegi võrreldavat trenniefekti saavutada. Aga mis sest kasu oleks, kui tahad võistluse ajal gruppettost jalga lasta? Kui sa pole harjunud üksinda tööd tegema ja pingutama, ei saa su minekust mingit asja. Seepärast, kui te veel aru ei saanud, loobuge gruppettodes uimerdamast!
******
Sorrel River Ranch, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 4: Ratturid väntamas pühapäeval Amstel Goldi võidusõidul Gulpeneri mäe otsa. Fotode autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Peagrupist lahtirebinud ratturid pühapäeval Amstel Goldi võidusõidul. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Philip Gilbert Belgiast on sõitnud pühapäeval grupil eest ära ja võitnud Amstel Goldi võidusõidu Valkenburgis. Foto autor: Reuters/Scanpix

60 Kommentaarid:

At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Eks enesearendus ole kah nõrkadele, tugevad tulevad ja teevad!

Mitu tundi Jõgeva sõidu ja Tartu Rattaralli peale plaanis edaspidi kulutada on? Ja millised meetmed on kasutusele võetud, et vältida uute liigeste purunemist?

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Kerge remark grupetto kohta. Nimelt võib olla sellise treenigu eesmärk harjutada oskusi ning koguda ka enesekindlust sõiduks grupiks. Kui vaadata Tartu Rattaralli gruppide suurust ning kukkumiste arvu, siis tasuks siiski mõnel korral üldise ohutuse nimel ka nn grupettost sõita ;).

 
At 12:15, Blogger Siim said...

Gruppetto on loomulikult nõrkadele. Lased lõdvaks ja vaatad kõrvalt kuidas teised panevad. Õige alfaisane paneb ise, nii sadulas kui mujal.
Ja TRR peab Priit 10 minutit kiiremine panama, saamaks järgmisse kiiremasse gruppettosse.
Kas ta suudab seda?

Või siiski osutub tõeks väide, et treeni kuidas tahad ja tee mida tahad siis lõpetad ikka seal kus alati ehk siis Priidu puhul II suurem grupp kohtadel ~150-400, sõltuvalt aastast ja oludest.

Kas Rene Mandri kaasabil süsteemsemalt ja targemini trenni tehes jõuab kiiremini? Tõe kriteerium on TRR ja tõde selgub 1.juunil.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Üks tõsine alfaisane ei tohiks võtta suhu sellist liibuvat ja lakutud sõna nagu "grupetto". Haiseb juuksegeeli järele.

 
At 12:29, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, eelmised, räägime asjast, aga mitte liiga valjusti, et kõik ei kuuleks.
Jah, 11:55, teil on sada protsenti õigus, aga nende oskuste lihvimine, ütleme nii, pole sedapuhku teema. Ehk: kõik, mis ma kirjutasin, on tõde, küsimus on vaid selles, kas kogu tõde.
Jah, Siim (3. lõik), ega vist vahet ole ehk ega tulemus treeningust muutu, vähemalt Tartu rattarallil. Seepärast ei olegi Tartu rattaralli hooaja põhieesmärk, vaid on Jõgeva rattaralli, kus mängumaa on palju suurem. Tartu rattarallil ma esimesse gruppi ei küüni, nagu ka enamik teist, treenigem pealegi, palju tahame.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Pahv küll küüniks.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

gruppetto ongi nõrkadele - see ju punt rattureid, kes on kõigist teistest gruppidest maha jäänud ja üritavad enne pimedat koju jõuda.

I.A.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäeval on esisajasse sõitmine ikka päris keeruline. Seepärast on ka Pahvi kunagise tulemuse ületamine jõukohane vaid vähestele. Toona oli konkurents muidugi palju hõredam ka.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne Lepo ütles ...
"Kas keegi asjatundja võiks kirjutada väikese kokkuvõtva kommi grupisõidust ja kas sealseid kogemusi saaks kasutada ka teistes eluvaldkondades - sõjanduses, majanduses, kultuuris, poliitikas, bloginduses?"

Eesti majanduse, aga ka kultuuri jmt valdkondade häda on see, et parimal juhul sõidetakse gruppettot. Väga vähesed sõidavad kamandat.

* * Murettekitav
New York Times'i kommentaarides kirjutatakse, et Vene luure (FSB, GRU) olevat CIA-st pidevalt sammu võrra ees. Paluks Pulleritsu informed opinion'i asja kohta.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Pahvist ka:
tema 74.koht 216 lõpetaja seas 25% -lise kaotuse juures võitjale vastab eelmise aasta rattaralli 735. koha tulemusele.

I.A.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu blogi kirjutised rattasõidust, gruppettost jm p.o. must read igale ärijuhile, ettevõtjale - igaühele, kes tahab edu saavutada.

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Üks tõsine alfaisane ei tohiks võtta suhu sellist liibuvat ja lakutud sõna nagu "grupetto".

Olen samal arvamusel. Peaks kasutama kas kamanda või hujoovina.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

* * Murettekitav
New York Times'i kommentaarides kirjutatakse, et Vene luure (FSB, GRU) olevat CIA-st pidevalt sammu võrra ees. Paluks Pulleritsu informed opinion'i asja kohta.


on ees ja rohkem kui sammu võrra. Eks CIA asjapulgad võtavad oma info samast allikast kust see:
http://www.postimees.ee/2769964/usa-ajakiri-milline-endine-nsvl-i-riik-voib-olla-jargmine-ukraina

 
At 17:55, Anonymous Benno said...

Tegelikult peab euroopast õppust võtma, olgu see või konkreetselt Itaalia. Asi tuleb aga kuidagi kodueesti vormi sulatada. Umbes nii et enam ei ole veoauto vaid rekka. Kas sobiks gruppetto asemel salgake? Või on see ikka veel liiga pehmo?

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Sülemsõit võiks olla gruppetto eestikeelne vaste? Või parvsõit? Kubi, kubissõit vrdl kubisema?

 
At 18:25, Anonymous Kaidi said...

Ma ei ole siin kaua sõna võtnud, aga mulle sümpatiseerib fakt, et gruppettos osalevad valged heteroseksuaalsed mehed.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Pundisõit, mass-sõit, koossõit, kleepekas, jorusõit, jorutamine, portsusõit ja portsu otsas on grupi vedaja.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Mis keerulist seal esi100sesse sõitmisel ikka on. Pead peagrupis ära loksuma ning lõpus nahaalne olema, tubli pool peagrupist, lõpus ei üritagi midagi, sõidavad selle koha peal kus viimasel 5ndal km-l on. Lihtsalt ohtlik on kõikidel Cavendishi mängida ja vahet ei ole aeg on kõigil ju üks, oled sa 30nes või 150nes.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Kaidi! Tere tulemast tagasi. Igatsesin sind!

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Jäägu siis juba gruppetto - ei ole ju head vastet.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Täna kl 18 paiku nähtud Tallinnast Kanamaa-Pärnu suunas liikumas u 4-5 mehelist gruppettot.

 
At 22:37, Anonymous Kaidi said...

Ma ei häbene ütelda et mulle meeldivad liibuvates pükstes musklis reitega keskealised ja nooremapoolsed mehed, siniste või roheliste silmade sügavusest peegeldumas eesmärgi- ja sihikindlus. Võivad osaleda ka gruppettos. I don't care.

 
At 23:18, Blogger ullarparnat said...

Priidule midagi: tõestus miks laskesuustajad suusatada ei jõua.

http://www.championchip.ee/ftp/liveresults/2014/140422_3km/

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis neil laskesuusatajatel su arvates häda on?
Tobreluts on jooksus vägagi tegija.

 
At 01:30, Anonymous Anonüümne said...

Ärge jätke mind üksi,
kui lähete sõitma gruppettot!
Gruppetto on kirgede paradiis patusel maal.

- Millest see tuleb, et Pulleritsu blogikandel on 101 kommentaari. Kebal 4, Dr Holdenil - 2 (vaatamata sellele, kuidas mees punnitab). Teistel veel vähem. Ja seda 3X nädalas. Pullerits - he owns this game.

 
At 02:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ja Varro on ka väliselt väga sarnased, mõlemad sellised kõhetud ja kerge selline vibe on juures...bottoms.

 
At 08:27, Blogger Priit Pullerits said...

Hahaa, lp 01:30 - asi on selles, et punnitada ei ole vaja. Asja tuleb mõnuga võtta. Kui on endal blogi teha mõnus ja nauding, kui teed seda kirega, paned siia suure portsu ennast ja oma emotsioone sisse, siis on ka lugejatel mõnus ja lahe. Kõik see, mis teed ja püüad teistele anda, kandubki teistele edasi ja paneb neid siin mõnusalt, koduselt tundma, nagu omade seas. Lihtne!

Lp 21:31 - ei saa Tartu ega ka Jõgeva rattarallil 30. ja 150. koha omanik sama aega. Seal ei võeta aega nagu suurvõistluste grupisõidus, et kõik, kes ei jää eelmisest maha rohkem kui sekundi, saavad sama aja. TRRil saab igaüks täiesti individuaalse aja.

Tänan, 15:31, muidu juba hakkasin kahtlema, et kas Pahv on tõesti rattas nii kõva mees olnud. Nüüd lähen ja jahutan tema kirge ja uhkust maha.

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Tulge nüüd sõbrad maa peale tagasi. Pulleritsu ja Keba blogi võrrelda? Kaalukategooriad on niivõrd erinevad. Internet on andnud võimaluse end avaldada. See ei tähenda, et kõik kes blogivad kirjutada oskaksid. Teinekord on nii, et olematule mõttele (sisule) sekundeerib veel olematu tehnika (lauseehitus, sõnavalik).

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa ka Pärnatist aru. 3,2km 10 min on pea 3min per kilomeeter. Väga kõva tulemus.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Mul hakkab vaikselt pärale jõudma, miks blogiomanik nn grupetto vastaline on.
Sõidad mitu tundi üksteise sabas, nina eessõitja tagumikus kinni. Põrnitsed siis seda (neid), ja pole ime, et mitmesugused mõtted pähe tulevad...
Aga üksinda - ei miskeid tagumikke, ei prinke ega pehmeid.

 
At 09:50, Blogger ullarparnat said...

23:36 ja 8:50: Eesti taseme kohta on vb tõesti kõva, aga jutt käib ikkagi maailmatasemest hetkel.

 
At 09:51, Blogger Lauri said...

94-96.a lihtsalt oli konkurents selline, et 14-16.a jalgrattatrennis käivate poisikestena kestsime peagruppi tempo ilusti ära ja esiviiekümne lõppu koht ei valmistanud probleeme. Nüüd juba stardis nii palju rattureid, et kui pole vahepeal osa võtnud, siis tagant ette tulek harrastajal sisuliselt võimatu.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Vaid jooksu põhjal ei prognoosi suusatamise tulemust. Korrelatsioon on täitsa olemas, kuid näiteks Kõivu puhul jääb osa tehnika taha. Ei usu et maailma tipud oluliselt paremini jookseksid.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Hea Üllar, kritiseerimine tundub kohatu.
Pingutuse ulatust on diivanilt raske hinnata.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

võrdlus oli väga ebaõnnestunud.
Ega te ometi arva, et see tekst on "teadusfoorum"
http://jookseme.blogspot.com/2014/03/millised-sportlased-meeldivad.html

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei ole ratta asjanduses kodus, aga kas keegi oskaks mulle Nibali fenomeni seletada. Pildi järgi on mees tugev kui härjapull, ning arvatavasti ongi ta kõvem kui keskmine rattur. Teised teevad tema jaoks tööd, ja tema nopib tiitli. Samas oli Kangert Vuelta eraldistardis temast parem. Mägedes aga oli Nibali kõvasti meeskonnakaaslastest üle. Keegi ei jaksanud tema jaoks oluliselt vedada.

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

...Ärge muretsege Nibali pärast, te ei ole nagunii tema tasemega sõitja. Ja teadjaid, miks see temaga nii on, siin ei ole. Siit võite saada vaid hulga mõttetuid spekulatsioone, sest keegi siinsetest pole Nibaliga koos sõitnud, et teda hinnata. Muretsege pigem seepärast, et ise Jõgeva rattaralliks heasse vormi saate, sest seal tuleb kõvem andmine kui Tartu rattarallil. Teadmine Nibali kohta teid ei aita.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Like many Sicilians, Nibali combines a quiet character with ferocious resolve and personal pride and if he continues his upward career trajectory could make a serious contender for the Tour de France.

assa raks! Sitsiillane! See on umbes sama mis "sepa poeg" või "Vändra kutt". Selliselt mehelt võib kõike oodata. Ei ole miski ime kui ta TdF-id 2014 -2018 kinni paneb.
Karjääri lõpus ehk Kangert jutustab mõne vahva loo kuidas nad koos Nibaliga "hüppes käisid" vms.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

25 Jan 2014
If Vincenzo Nibali (Astana) hopes to win the 2014 Tour de France, one of the riders he'll count on in a super-domestique role is 26-year-old Estonian Tanel Kangert. During Astana's 2013 Grand Tour campaign Kangert provided key support for Nibali in both the Giro d'Italia (won by Nibali with Kangert finishing 14th) as well as the Vuelta a Espana (2nd by Nibali with Kangert in 11th).

Ma vaatan et siin blogis neid "sepa poegasid" on rohkem kui üks.

 
At 13:07, Blogger Priit Pullerits said...

Lubage, et ma lasen teie siia blogisse mittepuutuva Nibali-teema kohe auguliseks.

Jah, pealtnäha on esimene tsitaat asjatundlikust väljaandest, Cycling Weeklyst. Kuid süüvige lause sisusse: tegemist on kommentaari, hinnanguga, mitte faktiinfoga. Samas me ei tea, kes on selle hinnangu andja, kui pädev ta on, sest autori nimi puudub. Äkki on see lihtsalt mõne suvereporteri näputöö? Teiseks, tegemist on mastaapse üldistusega: Nibalile laiendatakse kõigi sitsiillaste väidetavad tüüpomadused (a quiet character with ferocious resolve and personal pride). Mõelge kriitiliselt: millised on tüüpilise hinnangu järgi eestlased ja kui hästi mahute teie sellise tüüpeestlase iseloomustuse alla!

Lühidalt, omakorda hinnangut andes (faktipõhine analüüs eelnes sellele eelmises lõigus): Nibali kohta kirjutatu puhul on tegemist pläraga.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Hea blogija! See on muidugi igati tänuväärt, et oma tööandjat hr Vooglaiu kirjutise avaldamise eest tunnustate, kuid miskipärast eeldan, et olete kursis ka autori meelepahaga seoses tema soovide eiramisega ning arvamustoimetuse üldise käitumisega(vt http://vooglaid.wordpress.com/2014/04/21/postimehe-keeruline-suhe-ajakirjanduseetikaga/). Seda konteksti teades (tõsi, on iseasi, kas ja mil määral allikaid uskuda) pole Postimehe käitumist ehk päris õige eeskujuks tuua? Rääkimata siis artikli avaldamise juures olnud märkest, mis viitas autori "traditsioonilisele vastuseisule" - kas siit ei kuma mitte üks irooniline ja sugugi mitte neutraalne hoiak autori seisukohtade suhtes? Aga see selleks, blogi eest tunnustus - hea ja sisukas lugemine, mis annab autori ilmavaatest, ka juhtudel kui sellega keeruline nõustuda, vahetu ning emotsionaalse pildi. Jaksu! Jorma

 
At 13:37, Anonymous Justus, sepa poeg said...

Postimees on riigitotalitaarne nähtus. Mis ei sobi Reformile, sellest vaikib ka Postimees. Vooglaiu kirjutise sisse võtmine on vaid katse oma prestiiži parandada.
Arvamusportaalis on registreeritud kommid, mis 1-3 kuu möödudes kustutatakse (väga totter teguviis). Poliitilised artiklid on samuti regamise alla pandud. Ning siis räägivad sama hingetõmbega tsensuurist Hiinas ja Venemaal. Silmakirjalik.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Jormal on õigus. Asjata ei ole sellel blogil kommentaare 100+. Huvitav kui palju on lugejaid? Konkurentsitu blogi.

 
At 14:38, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Jorma, jah, ma olen sellest teadlik, olen Vooglaiu viidatud kirjatööd lugenud, olen asjade käiguga kursis. Iga tööandja, ka meediabisnises, peab arvestama, et infomonopol ei ole enam tema käes, et alati leiavad inimesed, kellele nende hinnangul on liiga tehtud, väljundi oma pahameele väljanäitamiseks, avalikuks tegemiseks - ja see on hea. Nii saab ühiskondlikku diskussiooni hoida avatuma ja ausamana.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Kes mõõdab seda "enamust" kellel kuklakarvad turris?
Asi on pigem selles, et inimesed on väsinud kõigist neist muutustest, reformidest, jne. Liiga palju muutusi ühiskonnas tingib selle, et järgnev võib-olla ka vajalik muudatus võetakse vastu kuklakarvad turris. Kui palju on neid , kes vaikides kõik vastu võtavad? Arvan et enamus. Inimesed on õppinud, et kergem on, kui "oled vait ja teenid edasi".
Kahju et eestlased nii leiged. Aga see homode ja Mihkel Raua vastane kuklakarvad turris on tegelikult vägagi õigustatud. Täna mil kogu tähelepanu peaks olema pööratud patriotismile ja riigikaitsele, tegeleb RK homondusega nii et pea märg. 20 aastat iseseisvust ja olema nagu Kesk Aafrika vabariik kuhu peab sisse tooma võõrvägede korpuse? Hoopis seda küsimust peaks arutama. Miks me oleme siia punkti jõudnud? jah, võib vastata et Venemaa teeb seda mida tahab, kuid meil oli 25 aastat aega oma taktikat strateegiat nuputada. Selle asemel aga tegelesime rikkaks saamisega.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Varro Vooglaid kirjutab väga hästi sellest mentaalsest tupikust, kuhu valitsev klikk eesotsas president Ilvesega on Eesti juhtinud. Ta kirjutab Ilvese viimase suure kõne valguses:

Muuseas, väga huvitav oleks teha presidendi kõnest semantiline analüüs. Igal juhul on tähelepanuväärne juba ainuüksi leksika, mille kaudu meie ühiskondlikest probleemidest räägitakse ja tulevikunägemusi visandatakse. Kui ma nüüd ei eksi, siis ei kasutanud president oma kõnes kordagi sõnu nagu usk, lootus, armastus, au, väärikus, alandlikkus, töökus, siirus, teenimisvalmidus, õiglus, abielu, voorus, hüve, moraal, tõde, ilu, headus jne jne. Küsimus ei ole ka selles, kas antud kõne sisaldas neid mõisteid või mitte, vaid selles, kui palju on presidendi maailmatunnetuses üleüldse sellistele kategooriatele kohta. Näib, et tema maailm on tunnetatud pigem selliste kategooriate läbi nagu stabiilsus, sallivus, investeeringud, demokraatia, kodanikuühiskond, tehnoloogia, internet, progress jne.

Täpsemalt lugege siit:
http://www.decivitate.ee/?news_id=2174

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

NB! 17:45 Rävala-Liivalaia -> Tartu mnt suunas moodustumas gruppetto.

 
At 19:38, Anonymous Petri-Osmo, Joensuu, FINLAND said...

Sad to hear about your President. Understandably 700 years in submission has left deep wound in your psyche, so deep that you feel ashamed even to carry Estonian names. Now, however, with benevolent gift by Gorbatchev and Yeltsin you now have an independent democratic nation-state for 23 years already.
So why don't you choose a president from among yourself? We, Finns, always choose one from ourselves. Believe me, it works.
Otherwise, you may have a fancy bells-and-whistles President, but very soon you'll wonder: What actually is the language he speaks? And what does the man say? Then, this will be a huge problem for Estonia.
Well, keep yr morale up and - don't forget to ride your bike. Literally lol

 
At 22:52, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, kolmapäeva õhtul käisin koos Kristjan Pordi ja prof Vahur Ööpikuga Eesti Spordimuuseumis dopinguteemalisel seminaril esinemas, kokku 1:40:
http://www.spordimuuseum.ee/?sisu=uudis_edasi&lang=est&method=view&id=828&y=2014

Järgmine esinemine, seekord meediateemaline, tuleb reedel Tartus Maamessil. Ja siis on üks pikem minu ainuveetav seminar esmaspäeval Tallinnas.

1. Ei tea, kas peaks agendi võtma, kes hakkaks speaker fee'd koguma?
2. Kas trenni jaoks ka aega jääb?

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

So, Priit, you want to be a professional speaker?
Kas tead, et professionaalseid esinejaid on kolme liiki: 1) motivational speakers, 2) eksperdid, 3) klounid.
Kellena Sina tahad esineda?

 
At 06:51, Blogger Priit Pullerits said...

Seni on kutsutud 2)-na, sest ma oskan põimida juurde 1) elemente + oskus esineda huvitavalt ja kaasahaaravalt. 3)-st ei tea midagi ega tahagi teada.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen Priitu kuulamas käinud. Ta on nii 1 kui 2. Absolutely

 
At 10:44, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Jooksuportaali kommima ei pääse, teeks siis märkuse siin, et pealkirjas jäme õigekirjaviga.
http://jooksuportaal.blogspot.com/2014/04/rannametsa-luitejooksul-voidutsesid.html

oh jah, noored ju loevad ja paljundavad sama viga aga edasi ja edasi. Küsin taas - milleks meile eesti keel, kui see peesse keeratakse?

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Osmo Peetril jälle õigus. Tänu oma geogr. asukohale ei jäeta eestit kunagi üksi. Kui ei parasjagu okupeeritud, siis ülemkubjas istutatakse selline, kes ida või lääne huve ennastohverdavalt teenib.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Ka äripäeva tellimus läheb tühistamisele.

http://aripaev.ee/blog/2014/4/24/kooseluseadus-teeb-uhiselu-vabamaks

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit on meie vaimne liider (ajatollah). Kirjutab, kõneleb ja mõjutab. Kahju et Siim on järjekorras. Priidust peaks saama järgmine Katariina lossi peremees.

 
At 03:39, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht